Valmet AB jobb i Sundsvall

Hitta lediga jobb hos Valmet AB i Sundsvall. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet i Sundsvall.

Product Sales Manager

Försäljningschef
Läs mer Maj 29
Söker du en ny utmaning i din karriär?
Har du ett intresse för teknik och ett driv och engagemang att utveckla och vårda kundrelationer? Då kan vi erbjuda dig ett utmanande och stimulerande arbete inom en koncern som kännetecknas av framåtanda och expertis. Valmet AB levererar anläggningar, utrustning, processlösningar samt service och experthjälp till pappersindustrin, kemiska och mekaniska massabruk samt energiindustrin över hela världen.
Vi söker nu en kundansvarig för vår verksamhet inom massaindustrin. Fokus kommer att vara främst på mekaniska massabruk inom Sverige och Norge. Du kommer aktivt att arbeta med kunder inom ditt område och skapa intresse för våra produkter. Du ansvarar för alla tänkbara säljaktiviteter och att bygga upp en långvarig kundrelation med massabruken inom ditt geografiska område. Du får ett antal ”egna kunder” där du ansvarar för det totala resultat och att göra långsiktiga planer. Du kommer att rapportera till areachefen för fiberförsäljningen inom Skandinavien.
Vem är du?
Du bör ha en teknisk bakgrund och har du erfarenhet inom pappers - och/eller massaindustrin är det meriterande. Som person brinner du för att leverera de bästa resultaten och du har lätt för att kommunicera med såväl kollegor som kunder och är bra på att bygga och underhålla affärsrelationer.
Du har förutom svenska även mycket goda kunskaper i engelska, både muntligt och skriftligt. Stationeringsort är Sundsvall. Du är lösningsorienterad, har ett strategiskt perspektiv och god planeringsförmåga. Då vi lägger stort fokus på att skapa ”winning teams” så är samarbete och viljan att utvecklas tillsammans av stor vikt.
Resor inom Skandinavien är en förutsättning för att lyckas i den här tjänsten och körkort ett krav.
Vi erbjuder:
Tjänsten erbjuder ett mycket stimulerande arbete i teknikens framkant med målet att ge våra kunder världens bästa service där du kommer att spela en viktig roll.
Övrig information
Intresserad?
För mer information om tjänsten kontakta Joakim Larsson, Manager Pulp Solutions Scandinavia, 070-682 0096. Vi har löpande urval vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan annonstiden löper ut, ansök senast 20:e juni 2024.
When everything works together
Valmet is where the best talent from a wide variety of backgrounds comes together. With over 19,000 professionals around the world, we are the leading global developer and supplier of technologies, automation and services for the pulp, paper and energy industries, and serve an even wider base of process industries with our automation systems and flow control solutions. Our commitment to moving our customers’ performance forward requires creativity, technological innovations, service know-how – and above all, teamwork.
Join the team! www.valmet.com/careers

Ansök nu

Service Specialist

Serviceingenjör, maskin
Läs mer Okt 18
Är du redo att ta nästa steg i din karriär? -
Valmet söker nu en engagerad Service Specialist med inriktning bio/ mekanisk massa till team Fiber Field Service Sweden, med placering i Sundsvall.
Dina arbetsuppgifter i huvudsak
I rollen som Service specialist kommer du att vara Valmets ansikte utåt vid nyinstallationer och serviceprojekt hos våra kunder främst inom Europa. Beroende på projektens omfång så arbetar du självständigt eller så leder du ett team av montörer. Du kommer även att hjälpa till med att upprätta installationsplaner, servicerekommendationer, uppskatta man-dagar på site, och supportera design-teamet avseende produktutveckling för service, underhåll och nyinstallation.
Vidare kommer du i förekommande fall att hålla utbildningar med kund eller intern servicepersonal inom teknologiområdet. Tjänsten innefattar en hel del resande främst inom Europa.
Vem är du?
För att lyckas i tjänsten ser vi att du som söker har en teknisk utbildning motsvarande minst gymnasienivå. Det är meriterande med tidigare erfarenhet av fiber och biomassa/bränsle eller gärna mekaniska massa. Det är önskvärt om du besitter en bakgrund inom installation och service. Service mindset är en självklarhet för dig. Du som söker har ett stort intresse för att lära dig nya saker och en positiv inställning till förändring samt att du drivs av att leda och stötta ditt team. Goda kunskaper i svenska och engelska är ett krav.
Vad erbjuder Valmet?
Förutom ett stimulerande arbete i en global miljö med stora utvecklingsmöjligheter så erbjuder vi ett bra paket med förmåner:
Friskvårdstimme
Friskvårdsbidrag
Gym på arbetsplatsen
Kompetensutveckling
Flexibla arbetstider
Stugor/lägenheter runt om i Sverige, Norge och Spanien
Personalcykel
Sjukvårdsförsäkring

Hållbarhet utgör en stor central del av Valmets affärsstrategi och teknik för oss spelar en viktig roll när det gäller att bromsa och anpassa oss till klimatförändringen.
Om företaget
Valmet AB arbetar i hela världen och är en komplett leverantör av maskiner, utrustning och tjänster för kunder inom pappersindustrin - från idé till färdigt papper. Vi optimerar kundernas processer och erbjuder även Eftermarknad och Service inom affärsområdena Tissue och Paper. På Valmet arbetar vi aktivt för jämställdhet och mångfald, och sätter högt värde på de kvaliteter som detta medför.
Känns den här tjänsten som helt rätt utmaning för dig? Då ser vi fram emot att läsa din ansökan! Vi arbetar med löpande urval, vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan annonstiden har löpt ut. Ansök senast 30 november 2023. För frågor om tjänsten kontakta Ann-Mari Tångring, Manager, FSE +46 70 358 10 53.
When everything works together
Valmet is where the best talent from a wide variety of backgrounds comes together. With 17,500 professionals around the world, we are the leading global developer and supplier of technologies, automation and services for the pulp, paper and energy industries, and serve an even wider base of process industries with our automation systems and flow control solutions. Our commitment to moving our customers’ performance forward requires creativity, technological innovations, service know-how – and above all, teamwork. Join the team! www.valmet.com/careers

Ansök nu

Senior Category Purchaser

Inköpare
Läs mer Okt 18
Valmet söker en affärsorienterad, engagerad Category Purchaser till produktionsenheten i Sundsvall.
Tjänsten omfattar avtalshantering och ägandeskap av såväl befintliga som nya leverantörer men kan även innefatta inköp av material för produktionen.
Kvalifikationer:
Vi söker dig med tidigare erfarenhet av inköp, gärna med utgångspunkt i tillverkande industri samt har utbildning inom inköp/juridik/ekonomi.
Tjänsten ställer höga krav på effektivitet, resultat- och affärsorientering samt god kommunikation.
Personligt:
Som person är du engagerad, kommunikativ och utåtriktad. Dina styrkor kännetecknas av struktur, målmedvetenhet och vana att driva frågor framåt självständigt samt i grupp. Tjänsten innefattar dialog med leverantörer, category management, produktionsledning, och konstruktörer därav är samarbete och kommunikativ förmåga högt meriterande.
Du formulerar dig flytande i både tal och skrift, i både svenska och engelska.
Valmet erbjuder:
Välkommen till en trivsam och fartfylld arbetsplats! Vi erbjuder ett stimulerande arbete i ett globalt företag med stora utvecklingsmöjligheter där ditt engagemang, kompetens samt förmåga att bidra med goda resultat kommer till stor nytta.
Våra förmåner:
Friskvårdstimme
Friskvårdsbidrag
Gym på arbetsplatsen
Kompetensutveckling
Flexibla arbetstider
Stugor/lägenheter runt om i Sverige, Norge och Spanien
Personalcykel
SjukvårdsförsäkringÖvrigt:
För ytterligare information om tjänsten kontakta Tobias Sundeqvist, Manager Production Procurement 076-639 83 46. För mer information om rekryteringsprocessen kontakta Anna Ottosson, HR Generalist 076-130 86 42. Välkommen med din ansökan senast den 5 November 2023.
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Ansök nu

Projektinköpare

Inköpare
Läs mer Apr 14
Är det dags för en ny utmaning? Gillar du arbeta i en internationell miljö, i ett ledande ingenjörsföretag med stor variation på arbetsuppgifter och med stora utvecklingsmöjligheter – då kan detta vara något för dig?
I den här rollen kommer du hantera inköp inom projekt och vara en del av EMEA Services Procurement Team med placering i Sundsvall. Din arbetsuppgifter blir att ansvara för inköp av utrustning och tjänster inom Valmet EMEA, där du kommer arbeta nära försäljning och projektledning som ett team. Du ansvarar för att säkerställa Valmets globala krav i fråga om kvalitet, pris och tillgänglighet genom hela leveranskedjan.
Att underhålla och utveckla befintliga och nya leverantörsrelationer är en viktig del av ditt dagliga arbete och du kommer att ansvara för tillgänglighet, leverantörskapacitet, leveransuppföljning samt hantera förekommande kontraktsförhandlingar. Rollen innefattar även övervakning av prisutveckling och att ge säljsupport genom kostnadsuppskattningar och föreslå kostnadseffektiva inköpslösningar. Då Valmet är en internationell organisation med globala partners och leverantörer förekommer det resor i tjänsten. Du kommer att arbeta tillsammans med våra team inom försäljnings-, konstruktions- och projektledning under hela projektets livscykel, från försäljnings- och designfaser till leverans och installation.
För att lyckas i rollen har du tidigare jobbat med inköp. Har du dessutom erfarenhet från maskintillverkning eller pappersindustrin där du arbetat inom teknik, försäljning, projekt eller drift är det en merit. Vi förväntar oss en god teknisk kunskapsnivå. Internationell erfarenhet och erfarenhet från inköp av CCC-leverantörer ser vi som en fördel. Då rollen innefattar olika typ av förhandlingar ses tidigare erfarenhet av förhandling som värdefull.
Som person är du initiativrik och brinner för att leverera resultat med kvalitet tillsammans med dina kollegor. Då Valmet arbetar i en global miljö behöver du kunna kommunicera mycket bra både i tal och skrift på svenska och engelska.
Vi erbjuder dig en fartfylld arbetsplats med internationell prägel och goda personliga utvecklingsmöjligheter. Teamet närmast dig är ett gäng härliga kollegor där alla jobbar tillsammans för att skapa de bästa förutsättningar för att göra ett bra jobb. Som anställd hos Valmet har du tillgång till en stor mängd förmåner såsom träning på arbetstid, friskvårdsersättning, hyra av stugor och lägenheter samt kompetensutveckling.
Lyckades vi fånga ditt intresse?
Ansökningsperioden för denna tjänst är fram till den 7 maj 2023.
Vi ber dig att inte vänta med din ansökan då vi kommer göra löpande urval under ansökningstiden.
För mer information om rollen, kontakta Pär Wictorin, EMEAs Purchasing Manager
par.wictorin@valmet.com och telefon +46 60 165030.
When everything works together
Valmet is where the best talent from a wide variety of backgrounds comes together. With 17,500 professionals around the world, we are the leading global developer and supplier of technologies, automation and services for the pulp, paper and energy industries. Our commitment to moving our customers’ performance forward requires creativity, technological innovations, service know-how – and above all, teamwork.
Join the team! www.valmet.com/careers

Ansök nu

Är du vår nästa Manager Production Quality?

Kvalitetsingenjör, textil, trä, glas, förpackn.
Läs mer Apr 4
Är du redo för en unik och spännande utmaning inom produktion av stora
komplexa produkter som bidrar till hållbara energilösningar och en grönare framtid? Välkommen till oss på Valmet!
Vi söker nu dig som vill vara vår nya Manager Production Quality.
Du är en teknisk kunnig och kommunikativ ledare med erfarenhet från kvalitetsarbete i industri. Vi är inne i en omfattande uppskalning vilket ställer krav på att vi utvecklar vårt kvalitetsarbete i samtliga led, från leverantör till slutkund. Vi anpassar konstant kunskaper, utvecklade i högvolymtillverkning, till vår få-styckstillverkning och vi är redo att öka takten ytterligare.
Vi erbjuder dig ett spännande och fartfyllt uppdrag med strategisk bäring på vår unika utvecklingsresa mot Framtidsfabriken. Som Manager Quality ansvarar du för produktionsenhetens kvalitets- och ledningssystem samtidigt som du är med och driver utveckling.
I din roll som Manager Production Quality får du möjligheten att leda och utveckla en avdelning som idag består av sju engagerade medarbetare samt ett antal kvalificerade konsulter. Tillsammans levererar ni expertis inom områden som kvalitetsprocesser och mätteknik. Här får du ett uppdrag att utveckla organisationen och avdelningen. Det kommer att finnas stora möjligheter för personlig utveckling för såväl ditt team som för dig själv.
I ditt ledaruppdrag utvecklar du dina medarbetare och era leveranser, samt bygger effektiva samarbeten med andra delar av organisationen. Du lägger även värde vid att skapa en säker arbetsplats med effektivitet, god lagkänsla och arbetsglädje.
Som Manager Quality ingår du i Ledningsgruppen och rapporterar till Director Production. Här blir din uppgift att tillsammans med andra chefskollegor se till det större perspektivet och bidra till utveckling av hela produktionsenheten.
I våra fräscha produktionslokaler har vi idag ca 140 engagerade medarbetare samt ett stort antal kompetenta konsulter. Tillsammans har vi en bredd av kompetenser, åldrar, kön, bakgrund och personligheter.
Delar du vår tro på mångfald och sporras du av att utvecklas tillsammans med andra och leverera som ett team? Då har du kommit helt rätt.
Är du vår nya kollega?
Det här jobbet är för dig som är en kommunikativ ledare med en teknisk akademisk grund och med erfarenhet av produktionsnära arbete inom industrin. Det är en fördel om du har arbetat som kvalitetschef inom industrin. Du behöver också behärska både svenska och engelska, i såväl tal som skrift.
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Markus Ajax, Director Production, 060 16 58 60, markus.ajax@valmet.com.
Vill du veta mer om rekryteringsprocessen, kontakta Lotta Bäckström, HR Generalist, 060 16 58 53, lotta.backstrom@valmet.com.
Vi ser fram emot din ansökan senast den 30 april, men vi rekryterar löpande så skicka in din ansökan redan idag.

Ansök nu

Vill du bli en del av vårt härliga processgäng?

Processingenjör, maskin
Läs mer Apr 13
Vill du bli en del av vårt härliga processgäng?
Nu söker vi dig som vill utvecklas som processingenjör och vill vara en del i en dynamisk grupp av tjejer och killar som jobbar med systemlösningar i olika intressanta kundprojekt.
Har du tidigare arbetat som processingenjör eller är du nyexaminerad och känner dig redo för nästa utmaning? Vill du bidra till att Valmets världsledande produkter når nya höjder?
Då har vi rollen för dig! Att arbeta hos Valmet innebär att jobba vid teknikens framkant i en global miljö.
Vi söker processingenjörer inom våra teknikområden kemisk massa, mekanisk massa (CTMP) och fiberboard. I rollen som processingenjör på Valmet är du ansvarig för processtekniska lösningar och engineering i leveransprojekt till kunder globalt. Arbetet utförs till stor del i olika team, både lokalt och med andra Valmet-kontor i världen, och innefattar utvecklingsarbeten samt processoptimering och utvärdering. Som processingenjör har du ett nära samarbete med kundens projektorganisation vilket innebär ett stort internationellt kontaktnät.
Processtekniska arbetsuppgifter som ingår i ditt arbete är t.ex. att dimensionera system och utrustning, utföra mass- och energibalanser och delta i idrifttagningar av anläggningar. Resor är vanligt förekommande i denna tjänst.
Vi ser att du som söker minst har en kandidatexamen inom kemi-, process-, maskin- eller energiteknik, alternativt om du skaffat dig motsvarande kompetens genom flerårig arbetserfarenhet. Men framförallt ser vi att du har ett intresse för processdesign och att du brinner för att utvecklas tillsammans med Valmet och på sikt växa in i din yrkesroll en viktig resurs. Förutom svenska behärskar du engelska i tal och skrift. Meriterande är erfarenhet av AutoCAD och Comos. Vidare ser vi att du är kvalitets- och resultatinriktad, kundfokuserad och en god lagspelare.
Det här är en fantastisk möjlighet, med många utmaningar, stora som små, i en verkligt dynamisk miljö!
Vi erbjuder förutom utmanande och roliga arbetsuppgifter, ett glatt gäng att jobba tillsammans med. Vi fokuserar på att ge en bra onboarding så att du ska få en bra möjlighet att komma in i dina nya arbetsuppgifter och på arbetsplatsen så snabbt som möjligt.
Gillar du att träna erbjuder vi cross-fit ett par gånger i veckan, gillar du hellre yoga eller att träna på gym så erbjuder vi också det på siten.
Föredrar du att åka till fjällen kan du testa vår Valmetstuga i Tegefjäll eller gillar du stadspulsen så har vi en lägenhet i Stockholm. Detta är bara några av de förmåner som vi erbjuder på Valmet.
Låter detta som helt rätt utmaning för dig? Då är du välkommen med din ansökan senast den 30 april 2023.
Vänligen observera att vi inte tar emot ansökningar via email.
Om du vill veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Sofia Bylund Sofia.bylund@valmet.com
tel: +46 60 165810
För frågor angående rekryteringsprocessen, vänligen kontakta Beatrice Lampinen, HR-Generalist beatrice.lampinen@valmet.com tel: +46 60 165088
When everything works together
Valmet is where the best talent from a wide variety of backgrounds comes together. With 17,500 professionals around the world, we are the leading global developer and supplier of technologies, automation and services for the pulp, paper and energy industries, and serve an even wider base of process industries with our automation systems and flow control solutions. Our commitment to moving our customers’ performance forward requires creativity, technological innovations, service know-how – and above all, teamwork.
Join the team! www.valmet.com/careers

Ansök nu

Materialsamordnare till Valmet i Sundsvall

Materialplanerare
Läs mer Feb 24
Valmet är en komplett leverantör av utrustning, reservdelar och tjänster för kunder inom den globala massa- och pappersindustrin - från idé till färdigt papper. Vi optimerar kundernas processer och erbjuder ett brett sortiment av produkter och tjänster. Valmet har ca 1700 medarbetare i Sverige varav ca 460 arbetar i Sundsvall.
Är du vår nästa Materialsamordnare?
Är du en ansvarstagande och driven person med erfarenhet av lager och logistik? Har du dessutom god systemvana med erfarenhet av arbete med inventering och lagersaldon? Om du vill ha en varierande roll inom materialhantering och logistik, där du även får arbeta praktiskt, så är detta rätt tjänst för dig.
Arbetsuppgifter
Vi söker nu en engagerad och serviceinriktad Materialsamordnare. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara att arbeta med materialflöden och lagerhantering på ämnesverkstaden. Du kommer vara spindeln i nätet och samarbeta tätt ihop med alla tillverkande enheter i ämnesverkstaden, du kommer även ha ett tätt samarbete med svetsavdelningen och logistik.
Kvalifikationer
För att lyckas i rollen så behöver du ha kunskaper inom ritningsläsning, mätteknik samt en hög ansvarskänsla för kvalitet och leveranssäkerhet. Vi ser också att du har erfarenhet av lagerhantering eller industriellt arbete.
Personliga egenskaper som vi värdesätter är att du är noggrann, strukturerad, kommunikativ och har god samarbetsförmåga.
Vi erbjuder
Valmet är ett globalt teknikföretag som erbjuder en inspirerande arbetsmiljö och en bra plattform för att utvecklas. Det råder ett högt säkerhets- och arbetsmiljöfokus och vår verkstad erbjuder ljusa, fräscha lokaler att arbeta i. Vi har en trivsam arbetsplats med duktiga kollegor där det finns goda möjligheter till personlig utveckling och tekniska framsteg.
Våra värderingar: Kunder, Förnyelse, Utmärkthet och Människor utgör grunden för allt vi gör på Valmet. Vi har ett stort säkerhets- och arbetsmiljöfokus och arbetar ständigt med att bli bättre.
Som anställd på Valmet får du tillgång till många förmåner, exempelvis friskvårdsersättning och friskvårdstimme med tillgång till gym och gruppaktiviteter och en personalstiftelse där du får möjlighet och hyra någon av Valmets fastigheter/stugor i Sverige och utomlands.
Övrig information
Om du har frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Lotta Bäckström, HR-Generalist, lotta.backstrom@valmet.com.
Om du har frågor om tjänsten, vänligen kontakta Robin Lindström, Manager Prefab, robin.lindstrom@valmet.com.
Tjänsten är heltid, tillsvidare. Sista ansökningsdag är 31 mars, men vi rekryterar löpande så skicka in din ansökan redan idag.

