Professionals Nord Rekrytering AB jobb i Sundsvall

Hitta lediga jobb hos Professionals Nord Rekrytering AB i Sundsvall. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet i Sundsvall.

Logistiker till Emhart Glass!

Speditör
Läs mer Okt 6
Nytt
Är du en lagspelare som trivs med ansvar? Har du tidigare erfarenhet inom logistik och transport? Gillar du även struktur och vill arbeta med internationella kunder? Då ska du läsa vidare!

Information om tjänsten
Professionals Nord söker för Emhart Glass räkning en logistiker. Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Professionals Nord och att du anställs direkt hos Emhart Glass.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Professionals Nord och Emhart Glass önskemål är att alla frågor kring tjänsten går till info@professionalsnord.se.

Självklart kommer du få en gedigen introduktion av en rutinerad kollega som kommer ge dig de bästa förutsättningar att bli långsiktig i rollen.

" Det är en spännande roll där du får lära dig något nytt varje dag, ha kontakt med människor i olika länder och vara en del i ett härligt team" - Sabrina Bracchi, Export Control Manager

Arbetsuppgifter
Som logistiker kommer du ha hand om hela skeppningsprocessen. Du kommer vara den som säkerställer att gods skeppas i tid och levereras enligt plan, du kommer även att förbereda dokument till både EU och icke EU sändningar. Då Emhart hanterar skeppningsprocesser på både sjö, flyg- och flygtransport, innebär det att du kommer ge instruktioner kopplat till skeppning till deras transportörer för att säkerställa att hela processen flyter på från start till mål. 

Andra vanligt förekommande arbetsuppgifter:
• Kreditering på kundordrar
• Reklamationer
• Samarbete med tullombud
• Hantera olika ärenden i ett globalt sammanhang

Vi söker dig som:
Har högskole/universitet examen eller YH-utbildning med inriktning mot logistik. Har du även utbildning inom ekonomi är det meriterande. Du har erfarenhet inom produktion, lager eller logistik och har tidigare arbetat med orderadministration samt är van vid att arbeta med Excel och affärssystem.

Vidare har du tidigare erfarenhet av att arbeta med och/eller export/import, internationellt arbete och kontakt med människor från olika kulturer. Har du tidigare arbetat med IFS är det meriterande. Du talar flytande svenska och engelska och talar du även tyska eller spanska är det ett stort plus. Har du desstuom tidigare erfarenhet av tullfrågor så det meriterande för tjänsten.

Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i rollen hos Emhart Glass. Du är analytiskt lagd, lösningsorienterad och har god kommunikationsförmåga då arbetsuppgifter kräver det. Vi tror även att du besitter du en god samarbetsförmåga då du kommer ha en nära dialog med andra avdelning inom koncernen.

START: Omgående
OMFATTNING: Heltid, rekrytering
STAD: Sundsvall
URVAL: Sker löpande
KONTAKT: Frida Söderström

Sök tjänsten genom att klicka på "sök jobbet" nedan. Vi går igenom urvalet löpande och kan därför ha gått vidare med kandidater innan annonsen stängs ner. Om du vill kan du även skapa en användare och ladda upp ditt CV och personliga brev. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på info@professionalsnord.se

Ansök nu

Ekonomiansvarig till CDM konsult

Bokförare
Läs mer Okt 6
Nytt
Inledning:
Har du en fallenhet för ekonomi och vill ha en trivsam arbetsplats med trevliga kollegor? Har du också ett intresse för markentreprenad? Då kan du vara just den vi söker. Urvalet sker löpande så tveka inte med att skicka in din ansökan till oss.

Information om tjänsten
Professionals Nord söker i samarbete med CDM Konsult en ekonomiansvarig. Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Professionals Nord och arbeta som konsult hos CDM under 12 månader. Intentionen är att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

CDM konsult AB grundades 2019 med huvudinriktning mot fiber och markentreprenad. Sedan dess har CDM utökat sitt team med flera andra kompetenser. Därför behöver nu teamet växa ytterligare och denna gång med en roll som ekonomiansvarig. CDM arbetar mot kvalitet framför kvantitet och är noga med att följa de önskemål och behov kunden efterfrågar.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Professionals Nord och CDM Konsult önskemål är att alla frågor kring tjänsten går till info@professionalsnord.se

Du erbjuds

• Ett härligt och trevligt team med lätt till skratt
• En gedigen erfarenhet att utvecklas inom ekonomi
• Förmånen att vara del av ett växande företag inom entreprenadbranschen

Arbetsuppgifter
I rollen som ekonomiansvarig kommer du att arbeta från CDM´s kontor tillsammans med trevliga kollegor. Här hanterar du ett stort område inom ekonomi, vilket således innefattar ett betydande ansvar i din roll som ekonomiansvarig. Du kommer även ansvara för samtlig lönehantering mot både tjänstemanna- och kollektivsidan. Vidare innebär det att du kommer att få ett övergripande ansvar för CDM´s ekonomihantering och således bli en nyckelperson som också stöttar upp projektledare band annat genom att hantera:

• Löpande bokföring
• Redovisning och prognoser
• Uppföljning av projekt
• Lönehantering

Vi söker dig som:
Har studerat ekonomi på gymnasienivå/eftergymnasial nivå eller innehar motsvarig arbetslivserfarenhet inom området. Du har goda kunskaper i både det svenska och engelska språket då arbetsuppgifterna kräver det.

Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i rollen hos CDM.
Du har lätt för skratt och trivs i sociala sammanhang. Du är strukturerad, pålitlig som person och trivs att arbeta under eget ansvar. Vidare är du driven och vill bidra till och vara del av en arbetskultur som speglar din och dina kollegors trivsel på arbetsplatsen. 

START: Omgående
OMFATTNING: Heltid
STAD: Sundsvall
URVAL: Sker löpande
KONTAKT: Frida Söderström

Sök tjänsten nedan genom att fylla i din information samt bifoga dokument. Logga gärna vidare in på "Mina sidor" efter att du bekräftat ditt konto, här kan du skapa din kandidatprofil vilket utökar din chans till drömjobbet! Vi går igenom urvalet löpande och kan därför ha gått vidare med kandidater innan annonsen stängs ner. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på info@professionalsnord.se

Ansök nu

Konstruktör till Emhart Glass!

Maskinkonstruktör
Läs mer Aug 23
Inledning:

Är du tekniskt intresserad och lösningsorienterad? Har du också erfarenhet av att arbeta med teknisk utveckling? Hos Emhart Glass står utveckling av verksamheten såväl som medarbetare i fokus. Nu fortsätter de sin expansionsresa och söker därför deras nästa stjärna i rollen som konstruktör!

Varmt välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten
Professionals Nord söker i samarbete med Emhart Glass en konstruktör. Den här rekryteringsprocessen hanteras av Professionals Nord och Emhart Glass önskemål är att alla frågor kring tjänsten går till info@pn.se.

Du erbjuds:

• Att vara en del av ett härlig gäng med god sammanhållning
• En central roll där du bidrar med din skicklighet i utveckling av nya produkter
• Förmånen att bli en del av en globalt växande och världsledande aktör

Arbetsuppgifter:

I rollen som konstruktör hos Emhart Glass blir du en viktig del för deras utveckling, du arbetar med analys och utvärdering av förfrågningar till förbättring och utveckling av deras produkter. Du kommer även att jobba med ritningsunderhåll. Rollen innebär att ständigt arbeta för att dokumentera, verifiera och validera tekniska lösningar. Här får du helt enkelt chansen till att bidra med ditt tekniskt kunnande och stöd.

Andra vanligt förekommande arbetsuppgifter:

• Deltagande i kundmaskinprojekt.
• Konstruktionsarbete i form av kundanpassning av maskiner.
• Underhåll av befintligt ritningsunderlag

Vi söker dig som:

Har ett stort tekniskt intresse och gärna erfarenhet från tillverkningsindustrin. Vi ser att du har en gymnasial utbildning inom teknik, eller en ingenjörsutbildning på högskolenivå. Har du tidigare erfarenhet av att arbeta i CAD-system ser vi det som meriterande. Företrädesvis CREO. Vidare har du god förmåga att hantera SAP och Excel eller goda kunskaper i liknande system och förutsättningar att lära sig SAP och Excel.

Vi ser även utbildningar i mekatronik eller elektronik som meriterande, men är inte ett krav för tjänsten. Vi ser det även som ett stort plus om du har någon kunskap och erfarenhet av produktutveckling. Ett krav för tjänsten är att du kan behärska det svenska samt engelska språket i både tal och skrift, då det ingår i arbetet.

Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i rollen som konstruktör hos Emhart Glass. Du är ansvarstagande, analytisk och en lagspelare. Vidare besitter du också egenskaper som gör att du kan arbeta lika utmärkt självständigt för att skapa resultat.

START: Omgående
OMFATTNING: Heltid
STAD: Sundsvall
URVAL: Sker löpande
KONTAKT: Frida Söderström

Sök tjänsten nedan genom att fylla i din information samt bifoga dokument. Logga gärna vidare in på "Mina sidor" efter att du bekräftat ditt konto, här kan du skapa din kandidatprofil vilket utökar din chans till drömjobbet! Vi går igenom urvalet löpande och kan därför ha gått vidare med kandidater innan annonsen stängs ner. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på info@pn.se

Ansök nu

Account Manager till Mobile Partner!

Account manager
Läs mer Aug 31
Inledning:
Är du den där personen som gillar att göra det lilla extra för kunden och älskar kundmöten? Trivs du bäst med frihet under ansvar och jobba i ett högt tempo? Vill du dessutom ha riktigt roligt på vägen och vara med på en expansiv resa som är långt ifrån klar? Då är detta tjänsten för dig!

Information om tjänsten
Professionals Nord söker för Mobile Partners räkning en Account Manager. Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Professionals Nord och att du anställs direkt hos Mobile Partner.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Professionals Nord och Mobile Partner. Vid frågor kontakta: Joakim.gustafsson@mobilepartner.se, 090-100883

Du erbjuds

• Generös lönemodell
• Galet rolig expansiv resa där du kommer få vara med och påverka
• En härlig företagskultur med sköna kollegor som firar varandras framgångar
• Kontor i helt nyrenoverade lokaler på Köpmangatan 5

Arbetsuppgifter

I rollen som Account Manager kommer du vara en viktig nyckelspelare för Mobile Partners fortsatta tillväxt-och framgångsresa i Västernorrland. Du kommer tillhöra ett härligt gäng om 4 personer i Sundsvall och ha nära kontakt med resterande kollegor som sitter på plats i Umeå och Skellefteå. Här kommer du vara en del av en företagskultur som präglas av glädje, energi och mycket frihet under ansvar.

Det viktigaste i tjänsten som Account Manager är att hålla en hög aktivitet, genomföra kundmöten och hitta lösningar samt förbättringsområden för kundens kommunikationstjänster.

Vanligt förekommande arbetsuppgifter:
• Prospektering
• Kalkylering
• Nykundsbearbetning
• Kundmöten, möten, möten!! Sa vi möten? Just det, kundmöten!

Vi söker dig som:
Inte räds för att lyfta luren och som gärna har tidigare erfarenhet av B2b eller annan typ av försäljning. Du är en person som älskar mötet med andra människor och drivs av att både bygga nya samt vårda långsiktiga affärsrelationer. Har du dessutom erfarenhet av liknande arbete samt en förståelse för telecom eller IT så är det ett stort plus, men inget krav för tjänsten.

Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i rollen hos Mobile Partner. Du är serviceinriktad ut i fingerspetsarna, sätter kunden i centrum och tycker om att göra det där lilla extra för likväl dina kunder som kollegor! Vidare tror vi att du är utåtriktad, prestigelös samt har ett driv utöver det vanliga.

START: Enligt överenskommelse 
OMFATTNING: Heltid, rekrytering
STAD: Sundsvall
URVAL: Sker löpande
KONTAKT: Frida Söderström

Sök tjänsten genom att klicka på "sök jobbet" nedan. Vi går igenom urvalet löpande och kan därför ha gått vidare med kandidater innan annonsen stängs ner. Om du vill kan du även skapa en användare och ladda upp ditt CV och personliga brev. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på info@professionalsnord.se

Ansök nu

Account manager/Säljare till Remondis!

Account manager
Läs mer Sep 30
Har du ett brinnande intresse för att skapa goda relationer och nya affärsmöjligheter? Vill du arbeta för ett mer hållbart samhälle i en av världens största återvinningsbolag? Läs vidare och skicka in din ansökan redan idag då urvalet sker löpande!

Information om tjänsten
Professionals Nord söker i samarbete med REMONDIS en Account Manager. Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Professionals Nord och att du anställs direkt hos REMONDIS.

REMONDIS är ett företag som arbetar med hållbara återvinningslösningar, som Account Manager kommer du att arbeta med drivna och engagerade kollegor. På REMONDIS värdesätter de trivsel och utveckling och arbetar efter ledorden: Service, öppenhet, ansvar, entreprenörskap och hållbarhet.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Professionals Nord och REMONDIS önskemål är att alla frågor kring tjänsten går till info@pn.se.

Du erbjuds:

• En välkommande och demokratisk organisation
• En utvecklande miljö där engagemang lönar sig 
• En möjlighet att självständigt driva in affärer och skapa ett brett nätverk

Arbetsuppgifter
I rollen som Account Manager på REMONDIS arbetar du för att skapa effektiva och hållbara återvinningslösningar för organisationer och företag. Utifrån kundens behov tar du fram lösningsförslag med högt kundvärde och en tydlig plan för kundens materialhantering. Rollen innefattar ett tydligt kundansvar där du utvecklar samarbetet med både nya och befintliga kunder. Vidare arbetar du med implementering av avtal samt löpande uppföljning. Du ansvarar för hela processen från start till mål, via mail, telefon och fysiska kundbesök, och arbetet görs strukturerat i REMONDIS CRM-system. Du driver ditt eget arbete framåt med stöttning av kollegor och sakkunniga inom området.

• Aktivt och proaktivt bearbeta nya och befintliga kundrelationer

• Hjälpa kunder hitta rätt lösningar som passar deras verksamhet

• Du kommer jobba teamorienterat i nära samarbete med dina kollegor

Vi söker dig som:
För att trivas i rollen hos Remondis behöver du vara prestigelös, driven och självgående samtidigt som du har en god samarbetsförmåga och trivs att arbeta i team. Det är också viktigt att du har en god förmåga att skapa, förvalta och utveckla förtroendefulla relationer. Du är en uthållig person som motiveras av att hitta lösningar och nya möjligheter.

Krav för tjänsten är att du behärskar svenska obehindrat i såväl tal som skrift samt att du har b-körkort. Vi ser det meriterande om du har en bakgrund från transport, byggnad eller industribranschen men det är inget krav för tjänsten.

START: Enligt överenskommelse
OMFATTNING: Rekrytering
STAD: Sundsvall
URVAL: Sker löpande
KONTAKT: Stina Vidmark

Sök tjänsten nedan genom att fylla i din information samt bifoga dokument. Logga gärna vidare in på "Mina sidor" efter att du bekräftat ditt konto, här kan du skapa din kandidatprofil vilket utökar din chans till drömjobbet! Vi går igenom urvalet löpande och kan därför ha gått vidare med kandidater innan annonsen stängs ner. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på info@pn.se

Ansök nu

Elektriker till Granitor!

Installationselektriker
Läs mer Sep 23
Inledning:
Är du utbildad elektriker och vill arbeta i en stor organisation med varierande arbetsuppgifter? Här har du möjligheten att komma in i en organisation som har ett starkt ledarskap som ger rätt förutsättningar till utveckling. Ansök redan idag, urval sker löpande!

Information om tjänsten
Professionals Nord söker i samarbete med Granitor elektriker. Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Professionals Nord och arbeta som konsult hos Granitor under 6 månader. Intentionen är att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Professionals Nord och Granitors önskemål är att alla frågor kring tjänsten går till info@pn.se

Granitor Electro är ett av landets ledande företag inom elinstallation. Granitor Electro-gruppen ingår i Midroc Europe som är en heltäckande partner inom områdena fastighet, bygg, industri och miljö. Deras mål är att stärka kundens konkurrenskraft och hitta hållbara lösningar och nytänkande vilket bidrar till en bättre framtid. Det är ett väletablerat företag med stark familjekänsla - med gemenskap, sammanhållning och trivsel.

Du erbjuds
• Varierande arbetsuppgifter
• Trygghet och goda utvecklings- och karriärmöjligheter
• Fritt arbete med eget ansvar
• Uppmuntran till personlig utveckling

Arbetsuppgifter
Som elektriker hos Granitor Electro arbetar du med både hög- och lågspänning, varierande arbetsuppgifter inom de olika projekten.

Vi söker dig som:
Har arbetat som elektriker inom service industri eller entreprenad. Vidare har du utbildning inom elteknik och ECY certifikat. B-körkort är ett krav för tjänsten.

Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i rollen hos Granitor.

Du är...
strukturerad och arbetar metodiskt för att planera för ditt och gruppens arbete, vidare håller du en hög servicegrad och har ett stort säkerhetstänk i det du gör. Du tar egna initiativ och ser till att driva projekt framåt. Du har en teknisk förståelse, har lätt för att samarbeta och är pålitlig – då det är viktigt inom arbetsgruppen.

START: Enligt överenskommelse
OMFATTNING: Heltid
STAD: Sundsvall
URVAL: Sker löpande
KONTAKT: Jonathan Gerafi

Sök tjänsten nedan genom att fylla i din information samt bifoga dokument. Logga gärna vidare in på "Mina sidor" efter att du bekräftat ditt konto, här kan du skapa din kandidatprofil vilket utökar din chans till drömjobbet! Vi går igenom urvalet löpande och kan därför ha gått vidare med kandidater innan annonsen stängs ner. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på info@pn.se

Ansök nu

Redovisningsekonom

Redovisningsekonom
Läs mer Sep 26
Har du erfarenhet av löpande redovisning och är redo för nya utmaning? Vill du jobba i ett familjärt team där du har möjlighet att styra dina egna arbetstider? Just nu söker Admit en driven redovisningsekonom. Läs mer om tjänsten och skicka in din ansökan redan nu!

Information om tjänsten
Admit är en liten börsnoterad firma som finns på 5 orter i Sverige och just nu söker Professionals Nord i samarbete med Admit en redovisningsekonom till Sundsvallskontoret. 

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Professionals Nord och att du anställs direkt hos Admit. Den här rekryteringsprocessen hanteras av Professionals Nord och Admits önskemål är att alla frågor kring tjänsten går till stina.vidmark@pn.se. 

Arbetsuppgifter

Admit tar ett helhetsansvar för sina kunders redovisning, lönehantering, rapportering, bokslut och skatterådgivning. I rollen som redovisningsekonom hanterar du löpande både små och stora kunder. Du kommer sitta på kontoret i centrala Sundsvall tillsammans med 6 kollegor där du erbjuds en trygg arbetsplats med korta beslutsvägar och förtroende från start. Du arbetar med frihet under ansvar och planerar själv dina arbetstider utifrån dina kunders behov.

Vi söker dig som:
Tidigare har jobbat med löpande redovisning och känner dig trygg i rollen. Vi ser det som meriterande med erfarenhet av Pyramid men det är inget krav för tjänsten. 

Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i rollen hos Admit. Du är en engagerad medarbetare med en positiv inställning som trivs i en roll som präglas av frihet under ansvar. Då rollen innefattar kontakt med både kollegor och kunder ser vi även att du har god samarbetsförmåga. Du söker och tar emot hjälp när du behöver det, på samma sätt som du själv gärna hjälper andra med det som du kan bidra med.

