Sydkraft AB jobb i Sundsvall

Hitta lediga jobb hos Sydkraft AB i Sundsvall. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet i Sundsvall.

Local Requirements Manager

Projektledare, IT
Läs mer Feb 8
Den här rollen är idealisk för dig som vill tillämpa dina tekniska och kundfokuserade färdigheter inom Uniper IT. Vi söker dig som har erfarenhet av att hantera & leverera IT tjänster i en outsourcad miljö. Du kommer att samarbeta med Uniper kollegor och leverantörer I Sverige och resten av Europa med fokus på att i Unipers svenska verksamhet leverera effektiva IT-lösningar.
Hej!
Det är vi som är Uniper, ett internationellt energiföretag som driver utvecklingen mot fossilfri elproduktion. Vår framgång bygger på en arbetsplats där människor med olika perspektiv, tankesätt, kompetenser och erfarenheter möts. Vi tror på en arbetsplats där varje människa kan bidra med något värdefullt. Där alla känner sig lika uppskattade och respekterade, oavsett om man arbetar vid våra produktionsanläggningar, kontoret eller hemma. Det är så vi utvecklas som företag och skapar en framtid tillsammans. Vi kallar det för Uniper Way, vår företagskultur. Vi tror att vägen till en hållbar framtid går genom att steg för steg utveckla och förändra, genom att sätta upp mätbara mål som vi uppnår tillsammans. Tror du också på en fossilfri framtid? Följ med oss på vår resa. Energy evolution starts with U!
Din roll hos oss
I rollen som Local Requirements Manager kommer du att ha en roll inom Asset IT Sverige där du agerar som mellanhand i båda riktningarna mellan Unipers IT-leverantörer och affärsenheter. Här blir ditt fokus att leverera effektiva och kundfokuserade IT-lösningar. Rollen kan komma att kräva småskalig projektledning och hantering av både affärsändringar och IT-ändringar. Vidare kommer du att ansvara för att IT-tjänster levereras med kvalitet i tid och inom ramarna för budget.
Du kommer att behöva skaffa dig tillräcklig affärsförståelse för att kunna bedöma effekten av IT-förändringar i syfte att säkerställa minimal påverkan på viktiga affärsprocesser. Samarbete med den svenska verksamheten är avgörande för att specificera och lyssna in IT-krav, för att sedan leverera dessa framgångsrikt. Du kommer att samarbeta med Uniper ITs leverantörer i livscykelhanteringsprocessen för att säkerställa stabiliteten i våra IT-lösningar. En förståelse för IT-processer är väsentlig för att identifiera möjliga förbättringar för att sedan, i samarbete med kollegor, implementera dessa.
Uniper är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bl.a. av regler kring säkerhetsskydd, exportkontroll och nukleär icke-spridning. Vi kommer därför att genomföra säkerhetsprövning av alla våra tjänster och komplettera med registerkontroll för säkerhetsklassade befattningar, i enlighet med Säkerhetsskyddslagen. Uniper är en del av samhällskritisk verksamhet i Sverige varför den här befattningen kan omfattas av krigsplacering. Eventuell hälsoundersökning inklusive drogtest kan också vara aktuellt innan anställning.
Vem vi söker
Vi söker dig med en god simultanförmåga att hantera flertalet IT-projekt och leveranser. För att trivas i rollen behöver du även trivas i en roll med många kontaktytor, där du förväntas skapa relationer starka relationer med den svenska verksamheten och agera kontaktyta för verksamhetens IT-krav. Som person är du flexibel och trivs i en föränderlig miljö där din förmåga att vara lösningsfokuserad och din nyfikenhet kommer till stor nytta. Genom din erfarenhet känner du dig trygg med att arbeta med stakeholders upp till senior management-nivå men också att du kan ifrågasätta, utmana och se möjligheter till förbättringar. Har du dessutom fallenhet att förstå hur ändringar påverkar ur både ett tekniskt och ett verksamhetsperspektiv, har ett analytiskt sinne med starkt fokus på detaljer har du goda förutsättningar att lyckas i tjänsten. Möjlighet och vilja att resa både inom och utanför Sverige vid behov samt flytande språkkunskaper i svenska och engelska i tal och skrift krävs för tjänsten.
Vi ser det som meriterande om du även har;
- En för tjänsten relevant utbildning på högskolenivå eller likvärdiga kvalifikationer
- ITIL certifierad eller en vilja att uppnå certifiering
- Förståelse för Energi & Kraftindustrin
- Erfarenhet av att ha arbetat i en outsourcad IT-miljö
Vi erbjuder lön, förmåner och kompetensutveckling
Våra anställda är vår viktigaste tillgång. Därför erbjuder vi personalförmåner och arbetsvillkor för att du som anställd ska kunna göra ett bra jobb.
Lön
En bra arbetsinsats ska löna sig. Vi erbjuder lön som utgår från din erfarenhet, ditt ansvar och din arbetsinsats.
Trygghet
Att arbeta hos oss ska kännas både utvecklande och tryggt. Vi ser till att alla våra anställda får bra försäkringar och pensionslösningar.
Familj
Barn är en naturlig del av livet. Vi erbjuder alla anställda med barn extra ekonomiskt stöd under tiden man är föräldraledig.
Flexibilitet
Det är viktigt med balans mellan arbete och fritid. Vi erbjuder möjlighet till flextid, distansarbete och arbetstidsförkortning.
Utveckling
Vi gillar innovation och utveckling. Hos oss får du hjälp med bidrag till studier och verktyg som mentorskap och coaching.
Hälsa
Jobb och hälsa hänger ihop. Vi erbjuder alla anställda företagshälsovård, friskvårdsbidrag, fri medicin, läkarvård samt ett årligt ekonomiskt stöd via ”Uniper-kontot”.


Vid frågor är du välkommen att kontakta
rekryterande chef:
Ramona Hunt
ramona.hunt@okg.uniper.energy
Fackliga kontaktpersoner:
Charlotte Pennander, Unionen
+46 705 885879
Laila Klintesten, Unionen
+46 708 244689
Magnus Nicklasson, Sveriges Ingenjörer
+46 76 1154687

Ansök nu

Uniper söker en Teknisk dokumentationsingenjör

Eltekniker
Läs mer Nov 27
Hej!
Det är vi som är Uniper, ett internationellt energiföretag som driver utvecklingen mot fossilfri elproduktion. Vår framgång bygger på en arbetsplats där människor med olika perspektiv, tankesätt, kompetenser och erfarenheter möts. Vi tror på en arbetsplats där varje människa kan bidra med något värdefullt. Där alla känner sig lika uppskattade och respekterade, oavsett om man arbetar vid våra produktionsanläggningar, kontoret eller hemma. Det är så vi utvecklas som företag och skapar en framtid tillsammans. Vi kallar det för Uniper Way, vår företagskultur. Vi tror att vägen till en hållbar framtid går genom att steg för steg utveckla och förändra, genom att sätta upp mätbara mål som vi uppnår tillsammans. Tror du också på en fossilfri framtid? Följ med oss på vår resa. Energy evolution starts with U!
Din roll hos oss
Inom Uniper Sverige ansvarar Sydkraft Hydropower AB för storskalig elproduktion inom vattenkraft. Vi har ett 70 tal anläggningar i Sverige. Till Sydkraft Hydropower AB söker vi en Dokumentationsingenjör som vill jobba med oss. I denna roll har du, tillsammans med två kollegor, ansvar för att bolagets samlade ritnings- och tekniska dokumentation för alla 70 kraftverken förvaltas på bästa sätt. Arbetet sker i nära samverkan med kollegor, konsulter och entreprenörer. Du kommer att jobba inom Unipers svenska vattenkraft (Sydkraft Hydropower AB) på avdelningen Hydro Projects. Hydro Projects är ett team på 21 personer som är placerade i Sundsvall, Malmö och Östersund. Teamet består av 3 chefer, 2 dokumentationsingenjörer, 12 projektledare samt 4 controllers.
Vad kommer du arbeta med?
I arbetsuppgifterna ingår bland annat att:
• I projekt bevaka dokumentationsfrågor samt granska delar av den tekniska dokumentationen.
• Inordna teknisk dokumentation i arkiv. • Hålla våra ritningsstandarder, mallar, ritningslistor samt förteckningar uppdaterade och tillgängliga.
• Ha ett nära samarbete med anläggningsansvariga, projektledare och entreprenörer.
• Tillsammans med kollegor utveckla arbetssätt och verktyg för hantering av teknisk dokumentation.
Uniper är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bl.a. av regler kring säkerhetsskydd, exportkontroll och nukleär icke-spridning. Vi kommer därför att genomföra säkerhetsprövning av alla våra tjänster och komplettera med registerkontroll för säkerhetsklassade befattningar, i enlighet med Säkerhetsskyddslagen. Eventuell hälsoundersökning inklusive drogtest kan också vara aktuellt innan anställning.
Vem vi söker
Vi söker dig som har relevant teknisk högskoleutbildning inom exempelvis elteknik alternativt många års arbetslivserfarenhet inom området. Du har även bred erfarenhet av teknisk dokumentation samt goda kunskaper i Office-paketet och i AutoCad. Arbete med teknisk dokumentation inom eldistribution, transmission eller vattenkraft är meriterande.
Det är även meriterande om du arbetat med olika verktyg för lagring och hantering av digital teknisk dokumentation. Då vi är en global koncern och verkar i en internationell miljö behöver du kunna uttrycka dig väl i svenska och engelska, både i tal och i skrift.
Du är systematisk och noggrann i ditt sätt att arbeta. Du trivs med att arbeta både självständigt och tillsammans med andra. Ditt teknikintresse är stort och du har en utpräglad känsla för god service. Stationeringsort är Sundsvall med möjlighet till distansarbete hemifrån någon dag i veckan. Resor i tjänsten förekommer och körkort är ett krav.
Vi hanterar inkomna ansökningar löpande. Välkommen med din ansökan!
Vid frågor är du välkommen att kontakta:
Rekryterande chef, Zdenko Cabrajic
073-030 00 85
zdenko.cabrajic@swe.uniper.energy
Fackliga kontaktpersoner:
Jonas Sandberg, Akademikerna: jonas.sandberg@swe.uniper.energy
Kent Hammarström , Unionen: kent.hammarstrom@swe.uniper.energy