When everything works together
Valmet is where the best talent from a wide variety of backgrounds comes together. With 17,500 professionals around the world, we are the leading global developer and supplier of technologies, automation and services for the pulp, paper and energy industries, and serve an even wider base of process industries with our automation systems and flow control solutions. Our commitment to moving our customers’ performance forward requires creativity, technological innovations, service know-how – and above all, teamwork.

Ansök nu

Manager Production Procurement

Inköpsledare
Läs mer Mar 8
Are you an experienced manager within procurement who’s driven by sustainable results, negotiations and winning teams?
- Then we have an opportunity for you!
We are currently looking for a Manager Production Procurement, to Sundsvall Production unit, who can lead and coordinate the operative procurement work for the production unit.
You will be a member of the leadership team in Sundsvall’s Production unit as well a member of P&E’s Supply and Category Management leadership team. In this position you work in close cooperation with several stakeholders in the production and technology unit, our external global supplier base and with Valmet´s Category management organization.
Key responsibilities for this role include:
develop and lead the local procurement organization
secure on-time delivery and quality of procured items
define and ensure implementation of long-term cost saving initiatives
develop the existing supplier base in cooperation with Category Management
support the sales organization with cost-data

To be successful in the position you need to be result oriented, business driven and have experience in leading a team of procurement professionals. You will need extensive experience from team leadership and business negotiations. Experience from similar sourcing or procurement positions in international business environments is considered an advantage.
You have relevant education, preferably engineering or commercial university degrees. You’re also skilled in business analytics and have an interest and understanding of market challenges and trends to do fact-based decisions.
Your personal characteristics include strong communication and intercultural negotiation skills. You have an open and cooperative attitude as well as genuine driving force and desire to make good results. Your English and Swedish are fluent, both oral and written. System knowledge such as MS office and ERP (LN in Valmet) is required.
Our working environment is team-oriented, and we encourage an innovative culture that suits people who enjoy working in a dynamic environment full of opportunities. You will have an important role in the local procurement department but will also be a member of Valmet's global procurement community with colleagues around the world. You work in a global business environment where you will be able to contribute to Valmet business success, enjoy rewarding challenges and further develop your skills. We also offer a variety of benefits and perks, such as health insurance and weekly wellness hour.
For further information about the position please contact Markus Ajax, Director Production 060-16 58 60 or Magnus Hellberg, VP Supply and Category management +46768444727.
If you want to know more about the recruitment process you are welcome to contact Lotta Bäckström, HR P&E, 060 16 58 53.
Did we catch your interest?
Submit your application today, the recruitment will be ongoing. Last day of application is March 26th 2023. Please note that applications via email will not be accepted due to GDPR.


Är du en erfaren chef inom inköp som drivs av hållbara resultat, förhandlingar och vinnande team?
- Då har vi en möjlighet för dig!
Vi söker nu en Manager Production Procurement till inköpsavdelningen på vår produktionsenhet i Sundsvall, som kan leda och samordna det operativa upphandlingsarbetet. Du kommer att ingå i Produktionens ledningsgrupp samt även i P&E:s Supply & Category managements ledningsgrupp. I denna position arbetar du i nära samarbete med flera intressenter inom produktions- och teknologienheten, vår externa globala leverantörsbas samt med Valmets Category management organisation.
Viktiga ansvarsområden för denna roll inkluderar:
utveckla och leda produktionens inköpsavdelning
säkerställa hög leveranssäkerhet och kvalitet av köpta varor
definiera och driva långsiktiga kostnadsbesparingsinitiativ
utveckla den befintliga leverantörsbasen i samarbete med Category Management
stödja försäljningsorganisationen med kostnadsdataFör att lyckas i tjänsten behöver du vara resultatorienterad, affärsdriven och ha erfarenhet av att leda ett team av inköpare. Erfarenhet från produktionsinköp samt erfarenhet från liknande inköpspositioner i internationella affärsmiljöer är meriterande. Du har relevant utbildning, gärna ingenjörs- eller annan relevant högskoleexamen. Du har också förmåga att analysera data och har ett intresse och förståelse för marknadsutmaningar och trender för att fatta faktabaserade beslut.
Dina personliga egenskaper inkluderar stark kommunikation och interkulturell förhandlingsförmåga. Du har ett öppet och samarbetsvilligt förhållningssätt samt genuin drivkraft och vilja att nå goda resultat. Din engelska och svenska är flytande, både muntligt och skriftligt. Systemkunskap som MS-office och ERP (LN i Valmet) krävs.
Vi arbetar i team och uppmuntrar och värdesätter en innovativ kultur som passar människor som tycker om att arbeta i en dynamisk miljö full av möjligheter. Du kommer att ha en viktig roll i den lokala inköpsavdelningen men kommer också att vara medlem i Valmets globala upphandlingsorganisation med kollegor runt om i världen. Du arbetar i en global affärsmiljö där du kommer att kunna bidra till Valmets affärsframgång samtidigt som du vidareutvecklar dina personliga och professionella färdigheter.
Vi erbjuder också en mängd olika förmåner, bland annat sjukförsäkring, friskvårdsbidrag samt veckovis friskvårdstimme.
För ytterligare information om tjänsten, kontakta Markus Ajax, Director Production, 060-16 58 60 eller Magnus Hellberg VP Supply and Category management, 0768-444727.
Vill du veta mer om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Lotta Bäckström, HR P&E, 060 16 58 53.
Fångade vi ditt intresse?
Du är mer än välkommen med din ansökan så snart som möjligt då vi rekryterar löpande, dock senast den 26 mars 2023. Observera att ansökningar via e-post inte accepteras på grund av GDPR.

Ansök nu

Svetsare till produktionen i Sundsvall

Svetsare, manuell
Läs mer Jan 23
Vi gör nu en omfattande strategisk satsning, bland annat innehållande vår hittills största investering, för att fortsätta utveckla vår unika produktionsanläggning här i Sundsvall. Vi behöver därför ytterligare förstärka vår organisation med fler kompetenta kollegor.
Vi utökar nu vår grupp och söker engagerade och drivna Svetsare och Tryckkärlssvetsare till vår produktionsenhet i Sundsvall. I den här rollen kommer du att arbeta på någon av våra avdelningar där vi tillverkar komponenter till våra maskiner.
Är du vår nästa Svetsare eller Tryckkärlssvetsare?
Vill du jobba på ett företag med framtidsvisioner och bli en del av vårt vinnande team?
Valmet är en komplett leverantör av utrustning, reservdelar och tjänster för kunder inom den globala massa- och pappersindustrin - från idé till färdigt papper. Vi optimerar kundernas processer och erbjuder ett brett sortiment av produkter och tjänster. Valmet har ca 1700 medarbetare i Sverige varav ca 460 arbetar i Sundsvall.
Arbetsuppgifter
Svetsning och Tryckkärlsvetsning är en av våra kärnkompetenser på Valmet. Vi är certifierade i enlighet med ISO3834-2, ASME och PED. Svetsare på Valmet jobbar med olika material, främst rostfria (duplex och superduplex) men även kolstål och kombinationer av dessa samt olika plåttjocklekar, allt från 1 mm till 100 mm. Svetsmetoderna är MIG, MAG (Rörtråd), TIG, pinne och pulversvetsning. Svetsning sker mot en godkänd svetsprocedur. I förekommande fall tillkommer även kontroller efter svetsning såsom tryckprovning, röntgen, ultraljudsprovning, penetrant och ferrithaltmätning.
Kvalifikationer
Vi söker en medarbetare med tidigare svetskunskap. Vi ser gärna att du som söker har en svetsutbildning med materialkännedom och några års erfarenhet inom industrimiljö och svetsning. Du kommer att arbeta självständigt efter ritning med höga krav på kvalité, det är därför viktigt att du har god kunskap i ritningsläsning, svetsbeteckningar och kan lägga upp arbetet i god arbetsordning. Vi värdesätter erfarenhet och kunskap i SS-EN ISO 5817. Vi ser också att du självständig kan tyda WPS'ar.
Som person är du driven, nyfiken, inte rädd för utmaningar, en problemlösare och hantverkare. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper då vi jobbar under stort eget ansvar och gillar ordning och reda.
Vi erbjuder
Valmet är ett globalt teknikföretag som erbjuder en inspirerande arbetsmiljö och en bra plattform för att utvecklas. Det råder ett högt säkerhets- och arbetsmiljöfokus och vår verkstad erbjuder ljusa, fräscha lokaler att arbeta i. Vi har en trivsam arbetsplats med duktiga kollegor där det finns goda möjligheter till personlig utveckling och tekniska framsteg.
Våra värderingar: Kunder, Förnyelse, Utmärkthet och Människor utgör grunden för allt vi gör på Valmet. Vi har ett stort säkerhets- och arbetsmiljöfokus och arbetar ständigt med att bli bättre. Som anställd på Valmet får du tillgång till många förmåner, exempelvis friskvårdsersättning och friskvårdstimme med tillgång till gym och gruppaktiviteter och en personalstiftelse där du får möjlighet och hyra någon av Valmets fastigheter/stugor i Sverige och utomlands.
Tjänsten är heltid, tillsvidare. Skiftarbete kan förekomma.
Övrig Information
För mer information om tjänsten kontakta rekryterande chef Daniel Sundström, 076-639 73 41, daniel.sundstrom@valmet.com.
För mer information om rekryteringsprocessen, kontakta Lotta Bäckström, HR Generalist, lotta.backstrom@valmet.com.
Urvalet sker löpande, så välkommen att skicka in din ansökan redan idag men senast den 28 februari 2023.

Ansök nu

Montörer till produktionen i Sundsvall

Maskinmontör
Läs mer Jan 23
Vi gör nu en omfattande strategisk satsning, bland annat innehållande vår hittills största investering, för att fortsätta utveckla vår unika produktionsanläggning här i Sundsvall. Vi behöver därför ytterligare förstärka vår organisation med fler kompetenta kollegor.
Vi utökar nu vårt team och söker engagerade och drivna Montörer till vår produktionsenhet i Sundsvall. I den här rollen kommer du att arbeta i någon av våra tre montagehallar med stora komplexa maskiner.
Är du vår nästa Montör?
Vill du jobba på ett företag med framtidsvisioner och bli en del av vårt vinnande team?
Valmet är en komplett leverantör av utrustning, reservdelar och tjänster för kunder inom den globala massa- och pappersindustrin - från idé till färdigt papper. Vi optimerar kundernas processer och erbjuder ett brett sortiment av produkter och tjänster. Valmet har ca 1700 medarbetare i Sverige varav ca 460 arbetar i Sundsvall.
Arbetsuppgifter
Vi söker nu engagerade och drivna montörer till vår enhet i Sundsvall. I den här rollen kommer du att arbeta i vår verkstad där arbetsuppgifterna i första hand består av montagearbete och funktionstester av stora komplexa maskiner som vi till stor del tillverkar i egen verkstad för våra kunder inom massa och bioindustrin.
Kvalifikationer
För att lyckas i rollen så behöver du ha kunskaper inom ritningsläsning, mätteknik samt en hög ansvarskänsla för kvalitet och leveranssäkerhet. Vi ser också att du har erfarenhet av montage eller liknande industriellt arbete.
Personliga egenskaper som vi värdesätter är att du är noggrann, strukturerad, kommunikativ och har god samarbetsförmåga.
Vi erbjuder
Valmet är ett globalt teknikföretag som erbjuder en inspirerande arbetsmiljö och en bra plattform för att utvecklas. Det råder ett högt säkerhets- och arbetsmiljöfokus och vår verkstad erbjuder ljusa, fräscha lokaler att arbeta i. Vi har en trivsam arbetsplats med duktiga kollegor där det finns goda möjligheter till personlig utveckling och tekniska framsteg.
Våra värderingar: Kunder, Förnyelse, Utmärkthet och Människor utgör grunden för allt vi gör på Valmet. Vi har ett stort säkerhets- och arbetsmiljöfokus och arbetar ständigt med att bli bättre. Som anställd på Valmet får du tillgång till många förmåner, exempelvis friskvårdsersättning och friskvårdstimme med tillgång till gym och gruppaktiviteter och en personalstiftelse där du får möjlighet och hyra någon av Valmets fastigheter/stugor i Sverige och utomlands.
Tjänsten är heltid, tillsvidare.
Övrigt:
För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef, Oskar Gill, 073 026 56 13.
För information om rekryteringsprocessen, vänligen kontakta Lotta Bäckström, HR-generalist, lotta.backstrom@valmet.com.
Urvalet sker löpande, så välkommen att skicka in din ansökan redan idag men senast den 28 februari 2023.

Ansök nu

Sommarjobb inom automation eller digital transformation

Automationsingenjör, maskin
Läs mer Jan 9
Är du nyfiken på Valmet? Nu finns en fantastisk möjlighet för dig som vill få bra erfarenheter för framtiden och jobba för en mer hållbar framtid.
Ta chansen och få en inblick hur det är att arbeta hos oss på Valmet Nu har du som är intresserad av att jobba chans att söka sommarjobb hos ett branchledande globalt teknikföretag. Valmet är en ledande global utvecklare och leverantör av teknik, automation och service inom massa-, pappers- och energiindustrin. Vi bryr oss om att omvandla förnybara resurser till hållbara resultat, det gör att varje dag hos oss är betydelsefull. Bli en del av förändringen du också!
Under sommarperioden söker vi två sommarjobbare till vårt kontor i Karlstad.
Ett av sommarjobben är inom Automation och du kommer främst arbeta med underhåll och utveckling av konstruktionsverktyg.
Det andra sommarjobbet är inom Digital transformation och du kommer att arbeta med du kommer att arbeta med att uppdatera sharepoint sidor och samla data. Dessutom kommer du skapa innehåll för kommunikation. Vi arbetar i agila projekt så du kan även få prova på att vara Scrum master i ett av våra agila teams.
Vem är du?
Framför allt är du ansvarstagande och engagerad som person. För sommarjobbet inom automation ser vi att du läser automationsingenjör liknande. För sommarjobbet inom digitalisering ser vi att du läser på till ingenjör på universitetet med inriktning mot digitalisering, IT. Product management eller projektledning
Vi erbjuder
Vi erbjuder en trivsam arbetsplats med ett positivt arbetsklimat. Som sommarjobbare på Valmet får du en inblick i hur det är att arbeta hos oss och samlar värdefull praktiskt erfarenhet.
Ansökan
Vill du anta utmaningen och bli en del av vårt team under sommaren?
Välkommen med din ansökan senast den 28 februari men rekryteringsarbetet sker löpande så vänta inte med din ansökan. Ange gärna i din ansökan vilket av sommarjobben du är intresserad av – automation eller digitalisering.
Tänk på att ha ditt CV och personliga brev tillgängligt när du gör ansökan och bifoga det i din ansökan.
För information gällande rekryteringsprocessen kontakta Maria Emanuelsson 0766-39 65 20 eller Isabelle Lindow, 0766 39 85 31.
When everything works together
Valmet is where the best talent from a wide variety of backgrounds comes together. With 17,500 professionals around the world, we are the leading global developer and supplier of technologies, automation and services for the pulp, paper and energy industries, and serve an even wider base of process industries with our automation systems and flow control solutions. Our commitment to moving our customers’ performance forward requires creativity, technological innovations, service know-how – and above all, teamwork.
Join the team! www.valmet.com/careers

Ansök nu

Sommarjob inom konstruktion, sälj, labb eller inköp

Maskinkonstruktör
Läs mer Jan 9
Är du nyfiken på Valmet? Nu finns en fantastisk möjlighet för dig som vill få bra erfarenheter för framtiden och jobba för en mer hållbar framtid.
Ta chansen och få en inblick hur det är att arbeta hos oss på Valmet Nu har du som är intresserad av att jobba chans att söka sommarjobb hos ett branchledande globalt teknikföretag. Valmet är en ledande global utvecklare och leverantör av teknik, automation och service inom massa-, pappers- och energiindustrin. Vi bryr oss om att omvandla förnybara resurser till hållbara resultat, det gör att varje dag hos oss är betydelsefull. Bli en del av förändringen du också!
Under sommarperioden söker vi flera sommarjobbare till vårt kontor i Sundvall.
Sommarjobb inom reservdelsförsäljning. Här kommer Du kommer att arbeta med offertarbete, orderhantering och kontakt med kunder. Du kommer även läsa ritningar för att se vilka artiklar som ska offereras. Du kan även komma att arbeta med leveransbevakning och hantera artiklar i våra system.
Sommarjobb inom konstruktion. Här kommer du att arbeta med konstruktionsarbete och administration av dokumnet runt vår produktportfölj.
Sommarjobb på labb. Här kommer du få vara delaktig i vår labbverksamhet på Fiber Technology Center.
Sommarjobb inom inköp: Här kommer du att arbeta med våra databaser för produkter och utveckla en ny databas i excel.Vem är du?
Framför allt är du ansvarstagande och engagerad som person. Vi ser att du läser till ingenjör med intriktning mot maskin, energi, kemiteknik eller industriell ekonomi på universitet/högskola idag. För sommarjobbet inom inköp är även studier inom ekonomi relevant.
Vi erbjuder
Vi erbjuder en trivsam arbetsplats med ett positivt arbetsklimat. Som sommarjobbare på Valmet får du en inblick i hur det är att arbeta hos oss och samlar värdefull praktiskt erfarenhet.
Klicka här för att se Valmets hållbarhetsresa! https://www.youtube.com/watch?v=dtAl6ct-XAw
Ansökan
Vill du anta utmaningen och bli en del av vårt team under sommaren?
Välkommen med din ansökan senast den 28 februari men rekryteringsarbetet sker löpande så vänta inte med din ansökan. Ange gärna i din ansökan vilket av sommarjobben du är intresserad av – automation eller digitalisering.
Tänk på att ha ditt CV och personliga brev tillgängligt när du gör ansökan och bifoga det i din ansökan.
För information gällande rekryteringsprocessen kontakta Lotta Bäckström, tel: 0766 39 85 01
When everything works together
Valmet is where the best talent from a wide variety of backgrounds comes together. With 17,500 professionals around the world, we are the leading global developer and supplier of technologies, automation and services for the pulp, paper and energy industries, and serve an even wider base of process industries with our automation systems and flow control solutions. Our commitment to moving our customers’ performance forward requires creativity, technological innovations, service know-how – and above all, teamwork.
Join the team! www.valmet.com/careers