START: Enligt överenskommelse
OMFATTNING: Rekrytering
STAD: Sundsvall
URVAL: Sker löpande
KONTAKT: Stina Vidmark

Sök tjänsten nedan genom att fylla i din information samt bifoga dokument. Logga gärna vidare in på "Mina sidor" efter att du bekräftat ditt konto, här kan du skapa din kandidatprofil vilket utökar din chans till drömjobbet! Vi går igenom urvalet löpande och kan därför ha gått vidare med kandidater innan annonsen stängs ner. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på stina.vidmark@pn.se.

Ansök nu

El-konstruktör till Emhart Glass!

Maskinkonstruktör
Läs mer Aug 23
Inledning
Har du ett stort tekniskt intresse, är kundorienterad och vill arbeta kreativt? Härligt, då är det här tjänsten för dig! I rollen som El-konstruktör hos Emhart Glass får du möjlighet att arbeta med komplexa teknikprojekt där du får vara delaktig i hela konstruktionskedjan från idé till färdig produkt! 

Information om tjänsten
Professionals Nord söker i samarbete med Emhart Glass en El-konstruktör. Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Professionals Nord och att du anställs direkt hos Emhart Glass.
I rollen som el-konstruktör hos Emhart Glass välkomnas du till en arbetsplats där du får arbeta nära både produktion och kund med stora möjligheter att själv påverka och bidra till företagets utveckling. 

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Professionals Nord och kundens önskemål är att alla frågor kring tjänsten går till info@pn.se.

Då engelsk kommunikation kommer vara en stor del av tjänsten, är det till din fördel om du skickar in din ansökan på engelska. 

Arbetsuppgifter
Du kommer främst att arbeta med projekterings- och konstruktionsarbete som avser elektrotekniska produkter. Det kommer dels innebära kundspecifika projekt, dels projektarbete för att utveckla och ta fram designer på nya produkter.
Vidare innebär rollen att utveckla, dokumentera och verifiera tekniska lösningar enligt fastställd kravspecifikation vilket även sätter krav på att du är kostnadsmedveten. Du kommer att samarbeta med kollegor, kunder och leverantörer på global nivå.

Vi söker dig som
Har en teknisk utbildning på gymnasial nivå. Vi tror att du har arbetslivserfarenhet inom teknik/el gärna från industrin. Vidare har du en god förmåga att förstå ritningar och dokumenterade kunskaper i CAD, företrädesvis AutoCAD. Arbetsuppgifterna kräver även att du besitter tekniska kunskaper inom el. Då Emhart Glass är ett internationellt företag behöver du tala såväl svenska som engelska flytande. 

För att trivas i den här rollen bör du vara självständig, ansvarsfull och driven. Problemen som dyker upp kan vara komplexa, vilket ställer höga krav på en god analytisk- och problemlösande förmåga samt att man som person behöver vara innovativ och tänka utanför ramarna. 

START: Enligt överenskommelse 
OMFATTNING: Heltid
STAD: Sundsvall
URVAL: Sker löpande
KONTAKT: Frida Söderström 

Sök tjänsten nedan genom att fylla i din information samt bifoga dokument. Logga gärna vidare in på "Mina sidor" efter att du bekräftat ditt konto, här kan du skapa din kandidatprofil vilket utökar din chans till drömjobbet! Vi går igenom urvalet löpande och kan därför ha gått vidare med kandidater innan annonsen stängs ner. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på info@pn.se

Ansök nu

Administratör inom kvalité till Sundfrakt!

Administrativ assistent
Läs mer Sep 19
Brinner du för förbättringsarbete? Har du även erfarenhet av kvalitetsledningssystem och vill utvecklas tillsammans med kompetenta kollegor? Vill du tillhöra ett familjärt och sammansvetsat team där vardagen präglas av ett variationsrikt och högt tempo? Då ska du läsa mer.

Information om tjänsten

"Här erbjuds du en rolig och kompetensorienterad vardag som genomsyras av laganda och gemenskap. Vi arbetar prestigelöst och nära varandra för att ständigt utveckla oss själva och koncernen i hållbarhetsarbetet. Utöver det erbjuds du en arbetsplats som tillåter öppenhet och flexibilitet, här är det frihet under ansvar och du kommer få stort mandat från dag ett."- Markus Sundström, VD Sundfrakt

Då en utav Sundfrakts medarbetare ska gå på föräldraledighet söker vi dig som vill kliva in och axla en viktig roll inom koncernen. Du kommer att utgå från Sundfrakts huvudkontor och arbeta nära dina kollegor i en grupp som är navet i koncernen. Du inleder anställningen med en introduktion för att på bästa sätt komma in i arbetet. Därefter har du stor möjlighet att påverka och bidra till effektiva arbetssätt med kvalitét i fokus.

Professionals Nord söker för Sundfrakts räkning en Administratör inom kvalité och alla frågor hänvisas till info@pn.se

Dina arbetsuppgifter

I rollen kommer du tillhöra ekonomi- och administrationsavdelningen och arbeta med att kartlägga, utvärdera processer samt stötta processägarna i deras arbete. Du kommer även ansvara för att hålla i externa revisioner och sköta kontakten med revisionsbolaget.

Vidare arbetar du med att tolka lagkrav som är kopplat till verksamheterna. Du planerar och genomför interna revisioner i samarbete med dina kollegor. Arbetet är brett och innefattar exempelvis löpande hantering av tillstånd, kemikaliehanteringar, avvikelser och att upprätta rutiner för affärsområden där behov finns, vilket ställer krav på att du kan arbeta självständigt.

Då hållbarhets- och miljöfrågor är en naturlig del för koncernen kommer du naturligt att bli involverad även i dessa frågor om du har kompetens inom området. Du kommer även arbeta med koncernens alla affärsområden och dotterbolag samt vara behjälplig där behovet finns. Du kommer stödja, upplysa och säkerställa att koncernen efterlever interna rutiner såväl som lagstiftning. Rollen innebär även att hantera olika försäkringsärenden inom koncernen.

Vanligt förekommande arbetsuppgifter:

• Befintliga certifieringar
• Utvärdera samt arbeta med implementering i övriga dotterbolag
• Interna revisioner
• Samordna försäkringsärenden och avvikelser

Vi söker dig som
Har ett starkt driv för effektivitet och struktur. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet inom ISO/ledningssystem. Har du eftergymnasial utbildning och/eller erfarenhet av processer är det ett stort plus, men inget krav för tjänsten. Vidare behärskar du svenska flytande i tal och skrift samt innehar B-körkort då arbetsuppgifterna kräver det.

Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i rollen hos Sundfrakt. Som person är du drivande, initiativtagande och självgående - du säkerställer att arbetet håller god standard och levereras inom utsatta tidsramar. Du räds inte för att ta initiativ i vardagen där du ser möjligheter för att effektivt driva arbetet framåt. Vidare är du relations- och teamorienterad, att samarbeta med dina medmänniskor är självklart för dig och du mår gott av att upprätta nya kontakter samt vårda relationer på arbetsplatsen.

START: Omgående enligt överenskommelse
OMFATTNING: Heltid, vikariat
STAD: Sundsvall
URVAL: Sker löpande
KONTAKT: Frida Söderström

Sök tjänsten genom att klicka på "sök jobbet" nedan. Vi går igenom urvalet löpande och kan därför ha gått vidare med kandidater innan annonsen stängs ner. Om du vill kan du även skapa en användare och ladda upp ditt CV och personliga brev. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på? info@pn.se

Ansök nu

Rekrytering av Product Manager till Emhart Glass!

Produktionschef, tillverkning
Läs mer Aug 26
Är du strukturerad, kommunikativ och driven med ett tekniskt intresse av industriell automation? Vill du arbeta i en växande organisation med analys, resultat, strategi och omvärldsbevakning? Då kan tjänsten som Product Manager till Emhart Glass vara något för dig! Läs mer om tjänsten nedan och sök idag, vi går igenom urval löpande.

Information om tjänsten
Professionals Nord söker i samarbete med Bucher Emhart Glass en Product Manager. Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Professionals Nord och att du anställs direkt hos Emhart Glass.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Professionals Nord och Emhart Glass önskemål är att alla frågor kring tjänsten går till info@pn.se.

Du erbjuds:

• En flexibel roll i en växande, internationell organisation
• Ta del av en global kompetens
• Professionella utvecklingsmöjligheter

Arbetsuppgifter
Som produktchef ansvarar du över dina produkter inom automationsområdet och arbetar bland annat med att definiera egenskaper och behov hos befintliga och nya produkter, utveckling av produktstrategier, tillverkningsplaner och marknadsobservation. Detta gör du genom att hålla en nära kontakt med globala kunder och tvärvetenskapligt samarbete internt. Dina arbetsuppgifter innefattar även:

• Identifikation av ytterligare affärsmöjligheter
• Övervaka marknadstrender och systematiskt samla in information om konkurrenskraftiga produkter
• Förbereda investeringsbeslut för nya produkter
• Övervaka och assistera marknadsintroduktion

Du hanterar även produkternas kommersiella framgång genom produktförbättringar, försäljningsåtgärder, utbildningar och kampanjer.

Vi söker dig som:
Har en examen inom mekatronik-, el-, automationsingenjörsexamen eller motsvarande utbildning. Du har tidigare ledarskapserfarenhet inom industrin eller kapitalinvesteringar och har god engelska i både tal och skrift då koncernspråket är på engelska. Vidare har du kunskap inom MS Office.

I denna rollen ingår resor till ca 20-30%. 

Vidare är du en kommunikativ och strukturerad person som trivs i mötet med människor då tjänsten innebär mycket kundkontakt. Du har goda ledarskapsförmågor och är duktig på att organisera både ditt eget jobb men även leda andra. 

START: Enligt överenskommelse
OMFATTNING: Rekrytering
STAD: Sundsvall
URVAL: Sker löpande
KONTAKT: Frida Söderström

Sök tjänsten nedan genom att fylla i din information samt bifoga dokument. Logga gärna vidare in på "Mina sidor" efter att du bekräftat ditt konto, här kan du skapa din kandidatprofil vilket utökar din chans till drömjobbet! Vi går igenom urvalet löpande och kan därför ha gått vidare med kandidater innan annonsen stängs ner. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på info@pn.se

Ansök nu

Löneadministratör till redovisningsbyrå med unikt serviceutbud!

Administrativ assistent
Läs mer Sep 13
Inledning:
Söker du en arbetsgivare som vill satsa på dig och din personliga utveckling? Har du erfarenhet av lönekörning? Trivs du i en roll som låter dig ta stort ansvar? Då har vi tjänsten för dig!

Information om tjänsten
Professionals Nord söker för kunds räkning en löneadministratör. Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Professionals Nord och arbeta som konsult hos vår kund under 12 månader. Intentionen är att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.
I takt med att koncernen växer behöver företaget expandera. För dig som vill växa tillsammans med företaget finns oändliga utvecklingsmöjligheter.

För att säkerställa att du snabbt kommer in i arbetet kommer en rutinerad kollega finnas nära till hands. Dina nya kollegor väntar med glädje på att få välkomna dig!
Den här rekryteringsprocessen hanteras av Professionals Nord och vår kunds önskemål är att alla frågor kring tjänsten går till info@professionalsnord.se

Som konsult hos Professionals Nord ingår du i vårt konsulterbjudande som bland annat omfattar en dedikerad konsultchef, ett brett nätverk samt att du så klart är omfattad av kollektivavtal med friskvård, tjänstepension m.m.

Arbetsuppgifter
Tillsammans med en rutinerad kollega ansvarar du över koncernens lönekörningar och administration. Arbetsuppgifterna inkluderar:
• Intern och extern lönekörning
• Hantering av traktamenten
• Lönekörning och löneutbetalningar för tjänstemän samt kollektivanställda.
• Tidsattestering och löneadministration

Vi söker dig som:
Har grundläggande kunskaper inom administration och ekonomi, antingen från utbildning eller arbetslivserfarenhet. Vidare har du tidigare erfarenhet av lönekörningar och löneutbetalningar samt goda kunskaper i Office-paket, framför allt Excel.
Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i rollen. Som person är du strukturerad och angelägen om att hålla deadlines med hög kvalitet i ditt arbete. Du tycker om att ta ansvar och har en god samarbetsförmåga.

START: Omgående
OMFATTNING: Heltid
STAD: Sundsvall
URVAL: Sker löpande
KONTAKT: Stina Vidmark

Sök tjänsten genom att klicka på "sök jobbet" nedan. Vi går igenom urvalet löpande och kan därför ha gått vidare med kandidater innan annonsen stängs ner. Om du vill kan du även skapa en användare och ladda upp ditt CV och personliga brev. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på info@professionalsnord.se

Ansök nu

Byggledare sökes!

Byggledare
Läs mer Jul 13
Traditionell arbetsledning i nästa generations teknik? Trygg i dig själv och gillar att skapa resultat? VI GER DIG möjligheten till att just skapa resultat.

Om tjänsten:
Behoven av att vidareutveckla de uppkopplade samhällena är stora och till det behövs det arbetsledare. Byggnation, installation och underhåll av fibernät, är fortsatt viktigt över många kommande år. Låter uppdraget intressant, så hör av dig oavsett vart du bor eller kan arbeta.

Arbetsuppgifter
Du kommer driva dina projekt och du är där du behövs som mest. Du har självklart det övergripande ansvaret för leda personalen i projektet och har nära dialog med byggare och entreprenörer. Ditt uppdrag är att förverkliga projektörens arbete, därför blir kvalité och uppföljning en naturlig del i hur du leder arbetet.

Du planerar din dag efter en god struktur, för att bli så effektiv som möjligt. Ditt administrativa arbete med exempelvis leverantörsfakturor och övrigt kontorsarbete planeras allt efter när och vart du behövs i fält på byggarbetsplatsen.

Du ska se fram emot att besiktiga ett väl genomfört arbete.

Vi söker dig som:
• B-körkort
• Flytande kunskaper i svenska, skriftligt och muntligt
• Erfarenhet inom ett tekniskt arbete

Meriterande
• Tidigare arbetat som tekniker inom el och/eller fiber
• Erfarenhet av väg och mark (Grävmaskinist, asfaltsläggare osv)
• Erfarenhet av projektering inom Telecom eller väg och mark
• Entreprenadjuridik, BAS P, BAS U

Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i rollen.
Du gillar när det hela tiden händer saker och din prioriteringsförmåga sätts på spel. Du har förmågan att agera snabbt och är bekväm med att fatta beslut och agerar utifrån dessa. Därför kommer stor vikt att läggas vid din personliga lämplighet, kommunikation och att du trivs i ett högt tempo. Då du ska leda arbete kommer viktigast av allt vara att du kan entusiasmera alla i projektet.

START: Enligt överenskommelse
OMFATTNING: Heltid
STAD: Sundsvall
URVAL: Sker löpande
KONTAKT: Stina Vidmark

Sök tjänsten nedan genom att fylla i din information samt bifoga dokument. Logga gärna vidare in på "Mina sidor" efter att du bekräftat ditt konto, här kan du skapa din kandidatprofil vilket utökar din chans till drömjobbet! Vi går igenom urvalet löpande och kan därför ha gått vidare med kandidater innan annonsen stängs ner. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på info@pn.se

Ansök nu

Logistikadministratör till Emhart Glass!

Administrativ assistent
Läs mer Aug 21
Inledning:

Är du en fena på problemlösning? Trivs du även i administrativ roll där du får mycket frihet under ansvar? Hos Emhart Glass står utveckling av verksamheten såväl som medarbetare i fokus. Nu fortsätter de sin expansionsresa och söker nu deras nästa stjärnskott!

Varmt välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten
Professionals Nord söker i samarbete med Emhart Glass en logistikadministratör. Den här rekryteringsprocessen hanteras av Professionals Nord och Emhart Glass önskemål är att alla frågor kring tjänsten går till info@pn.se.

Du erbjuds:

• En viktig roll i företaget med stor möjlighet till personlig utveckling
• En administrativ tjänst där du får arbeta med problemlösning
• Förmånen att bli en del av en globalt växande och världsledande aktör

Arbetsuppgifter:
I rollen hos Emhart Glass blir du en viktig del för den administrativa delen och säkerställer bokningar av transporter i bla. systemet TMS. Du kommer ha mycket kontakt med frakt-och materialleverantörer. Rollen innebär även att ständigt arbeta för förbättringar och lösa eventuella problem som uppstår längst vägen. Vidare kommer du säkerställa att samtliga order är korrekta och att leveranser sker enligt plan. Majoritet av all kontakt sker internationellt och med externa parter.

Andra vanligt förekommande arbetsuppgifter:

• Bevaka transporter i TMS, nShift och andra system
• Hantera inkommande leveranser 
• Samarbete med kollegor i Malaysia

Vi söker dig som:
Har en gymnasial utbildning och gärna har ett intresse av logistik, har du även arbetet inom området är det ett stort plus. Du föredrar att jobba administrativt och har lätt för att kommunicera med andra människor. Vidare behärskar du Microsoft 365 och framförallt Excel väl. Det är även meriterande om du har tidigare jobbat i/med nShift.

Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i rollen hos Emhart Glass. Du är ansvarstagande och lösningsorienterad. Du har en gedigen förmåga att prioritera samt att driva ditt arbete framåt med rätt attityd. Du är en lagspelare som snabbt skapar goda kontakter och vill arbeta för förbättringar - du arbetar också lika bra självständigt. Självklart kan du kommunicera tydligt på engelska via både tal och skrift då stor del av den dagliga kommunikationen sker på engelska. 

START: Omgående
OMFATTNING: Heltid 
STAD: Sundsvall
URVAL: Sker löpande
KONTAKT: Frida Söderström

Sök tjänsten nedan genom att fylla i din information samt bifoga dokument. Logga gärna vidare in på "Mina sidor" efter att du bekräftat ditt konto, här kan du skapa din kandidatprofil vilket utökar din chans till drömjobbet! Vi går igenom urvalet löpande och kan därför ha gått vidare med kandidater innan annonsen stängs ner. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på info@pn.se

Ansök nu

Orderadministratör till Emhart Glass!

Inköpare
Läs mer Aug 23
Inledning:
Är du en driven problemlösare som trivs i ett högt tempo? Då kan vi erbjuda dig en spännande tjänst och varierat arbete som Orderadministratör på Emhart Glass, ett företag som är världsledande tillverkare av automatiska glasformningsmaskiner där utveckling av verksamhet såväl som medarbetare står i fokus. Urval sker löpande, skicka in din ansökan redan idag!

Information om tjänsten
Professionals Nord söker i samarbete med Emhart Glass en Orderadministratör till deras kontor i Sundsvall. Du kommer att ingå i ett ambitiöst och engagerat inköpsteam och ha kollegor både i Sundsvall och Örebro.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Professionals Nord och Emhart Glass önskemål är att alla frågor kring tjänsten går till info@pn.se

Arbetsuppgifter

I rollen ansvarar du bland annat för administration och kontinuerlig uppföljning av inkommande kundordrar samt operativ styrning av materialflöden internt. Du kommer även ha löpande kontakt med interna avdelningarna inom sälj, produktionsplanering och inköp. Övrig administration och mejlhantering tillkommer även i rollen. 

I tjänsten har du möjlighet att påverka såväl din egen arbetssituation och utveckling som teamets arbetssätt och processer.