Ansök nu

Uniper söker en dokumentationsingenjör

Dokumentalist
Läs mer Okt 5
Hej!
Det är vi som är Uniper, ett internationellt energiföretag som driver utvecklingen mot fossilfri elproduktion. Vår framgång bygger på en arbetsplats där människor med olika perspektiv, tankesätt, kompetenser och erfarenheter möts. Vi tror på en arbetsplats där varje människa kan bidra med något värdefullt. Där alla känner sig lika uppskattade och respekterade, oavsett om man arbetar vid våra produktionsanläggningar, kontoret eller hemma. Det är så vi utvecklas som företag och skapar en framtid tillsammans. Vi kallar det för Uniper Way, vår företagskultur. Vi tror att vägen till en hållbar framtid går genom att steg för steg utveckla och förändra, genom att sätta upp mätbara mål som vi uppnår tillsammans. Tror du också på en fossilfri framtid? Följ med oss på vår resa. Energy evolution starts with U!
Din roll hos oss
Inom Uniper Sverige ansvarar Sydkraft Hydropower AB för storskalig elproduktion inom vattenkraft. Vi har ett 70 tal anläggningar i Sverige. Till Sydkraft Hydropower AB söker vi en Dokumentationsingenjör som vill jobba med oss. I denna roll har du, tillsammans med två kollegor, ansvar för att bolagets samlade ritnings- och tekniska dokumentation för alla 70 kraftverken förvaltas på bästa sätt. Arbetet sker i nära samverkan med kollegor, konsulter och entreprenörer. Du kommer att jobba inom Unipers svenska vattenkraft (Sydkraft Hydropower AB) på avdelningen Hydro Projects. Hydro Projects är ett team på 21 personer som är placerade i Sundsvall, Malmö och Östersund. Teamet består av 3 chefer, 2 dokumentationsingenjörer, 12 projektledare samt 4 controllers.
Vad kommer du arbeta med?
I arbetsuppgifterna ingår bland annat att:
• I projekt bevaka dokumentationsfrågor samt granska delar av den tekniska dokumentationen.
• Inordna teknisk dokumentation i arkiv.
• Hålla våra ritningsstandarder, mallar, ritningslistor samt förteckningar uppdaterade och tillgängliga.
• Ha ett nära samarbete med anläggningsansvariga, projektledare och entreprenörer.
• Tillsammans med kollegor utveckla arbetssätt och verktyg för hantering av teknisk dokumentation.
Uniper är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bl.a. av regler kring säkerhetsskydd, exportkontroll och nukleär icke-spridning. Vi kommer därför att genomföra säkerhetsprövning av alla våra tjänster och komplettera med registerkontroll för säkerhetsklassade befattningar, i enlighet med Säkerhetsskyddslagen. Eventuell hälsoundersökning inklusive drogtest kan också vara aktuellt innan anställning.
Vem vi söker
Vi söker dig som har relevant teknisk högskoleutbildning inom exempelvis elteknik alternativt många års arbetslivserfarenhet inom området. Du har även bred erfarenhet av teknisk dokumentation samt goda kunskaper i Office-paketet och i AutoCad. Arbete med teknisk dokumentation inom eldistribution, transmission eller vattenkraft är meriterande. Det är även meriterande om du arbetat med olika verktyg för lagring och hantering av digital teknisk dokumentation. Då vi är en global koncern och verkar i en internationell miljö behöver du kunna uttrycka dig väl i svenska och engelska, både i tal och i skrift.
Du är systematisk och noggrann i ditt sätt att arbeta. Du trivs med att arbeta både självständigt och tillsammans med andra. Ditt teknikintresse är stort och du har en utpräglad känsla för god service. Resor i tjänsten förekommer och körkort är ett krav.
Vi hanterar inkomna ansökningar löpande. Välkommen med din ansökan!Vid frågor är du välkommen att kontakta:
Rekryterande chef, Zdenko Cabrajic
073-030 00 85
zdenko.cabrajic@swe.uniper.energy

Fackliga kontaktpersoner:
Jonas Sandberg, Akademikerna: jonas.sandberg@swe.uniper.energy
Kent Hammarström , Unionen: kent.hammarstrom@swe.uniper.energy

Ansök nu

Uniper söker en Byggprojektledare till Sundsvall/Östersund

Projektledare, bygg och anläggning
Läs mer Okt 2
Hej!
Det är vi som är Uniper, ett internationellt energiföretag som driver utvecklingen mot fossilfri elproduktion. Vår framgång bygger på en arbetsplats där människor med olika perspektiv, tankesätt, kompetenser och erfarenheter möts. Vi tror på en arbetsplats där varje människa kan bidra med något värdefullt. Där alla känner sig lika uppskattade och respekterade, oavsett om man arbetar vid våra produktionsanläggningar, kontoret eller hemma. Det är så vi utvecklas som företag och skapar en framtid tillsammans. Vi kallar det för Uniper Way, vår företagskultur. Vi tror att vägen till en hållbar framtid går genom att steg för steg utveckla och förändra, genom att sätta upp mätbara mål som vi uppnår tillsammans. Tror du också på en fossilfri framtid? Följ med oss på vår resa. Energy evolution starts with U!
Din roll hos oss
Inom Uniper Sverige ansvarar Sydkraft Hydropower AB för storskalig elproduktion inom vattenkraft. Vi har ett 70 tal anläggningar i Sverige varav våra största anläggningar finns längst älvarna i norr, från Ljungan till Umeälv. Vi arbetar i nära samarbete med funktioner inom Uniper koncernen inom Sverige och internationellt. Som projektledare på Uniper blir du del av ett erfaret och kompetent team som ansvarar för större investeringsprojekt och utveckling av vår vattenkraft. Vi är idag 11 projektledare i vårt team i Sverige, där de flesta är lokaliserade i Sundsvall och Malmö men vi har även ett lokalkontor i Östersund.
Vi behöver nu förstärka vårt team med en medarbetare som har erfarenhet inom byggområdet. Projekten handlar i huvudsak om investeringar i befintliga vattenkrafts- och dammanläggningar, men även batteri och solcellsanläggningar. Vi har idag flertalet stora byggprojekt där vi ökar dammsäkerheten och framöver kommer det bli många projekt för att minska vattenkraftens miljöpåverkan pga. omprövningen av vattenkraftens miljövillkor.
Vad kommer du arbeta med?
Som projektledare hos oss bidrar du till säkra dammanläggningar samt utveckling av vattenkraften. Du tar ansvar för hela projektet från förstudie till garantiperiod. Du leder och driver projekt med planering, kostnadsuppföljning, framtagande av beslutsunderlag för investeringsbeslut, beställning av förfrågningshandlingar, entreprenörsförhandlingar, byggmöten samt teknisk sakkunskap. Du är också med och bidrar med kompetens till vårt tekniska nätverk inom Unipers vattenkraft.
Hos Uniper får du möjlighet att skapa dig en hållbar karriär inom en framtidsbransch. Som projektledare har du en viktig roll i en spännande och utvecklande verksamhet och du får möjlighet att utveckla utmanande projekt tillsammans med kollegor, konsulter och entreprenörer för att uppnå våra gemensamma mål. Vi uppmuntrar mångfald i vårt team och värdesätter olika perspektiv. Hos oss har alla anställda, oavsett bakgrund, likvärdiga möjligheter till karriärtillväxt och utveckling inom organisationen.
Projektledning innebär periodvis hög närvaro på anläggningen där projekten pågår, så närhet till anläggningarna är fördelaktigt.
Vi tror att lämplig placeringsort är Sundsvall eller Östersund men Uniper tillämpar ”Flexible working” vilket innebär att möjligheten att arbeta på valfri plats är stor.
Uniper är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bl.a. av regler kring säkerhetsskydd, exportkontroll och nukleär icke-spridning. Vi kommer därför att genomföra säkerhetsprövning av alla våra tjänster och komplettera med registerkontroll för säkerhetsklassade befattningar, i enlighet med Säkerhetsskyddslagen. Eventuell hälsoundersökning inklusive drogtest kan också vara aktuellt innan anställning.
Vem vi söker
Vi välkomnar ansökningar från alla med högskoleexamen från en ingenjörsutbildning inom relevant område eller motsvarande arbetslivserfarenhet att söka. Har du erfarenhet som projektledare eller som platschef för större anläggningsprojekt, alternativt är en erfaren konsult inom samma område är detta meriterande. Arbete vid vattenkraftsanläggningar eller dammsäkerhetsprojekt är starkt meriterande.
Som person har du lätt för att samarbeta, du är strukturerad samt att du prioriterar säkerhet och har en hög ambition att leverera resultat i ditt arbete. Du har också goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift. Resor i tjänsten förekommer och körkort är ett krav.
Vi hanterar inkomna ansökningar löpande. Välkommen med din ansökan!
Kontaktinformation
Vid frågor är du välkommen att kontakta:
Rekryterande chef, Zdenko Cabrajic
073-030 00 85
zdenko.cabrajic@swe.uniper.energy