Ansök nu

Materialhanterare till produktionen i Sundsvall

Logistiker
Läs mer Jan 20
Vi gör nu en omfattande strategisk satsning, bland annat innehållande vår hittills största investering, för att fortsätta utveckla vår unika produktionsanläggning här i Sundsvall. Vi behöver därför ytterligare förstärka vår organisation med fler kompetenta kollegor.
Vi utökar nu vår grupp och söker engagerade och drivna personer för uppdrag inom internlogistik till vår produktionsenhet i Sundsvall. I den här rollen kommer du att arbeta inom internlogistik med truckkörning/ emballage eller övrig godshantering.
Är du vår nästa logistikchampion?
Vill du jobba på ett företag med framtidsvisioner och bli en del av vårt vinnande team?
Valmet är en komplett leverantör av utrustning, reservdelar och tjänster för kunder inom den globala massa- och pappersindustrin - från idé till färdigt papper. Vi optimerar kundernas processer och erbjuder ett brett sortiment av produkter och tjänster. Valmet har ca 1700 medarbetare i Sverige varav ca 460 arbetar i Sundsvall.
Arbetsuppgifter
Vi söker personal för Lagerhantering och Produktionsservice, du ska vara noggrann, strukturerad och har en stor servicekänsla.
Kvalifikationer
Vi söker dig med gymnasiekompetens, gärna inom teknikrelaterade program. Truckkort är meriterande. För att lyckas i rollen är det en fördel om du arbetat på lager innan och gärna med erfarenhet av logistik. Har du erfarenhet och kunskap inom branschen är det en fördel. Dina personliga egenskaper är av stor vikt. Vi söker dig som är strukturerad, målmedveten och van att driva frågor framåt både självständigt och i grupp. Du kan se nya lösningar och har god förmåga att samarbeta. Du kommer löpande att ha kontakt med våra interna kunder och våra egna enheter i produktionen.
Rollen ställer stora krav på din förmåga att ha många bollar i luften och att kunna jobba holistiskt och rationellt. Det är bra om du är stresstålig och gillar när det händer saker för här är inte den ena dagen den andra lik.
Vi erbjuder
Valmet är ett globalt teknikföretag som erbjuder en inspirerande arbetsmiljö och en bra plattform för att utvecklas. Det råder ett högt säkerhets- och arbetsmiljöfokus och vår verkstad erbjuder ljusa, fräscha lokaler att arbeta i. Vi har en trivsam arbetsplats med duktiga kollegor där det finns goda möjligheter till personlig utveckling och tekniska framsteg.
Våra värderingar: Kunder, Förnyelse, Utmärkthet och Människor utgör grunden för allt vi gör på Valmet. Vi har ett stort säkerhets- och arbetsmiljöfokus och arbetar ständigt med att bli bättre. Som anställd på Valmet får du tillgång till många förmåner, exempelvis friskvårdsersättning och friskvårdstimme med tillgång till gym och gruppaktiviteter och en personalstiftelse där du får möjlighet och hyra någon av Valmets fastigheter/stugor i Sverige och utomlands.
Tjänsten är heltid, tillsvidare. Skiftarbete kan förekomma.
Vill du veta mer om tjänsten kontakta rekryterande chef Michael Lundgren, Manager In-house Logistics, Packing & Internal Warehuse tel. 060-165577.
Vill du veta mer om rekryteringsprocessen kontakta Lotta Bäckström, HR-Generalist, lotta.backstrom@valmet.com.
Urvalet sker löpande, så välkommen att skicka in din ansökan redan idag men senast den 28 februari 2023.

Ansök nu

CNC-/maskinoperatörer till produktionen i Sundsvall

CNC-operatör/FMS-operatör
Läs mer Jan 23
Vi gör nu en omfattande strategisk satsning, bland annat innehållande vår hittills största investering, för att fortsätta utveckla vår unika produktionsanläggning här i Sundsvall. Vi behöver därför ytterligare förstärka vår organisation med fler kompetenta kollegor.
Vi utökar nu vårt team och söker engagerade och drivna CNC-/ maskinoperatörer till vår produktionsenhet i Sundsvall. I den här rollen kommer du att arbeta på någon av våra avdelningar där vi tillverkar komponenter till våra maskiner.
Är du vår nästa CNC-/ maskinoperatör?
Vill du jobba på ett företag med framtidsvisioner och bli en del av vårt vinnande team?
Valmet är en komplett leverantör av utrustning, reservdelar och tjänster för kunder inom den globala massa- och pappersindustrin - från idé till färdigt papper. Vi optimerar kundernas processer och erbjuder ett brett sortiment av produkter och tjänster. Valmet har ca 1700 medarbetare i Sverige varav ca 460 arbetar i Sundsvall.
Arbetsuppgifter
Som CNC-/ maskinoperatör på Valmet kan du komma att jobba i olika bearbetningsmaskiner eller inom ämnesverkstaden. I jobbet ingår ritningsläsning och kontrollmätning med olika mätdon, vilket kräver stor noggrannhet. Viss beredning av arbetet ingår, likaså eget ansvar för uppläggning av arbetsordning och fördelning av jobben. Olika former av skiftgång kan förekomma.
Kvalifikationer
Minst ett par års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter alternativt relevant utbildning med längre praktik, erfarenhet av ritningsläsning och olika mätdon. Arbetet kräver noggrannhet och förmåga att analysera. En stor fördel är om du också har erfarenhet av att arbeta med stora arbetsstycken.
Vi erbjuder
Valmet är ett globalt teknikföretag som erbjuder en inspirerande arbetsmiljö och en bra plattform för att utvecklas. Det råder ett högt säkerhets- och arbetsmiljöfokus och vår verkstad erbjuder ljusa, fräscha lokaler att arbeta i. Vi har en trivsam arbetsplats med duktiga kollegor där det finns goda möjligheter till personlig utveckling och tekniska framsteg.
Våra värderingar: Kunder, Förnyelse, Utmärkthet och Människor utgör grunden för allt vi gör på Valmet. Vi har ett stort säkerhets- och arbetsmiljöfokus och arbetar ständigt med att bli bättre. Som anställd på Valmet får du tillgång till många förmåner, exempelvis friskvårdsersättning och friskvårdstimme med tillgång till gym och gruppaktiviteter och en personalstiftelse där du får möjlighet och hyra någon av Valmets fastigheter/stugor i Sverige och utomlands.
Tjänsten är heltid, tillsvidare.
Övrig Information
För mer information om tjänsten kontakta Dario Poll, 076-639 77 09 eller Robin Lindström, robin.lindstrom@valmet.com.
För mer information om rekryteringsprocessen, kontakta Lotta Bäcktröm, HR Generalist, lotta.backstrom@valmet.com.
Urvalet sker löpande, så välkommen att skicka in din ansökan redan idag men senast den 28 februari 2023.

Ansök nu

Baling Service Specialist

Serviceingenjör, maskin
Läs mer Jan 17
Är du redo att ta nästa steg i din karriär och vara Valmets ansikte utåt? Vi på Valmet söker nu en engagerad Baling Service Specialist till vårt Agreement and Life Cycle team med placering i Sundsvall.
Om tjänsten
Som serviceingenjör hos oss är du en av våra specialister vad gäller mekaniska installationer, testkörningar, mekaniskt underhåll, service och support till våra kunder. Vidare ansvarar du också för att ge support internt till andra delar av serviceorganisationen. När du inte är hos kund arbetar du med tidsuppskattning för service och montage samt planering av kommande uppdrag. I din roll kommer du att ingå i ett team med våra kunniga serviceingenjörer och samarbeta tätt ihop med team leader för balning samt konstruktions- och säljavdelning.
Tjänsten innebär resor och omfattning varierar beroende på hur service och maskinleveranserna ligger i tiden. Resornas längd varierar mellan ett fåtal dagar för inspektioner och service hos kund till längre nyinstallationer som pågår flera veckor.
Du som söker
För att lyckas i jobbet ser vi gärna att du som söker har en kandidat- eller masterexamen inom relevant område, teknisk högskoleutbildning eller motsvarande erfarenhet av massafiberutrustning, företrädesvis inom balning. Vi söker dig som har mekanisk och teknisk kompetens, med bakgrund av service av industriutrustning, hydraulik, mekatronik och felsökning. Har du erfarenhet av projektledning och PLC-kunskaper är detta meriterande. Du behärskar engelska och svenska i såväl tal som skrift samt har god datorvana.
Vi söker dig som har förmåga att driva ditt arbete framåt, som är självgående samt lösningsfokuserad. Ett genuint intresse för mekanik och maskinsystem, liksom ett praktiskt handlag, är en förutsättning för att bli framgångsrik i rollen.
Då arbetet till stor del sker ute hos våra kunder behöver du ha god kommunikativ förmåga samt en stark vilja att lösa de problem som uppstår. Dessutom tror vi att du stimuleras av stundom tuffa utmaningar samt att du har förmåga och vilja att utbilda och lära operatörer och mekaniker på fältet. För att lyckas riktigt bra i rollen behöver du också trivas med att arbeta i en dynamisk och innovativ organisation, med stundom snabba vändningar.
Att jobba på Valmet
Valmet AB verkar över hela världen och är en komplett leverantör av maskiner, utrustning och tjänster till kunder inom massa- och pappersindustrin – från idé till färdigt papper. Vi optimerar kundernas processer och erbjuder även Eftermarknad och Service inom respektive affärsområde. På Valmet arbetar vi aktivt för jämställdhet och mångfald och sätter högt värde på de egenskaper som detta innebär.
Som servicespecialist hos oss kommer du att arbeta i en internationell miljö där du verkar i en i en organisation med hög kompetens och stort engagemang. Öppenhet, trivsel och goda utvecklingsmöjligheter för våra medarbetare är något som vi värderar högt.
Övrig information
Om du har några frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Robin Ivarsson, Manager, Process Support Services, på +46 54 17 11 48.
Välkommen att skicka in din ansökan senast 9 februari.
When everything works together
Valmet is where the best talent from a wide variety of backgrounds comes together. With 17,500 professionals around the world, we are the leading global developer and supplier of technologies, automation and services for the pulp, paper and energy industries, and serve an even wider base of process industries with our automation systems and flow control solutions. Our commitment to moving our customers’ performance forward requires creativity, technological innovations, service know-how – and above all, teamwork.
Join the team! www.valmet.com/careers

Ansök nu

Design Engineer, Biomass Conversion

Civilingenjör, tillverkningsindustri
Läs mer Dec 6
Are you an engaged team player ready for a new challenge in a fast paced and innovative work environment?
Do you want to be part of a committed design team working with innovative products for our customers who are aiming to replace fossil fuels and reduce carbon footprint?
Do you want to bring our products forward to the next level? Then we have an open position that might interest you.
Valmet Biomass Conversion is looking for a new Design Engineer to our growing design team in Sundsvall, Sweden. Here you will have the possibility to design, develop and introduce new concepts and products to our customers in the biofuels, biochemicals and bioenergy field.
Your focus will be on innovative design and performance of our machines from different aspects like function, quality and safety. You will work in close co-operation with R&D, Sales, Delivery projects and Service in the daily work.
Requirements
You have a master’s or bachelor’s degree in mechanical engineering or equivalent. You have a couple of years’ experience from machine design and product development of machines, preferably with rotating parts. You are a strong team player who appreciate co-operation with people from different backgrounds and functions inside and outside of the company. You have strong motivation to reach set goals, are service minded and have the right attitude. You are fluent in English and Swedish.
Experiences from mechanical design in SolidWorks and design of pressure vessels is a merit.
We offer
We offer you an exciting opportunity in engineering for a global, leading-edge company. This is a role where you will be able to influence Valmet’s and our customers' success. Valmet values each employee and is willing to invest in their learning and development, including future career paths. This is an excellent opportunity to work with committed and competent colleagues in an environment where the team spirit and technology are in focus.
Additional information
For more information regarding this position, please contact; Robert Wahlberg, Manager Machine Design, Biomass Conversion, +46 (0)70 291 11 53
For information regarding the recruitment process, please contact: Lotta Bäckström, HR Generalist, +46 (0)76 639 85 01.
We look forward to your application as soon as possible, since the position might be filled before the last application date January 31, 2023.
When everything works together
Valmet is where the best talent from a wide variety of backgrounds comes together. With 17,500 professionals around the world, we are the leading global developer and supplier of technologies, automation and services for the pulp, paper and energy industries, and serve an even wider base of process industries with our automation systems and flow control solutions. Our commitment to moving our customers’ performance forward requires creativity, technological innovations, service know-how – and above all, teamwork.

Ansök nu

Operator, 3D Printer

Maskinoperatör, mekanisk verkstad
Läs mer Dec 16
Valmet AB söker en operatör för metall 3D-skrivare. Tjänsten är del i Valmets satsning inom additiv tillverkning, som pågår vid sundsvallsenheten sedan 2016. Rollen som skrivaroperatör innebär ett delansvar för 3D-produktionen i Sundsvall. Huvuduppgifterna innefattar bland annnat; drift och underhåll av 3D-skrivare plus lokal, metallpulverhantering, värmebehandling av utskrifter, kapa utskrifter från byggplatta och efterbearbetning samt polering av utskrifter. Merparten av produktionen skickas till Valmets gjuterier i Hagfors och Valkeakoski. Utöver produktionsflödet bedrivs förbättringsprojekt, och som skrivaroperatör deltar du i dessa.
Kvalifikationer
Vi söker dig som har lämplig teknisk erfarenhet. Kanske har du gått en teknisk gymnasieutbildning och arbetat inom något teknikområde. Vi lägger stor vikt vid egen drivkraft och personligt engagemang. Vi ser gärna att du som kandidat har en mångsidighet som kan användas för att lösa problem och deltaga i förbättringsarbete. Erfarenhet av andra tillverkningsteknologier är meriterande. Du är hands-on och bekväm att arbeta i en verkstadsmiljö.
Du kommer att arbeta nära ett geografiskt utspritt team bestående av representanter från designavdelningen i Stockholm och gjuterierna i Hagfors och Valkeakoski. Produktionsmöten sker normalt på veckobasis. Din närmaste kollega finns i Sundsvall och delar vissa av dina arbetsuppgifter för produktionen. Därför är samarbetsförmåga viktigt men också förmågan att vara självgående på grund av det lilla teamet. Om du har erfarenhet av 3D-skrivare är det en fördel, men inget krav. Processen i fråga är pulverbäddslaser och några olika material används, även om merparten av produktionen sker i en kopparlegering.
Du kan tala svenska och engelska, då produktionsenheten får både interna och externa besökare. Veckomöten sker på engelska tillsammans med kollegor från Finland.
Vidare krävs grundläggande datorvana och erfarenhet av något CAD-verktyg är meriterande. CAM beredning är också meriterande då vi fräser mycket av det som printas.
Vad vi erbjuder
Välkommen till en lärorik och innovativ arbetsplats! Vi erbjuder ett stimulerande arbete i ett globalt företag med stora utvecklingsmöjligheter, där ditt engagemang direkt kommer påverka produktionsenhetens utveckling och resultat. Tjänsten innefattas av IF Metalls kollektivavtal.
För ytterligare information:
Om arbetet, vänligen kontakta Hampus Granström, Operator 3D Printer. (hampus.granstrom@valmet.com)
Om tjänsten/generella frågor: Christer Hedlund, Design Manager och rekryterande chef. (christer.hedlund@valmet.com)
Om rekryteringsprocessen, kontakta Lotta Bäckström HR Generalist (lotta.backstrom@valmet.com)

Välkommen med din ansökan! Skicka gärna in den redan idag då urval sker löpande, dock senast den 8 januari, 2023.
When everything works together
Valmet is where the best talent from a wide variety of backgrounds comes together. With 17,500 professionals around the world, we are the leading global developer and supplier of technologies, automation and services for the pulp, paper and energy industries, and serve an even wider base of process industries with our automation systems and flow control solutions. Our commitment to moving our customers’ performance forward requires creativity, technological innovations, service know-how – and above all, teamwork.

Ansök nu

Start-up manager, Baling

Civilingenjör, anläggning
Läs mer Okt 18
We are looking for a candidate to join our startup-team for baling technology at Valmet Pulp Service Technology. We are looking for an engaged team player who is ready to be a part of a global company that believes technology to be the future.
In the role as a start-up engineer for the baling plant you will be working with the commissioning and startup of our delivered process equipment at our global costumers. You will be testing the equipment and bring the plant into operation and deliver state of the art pulp at our customers sites.
Your responsibilities during the checkout and startup will be to ensure that the equipment has been installed in accordance with Valmet specification and standards and includes the following actions: Installation checking, cold testing of instruments, final checking of installation works, functional tests, and process simulations together with the startup of the equipment with media.
The responsibilities during the startup phase includes troubleshooting and finding the solution in collaboration with your team of experts at site to deliver the final product to the customer in a professional way.
As the lead of the startup, you would need to have a cross-functional cooperation and the role as a leading start-up engineer also includes to manage the employees at Valmet, to be a consultant as well as to guide and educate our customers for different start-up activities.
Additionally, this job includes the opportunity to travel a lot with approximately 150–200 days per year. The time between traveling is devoted to preparation of projects and writing of reports, which means that we are flexible and open for your choice to live close to a Valmet office or do the work at your home-office.
To succeed in this role:
We believe that you must have a few years of experience of operational work in the production of a pulp mill or previous experience in startup of new baling lines.
You should be open to new opportunities, be a reliable person, as well as love to experience new places and get to know new people from all around the world.
You can connect with different kinds of people, including both colleges and customers.
You are structured, result-oriented and like to organize your work.
You are flexible and able to change direction depending on the situation.
You will need to have a good level of written and spoken English as you will have to be able to operate successfully in our global environment.