Vi söker dig som
Har som lägst en eftergymnasial utbildning inom logistik, ekonomi eller IT. Vi ser positivt på om du har hunnit arbeta inom inköp, produktionsplanering eller logistik sedan innan men det är inget krav för tjänsten. Vi förutsätter att du är bekant med officepaketet sedan innan, främst Excel, och har du vidare kunskaper inom affärssystemen SAP eller IFS är detta meriterande. 

Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i rollen hos Emhart Glass. Du är en person som drivs av att arbeta med problemlösning och service. Du är en god kommunikatör och har lätt för att samarbeta med andra. Du är noggrann, strukturerad, och effektiv i ditt sätt att arbeta samt har förmåga att prioritera i ett högt tempo och hålla olika deadlines. 

Eftersom Emhart Glass är en internationell koncern och har utländska kollegor behöver du tala flytande i såväl svenska som engelska. 

START: Omgående
OMFATTNING: Heltid
STAD: Sundsvall 
URVAL: Sker löpande
KONTAKT: Frida Söderström

Sök tjänsten genom att klicka på "sök jobbet" nedan. Vi går igenom urvalet löpande och kan därför ha gått vidare med kandidater innan annonsen stängs ner. Om du vill kan du även skapa en användare och ladda upp ditt CV och personliga brev. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på info@pn.se

Ansök nu

Konstruktör till Emhart Glass!

Administrativ assistent
Läs mer Aug 30
Inledning:

Är du tekniskt intresserad och lösningsorienterad? Har du också erfarenhet av att arbeta med teknisk utveckling? Hos Emhart Glass står utveckling av verksamheten såväl som medarbetare i fokus. Nu fortsätter de sin expansionsresa och söker därför deras nästa stjärna i rollen som konstruktör!

Varmt välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten
Professionals Nord söker i samarbete med Emhart Glass en konstruktör. Den här rekryteringsprocessen hanteras av Professionals Nord och Emhart Glass önskemål är att alla frågor kring tjänsten går till info@pn.se.

Du erbjuds:

• Att vara en del av ett härlig gäng med god sammanhållning
• En central roll där du bidrar med din skicklighet i utveckling av nya produkter
• Förmånen att bli en del av en globalt växande och världsledande aktör

Arbetsuppgifter:

I rollen som konstruktör hos Emhart Glass blir du en viktig del för deras utveckling, du arbetar med analys och utvärdering av förfrågningar till förbättring och utveckling av deras produkter. Du kommer även att jobba med ritningsunderhåll. Rollen innebär att ständigt arbeta för att dokumentera, verifiera och validera tekniska lösningar. Här får du helt enkelt chansen till att bidra med ditt tekniskt kunnande och stöd.

Andra vanligt förekommande arbetsuppgifter:

• Deltagande i kundmaskinprojekt.
• konstruktionsarbete i form av kundanpassning av maskiner.
• Underhåll av befintligt ritningsunderlag

Vi söker dig som:

Har ett stort tekniskt intresse och gärna erfarenhet från tillverkningsindustrin. Vi ser att du har en gymnasial utbildning inom teknik, eller en ingenjörsutbildning på högskolenivå. Har du tidigare erfarenhet av att arbeta i CAD-system ser vi det som meriterande. Företrädesvis CREO. Vidare har du god förmåga att hantera SAP och Excel eller goda kunskaper i liknande system och förutsättningar att lära sig SAP och Excel.

Vi ser även utbildningar i mekatronik eller elektronik som meriterande, men är inte ett krav för tjänsten. Vi ser det även som ett stort plus om du har någon kunskap och erfarenhet av produktutveckling. Ett krav för tjänsten är att du kan behärska det svenska samt engelska språket i både tal och skrift, då det ingår i arbetet.

Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i rollen som konstruktör hos Emhart Glass. Du är ansvarstagande, analytisk och en lagspelare. Men du besitter också egenskaper som gör att du kan arbeta lika utmärkt självständigt för att skapa resultat. 

START: Omgående
OMFATTNING: Heltid 
STAD: Sundsvall
URVAL: Sker löpande
KONTAKT: Frida Söderström

Sök tjänsten nedan genom att fylla i din information samt bifoga dokument. Logga gärna vidare in på "Mina sidor" efter att du bekräftat ditt konto, här kan du skapa din kandidatprofil vilket utökar din chans till drömjobbet! Vi går igenom urvalet löpande och kan därför ha gått vidare med kandidater innan annonsen stängs ner. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på info@pn.se

Ansök nu

Planerare till Bucher Emhart Glass!

Logistiker
Läs mer Aug 17
Inledning:
Har du erfarenhet av planering? Är du även intresserad av teknik och gillar att arbeta effektivt med ett högt tempo hos en världsledande tillverkare av den senaste tekniken inom glasformning? Ansök redan idag, urval sker löpande!

Information om tjänsten
Professionals Nord söker för Emhart Glass räkning en planerare. Tjänsten avser en direktrekrytering vilket innebär rekryteringsprocessen sker genom Professionals Nord och att du anställs direkt hos Emhart Glass.

Emhart Glass fortsätter sin tillväxtresa och behöver förstärka upp sitt härliga team med ytterligare en person. Du erbjuds ett fartfyllt arbete med snabba beslut och många kontakter både internt och externt. Ta chansen att få vara med och arbeta i en internationell, utvecklande och innovativ organisation där det finns stora utvecklingsmöjligheter inom bolaget.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Professionals Nord och Emhart Glass önskemål är att alla frågor kring tjänsten går till info@professionalsnord.se

Arbetsuppgifter
I din roll som planerare på Emhart Glass omfattas du i produktion, projektledning, inköp och lager. Du deltar också i det ständiga arbetet med förbättringar inom avdelningen och samarbetet mellan samtliga avdelningar. Vidare kommer all planering styras av faktorer som prognoser och behov, vilket innebär att både kapacitet, materialförsörjning och prioriteringar behöver finnas i åtanke.

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat innefatta:
• Planera och hantera order i affärssystem
• Fokus på att alltid leverera till kund
• Kontrollera att den interna logistiken flyter på

Vi söker dig som:
Har en teknisk bakgrund och en eftergymnasialutbildning inom området och/eller tidigare erfarenhet inom logistik, inköp, produktionsplanering. Vi förutsätter att du har goda kunskaper inom O365 och erfarenhet eller förståelse av mekaniska delar, då arbetsuppgifterna kräver det.
Det är meriterande om du har erfarenhet från verkstads-eller tillverkandeindustrin samt om du har kunskap inom affärssystemet IFS, men det är inget krav för tjänsten. Vidare behärskar du både engelska och svenska i både tal samt skrift.

Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i rollen hos Emhart Glass. Du är analytiskt lagd, serviceinriktad, har en god social- och kommunikativ förmåga samt har lätt för att samarbeta då du arbetar med både interna och externa kontakter. Att arbeta noggrant, strukturerat och är lösningsorienterad behövs för att lyckats driva projekt från början till slut.

START: Enligt överenskommelse, efter sommaren.

OMFATTNING: Heltid
STAD: Sundsvall
URVAL: Sker löpande
KONTAKT: Frida Söderström

Sök tjänsten genom att klicka på "sök jobbet" nedan. Vi går igenom urvalet löpande och kan därför ha gått vidare med kandidater innan annonsen stängs ner. Om du vill kan du även skapa en användare och ladda upp ditt CV och personliga brev. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på info@professionalsnord.se

Ansök nu

Innesäljare till Elektroskandia!

Innesäljare
Läs mer Aug 25
Är du en säljare ut i fingerspetsarna och brinner för att skapa goda kundrelationer? Har du erfarenhet från B2B sedan tidigare och ett tekniskt intresse, eller har du kanske en bakgrund inom el och gillar att göra affärer? Då har du chansen att bli Teknisk innesäljare hos Elektroskandia!

Information om tjänsten
Professionals Nord söker för Elektroskandias räkning en Teknisk innesäljare. Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Professionals Nord och att du anställs direkt hos Elektroskandia.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Professionals Nord och Elektroskandias önskemål är att alla frågor kring tjänsten går till info@pn.se

Du erbjuds
• Stora utvecklingsmöjligheter i en global koncern
• Arbeta med långsiktiga och hållbara lösningar som bidrar till en bättre värld
• Bli del av ett kompetent team med familjär känsla

Arbetsuppgifter
Som Teknisk innesäljare hos Elektroskandia blir du en viktig länk i säljkedjan. Du kommer att arbeta med leveransplanering, inköp, offertoptimering och orderhantering. Vidare bistår du även som teknisk rådgivare inom olika produktionsområde både till kollegor och kunder. Tillsammans med dina kollegor bidrar du också till att utveckla den totala affären i region mitt och agerar säljsupport till kundansvariga säljare. Du kommer även att i samråd med kundansvariga säljare besöka och bearbeta nya och befintliga kunder.

Vi söker dig som:
Gärna har erfarenhet från branschen sedan tidigare, antingen inom försäljning eller kanske som elektriker, alternativt från en grossist. Erfarenhet av el är ett krav och vi ser gärna att du har ett tekniskt intresse samt en nyfikenhet för att lättare lära dig Elektroskandias sortiment.

Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i rollen hos Elektroskandia.

Du är en person som drivs av att skapa goda kundrelationer och att göra affärer. Vidare ser vi att du är serviceinriktad, lyhörd och trivs i det sociala sammanhanget. Vi ser även att du är noggrann, ansvarsfull samt tänker affärsmässigt och långsiktigt i dina relationer. Vi tror också att du kan hantera flera olika projekt samtidigt samt att du är van att arbeta i digitala verktyg.
Svenska och engelska i tal och skrift är ett krav för tjänsten, samt körkort B.

START: Omgående
OMFATTNING: Heltid
STAD: Sundsvall
URVAL: Sker löpande
KONTAKT: Josefine Häggström, josefine.haggstrom@pn.se

Sök tjänsten genom att klicka på "sök jobbet" nedan. Vi går igenom urvalet löpande och kan därför ha gått vidare med kandidater innan annonsen stängs ner. Om du vill kan du även skapa en användare och ladda upp ditt CV och personliga brev. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på info@professionalsnord.se

Information om Eletroskandia

Elektroskandia – Sveriges ledande el-teknikgrossist har idag mer än hundra års erfarenhet att luta sig emot.
De marknadsför och säljer elmateriel och system inom kraft/automation, tele/data/säkerhet, belysning, hushållsmaskiner och industriförnödenheter. Verksamheten omsätter KSEK 5.800.571 (2016) och vi har 790 medarbetare på 48 platser runt om i landet.

Elektroskandia är en del av Sonepar-koncernen – ett av de största elgrossistföretagen i världen. I koncernen ingår idag mer än 167 företag i 44 länder, spridda över fem kontinenter.

I deras position mellan tillverkare och slutkund, vill de vara mycket mer än en passiv länk i en kedja. De strävar efter att med våra system och vår erfarenhet, bidra till ökad effektivitet och lönsamhet i kundernas inköps- och säljorganisation.

Läs mer på www.elektroskandia.se

Ansök nu

Redovisningsekonom

Redovisningsekonom
Läs mer Aug 24
Har du erfarenhet av löpande redovisning och är redo för nya utmaning? Vill du jobba i ett familjärt team där du har möjlighet att styra dina egna arbetstider? Just nu söker Admit en driven redovisningsekonom. Läs mer om tjänsten och skicka in din ansökan redan nu!

Information om tjänsten
Admit är en liten börsnoterad firma som finns på 5 orter i Sverige och just nu söker Professionals Nord i samarbete med Admit en redovisningsekonom till Sundsvallskontoret. 

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Professionals Nord och att du anställs direkt hos Admit. Den här rekryteringsprocessen hanteras av Professionals Nord och Admits önskemål är att alla frågor kring tjänsten går till stina.vidmark@pn.se. 

Arbetsuppgifter

Admit tar ett helhetsansvar för sina kunders redovisning, lönehantering, rapportering, bokslut och skatterådgivning. I rollen som redovisningsekonom hanterar du löpande både små och stora kunder. Du kommer sitta på kontoret i centrala Sundsvall tillsammans med 6 kollegor där du erbjuds en trygg arbetsplats med korta beslutsvägar och förtroende från start. Du arbetar med frihet under ansvar och planerar själv dina arbetstider utifrån dina kunders behov.

Vi söker dig som:
Tidigare har jobbat med löpande redovisning och känner dig trygg i rollen. Vi ser det som meriterande med erfarenhet av Pyramid men det är inget krav för tjänsten. 

Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i rollen hos Admit. Du är en engagerad medarbetare med en positiv inställning som trivs i en roll som präglas av frihet under ansvar. Då rollen innefattar kontakt med både kollegor och kunder ser vi även att du har god samarbetsförmåga. Du söker och tar emot hjälp när du behöver det, på samma sätt som du själv gärna hjälper andra med det som du kan bidra med.

START: Enligt överenskommelse
OMFATTNING: Rekrytering
STAD: Sundsvall
URVAL: Sker löpande
KONTAKT: Stina Vidmark

Sök tjänsten nedan genom att fylla i din information samt bifoga dokument. Logga gärna vidare in på "Mina sidor" efter att du bekräftat ditt konto, här kan du skapa din kandidatprofil vilket utökar din chans till drömjobbet! Vi går igenom urvalet löpande och kan därför ha gått vidare med kandidater innan annonsen stängs ner. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på stina.vidmark@pn.se.

Ansök nu

Extrajobba som rekryteringsassistent på sidan av dina studier!

Administrativ assistent
Läs mer Jun 13
Är du student och vill utvecklas i en tjänst som ger meriterande erfarenheter inför framtiden? Vill du vara en del av ett gäng som värdesätter gemenskap där vi firar våra framgångar tillsammans? Gillar du dessutom att ta eget ansvar och leverera resultat? Vi är ett företag med unga entreprenörer som brinner för vårt arbete och vår vision – Rekrytering i världsklass!

Ta chansen att vara med på vår resa och bli del av vårt kontor i Sundsvall!

Information om tjänsten
I rollen som konsultchefsassistent arbetar du ungefär två dagar i veckan utöver dina studier. Schema läggs veckovis och baseras på arbetsbelastning nästkommande vecka, samt de möjligheter som finns utifrån ditt studieschema. Du går in som konsultchefsassistent på Sundsvallskontoret och kommer sitta på samma kontor som din dedikerade assistentchef och de andra konsultchefsassistenterna Amanda och Urte. Tillsammans med resten av Sundsvallsteamet kommer du ges möjligheten att utvecklas varje dag samtidigt som vi har riktigt kul på jobbet!

Arbetsuppgifter

Som konsultchefsassistent hjälper du leveransteamet med administrativa uppgifter. Du kommer få vara involverad i hela rekryteringsprocesserna från kravprofiler, till annonser, urval av ansökningar till att göra referenstagningar. Du kommer att följa en utbildningsplan för att lära dig alla uppgifter. När du känner dig trygg i uppgifterna kommer du få möjligheten att hålla egna intervjuer och målet är att du ska kunna vikariera för konsultcheferna när de är på semester under jul/sommar.

Huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara att:

• Gå igenom urval
• Genomföra telefonintervjuer
• Stödja konsultchef kring avtalsskrivningar och intervjuer
• Besvara frågor från kandidater via mail och telefon.
• Ansvara för tidrapportering
• När du är klar med dina studier finns det goda möjligheter att fortsätta avancera in i en heltidstjänst på bolaget precis som många av våra tidigare assistentstjärnor.

Vi söker dig som:

• Studerar inom HR/Beteendevetenskap alt. läser en likvärdig utbildning och har minst ett år kvar av dina studier.
• Vi ser gärna att du har tidigare arbetslivserfarenhet där du har haft kundkontakt och fått använda din förmåga att ta initiativ och eget ansvar.
• Du har goda kunskaper i Officepaketet och mycket goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift.

Dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i rollen hos oss. Du bör vara noggrann och strukturerad i ditt arbete. Du har förmågan att ta ansvar och följer upp det du åtagit dig. Det är viktigt att du trivs i nära samarbeten då du kommer arbeta tätt med Sundsvallsteamet och samarbetet sträcker sig även med övriga kollegor runt om i landet.

Som person kan du även identifiera dig i våra värdeord:

• FRAMGÅNG: Du utmanar dig själv och dina kollegor att hela tiden utvecklas, du jobbar hårt men smart!
• SNÄLL: Du kommer tillhöra Nordens bästa arbetsplats och är med och bidrar till den familjära stämningen på PN
• LYCKA: Du tycker att du har världens roligaste jobb och sprider energi i vardagen

Vi tror även att du har en arbetsglädje, är utåtriktad, peppad och sprider bra energi då vi värderar att ha roligt på jobbet. 
Skicka in din ansökan idag om du vill arbeta på ett företag med hög energinivå och gemenskap!

START: Hösten 2022
OMFATTNING: Deltid, minst 2 dagar/v
STAD: Sundsvall
URVAL: Sker löpande
KONTAKT: Stina Vidmark

Sök tjänsten genom att klicka på "sök jobbet" nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urval- och intervjufasen. Om du vill kan du även skapa en användare och ladda upp ditt CV och personliga brev. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på stina.vidmark@pn.se

Ansök nu

HR-koordinator till Emhart Glass!

HR-konsult/PA-konsult
Läs mer Jun 20
Är du en social lagspelare som trivs i en varierad vardag? Är du strukturerad och har erfarenhet från HR? Emhart Glass fortsätter sin expansionsresa som världsledande tillverkare av automatiska glasformningsmaskiner där utveckling av verksamhet såväl som medarbetare står i fokus. Vi får nu chansen att hjälpa de hitta deras nya medarbetare inom HR och lön. Känns detta som du? Tveka inte att skicka in din ansökan redan idag!

Information om tjänsten
Professionals Nord söker för Emhart Glass räkning en HR-koordinator. Den här rekryteringsprocessen hanteras av Professionals Nord och Emhart Glass önskemål är att alla frågor kring tjänsten går till info@pn.se.

Emhart Glass fortsätter sin framgångssaga och behöver nu utöka teamet med en ny stjärna. Du kommer tillsammans med dina andra kollegor fördelat på Sundsvall och Örebro ansvara för både HR-och lönefrågor samt administration.

Du erbjuds

• En spännande och varierad vardag
• Möjlighet att driva mindre projekt inom HR
• En företagskultur där människan är i fokus
• Chans att axla ett större ansvarsområde på sikt

Arbetsuppgifter
Du sitter på plats på deras site i centrala Sundsvall där du rapporterar till HR-chef och arbetar i ett nära samarbete med bl.a. finansavdelningen. Ditt dagliga arbete innehåller både HR- och lönefrågor, där du stöttar upp mot lön när behovet finns. Detta gör att dina arbetsuppgifter är varierade och det finns stora möjligheter att jobba med många olika delar inom HR-och löneområdet.

Vi söker dig som:
Tidigare jobbat med HR och har ett intresse för lönehantering. Du har också en personalvetarutbildning eller annan relevant utbildningsbakgrund. Har du även tidigare erfarenhet av affärssystemet IFS eller AGDA är det ett stort plus, men inget krav för tjänsten. Vidare hanterar du både svenska och engelska mycket väl i såväl tal som skrift, samt besitter kunskaper i Office 356.

Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i rollen hos Emhart Glass. Du är strukturerad, noggrann och trivs i ett socialt arbete. Du är bra på att både hantera och möta olika typer av människor samt är en lagspelare.

START: Enligt överenskommelse
OMFATTNING: Heltid
STAD: Sundsvall
URVAL: Sker löpande
KONTAKT: Frida Söderström

Sök tjänsten genom att klicka på "sök jobbet" nedan. Vi går igenom urvalet löpande och kan därför ha gått vidare med kandidater innan annonsen stängs ner. Om du vill kan du även skapa en användare och ladda upp ditt CV och personliga brev. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på info@pn.se

Ansök nu

Javautvecklare till Nordic Peak!