Fackliga kontaktpersoner
Jonas Sandberg, Akademikerna: jonas.sandberg@swe.uniper.energy
Kent Hammarström , Unionen: kent.hammarstrom@swe.uniper.energy

Ansök nu

Uniper söker en utvecklingsingenjör med inriktning stödtjänster

Utvecklingsingenjör, elkraft
Läs mer Sep 6
Vill du ha en spännande roll i energiomställningen? Uniper söker en utvecklingsingenjör med inriktning stödtjänster till Sundsvall.
Hej!
Det är vi som är Uniper, ett internationellt energiföretag som driver utvecklingen mot fossilfri elproduktion. Vår framgång bygger på en arbetsplats där människor med olika perspektiv, tankesätt, kompetenser och erfarenheter möts. Vi tror på en arbetsplats där varje människa kan bidra med något värdefullt. Där alla känner sig lika uppskattade och respekterade, oavsett om man arbetar vid våra produktionsanläggningar, kontoret eller hemma. Det är så vi utvecklas som företag och skapar en framtid tillsammans. Vi kallar det för Uniper Way, vår företagskultur. Vi tror att vägen till en hållbar framtid går genom att steg för steg utveckla och förändra, genom att sätta upp mätbara mål som vi uppnår tillsammans. Tror du också på en fossilfri framtid? Följ med oss på vår resa. Energy evolution starts with U!
Din roll hos oss
Vi söker nu en utvecklingsingenjör till Produktionsutveckling som har en central roll i utvecklingsarbetet av Unipers svenska vattenkraft. Gruppen arbetar med utveckling och anpassning av processer och system där vår driftcentral och tradingverksamhet är viktiga beställare. Vi räknar på lönsamhet vid upprustning och utvecklingsprojekt, optimerar våra anläggningars nätabonnemang samt bevakar förändringar på elmarknaden. Produktionsutveckling ansvarar också för en växande portfölj av stödtjänster från vattenkraft och batterisystem där vi nu behöver en ny kollega.
Vad kommer du arbeta med?
Du kommer arbeta som produktägare för våra stödtjänster. I detta ingår:
• Förkvalificering av stödtjänster för våra kraftverk. Ansvar för ansökan och kontakt med Svenska Kraftnät. Samordning vid tester samt sammanställning av testdata.
• Utredningar av åtgärder för ökad lönsamhet.
• Utvecklingsprojekt både inom bolaget och tillsammans med andra Uniper bolag och externa organisationer.
• Omvärldsbevakning, bevaka förändringar på elmarknaden genom externa forum.
• Utvecklingsarbete i vårat planeringssystem.
Uniper är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bl.a. av regler kring säkerhetsskydd, exportkontroll och nukleär icke-spridning. Vi kommer därför att genomföra säkerhetsprövning av alla våra tjänster och komplettera med registerkontroll för säkerhetsklassade befattningar, i enlighet med Säkerhetsskyddslagen. Eventuell hälsoundersökning inklusive drogtest kan också vara aktuellt innan anställning.
Vem vi söker
Vi ser gärna att du har en civilingenjörs-/högskoleutbildning inom lämpligt område. Du är engagerad och har en ständig drivkraft att utveckla verksamheten. Du tar stort eget ansvar och arbetar mot strategiska mål som du inte sällan varit med och formulerat. Du är duktig på att kommunicera och samordnar frågor mellan interna och externa parter. Det är meriterande om du har erfarenhet av elmarknaden, stödtjänster samt optimering av vattenkraft.
Vi hanterar inkomna ansökningar löpande. Välkommen med din ansökan!
Kontaktinformation
Vid frågor är du välkommen att kontakta:
Rekryterande chef, Jonas Skägg
jonas.skagg@swe.uniper.energy

Fackliga kontaktpersoner
Jonas Sandberg, Akademikerna: jonas.sandberg@swe.uniper.energy
Kent Hammarström , Unionen: kent.hammarstrom@swe.uniper.energy

Ansök nu

Brinner du för Dataanalys? Uniper söker en Data Scientist

IT-tekniker/Datatekniker
Läs mer Sep 6
Hej!
Det är vi som är Uniper, ett internationellt energiföretag som driver utvecklingen mot fossilfri elproduktion. Vår framgång bygger på en arbetsplats där människor med olika perspektiv, tankesätt, kompetenser och erfarenheter möts. Vi tror på en arbetsplats där varje människa kan bidra med något värdefullt. Där alla känner sig lika uppskattade och respekterade, oavsett om man arbetar vid våra produktionsanläggningar, kontoret eller hemma. Det är så vi utvecklas som företag och skapar en framtid tillsammans. Vi kallar det för Uniper Way, vår företagskultur. Vi tror att vägen till en hållbar framtid går genom att steg för steg utveckla och förändra, genom att sätta upp mätbara mål som vi uppnår tillsammans. Tror du också på en fossilfri framtid? Följ med oss på vår resa. Energy evolution starts with U!
Din roll hos oss
Vi är stolta över vårt engagemang för teknologisk innovation och strävan efter att maximera effektiviteten inom energisektorn. Just nu letar vi efter en kreativ Data Scientist som vill vara en del av vårt team och utveckla och automatisera analyser av stora mängder information från våra vattenkraftverk.I egenskap av Data Scientist i Technology Development-teamet kommer du att ha en nyckelroll där du stöttar vår verksamhet genom att förenkla och förbättra arbetsprocesserna. Hos oss kommer du att vara en del av ett växande team och ha möjligheten att arbeta med spännande teknologier och nyskapande metoder, som bidrar till utvecklingen av vår verksamhet.
Hos oss kommer du att:


- Bygga och utveckla avancerade algoritmer och modeller för att automatisera analysen av stora datamängder från vattenkraftverk.
- Arbeta nära vårt ingenjörsteam för att förstå komplexa system och identifiera möjligheter till förbättring genom dataanalys.
- Utforska och implementera maskininlärningstekniker för att upptäcka mönster, trender och avvikelser i mätdata.
- Skapa användbara visualiseringar och rapporter för att kommunicera insikter till olika intressenter.
- Samarbeta med tvärfunktionella team för att integrera dataanalysresultat i beslutsfattande processer och verksamhetsstrategier.
- Inhämta och bidra med idéer och kunskap inom analys och dataautomation för att hjälpa organisationen bli mer datadriven.
Uniper är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bl.a. av regler kring säkerhetsskydd, exportkontroll och nukleär icke-spridning. Vi kommer därför att genomföra säkerhetsprövning av alla våra tjänster och komplettera med registerkontroll för säkerhetsklassade befattningar, i enlighet med Säkerhetsskyddslagen. Eventuell hälsoundersökning inklusive drogtest kan också vara aktuellt innan anställning.
Vem vi söker
Vi söker dig med utbildning inom data science, statistik eller relaterat område som vi anser likt. Vi ser att du har erfarenhet av att arbeta med stora datamängder, med tidsseriedatabaser och med att tillämpa avancerade analysmetoder. Vi tror att du har erfarenhet av att använda visualiseringsverktyg, färdighet i programmeringsspråk som Python, R, Matlab, Java samt utmärkta kommunikationsfärdigheter och förmåga att presentera tekniska resultat på ett begripligt sätt.
För att lyckas i rollen behöver du ha djup förståelse för maskininlärningstekniker och erfarenhet av att implementera dem i praktiska applikationer. Kunskap om energisystem och dess mätdata är meriterande.
Som person har du driv att jobba med utveckling och att hitta nya vägar. Då vi värderar samarbete högt, söker vi dig som med dina specialistkunskaper vill hjälpa och förbättra andras arbete.
Om du är passionerad för dataanalys, har en stark analytisk förmåga och vill vara en del av vårt engagerade team på Uniper, ser vi fram emot att få din ansökan!