Additional Information
Delivering competitive technologies and services is what we do best. At Valmet, we continue to push forward and develop ourselves. We concentrate on technology, service and sustainability. Local presence and our staff are also matters that lie close to our hearts. To be included in the recruiting process, please apply directly with us online.
Are you interested? Do not wait to apply! We will fill these positions as soon as we find the right candidates, so please do not wait with your application.
For further information about the job, please contact: Robin Ivarsson, Manager Process Support Services, +46 703 174 647.
Last day to apply is November 13. We look forward to hearing from you!
When everything works together
Valmet is where the best talent from a wide variety of backgrounds comes together. With 17,000 professionals around the world, we are the leading global developer and supplier of technologies, automation and services for the pulp, paper and energy industries. Our commitment to moving our customers’ performance forward requires creativity, technological innovations, service know-how – and above all, teamwork.
Join the team! www.valmet.com/careers

Ansök nu

Assistent till Valmets Produktionsverkstad

Administrativ assistent
Läs mer Okt 14
Vi söker en serviceinriktad och självgående assistent till Valmets produktionsverkstad i Sundsvall – är du rätt person? Vi erbjuder en varierande vardag i en kreativ miljö där du utgör en viktig och uppskattad funktion. Som assistent arbetar du proaktivt, strukturerat och effektivt, tycker om att ge service, uppmärksammar behov och tar egna initiativ till lösningar.
Om jobbet
Som assistent arbetar du tillsammans med samtliga funktioner. Du har en avlastande roll där du hjälper personalen med administration och uppföljning. För att lära dig arbetet får du en egen mentor som skolar in dig. Valmets mål är att ge sina kunder världens bästa service och det är något som du kommer vara med och bidra till i din roll.
I rollen ingår bland annat:
Administration
Kommunikation
Ledarservice
Samordning
Utbildning
Säkerhetsarbete
Lean/Kvalité
EkonomiÄr du den vi söker?
Du är positiv, självgående, strukturerad och lyhörd. Du har också förmåga att fatta egna beslut och stå på dig i situationer när så behövs. Som person är du initiativrik och öppen för att hjälpa kollegor och övriga personer i din omgivning på ett professionellt sätt.
Du behärskar svenska och engelska i både tal och skrift samt Officepaketet. Du har en relevant gymnasial utbildning, erfarenhet från liknande arbete är meriterande.


Vi erbjuder
Vi är ett globalt teknikföretag som erbjuder en inspirerande arbetsmiljö och en bra plattform för att utvecklas. Det råder ett högt säkerhets- och arbetsmiljöfokus och vår verkstad erbjuder ljusa, fräscha lokaler att arbeta i. Som anställd på Valmet får du tillgång till en personalstiftelse samt en flora av förmåner så som till exempel friskvårdstimme, friskvårdsbidrag, kompetensutveckling och flexibla arbetstider. Vi investerar i att utveckla vår personal, speciellt vad gäller ledarskap, välbefinnande och hållbarhet. Våra värderingar: Customers, Renewal, Excellence and People utgör grunden för allt vi gör på Valmet. Våra värderingar vägleder oss genom handlingar och beslut varje dag och banar väg framåt.
Tjänsten är en tillsvidareanställning med start så snart som möjligt.


Övrig information
Om du vill veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Markus Ajax, Director, Production: markus.ajax@valmet.com, telefon +46 705625269.
För frågor angående rekryteringsprocessen, vänligen kontakta Lotta Bäckström, HR Generalist: lotta.backstrom@valmet.com eller telefon 0766398501.
Urval sker löpande så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag men senast den 30 oktober 2022. Vänligen observera att vi inte tar emot ansökningar via email.
Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Controller till Valmet

Controller
Läs mer Okt 3
Är du en erfaren controller som vill arbeta i ett internationellt företag i stor utveckling? Tycker du om att arbeta nära verksamheten och jobba i team? Då är detta ett jobb för dig!
Valmet söker en controller till den skandinaviska verksamheten som är en av EMEAs fem regioner. EMEA Finance Scandinavia består av 8 personer som stöder EMEAs verksamhet i Skandinavien och dess anställda i Karlstad, Sundsvall, Göteborg och Stockholm. Teamet samarbetar dessutom mycket med kollegor inom Global Financial Operations i Finland och Sverige, finanskollegor i alla EMEA regioner och övriga finanskollegor i Sverige. Tjänsten är placerad i Karlstad eller Sundsvall.
Som controller ska du vara businesspartner till projektledare inom papperssegmentet och chefer inom fältserviceverksamheten. Du har ett stort ansvar i våra forecast- och budgetprocesser och en aktiv roll i vårt bokslutsarbete. Kontaktytorna är många då du arbetar med alla controllers i teamet, controllers i andra delar av företaget och mot flera chefer i verksamheten. Eftersom vi befinner oss mitt i ett stort förändringsarbete söker vi en person som är flexibel, gillar att ta sig an nya utmaningar och som motiveras av att delta i ett förbättringsarbete.
Exempel på fler arbetsuppgifter:
Budget- och Forecastarbete
Bokslutsarbete och koncernrapportering varje månad med extra uppgifter för kvartal och helår.
Ad hoc rapporter och analyser
Vara en business partner till verksamheten
Delta i möten och presentera ekonomin
Delta i förbättringsarbetet

Vi söker dig som är:
Högskoleutbildad – ekonomie kandidatexamen eller liknande
Erfaren controller – minst 5 års erfarenhet från business controlling gärna i ett globalt företag
Självständig och driven med stark analytisk förmåga
Duktig på system, lätt för att lära sig nya system, förstår dataflöden och kan utveckla rapporter
En lagspelare som trivs att arbeta i team
Flytande i engelska och svenska

Om du dessutom har erfarenhet av projektuppföljning är det värdefullt för tjänsten.
Vi erbjuder
Vi erbjuder ett spännade, utmanande och varierat arbete i en dynamisk miljö. Du får vara en del av den förändring som pågår i Valmet och kan vara med och påverka. Du får arbeta i ett internationellt företag som expanderar och satsar på tillväxt och ingå i ett team av duktiga controllers som värderar utveckling, samarbete och att ha roligt tillsammans.
Mer information
För mer information om tjänsten kontakta Katya Santana, Business Controller EMEA Scandinavia på katya.santana@valmet.com eller +46703197030.
Sista ansökningsdag för denna tjänst är 16 oktober2022. Intervjuer kommer ske löpande så vänta inte med din ansökan.
When everything works together
Valmet is where the best talent from a wide variety of backgrounds comes together. With 17,000 professionals around the world, we are the leading global developer and supplier of technologies, automation and services for the pulp, paper and energy industries. Our commitment to moving our customers’ performance forward requires creativity, technological innovations, service know-how – and above all, teamwork.
Join the team! www.valmet.com/careers

Ansök nu

Quality Technician till produktionsenheten i Sundsvall

Kvalitetsingenjör/-tekniker, maskin
Läs mer Sep 19
Nu söker vi på Valmet en Quality Technician till vår produktionsenhet i Sundsvall. Vill du vara en del av vårt team som ständigt vill förbättra oss och leverera hög kvalitet?
I denna roll kommer du att arbeta med att säkerställa kvalitén på inkommande material, pågående detaljer och utgående produkter. Utöver detta kommer du även vara involverad i kvalitets- och förbättringsarbete för produktionsenheten. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och vi ser att du är en lagspelare då en stor del av arbetet sker tillsammans med kvalitetsteamet, verkstaden och produktionsledarna.
Dina arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna kommer främst bestå av mätning och verifiering av våra produkter inklusive dokumentation. Du kommer även tillsammans med produktionen jobba med kvalitets- och förbättringsarbete. Du kommer tillsammans med avdelningarna jobba systematiskt för att bygga bort och rapportera avvikelser samt förbättra produktionen genom förbättringsförslag i vårt förbättringssystem. Vi står även inför ett ERP-byte där du kommer att få medverka i att bygga upp det nya arbetssättet kring kvalitet.


Vi söker dig som:
Har minst tre-årig gymnasieutbildning och minst två-tre års yrkeserfarenhet
Har dokumenterad kunskap av mätutrustning, samt kunna analysera och utvärdera resultat
Har goda datorkunskaper och av Office-paketet
Goda kunskaper i svenska och engelska, både muntligt och skriftligt


För att lyckas i rollen som Quality Technician ser vi att du:
Har tidigare erfarenhet från tillverkning och verkstad
Arbetar självständigt och har ett drivande arbetssätt
Är en positiv lagspelare med god social kompetens
Har lätt för att samarbeta, är lyhörd och har god kommunikationsförmåga
Är intresserad av förbättringar och vill bidra till teamets och företagets utveckling


Om Valmet
Vi är ett globalt teknikföretag som erbjuder en inspirerande arbetsmiljö och en bra plattform för att utvecklas. Det råder ett högt säkerhets- och arbetsmiljöfokus och vår verkstad erbjuder ljusa, fräscha lokaler att arbeta i. Som anställd på Valmet får du tillgång till en personalstiftelse samt en flora av förmåner så som till exempel friskvårdstimme, friskvårdsbidrag, kompetensutveckling och flexibla arbetstider. Vi investerar i att utveckla vår personal, speciellt vad gäller ledarskap, välbefinnande och hållbarhet. Våra värderingar: Customers, Renewal, Excellence and People utgör grunden för allt vi gör på Valmet. Våra värderingar vägleder oss genom handlingar och beslut varje dag och banar väg framåt.
Om du vill veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta My Andersson, Manager Production Engineering and Quality, my.andersson@valmet.com, +46 76?639 72 85. För frågor angående rekryteringsprocessen, vänligen kontakta Lotta Bäckström, HR Generalist, lotta.backstrom@valmet.com.


Låter detta som rätt utmaning för dig? Urval sker löpande så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag men senast den 9 oktober 2022. Vänligen observera att vi inte tar emot ansökningar via email.
When everything works together
Valmet is where the best talent from a wide variety of backgrounds comes together. With 17,000 professionals around the world, we are the leading global developer and supplier of technologies, automation and services for the pulp, paper and energy industries. Our commitment to moving our customers’ performance forward requires creativity, technological innovations, service know-how – and above all, teamwork.
Join the team! www.valmet.com/careers

Ansök nu

Resultatinriktad Produktionsledare till Valmet i Sundsvall

Arbetsledare, maskintillv.-verkstadsprodukter
Läs mer Sep 19
Är du en trygg ledare som drivs av att utveckla medarbetare och arbetsmetoder?
- Då kanske du ska bli en av oss?
Till vår expansiva produktionsenhet i Sundsvall söker vi nu en resultatinriktad Produktionsledare till våra montageavdelningar och vårt måleri. Vi har flera pågående utvecklings- och investeringsprojekt på gång, så vi letar dig som vill vara med att bygga vår Framtidsfabrik.
Som Produktionsledare driver du självständigt den högt specialiserade verksamheten inom ditt område. Du ansvarar för att både personal och processer utvecklas kontinuerligt. Detta för att säkerställa att leveranser av Valmets nyckelprodukter sker i tid och med rätt kvalitet.
Tjänsten innefattar personalansvar för en grupp om ca 20 erfarna medarbetare samt ett liknande antal inhyrda konsulter.
Några av dina övriga ansvarsområden:
Aktivt arbeta med att säkerställa en god och säker arbetsmiljö
Dagliga styrningsmöten
Ständigt utveckla verksamheten baserat på Lean-metoder
Avdelningens ekonomi
Rekrytering och bemanning

Vi söker dig som har en teknisk utbildning, gärna på högskolenivå, eller motsvarande erfarenhet. För att lyckas i rollen som Produktionsledare har du ledarerfarenhet, gärna inom tillverkande industri. Vidare är det meriterande om du har erfarenhet inom montage och Lean Production.
Som person är du trygg i din roll som ledare. Du är strukturerad och analytisk med en tydlighet i din kommunikation. Du ska ha goda kunskaper i engelska och svenska samt ha datorvana. Du bidrar till ett gott arbetsklimat och att vidareutveckla verksamheten ser vi som en förutsättning.
Vi är ett globalt teknikföretag som erbjuder en inspirerande arbetsmiljö och en bra plattform för att utvecklas. Det råder ett högt säkerhets- och arbetsmiljöfokus och vår verkstad erbjuder ljusa, fräscha lokaler att arbeta i.
Våra värderingar; ”Customers, Renewal, Excellence and People” utgör grunden för allt vi gör på Valmet. Våra värderingar vägleder oss genom handlingar och beslut varje dag och banar väg framåt. Läs mer på vår hemsida för att få en glimt av hur vi på Valmet lever efter våra värderingar.
Som anställd på Valmet får du tillgång till en flora av förmåner så som friskvårdstimme, kompetensutveckling och flexibla arbetstider. Vi investerar i att utveckla vår personal, speciellt vad gäller ledarskap, välbefinnande och hållbarhet.
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Andreas Kågström, Senior Manager Manufacturing, 070 330 03 56, andreas.kagstrom@valmet.com.
För mer information om rekryteringsprocessen, vänligen kontakta Lotta Bäckström, HR Generalist, 060 16 58 53, lotta.backstrom@valmet.com.
Urvalet kommer att ske löpande så vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt, men senast den 2 oktober.
When everything works together
Valmet is where the best talent from a wide variety of backgrounds comes together. With 17,000 professionals around the world, we are the leading global developer and supplier of technologies, automation and services for the pulp, paper and energy industries. Our commitment to moving our customers’ performance forward requires creativity, technological innovations, service know-how – and above all, teamwork.
Join the team! www.valmet.com/careers

Ansök nu

Senior Design Engineer / Design Engineer, Plant Engineering

Processingenjör, maskin
Läs mer Sep 2
Senior Design Engineer / Design Engineer, Plant Engineering
Vill du ha en flygande start alternativt ta nästa steg i din professionella karriär och få möjligheten att jobba nära våra kunder med att designa Valmets anläggningar?
Vår avdelning växer och vi söker därför en ny kollega till vårt kontor i Sundsvall. Vi erbjuder arbete i ett världsledande företag tillsammans med några av branchens mest engagerade, erfarna och kunniga ingenjörer. Hos oss finner du ett stimulerande och fartfyllt arbete med stora utvecklingsmöjligheter.
Plant Engineering är en del i Fiber Business Unit och ansvarar för att designa moderna, konkurrenskraftiga anläggningar i nära samarbete med andra ingenjörsdiscipliner. Så gillar du tanken på att jobba med teknik som gör det möjligt för våra kunder att tillverka hållbara produkter av förnybara resurser är kanske detta rätt jobb för dig.
Som Design Engineer arbetar du med att utveckla och konstruera nyckelutrustning till våra Fiberlinjer för att tillgodose våra kunders behov. Du kommer primärt att arbeta med produkterna torn, tankar och tryckkärl. Vi söker både dig som är erfaren och kan tänka dig att ta ett större ansvar redan från början, men är även intresserad av dig som är i början av din karriär och vill ha en bra ingång på ett företag med stora framtida karriärmöjligheter.
Inom ramen för våra leveransprojekt kommer du på sikt att anta rollen som Lead Project Engineer där du har en viktig roll att driva och koordinera arbetet gentemot övriga discipliner i projektteamet. Utifrån kontraktskrav planerar, leder och följer du upp engineeringarbetet. Du är även disciplinens tekniska handläggare mot kund och underleverantörer.
Som person är du framåt, drivande och har ett stort intresse av teknik och att utforma konkurrenskraftiga lösningar. Det är av stor vikt att du har god samarbetsförmåga och att du fungerar väl i grupp, likväl som du har förmågan att arbeta självständigt. Att du är lösningsorienterad och initiativtagande värderas högt då vi ständigt arbetar med förbättringar av våra produkter och arbetsmetoder.
Vi lägger stor vikt på dina personliga egenskaper.
Önskvärt är att du har erfarenhet av anläggningskonstruktionsarbete inom processindustrin och motsvarande relevant högskoleingenjörsutbildning. En annan bra bakgrund är om du idag arbetar som maskinkonstruktör och vill ta steget och jobba nära våra kunder i Valmets anläggningsprojekt.
Du har god kommunikativ förmåga och har goda kunskaper i svenska och engelska, både skriftligt och muntligt. Eftersom vi verkar på en global arena bör du tycka om att resa och uppskatta olika kulturer och människor.
Förutom ett stimulerande arbete i en global miljö med stora utvecklingsmöjligheter så erbjuder vi kompetensutveckling, flexibla arbetstider och ett gediget paket av personalförmåner.
Vi investerar i vår personal vad det gäller välbefinnande, ledarskap och hållbarhet. Våra värderingar vägleder oss genom handlingar och beslut varje dag: Customers, Renewal, Excellence and People utgör grunden för allt vi gör på Valmet.
Om du vill veta mer om våra tjänster är du välkommen att kontakta Torbjörn Jacobsson, Manager Pressure Vessels & Tanks, 070-585 29 29 eller Magnus Monsell, Director, Plant Engineering 060-378 57 46.
Vi hoppas vi har fångat ditt intresse.
Då urvalet kommer ske löpande ber vi dig ansöka snarast och tjänsterna kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut, dock senast den 30:e september, 2022.
Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Lead Project Engineer

Planeringsingenjör, maskin
Läs mer Sep 2
Är du ansvarstagande, gillar att arbeta i stora projekt och med ständiga förbättringar?
Då kanske det är dig vi har det stora nöjet att kunna välkomna som Lead Project Engineer till vårt härliga gäng inom Plant Engineering i Sundsvall.
Arbetsuppgifterna i den här rollen omfattar tekniskt ansvar inom layout och rördesign där du kommer vara disciplinansvarig inom ramen för aktuella projekt. Beroende på vilka tidigare erfarenheter du har kommer uppdragen kunna bestå av allt från mindre ombyggnationsprojekt till helhetsansvar i stora anläggningsprojekt.
Vem är du? Du har en relevant högskoleingenjörsutbildning och/eller erfarenhet av anläggningskonstruktionsarbete inom processindustrin.
Vidare ser vi gärna att du är en person med driv och engagemang som har ett gediget intresse för teknik och ledarskap. Dina personliga egenskaper värderas högt och vi ser gärna att du är lösningsorienterad och initiativtagande, då vi ständigt arbetar med förbättringar och utveckling av våra arbetsmetoder.
I rollen som Lead Project Engineer är det dessutom viktigt att du är affärsmässig och med det som grund en god beslutsfattare.
Du har god kommunikationsförmåga och dessutom goda kunskaper i engelska och svenska, både skriftligt och muntligt. Eftersom vi verkar på en global arena bör du tycka om att resa och uppskatta olika kulturer och människor. Dessutom är erfarenhet av E3D/PDMS och COMOS meriterande men inte krav.
Förutom ett stimulerande arbete i en global miljö med stora utvecklingsmöjligheter erbjuder vi kompetensutveckling, flexibla arbetstider och ett gediget paket av olika personalförmåner med t ex sjukvårdsförsäkring.
Vi erbjuder arbete i ett världsledande företag tillsammans med några av branchens mest engagerade, erfarna och kunniga ingenjörer. Hos oss finner du ett stimulerande och fartfyllt arbete med stora utvecklingsmöjligheter, där hållbarhet utgör en central del av Valmets strategi.
Vår avdelning - Plant Engineering - ansvarar för layout och rördesign, basic bygginfo, ståldesign samt torn, tankar och tryckkärl inom områdena massa, papper och energi.
Vi investerar i vår personal vad det gäller välbefinnande, ledarskap och hållbarhet. Våra värderingar vägleder oss genom handlingar och beslut varje dag: Customers, Renewal, Excellence and People utgör grunden för allt vi gör på Valmet.
Om du vill veta mer om våra tjänster är du välkommen att kontakta Stefan Wessmark, Manager Piping and Layout, 070-543 83 60 eller Magnus Monsell, Director, Plant Engineering 060-16 57 46.
Vi ser fram emot din ansökan senast den 25 september 2022
When everything works together
Valmet is where the best talent from a wide variety of backgrounds comes together. With 18 000 professionals around the world, we are the leading global developer and supplier of technologies, automation and services for the pulp, paper and energy industries. Our commitment to moving our customers’ performance forward requires creativity, technological innovations, service know-how – and above all, teamwork.