Systemutvecklare/Programmerare
Läs mer Apr 13
Brinner du för systemutveckling och skulle vilja tillhöra ett team med andra vassa utvecklare som delar din drivkraft.
I rollen som utvecklare hos Sundsvallsföretaget Nordic Peak kommer du att erbjudas ett stort inflytande och ett varierande arbete, där du ges möjlighet att delta i hela utvecklings- och leveransprocessen. Läs mer om tjänsten nedan och var snabb in med din ansökan då urvalet sker löpande!

Information om tjänsten
Professionals Nord söker för Nordic Peaks räkning webb- och javautvecklare. Tjänsten avser en direktrekrytering vilket innebär rekryteringsprocessen sker genom Professionals Nord och att du anställs direkt hos Nordic Peak.

Nordic Peak består av ett litet team som alla brinner för problemlösning och systemutveckling. De har ett kreativt och öppet klimat som präglas av en stark feedbackkultur, där alla strävar efter att utvecklas. Du erbjuds flexibla arbetstider samt möjlighet att välja din egen IT utrustning. Nordic Peak har haft en god tillväxt, vilket gör att de nu söker fler medarbetare som önskar vara med på deras framgångssaga!

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Professionals Nord och Nordic Peaks önskemål är att alla frågor kring tjänsten går till Professionals Nord, info@pn.se.

Du erbjuds:
• Ett varierande arbete med frihet under ansvar
• Chansen att bli en del av ett passionerat och drivet team
• Välja din egen utrustning
• Möjlighet att utvecklas i din roll

Arbetsuppgifter
I rollen som webb- och javautvecklare hos Nordic Peak kommer du att arbeta in-house med främst produkt- och tjänsteutveckling, där du kommer att få förena kreativitet och kvalité. I teamet ges du möjlighet att vara delaktig i hela utvecklingsprocessen allt ifrån kravställning, utveckling, testning till leverans av tjänsten. I en snabbrörlig värld med ny teknik och nya krav från marknaden ser Nordic Peak att det är viktigt att du får möjlighet att utvecklas i din roll vilket innebär att du vid behov får möjlighet för såväl interna som externa utbildningar.

Dina arbetsuppgifter:
• Utveckling och förvaltning av Nordic Peaks produkter och tjänster
• Front-end och back-end
• Viss kundkontakt
Om du även har ett intresse för hårdvara och servrar kan reparation, montering och installation ingå i din roll, då Nordic Peak har ett eget datacenter.

Vi söker dig som
Vill vara en del av ett litet och sammansvetsat team, och har ett brinnande intresse för problemlösning och systemutveckling! Du är driven, har erfarenhet av webb- och javaprogrammering som du införskaffat genom exempelvis ett fritidsintresse, studier eller arbete. Du har främst goda kunskaper inom Java, och gärna fler webbnära programmeringsspråk som HTML, CSS och JavaScript. Vidare har du goda kunskaper i svenska inom både tal och skrift, då det mesta av kundkontakten sker på svenska.
Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i rollen. Som person är du öppen och gillar att samarbeta med dina kollegor i teamet. Du tar stort ansvar för ditt arbete, samt är nyfiken som person och visar att du vill lära dig mer genom att ställa frågor för att säkerställa att ditt arbete blir noggrant utfört.

START: Enligt överenskommelse
OMFATTNING: Rekrytering, heltid
STAD: Sundsvall
URVAL: Sker löpande
KONTAKT: Stina Vidmark

Sök tjänsten nedan genom att fylla i din information samt bifoga dokument. Logga gärna vidare in på "Mina sidor" efter att du bekräftat ditt konto, här kan du skapa din kandidatprofil vilket utökar din chans till drömjobbet! Vi går igenom urvalet löpande och kan därför ha gått vidare med kandidater innan annonsen stängs ner. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på info@pn.se

Ansök nu

H&S koordinator till Emhart Glass

HR-konsult/PA-konsult
Läs mer Aug 19
Inledning:
Emhart Glass är en världsledande tillverkare av automatiska glasformningsmaskiner där utveckling av verksamhet såväl som medarbetare står i fokus. Nu fortsätter dem sin expansionsresa och vi söker därför en H&S koordinator. Välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten
Professionals Nord söker för Emhart Glass räkning en H&S koordinator. Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Professionals Nord och arbeta som konsult hos Emhart Glass under 12 månader med goda chanser att kunna bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Professionals Nord och Emhart Glass önskemål är att alla frågor kring tjänsten går till info@professionalsnord.se

Du erbjuds:
• En nyckelroll i företaget som innebär mycket eget ansvar och en fantastisk möjlighet till personlig utveckling och nya utmaningar
• En operativ tjänst där du får vara med och driva hur Emhart Glass ska arbeta med H&S relaterade frågor
• Att bli en del av en globalt växande och världsledande aktör inom förnybara förpackningsmaterial

Arbetsuppgifter
I rollen som H&S koordinator säkerställer du att Emhart Glass följer lagar och interna krav inom arbetsmiljö-, hälsa- och säkerhetsområdet. Du rapporterar direkt till HSQ-chef och du kommer att leda och utveckla detta arbete genom att bland annat:

• Implementera nya lagar och interna krav inom H&S
• Ansvara för och rapportera nyckeltal inom H&S
• Samordna och supporta vid riskbedömningar tillsammans med chefer, HR och skyddsombud
• Stödja chefer i skyddsronder, inventera och åtgärda arbetsmiljöbrister
• Uppdatera och skapa rutiner, instruktioner och processer
• Utbilda och inspirera organisationen och chefer kring arbetsmiljöfrågor
• Vara drivande i att genomföra utvecklingsprojekt gällande arbetsmiljö och säkerhet
• Organisera risk-, incident- och olycksutredningsprocesser, säkerställa att åtgärder genomförs
• Övervaka anställdas och arbetsgivarnas efterlevnad av säkerhetspolicyer och/eller riktlinjer

Vi söker dig som:
vi tror har några års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och ett stort intresse för området. Emhart Glass är bland annat certifierade enligt ISO 45001 och 14001, det är därför meriterande om du har tidigare erfarenhet inom det. Vidare ska du vara beredd på att resa minst en gång per månad eller mer vid behov. Du har god skriftlig och muntlig kommunikationsförmåga på både svenska och engelska.

Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i rollen som H&S koordinator hos Emhart Glass. Du har en god förmåga att prioritera och driva ditt arbete framåt på ett självständigt sätt. Du är en lagspelare som uppskattar goda samarbeten då du kommer att ha många kontaktytor i rollen. Vidare är du pedagogisk och är duktig på att hantera olika typer av människor.

START: Enligt överenskommelse
OMFATTNING: Heltid
STAD: Örebro eller Sundsvall, tjänsten innebär resor mellan siterna
URVAL: Sker löpande
KONTAKT: Lovisa Berglund

Sök tjänsten nedan genom att fylla i din information samt bifoga dokument. Logga gärna vidare in på "Mina sidor" efter att du bekräftat ditt konto, här kan du skapa din kandidatprofil vilket utökar din chans till drömjobbet! Vi går igenom urvalet löpande och kan därför ha gått vidare med kandidater innan annonsen stängs ner. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på info@professionalsnord.se

Ansök nu

Account Manager till Mobile Partner!

Account manager
Läs mer Aug 9
Inledning:
Är du den där personen som gillar att göra det lilla extra för kunden och älskar kundmöten? Trivs du bäst med frihet under ansvar och jobba i ett högt tempo? Vill du dessutom ha riktigt roligt på vägen och vara med på en expansiv resa som är långt ifrån klar? Då är detta tjänsten för dig!

Information om tjänsten
Professionals Nord söker för Mobile Partners räkning en Account Manager. Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Professionals Nord och att du anställs direkt hos Mobile Partner.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Professionals Nord och Mobile Partner. Vid frågor kontakta: Joakim.gustafsson@mobilepartner.se, 090-100883

Du erbjuds

• Generös lönemodell
• Galet rolig expansiv resa där du kommer få vara med och påverka
• En härlig företagskultur med sköna kollegor som firar varandras framgångar
• Kontor i helt nyrenoverade lokaler på Köpmangatan 5

Arbetsuppgifter

I rollen som Account Manager kommer du vara en viktig nyckelspelare för Mobile Partners fortsatta tillväxt-och framgångsresa i Västernorrland. Du kommer tillhöra ett härligt gäng om 4 personer i Sundsvall och ha nära kontakt med resterande kollegor som sitter på plats i Umeå och Skellefteå. Här kommer du vara en del av en företagskultur som präglas av glädje, energi och mycket frihet under ansvar.

Det viktigaste i tjänsten som Account Manager är att hålla en hög aktivitet, genomföra kundmöten och hitta lösningar samt förbättringsområden för kundens kommunikationstjänster.

Vanligt förekommande arbetsuppgifter:
• Prospektering
• Kalkylering
• Nykundsbearbetning
• Kundmöten, möten, möten!! Sa vi möten? Just det, kundmöten!

Vi söker dig som:
Inte räds för att lyfta luren och som gärna har tidigare erfarenhet av B2b eller annan typ av försäljning. Du är en person som älskar mötet med andra människor och drivs av att både bygga nya samt vårda långsiktiga affärsrelationer. Har du dessutom erfarenhet av liknande arbete samt en förståelse för telecom eller IT så är det ett stort plus, men inget krav för tjänsten.

Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i rollen hos Mobile Partner. Du är serviceinriktad ut i fingerspetsarna, sätter kunden i centrum och tycker om att göra det där lilla extra för likväl dina kunder som kollegor! Vidare tror vi att du är utåtriktad, prestigelös samt har ett driv utöver det vanliga.

START: Enligt överenskommelse 
OMFATTNING: Heltid, rekrytering
STAD: Sundsvall
URVAL: Sker löpande
KONTAKT: Frida Söderström

Sök tjänsten genom att klicka på "sök jobbet" nedan. Vi går igenom urvalet löpande och kan därför ha gått vidare med kandidater innan annonsen stängs ner. Om du vill kan du även skapa en användare och ladda upp ditt CV och personliga brev. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på info@professionalsnord.se

Ansök nu

Maskinförare till JS Drilling Solutions AB i Sundsvall!

Betongarbetare
Läs mer Jul 13
Inledning:
JS Drilling Solutions växer så det knakar och söker nu en maskinförare till deras härliga team! Vill du arbeta ute på fält och ha ett otroligt varierande och stimulerande arbete? Drivs du av problemlösning och gillar att samarbeta för att nå bästa möjliga resultat? Sök redan idag då urvalet sker löpande!

Information om tjänsten
Professionals Nord söker i samarbete med JS Drilling Solutions en Maskinförare. Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Professionals Nord och arbeta som konsult hos JS Drilling Solutions under 6 månader. Intentionen är att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Professionals Nord och JS Drilling Solutions önskemål är att alla frågor kring tjänsten går till info@pn.se 

Du erbjuds

• Arbete i en väldigt rolig och varierande arbetsmiljö med en skön och sammansvetsad grupp.
• Goda utvecklingsmöjligheter både personligt och yrkesmässigt.

Arbetsuppgifter
Du kommer arbeta med styrd borrning och förläggning av el/fiber samt vattenledningar. Du arbetar ute på fält och manövrerar en borrigg tillsammans med en erfaren kollega, vidare så tillkommer mycket problemlösning då det krävs stor kontroll på vinklar och kurvor för att jobba schaktfritt. Arbetstiderna varierar men arbetsveckan startar måndag klockan 07:00 och avslutas torsdag eftermiddag, ledig på fredag. Det kan förekomma resor på söndagskvällar för att kunna vara på plats på måndag morgon.
Andra vanligt förekommande arbetsuppgifter: 

• Etablera Borrningsekipage.
• Borra för infrastruktur.

Vi söker dig som:
Innehar B-körkort, kan flytande svenska i tal och skrift samt har möjlighet att arbeta på resande fot. Det är vidare meriterande om du arbetat med borrning, maskinstyrning, svetsning eller inom industrin.

Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i rollen hos JS Drilling Solutions AB.
Du är samarbetsvillig då man alltid jobbar två och två. Du har en god kommunikativ förmåga och är fysiskt stark då arbetet kan innebära en del tunga lyft.

START: Enligt överenskommelse 
OMFATTNING: Heltid
STAD: Sundsvall
URVAL: Sker löpande
KONTAKT: Jonathan Gerafi

Sök tjänsten nedan genom att fylla i din information samt bifoga dokument. Logga gärna vidare in på "Mina sidor" efter att du bekräftat ditt konto, här kan du skapa din kandidatprofil vilket utökar din chans till drömjobbet! Vi går igenom urvalet löpande och kan därför ha gått vidare med kandidater innan annonsen stängs ner. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på info@professionalsnord.se

Ansök nu

Fibertekniker till Midnet Kabel & Fiberteknik AB!

Servicetekniker, maskin
Läs mer Jul 12
Inledning:
Midnet Kabel & Fiberteknik växer och behöver därför fler grymma personer till deras team! Är du serviceinriktad och en person som gillar att utmanas och lösa problem? Sök redan idag då urvalet sker löpande!

Information om tjänsten
Professionals Nord söker i samarbete med Midnet Kabel & Fiberteknik en Fibertekniker. Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Professionals Nord och arbeta som konsult hos Midnet under 9 månader. Du jobbar måndag-fredag, arbetstiderna i normalfall är 07:00- 16:00. Intentionen är att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet..

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Professionals Nord och Midnets önskemål är att alla frågor kring tjänsten går till info@pn.se

Du erbjuds
Du erbjuds ett varierande jobb med ett team som har väldigt bra sammanhållning och skön jargong. Vidare så finns det goda utvecklingsmöjligheter både tekniskt och personligt.

Vanligt förekommande arbetsuppgifter:

• Blåsning av stam och kundfiber.
• OTDR-mätning.
• Skarvning av både ribbon och singelfiber.

Vi söker dig som:
har minst ett till två års arbetslivserfarenhet från att ha jobbat med blåsning av både stam och kundfiber, OTDR-mätning samt skarvning av både ribbon och singelfiber.
Du som person ska ha ett öppet sinne för att utvecklas såväl tekniskt som personligt.
Du har körkort med lägst behörighet B och du kommunicerar obehindrat på svenska samt engelska i såväl tal som skrift, du är flexibel och har möjlighet att jobba på annan ort under perioder.

Vidare meriterande:

• Certifierad fibertekniker
• Certifikat inom robust fiber
• Liftutbildning
• Heta arbeten
• BE-körkort
• ESA

Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i rollen hos Midnet Kabel & Fiberteknik.
Du är en serviceinriktad person som gillar kundkontakt, du är en problemlösare ut i fingerspetsarna som gärna kommer med förslag på lösningar, du har ett fokuserat arbetssätt och är mån om att alltid leverera med högsta kvalitét, alltid enligt beställning samt inom uppsatta deadlines och tidsramar. Vidare är du en lagspelare som tar stort ansvar för arbetet och alltid utför detta med stor noggrannhet och precision.

START: Enligt överenskommelse 
OMFATTNING: Heltid
STAD: Sundsvall
URVAL: Sker löpande
KONTAKT: Jonathan Gerafi

Sök tjänsten nedan genom att fylla i din information samt bifoga dokument. Logga gärna vidare in på "Mina sidor" efter att du bekräftat ditt konto, här kan du skapa din kandidatprofil vilket utökar din chans till drömjobbet! Vi går igenom urvalet löpande och kan därför ha gått vidare med kandidater innan annonsen stängs ner. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på info@professionalsnord.se

Ansök nu

IT Manager Sweden to Emhart Glass

Affärsområdeschef
Läs mer Aug 11
Introduction
Emhart Glass is a world leading manufacturer of automatic glass forming machines. If you want to be a part of an organization where development of operations as well as employees are in focus, this might be something for you. We are looking for you who want to take an important role of managing/develop the IT organization forward. Join Emhart Glass expansion journey!

Information about the position
Professionals Nord is, due to Emhart Glass, looking for an IT Manager. The position refers to a recruitment which means you will be employed directly by our client company. We manage the recruitment process for Emhart Glass in form of selection, interview and presentation to the client. This recruitment process is handled by Professionals Nord and Emhart Glass wishes is that all questions about the position goes to info@professionalsnord.se

Work tasks/job assignments
As IT manager at Emhart Glass you will be responsible for the IT team in Sweden, currently consisting of 7 employees. You report directly to Global IT Manager, located in Switzerland. Your team is located in Örebro and Sundsvall so the job requires travel between the sites.

Your responsibility is:

• Manage IT Team Sweden administratively, which includes time reporting, absences, salary, job descriptions, recruitment, safety, development for example
• Manage IT Sweden budget and contracts
• Lead IT projects locally and globally
• Represent IT management board for Sweden to advance and develop global IT organization, processes and strategy
• Manage and secure data integrity, security and continuity for Sweden´s manufacturing operations

We are looking for
you have solid experience from the IT field and experience as a manager, preferable of an IT team. You may have a background from either application side like ERP/PLM or client/server/networking side. You are proficient in English and Swedish.

Knowledge of IFS or other large ERP system is a plus.

We believe that your personal qualities are crucial to how well you will thrive in the role. Together with the client, we have selected qualities which are essential for the mission. You need to be clear and pedagogic in communication with other people, both verbal and written. You have the ability to motivate and support your team based on their needs. You are positive as a person and drive your work forward in an independent way.

We kindly ask you to send in your application in English.

START: According to the agreement
COVERAGE: Full-time
CITY: Örebro or Sundsvall
SELECTION: Ongoing
CONTACT: Lovisa Berglund

Apply for the position below by filling in your information and attaching documents. You can also log in to "Mina sidor" after you have confirmed your account, here you can create your candidate profile which increases your chance to get your dream job! We review the selection on an ongoing basis and may therefore have proceeded with candidates before the ad is closed. Unfortunately we do not accept applications via email, but if you have questions about the service, you are welcome to contact us at info@professionalsnord.se

Ansök nu

Kundansvarig till Professionals Nord Sundsvall

Account manager
Läs mer Jul 23
Inledning:
Vi gör just nu den största satsningen i bemanningsbranschens historia. Under föregående år öppnade vi sex nya kontor och i år tar vi sikte på att omsätta en kvarts miljard. Vi har anställt branschens absolut bästa medarbetare och söker nu kundansvariga som vill vara med på denna framgångsresa!

Vill du vara med och vinna eller vill du sitta lugnt i båten och vänta på att bli omsprungen? Jag tänkte väl det, sök tjänsten eller slå mig en signal!

Information om tjänsten
Lägg den 15:e augusti på minnet, det är då som du har möjligheten att kliva in hos din framtida arbetsplats och andra familj. Du kommer tillsammans med nya kollegor runt om i landet samlas för en veckas utbildning och inspiration.

Som kundansvarig hos oss arbetar du för att säkerställa tillväxt i regionen, det gör du genom att skapa långsiktiga kundrelationer och nya affärsmöjligheter. Genom ditt arbete bidrar du till att fler personer får möjligheten att göra karriär och att våra samarbetspartners får de absolut bästa medarbetarna. Detta är en av de tuffaste men också roligaste utmaningarna du kan ta dig an.