Kontaktinformation
Vid frågor är du välkommen att kontakta:
Rekryterande chef, Mikael Molinder
070-289 11 30

Fackliga kontaktpersoner
Akademikerna: Jonas Sandberg
jonas.sandberg@swe.uniper.energy
Unionen: Kent Hammarström
kent.hammarstrom@swe.uniper.energy

Information

AvtalsvillkorTillsvidare avtal Arbestid: Full time Startdatum: Sista ansökningsdag: 2023-09-24Lönespann:
?

Ansök nu

Uniper söker en System Manager Nätverk & Säkerhet till Sundsvall

Datasäkerhetsansvarig
Läs mer Maj 24
Är du nyfiken på vattenkraft och redo för en ny spännande roll inom IT-nätverk och säkerhet?
Passion for Energy
Vi på Uniper gillar passionerade medarbetare och kollegor. Med passion som drivkraft ser vi till att leverera el med högsta kvalitet till samhälle och industri i Sverige – varje sekund av årets alla dagar. Det är i det personliga engagemanget, i dialog, mångfald och olikheter på jobbet som vi tillsammans levererar samhällsnytta i realtid – och samtidigt fokuserar vår innovationskraft mot framtidens energilösningar. Eller som vi säger: ’”Passion for energy”. Vi behöver fler som brinner för energi och vill göra skillnad på riktigt. Är du en av dem?
The Uniper Way – så arbetar vi
Våra medarbetare är grunden för Unipers framgång och framtid. Vi arbetar tillsammans och i dialog. Hos oss utvecklas och förstärks kompetens på individnivå. Vi visar entreprenöranda och tar ansvar, i alla delar av koncernen. Vi har en gemensam hållning och värdegrund för hur vi bedriver det dagliga arbetet inom koncernen och i våra olika verksamheter. Vi kallar det ”The Uniper Way”.
Vad vi söker
Trivs du i en snabbrörlig miljö där ditt arbete har en betydande påverkan? Då har vi en spännande möjlighet för dig. Vi letar efter en System Manager som vill ansluta sig till vår avdelning Tekniska Stödsystem. Avdelningen har bland annat ansvar för teknisk IT, datakommunikation, IT-säkerhet, SOC, mätdatasystem, SCADA, RAKEL samt våra optimerings- och planeringssystem.
Som System Manager hos oss kommer du att ansvara för drift, säkerhet och förvaltning av företagets IT-nätverk. Vårt IT-nätverk använder bland annat satellitkommunikation och RAKEL för att koppla samman våra 80 anläggningar. Du kommer att spela en avgörande roll för att säkerställa stabiliteten, effektiviteten och tillförlitligheten i vår teknikinfrastruktur. Du deltar i utvecklingsprojekt tillsammans med andra Uniper bolag för att driva innovation och förbättring.
Avdelningen Tekniska Stödsystem har en viktig roll i att ständigt förbättra vår verksamhet genom att följa teknikutveckling och tillvarata de nya möjligheter som skapas genom digitalisering. I arbetet som System Manager ingår att tillsammans med övriga i gruppen arbeta med olika utredningar av åtgärder för ökad lönsamhet samt identifierar och utvärderar framtida behov och effektiviseringsmöjligheter. Du är också kontaktperson för användare i utvecklings- och driftsfrågor inom ditt område och planerar uppgraderingar och underhåll för dina system samt säkerställer att systemen har hög säkerhet och tillgänglighet. IT-informationssäkerhet är ett viktigt utvecklingsområde som påverkar teamets dagliga arbete. Du har budgetansvar för dina system.
Huvudsakliga ansvarsområden:
• Övervaka den dagliga driften och underhållet av vårt IT-nätverk.
• Leda utvecklingsprojekt inom IT-säkerhet och nätverk.
• Samarbeta i tvärfunktionella team för att utforma och implementera förbättringar
• Verka som kontaktperson inom ditt område för användare i utvecklings- och driftsfrågor. Du är också kontaktperson mot leverantörer.
• Säkerställa att dina system har hög säkerhet och tillgänglighet
Uniper är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bl.a. av regler kring säkerhetsskydd, exportkontroll och nukleär icke-spridning. Vi kommer därför att genomföra säkerhetsprövning av alla våra tjänster och komplettera med registerkontroll för säkerhetsklassade befattningar, i enlighet med Säkerhetsskyddslagen.
Eventuell hälsoundersökning inklusive drogtest kan också vara aktuellt innan anställning.
Vem vi söker
Vi söker dig som har en civilingenjörs-/högskoleutbildning inom lämpligt område. Det är meriterande om du har erfarenhet av större IT-nätverk, SIEM och lösningar från Palo Alto/Juniper Networks. Du har goda kunskaper inom IP-nätverk och IT-säkerhet. Du har en vilja att utveckla och förbättra samtidigt som det finns fallenhet för analys. Du kan självständigt driva och samordna frågor med många interna och externa kontakter. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både svenska och engelska.
Tjänstens placering är på huvudkontoret i Sundsvall. Vi tillämpar ”Flexible working” vilket innebär att möjligheten att arbeta på valfri plats är stor.
Vi är en arbetsgivare som värderar öppenhet, mod och samhällsansvar. På Uniper är vi övertygade om att mångfald bidrar till att skapa förutsättningar för en hälsosam arbetsmiljö, ökad dynamik och bättre lönsamhet. Vi strävar efter att spegla samhällets utveckling och vi välkomnar sökanden som breddar vår mångfald.

Kontaktinformation
Vid frågor är du välkommen att kontakta:
Rekryterande chef, Patrik Edin,
076-526 87 59, patrik.edin@swe.uniper.energy


Fackliga kontaktpersoner
Akademikerna: Jonas Sandberg
jonas.sandberg@swe.uniper.energy


Unionen: Kent Hammarström
Kent.Hammarstrom@swe.uniper.energy

Ansök nu

Uniper söker produktionsingenjör till Sydkraft Hydropower AB i Sundsvall

Processingenjör, elkraft
Läs mer Apr 21
Passion for Energy
Vi på Uniper gillar passionerade medarbetare och kollegor. Med passion som drivkraft ser vi till att leverera el med högsta kvalitet till samhälle och industri i Sverige – varje sekund av årets alla dagar. Det är i det personliga engagemanget, i dialog, mångfald och olikheter på jobbet som vi tillsammans levererar samhällsnytta i realtid – och samtidigt fokuserar vår innovationskraft mot framtidens energilösningar. Eller som vi säger: ’”Passion for energy”. Vi behöver fler som brinner för energi och vill göra skillnad på riktigt. Är du en av dem?
Uniper Way – så arbetar vi
Våra medarbetare är grunden för Unipers framgång och framtid. Vi arbetar tillsammans och i dialog. Hos oss utvecklas och förstärks kompetens på individnivå. Vi visar entreprenöranda och tar ansvar, i alla delar av koncernen. Vi har en gemensam hållning och värdegrund för hur vi bedriver det dagliga arbetet inom koncernen och i våra olika verksamheter. Vi kallar det ”The Uniper Way”.
Vad vi söker
Som Produktionsingenjör ansvarar du för kortsiktig optimering och planering av Unipers svenska vattenkraftproduktion. Kontinuerligt optimera, planera, dokumentera och aktivera vilka produkter som ska säljas vid vilket tillfälle, på spot eller reglermarknaderna för FCR, FRR och FFR.
Fungerar som Produktionsledning för de övriga kraftslagen såsom kärnkraft, värmekraft och gasturbinerna i vår nordiska portfölj. Nomineringsansvarig för all fysisk produktion i portföljen samt på uppdrag från UGC, vårt tradingbolag i Düsseldorf, ta hand om balansansvaret i realtid samt bedriva fysisk elhandel under kvällar och nätter. I tjänsten ingår skiftarbete.
Uniper är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bl.a. av regler kring säkerhetsskydd, exportkontroll och nukleär icke-spridning. Vi kommer därför att genomföra säkerhetsprövning av alla våra tjänster och komplettera med registerkontroll för säkerhetsklassade befattningar, i enlighet med Säkerhetsskyddslagen. Eventuell hälsoundersökning inklusive drogtest kan också vara aktuellt innan anställning.
Vem vi söker
Vi ser gärna att du har akademisk utbildning inom energi/elkraft, alternativt likvärdig erfarenhet av arbete med vattenkraft eller elsystemet. Du bör du även vara intresserad av och ha kunskaper i ekonomi, gärna med finansiell inriktning.
Då vi är ett internationellt bolag behöver du kunna uttrycka dig väl i svenska och engelska i tal och skrift. Vi strävar efter att spegla samhällets utveckling och vi välkomnar sökanden som breddar vår mångfald.
Kontaktinformation
Vid frågor är du välkommen att kontakta:
Rekrytera chef, Tomas Salomonsson
Tomas.Salomonsson@swe.uniper.energy