Ansök nu

Senior Process Engineer Mechanical Pulping

Processingenjör, maskin
Läs mer Aug 25
Are you passionate about high technology, and a strong team player with a willingness to have fun at work?
Valmet Mechanical Pulping Service is now looking for a Senior Process Engineer to our team. Valmet Sundsvall is active in the supply of Fiber Processing equipment together with various support systems to the Pulp and Paper industry.
Job description
Your main task will be to design and lead process work for rebuilds and upgrades of mechanical pulping plants to the Pulp industry. You will work with sales projects, customer order projects as well as R&D projects. In Customer order projects you will participate in commissioning, start-up, test run and inspections of the plants. Your responsibility also includes analyzing and troubleshooting, process optimization on customer sites and remote process support.
One of the tasks and responsibilities of the senior process engineer is also to be a part of the research and development of the technology together with the Global Technology Manager.
Valmet in Sundsvall have the global product responsibility for the mechanical pulping technology within Valmet. We work closely together with our market areas, hence international contacts and travelling will be frequent, e.g., during plant maintenance revision-stops.
The ultimate target is to achieve a satisfied customer with profitable operation of the Valmet equipment.
Who are you?
To be successful in this position you will need:
An Engineering degree with a major in Chemical or Mechanical Engineering or similar.
5-8 years of experience from working as a process engineer in the mechanical pulping department or similar.
Excellent skills in English and Swedish, verbally and in writing. Other languages could be a merit.

As a person you are innovative and skilled in technical calculations. You like to learn new things and like to present technical solutions to an audience. You are a Team player but also able to find your own paths, both at work and when out travelling.
We offer
A stimulating work in a nice working team, and an International environment offering good possibilities for personal development. With us you can build up your expertise. We provide opportunities to support your development throughout your career.
At Valmet, we get things done by working together. We are proud of what we do.
Additional information
Did we catch your interest? Join our team and send your application with your CV via the link provided as soon as possible but no later than September 18.
If you have any questions about the position, please contact Robin Ivarsson, Manager Process Support Services, +46 703 174 647.
When everything works together
Valmet is where the best talent from a wide variety of backgrounds comes together. With 17,000 professionals around the world, we are the leading global developer and supplier of technologies, automation and services for the pulp, paper and energy industries. Our commitment to moving our customers’ performance forward requires creativity, technological innovations, service know-how – and above all, teamwork.
Join the team! www.valmet.com/careers

Ansök nu

Start-up Engineer Mechanical Pulping

Installationsingenjör
Läs mer Aug 29
We are looking for a candidate to join our startup-team for mechanical pulping technology at Valmet Pulp Service Technology. We are looking for a dedicated team player who is ready to be a part of a global company that believes technology to be the future.
As a start-up engineer for the mechanical pulping plants you will be working with the commissioning and startup of our delivered process equipment to our global customers. You will be testing the equipment and bring the plant into operation and deliver state of the art pulp at our customers sites. Your responsibilities during the checkout and startup will be to ensure that the equipment has been installed in accordance with Valmet specification and standards and includes the following actions: installation checking, cold testing of instruments, final checking of installation works, functional tests, and process simulations together with the startup of the equipment with media.
The responsibilities during the startup phase include troubleshooting and finding the solution in collaboration with your team of experts at site, and to deliver the final product to the customer in a professional way. As the lead of the startup, you need to have a cross-functional cooperation and it is also included in the role to manage the employees at Valmet, to be a consultant as well as to guide and educate our customers for different start-up activities.
Additionally, this job includes the opportunity to travel a lot with approximately 150–200 days per year. The time between travelling is devoted to preparation of projects and writing of reports, which means that we are flexible and open for your choice to live close to a Valmet office or do the work at your home-office.
To succeed in this role:
You need to have a few years of experience of operational work in the production of a pulp mill or previous experience in startup of new pulp mills.
You should be open to new opportunities, be a reliable person, as well as love to experience new places and get to know new people from all around the world.
You can connect with different kinds of people, including both colleagues and customers.
You are structured, result-oriented and like to organize your work.
You are flexible and able to change direction depending on the situation.
You will need to have a good level of written and spoken English, as you will have to be able to operate successfully in our global environment.

Additional Information
Delivering competitive technologies and services is what we do best. At Valmet, we continue to push forward and develop ourselves. We concentrate on technology, service and sustainability. Local presence and our staff are also matters that lie close to our hearts. To be included in the recruiting process, please apply directly with us online.
Are you interested? Do not wait to apply! We will fill these positions as soon as we find the right candidates, so please do not wait with your application.
For further information about the job, please contact: Reda El Guennouni, Teamlead Commissioning & Start Up, +46708136371 or reda.elguennouni@valmet.com. Please note that we will not accept applications via e-mail.
Last day to apply is September 18. We look forward to hearing from you!
When everything works together
Valmet is where the best talent from a wide variety of backgrounds comes together. With 17,000 professionals around the world, we are the leading global developer and supplier of technologies, automation and services for the pulp, paper and energy industries. Our commitment to moving our customers’ performance forward requires creativity, technological innovations, service know-how – and above all, teamwork.
Join the team! www.valmet.com/careers

Ansök nu

Valmet Engineering is delighted to recruit two E&I Engineers

Elingenjör
Läs mer Aug 25
These roles will be involved in exciting projects within the pulp, paper and energy sector and requires experienced individuals with strong attention to detail. These roles are permanent contract.

THE RESPONSIBILITIES
Responsible for technical solutions within certain process areas.
Strong technical ability in all aspects of E&I Engineering & Design.
Proactive with a strong ability to work independently and without supervision.
Design and specification of instrumentation and control systems to current regulations and design standards.
Preparation of E&I Deliverables, including instrument data sheets, schedules, hook up drawings, wiring and block diagrams, instrument loops, E&I Services layouts etc.
Engineering design for Instrument Systems.
Preparing Instrument Specifications.
Electrical Design.
Generation of layout drawings.
Working directly with customers to define project requirements and develop technical solutions.


THE REQUIREMENTS:
The individuals we are seeking will possess the following:
Associate or Bachelor’s degree or equivalent experience in a relevant Electrical/ Instrumentation Engineering discipline
5+ Years relevant experience, ideally in an organization involved in delivering pulp projects.
Proactive, a good communicator with the ability to work well with others in a multifunctional design team.
Excellent level of attention to detail and accuracy


We offer:
We offer a great opportunity to join an enthusiastic team and work in a global business environment where you will be able to develop your skills and enjoy rewarding challenges.
With us you can build up your expertise. We provide opportunities to support your development throughout your career.
In addition to a stimulating work in a global environment with great development opportunities, we offer a good package with benefits such as training opportunities in the workplace, wellness grants, affordable cottages, and apartments for rent and skills development and flexible working hours. We at Valmet invest in our staff in terms of well-being, leadership, and sustainability. Sustainability is a central part of Valmet's business strategy and technology plays an important role for us when it comes to slowing down and adapting to climate change.

We welcome you to join the team! Please send your application latest by 11th Sep 2022.
For more information about the position, please do not hesitate to contact
Per Markström Manager, E&I and Machine Control. per.markstrom@valmet.com, +46720801975
For information regarding the recruitment process, please contact: Beatrice Lampinen HR-Generalist +4660165088


When everything works together
Valmet is where the best talent from a wide variety of backgrounds comes together. With 18,000 professionals around the world, we are the leading global developer and supplier of technologies, automation and services for the pulp, paper and energy industries. Our commitment to moving our customers’ performance forward requires creativity, technological innovations, service know-how – and above all, teamwork.
Join the team! www.valmet.com/careers

Ansök nu

Project Manager to Valmet

Projektledare, bygg och anläggning
Läs mer Aug 25
We are searching for a driven Project Manager to join our team in Sundsvall.
In this position we offer you a stimulated work environment in a highly experienced team with both women and men. We have an open environment where we encourage each other to come up with new ideas about ways of working and to develop ourselves and each other.

Responsibilities
In this role as a Project Manager, you will coordinate and plan all parts of a delivery project and be responsible for ensuring that all parts of the project are carried out in time to reach the deadlines for a successful installation and startup at the customer. You also have responsibility for the results of your projects. In your role as Project Manager, you are Valmet's contact with the customer with internal support from various departments such as design, manufacturing, purchasing and logistics. The goal is to ensure satisfied end customers.
The project you will be responsible varies between approx. 2-50 MEur and can continue up to 3 years.
In this role, you will be the face of Valmet and we would like to see that you who apply for this position have an easy time adapting to different people and cultures. You should be a trusting person who is driven, fearless and forward. You enjoy leading and working parallel with several projects and you enjoy having a central role. Furthermore, you are structured, goal-oriented, and solution-oriented in your way of working. At Valmet, we work together to solve problems and therefore your ability to collaborate is important. You are also communicative and can take your own initiatives. Easy to learn and systematic are qualities that are highly valued.

Expectations
We are looking for you who have several years of experience in project management, preferably in the industry. We would like you to have a Master’s or Bachelor’s degree and have a great interest in technology. Strong communication skills for verbal and written communication in both Swedish and English is a requirement. You are self-directed and motivated with the ability to interact with customers.

We Offer
Valmet offers stimulating work in a global environment with great development opportunities. As a Valmet employee, you get access to a variety of benefits such as training during working hours, skills development, and flexible working hours. We invest in developing our staff, especially in terms of leadership, well-being, and sustainability.

Are you interested to hear more?
For more information about this role, please contact Veronica Eriksson, Manager, Project Mgmt, veronica.eriksson@valmet.com +46 60 165634
For more information about the recruitment process please contact Beatrice Lampinen, HR-Generalist, beatrice.lampinen@valmet.com, +46 702745634
We welcome you to join our team! Please apply as soon as possible or latest by 11th of September 2022.

When everything works together
Valmet is where the best talent from a wide variety of backgrounds comes together. With 18,000 professionals around the world, we are the leading global developer and supplier of technologies, automation and services for the pulp, paper and energy industries. Our commitment to moving our customer's performance forward requires creativity, technological innovations, service know-how - and above all, teamwork. Join the team! www.valmet.com/careers

Ansök nu

Plant and Process Engineer

Processingenjör, maskin
Läs mer Aug 15
Vi söker dig som är Processingenjör eller Anläggningskonstruktör och vill bli en viktig del inom vårt konstruktionsteam.
Vårt arbete
Vi offererar och projekterar automatiska förpackningslinjer för massaproducenter samt automatiska mottagningslinjer för kartong-, mjukpapper- och textilfiberproducenter.
Vilka är vi, ditt nya team?
Vi arbetar i projektform tillsammans med kollegor från andra avdelningar inom Valmet. Projekten sträcker sig ca 1–2 år och du arbetar vanligtvis i flera projekt parallellt. Arbetet hos Valmet är självständigt, där du med hjälp och stöttning av kollegor planerar ditt arbete. Ditt arbete kommer att fokuseras kring anläggnings- och processkonstruktion i leveransprojekt för Valmets kunder runt om i världen. Jobbet innehåller uppgifter såsom layoutframställan, processoptimering, utvärderingar, säljstöd och utvecklingsarbete.
Du kommer t.ex. att
Utarbeta processlösningar som möter våra kunders behov
Ge tekniskt stöd till försäljningsavdelningen
Delta i projektarbete i våra leveransprojekt
Initiera förbättringsarbeten och delta i att utveckla våra processer och koncept

Vem är du som vill bli en del av vårt team?
Vi söker nu dig med minst 2 års erfarenhet av konstruktionsarbete. Du har högskoleexamen eller annan likvärdig relevant teknisk utbildning, alternativt om du skaffat dig motsvarande kompetens genom flerårig arbetslivserfarenhet. Framförallt ser vi att du brinner för att utvecklas tillsammans med Valmet och på sikt blir en viktig resurs.
Ett krav för tjänsten är att du har goda kunskaper i engelska i tal och skrift då Valmet är ett internationellt företag. Meriterande är erfarenhet av AutoCAD, SolidWorks och E3D.
Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer att trivas i rollen hos oss. Som person är du serviceinriktad och har lätt för att samarbeta. Erfarenhet av arbete inom cellulosa- och pappersindustrin är meriterande. Vidare ser vi att du är kvalitets- och resultatinriktad, kommunikativ, kundfokuserad och en lagspelare.
Vi erbjuder ett stimulerande och flexibelt arbete i en global miljö där din förmåga att bidra med innovativa lösningar kommer till stor nytta. Som anställd på Valmet får du tillgång till en flora av förmåner så som till exempel träning på arbetstid, kompetensutveckling och flexibla arbetstider.
Information
För mer information om tjänsten vänligen kontakta Mats Backlund, Manager Plant and Process Design +46 706627907.
För mer information kring rekryteringsprocessen vänligen kontakta Lotta Bäckström, HR-Generalist: lotta.backstrom@valmet.com.
Vi se fram emot din ansökan redan idag, men senast den 4 september 2022.

Ansök nu

Product Manager/Design Engineer Flash Drying and Baling

Maskinkonstruktör
Läs mer Aug 18
Vi befinner oss i en expansiv fas med ett nytt växande teknikområde och behöver därmed utöka vårt nuvarande Produkt/konstruktionsteam. Konstruktionsavdelningen är där våra produkter skapas och föds och där produktansvaret finns.
Om tjänsten
Vi söker just nu en innovativ konstruktör/utvecklingsingenjör till vårt Produktteam. I rollen som konstruktör kommer du att vara en del av både stora och små konstruktionsprojekt både internt och externt till våra kunder runt om i världen. Efter ett tag när du har kommit in i jobbet med maskinerna så erbjuds du en Produktägare roll. Produktägande är ett naturligt steg hos oss där vi jobbar tillsammans i Team och stöttar och hjälper varandra för att öka våra produkters konkurrenskraft och utvecklar våra produkter tillsammans med El/Automation samt Process och Anläggningskonstruktion.
Kvalifikationer
Vi söker dig som är civil- högskoleingenjör. Du har jobbat minst några år och har ett stort driv och teknikintresse, du vill utvecklas och växa in i rollen som konstruktör/produktutvecklare i ett positivt och lättsamt team. Produktägandet är en roll som innehåller produktutveckling och konstruktion med intressant ny teknik där innovativa och kreativa idéer ska födas och utmynna i en ny eller uppdaterad produkt.
Har du erfarenheter inom Process och automation ser vi det som meriterande. Kunskaper inom 3D CAD, Solid Works och hela Office paket ser vi som ett krav.
Då vi har nära samarbete med konsulter på olika platser i världen är det viktigt att du har goda kunskaper i engelska både i tal och skrift.
Vi erbjuder
Ett härligt gäng av arbetskamrater som är motiverad, innovativa och drivna. Vi arbetar i olika teamkonstellationer både inom och utanför gruppen, då nätverkan är viktigt för att lyckas i rollen ser vi gärna att du trivs att arbeta med kollegor inom olika områden. I den här rollen har du världen som arbetsfält så resor förekommer i arbetet.
Övrig information
Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt, sista ansökningsdag är den 1 september 2022.
För mer information gällande tjänsten vänligen kontakta Leif Ödmark, Manager, Product Management and R&D 060-165732
För mer information gällande rekryteringsprocessen vänligen kontakta Beatrice Lampinen, HR-Generalist 060-165088
When everything works together
Valmet is where the best talent from a wide variety of backgrounds comes together. With 18,000 professionals around the world, we are the leading global developer and supplier of technologies, automation and services for the pulp, paper and energy industries. Our commitment to moving our customer's performance forward requires creativity, technological innovations, service know-how - and above all, teamwork. Join the team! www.valmet.com/careers

Ansök nu

Inköpare, Category Purchaser till Valmet

Inköpare
Läs mer Jun 27
Valmet AB söker en affärsorienterad, engagerad inköpare till produktionen i Sundsvall.
Tjänsten som inköpare (Category Purchaser) är en del av Supply Center Sundsvall och omfattar huvudsakligen inköp av material för produktion och tillverkning/vidareförädling i Sundsvall. Du arbetar med offerthantering, inköp och leveransbevakning samt utvärdering och uppföljing av leverantörer och deras prestanda. Vidare sköter du löpande kontakt med leverantörer nationellt som internationell samt ombesörjer leverantörsbesök, leverantörsutveckling och enklare avtalsskrivning. I tjänsten ingår också uppgifter inom ramen för processförbättring, dataunderhåll (MDM) mm.
Vem är du?
Vi söker dig med tidigare erfarenhet av inköp, gärna med utgångspunkt i tillverkande industri eller annan teknisk verksamhet. Du behöver ha utbildning inom inköp/logistik/teknik och mycket god teknisk förståelse.
Tjänsten ställer höga krav på effektivitet, resultat- och affärärsorientering, förståelse för tekniska specifikationer, god kommunikation samt dialog med projektledare, leverantörer och konstruktörer. Har du erfarenhet och kunskap från branschen är det en fördel. Vi ser gärna att du har erfarenhet av kvalitets- och förbättringsarbete. Kunskap i ERP-systemen BAAN/Infor är meriterande.
Dina personliga egenskaper är av stor vikt. Vi söker dig som är engagerad, kommunikativ och utåtriktad. Du är till sättet strukturerad, målmedveten och van att driva frågor framåt, självständigt samt i grupp. Du ser nya lösningar och har god förmåga att samarbeta. Du formulerar dig flytande i både tal och skrift, både i svenska och i engelska. Spåkkunskaper utöver detta kan vara meriterande.
Vad vi erbjuder
Välkommen till en trivsam och fartfylld arbetsplats! Vi erbjuder ett stimulerande arbete i ett globalt företag med stora utvecklingsmöjligheter där ditt engagemang, kompetens samt förmåga att bidra med goda resultat kommer till stor nytta.
För ytterligare information om tjänsten kontakta Mia Hammarstedt-Blom, Senior Manager, Supply Center Sundsvall, 060-165200 eller 070-3873375.
För mer information om rekryteringsprocessen, kontakta Lotta Bäckström,
HR, lotta.backstrom@valmet.com alternativt telefon 076-639 85 01.
Välkommen med din ansökan senast den 8 augusti!