"Professionals Nord har fått mig att förstå vikten och innebörden av laget före jaget. Jag går till jobbet för att träffa min andra familj och vi gör allt för att tillsammans nå våra mål och samtidigt ha fantastiskt roligt på vägen. En vardag fylld med underbara människor och enorm kompetens vilket ger dig möjligheten att växa och utvecklas som individ till nivåer som du själv inte trodde var möjligt!" -Anton Fellbrink, Säljchef Sundsvall

Du erbjuds:
För dig som är beredd att lägga den tid och hårda arbete som faktiskt krävs erbjuder vi en vardag där du får känna att du verkligen gör skillnad och arbetar med kompetensförsörjning i världsklass. Som extra morot erbjuder vi en vass provisionsmodell där möjligheter finns att tjäna mycket pengar! Här finns inget lönetak!

Arbetsuppgifter
Du kommer in i en expansionsfas för bolaget där karriärvägarna är många. Du kommer sitta på vårt centrala Sundsvallskontor tillsammans med ett gäng ödmjuka vinnarskallar tillika kollegor.

Dina arbetsuppgifter:

• Prospektering
• Kalla samtal
• Kundmöten
• Långsiktig kundanpassad tjänsteförsäljning

Vi söker dig som:
Vill arbeta med att skapa och bibehålla arbetstillfällen genom långsiktig tjänsteförsäljning. Du har körkort och talar svenska då våra kunder kräver det. Har du erfarenhet av försäljning B2B eller från bemanningsbranschen så är det meriterande men inte ett krav.

Som person kan du identifiera dig i våra värdeord:
• FRAMGÅNG: Du utmanar dig själv och dina kollegor att hela tiden utvecklas, du jobbar hårt men smart!
• SNÄLL: Du kommer tillhöra Nordens bästa arbetsplats och är med och bidrar till den familjära stämningen på PN
• LYCKA: Du tycker att du har världens roligaste jobb och sprider energi i vardagen

Tillsammans med Professionals Nord får du en flexibel och nytänkande organisation. Du får förmånen att vara med på en tillväxtresa där varje affär gör skillnad. Tillsammans ska vi de närmsta fem åren omsätta EN MILJARD, vara med på Sveriges tio-topplista över största bemanningsföretagen i Sverige och samtidigt vara Nordens bästa arbetsgivare.

START: 15 augusti
OMFATTNING: Heltid
STAD: Sundsvall
URVAL: Sker löpande
KONTAKT: VD Frida Söderström, 070- 880 20 26

Sök tjänsten nedan genom att fylla i din information samt bifoga dokument. Logga gärna vidare in på "Mina sidor" efter att du bekräftat ditt konto, här kan du skapa din kandidatprofil vilket utökar din chans till drömjobbet! Vi går igenom urvalet löpande och kan därför ha gått vidare med kandidater innan annonsen stängs ner. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på info@professionalsnord.se 

Professionals Nord är Sveriges snabbast växande bemanningsföretag! På fem år har vi gått från 0–100 miljoner i omsättning. Nästa mål är att nå miljarden och öppna kontor i Norden. Vi arbetar med personaluthyrning och rekrytering genom att leverera skräddarsydd kompetensförsörjning i världsklass. Vi vill göra människor lyckliga varje dag! Följ vår resa inom bemannings- & rekryteringbranschen.

Ansök nu

H&S koordinator till Emhart Glass

HR-konsult/PA-konsult
Läs mer Jul 18
Inledning:
Emhart Glass är en världsledande tillverkare av automatiska glasformningsmaskiner där utveckling av verksamhet såväl som medarbetare står i fokus. Nu fortsätter dem sin expansionsresa och vi söker därför en H&S koordinator. Välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten
Professionals Nord söker för Emhart Glass räkning en H&S koordinator. Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Professionals Nord och arbeta som konsult hos Emhart Glass under 12 månader med goda chanser att kunna bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Professionals Nord och Emhart Glass önskemål är att alla frågor kring tjänsten går till info@professionalsnord.se

Du erbjuds:
• En nyckelroll i företaget som innebär mycket eget ansvar och en fantastisk möjlighet till personlig utveckling och nya utmaningar
• En operativ tjänst där du får vara med och driva hur Emhart Glass ska arbeta med H&S relaterade frågor
• Att bli en del av en globalt växande och världsledande aktör inom förnybara förpackningsmaterial

Arbetsuppgifter
I rollen som H&S koordinator säkerställer du att Emhart Glass följer lagar och interna krav inom arbetsmiljö-, hälsa- och säkerhetsområdet. Du rapporterar direkt till HSQ-chef och du kommer att leda och utveckla detta arbete genom att bland annat:

• Implementera nya lagar och interna krav inom H&S
• Ansvara för och rapportera nyckeltal inom H&S
• Samordna och supporta vid riskbedömningar tillsammans med chefer, HR och skyddsombud
• Stödja chefer i skyddsronder, inventera och åtgärda arbetsmiljöbrister
• Uppdatera och skapa rutiner, instruktioner och processer
• Utbilda och inspirera organisationen och chefer kring arbetsmiljöfrågor
• Vara drivande i att genomföra utvecklingsprojekt gällande arbetsmiljö och säkerhet
• Organisera risk-, incident- och olycksutredningsprocesser, säkerställa att åtgärder genomförs
• Övervaka anställdas och arbetsgivarnas efterlevnad av säkerhetspolicyer och/eller riktlinjer

Vi söker dig som:
vi tror har några års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och ett stort intresse för området. Emhart Glass är bland annat certifierade enligt ISO 45001 och 14001, det är därför meriterande om du har tidigare erfarenhet inom det. Vidare ska du vara beredd på att resa minst en gång per månad eller mer vid behov. Du har god skriftlig och muntlig kommunikationsförmåga på både svenska och engelska.

Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i rollen som H&S koordinator hos Emhart Glass. Du har en god förmåga att prioritera och driva ditt arbete framåt på ett självständigt sätt. Du är en lagspelare som uppskattar goda samarbeten då du kommer att ha många kontaktytor i rollen. Vidare är du pedagogisk och är duktig på att hantera olika typer av människor.

START: Enligt överenskommelse
OMFATTNING: Heltid
STAD: Örebro eller Sundsvall, tjänsten innebär resor mellan siterna
URVAL: Sker löpande
KONTAKT: Lovisa Berglund

Sök tjänsten nedan genom att fylla i din information samt bifoga dokument. Logga gärna vidare in på "Mina sidor" efter att du bekräftat ditt konto, här kan du skapa din kandidatprofil vilket utökar din chans till drömjobbet! Vi går igenom urvalet löpande och kan därför ha gått vidare med kandidater innan annonsen stängs ner. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på info@professionalsnord.se

Ansök nu

Systemutvecklare till Softronic i Sundsvall!

Systemutvecklare/Programmerare
Läs mer Jun 21
Inledning:
Vi söker dig som kan bli Softronics nästa lagkamrat. Sammanhållningen på företaget sticker ut ur mängden och här kommer du kunna kalla dina kollegor för dina vänner! Läs vidare och tvecka inte för att skicka in en ansökan eller ta kontakt för att höra mer.

Information om tjänsten
Softronic behöver bli fler för att kunna möta sina kunders efterfrågan. Därför söker de just dig till att bli en del av deras team. Hos Softronic finns utrymme att utveckla såväl sig själv som att utveckla deras verksamhet. Softronic tror att framgång föds genom frihet under ansvar. Dessutom erbjuds du en anställning på ett av marknadens mest lönsamma IT-konsultbolag.
Sundsvall utgör ett eget affärsområde inom Softronic vilket ger det lilla företagets fördelar tillsammans med ett stort företags muskler.

För dig som är sugen på att bygga på ditt CV med spännande uppdrag erbjuds du möjligheten att på distans arbeta med högintressanta företag i Stockholms-regionen.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Professionals Nord och Softronics önskemål är att alla frågor kring tjänsten går till info@pn.se.

Arbetsuppgifter
Exakt vilken inriktning eller vilket språk eller system du helst arbetar inom spelar mindre roll. Softronic har många spännande uppdrag som kan passa dig.
Beroende på ditt intresse och tidigare erfarenheter kommer arbetsuppgifterna att variera, men den röda tråden är att tillsammans med Softronic fortsätta att göra bra affärer och lyckade projekt ute hos kund. De vill tillsammans med dig fortsätta bygga ett företag som är innovativt och ligger i teknikens framkant.
Softronic har kompetensen i organisationen för att ge dig de bästa förutsättningarna för din fortsatta utveckling. Din trivsel och utveckling är ett av deras viktigaste fokusområden. Hos Softronic finns även möjlighet att arbeta med deras spännande kunder och partners i olika distansuppdrag.

Vi söker dig som:
Är en erfaren utvecklare eller är ny på arbetsmarknaden efter dina studier. Vi söker dig som har viss erfarenhet, främst är det ditt driv och din hunger som är avgörande.
Du vill utvecklas och nå framgång samtidigt som du har en ödmjuk personlighet och har förmågan att samarbeta med andra. Som person är du nyfiken och gillar att ha kul på jobbet. Din kunskap delar du gärna med dig till både kollegor och kunder.

START: Enligt överenskommelse
OMFATTNING: Rekrytering
STAD: Sundsvall
URVAL: Sker löpande
KONTAKT: Jonathan Gerafi

Sök tjänsten nedan genom att fylla i din information samt bifoga dokument. Logga gärna vidare in på "Mina sidor" efter att du bekräftat ditt konto, här kan du skapa din kandidatprofil vilket utökar din chans till drömjobbet! Vi går igenom urvalet löpande och kan därför ha gått vidare med kandidater innan annonsen stängs ner. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på info@pn.se

Ansök nu

Elektriker till Granitor!

Installationselektriker
Läs mer Jul 12
Inledning:
Är du utbildad elektriker och vill arbeta i en stor organisation med varierande arbetsuppgifter? Här har du möjligheten att komma in i en organisation som har ett starkt ledarskap som ger rätt förutsättningar till utveckling. Ansök redan idag, urval sker löpande!

Information om tjänsten
Professionals Nord söker i samarbete med Granitor elektriker. Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Professionals Nord och arbeta som konsult hos Granitor under 6 månader. Intentionen är att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Professionals Nord och Granitors önskemål är att alla frågor kring tjänsten går till info@pn.se

Granitor Electro är ett av landets ledande företag inom elinstallation. Granitor Electro-gruppen ingår i Midroc Europe som är en heltäckande partner inom områdena fastighet, bygg, industri och miljö. Deras mål är att stärka kundens konkurrenskraft och hitta hållbara lösningar och nytänkande vilket bidrar till en bättre framtid. Det är ett väletablerat företag med stark familjekänsla - med gemenskap, sammanhållning och trivsel.

Du erbjuds
• Varierande arbetsuppgifter
• Trygghet och goda utvecklings- och karriärmöjligheter
• Fritt arbete med eget ansvar
• Uppmuntran till personlig utveckling

Arbetsuppgifter
Som elektriker hos Granitor Electro arbetar du med både hög- och lågspänning, varierande arbetsuppgifter inom de olika projekten.

Vi söker dig som:
Har arbetat som elektriker inom service industri eller entreprenad. Vidare har du utbildning inom elteknik och ECY certifikat. B-körkort är ett krav för tjänsten.

Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i rollen hos Granitor.

Du är...
strukturerad och arbetar metodiskt för att planera för ditt och gruppens arbete, vidare håller du en hög servicegrad och har ett stort säkerhetstänk i det du gör. Du tar egna initiativ och ser till att driva projekt framåt. Du har en teknisk förståelse, har lätt för att samarbeta och är pålitlig – då det är viktigt inom arbetsgruppen.

START: Enligt överenskommelse
OMFATTNING: Heltid
STAD: Sundsvall
URVAL: Sker löpande
KONTAKT: Cecilia Lindfors

Sök tjänsten nedan genom att fylla i din information samt bifoga dokument. Logga gärna vidare in på "Mina sidor" efter att du bekräftat ditt konto, här kan du skapa din kandidatprofil vilket utökar din chans till drömjobbet! Vi går igenom urvalet löpande och kan därför ha gått vidare med kandidater innan annonsen stängs ner. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på info@pn.se

Ansök nu

Administratör med intresse för ekonomi!

Administrativ assistent
Läs mer Jul 8
BUCHEN utökar sin verksamhet i Sundsvall och söker nu dig som är en strukturerad person som gillar administration? Har du ett intresse för ekonomi och gillar att styra ditt egna arbete? BUCHEN Sweden AB söker nu en Administratör som kommer ha en viktig roll i verksamheten. Läs mer och sök redan nu!

BUCHEN är ett av Europas ledande bolag inom industrisanering och en del av REMONDIS-koncernen; ett av världens största privatägda företag inom återvinning, vatten och industritjänster med 38 000 anställda på fyra kontinenter. BUCHEN erbjuder ett komplett utbud av kundspecifika tjänster inom industrisanering. Genom rengöring och underhåll av tekniska system säkerställer BUCHEN högre effektivitet, kapacitet och driftsäkerhet av kunders utrustning och maskiner.

Information om tjänsten
Professionals Nord söker i samarbete med BUCHEN en administratör. Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Professionals Nord och arbeta som konsult hos BUCHEN.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Professionals Nord och BUCHENS önskemål är att alla frågor kring tjänsten går till info@pn.se

Du erbjuds

• En stimulerande och varierande arbetsplats i en miljö som präglas av verksamhetsnära samarbeten
• Möjligheten att vara med och utveckla rollen och styra ditt egna arbete i samråd med dina kollegor

Arbetsuppgifter
Då BUCHEN växer med kundåtaganden i Norr så utökar verksamheten med denna tjänst som är placerad på enheten i Sundsvall som består av ca 50 medarbetare fördelat på tre arbetsledare och en platschef. Som administratör har du en koordinerande roll och en viktig funktion i det dagliga arbetet, då du arbetar med arbetsorderprocessen och säkerställer att ordrar hanteras rätt i system och avrapporteras enligt rutin.

Andra vanligt förekommande arbetsuppgifter är:

• Tidrapportering
• Kundfakturering, kontering av leverantörsfakturor samt månadsbokslut
• Mottagande av inkommande mejl och samtal via telefon
• Stötta enheten med övriga administrativa uppgifter med inriktning på ekonomi

I rollen arbetar du självständigt och förväntas ta egna initiativ och stort eget ansvar. Arbetstiden är dagtid, mån-fre, och du rapporterar till Platschef.

Vi söker dig som:
För att trivas i rollen tror vi att du har relevant arbetslivserfarenhet inom administration eller ett genuint intresse för administrativa arbetsuppgifter. Du har arbetslivserfarenhet som gett dig en grundläggande ekonomisk kunskap och ekonomisk utbildning är bara ett plus. Goda kunskaper i svenska är ett krav då både system och kundkontakt i huvudsak sker på svenska.

Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i rollen hos Buchen. Som person har du en god koordinationsförmåga, du arbetar effektivt och kan snabbt växla mellan olika arbetsuppgifter samtidigt som du förstår vikten av noggrannhet i arbetet. Då arbetet som administratör även innefattar mycket kontakt med både kollegor och kunder ser vi även att du har god samarbetsförmåga och trivs i en roll där du får arbeta kommunikativt. Det är till stor fördel att vara trygg i sig själv och hantera personer och uppgifter i olika situationer.

START: Omgående
OMFATTNING: Heltid
STAD: Sundsvall
URVAL: Sker löpande
KONTAKT: Stina Vidmark

Sök tjänsten nedan genom att fylla i din information samt bifoga dokument. Logga gärna vidare in på "Mina sidor" efter att du bekräftat ditt konto, här kan du skapa din kandidatprofil vilket utökar din chans till drömjobbet! Vi går igenom urvalet löpande och kan därför ha gått vidare med kandidater innan annonsen stängs ner. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på info@pn.se

Ansök nu

Supporttekniker sökes!

Helpdesktekniker/Supporttekniker
Läs mer Jul 1
Inledning:
Här har du chansen att ta nästa kliv inom teknisk support. Du kommer att få jobba med en bra variation av drift, support och utveckling, tillsammans med många erfarna kollegor i våran grupp.
Sök redan nu då urvalet sker löpande!

Information om tjänsten:
Du kommer till en trygg organisation som medverkar till en hållbar framtid och bättre värld. Du kommer att ha stora möjligheter att förena arbete med fritid för bästa balans i livet. Du kommer få ta del av värdefulla förmåner så som stöd till friskvård, flexibla arbetstider, löneutfyllnad vid föräldraledighet och sjukskrivning samt generöst med semesterdagar.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Professionals Nord och alla frågor kring tjänsten skickar du till info@pn.se med några klick.

Du erbjuds:

• Ett varierande arbete med kombination av support från din arbetsplats till att hjälpa kollegor
• En möjlighet till personlig utveckling samt vidareutbildning för din kompetens
• Möjligheten att skapa rutiner för dina kollegor för att minska behovet av support

Arbetsuppgifter
Du kommer främst att arbeta som support med stöd till användare.

Arbetsuppgifterna kommer bland annat att innefatta:

• Hantering av inkommande ärenden via supporttelefon och ärendehanteringssystem
• Support och felsökning av kundspecifika applikationer samt standardapplikationer som t.ex. Microsoft Office 365, Windows 10
• Teknisk support för användarna på plats, exempelvis installera mjukvara/hårdvara och felsöka samt åtgärda
• Skapa och underhålla informationspaket t.ex. lathundar/FAQ
• Utveckla arbetssätt, metoder och processer

Vi söker dig som:
Förmodligen har jobbat med teknisk support sedan tidigare men för oss är det viktigast att du har ett tekniskt intresse och vill fortsätta att utveckla din kompetens. 

De operativsystem du bör känna dig trygg med är Windows, Android, och OSX/iOS. Har du även erfarenhet av Active Directory - rättigheter/ behörigheter/ GPO:er är det kanon. Kunskaper inom AV-teknik, erfarenhet av ramverket ITIL (incidenthantering), eftergymnasial IT-utbildning eller liknande erfarenhet är meriterande.

För att trivas i rollen som supporttekniker så behöver du vara serviceinriktad och trivas med kundkontakt. Vidare behöver du kunna kommunicera väl och ha förståelse för att olika individer tar till sig information och kunskap på olika sätt. Arbetet innebär både självständigt arbete och arbete i grupp. Du behöver därför vara bekväm med att själv strukturera och ansvara för ditt arbete och dina leveranser men även tycka om att samarbeta med andra. Du ska tycka att det är roligt att arbeta med problemlösning och ser möjligheter till lösning.

START: Enligt överenskommelse
OMFATTNING: Heltid
STAD: Sundsvall
URVAL: Sker löpande
KONTAKT: Jonathan Gerafi

Sök tjänsten nedan genom att fylla i din information samt bifoga dokument. Logga gärna vidare in på "Mina sidor" efter att du bekräftat ditt konto, här kan du skapa din kandidatprofil vilket utökar din chans till drömjobbet! Vi går igenom urvalet löpande och kan därför ha gått vidare med kandidater innan annonsen stängs ner. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på info@pn.se

Ansök nu

Planerare till Bucher Emhart Glass!

Logistiker
Läs mer Jun 22
Inledning:
Har du erfarenhet av planering? Är du även intresserad av teknik och gillar att arbeta effektivt med ett högt tempo hos en världsledande tillverkare av den senaste tekniken inom glasformning? Ansök redan idag, urval sker löpande!

Information om tjänsten
Professionals Nord söker för Emhart Glass räkning en planerare. Tjänsten avser en direktrekrytering vilket innebär rekryteringsprocessen sker genom Professionals Nord och att du anställs direkt hos Emhart Glass.