Fackliga kontaktpersoner
Akademikerna: Jonas Sandberg
jonas.sandberg@swe.uniper.energy
Unionen: Anne Hietämaki
anne.hietamaki@swe.uniper.energy

Ansök nu

Sydkraft Hydropower söker en Dammtekniskt sakkunnig

Civilingenjör, produktion, elkraft
Läs mer Apr 4
Passion for Energy
Vi på Uniper gillar passionerade medarbetare och kollegor. Med passion som drivkraft ser vi till att leverera el med högsta kvalitet till samhälle och industri i Sverige – varje sekund av årets alla dagar. Det är i det personliga engagemanget, i dialog, mångfald och olikheter på jobbet som vi tillsammans levererar samhällsnytta i realtid – och samtidigt fokuserar vår innovationskraft mot framtidens energilösningar. Eller som vi säger: ’”Passion for energy”. Vi behöver fler som brinner för energi och vill göra skillnad på riktigt. Är du en av dem?
The Uniper Way – så arbetar vi
Våra medarbetare är grunden för Unipers framgång och framtid. Vi arbetar tillsammans och i dialog. Hos oss utvecklas och förstärks kompetens på individnivå. Vi visar entreprenöranda och tar ansvar, i alla delar av koncernen. Vi har en gemensam hållning och värdegrund för hur vi bedriver det dagliga arbetet inom koncernen och i våra olika verksamheter. Vi kallar det ”The Uniper Way”.
Vad vi söker
Inom Uniper Sverige ansvarar Sydkraft Hydropower AB för produktionsanläggningarna gällande vattenkraft. Vi är Sveriges tredje största vattenkraftsproducent med 76 stycken hel- och delägda kraftverk, varav de största finns kring älvarna i norr, från Ljungan till Umeälven. Vi arbetar i nära samarbete med funktioner inom Uniper koncernen i Sverige och internationellt.
Som Dammtekniskt sakkunnig på Uniper blir du del av en erfaren och kompetent grupp på sju personer som ansvarar för att dammarna vid våra vattenkraftverk upprätthåller en god säkerhet. Vår ambition är att bedriva ett dammsäkerhetsarbete på hög internationell nivå med tätt samarbete inom teamet, organisationen och branschen.
Vad kommer du jobba med?
I rollen som Dammtekniskt sakkunnig kommer du att ansvara för dammsäkerhetsarbetet vid tilldelade dammanläggningar inom Unipers kraftverksbestånd, bland annat genom att:
• upprätthålla funktionen Dammtekniskt sakkunnig i enlighet med RIDAS,
• planera för och medverka vid Fördjupade inspektioner,
• genomföra olika typer av dammsäkerhetsutredningar,
• ansvara för aktuell helhetsbild av dammanläggningars risker via genomförande av Dammsäkerhetsutvärderingar,
• ta fram åtgärdsförslag för allt från underhållsåtgärder till större investeringar med syfte att vidmakthålla och förbättra dammsäkerheten,
• kontinuerligt utveckla tillståndsövervakningsarbetet, t.ex. dammätning och dammätningssystem,
• initiera och medverka i projekt som sakkunnig i dammsäkerhetsfrågor,
• upprätta och uppdatera beredskapsplaner avseende dammar samt verka som beslutsstöd i beredskapssituationer,
• rapportera och samverka om dammsäkerhet med myndigheter och intressenter,
• säkerställa att anläggningsinformation, konsekvensutredningar och flödesklassificeringar hålls aktuella,
• planera och genomföra interna utbildningar inom dammsäkerhetsområdet för medarbetare med dammsäkerhetsrelaterade arbetsuppgifter,
• delta i FoU-verksamhet inom dammsäkerhetsområdet.

Uniper tillämpar ”Flexible working” vilket innebär att möjligheten att arbeta på valfri plats är stor. Tjänsten är i första hand placerad vid vårat kontor i Sundsvall, men annan stationeringsort kan diskuteras.
Uniper är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bl.a. av regler kring säkerhetsskydd, exportkontroll och nukleär icke-spridning. Vi kommer därför att genomföra säkerhetsprövning av alla våra tjänster och komplettera med registerkontroll för säkerhetsklassade befattningar, i enlighet med Säkerhetsskyddslagen. Eventuell hälsoundersökning inklusive drogtest kan också vara aktuellt innan anställning.
Vem vi söker
Vi tror att du som söker har en högskoleexamen från en ingenjörsutbildning inom relevant område, gärna civilingenjör, eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Lämpligen har du flerårig erfarenhet av arbete med dammar och dammsäkerhet, gärna 10 år eller mer.
Som person har du lätt för att samarbeta, har god analytisk förmåga och en hög ambition att leverera resultat i ditt arbete. Du behöver ha förmågan att kunna planera och prioritera ditt eget arbete på ett bra sätt eftersom tjänsten omfattar en hel del självständigt arbete. Eftersom rollen utgör en viktig funktion i beredskapsorganisationen krävs förmåga att även under pressade situationer kunna fatta och kommunicera väl avvägda beslut och rekommendationer. Det är till fördel ifall du tidigare har arbetat med beredskapsfrågor för dammanläggningar.
Du har därtill goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift. Resor i tjänsten förekommer och körkort är ett krav.

Kontaktinformation
Vid frågor är du välkommen att kontakta:
Rekryterande chef, Erik Nordgaard
+46 70 624 57 75
erik.nordgaard@swe.uniper.energy

Fackliga kontaktpersoner
Akademikerna: Jonas Sandberg
jonas.sandberg@swe.uniper.energy
Unionen: Anne Hietamäki
anne.hietamaki@swe.uniper.energy

Ansök nu

Sydkraft Hydropower AB söker Anläggningsansvarig

Anläggningsingenjör, elkraft
Läs mer Apr 4
Passion for Energy
Vi på Uniper gillar passionerade medarbetare och kollegor. Med passion som drivkraft ser vi till att leverera el med högsta kvalitet till samhälle och industri i Sverige – varje sekund av årets alla dagar. Det är i det personliga engagemanget, i dialog, mångfald och olikheter på jobbet som vi tillsammans levererar samhällsnytta i realtid – och samtidigt fokuserar vår innovationskraft mot framtidens energilösningar. Eller som vi säger: ’”Passion for energy”. Vi behöver fler som brinner för energi och vill göra skillnad på riktigt. Är du en av dem?
The Uniper Way – så arbetar vi
Våra medarbetare är grunden för Unipers framgång och framtid. Vi arbetar tillsammans och i dialog. Hos oss utvecklas och förstärks kompetens på individnivå. Vi visar entreprenöranda och tar ansvar, i alla delar av koncernen. Vi har en gemensam hållning och värdegrund för hur vi bedriver det dagliga arbetet inom koncernen och i våra olika verksamheter. Vi kallar det ”The Uniper Way”.
Vad vi söker
Sydkraft Hydropower AB svarar för all vattenkraft inom Unipers verksamhet i Sverige och producerar ett normalår drygt 8 TWh el. Produktionen sker i 77 hel- och delägda vattenkraftverk, lokaliserade från Lycksele i norr till Kristianstad i söder, med en samlad effekt på cirka 1 700 MW. Antalet anställda är cirka 170. Huvudkontoret ligger i Sundsvall. Vi söker nu en Anläggningsansvarig till Sydkraft Hydropower vattenkraftverk.
Vad kommer du jobba med?
Som anläggningsansvarig kommer du att arbeta, både självständigt och tillsammans med kollegor, för att säkerställa statusen vid våra kraftverk och se till att de fungerar som effektiva produktionsanläggningar, på kort och lång sikt. Du ansvarar för ekonomisk och teknisk uppföljning av verksamheten samt projekt i dina anläggningar. Arbetet innebär resor då verksamhetsområdet är i norra Sverige. Arbetet omfattar bland annat följande arbetsuppgifter:
Säkerställa person- och anläggningssäkerhet
Prioritering av åtgärder på kraftverk
Initiera och följa upp upprustningsprojekt
Framtagning av underlag för beslut
Kontakter med entreprenörer och konsulter
Arbeta med förhandlingar, kontakter och avtal
Utredningar
Framtagning av rapportunderlag till styrelser
Branschkontakter