Ansök nu

Senior Process Engineer, Flash Drying Systems

Processingenjör, maskin
Läs mer Jun 28
Senior Process Engineer, Flash Drying Systems
Valmet Flash Drying and Baling is now looking for a Senior Process Engineer to join our team. The business is in expansion with several ongoing delivery projects and many inquiries for new equipment and upgrades.
Job Description
Your main task will be to lead the process design work for new flash drying systems. You will work with sales projects, delivery projects as well as R&D projects and pilot trials. In delivery projects you will participate in commissioning, start-up, test run, and inspections of the plants. Your responsibility also includes analyzing and troubleshooting, process optimization on customer sites and remote process support.
One of the tasks and responsibilities of the Senior Process engineer is also to be a part of the research and development of the technology together with the Technology Manager. Valmet in Sundsvall have the global product responsibility for flash drying systems within Valmet.
Who are you?
To be successful in this position you will need:
An Engineering degree with a major in Chemical or Mechanical Engineering or similar
5-8 years of experience from working as a Process Engineer
Excellent skills in English and Swedish, verbally and in writing.

As a person you are innovative and skilled in technical calculations. You like to learn new things and like to present technical solutions to an audience. You are a Team player but also able to find your own paths, both at work and when out travelling. Knowledge in thermo dynamics is a merit.
Our Team
We offer you an opportunity to join an enthusiastic team with both men and women of highly experienced and committed colleagues in Sundsvall and many more worldwide.
You will work in a global business environment where you will be able to contribute to the company’s success and further develop and broaden your personal and professional skills.
Additional Information
Does this sound like a challenge you are willing to take on? Then join our winning team and send your application with your CV as soon as possible, but no later than August 7, 2022.
For more information regarding this position, please contact; Mats Backlund, Senior Manager Plant and Process Design +46 706627907.
For information regarding the recruitment process, please contact; Lotta Bäckström, HR Generalist,
lotta.backstrom@valmet.com or 076–639 85 01.
When everything works together
Valmet is where the best talent from a wide variety of backgrounds comes together. With more than 14 000 professionals around the world, we are the leading global developer and supplier of technologies, automation and services for the pulp, paper and energy industries. Our commitment to moving our customers’ performance forward requires creativity, technological innovations, service know-how – and above all, teamwork.

Join the team! www.valmet.com/careers

Ansök nu

Project Procurement Professional to Valmet Business in Sundsvall

Upphandlare
Läs mer Jun 28
Valmet is the leading global developer and supplier of process technologies, automation and services for the pulp, paper and energy industries. We aim to become the global champion in serving our customers.
The Valmet strong technology offering includes pulp mills, tissue, board and paper production lines as well as power plants for bioenergy production. Valmet advanced services and automation solutions improve the reliability and performance of our customers' processes and enhance effective utilization of raw materials and energy.
Valmet net sales in 2021 were approximately EUR 4.5 billion. Our more than 17,100 professionals around the world work close to our customers and are committed to moving our customers' performance forward - every day. Valmet's head office is in Espoo, Finland and its shares are listed on Nasdaq Helsinki.
Valmet Pulp and Energy business line provides technologies and solutions for pulp and energy production as well as for biomass conversion. The pulp projects range from process equipment deliveries to complete pulp mills. Valmet energy solutions include biomass based energy boilers for municipalities and industry. In addition, Valmet continuously develops new biomass conversion technologies.
Job description
Valmet is looking for a Project Procurement professional who can lead, coordinate and execute procurement work in Valmet projects, ensuring there is a competent, competitive and timely supplier base. You work in close cooperation with several functions in Sundsvall such as project management and engineering within Valmet P&E business line.
Key responsibilities with the role include:


act as procurement lead in assigned projects
define supply strategies and plan, priorities, time schedules as well as action plans together with procurement team members such as supplier quality and logistics
define and ensure implementation of long-term cost savings
global sourcing work
develop the existing supplier base in cooperation with Category Management function based on general supplier requirements such as on-time delivery, quality, lead-times, innovation and cost
contract management including contract and business negotiations
supplier relationship management
support sales and cost-estimation functions in sales projects with cost-data and sourcing that might require suppliers in new market areas
Part-time execution of purchase orders in a category purchasing model

Requirements
To be successful in the position you need to be result oriented and business driven. You will need extensive experience from team leadership and business negotiations. Mill site experience, mill industry product knowledge as well as experience from similar sourcing positions in international business environments is considered advantages. You have relevant education, preferably engineering or commercial university degrees. You will also be skilled in business analytics in order to run with swift and fact-based decisions.
Your personal characteristics include strong communication and intercultural negotiation skills. You have an open and cooperative attitude as well as genuine driving force and desire to make good results for and success within Valmet. Your English is fluent, both oral and written. System knowledge such as MS office and ERP (BAAN/Infor in Valmet) comes from daily analysis and usage of the same.
The position requires some travelling due to cooperation with domestic and international supplier.
Your location will be Sundsbruk, Sundsvall.
We offer
Valmet offer an opportunity to join a procurement team with ~15 employees and ~500 committed colleagues at the Sundsbruk site, plus many more worldwide. You will have an important role in the local procurement department but will also be a member of Valmet global procurement community with colleagues around the world. You work in a global business environment where you will be able to contribute to Valmet business success and results, enjoy rewarding challenges and further develop and broaden your personal and professional skills.
Valmet continues to develop the successful Pulp and Energy business in Sundsbruk so, come join us and embark on an exciting journey in a dynamic and agile environment!
Additional information
For further information about the position please contact Mia Hammarstedt-Blom, Senior Manager Sundsvall Supply Center, +46 70 3873375, mia.hammarstedt-blom@valmet.com.
For further information regarding the recruitment process, please contact Lotta Bäckström, HR Generalist,
lotta.backstrom@valmet.com, 076-639 85 01.
You´re more than welcome with your application as soon as possible, but no later than August 7.

Ansök nu

Controller

Controller
Läs mer Jul 1
Är du en erfaren controller som vill arbeta i ett internationellt företag i stor utveckling? Tycker du om att vara en spindel i nätet och ha många kontaktytor? Då är detta ett jobb för dig!
Valmet söker en controller till den skandinaviska verksamheten som är en av EMEAs fem regioner. EMEA Finance Scandinavia består av 8 personer som stöder EMEAs verksamhet i Skandinavien och dess anställda i Karlstad, Sundsvall, Göteborg och Stockholm. Teamet samarbetar dessutom mycket med kollegor inom Global Finance Services i Finland och Sverige, finanskollegor i alla EMEA regioner och övriga finanskollegor i Sverige. Tjänsten är placerad i Karlstad eller Göteborg.
Detta är en roll med ett övergripande ansvar för processer, allokeringar, strukturer och förbättringar av våra processer. Vi söker en person som ska vara superuser på flera av våra system och kan hålla utbildningar i vissa system för såväl controllerkollegor som för chefer i organisationen. Som controller har du ett stort ansvar i våra forecast- och budgetprocesser och en aktiv roll i vårt bokslutsarbete. Kontaktytorna är många då du arbetar mot alla controllers i teamet, controllers i andra delar av företaget och mot många chefer i verksamheten. I rollen ingår också att vara controller för några business partners i verksamheten. Eftersom vi befinner oss mitt i ett stort förändringsarbete söker vi en person som är flexibel och som gillar att ta sig an nya utmaningar.
Exempel på fler arbetsuppgifter:
Leda Budget- och Forecastprocesserna i Sverige för EMEA Scandinavia men också för hela EMEA. Ta fram tidplan, hålla utbildningar, ge support och ta fram rapporter för analys och avstämning.
Bokslutsarbete och koncernrapportering varje månad med extra uppgifter för kvartal och helår.
Ta fram ad hoc rapporter och analyser

Vi söker dig som är:
Högskoleutbildad – ekonomie kandidatexamen eller liknande
Erfaren controller – minst 5 års erfarenhet från business controlling, gärna i ett globalt företag
Självständig och driven med stark analytisk förmåga
Erkännt duktig på system, lätt för att lära sig nya system, förstår dataflöden och kan utveckla rapporter
En lagspelare som trivs att ha många kontaktytor och som har en stark pedagogisk förmåga
Flytande i engelska och svenska

Om du dessutom har erfarenhet av projektuppföljning är det värdefullt för tjänsten.
Vi erbjuder
Vi erbjuder ett spännade, utmanande och varierat arbete i en dynamisk miljö. Du får vara en del av den förändring som pågår i Valmet och kan vara med och påverka. Du får arbeta i ett internationellt företag som expanderar och satsar på tillväxt och ingå i ett team av duktiga controllers som värderar utveckling, samarbete och att ha roligt tillsammans.
Mer information
För mer information om tjänsten kontakta Katya Santana, Business Controller EMEA Scandinavia på katya.santana@valmet.com eller +46703197030.
Sista ansökningsdag för denna tjänst är 31 juli 2022. Intervjuer kommer att påbörjas efter sommarsemestern vecka 32.
Valmet is where the best talent from a wide variety of backgrounds comes together. With 17,000 professionals around the world, we are the leading global developer and supplier of technologies, automation and services for the pulp, paper and energy industries. Our commitment to moving our customers’ performance forward requires creativity, technological innovations, service know-how – and above all, teamwork.
Join the team! www.valmet.com/careers

Ansök nu

Controller

Controller
Läs mer Jul 1
Är du en erfaren controller som vill arbeta i ett internationellt företag i stor utveckling? Tycker du om att vara en spindel i nätet och ha många kontaktytor? Då är detta ett jobb för dig!
Valmet söker en controller till den skandinaviska verksamheten som är en av EMEAs fem regioner. EMEA Finance Scandinavia består av 8 personer som stöder EMEAs verksamhet i Skandinavien och dess anställda i Karlstad, Sundsvall, Göteborg och Stockholm. Teamet samarbetar dessutom mycket med kollegor inom Global Finance Services i Finland och Sverige, finanskollegor i alla EMEA regioner och övriga finanskollegor i Sverige. Tjänsten är placerad i Karlstad eller Göteborg.
Detta är en roll med ett övergripande ansvar för processer, allokeringar, strukturer och förbättringar av våra processer. Vi söker en person som ska vara superuser på flera av våra system och kan hålla utbildningar i vissa system för såväl controllerkollegor som för chefer i organisationen. Som controller har du ett stort ansvar i våra forecast- och budgetprocesser och en aktiv roll i vårt bokslutsarbete. Kontaktytorna är många då du arbetar mot alla controllers i teamet, controllers i andra delar av företaget och mot många chefer i verksamheten. I rollen ingår också att vara controller för några business partners i verksamheten. Eftersom vi befinner oss mitt i ett stort förändringsarbete söker vi en person som är flexibel och som gillar att ta sig an nya utmaningar.
Exempel på fler arbetsuppgifter:
Leda Budget- och Forecastprocesserna i Sverige för EMEA Scandinavia men också för hela EMEA. Ta fram tidplan, hålla utbildningar, ge support och ta fram rapporter för analys och avstämning.
Bokslutsarbete och koncernrapportering varje månad med extra uppgifter för kvartal och helår.
Ta fram ad hoc rapporter och analyser

Vi söker dig som är:
Högskoleutbildad – ekonomie kandidatexamen eller liknande
Erfaren controller – minst 5 års erfarenhet från business controlling, gärna i ett globalt företag
Självständig och driven med stark analytisk förmåga
Erkännt duktig på system, lätt för att lära sig nya system, förstår dataflöden och kan utveckla rapporter
En lagspelare som trivs att ha många kontaktytor och som har en stark pedagogisk förmåga
Flytande i engelska och svenska

Om du dessutom har erfarenhet av projektuppföljning är det värdefullt för tjänsten.
Vi erbjuder
Vi erbjuder ett spännade, utmanande och varierat arbete i en dynamisk miljö. Du får vara en del av den förändring som pågår i Valmet och kan vara med och påverka. Du får arbeta i ett internationellt företag som expanderar och satsar på tillväxt och ingå i ett team av duktiga controllers som värderar utveckling, samarbete och att ha roligt tillsammans.
Mer information
För mer information om tjänsten kontakta Katya Santana, Business Controller EMEA Scandinavia på katya.santana@valmet.com eller +46703197030.
Sista ansökningsdag för denna tjänst är 31 juli 2022. Intervjuer kommer att påbörjas efter sommarsemestern vecka 32.
Valmet is where the best talent from a wide variety of backgrounds comes together. With 17,000 professionals around the world, we are the leading global developer and supplier of technologies, automation and services for the pulp, paper and energy industries. Our commitment to moving our customers’ performance forward requires creativity, technological innovations, service know-how – and above all, teamwork.
Join the team! www.valmet.com/careers

Ansök nu

Spare Part Engineer / Customer Service Specialist

Kundserviceingenjör, tillverkningsindustri
Läs mer Apr 7
Valmet AB söker en driven, affärsmässig och teknikintresserad Spare Part Engineer till vårt team i Sundsvall. I rollen som Spare Par Engineer säljer du reservdelar till utrustning inom pappers och massaindustrin till främst vår marknad i Europa.
I rollen som Spare Part Engineer har du direktkontakt med kunder och agerar också som ett stort stöd till våra utesäljare. Ditt arbete består av att ansvara för hela säljprocessen från att ta fram offert till färdig kundorder. Du kommer att arbeta individuellt men även i ett team vilket ställer höga krav på din förmåga att samarbeta såväl internt i företaget som externt mot kund.
Tjänsten innehåller resor i omfattningen ca 15 – 30 dagar per år. Både nationellt och internationellt.
Erfarenhet:
För att lyckas i rollen som Spare Part Engineer bör du ha teknisk utbildning eller liknande kompetens och gärna erfarenhet från massa och pappersindustri. Tidigare erfarenhet från konstruktion, projektledning, eller försäljning är en fördel. Även erfarenheter från fiberlinjen är meriterande. Personliga egenskaper som vi värdesätter är att du är serviceinriktad, gillar att arbeta administrativt, är noggrann, drivande samt har lätt för att samarbeta och uppnå bästa resultat för kund och företag. Du behärskar engelska i tal och skrift samt har god datorvana.
Vi erbjuder:
Vi erbjuder en tjänst på en fartfylld arbetsplats med ett fritt och ansvarsfullt arbete i ett team av engagerade och skickliga medarbetare samt goda utvecklingsmöjligheter i en spännande och internationell bransch.
Våra värderingar: Customers, Renewal, Excellence and People utgör grunden för allt vi gör på Valmet. Våra värderingar vägleder oss genom handlingar och beslut varje dag och banar väg framåt.
Som anställd på Valmet får du tillgång till en personalstiftelse samt en flora av förmåner så som till exempel friskvårdstimme, friskvårdsbidrag, kompetensutveckling och flexibla arbetstider. Vi investerar i att utveckla vår personal, speciellt vad gäller ledarskap, välbefinnande och hållbarhet.
Övrig information:
För mer information om tjänsten, vänligen kontakta rekryterande chef Christoffer Nyberg på 08- 62 96 870. För frågor om rekryteringsprocessen, vänligen kontakta Beatrice Lampinen på 060-165088

Välkommen med din ansökan senast 2022-04-30 via www.valmet.careers. Intervjuer och urval kommer att ske löpande så skicka gärna din ansökan snarast möjligt.

Valmet is where the best talent from a wide variety of backgrounds comes together.? We have more than 14 000 professionals around the world. We are the leading global developer and supplier of technologies, automation, and services for the pulp, paper, and energy industries.?
Our commitment to moving our customers' performance forward requires creativity, technological innovations, service know-how, and above all teamwork.

Ansök nu

Tryckkärlssvetsare till Valmet Sundsvall

Svetsare, manuell
Läs mer Apr 8
Valmet är en global utvecklare och leverantör av automationsteknik och tjänster för industrier som använder biobaserade råvaror, främst massa, papper, och energi. Valmet är en komplett leverantör av utrustning, reservdelar och tjänster för kunder inom den globala massa- och pappersindustrin - från idé till färdig produkt.
Om jobbet
Tryckkärlsvetsning är en av våra kärnkompetenser på Valmet. Vi är certifierade mot ASME och PED.
Som Tryckkärlssvetsare på Valmet så jobbar man med olika material, främst rostfria (duplex, SMO) men även kolstål och kombinationer av dessa samt olika plåttjocklekar, allt från 1 mm till 100 mm.
Svetsmetoderna är MIG, MAG (Rörtråd), TIG, pinne och pulversvetsning. Svetsning sker mot en godkänd svetsprocedur. Vid de flesta fall tillkommer även kontroller efter svetsning såsom tryckprovning, röntgen, ultraljudsprovning, penetrant och ferrithaltmätning.
Förväntningar
Vi söker en medarbetare med svetskunskap i TIG och MAG (Rörtråd).Vi ser gärna att du som söker har en svetsutbildning med materialkännedom och några års erfarenhet inom industrimiljö och svetsning. Du kommer att arbeta självständigt efter ritning med höga krav på kvalité, det är därför viktigt att du har god kunskap i ritningsläsning, svetsbeteckningar och kan lägga upp arbetet i god arbetsordning. Vi värdesätter erfarenhet och kunskap i SS-EN ISO 5817. Vi ser också att du självständig kan tyda WPS’ar.
Som person är du driven, nyfiken, inte rädd för utmaningar, en problemlösare och hantverkare.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper då vi jobbar under stort eget ansvar och gillar ordning och reda.
Vi erbjuder
Valmet är ett globalt teknikföretag som erbjuder en inspirerande arbetsmiljö och en bra plattform för att utvecklas. Det råder ett högt säkerhets- och arbetsmiljöfokus och vår verkstad erbjuder ljusa, fräscha lokaler att arbeta i.
Vi har en trivsam arbetsplats med duktiga kollegor där det finns goda möjligheter till personlig utveckling och tekniska framsteg. Våra värderingar: Kunder, Förnyelse, Utmärkthet och Människor utgör grunden för allt vi gör på Valmet. Vi har ett stort säkerhets- och arbetsmiljöfokus och arbetar ständigt med att bli bättre. Som anställd på Valmet får du tillgång till många förmåner, exempelvis friskvårdsersättning och friskvårdstimme med tillgång till gym och gruppaktiviteter och en personalstiftelse där du får möjlighet och hyra någon av Valmets fastigheter/stugor i Sverige och utomlands.
Övrig Information
Tjänsten är en tillsvidareanställning och arbetstiden är förlagd till dagtid, men visst skiftarbete kan förekomma.
För mer information om tjänsten kontakta Daniel Sundström, Produktionsledare: 060165710 daniel.sundstrom@valmet.com eller Hussain Jan, Produktionsledare: 0768480583, hussain.jan@valmet.com.
För mer information om rekryteringsprocessen, kontakta Lotta Bäckström, HR Generalist, lotta.backstrom@valmet.com.
Välkommen med din ansökan senast den 24 april, men gärna så snart som möjligt då intervjuer sker löpande.