Emhart Glass fortsätter sin tillväxtresa och behöver förstärka upp sitt härliga team med ytterligare en person. Du erbjuds ett fartfyllt arbete med snabba beslut och många kontakter både internt och externt. Ta chansen att få vara med och arbeta i en internationell, utvecklande och innovativ organisation där det finns stora utvecklingsmöjligheter inom bolaget.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Professionals Nord och Emhart Glass önskemål är att alla frågor kring tjänsten går till info@professionalsnord.se

Arbetsuppgifter
I din roll som planerare på Emhart Glass omfattas du i produktion, projektledning, inköp och lager. Du deltar också i det ständiga arbetet med förbättringar inom avdelningen och samarbetet mellan samtliga avdelningar. Vidare kommer all planering styras av faktorer som prognoser och behov, vilket innebär att både kapacitet, materialförsörjning och prioriteringar behöver finnas i åtanke.

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat innefatta:
• Planera och hantera order i affärssystem
• Fokus på att alltid leverera till kund
• Kontrollera att den interna logistiken flyter på

Vi söker dig som:
Har en teknisk bakgrund och en eftergymnasialutbildning inom området och/eller tidigare erfarenhet inom logistik, inköp, produktionsplanering. Vi förutsätter att du har goda kunskaper inom O365 och erfarenhet eller förståelse av mekaniska delar, då arbetsuppgifterna kräver det.
Det är meriterande om du har erfarenhet från verkstads-eller tillverkandeindustrin samt om du har kunskap inom affärssystemet IFS, men det är inget krav för tjänsten. Vidare behärskar du både engelska och svenska i både tal samt skrift.

Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i rollen hos Emhart Glass. Du är analytiskt lagd, serviceinriktad, har en god social- och kommunikativ förmåga samt har lätt för att samarbeta då du arbetar med både interna och externa kontakter. Att arbeta noggrant, strukturerat och är lösningsorienterad behövs för att lyckats driva projekt från början till slut.

START: Enligt överenskommelse, efter sommaren.

OMFATTNING: Heltid
STAD: Sundsvall
URVAL: Sker löpande
KONTAKT: Frida Söderström

Sök tjänsten genom att klicka på "sök jobbet" nedan. Vi går igenom urvalet löpande och kan därför ha gått vidare med kandidater innan annonsen stängs ner. Om du vill kan du även skapa en användare och ladda upp ditt CV och personliga brev. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på info@professionalsnord.se

Ansök nu

Kundansvarig till Professionals Nord Sundsvall

Account manager
Läs mer Maj 24
Inledning:
Vi gör just nu den största satsningen i bemanningsbranschens historia. Under föregående år öppnade vi sex nya kontor och i år tar vi sikte på att omsätta en kvarts miljard. Vi har anställt branschens absolut bästa medarbetare och söker nu kundansvariga som vill vara med på denna framgångsresa!

Vill du vara med och vinna eller vill du sitta lugnt i båten och vänta på att bli omsprungen? Jag tänkte väl det, sök tjänsten eller slå mig en signal!

Information om tjänsten
Lägg den 15:e augusti på minnet, det är då som du har möjligheten att kliva in hos din framtida arbetsplats och andra familj. Du kommer tillsammans med nya kollegor runt om i landet samlas för en veckas utbildning och inspiration.

Som kundansvarig hos oss arbetar du för att säkerställa tillväxt i regionen, det gör du genom att skapa långsiktiga kundrelationer och nya affärsmöjligheter. Genom ditt arbete bidrar du till att fler personer får möjligheten att göra karriär och att våra samarbetspartners får de absolut bästa medarbetarna. Detta är en av de tuffaste men också roligaste utmaningarna du kan ta dig an.

"Professionals Nord har fått mig att förstå vikten och innebörden av laget före jaget. Jag går till jobbet för att träffa min andra familj och vi gör allt för att tillsammans nå våra mål och samtidigt ha fantastiskt roligt på vägen. En vardag fylld med underbara människor och enorm kompetens vilket ger dig möjligheten att växa och utvecklas som individ till nivåer som du själv inte trodde var möjligt!" -Anton Fellbrink, Säljchef Sundsvall

Du erbjuds:
För dig som är beredd att lägga den tid och hårda arbete som faktiskt krävs erbjuder vi en vardag där du får känna att du verkligen gör skillnad och arbetar med kompetensförsörjning i världsklass. Som extra morot erbjuder vi en vass provisionsmodell där möjligheter finns att tjäna mycket pengar! Här finns inget lönetak!

Arbetsuppgifter
Du kommer in i en expansionsfas för bolaget där karriärvägarna är många. Du kommer sitta på vårt centrala Sundsvallskontor tillsammans med ett gäng ödmjuka vinnarskallar tillika kollegor.

Dina arbetsuppgifter:

• Prospektering
• Kalla samtal
• Kundmöten
• Långsiktig kundanpassad tjänsteförsäljning

Vi söker dig som:
Vill arbeta med att skapa och bibehålla arbetstillfällen genom långsiktig tjänsteförsäljning. Du har körkort och talar svenska då våra kunder kräver det. Har du erfarenhet av försäljning B2B eller från bemanningsbranschen så är det meriterande men inte ett krav.

Som person kan du identifiera dig i våra värdeord:
• FRAMGÅNG: Du utmanar dig själv och dina kollegor att hela tiden utvecklas, du jobbar hårt men smart!
• SNÄLL: Du kommer tillhöra Nordens bästa arbetsplats och är med och bidrar till den familjära stämningen på PN
• LYCKA: Du tycker att du har världens roligaste jobb och sprider energi i vardagen

Tillsammans med Professionals Nord får du en flexibel och nytänkande organisation. Du får förmånen att vara med på en tillväxtresa där varje affär gör skillnad. Tillsammans ska vi de närmsta fem åren omsätta EN MILJARD, vara med på Sveriges tio-topplista över största bemanningsföretagen i Sverige och samtidigt vara Nordens bästa arbetsgivare.

START: 15 augusti
OMFATTNING: Heltid
STAD: Sundsvall
URVAL: Sker löpande
KONTAKT: VD Frida Söderström, 070- 880 20 26

Sök tjänsten nedan genom att fylla i din information samt bifoga dokument. Logga gärna vidare in på "Mina sidor" efter att du bekräftat ditt konto, här kan du skapa din kandidatprofil vilket utökar din chans till drömjobbet! Vi går igenom urvalet löpande och kan därför ha gått vidare med kandidater innan annonsen stängs ner. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på info@professionalsnord.se 

Professionals Nord är Sveriges snabbast växande bemanningsföretag! På fem år har vi gått från 0–100 miljoner i omsättning. Nästa mål är att nå miljarden och öppna kontor i Norden. Vi arbetar med personaluthyrning och rekrytering genom att leverera skräddarsydd kompetensförsörjning i världsklass. Vi vill göra människor lyckliga varje dag! Följ vår resa inom bemannings- & rekryteringbranschen.

Ansök nu

H&S koordinator till Emhart Glass

HR-konsult/PA-konsult
Läs mer Jun 17
Inledning:
Emhart Glass är en världsledande tillverkare av automatiska glasformningsmaskiner där utveckling av verksamhet såväl som medarbetare står i fokus. Nu fortsätter dem sin expansionsresa och vi söker därför en H&S koordinator. Välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten
Professionals Nord söker för Emhart Glass räkning en H&S koordinator. Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Professionals Nord och arbeta som konsult hos Emhart Glass under 12 månader med goda chanser att kunna bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Professionals Nord och Emhart Glass önskemål är att alla frågor kring tjänsten går till info@professionalsnord.se

Du erbjuds:
• En nyckelroll i företaget som innebär mycket eget ansvar och en fantastisk möjlighet till personlig utveckling och nya utmaningar
• En operativ tjänst där du får vara med och driva hur Emhart Glass ska arbeta med H&S relaterade frågor
• Att bli en del av en globalt växande och världsledande aktör inom förnybara förpackningsmaterial

Arbetsuppgifter
I rollen som H&S koordinator säkerställer du att Emhart Glass följer lagar och interna krav inom arbetsmiljö-, hälsa- och säkerhetsområdet. Du rapporterar direkt till HSQ-chef och du kommer att leda och utveckla detta arbete genom att bland annat:

• Implementera nya lagar och interna krav inom H&S
• Ansvara för och rapportera nyckeltal inom H&S
• Samordna och supporta vid riskbedömningar tillsammans med chefer, HR och skyddsombud
• Stödja chefer i skyddsronder, inventera och åtgärda arbetsmiljöbrister
• Uppdatera och skapa rutiner, instruktioner och processer
• Utbilda och inspirera organisationen och chefer kring arbetsmiljöfrågor
• Vara drivande i att genomföra utvecklingsprojekt gällande arbetsmiljö och säkerhet
• Organisera risk-, incident- och olycksutredningsprocesser, säkerställa att åtgärder genomförs
• Övervaka anställdas och arbetsgivarnas efterlevnad av säkerhetspolicyer och/eller riktlinjer

Vi söker dig som:
vi tror har några års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och ett stort intresse för området. Emhart Glass är bland annat certifierade enligt ISO 45001 och 14001, det är därför meriterande om du har tidigare erfarenhet inom det. Vidare ska du vara beredd på att resa minst en gång per månad eller mer vid behov. Du har god skriftlig och muntlig kommunikationsförmåga på både svenska och engelska.

Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i rollen som H&S koordinator hos Emhart Glass. Du har en god förmåga att prioritera och driva ditt arbete framåt på ett självständigt sätt. Du är en lagspelare som uppskattar goda samarbeten då du kommer att ha många kontaktytor i rollen. Vidare är du pedagogisk och är duktig på att hantera olika typer av människor.

START: Enligt överenskommelse
OMFATTNING: Heltid
STAD: Örebro eller Sundsvall, tjänsten innebär resor mellan siterna
URVAL: Sker löpande
KONTAKT: Lovisa Berglund

Sök tjänsten nedan genom att fylla i din information samt bifoga dokument. Logga gärna vidare in på "Mina sidor" efter att du bekräftat ditt konto, här kan du skapa din kandidatprofil vilket utökar din chans till drömjobbet! Vi går igenom urvalet löpande och kan därför ha gått vidare med kandidater innan annonsen stängs ner. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på info@professionalsnord.se

Ansök nu

Landskapsarkitekt till Tyréns!

Projekteringsingenjör, bygg och anläggning
Läs mer Jun 13
Är du utbildad Landskapsarkitekt eller landskapsingenjör och vill ta dig an nya utmaningar? Är du prestigelös, kreativ och gillar projektering? Ta då chansen att bli del av Tyréns, ett företag där medarbetarna trivs och är stola över att arbeta!

Information om tjänsten
Professionals Nord söker för Tyréns räkning en Landskapsarkitekt/landskapsingenjör. Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Professionals Nord och arbeta som konsult hos Tyréns under 12 månader. Intentionen är att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Professionals Nord och Tyréns önskemål är att alla frågor kring tjänsten går till info@pn.se

Du erbjuds
• Erfaren mentor som finns vid din sida för bästa utvecklingsplan
• En väg in i ett innovationsdrivet företag
• Goda utvecklingsmöjligheter utifrån dina egna önskemål

Arbetsuppgifter
Som landskapsarkitekt/ingenjör hos Tyréns kommer du att arbeta i olika projekt som varierar från mindre bostadsgårdar, gator och torg till större infrastrukturprojekt. Oftast medverkar du i flera projekt parallellt och projekten kan variera från tidigt skede med skisser och koncept till senare skede med detaljprojektering till färdig handling för upphandling eller att byggas direkt.

Du kommer att arbeta tillsammans med erfarna kollegor.

Som landskapsarkitekt är det viktigt att vara lyhörd sina kunder, komma med idéer ur eget sinne samt kunna tolka lagstiftningar och förordningar.

Exempel på arbetsuppgifter:
• Skiss och gestaltning av utemiljöer
• Projektering
• Kundkontakt

Vi söker dig som:
Är utbildad landskapsarkitekt eller landskapsingenjör. Har du erfarenhet från arbetslivet eller haft praktik ser vi positivt på det samt om du haft egen kundkontakt och arbetat mot offentliga miljöer, men det är inget krav. Vidare ser vi gärna att du har erfarenhet av att arbeta i AutoCad/Civil 3D, Revit, InDesign, PhotoShop, och Office.

Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i rollen hos Tyréns.

Du är prestigelös, lyhörd och trivs i samarbete med andra. Vidare ser vi att du trivs i sociala sammanhang, är nyfiken på att lära dig och sätter laget före jaget. Vi ser även att du talar och skriver obehindrat på svenska.

Ladda gärna upp din portfolio i din profil vid ansökan!

START: Omgående/Enligt överenskommelse
OMFATTNING: Heltid
STAD: Sundsvall
URVAL: Sker löpande
KONTAKT: Josefine Häggström

Sök tjänsten genom att klicka på "sök jobbet" nedan. Vi går igenom urvalet löpande och kan därför ha gått vidare med kandidater innan annonsen stängs ner. Om du vill kan du även skapa en användare och ladda upp ditt CV och personliga brev. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på info@pn.se

Ansök nu

Rekryteringsassistent till PN i Sundsvall

Administrativ assistent
Läs mer Maj 5
Är du student och vill utvecklas i en tjänst som ger meriterande erfarenheter inför framtiden? Vill du vara en del av ett gäng som värdesätter gemenskap där vi firar våra framgångar tillsammans? Gillar du dessutom att ta eget ansvar och leverera resultat? Vi är ett företag med unga entreprenörer som brinner för vårt arbete och vår vision – Rekrytering i världsklass!

Ta chansen att vara med på vår resa och bli del av vårt kontor i Sundsvall!

Information om tjänsten
I rollen som konsultchefsassistent arbetar du ungefär två dagar i veckan utöver dina studier. Schema läggs veckovis och baseras på arbetsbelastning nästkommande vecka, samt de möjligheter som finns utifrån ditt studieschema. Du går in som konsultchefsassistent på Sundsvallskontoret och kommer sitta på samma kontor som din dedikerade assistentchef och de andra konsultchefsassistenterna Cecilia och Amanda. Tillsammans med resten av Sundsvallsteamet kommer du ges möjligheten att utvecklas varje dag samtidigt som vi har riktigt kul på jobbet!

Arbetsuppgifter

Som konsultchefsassistent hjälper du leveransteamet med administrativa uppgifter. Du kommer få vara involverad i hela rekryteringsprocesserna från kravprofiler, till annonser, urval av ansökningar till att göra referenstagningar. Du kommer att följa en utbildningsplan för att lära dig alla uppgifter. När du känner dig trygg i uppgifterna kommer du få möjligheten att hålla egna intervjuer och målet är att du ska kunna vikariera för konsultcheferna när de är på semester under jul/sommar.

Huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara att:

• Gå igenom urval
• Genomföra telefonintervjuer
• Stödja konsultchef kring avtalsskrivningar och intervjuer
• Besvara frågor från kandidater via mail och telefon.
• Ansvara för tidrapportering
• När du är klar med dina studier finns det goda möjligheter att fortsätta avancera in i en heltidstjänst på bolaget precis som många av våra tidigare assistentstjärnor.

Vi söker dig som:

• Studerar inom HR/Beteendevetenskap alt. läser en likvärdig utbildning och har minst ett år kvar av dina studier.
• Vi ser gärna att du har tidigare arbetslivserfarenhet där du har haft kundkontakt och fått använda din förmåga att ta initiativ och eget ansvar.
• Du har goda kunskaper i Officepaketet och mycket goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift.

Dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i rollen hos oss. Du bör vara noggrann och strukturerad i ditt arbete. Du har förmågan att ta ansvar och följer upp det du åtagit dig. Det är viktigt att du trivs i nära samarbeten då du kommer arbeta tätt med Sundsvallsteamet och samarbetet sträcker sig även med övriga kollegor runt om i landet.

Som person kan du även identifiera dig i våra värdeord:

• FRAMGÅNG: Du utmanar dig själv och dina kollegor att hela tiden utvecklas, du jobbar hårt men smart!
• SNÄLL: Du kommer tillhöra Nordens bästa arbetsplats och är med och bidrar till den familjära stämningen på PN
• LYCKA: Du tycker att du har världens roligaste jobb och sprider energi i vardagen

Vi tror även att du har en arbetsglädje, är utåtriktad, peppad och sprider bra energi då vi värderar att ha roligt på jobbet. 
Skicka in din ansökan idag om du vill arbeta på ett företag med hög energinivå och gemenskap!

START: Hösten 2022
OMFATTNING: Deltid, minst 2 dagar/v
STAD: Sundsvall
URVAL: Sker löpande
KONTAKT: Stina Vidmark

Sök tjänsten genom att klicka på "sök jobbet" nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urval- och intervjufasen. Om du vill kan du även skapa en användare och ladda upp ditt CV och personliga brev. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på stina.vidmark@pn.se

Ansök nu

Tekniker med möjlighet att utvecklas!

Servicetekniker, maskin
Läs mer Maj 4
Är du driven och tekniskt intresserad? Trivs du med ett praktiskt arbete där du får använda kroppen som verktyg? Nordins söker just nu händiga personer för kommande uppdrag för ett fiberprojekt där du får en möjlighet att utvecklas i rollen som fibertekniker!

Information om tjänsten
Professionals Nord söker tekniker till Nordins Sol & Fiber. Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Professionals Nord och arbeta som konsult hos kund. Den här rekryteringsprocessen hanteras av Professionals Nord och alla frågor kring tjänsten går till info@pn.se.

Arbetsuppgifter
I rollen som tekniker kommer du få möjlighet att gå parallellt tillsammans med en erfaren kollega som säkerställer att du får de bästa förutsättningarna att komma in i arbetet. Genom samarbetet med din handledare kommer du utvecklas i rollen som fibertekniker, till att bli helt självgående.

Som tekniker kommer du byta fiberledningen in i bostadshus, så en sak är säker och det är att du kommer lära dig massor med saker.

Vi söker dig som:
Är arbetsvillig och effektiv i arbetet, vidare har du lätt för att samarbeta och trivs när det är högt tempo. Det är meriterande om du har tekniska erfarenheter inom elinstallationer samt innehar B-körkort, men det är inget krav för tjänsten.
Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i rollen. Du har ett stort intresse för teknik, är en god medarbetare, noggrann och praktiskt lagd.

START: Enligt överenskommelse
OMFATTNING: Heltid
STAD: Sundsvall
URVAL: Sker löpande
KONTAKT: Stina Vidmark

Sök tjänsten nedan genom att fylla i din information samt bifoga dokument. Logga gärna vidare in på "Mina sidor" efter att du bekräftat ditt konto, här kan du skapa din kandidatprofil vilket utökar din chans till drömjobbet! Vi går igenom urvalet löpande och kan därför ha gått vidare med kandidater innan annonsen stängs ner. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på info@pn.se

Ansök nu

Account Manager till Mobile Partner!

Account manager
Läs mer Jun 1
Inledning:
Är du den där personen som gillar att göra det lilla extra för kunden och älskar kundmöten? Trivs du bäst med frihet under ansvar och jobba i ett högt tempo? Vill du dessutom ha riktigt roligt på vägen och vara med på en expansiv resa som är långt ifrån klar? Då är detta tjänsten för dig!