Uniper är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bl.a. av regler kring säkerhetsskydd, exportkontroll och nukleär icke-spridning. Vi kommer därför att genomföra säkerhetsprövning av alla våra tjänster och komplettera med registerkontroll för säkerhetsklassade befattningar, i enlighet med Säkerhetsskyddslagen. Eventuell hälsoundersökning inklusive drogtest kan också vara aktuellt innan anställning.
Vem vi söker
Vi söker dig med Teknisk utbildning på högskolenivå och ett brett intresse för vattenkraftteknik. Erfarenhet av vattenkraft och liknande arbetsuppgifter är önskvärda. Eftersom arbetet är självständigt och innebär många kontakter, såväl externa som interna, värdesätter vi följande personliga egenskaper:
Du är affärsmässig och självgående
Du präglas av helhetssyn, drivkraft, inlevelse och mod
Du har god samarbetsförmåga
Du är kommunikativ och resultatorienterad
Du har lätt för att uttrycka dig i både tal och skrift


Kontaktinformation
För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta
Rekryterande chef: Uno Johansson,
uno.johansson@swe.uniper.energy,
070- 325 05 79

Fackliga kontaktpersoner
Akademikerna: Jonas Sandberg
jonas.sandberg@swe.uniper.energy
Unionen: Anne Hietamäki
anne.hietamaki@swe.uniper.energy

Ansök nu

Underhållsstrateg till Sydkraft Hydropower i Sundsvall eller Malmö

Underhållsplanerare
Läs mer Apr 26
Passion for Energy
Vi på Uniper gillar passionerade medarbetare och kollegor. Med passion som drivkraft ser vi till att leverera el med högsta kvalitet till samhälle och industri i Sverige – varje sekund av årets alla dagar. Det är i det personliga engagemanget, i dialog, mångfald och olikheter på jobbet som vi tillsammans levererar samhällsnytta i realtid – och samtidigt fokuserar vår innovationskraft mot framtidens energilösningar. Eller som vi säger: ’”Passion for energy”. Vi behöver fler som brinner för energi och vill göra skillnad på riktigt. Är du en av dem?
Uniper Way – så arbetar vi
Våra medarbetare är grunden för Unipers framgång och framtid. Vi arbetar tillsammans och i dialog. Hos oss utvecklas och förstärks kompetens på individnivå. Vi visar entreprenöranda och tar ansvar, i alla delar av koncernen. Vi har en gemensam hållning och värdegrund för hur vi bedriver det dagliga arbetet inom koncernen och i våra olika verksamheter. Vi kallar det ”The Uniper Way”.
Vad vi söker
I arbetet med att säkra vår vattenkraftproduktion och våra anläggningars skick så söker vi nu en underhållsstrateg till vår avdelning Hydro Operations. Placeringsort är Sundsvall eller Malmö. Du kommer arbeta med våra fyra team inom Hydro Operations, men också mot våra andra avdelningar inom vattenkraften. Där kan också samarbete mot andra kraftslag och våra globala kollegor kan förekomma.
I rollen kommer du arbeta med att utveckla våra underhållsstrategier och driva vårt arbete i linje med dessa. Detta innebär bland annat att säkerställa att vi utför rätt underhållsaktiviteter vid rätt tidpunkt på våra anläggningar. I din roll arbetar du också med ständiga förbättringar och optimering av arbetssätt, systemstöd och uppföljning.


Detta kommer du jobba med:
• Utveckling av vårt underhållsprogram för att säkerställa rätt aktiviteter, vid rätt tidpunkt för rätt anläggningskategori och koppling till arbetssätt med statusbedömning
• Analysera och föreslå förändringar för systemstöd och hjälpmedel till verksamheten
• Skapa styrning och uppföljning av underhållsaktiviteter som genomförs i verksamheten
• Vara styrande, stödjande och granskande för att säkerställa att processer och standarder efterlevs
• Delta eller leda interna utvecklingsprojekt gällande förändringar, nya affärer och förnyelse av kontrakt kopplade till Hydro Operations
I denna roll kommer du i allra högst grad vara en bidragande faktor till att möjliggöra mer förnybar energi i kraftsystemet.
Uniper är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bl.a. av regler kring säkerhetsskydd, exportkontroll och nukleär icke-spridning. Vi kommer därför att genomföra säkerhetsprövning av alla våra tjänster och komplettera med registerkontroll för säkerhetsklassade befattningar, i enlighet med Säkerhetsskyddslagen. Eventuell hälsoundersökning inklusive drogtest kan också vara aktuellt innan anställning.
Vi som arbetsgivare ställer oss positiva till ett flexibelt förhållningssätt kring distansarbete utifrån verksamhetens och individens förutsättningar.
Vem vi söker
Vi söker dig som är tekniskt kunnig och har lång erfarenhet av strategiskt underhållsarbete inom energibranschen, alternativt annan industri. Du har högskoleutbildning eller motsvarande dokumenterad kunskap. Det är fördelaktigt om du har erfarenhet av att leda förändringsarbete kopplat till processer, system eller andra verksamhetsförbättrande åtgärder. Du behöver ha goda både muntliga och skriftliga kunskaper i svenska och engelska för att lyckas i rollen. Resor i tjänsten förekommer och tjänsten kräver B-körkort.
Som person tror vi du är engagerad, flexibel, effektiv och trivs med att ta eget ansvar. Du har både ett helikopterperspektiv så du kan prioritera förbättringar samtidigt som du kan delta i detaljerade diskussioner.
Eftersom tjänsten innebär många kontaktytor mot olika delar av verksamheten så tror vi du har lätt för och tycker det är roligt att samarbeta både digitalt och fysiskt med våra andra medarbetare.
Kontaktinformation
Vid frågor är du välkommen att kontakta:
Rekryterande chef,
Karl Olofsson, 0708-27 47 81
Fackliga kontaktpersoner,
Akademikerna: Jonas Sandberg
jonas.sandberg@swe.uniper.energy
Unionen: Anne Hietämaki
anne.hietamaki@swe.uniper.energy

Ansök nu

Uniper söker en Utvecklingsingenjör till Sundsvall

Utvecklingsingenjör, elkraft
Läs mer Mar 29
Uniper söker en Utvecklingsingenjör till Sundsvall som vill arbeta med Vattenkraft
Passion for Energy
Vi på Uniper gillar passionerade medarbetare och kollegor. Med passion som drivkraft ser vi till att leverera el med högsta kvalitet till samhälle och industri i Sverige – varje sekund av årets alla dagar. Det är i det personliga engagemanget, i dialog, mångfald och olikheter på jobbet som vi tillsammans levererar samhällsnytta i realtid – och samtidigt fokuserar vår innovationskraft mot framtidens energilösningar. Eller som vi säger: ’”Passion for energy”. Vi behöver fler som brinner för energi och vill göra skillnad på riktigt. Är du en av dem?
The Uniper Way – så arbetar vi
Våra medarbetare är grunden för Unipers framgång och framtid. Vi arbetar tillsammans och i dialog. Hos oss utvecklas och förstärks kompetens på individnivå. Vi visar entreprenöranda och tar ansvar, i alla delar av koncernen. Vi har en gemensam hållning och värdegrund för hur vi bedriver det dagliga arbetet inom koncernen och i våra olika verksamheter. Vi kallar det ”The Uniper Way”.
Vad vi söker
Just nu söker vi en Utvecklingsingenjör till gruppen Produktionsutveckling som har en central roll i utvecklingsarbetet av Sydkraft Hydropowers verksamhet. Gruppens arbete omfattar bland annat utveckling och anpassning av våra optimeringssystem samt att säkerställa optimerad drift av våra kraftverk. Ett annat viktigt uppdrag är att stödja vår driftcentral i utveckling av processer och verktyg samt att bevaka förändringar på elmarknaden.
Tjänstens placering är på huvudkontoret i Sundsvall. Sydkraft Hydropower AB svarar för all vattenkraft inom Unipers verksamhet i Sverige och producerar ett normalår drygt 8 TWh el. Produktionen sker i 77 hel- och delägda vattenkraftverk, lokaliserade från Lycksele i norr till Kristianstad i söder, med en samlad effekt på cirka 1 700 MW. Antalet anställda är cirka 170.
Vad kommer du arbeta med?
Utveckling av system och processer i driftcentralen i takt med förändringar på elmarknaden.
Förkvalificering av stödtjänster för våra kraftverk. Ansvarar för ansökan och kontakten med SvK, samordnar när tester ska göras i samråd med andra avdelningar internt och konsulter samt sammanställer testdata.
Du arbetar tillsammans med övriga gruppen med olika utredningar av åtgärder för ökad lönsamhet. Utrednings- och analysarbete sker med stöd av optimeringssystemet SmG (Smart Generation från Volue) bl.a. utvärdera olika alternativ inför upprustningsprojekt.
Din roll kan också komma att delta i utvecklingsprojekt både inom bolaget och tillsammans med andra Uniper bolag och externa organisationer.