Ansök nu

Global Product Manager

Civilingenjör, konstruktion, maskin
Läs mer Mar 2
With a global team of engineers and experts, Valmet’s Pulp and Energy Solutions (PES) offer a full range of products and services. We are looking for a Global Product Manager to lead the development of our washing equipment service products and solutions globally.
Your main tasks are to:
Act as Global Product manager for washing equipment, with focus upon maintenance and reliability within mechanical and chemical pulping.
Ensure technical support to our global sales network and to analyze and turn opportunities into customer offerings.
Drive development of the product.
Be a part in development of activities and equipment performances for new sales opportunities and thereby improve and expand our product portfolio for services

To succeed in this position, you should have gathered experience in operations and maintenance and have technical knowledge of pulp mill technologies or similar process solutions. As a person, you are systematic and have a strategic holistic perspective of the whole Valmet offering towards our customers. Good planning skills, commercial awareness and a customer-oriented mindset is an advantage in this position as well as experience from a multi-cultural working environment. With your good communication and interpersonal skills, you can build and keep up good relationships with both external and internal clients.
The position requires travel to customers globally therefore good command of English is essential in this position.
In return we offer a rewarding position with a global industry leader where you will have the ability to work in a team environment that lets you contribute to the success of the organization as well as find opportunities for personal development.
Additional information:
If you are eager to learn more, please contact Ulf Hellberg, Director, Pulp Services Technology Unit, +4670 640 8645 or ulf.hellberg@valmet.com.
For more information about the recruitment process, please contact:
Beatrice Lampinen, 060-16 50 88, Beatrice.lampinen@valmet.com
Please apply no later than by March 13th, 2022 by filling in our electronic application form.
When everything works together
Valmet is where the best talent from a wide variety of backgrounds comes together. With more than 14 000 professionals around the world, we are the leading global developer and supplier of technologies, automation and services for the pulp, paper and energy industries. Our commitment to moving our customers’ performance forward requires creativity, technological innovations, service know-how – and above all, teamwork.
Join the team! www.valmet.com/careers

Ansök nu

Project Purchasing Engineer

Inköpsingenjör
Läs mer Feb 18
Projektinköpare
Är det dags för en ny utmaning? Gillar du arbeta i en internationell miljö, i ett ledande ingenjörsföretag med stor variation på arbetsuppgifter och med stora utvecklingsmöjligheter – då kan detta vara något för dig?
I den här rollen kommer du hantera inköp inom projekt och vara en del av EMEA Services Procurement Team med placering i Sundsvall. Din arbetsuppgifter blir att ansvara för inköp av utrustning och tjänster inom Valmet EMEA, där du kommer arbeta nära försäljning och projektledning som ett team. Du ansvarar för att säkerställa Valmets globala krav i fråga om kvalitet, pris och tillgänglighet genom hela leveranskedjan.
Att underhålla och utveckla befintliga och nya leverantörsrelationer är en viktig del av ditt dagliga arbete och du kommer att ansvara för tillgänglighet, leverantörskapacitet, leveransuppföljning samt hantera förekommande kontraktsförhandlingar. Rollen innefattar även övervakning av prisutveckling och att ge säljsupport genom kostnadsuppskattningar och föreslå kostnadseffektiva inköpslösningar. Då Valmet är en internationell organisation med globala partners och leverantörer förekommer det resor i tjänsten. Du kommer att arbeta tillsammans med våra team inom försäljnings-, konstruktions- och projektledning under hela projektets livscykel, från försäljnings- och designfaser till leverans och installation.
För att lyckas i rollen har du tidigare jobbat med inköp. Har du dessutom erfarenhet från maskintillverkning eller pappersindustrin där du arbetat inom teknik, försäljning, projekt eller drift är det en merit. Vi förväntar oss en god teknisk kunskapsnivå. Internationell erfarenhet och erfarenhet från inköp av CCC-leverantörer ser vi som en fördel. Då rollen innefattar olika typ av förhandlingar ses tidigare erfarenhet av förhandling som värdefull.
Som person är du initiativrik och brinner för att leverera resultat med kvalitet tillsammans med dina kollegor. Då Valmet arbetar i en global miljö behöver du kunna kommunicera mycket bra både i tal och skrift på svenska och engelska.
Vi erbjuder dig en fartfylld arbetsplats med internationell prägel och goda personliga utvecklingsmöjligheter. Teamet närmast dig är ett gäng härliga kollegor där alla jobbar tillsammans för att skapa de bästa förutsättningar för att göra ett bra jobb. Som anställd hos Valmet har du tillgång till en stor mängd förmåner såsom träning på arbetstid, friskvårdsersättning, hyra av stugor och lägenheter samt kompetensutveckling.
Lyckades vi fånga ditt intresse?
Ansökningsperioden för denna tjänst är fram till den 13 Mars 2022.
Vi ber dig att inte vänta med din ansökan då vi kommer göra löpande urval under ansökningstiden.
För mer information om rollen, kontakta Pär Wictorin, EMEAs Purchasing Manager
par.wictorin@valmet.com och telefon +46 60 165030.
When everything works together
Valmet is where the best talent from a wide variety of backgrounds comes together. With 14,000 professionals around the world, we are the leading global developer and supplier of technologies, automation and services for the pulp, paper and energy industries. Our commitment to moving our customers’ performance forward requires creativity, technological innovations, service know-how – and above all, teamwork.
Join the team! www.valmet.com/careers

Ansök nu

Sommajobb lager och godshantering

Lagerarbetare
Läs mer Jan 20
Är du nyfiken på Valmet? Nu finns en fantastisk möjlighet för dig som vill få bra erfarenheter för framtiden och jobba för en mer hållbar framtid.
Ta chansen och få en inblick hur det är att arbeta hos oss på Valmet och starta din karriär tillsammans med oss. Nu har du som är intresserad av att jobba inom industri och produktion en unik chans att söka sommarjobb hos ett branchledande globalt teknikföretag.
Till Valmets produktionsenheter i Sundsvall, Hedemora och Göteborg söker vi sommarjobbare till till våra lager och godshantering under perioden juni-augusti 2022.
Vem är du?
Vi ser att du går på gymnasiet eller högskola / universitet idag, en teknisk eller industriell utbildning är en fördel. Beroende på tjänst kan du behöva vara fyllda 18 år och ha körkort.
Vi erbjuder
Vi erbjuder en trivsam arbetsplats med ett positivt arbetsklimat, där du får ta dig an stimulerande och utmanande arbetsuppgifter, en arbetsplats med internationell prägel och goda personliga utvecklingsmöjligheter. Som sommarjobbare på Valmet får du en bra inblick i hur det är att arbeta hos oss och samlar värdefull praktiskt erfarenhet.
Vill du anta utmaningen och bli en del av vårt team under sommaren?
Välkommen med din ansökan senast den 2022-02-28 men rekryteringsarbetet sker löpande så vänta inte med din ansökan.
För information om rekryteringsprocessen i Sundsvall, kontakta Beatrice Lampinen, 060-16 50 88.
When everything works together
Valmet is where the best talent from a wide variety of backgrounds comes together. With 14,000 professionals around the world, we are the leading global developer and supplier of technologies, automation and services for the pulp, paper and energy industries. Our commitment to moving our customers’ performance forward requires creativity, technological innovations, service know-how – and above all, teamwork.
Join the team! www.valmet.com/careers

Ansök nu

Sommarjobb på Valmet i Sundsvall

Maskinkonstruktör
Läs mer Jan 20
Är du nyfiken på Valmet? Nu finns en fantastisk möjlighet för dig som vill få bra erfarenheter för framtiden och jobba för en mer hållbar framtid.
Ta chansen och få en inblick hur det är att arbeta hos oss på Valmet och starta din karriär tillsammans med oss. Nu har du som är intresserad av att jobba inom industri och produktion en unik chans att söka sommarjobb hos ett branchledande globalt teknikföretag.
Till Valmet i Sundsvall, söker vi sommarjobbare till olika avdelningar under perioden juni-september 2022. Perioden varierar beroende på tjänst.
Beroende på din erfarenhet och bakgrund kan du komma att arbeta med olika uppgifter, tex konstruktion och beräkning, programmering, reservdelshantering eller kemikaliehantering.
Vem är du?
Vi ser att du studerar till ingenjör på högskola eller universitet idag, gärna med inrikting mot maskinteknik, IT, kemiteknik, Industriell ekonomi eller liknande. Som person är du framför allt ansvarstagande och engagerad.
Valmet är ett globalt företag, därför ser vi gärna att du kan kommunicera väl på både svenska och engelska.
Vi erbjuder
Vi erbjuder en trivsam arbetsplats med ett positivt arbetsklimat, där du får ta dig an stimulerande och utmanande arbetsuppgifter, en arbetsplats med internationell prägel och goda personliga utvecklingsmöjligheter. Som sommarjobbare på Valmet får du en bra inblick i hur det är att arbeta hos oss och samlar värdefull praktiskt erfarenhet.
Vill du anta utmaningen och bli en del av vårt team under sommaren?
Välkommen med din ansökan senast den 2022-02-28 men rekryteringsarbetet sker löpande så vänta inte med din ansökan.
För information om rekryteringsprocessen för Sundsvall, kontakta Beatrice Lampinen, HR Generalist, 060-16 50 88.
When everything works together
Valmet is where the best talent from a wide variety of backgrounds comes together. With 14,000 professionals around the world, we are the leading global developer and supplier of technologies, automation and services for the pulp, paper and energy industries. Our commitment to moving our customers’ performance forward requires creativity, technological innovations, service know-how – and above all, teamwork.
Join the team! www.valmet.com/careers

Ansök nu

E&I Automation Engineer

Automationsingenjör, maskin
Läs mer Dec 22
Vill du bli en del av vårt team?
Vi utökar våra E&I team och söker nu två nya kollegor som är nyfikna och har ett brinnande intresse för problemlösning. Du kommer att bli en del av ett av våra team som arbetar med E&I.
På Valmet arbetar vi aktivt för jämställdhet och mångfald, och värdesätter de kvalitéer som detta medför. Hos oss får du därför möjlighet att arbeta i en dynamisk verksamhet som representeras av både kvinnor och män.
Ditt främsta ansvarsområde kommer att vara inom E&I och Automation i våra projekt. Att vara en del av teknikenheten innebär ett ansvar över de tekniska lösningar som vi levererar världen över. Rollen kan innefatta arbete inom fiberlinjeteknik (både mekanisk och kemisk), fiberboard, raffinering, balning och biobränsle.
Samarbets- och kommunikationsförmåga värderas högt då arbetet innefattar nära kommunikation med både dina närmaste kollegor och andra som arbetar inom Valmet, både nationellt och internationellt. Tillsammans med kollegor runt om i världen hjälps vi åt att utvecklas varje dag. Detta öppnar upp till stora och små utvecklingsmöjligheter, både personliga och karriärmässiga.
Du kommer att få möjlighet att följa ett projekt från start till slut, inklusive uppstart på plats.
Ditt arbete kan innebära allt från att förverkliga en idé, produkt eller koncept till att leverera en färdig produkt till kunden.
Vem letar vi efter?
Vi söker personer med olika erfarenhetsnivåer
- Du kan vara nyutexaminerad och ha ett driv för att utveckla nya kunskaper och erfarenheter.
- Du har god erfarenhet inom branschen och vill utveckla dina kompetenser tillsammans med nya kollegor.
- Du har förmåga att arbeta självgående och kan ta ansvar för projekt eller specifika processområden.
Vem är du som person?
Vi söker engagerade, kunniga lagspelare med positiv inställning. Du har en förmåga att förstå helheten och hur saker hänger ihop, samtidigt som du har ett öga för detaljer. Då du kommer att vara en del av flera projekt samtidigt så behöver du kunna arbeta organiserat och systematiskt.
Du ska på eget initiativ kunna söka relevant information som är nödvändigt för ditt arbete samt kunna dela med dig av det till dina medarbetare. Du kan leverera resultat under ett pressat tidsschema i en miljö som ständigt förändras.
Du är flytande inom både svenska och engelska, både muntligt och skriftligt. Andra språkkunskaper är meriterande.
Låter detta som helt rätt utmaning för dig?
Välkommen med din ansökan, rekrytering sker löpande men sista ansökningsdag är den 10 januari 2022.


Bli en del av Valmet! www.valmet.com/careers


Observera att vi inte tar emot ansökningar via email.
Kontaktuppgifter:
Vid ytterligare frågor angående tjänsten, kontakta:
Per Markström, Manager E&I and Machine Control
per.markstrom@valmet.com
+46 72 080 1975
Jörgen Lundberg, Senior Manager, R&D and Engineering
jorgen.lundberg@valmet.com
+46 70 312 8371
För frågor angående rekryteringsprocessen, kontakta:
Beatrice Lampinen, HR-Generalist
beatrice.lampinen@valmet.com
+46 60 165088

When everything works together
Valmet is where the best talent from a wide variety of backgrounds comes together. With 14,000 professionals around the world, we are the leading global developer and supplier of technologies, automation and services for the pulp, paper and energy industries. Our commitment to moving our customers’ performance forward requires creativity, technological innovations, service know-how – and above all, teamwork.

Ansök nu

HSE Manager/Specialist till Valmet Sundsvall

Arbetsmiljöingenjör
Läs mer Nov 12
På Valmet värnar vi om hälsa, säkerhet och miljö för våra medarbetare, samarbetspartners och kunder, liksom i de samhällen där vi verkar. Valmets funktion för Hälsa, Säkerhet och Miljö (HSE) stärker nu sin organisation i Sverige med flera tjänster. Vi söker därför dig som brinner för HSE och som vill bidra till att skapa en sund, säker och hållbar arbetsplats och verksamhet. Du motiveras av att hjälpa organisationen och dina kollegor att få in arbetsmiljö och miljötänkandet på ett naturligt sätt i vardagen.
Våra ansvarsområden är bland annat att främja en stark säkerhetskultur, utveckla och implementera vårt globala ledningssystem och att driva förbättringsprogram och initiativ. Vi arbetar också med att att säkerställa uppfyllandet av lag-, kund- och andra krav inom området.
Om tjänsten
Som HSE Manager/Specialist kommer du att koordinera, driva och utveckla miljö- och säkerhetsarbetet inom de verksamheter som bedrivs från Sundsvall. Du ger stöd till organisationen i det systematiska HSE-arbetet mot uppfyllnaden av HSE-mål, lagar och andra krav. Du arbetar också aktivt med förbättringar genom att stötta och utveckla chefer och andra ledande befattningar i deras ledarskap inom HSE samt säkerställa att HSE-kraven integreras i organisationens verksamhetsprocesser. Som HSE Manager/Specialist stöttar och utvecklar du våra medarbetare i att ta ett aktivt deltagande i HSE-aktiviteter och ett säkert beteende för en säkrare och mer hållbar arbetsplats. Du arbetar nära dina HSE-kollegor inom Valmet Sverige och deltar aktivt i Valmet Sveriges gemensamma HSE-förbättringsprojekt och aktiviteter.
Placering: Sundsvall
Resande: Resor kan förekomma i tjänsten, främst till andra Valmetenheter eller kundanläggningar
Du rapporterar till: Chef HSE Operations Scandinavia
Dina arbetsuppgifter i huvudsak
Som HSE Manager/Specialist arbetar du för att det systematiska miljö- och arbetsmiljöarbetet långsiktigt planeras, implementeras, följs upp och utvecklas inom verksamheten i enlighet med Valmets målsättningar.
Vem är du?
Du som söker:
har relevant utbildning på akademisk nivå inom området miljö och säkerhet eller annan likvärdig utbildning.
har minst 3 års erfarenhet av liknande arbete inom tillverkning eller processindustri.
talar och skriver svenska och engelska obehindrat.
har goda kunskaper om svensk lagstiftning och standarder inom miljö- och arbetsmiljö.
har erfarenhet av riskanalysarbete samt att driva incidentutredningar.
har goda kunskaper inom arbete med ledningssystem, ISO 14001 samt ISO 45001 och arbete med internrevision.
har erfarenhet av att driva ett systematiskt miljö- och säkerhetsarbete samt arbete med ständiga förbättringar.

Som person är du driven, resultatinriktad och kan strukturera ditt eget arbete. Du har ett stort engagemang för HSE-arbete, du är öppen i din kommunikation och har lätt för att samarbeta med andra och bygga långsiktiga relationer. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.
Varmt välkommen med din ansökan redan idag då urval och intervjuer sker löpande.
When everything works together!
Valmet is where the best talent from a wide variety of backgrounds comes together. With 14,000 professionals around the world, we are the leading global developer and supplier of technologies, automation and services for the pulp, paper and energy industries. Our commitment to moving our customers' performance forward requires creativity, technological innovations, service know-how - and above all, teamwork.
Kontaktpersoner
Andreas Moberg, andreas.moberg@valmet.com, 054176024
Beatrice Lampinen, beatrice.lampinen@valmet.com, 060-165088
Anställningsomfattning
Heltid
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Tjänstgöringsort
Sundsvall
Publiceringsdatum
2021-11-12

Ansök nu

Product Specialist

Innesäljare
Läs mer Nov 11
Produktspecialist, försäljning av verkstadsservice.
Valmets Serviceverkstad i Sundsbruk utanför Sundsvall söker en Produktspecialist till försäljning av verkstadsservice inom fiber- och massatillverkning.
Tjänsten kommer fokusera på försäljning av verkstadsprodukter med inriktning mot tvättpressar för massatillverkning. Valmet har en stabil och långsiktigt stark marknad samt tillväxt på dessa produkter och är således i stort behov av denna rekrytering på kort och lång sikt.
Personliga egenskaper
Vi söker dig som är noggrann, strukturerad, driven och kommunikativ. Då vi arbetar med service är det viktigt att du erbjuder både kollegor och externa kunder god service för att hitta bästa tänkbara lösning. Du ska vara mycket ansvarstagande då det är viktigt att våra leveranser blir korrekta genom hela flödet från överenskommelse med kund till färdig produkt. Du ska vara van att hantera tekniskt komplicerade frågor och även kunna koordinera problemlösning och mer krävande felsökning, samt förbättringsarbete vid behov.
Önskvärd profil
Vi söker dig som är utbildad högskoleingenjör inom maskinteknik, kemiteknik och/eller har motsvarande kompetens från annat håll. Du har erfarenhet av tekniskt arbete och har arbetat i eller mot verkstad eller tillverkningsindustrin i någon form.
Det är meriterande om du har erfarenhet från massatillverkning och då i synnerhet kring underhåll och/eller konstruktion/projekt. Även försäljningserfarenhet är meriterade för tjänsten.
Goda kunskaper i svenska och engelska, både i skrift och tal, är ett måste då kunder och kollegor återfinns i både i Sverige och globalt.
Kort om Valmet
Valmet Corporation är en ledande global utvecklare och leverantör av service och teknik inom massa-, pappers- och energiindustrin. Vår service inkluderar allt från outsourcing av underhåll, till reservdelar och förbättringar av fabriker och anläggningar. Valmets mål är att ge våra kunder världens bästa service.
Valmet i Sundsvall sysselsätter idag ca 450 personer och är specialiserade inom befintlig och ny teknik till fiberlinjer och biokraft. Vi arbetar både inom en mogen marknad med stor efterfrågan på våra produkter, liksom framtidens produkter så som biobränsle. Detta gör att det finns goda framtidsutsikter för både siten och dess medarbetare.
Övrig information
Start enligt överenskommelse, men behovet är omgående.
Omfattning är heltid.
Fast månadslön.
Närmaste chef är placerad i Tyskland och kommer inte delta förrän i slutskedet av denna rekrytering.
Placering är på Valmets Servicecenter i Sundsbruk.