Information om tjänsten
Professionals Nord söker för Mobile Partners räkning en Account Manager. Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Professionals Nord och att du anställs direkt hos Mobile Partner.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Professionals Nord och Mobile Partner. Vid frågor kontakta: Joakim.gustafsson@mobilepartner.se, 090-100883

Du erbjuds

• Generös lönemodell
• Galet rolig expansiv resa där du kommer få vara med och påverka
• En härlig företagskultur med sköna kollegor som firar varandras framgångar
• Kontor i helt nyrenoverade lokaler på Köpmangatan 5

Arbetsuppgifter

I rollen som Account Manager kommer du vara en viktig nyckelspelare för Mobile Partners fortsatta tillväxt-och framgångsresa i Västernorrland. Du kommer tillhöra ett härligt gäng om 4 personer i Sundsvall och ha nära kontakt med resterande kollegor som sitter på plats i Umeå och Skellefteå. Här kommer du vara en del av en företagskultur som präglas av glädje, energi och mycket frihet under ansvar.

Det viktigaste i tjänsten som Account Manager är att hålla en hög aktivitet, genomföra kundmöten och hitta lösningar samt förbättringsområden för kundens kommunikationstjänster.

Vanligt förekommande arbetsuppgifter:
• Prospektering
• Kalkylering
• Nykundsbearbetning
• Kundmöten, möten, möten!! Sa vi möten? Just det, kundmöten!

Vi söker dig som:
Inte räds för att lyfta luren och som gärna har tidigare erfarenhet av B2b eller annan typ av försäljning. Du är en person som älskar mötet med andra människor och drivs av att både bygga nya samt vårda långsiktiga affärsrelationer. Har du dessutom erfarenhet av liknande arbete samt en förståelse för telecom eller IT så är det ett stort plus, men inget krav för tjänsten.

Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i rollen hos Mobile Partner. Du är serviceinriktad ut i fingerspetsarna, sätter kunden i centrum och tycker om att göra det där lilla extra för likväl dina kunder som kollegor! Vidare tror vi att du är utåtriktad, prestigelös samt har ett driv utöver det vanliga.

START: Enligt överenskommelse 
OMFATTNING: Heltid, rekrytering
STAD: Sundsvall
URVAL: Sker löpande
KONTAKT: Frida Söderström

Sök tjänsten genom att klicka på "sök jobbet" nedan. Vi går igenom urvalet löpande och kan därför ha gått vidare med kandidater innan annonsen stängs ner. Om du vill kan du även skapa en användare och ladda upp ditt CV och personliga brev. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på info@professionalsnord.se

Ansök nu

Inköpare till Emhart Glass!

Inköpare
Läs mer Maj 31
Inledning:

Är du en driven problemlösare som trivs i ett högt tempo? Då kan vi erbjuda dig en spännande tjänst och varierat arbete som inköpare på Emhart Glass, ett företag som är världsledande tillverkare av automatiska glasformningsmaskiner där utveckling av verksamhet såväl som medarbetare står i fokus. Urval sker löpande, skicka in din ansökan redan idag!

Information om tjänsten

Professionals Nord söker för Emhart Glass räkning en operativ inköpare. Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Professionals Nord och arbeta som konsult hos kund. Den här rekryteringsprocessen hanteras av Professionals Nord och alla frågor kring tjänsten går till info@pn.se. Du ingår i ett ambitiöst och engagerat inköpsteam och du har kollegor både i Sundsvall och Örebro.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Professionals Nord och Emhart Glass önskemål är att alla frågor kring tjänsten går till info@pn.se.

Arbetsuppgifter
Som inköpare på Emhart Glass ansvarar du för att bevaka och hantera hela orderkedjan, dvs från order till utslussning av färdig produkt. I tjänsten har du möjlighet att påverka såväl din egen arbetssituation och utveckling som teamets arbetssätt och processer. Vanligt förekommande arbetsuppgifter:  

• Inköp av reservdelar
• Leveransbevakning
• Hantera reklamationer
• Löpande kontakt med leverantörer, båda lokala och internationella
• Övrig administration

Vi söker dig som:

Gärna har en examen inom logistik, ekonomi eller liknande utbildningsområde, alternativt YH utbildning. Har du tidigare erfarenhet av att arbeta med inköp/anskaffning är det ett stort plus, men inget krav för tjänsten.

Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i rollen hos Emhart Glass. Du är en person som drivs av att arbeta med problemlösning och service. Du är en god kommunikatör och har lätt för att samarbeta med andra. Du är noggrann, strukturerad, och effektiv i ditt sätt att arbeta samt har förmåga att prioritera i ett högt tempo och hålla olika deadlines. 

Eftersom Emhart Glass är en internationell koncern och har utländska kund- och leverantörskostnader behöver du ha goda kunskaper i engelska. Vi ser vi gärna att du är en van användare av program inom MC Office och har vana att arbeta i produktions- och affärssystem. 

START: Omgående
OMFATTNING: Heltid under sommaren, därefter deltid
STAD: Sundsvall 
URVAL: Sker löpande
KONTAKT: Frida Söderström

Sök tjänsten genom att klicka på "sök jobbet" nedan. Vi går igenom urvalet löpande och kan därför ha gått vidare med kandidater innan annonsen stängs ner. Om du vill kan du även skapa en användare och ladda upp ditt CV och personliga brev. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på info@pn.se

Ansök nu

Väg/mark projektör till Afry Rookie Program 2022!

Civilingenjör, byggnadskonstruktion
Läs mer Jun 7
Inledning:
På AFRY är en Rookie en nyexad kollega som kommer in med nya kunskaper och perspektiv, en person som är en stor tillgång då man vågar utmana med nya idéer, är nyfiken samt sugen på att lära sig från mer erfarna kollegor.

Våra värdeord på AFRY är modig, hängiven, lagspelare - tycker du att du har dessa egenskaper, och du planerar att ta examen sommaren 2022, så kan du nu ansöka till AFRY Rookie Program. AFRY erbjuder dig en strålande start i arbetslivet!

Du får ett spännande jobb och en unik möjlighet där AFRY sätter in extra insatser för att säkerställa att du ska trivas på bolaget och utvecklas till din fulla potential. Programmet är utformat för att det ska vara givande för dig på både ett personligt och professionellt plan med noga planerade utbildningar, workshops och värdefull knowlegde transfer mellan seniora kollegor och deltagarna i Rookie Program.

Då det finns begränsat med platser till programmet rekommenderar vi dig att söka tjänsten redan idag!

Information om programmet
Under tolv månader erbjuds du en gedigen introduktion i arbetslivet, där du utöver ditt vanliga arbete får delta i utbildningar. Utbildningarna är planerade i form av olika block som innefattar bland annat affärsmässighet, konsultkunskap och juridik. Utbildningarna genomförs kombinerat med teambuilding-aktiviteter. Programmet ger dig dessutom ett brett nätverk inom AFRY.

Professionals Nord söker juniora ingenjörer till AFRY Rookie Program, ett program som är en del av vår personaluthyrning. Du kommer att vara anställd av Professionals Nord och arbeta som konsult hos AFRY under 12 månader. Förutsatt att samarbetet fungerat bra, är målsättningen en fortsatt anställning hos AFRY.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Professionals Nord och AFRYs önskemål är att alla frågor kring tjänsten går till info@pn.se

Läs mer om satsningen på https://afry.com/en/rookie

Information om tjänsten

Sektionen i Sundsvall består av en större grupp med erfarna medarbetare. Tillsammans med dem och andra kollegor medverkar du i uppdrag åt AFRY:s kunder. AFRYs uppdrag varierar från stora väg- och järnvägsprojekt med trafikverket som beställare, till mindre projekt tillsammans med lokala entreprenörer.

Ansvarsområden/Arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter utvecklas med dig. Allt eftersom du känner dig tryggare i rollen tar du dig an ett allt större ansvar i projekten för att på sikt kunna arbeta självständigt. Du kommer framför allt arbeta med programvarorna NovaPoint, Civil 3D och MS Office.

Exempel på arbetsuppgifter kan vara:
• Projektera vägar, järnvägar, gator och mark i anläggnings- och infrastrukturprojekt
• Upprätta 3D-modeller, ritningar och tekniska beskrivningar
• Genomföra fältinventeringar och hjälpa till vid mätuppdrag

Vi söker dig som:
Har en ingenjörsutbildning på universitetsnivå med inriktning Samhällsbyggnad. Har du annan inriktning men är öppen för att byta är vi öppna för det. B-körkort är ett krav samt svenska och engelska i tal och skrift. Det är meriterande om du har erfarenhet av AutoCAD/NovaPoint/Civil 3D eller liknande, men inte ett krav för tjänsten.

Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer att trivas med programmet och på AFRY långsiktigt. De ligger i framkant och vill få in modiga personer som vill utmana kunderna och AFRY internt.

AFRYs vision är "Making future" vilket genomsyrar hur de jobbar och vilka personer du kommer att samarbeta med. De är övertygande om att förändring sker när modiga personer möts. Därmed tror vi att du är en person som gillar utveckling och vågar ta dig an nya utmaningar. Vidare är du en lagspelare som gärna samarbetar med såväl kollegor som kunder där du gör allt för att bidra till bästa resultat.

START: September 2022
OMFATTNING: Heltid
STAD: Sundsvall
URVAL: Sker löpande
KONTAKT: Jacob Matsson – 073 800 50 38

Sök tjänsten nedan genom att fylla i din information samt bifoga dokument. Logga gärna vidare in på "Mina sidor" efter att du bekräftat ditt konto, här kan du skapa din kandidatprofil vilket utökar din chans till drömjobbet! Vi går igenom urvalet löpande och kan därför ha gått vidare med kandidater innan annonsen stängs ner. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på info@professionalsnord.se

Ansök nu

VA-projektör till Afry Rookie Program 2022!

Civilingenjör, byggnadskonstruktion
Läs mer Jun 7
Inledning:
På AFRY är en Rookie en nyexad kollega som kommer in med nya kunskaper och perspektiv, en person som är en stor tillgång då man vågar utmana med nya idéer, är nyfiken samt sugen på att lära sig från mer erfarna kollegor. AFRYs värdeord är modiga, hängivna och lagspelare. Tar du examen våren 2022 och känner du att du har dessa egenskaper så kan du nu ansöka till AFRY Rookie Program där du erbjuds en strålande start i arbetsliv.

Det du får är ett spännande jobb och en unik möjlighet där AFRY sätter in extra insatser för att säkerställa att du ska trivas på bolaget och utvecklas till din fulla potential. Programmet är utformat för att det ska vara givande för dig på både ett personligt och professionellt plan med noga planerade utbildningar, workshops och värdefull knowlegde transfer mellan seniora kollegor och deltagarna i Rookie Program.

Då det finns begränsat med platser till programmet rekommenderar vi dig att söka tjänsten redan idag!

Information om programmet
Under tolv månader erbjuds du en gedigen introduktion i arbetslivet, där du varvar arbete med utbildning. Utbildningarna är planerade i form av olika block som innefattar bland annat affärsmässighet, ekonom och konsultjuridik samt specifika kurser inom ditt teknik-område. Utbildningarna genomförs kombinerat med teambuilding-aktiviteter. Programmet ger dig dessutom ett brett nätverk inom AFRY.

Professionals Nord söker juniora ingenjörer till AFRY Rookie Program, ett program som är en del av vår personaluthyrning. Du kommer att vara anställd av Professionals Nord och arbeta som konsult hos AFRY under 12 månader. Förutsatt att samarbetet fungerat bra, är målsättningen en fortsatt anställning hos AFRY.
Den här rekryteringsprocessen hanteras av Professionals Nord och AFRYs önskemål är att alla frågor kring tjänsten går till info@pn.se

Läs mer om satsningen på https://afry.com/en/rookie

Information om tjänsten

Sektionen i Sundsvall består av en större grupp med erfarna medarbetare. Tillsammans med dem och andra kollegor medverkar du i uppdrag åt AFRY:s kunder. AFRYs uppdrag varierar från stora väg- och järnvägsprojekt med trafikverket som beställare, till mindre projekt tillsammans med lokala entreprenörer.

Ansvarsområden/Arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter utvecklas med dig. Allt eftersom du känner dig tryggare i rollen tar du dig an ett allt större ansvar i projekten för att på sikt kunna arbeta självständigt. Du kommer framför allt arbeta med programvarorna NovaPoint, Civil 3D och MS Office.

Exempel på arbetsuppgifter kan vara:
• Projektera avvattning, dagvatten, spillvatten och vatten i anläggnings- och infrastrukturprojekt
• Upprätta 3D-modeller, ritningar och tekniska beskrivningar
• Genomföra fältinventeringar och hjälpa till vid mätuppdrag

Vi söker dig som:
Har en ingenjörsutbildning på universitetsnivå med inriktning Samhällsbyggnad. Har du annan inriktning men är öppen för att byta är vi öppna för det. B-körkort är ett krav samt svenska och engelska i tal och skrift. Det är meriterande om du har erfarenhet av AutoCAD/NovaPoint/Civil 3D eller liknande, men inte ett krav för tjänsten.

Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer att trivas med programmet och på AFRY långsiktigt. De ligger i framkant och vill få in modiga personer som vill utmana kunderna och AFRY internt.

AFRYs vision är "Making future" vilket genomsyrar hur de jobbar och vilka personer du kommer att samarbeta med. De är övertygande om att förändring sker när modiga personer möts. Därmed tror vi att du är en person som gillar utveckling och vågar ta dig an nya utmaningar. Vidare är du en lagspelare som gärna samarbetar med såväl kollegor som kunder där du gör allt för att bidra till bästa resultat.

START: September 2022
OMFATTNING: Heltid
STAD: Sundsvall
URVAL: Sker löpande
KONTAKT: Jacob Matsson – 073 800 50 38

Sök tjänsten nedan genom att fylla i din information samt bifoga dokument. Logga gärna vidare in på "Mina sidor" efter att du bekräftat ditt konto, här kan du skapa din kandidatprofil vilket utökar din chans till drömjobbet! Vi går igenom urvalet löpande och kan därför ha gått vidare med kandidater innan annonsen stängs ner. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på info@professionalsnord.se

Ansök nu

Projektledare till Emhart Glass

Projektledare, reklam
Läs mer Maj 13
Inledning:
Emhart Glass fortsätter att expandera och söker nu sin nästa projektledare! Har du ett tekniskt intresse och erfarenhet inom kundbemötande? Vill du vara med och utveckla framgång hos en världsledande tillverkare av den senaste tekniken inom glasformning? Då är det här tjänsten för dig!

Information om tjänsten
I rollen som projektledare hos Emhart Glass omges du av ett gäng härliga kollegor där du jobbar med ett sammansvetsat projektteam. Som projektledare så blir du tilldelad projekt av olika omfattningar och typ som du ansvarar för att samstråla resurser och kunskap till.

Du ansvarar för projektspecifikationer och uppföljning av dessa, där du tillsammans med kollegor på olika avdelningar säkerställer projektets framgång med största fokus på hög kvalité. I arbetet ingår även mycket kontakter, både med interna och externa intressenter. Eftersom detta arbete innebär mycket eget ansvar ges du en fantastisk möjlighet till personlig utveckling och nya utmaningar.

Arbetsuppgifterna innebär bland annat:

• Representera företaget vid kundmöten
• Utföra orderbehandlingar
• Skapa och underhålla leveranslistor
• Organisera maskininspektioner

Vi söker dig som:

Har ett stort tekniskt intresse och som gärna är utbildad ingenjör, eller innehar likvärdig arbetslivserfarenhet. Du har även erfarenhet av att leda och hantera komplexa projekt. Har du även dokumenterad förmåga att etablera och upprätthålla effektiva relationer och partnerskap med kunder är detta meriterande. Vidare är det även meriterande om du har en dokumenterad förmåga att etablera och upprätthålla effektiva relationer och partnerskap med olika intressenter.

Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i rollen hos Emhart Glass. Du är självgående och en lagspelare med ett genuint intresse för Emhart Glass produkter samt lösningar. Vidare är du flexibel, pålitlig och ansvarsfull, samt gör ditt arbete med noggrannhet och effektivitet.

START: Enligt Överenskommelse
OMFATTNING: Rekrytering
STAD: Sundsvall
URVAL: Sker löpande
KONTAKT: Frida Söderström

Sök tjänsten nedan genom att fylla i din information samt bifoga dokument. Logga gärna vidare in på "Mina sidor" efter att du bekräftat ditt konto, här kan du skapa din kandidatprofil vilket utökar din chans till drömjobbet! Vi går igenom urvalet löpande och kan därför ha gått vidare med kandidater innan annonsen stängs ner. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på info@pn.se

Ansök nu

Maskinförare till JS Drilling Solutions AB i Sundsvall!

Betongarbetare
Läs mer Maj 31
Inledning:
JS Drilling Solutions växer så det knakar och söker nu en maskinförare till deras härliga team! Vill du arbeta ute på fält och ha ett otroligt varierande och stimulerande arbete? Drivs du av problemlösning och gillar att samarbeta för att nå bästa möjliga resultat? Sök redan idag då urvalet sker löpande!

Information om tjänsten
Professionals Nord söker i samarbete med JS Drilling Solutions en Maskinförare. Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Professionals Nord och arbeta som konsult hos JS Drilling Solutions under 6 månader. Intentionen är att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Professionals Nord och JS Drilling Solutions önskemål är att alla frågor kring tjänsten går till info@pn.se 

Du erbjuds

• Arbete i en väldigt rolig och varierande arbetsmiljö med en skön och sammansvetsad grupp.
• Goda utvecklingsmöjligheter både personligt och yrkesmässigt.

Arbetsuppgifter
Du kommer arbeta med styrd borrning och förläggning av el/fiber samt vattenledningar. Du arbetar ute på fält och manövrerar en borrigg tillsammans med en erfaren kollega, vidare så tillkommer mycket problemlösning då det krävs stor kontroll på vinklar och kurvor för att jobba schaktfritt. Arbetstiderna varierar men arbetsveckan startar måndag klockan 07:00 och avslutas torsdag eftermiddag, ledig på fredag. Det kan förekomma resor på söndagskvällar för att kunna vara på plats på måndag morgon.
Andra vanligt förekommande arbetsuppgifter: 

• Etablera Borrningsekipage.
• Borra för infrastruktur.

Vi söker dig som:
Innehar B-körkort, kan flytande svenska i tal och skrift samt har möjlighet att arbeta på resande fot. Det är vidare meriterande om du arbetat med borrning, maskinstyrning, svetsning eller inom industrin.

Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i rollen hos JS Drilling Solutions AB.
Du är samarbetsvillig då man alltid jobbar två och två. Du har en god kommunikativ förmåga och är fysiskt stark då arbetet kan innebära en del tunga lyft.

START: Enligt överenskommelse 
OMFATTNING: Heltid
STAD: Sundsvall
URVAL: Sker löpande
KONTAKT: Jonathan Gerafi

Sök tjänsten nedan genom att fylla i din information samt bifoga dokument. Logga gärna vidare in på "Mina sidor" efter att du bekräftat ditt konto, här kan du skapa din kandidatprofil vilket utökar din chans till drömjobbet! Vi går igenom urvalet löpande och kan därför ha gått vidare med kandidater innan annonsen stängs ner. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på info@professionalsnord.se

Ansök nu

Fibertekniker till Midnet Kabel & Fiberteknik AB!

Servicetekniker, maskin
Läs mer Maj 30
Inledning:
Midnet Kabel & Fiberteknik växer och behöver därför fler grymma personer till deras team! Är du serviceinriktad och en person som gillar att utmanas och lösa problem? Sök redan idag då urvalet sker löpande!

Information om tjänsten
Professionals Nord söker i samarbete med Midnet Kabel & Fiberteknik en Fibertekniker. Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Professionals Nord och arbeta som konsult hos Midnet under 9 månader. Du jobbar måndag-fredag, arbetstiderna i normalfall är 07:00- 16:00. Intentionen är att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet..