Uniper är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bl.a. av regler kring säkerhetsskydd, exportkontroll och nukleär icke-spridning. Vi kommer därför att genomföra säkerhetsprövning av alla våra tjänster och komplettera med registerkontroll för säkerhetsklassade befattningar, i enlighet med Säkerhetsskyddslagen. Eventuell hälsoundersökning inklusive drogtest kan också vara aktuellt innan anställning.
Vem vi söker
Vi söker dig som har erfarenhet av elmarknaden och reglerprodukter samt optimering av vattenkraft. Vi ser gärna att du har en civilingenjörs-/högskoleutbildning inom lämpligt område. Du har en vilja att utveckla och förbättra samtidigt som det finns struktur och fallenhet för analys. Du kan arbeta självständigt med att driva och samordna frågor med många interna och externa kontakter. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både svenska och engelska.
Kontaktinformation
Vid frågor är du välkommen att kontakta:
Rekryterande chef, Johan Sehlin
070 – 210 56 69

Fackliga kontaktpersoner
Akademikerna: Jonas Sandberg
jonas.sandberg@swe.uniper.energy
Unionen: Kent Hammarström
kent.hammarstrom@swe.uniper.energy

Ansök nu

Uniper söker produktionsingenjör till Sydkraft Hydropower AB i Sundsvall

Produktionsingenjör, elkraft
Läs mer Mar 23
Passion for Energy
Vi på Uniper gillar passionerade medarbetare och kollegor. Med passion som drivkraft ser vi till att leverera el med högsta kvalitet till samhälle och industri i Sverige – varje sekund av årets alla dagar. Det är i det personliga engagemanget, i dialog, mångfald och olikheter på jobbet som vi tillsammans levererar samhällsnytta i realtid – och samtidigt fokuserar vår innovationskraft mot framtidens energilösningar. Eller som vi säger: ’”Passion for energy”. Vi behöver fler som brinner för energi och vill göra skillnad på riktigt. Är du en av dem?
The Uniper Way – så arbetar vi
Våra medarbetare är grunden för Unipers framgång och framtid. Vi arbetar tillsammans och i dialog. Hos oss utvecklas och förstärks kompetens på individnivå. Vi visar entreprenöranda och tar ansvar, i alla delar av koncernen. Vi har en gemensam hållning och värdegrund för hur vi bedriver det dagliga arbetet inom koncernen och i våra olika verksamheter. Vi kallar det ”The Uniper Way”.
Vad vi söker
Som Produktionsingenjör ansvarar du för kortsiktig optimering och planering av Unipers svenska vattenkraftproduktion. Kontinuerligt optimera, planera, dokumentera och aktivera vilka produkter som ska säljas vid vilket tillfälle, på spot eller reglermarknaderna för FCR, FRR och FFR.
Fungerar som Produktionsledning för de övriga kraftslagen såsom kärnkraft, värmekraft och gasturbinerna i vår nordiska portfölj. Nomineringsansvarig för all fysisk produktion i portföljen samt på uppdrag från UGC, vårt tradingbolag i Düsseldorf, ta hand om balansansvaret i realtid samt bedriva fysisk elhandel under kvällar och nätter. I tjänsten ingår skiftarbete.
Uniper är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bl.a. av regler kring säkerhetsskydd, exportkontroll och nukleär icke-spridning. Vi kommer därför att genomföra säkerhetsprövning av alla våra tjänster och komplettera med registerkontroll för säkerhetsklassade befattningar, i enlighet med Säkerhetsskyddslagen. Eventuell hälsoundersökning inklusive drogtest kan också vara aktuellt innan anställning.
Vem vi söker
Vi ser gärna att du har akademisk utbildning inom energi/elkraft, alternativt likvärdig erfarenhet av arbete med vattenkraft eller elsystemet. Du bör du även vara intresserad av och ha kunskaper i ekonomi, gärna med finansiell inriktning.
Då vi är ett internationellt bolag behöver du kunna uttrycka dig väl i svenska och engelska i tal och skrift. Vi strävar efter att spegla samhällets utveckling och vi välkomnar sökanden som breddar vår mångfald.
Kontaktinformation
Vid frågor är du välkommen att kontakta:
Rekrytera chef, Tomas Salomonsson
Tomas.Salomonsson@swe.uniper.energy

Fackliga kontaktpersoner
Akademikerna: Jonas Sandberg
jonas.sandberg@swe.uniper.energy
Unionen: Anne Hietämaki
anne.hietamaki@swe.uniper.energy

Ansök nu

Uniper söker just nu en Business Developer till den svenska vattenkraften

Affärsutvecklare
Läs mer Feb 21
Ort: Sundsvall eller Malmö eller annan vid överenskommelse
Passion for Energy
Vi på Uniper gillar passionerade medarbetare och kollegor. Med passion som drivkraft ser vi till att leverera el med högsta kvalitet till samhälle och industri i Sverige – varje sekund av årets alla dagar. Det är i det personliga engagemanget, i dialog, mångfald och olikheter på jobbet som vi tillsammans levererar samhällsnytta i realtid – och samtidigt fokuserar vår innovationskraft mot framtidens energilösningar. Eller som vi säger: ’”Passion for energy”. Vi behöver fler som brinner för energi och vill göra skillnad på riktigt. Är du en av dem?
The Uniper Way – så arbetar vi
Våra medarbetare är grunden för Unipers framgång och framtid. Vi arbetar tillsammans och i dialog. Hos oss utvecklas och förstärks kompetens på individnivå. Vi visar entreprenöranda och tar ansvar, i alla delar av koncernen. Vi har en gemensam hållning och värdegrund för hur vi bedriver det dagliga arbetet inom koncernen och i våra olika verksamheter. Vi kallar det ”The Uniper Way”.
Vad vi söker
Just nu befinner vi oss i en mycket utvecklande och expansiv fas – aldrig har det känts mer betydelsefullt att jobba med elproduktion!
Du kommer att tillhöra ett team som ingår i utvecklingsenheten för Unipers svenska vattenkraftsorganisation, Sydkraft Hydropower AB. Teamet, Operational Excellence, arbetar i nära samarbete med verksamheten för att optimera processer och samarbeten mellan avdelningar och funktioner, skapa förutsättningar för ständiga förbättringar, utveckling och innovation, bidra till att förenkla arbetssätt och rutiner samt öka verksamhetens förmåga att agera proaktivt. Vi söker dig som brinner för verksamhetsutveckling och som har drivet och viljan att bidra i vårt team.
Kultur och mindset är centralt och vår gemensamma värdegrund ”The Uniper Way” är ett viktigt verktyg för arbetet med Operational Excellence, tillsammans med verktyg och metoder för problemlösning, utveckling och agil projektledning.
Uniper tillämpar ”Flexible working” vilket innebär att möjligheten att arbeta på valfri plats är stor.
Uniper är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bl.a. av regler kring säkerhetsskydd, exportkontroll och nukleär icke-spridning. Vi kommer därför att genomföra säkerhetsprövning av alla våra tjänster och komplettera med registerkontroll för säkerhetsklassade befattningar, i enlighet med Säkerhetsskyddslagen.
Eventuell hälsoundersökning inklusive drogtest kan också vara aktuellt innan anställning.
Vem vi söker
Vi söker dig som har några års arbetslivserfarenhet där du tillämpat kunskaperna eller arbetat med liknande arbetsuppgifter, har du erfarenhet av en roll som agil projektledare eller Management konsult är det meriterande.
Har du kunskaper i någon eller några av koncepten Operational Excellens, TQM, Lean, Six Sigma eller liknande är det utmärkt.
Vi efterfrågar samma egenskaper hos dig som vi erbjuder i vår arbetsmiljö. Vi är en arbetsgivare som värderar öppenhet, mod och samhällsansvar. På Uniper är vi övertygade om att mångfald bidrar till att skapa förutsättningar för en hälsosam arbetsmiljö, ökad dynamik och bättre lönsamhet.
Vi strävar efter att spegla samhällets utveckling och vi välkomnar sökanden som breddar vår mångfald.
Kontaktinformation
Vid frågor är du välkommen att kontakta:
Rekryterande chef, Ulrika Lauritzen
070-327 57 02


Fackliga kontaktpersoner
Akademikerna: Jonas Sandberg
jonas.sandberg@swe.uniper.energy
Unionen: Anne Hietämaki
anne.hietamaki@swe.uniper.energy