Låter det intressant? Sök redan idag eller senast 30 nov. 2021.
Kontaktuppgifter:
Rafael Carvajal (Verkstadschef), 076-639 78 30, rafael.carvajal@valmet.com
Beatrice Lampinen (HR), 076-639 81 88, beatrice.lampinen@valmet.com
Christina Thünemann, EMEA ROL customer service manager, christina.thunemann@valmet.com
When everything works together
Valmet is where the best talent from a wide variety of backgrounds comes together. With 14,000 professionals around the world, we are the leading global developer and supplier of technologies, automation and services for the pulp, paper and energy industries. Our commitment to moving our customers’ performance forward requires creativity, technological innovations, service know-how – and above all, teamwork.
Join the team! www.valmet.com/careers

Ansök nu

Team leader, commissioning and start-up

Teamledare
Läs mer Okt 21
Tycker du om att vara spindeln i nätet och uppskattar att vara problemlösare?
Om du trivs i ett riktigt fartfyllt arbete och samtidigt bevarar ditt lugn och strukturerade arbetssätt är du kanske vår nya Team Leader för Commissioning och Startup-gruppen med placering i Karlstad eller Sundsvall.
Som Team Leader har du en nyckelroll när det gäller att bemanna upp och planera personalresurserna med intern och inhyrd personal till våra uppstarter runt om i världen. Tillsammans vår office support planerar du för gruppens resor, visum och andra arrangemang så att alla är på rätt plats i rätt tid. Du har en viktig roll i att hålla kontakten med anställda, inhyrd personal och leverantörer.
För att detta ska fungera smidigt identifierar du och bygger upp kontakter med olika leverantörer såsom bemanningsfirmor och resebyråer och har dialog med andra Valmetkollegor såsom projekt- och montageledare.
Du ser även till att personalens olika utbildningscertifikat är giltiga, att HSE frågor beaktas och att olika regelverk följs. Du rapporterar till Manager – Commissioning & Startup and Agreement & Life Cycle Services.
Vem är du?
För att lyckas i denna roll behöver du tycka om ett periodvis högt arbetstempo, att stå i centrum och ha kontakt med flera olika personer och yrkeskategorier i en internationell miljö. Du är van vid att hitta smidiga lösningar på problem och hantera oförutsedda händelser på ett snabbt och flexibelt sätt när så behövs. Samtidigt arbetar du strukturerat och följer rutiner för att säkerställa att uppstarter sker i rätt tid. Att vara välorganiserad med mycket god förmåga att planera är en självklarhet för dig.
Andra personer uppskattar dig för att du är rak tydlig i ditt sätt att kommunicera.
Valmet är ett globalt företag och vi arbetar med flera olika nationaliteter förutsätter vi att det är något du själv uppskattar och ser att det är berikande.
Vi ser att du har en viss teknisk bakgrund och utbildning, gärna med erfarenhet inom massa- och pappersindustrin och upparbetat nätverk inom processindustrin. Har du kunskaper inom HSE är en stor fördel.
Kanske arbetar du idag med bemanning av stora projekt, eller som personalledare eller liknande?
Goda datorkunskaper samt att du behärskar svenska och engelska i ord och skrift är en förutsättning, har du ytterligare språkkunskaper är det utmärkt.
Vi erbjuder
För dig som tycker om att ta egna initiativ och använda din problemlösningsförmåga är detta en fantastisk möjlighet till ett ansvarsfullt arbete med stor frihet i att hitta vägar till rätt leverans i tid. Vi erbjuder en trivsam och fartfylld arbetsplats med internationell prägel och goda personliga utvecklingsmöjligheter.
Mer information
Är du intresserad och vill veta mer om tjänsten? Kontakta Robin Ivarsson, Manager Commissioning&Startup; and Agreement&Life; Cycle Services, robin.ivarsson@valmet.com, tel: 070-317 46 47.
Vill du veta mer om rekryteringsprocessen, kontakta Maria Carlson, HR, maria.carlson@valmet.com
Låter det som rätt tjänst för dig? Då ser vi fram emot din ansökan via länken nedan senast 24 oktober.
When everything works together
Valmet is where the best talent from a wide variety of backgrounds comes together. With 14,000 professionals around the world, we are the leading global developer and supplier of technologies, automation and services for the pulp, paper and energy industries. Our commitment to moving our customer’s performance forward requires creativity, technological innovations, service know-how – and above all, teamwork. Join the team! www.valmet.com/careers

Ansök nu

Purchasing Engineer

Inköpare
Läs mer Okt 7
Time for a new challenge?
Do you like working in an international environment, in a leading engineering company with a large variety of tasks and with great development opportunities - then this could be something for you?
Job description:
Valmet is looking for a fixed term Purchasing Engineer who can coordinate and execute procurement work for Valmet Global Spares Center, ensuring there is a competent, competitive and timely supplier base. With location in Sundsvall or Karlstad you will serve Valmet Service Business line and work in close cooperation with suppliers and several functions such as Services Operations, Valmet global sourcing team, Sales, Engineering, Quality, Logistics among others.
Maintaining and developing existing and new supplier relationships is an important part of your daily work and you will be responsible for availability, supplier capacity, delivery follow-up and handling existing contract negotiations. The role also includes monitoring price developments and driving purchasing projects. As Valmet is an international organization with global partners and suppliers, there are trips in the service.
Key responsibilities with the role include:
Execute procurement assignments for named categories/suppliers
Follow-up purchase orders for cost, quality and delivery time
Responsible for price agreement and item maintenance in our ERP system and related systems
Plan and execute annual price negotiations with defined suppliers
Define supply strategies and action plans together with procurement team members
Define and ensure implementation of long-term cost savings
Develop the existing supplier base in cooperation with Category Management function based on general supplier requirements such as on-time delivery, quality, lead-times, innovation and cost
Responsible for supplier relationship management
Support sales and cost-estimation functions in sales projects with cost-data and sourcing activities
Ensure implementation of defined strategies with the selected vendors
Be updated in terms of technological development in the industry
Responsible to actively seek and evaluate new suppliers
Review purchase order claims and contracts for conformance to Valmet policyRequirements:
To be successful in the position you need to be result oriented and business driven. You have previously worked with purchasing and possesses technical know-how. We also value experience from the industry where you worked in technology, sales, projects or operations.
As the role includes different types of negotiation, previous experiences of leading negotiation are valuable.
You have relevant education, preferably engineering or commercial university degrees. You will also be skilled in business analytics in order to run with swift and fact-based decisions.
Your personal characteristics include strong communication and intercultural negotiation skills. You have an open and cooperative attitude as well as genuine driving force and desire to make good results for and success within Valmet. Your English is fluent, both speech and written. System knowledge such as MS office and ERP (Infor LN in Valmet) comes from daily analysis and usage of the same.


We Offer:
Valmet offer you a fast-paced workplace with an international touch and good personal development opportunities.
You will have an important role in the local procurement department but will also be a member of Valmet global procurement community with colleagues around the world. The team closest to you is a bunch of wonderful colleagues where everyone works together to create the best conditions for doing a good job. As an employee at Valmet, you have access to many benefits such as training during working hours, wellness compensation, rental of cottages and apartments and skills development.
Did we catch your interest?
You´re more than welcome with your application as soon as possible, since the selection will be done continuously, but no later than October 31st, 2021.
Notice: It's a fixed term job until the 31st of august 2022 that may be extended.


Additional information:
For further information about the position please contact Patrik Strömberg, Senior Procurement Manager
Global Spares Center, +46 70 2538902, Patrik.stromberg@valmet.com
For further information regarding the recruitment process, please contact
Linn Wiklund, HR OnCall, +46 76-639 85 14, Linn.wiklund@valmet.com


When everything works together
Valmet is where the best talent from a wide variety of backgrounds comes together. With 17,000 professionals around the world, we are the leading global developer and supplier of technologies, automation and services for the pulp, paper and energy industries. Our commitment to moving our customers’ performance forward requires creativity, technological innovations, service know-how – and above all, teamwork.
Join the team! www.valmet.com/careers

Ansök nu

CNC-operatör/Valssvarvare

Svarvare
Läs mer Sep 17
Välkommen till Valmet - vi investerar i att utveckla vår personal och skapa möjligheter för framtiden. Framförallt, så får du arbeta med ett härligt gäng kollegor med stort hjärta och engagemang.
Vi söker en engagerad och driven maskinbearbetare till vår produktionsenhet i Sundsvall. I den här rollen kommer du att arbeta i vår valsverkstad där arbetsuppgifterna är att operera en av våra stora valssvarvar. Du kommer att jobba med svarvning, fräsning, borrning och slipning av tunga stora objekt.
För att lyckas i rollen behöver du ha gedigen erfarenhet från skärande bearbetning och goda kunskaper inom ritningsläsning. Utöver detta bör du ha en stark ansvarskänsla för säkerhet och kvalitet. Du har teoretisk utbildning inom skärande bearbetning och du behöver ha goda kunskaper i svenska i både tal och skrift samt grundläggande kunskaper i engelska. Datorvana ses som meriterande.
Ett av våra must-wins är att skapa vinnande lag och det är viktigt att du bidrar positivt till teamet. Att du är intresserad av förbättringar och vill bidra till teamets och företagets utveckling är viktigt för rollen. Som person är du engagerad, flexibel och driven – och detta kommer att leda till många utvecklingsmöjligheter för dig inom företaget.
Som anställd på Valmet får du tillgång till en flora av förmåner, till exempel träning på arbetstid och kompetensutveckling.
Väckte vi ditt intresse? För mer information om tjänsten kontakta Produktionsledare Andreas Kågström +46 70 330 03 56 | andreas.kagstrom@valmet.com www.valmet.com
Välkommen med din ansökan senast 10/10

When everything works together
Valmet is where the best talent from a wide variety of backgrounds comes together. With 17,000 professionals around the world, we are the leading global developer and supplier of technologies, automation and services for the pulp, paper and energy industries. Our commitment to moving our customers’ performance forward requires creativity, technological innovations, service know-how – and above all, teamwork.
Join the team! www.valmet.com/careers

Ansök nu

Lead Project Engineer, Plant Design

Inköpsingenjör
Läs mer Sep 21
Lead Project Engineers, Piping & Layout
Vår avdelning växer och vi har nu det stora nöjet att kunna välkomna ytterligare en kollega till vårt härliga gäng inom Plant Engineering i Sundsvall .
Vi erbjuder arbete i ett världsledande företag tillsammans med några av branchens mest engagerade, erfarna och kunniga ingenjörer. Hos oss finner du ett stimulerande och fartfyllt arbete med stora utvecklingsmöjligheter där hållbarhet utgör en central del av Valmets affärsstrategi.
Vår avdelning - Plant Engineering - ansvarar för layout och rördesign, basic bygginfo, ståldesign samt torn, tankar och tryckkärl inom områdena massa, papper och energi.
Arbetsuppgifterna i den här rollen omfattar tekniskt ansvar inom layout och rördesign där du kommer vara disciplinansvarig inom ramen för aktuella projekt. Beroende på vilka tidigare erfarenheter du har kommer uppdragen kunna bestå av allt från mindre ombyggnationsprojekt till helhetsansvar i stora anläggningsprojekt.
Vi tror att du är en person med driv och engagemang som har ett gediget intresse för teknik och ledarskap. Dina personliga egenskaper värderas högt och vi ser gärna att du är lösningsorienterad och initiativtagande då vi ständigt arbetar med förbättringar och utveckling av våra arbetsmetoder.
I rollen som Lead Project Engineer är det dessutom viktigt att du är affärsmässig och med det som grund en god beslutsfattare.
Önskvärt är att du har erfarenhet av anläggningskonstruktionsarbete inom processindustrin och/eller motsvarande relevant högskoleingenjörsutbildning.
Du har god kommunikativ förmåga och har goda kunskaper i svenska och engelska, både skriftligt och muntligt. Eftersom vi verkar på en global arena bör du tycka om att resa och uppskatta olika kulturer och människor.
Erfarenhet av E3D/PDMS och COMOS är meriterande.
Förutom ett stimulerande arbete i en global miljö med stora utvecklingsmöjligheter så erbjuder vi kompetensutveckling, flexibla arbetstider och ett gediget paket av personalförmåner.
Vi investerar i vår personal vad det gäller välbefinnande, ledarskap och hållbarhet. Våra värderingar vägleder oss genom handlingar och beslut varje dag: Customers, Renewal, Excellence and People utgör grunden för allt vi gör på Valmet.
Hoppas vi har fångat ditt intresse.
Om du vill veta mer om våra tjänster är du välkommen att kontakta Stefan Wessmark, Manager Piping and Layout, 070-543 83 60 eller Magnus Monsell, Director, Plant Engineering 060-16 57 46 .
Då urvalet kommer ske löpande ber vi dig ansöka snarast, dock senast den 10 oktober, 2021.
Varmt välkommen med din ansökan!
Valmet is where the best talent from a wide variety of backgrounds comes together. We have more than 14 000 professionals around the world. We are the leading global developer and supplier of technologies, automation, and services for the pulp, paper, and energy industries.
Our commitment to moving our customers' performance forward requires creativity, technological innovations, service know-how, and above all teamwork.
Join the team! www.valmet.com/careers

Ansök nu

Project Manager, Technical Sales

Processtekniker, tillverkningsindustri
Läs mer Sep 1
Are you driven and proactive, with a genuine interest in technology?
Do you want to work with international projects and close to global customers, and be part of a committed, winning sales team working and creating innovative solutions for our customers?
Our office in Sundsvall is looking for a Project Manager, Technical Sales, for Chemical Pulping process area, including brown stock washing, oxygen delignification and bleaching, delivered to the Pulp & Paper industry. As a Project Manager, you will be one of the key role player in our sales team as technical sales support applying state of the art technical solutions.
You will work closely together with Sales Managers and Cost Estimates as well as our engineering departments to develop innovative technical process solutions, work with quotation documentation, and finalize the technical offer. In addition to technical sales support you will also present our technical offer, processes and products to our customers and build a winning sales team to be able to serve our customers worldwide.
To be successful in this role, we believe you have the following background, competence and abilities:
A solid technical education, bachelor or master in engineering, or equivalent experience.
Strong emphasis on the ability to communicate and present effectively in English (written and oral)
Customer focused and service-minded
Good communication and interpersonal skills enabling you to build and maintain good relationships with both external and internal clients
Determined and passionate to deliver results both individually and as part of a team
Experience from teamwork is essential
Genuine interest in technology
Innovative and able to see new opportunities
Can adopt to other cultures and people globally
Experience from the pulp and paper industry
Experience from project sales work is a strong merit

Personal skills will have great impact in our evaluation and final selection for this position.
Our team:
We offer you an opportunity to join an enthusiastic team both men and women of highly experienced and committed colleagues in Sundsvall and many more worldwide.
You will work in a global business environment where you will be able to contribute to the company’s success and further develop and broaden your personal and professional skills.
Involvement is a good base for commitment, helping the working spirit to grow!
Additional information:
Does this sound like a challenge you are willing to take on? Then join our winning team and send your application with your CV as soon as possible, but no later than September 14, 2021.
For more information regarding this position, please contact; Riitta Inkinen, Senior Manager, Sales, +46 73201076.
For information regarding the recruitment process, please contact; Beatrice Lampinen, HR Generalist, +46 60165088.


When everything works together
Valmet is where the best talent from a wide variety of backgrounds comes together. With more than 14 000 professionals around the world, we are the leading global developer and supplier of technologies, automation and services for the pulp, paper and energy industries. Our commitment to moving our customers’ performance forward requires creativity, technological innovations, service know-how – and above all, teamwork.
Join the team! www.valmet.com/careers

Ansök nu

Automationsingenjör- El & Instrument

Automationsingenjör, maskin
Läs mer Aug 26
Är vi ditt nya arbetsteam?
Valmet AB i Sundsvall söker nya medarbetare som är nyfikna och har ett brinnande intresse för problemlösning. Du kommer att bli en del av teamet som arbetar med E&I.
På Valmet arbetar vi aktivt för jämställdhet och mångfald, och värdesätter de kvaliteter som detta medför. Hos oss får du därför möjlighet att arbeta i en dynamisk verksamhet som representeras av både kvinnor och män.
Ditt främsta ansvarsområde kommer att vara inom E&I och Automation i våra projekt. Att vara en del av teknikenheten innebär ett ansvar över de tekniska lösningar som vi levererar världen över. Rollen kan innefatta arbete med både fiberlinjeteknik (både mekanisk och kemisk), fiberboard, raffinering, balning och biobränsle.
Samarbets- och kommunikationsförmåga värderas högt då arbetet innefattar nära kommunikation med både dina närmaste kollegor och andra som arbetar inom Valmet, både nationellt och internationellt. Tillsammans med kollegor runt om i världen hjälps vi åt att utvecklas varje dag. Detta öppnar upp till stora och små utvecklingsmöjligheter, både personliga och karriärmässiga.
Du kommer att få möjlighet att följa ett projekt från start till slut, inklusive uppstart på plats.
Ditt arbete kan innebära allt från att förverkliga en idé, produkt och koncept till att leverera en färdig produkt till kunden.
Vem letar vi efter?
Vi söker personer med olika erfarenhetsnivåer,
- Du kan vara nyutexaminerad och ha ett driv för att utveckla nya kunskaper och erfarenheter.
- Du har tidigare erfarenhet inom branschen och vill utveckla dina kompetenser tillsammans med nya kollegor.
- Du har förmåga att arbeta självgående och kan ta ansvar för projekt eller specifika processområden.
Vem är du som person?
Vi söker en engagerad, kunnig lagspelare med positiv inställning. Du har en förmåga att förstå helheten och hur saker hänger ihop, samtidigt som du har ett öga för detaljer. Då du kommer att vara en del av flera projekt samtidigt så behöver du kunna arbeta organiserat och systematiskt. Du ska på eget initiativ kunna söka relevant information som är nödvändigt för ditt arbete samt kunna dela med dig av det till dina medarbetare. Du kan leverera resultat under ett pressat tidsschema i en miljö som ständigt förändras.
Du är flytande inom både svenska och engelska, både muntligt och skriftligt. Andra språkkunskaper är meriterande.
Låter detta som helt rätt utmaning för dig?
Välkommen med din ansökan, vi rekryterar löpande men sista ansökningsdag är den 12 september.
Bli en del av Valmet! www.valmet.com/careers
Observera att vi inte tar emot ansökningar via email.
Kontaktuppgifter:
Vid ytterligare frågor angående tjänsten, kontakta:
Per Markström, Manager E&I and Machine Control
per.markstrom@valmet.com , +46 72 080 1975
Jörgen Lundberg, Senior Manager, R&D and Engineering
jorgen.lundberg@valmet.com, +46 70 312 8371
För frågor angående rekryteringsprocessen, kontakta:
Beatrice Lampinen, HR-Generalist
beatrice.lampinen@valmet.com, +46 60 165088

When everything works together
Valmet is where the best talent from a wide variety of backgrounds comes together. With 14,000 professionals around the world, we are the leading global developer and supplier of technologies, automation and services for the pulp, paper and energy industries. Our commitment to moving our customers’ performance forward requires creativity, technological innovations, service know-how – and above all, teamwork.

Ansök nu