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Professionals Nord och Midnets önskemål är att alla frågor kring tjänsten går till info@pn.se

Du erbjuds
Du erbjuds ett varierande jobb med ett team som har väldigt bra sammanhållning och skön jargong. Vidare så finns det goda utvecklingsmöjligheter både tekniskt och personligt.

Vanligt förekommande arbetsuppgifter:

• Blåsning av stam och kundfiber.
• OTDR-mätning.
• Skarvning av både ribbon och singelfiber.

Vi söker dig som:
har minst ett till två års arbetslivserfarenhet från att ha jobbat med blåsning av både stam och kundfiber, OTDR-mätning samt skarvning av både ribbon och singelfiber.
Du som person ska ha ett öppet sinne för att utvecklas såväl tekniskt som personligt.
Du har körkort med lägst behörighet B och du kommunicerar obehindrat på svenska samt engelska i såväl tal som skrift, du är flexibel och har möjlighet att jobba på annan ort under perioder.

Vidare meriterande:

• Certifierad fibertekniker
• Certifikat inom robust fiber
• Liftutbildning
• Heta arbeten
• BE-körkort
• ESA

Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i rollen hos Midnet Kabel & Fiberteknik.
Du är en serviceinriktad person som gillar kundkontakt, du är en problemlösare ut i fingerspetsarna som gärna kommer med förslag på lösningar, du har ett fokuserat arbetssätt och är mån om att alltid leverera med högsta kvalitét, alltid enligt beställning samt inom uppsatta deadlines och tidsramar. Vidare är du en lagspelare som tar stort ansvar för arbetet och alltid utför detta med stor noggrannhet och precision.

START: Enligt överenskommelse 
OMFATTNING: Heltid
STAD: Sundsvall
URVAL: Sker löpande
KONTAKT: Jonathan Gerafi

Sök tjänsten nedan genom att fylla i din information samt bifoga dokument. Logga gärna vidare in på "Mina sidor" efter att du bekräftat ditt konto, här kan du skapa din kandidatprofil vilket utökar din chans till drömjobbet! Vi går igenom urvalet löpande och kan därför ha gått vidare med kandidater innan annonsen stängs ner. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på info@professionalsnord.se

Ansök nu

Konstruktörer inom El och Instrument till Eurocon i Sundsvall!

Projektledare, IT
Läs mer Apr 24
Inledning
Eurocon i Sundsvall expanderar och behovet av konstruktörer och projektingenjörer växer! Vill du arbeta i intressanta uppdrag och vara delaktig i utvecklingen av framtidens processindustri? Vi söker nu dig som vill bygga din fortsatta karriär tillsammans med Eurocon, både dig som erfaren specialist inom teknik men också dig som inte jobbat så länge eller precis tagit examen. Varmt välkommen in med den ansökan redan idag!

Information om tjänsten
Professionals Nord söker för Eurocons räkning konstruktörer. Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att du anställs direkt hos Eurocon.

Rekryteringsprocessen hanteras av Professionals Nord och Eurocons önskemål är att alla frågor kring tjänsten går till info@pn.se.

Eurocons främsta tillgång är deras medarbetare: en gedigen kunskap om industrins utmaningar och teknikens möjligheter är en ovärderlig kunskap och tillgång. Hos Eurocon blir du en del av ett genuint och härligt gäng med framåtanda och en känsla för kvalitet. Du arbetar i team både med kollegor och våra uppdragsgivare. Allt med mycket frihet under eget ansvar. Du kommer till en platt organisation som präglas av korta beslutsvägar och goda utvecklingsmöjligheter, med ett smörgåsbord av kompetenser och tjänster inom flera branscher där en anda av kvalitet, engagemang och gemenskap genomsyrar hela verksamheten

I Sundsvall arbetar Eurocon idag med flera stora industriprojekt, bl.a. i SCAs investeringar i en ny CTMP-fabrik vid Ortviken och i Obbolas expansion i en ny kraftlinermaskin för att möta den växande efterfrågan på förnybara förpackningar.

Du erbjuds
Eurocon erbjuder en arbetsplats med platt organisation, korta beslutsvägar och goda utvecklingsmöjligheter. Du blir en del av ett härligt och engagerat team med stor frihet och eget ansvar som arbetar tillsammans för att skapa en enklare vardag för deras kunder. Hos Eurocon finns det goda möjligheter att kombinera karriär med familj- och fritidsliv. Eurocon beskrivs ofta som ett familjärt företag och de lägger stor vikt vid att skapa kreativa och välkomnande arbetsplatser där människor trivs.
Eurocon bryr sig om sina medarbetare och erbjuder därför ett väl tilltaget friskvårdsbidrag, flexibel arbetstid, rådgivning av tjänstepension, månadsvis massage, förstärkt föräldrapenning, maximala nivåer av sjukersättning, sjukvårdsförsäkring och möjlighet att teckna andra förmånliga försäkringar.

Arbetsuppgifter

Som konstruktör och projektingenjör inom el- och instrument arbetar du med förprojekt till projektgenomförande och idrifttagning fram till färdig anläggning. DCS/PLC-system samt moderna gränssnitt med processens utrustning och system blir också en del av dina arbetsuppgifter. Du kommer även att arbeta med ställverkslösningar, motorstyrningar och fältinstrumentering. Till en början kommer du att arbeta med detaljprojektering i våra kundprojekt, men även med beräkningar, inköp och projektplanering. På sikt ser vi gärna att du tar en mer ledande roll och handleder yngre kollegor i uppdragen. Våra uppdragsgivare finns främst inom branscherna massa/papper, energi, kemi och verkstad.

I dina arbetsuppgifter ingår:
• Delaktighet i hela projektprocessen, från förprojekt till driftsättning av uppförd anläggning
• Framtagning av layouter och tekniska systemlösningar
• Att utföra detaljkonstruktion inom el och/-eller instrument
• Att bistå med tekniskt stöd och montageassistans under hela projektet
• Att vid behov utföra beräkningar och dimensioneringar

Vi söker dig som
Vi söker dig med relevant teknisk utbildning från universitet, högskola, yrkeshögskola eller motsvarande arbetslivserfarenhet inom elkraft, elektroteknik, automation eller liknande. Eftersom omfattningen och komplexiteten i våra uppdrag varierar kan du vara alltifrån nyutexaminerad till senior. Några års erfarenhet som konstruktör inom industrisektorn är meriterande.Som person är du driven, noggrann och engagerad samt van att arbeta självständigt. Du har en bred och övergripande förståelse för teknik och är van att jobba mot uppsatta mål. Du ser dig själv som en teamspelare med god social kompetens.

Vi ser även att du:

• Har kunskaper i ett eller flera CAD-verktyg
• Har god datorvana och grundläggande kunskaper i MS Office-paketet
• Har erfarenhet av detaljprojektering i databas och/-eller DCS/PLC-system (meriterande, men inget krav)
• Kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i både tal och skrift
• Har tekniskt intresse, en vilja att lära, är nyfikenhet på yrket och initiativförmåga

För oss är det viktigt att ditt beteende samspelar med Eurocons kärnvärden: kvalitet, engagemang och gemenskap.

START: Enligt överenskommelse.
OMFATTNING: Heltid, rekrytering.
STAD: Sundsvall
ANSÖKAN: Omgående
URVAL: Vi arbetar med löpande urval och ber dig därför skicka in din ansökan så snart som möjligt.
KONTAKT: Frida Söderström

Sök tjänsten genom att klicka på "sök jobbet" nedan. Vi går igenom urvalet löpande och kan därför ha gått vidare med kandidater innan annonsen stängs ner. Om du vill kan du även skapa en användare och ladda upp ditt CV och personliga brev. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på info@pn.se

Ansök nu

Fibertekniker till Midnet Kabel & Fiberteknik AB!

Servicetekniker, maskin
Läs mer Maj 25
Inledning:
Midnet Kabel & Fiberteknik växer och behöver därför fler grymma personer till deras team! Är du serviceinriktad och en person som gillar att utmanas och lösa problem? Sök redan idag då urvalet sker löpande!

Information om tjänsten
Professionals Nord söker i samarbete med Midnet Kabel & Fiberteknik en Fibertekniker. Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Professionals Nord och arbeta som konsult hos Midnet under 9 månader. Du jobbar måndag-fredag, arbetstiderna i normalfall är 07:00- 16:00. Intentionen är att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet..

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Professionals Nord och Midnets önskemål är att alla frågor kring tjänsten går till info@pn.se

Du erbjuds
Du erbjuds ett varierande jobb med ett team som har väldigt bra sammanhållning och skön jargong. Vidare så finns det goda utvecklingsmöjligheter både tekniskt och personligt.

Vanligt förekommande arbetsuppgifter:

• Blåsning av stam och kundfiber.
• OTDR-mätning.
• Skarvning av både ribbon och singelfiber.

Vi söker dig som:
har minst ett till två års arbetslivserfarenhet från att ha jobbat med blåsning av både stam och kundfiber, OTDR-mätning samt skarvning av både ribbon och singelfiber.
Du som person ska ha ett öppet sinne för att utvecklas såväl tekniskt som personligt.
Du har körkort med lägst behörighet B och du kommunicerar obehindrat på svenska samt engelska i såväl tal som skrift, du är flexibel och har möjlighet att jobba på annan ort under perioder.

Vidare meriterande:

• Certifierad fibertekniker
• Certifikat inom robust fiber
• Liftutbildning
• Heta arbeten
• BE-körkort
• ESA

Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i rollen hos Midnet Kabel & Fiberteknik.
Du är en serviceinriktad person som gillar kundkontakt, du är en problemlösare ut i fingerspetsarna som gärna kommer med förslag på lösningar, du har ett fokuserat arbetssätt och är mån om att alltid leverera med högsta kvalitét, alltid enligt beställning samt inom uppsatta deadlines och tidsramar. Vidare är du en lagspelare som tar stort ansvar för arbetet och alltid utför detta med stor noggrannhet och precision.

START: Enligt överenskommelse 
OMFATTNING: Heltid
STAD: Sundsvall
URVAL: Sker löpande
KONTAKT: Jonathan Gerafi

Sök tjänsten nedan genom att fylla i din information samt bifoga dokument. Logga gärna vidare in på "Mina sidor" efter att du bekräftat ditt konto, här kan du skapa din kandidatprofil vilket utökar din chans till drömjobbet! Vi går igenom urvalet löpande och kan därför ha gått vidare med kandidater innan annonsen stängs ner. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på info@professionalsnord.se

Ansök nu

Tjänstespecialist till Biometria

Helpdesktekniker/Supporttekniker
Läs mer Apr 22
Biometria växer och nu söker vi dig som vill vara med och digitalisera skogsindustrin samt vara med i en förändringsresa för en hel bransch! Du kommer erbjudas en introduktionsutbildning inom svensk skogsnäring, system, arbetssätt och verksamhet.

Information om tjänsten
Professionals Nord söker för Biometrias räkning Tjänstespecialister. Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Professionals Nord och att du anställs direkt hos Biometria. Uppstart sker enligt överenskommelse under sommaren 2022.

För bästa start inom Biometria kommer du att gå ett introduktionsprogram där du tilldelas en dedikerad mentor, får utbildning i system och om Biometrias organisation, samt fördjupad kunskap om Viol3 och skogssverige i sin helhet.

Biometria utvecklar IT-tjänster för skogsindustrin för redovisning av virkesaffärer och leveranser mellan skog och industri. Projektet Forest Storm har varit aktivt under de senaste åren och nu närmar det sig lansering av det nya branschgemensamma systemet VIOL 3. VIOL 3 är en kombination av standardplattformen Microsoft Dynamics (inkl. BI), samt egenutveckling. I och med projektets framfart behöver Biometria fler resurser för att hantera implementering och efterfrågan från kunderna.

För mer information om Forest Storm kan du läsa mer här;
https://www.biometria.se/viol-3/om-viol-3/kundorganisationen-forest-storm/

Vill du veta mer om vad Biometria gör?
https://www.youtube.com/watch?list=PLFDT4u4xVcro6trcDuXJuwentngZzIFrX&v=VsOCF7ajnq0&feature=emb_title

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Professionals Nord, dina frågor kring tjänsten kan du maila till info@professionalsnord.se.

Arbetsuppgifter
I rollen som tjänstespecialist kommer du dagligen att ge support till de lokala implementationsprojekten med din expertkunskap, samt stötta upp med felsökning. En arbetsdag kan se varierande ut med alltifrån skapande av användardokumentation, representera Forest Storm in mot programmet eller ta del av test. Relativt tidigt i tjänsten specialiserar du dig på ett av våra tjänsteområden (Redovisning, Produktion, Transport eller Mätning). Du blir därför en viktig länk mellan kund och tjänsteutveckling med stora möjligheter att utvecklas och växa på Biometria.
I tjänsten ingår resor.

Vi söker dig som:
Har B-körkort och hanterar det svenska språket obehindrat i så väl tal som skrift då det krävs i dialog med Biometrias kunder. För att lyckas i rollen ser vi att du har ett intresse och en grundförståelse inom IT. Vi ser det som meriterande om du tidigare arbetat med support eller inom någon annan IT-funktion men det är inget krav för tjänsten.

Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i rollen hos Biometria. Du är serviceminded, genuint intresserad att lära dig nya saker i arbetet och kunskapstörstig. Vidare har du en pedagogisk framtoning, är strukturerad och gillar att grotta ner dig i detaljer.

START: Enligt överenskommelse under sommaren 2022
OMFATTNING: Heltid
STAD: Sundsvall/ Jönköping
URVAL: Sker löpande
KONTAKT: Stina Vidmark

Ansök nu

Servicemekaniker till SBM i Sundsvall

Servicetekniker, maskin
Läs mer Maj 31
Inledning:
Sundsvall Bandtransport och Miljöservice AB söker nu servicemekaniker till deras team. Vi söker dig som vill ha ett varierande och praktiskt arbete tillsammans med ett härligt gäng. Är du en nyfiken person som vill utvecklas i rollen som servicemekaniker? Då ska du söka tjänsten redan idag då urvalet sker löpande!

Information om tjänsten
Professionals Nord söker i samarbete med SBM en Servicemekaniker. Arbetsgruppen består av 8 personer. Första tiden i din anställning kommer du att få den utbildning och introduktion som krävs för att du ska känna dig trygg i din roll. Arbetstiderna är mellan 07:00 - 16.00, måndag - fredag. Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Professionals Nord och arbeta som konsult hos SBM under 6 månader. Intentionen är att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet..

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Professionals Nord och SBMs önskemål är att alla frågor kring tjänsten går till info@pn.se 

Du erbjuds
Du kommer jobba i ett team som har roligt på jobbet och har väldigt god sammanhållning. Det finns goda utvecklingsmöjligheter samt möjlighet att gå utbildningar inom företaget under tidens gång.

Arbetsuppgifter
I rollen som Servicemekaniker kommer dina arbetsdagar vara variationsrika. I arbetet startar och avslutar du dagen på kontoret i Sundsvall men de absolut flesta arbeten utförs på fält ute hos kunder. Man arbetar två och två på uppdragen man tilldelas och det är därför viktigt att du har lätt för att samarbeta med övriga kollegor. Att arbeta som servicemekaniker på SBM innebär frihet under ansvar!
Vanligt förekommande arbetsuppgifter:

• Lagerbyten och valsbyten på pappersindustrimaskiner
• Service och förebyggande underhåll på bl.a. bandtransportörer, industridammsugare och processventilation.

Vi söker dig som:
Är en praktiskt lagd person som gillar problemlösning, du bör ha någon tidigare erfarenhet av reparation och underhåll eller liknande arbete, gärna inom industrin. Körkort B och flytande svenska i tal och skrift är ett krav och har du även certifikat för heta arbeten eller har jobbat med svetsning tidigare så ser vi det som meriterande.

För SBM väger de personliga egenskaperna tungt. Du gillar att meka, skruva och är lösningsorienterad. Vi förutsätter även att du har en god samarbetsförmåga då man kommer att arbeta i grupp.

 

START: Enligt överenskommelse
OMFATTNING: Heltid
STAD: Sundsvall
URVAL: Sker löpande
KONTAKT: Jonathan Gerafi

Sök tjänsten nedan genom att fylla i din information samt bifoga dokument. Logga gärna vidare in på "Mina sidor" efter att du bekräftat ditt konto, här kan du skapa din kandidatprofil vilket utökar din chans till drömjobbet! Vi går igenom urvalet löpande och kan därför ha gått vidare med kandidater innan annonsen stängs ner. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på info@professionalsnord.se

Ansök nu

Servicetekniker till SBM i Sundsvall

Servicetekniker, maskin
Läs mer Maj 31
Inledning:
Sundsvall Bandtransport och Miljöservice AB söker nu servicetekniker till deras team. Vi söker dig som vill ha ett varierande och praktiskt arbete tillsammans med ett härligt gäng. Är du en nyfiken och framåt person som vill utvecklas i rollen som servicetekniker? Då ska du söka tjänsten redan idag då urvalet sker löpande!

Information om tjänsten
Professionals Nord söker i samarbete med SBM en Servicetekniker. Arbetsgruppen består av 8 personer. Första tiden i din anställning kommer du att få den utbildning och introduktion som krävs för att du ska känna dig trygg i din roll. Arbetstiderna är mellan 07:00 - 16.00, måndag - fredag. Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Professionals Nord och arbeta som konsult hos SBM under 6 månader. Intentionen är att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet..

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Professionals Nord och SBMs önskemål är att alla frågor kring tjänsten går till info@pn.se 

Du erbjuds
Du kommer jobba i ett team som har roligt på jobbet och har väldigt god sammanhållning. Det finns goda utvecklingsmöjligheter samt möjlighet att gå utbildningar inom företaget under tidens gång.

Arbetsuppgifter
I rollen som Servicetekniker kommer dina arbetsdagar vara variationsrika. I arbetet startar och avslutar du dagen på kontoret i Sundsvall men de absolut flesta arbeten utförs på fält ute hos kunder. Man arbetar två och två på uppdragen man tilldelas och det är därför viktigt att du har lätt för att samarbeta med övriga kollegor. Att arbeta som servicetekniker på SBM innebär frihet under ansvar!

• Service och nyinstallationer
• Förebyggande underhåll på bandtransportörer, industridammsugare och processventilation.
• Kundbemötande och till viss del merförsäljning

Vi söker dig som:
Är en praktiskt lagd person som gillar problemlösning, du bör ha någon tidigare erfarenhet av reparation och underhåll eller liknande arbete, gärna inom industrin. Körkort B och flytande svenska i tal och skrift är ett krav och har du även certifikat för heta arbeten ser vi det som meriterande.

För SBM väger de personliga egenskaperna tungt. Du är serviceinriktad och har ett starkt kundfokus i allt du gör. Du är lyhörd och drivs av att hjälpa kunden och att arbeta med problemlösning. Vi förutsätter även att du har en god samarbetsförmåga då man kommer att arbeta i grupp.

 

START: Enligt överenskommelse
OMFATTNING: Heltid
STAD: Sundsvall
URVAL: Sker löpande
KONTAKT: Jonathan Gerafi

Sök tjänsten nedan genom att fylla i din information samt bifoga dokument. Logga gärna vidare in på "Mina sidor" efter att du bekräftat ditt konto, här kan du skapa din kandidatprofil vilket utökar din chans till drömjobbet! Vi går igenom urvalet löpande och kan därför ha gått vidare med kandidater innan annonsen stängs ner. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på info@professionalsnord.se

Ansök nu