Ansök nu

Projektledare till Sydkraft Hydropower AB för vattenkraftverksamheten

Projekteringsingenjör, elkraft
Läs mer Feb 14
Passion for Energy
Vi på Uniper gillar passionerade medarbetare och kollegor. Med passion som drivkraft ser vi till att leverera el med högsta kvalitet till samhälle och industri i Sverige – varje sekund av årets alla dagar. Det är i det personliga engagemanget, i dialog, mångfald och olikheter på jobbet som vi tillsammans levererar samhällsnytta i realtid – och samtidigt fokuserar vår innovationskraft mot framtidens energilösningar. Eller som vi säger: ’”Passion for energy”. Vi behöver fler som brinner för energi och vill göra skillnad på riktigt. Är du en av dem?
The Uniper Way – så arbetar vi
Våra medarbetare är grunden för Unipers framgång och framtid. Vi arbetar tillsammans och i dialog. Hos oss utvecklas och förstärks kompetens på individnivå. Vi visar entreprenöranda och tar ansvar, i alla delar av koncernen. Vi har en gemensam hållning och värdegrund för hur vi bedriver det dagliga arbetet inom koncernen och i våra olika verksamheter. Vi kallar det ”The Uniper Way”.
Vad vi söker
Inom Uniper Sverige ansvarar dotterbolaget Sydkraft Hydropower AB för vattenkraftverksamheten. Vi har 76 st del- och helägda anläggningar i Sverige från Kristianstad i söder till Lycksele i norr. Våra största anläggningar finns i de norrländska älvarna; Ljungan, Ångermanälven och Umeälven. Under de kommande 20 åren ska de flesta av Sveriges vattenkraftverk och regleringsdammar få moderna miljövillkor genom prövning i mark- och miljödomstol, allt enligt Nationell plan för moderna miljövillkor (NAP).
Vi söker nu en projektledare som ansvarar för att leda och samordna bolagets ansökningar till mark- och miljödomstolen enligt NAP för kraftverken i norra Sverige.
Hos Uniper får du möjlighet att skapa dig en innehållsrik karriär inom en framtidsbransch. Som projektledare för omprövningen enligt NAP har du en viktig roll i en spännande och utvecklande verksamhet och du får möjlighet att vara med att forma vattenkraftens framtid, för ett hållbart samhälle.
Vad kommer du arbeta med?
Som projektledare för omprövningen enligt NAP blir du del av ett härligt gäng med stor erfarenhet inom avdelningens huvudområden; tillstånd och fastigheter. Avdelningen består idag av 5 medarbetare som sitter utspridda i Sverige på orterna Sundsvall, Malmö och Laholm.
Projekten innebär att leda och samordna bolagets ansökningar till mark- och miljödomstolen enligt NAP. Det innebär att säkerställa så att ansökningarna lämnas in enligt beslutad tidsplan samt att ansökningarna utformas med hänsyn tagen till största möjliga nytta för vattenmiljön och till en nationell effektiv tillgång till vattenkraftsel.
Projektgruppen du ansvarar för består av representanter från olika funktioner inom bolaget, konsulter och bolagets juridiska ombud. Du ansvarar för hela projektet från intern projektinitiering till lagakraftvunnen dom. Projektledning innebär periodvis närvaro på vattenkraftsanläggningarna, så närhet till dessa är fördelaktigt. Vi tror att lämplig placeringsort är Sundsvall men Uniper tillämpar ”Flexible working” vilket innebär att möjligheten att arbeta på valfri plats är stor.
Uniper är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bl.a. av regler kring säkerhetsskydd, exportkontroll och nukleär icke-spridning. Vi kommer därför att genomföra säkerhetsprövning av alla våra tjänster och komplettera med registerkontroll för säkerhetsklassade befattningar, i enlighet med Säkerhetsskyddslagen.
Eventuell hälsoundersökning inklusive drogtest kan också vara aktuellt innan anställning.
Vem vi söker
Vi tror att du som söker har en högskole- eller universitetsexamen inom relevant område eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Du får gärna ha erfarenhet av arbete med vattenkraft, vattenförvaltning, miljöjuridik eller projektledning.
Vi söker dig som har erfarenhet av att driva projekt och som är duktig på att hålla samman en projektgrupp och nyttja gruppens kompetens för att nå projektets mål.
Som person har du lätt för att samarbeta och har en hög ambition att leverera resultat i ditt arbete. Du har goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift. Resor i tjänsten förekommer och körkort är ett krav.
Kontaktinformation
Vid frågor är du välkommen att kontakta:
Rekryterande chef: Per Backlund 070-274 75 24 / per.backlund@swe.uniper.energy
Fackliga kontaktpersoner:
Akademiker: Jonas Sandberg, jonas.sandberg@swe.uniper.energy
Unionen: Anne Hietamaki, anne.hietamaki@swe.uniper.energy

Ansök nu

Uniper söker en Executive assistent, till Sydkraft Hydropower i Sundsvall

Administrativ assistent
Läs mer Jan 4
Passion for Energy
Vi på Uniper gillar passionerade medarbetare och kollegor. Med passion som drivkraft ser vi till att leverera el med högsta kvalitet till samhälle och industri i Sverige – varje sekund av årets alla dagar. Det är i det personliga engagemanget, i dialog, mångfald och olikheter på jobbet som vi tillsammans levererar samhällsnytta i realtid – och samtidigt fokuserar vår innovationskraft mot framtidens energilösningar. Eller som vi säger: ’”Passion for energy”. Vi behöver fler som brinner för energi och vill göra skillnad på riktigt. Är du en av dem?
The Uniper Way – så arbetar vi
Våra medarbetare är grunden för Unipers framgång och framtid. Vi arbetar tillsammans och i dialog. Hos oss utvecklas och förstärks kompetens på individnivå. Vi visar entreprenöranda och tar ansvar, i alla delar av koncernen. Vi har en gemensam hållning och värdegrund för hur vi bedriver det dagliga arbetet inom koncernen och i våra olika verksamheter. Vi kallar det ”The Uniper Way”.
Vad vi söker
Vi söker efter en PA att stötta vår Operations Director och även hela Sydkraft Hydropowers organisation inom Uniper-koncernen för att säkerställa att vår verksamhet bedrivs effektivt. Din arbetsroll går i huvudsak ut på att ge dagligt, administrativt stöd till vår Operations Director.
Du planerar och utför arbetsuppgifter så att dennes prioriteringar hanteras och att verksamhetsmålen uppnås. Du deltar i och hanterar kommunikation mellan ledning och anställda och har dialog med olika intressenter i olika projekt och arbetsuppgifter. Du säkerställer effektivt nyttjande av tid och har en central roll i att säkerställa en positiv arbetsmiljö och engagemang i hela organisationen. Detta kan inkludera till exempel hantering av en komplex kalender med möten, resor och event och att förbereda presentationer. I dina arbetsuppgifter ingår även att stötta hela bolagets ledningsgrupp med liknande arbetsuppgifter. Du är således en nyckelperson i att planera, anordna och utföra ledningsmöten med tillhörande arbetsuppgifter. Din närmaste chef kommer att vara Sydkraft Hydropowers Operations Director och tjänsten är placerad i Sundsvall (andra orter kan vara aktuella).
Då företaget ingår i en internationell koncern sker arbetet både på svenska och engelska.
Vi som arbetsgivare ställer oss positiva till ett flexibelt förhållningssätt kring distansarbete utifrån verksamhetens och individens förutsättningar.
Uniper är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bl.a. av regler kring säkerhetsskydd, exportkontroll och nukleär icke-spridning. Vi kommer därför att genomföra säkerhetsprövning av alla våra tjänster och komplettera med registerkontroll för säkerhetsklassade befattningar, i enlighet med Säkerhetsskyddslagen. Eventuell hälsoundersökning inklusive drogtest kan också vara aktuellt innan anställning.
Vem vi söker
Vi söker dig som har ca 5 års erfarenhet av att stötta seniora ledare i ett internationellt bolag. Vi ser gärna att du har en högskoleutbildning inom relevant område, samt gedigna kunskaper i såväl svenska och engelska i tal och skrift.
Du har utmärkta förmågor inom administration och planering med öga för detaljer och en förmåga att organisera och koordinera flera arbetsuppgifter och prioriteringar samtidigt i en händelserik miljö. Du har lätt för att lära dig nya saker och du är bekväm med olika IT-verktyg och är intresserad av digitalisering. Du har utmärkta förmågor i Office-paketet och Teams och har lätt för prioritera och strukturera upp ditt arbete.
Du kommer få stort ägandeskap för dina arbetsuppgifter och behöver vara trygg i att fatta snabba beslut, en av dina styrkor är att alltid ligga steget före. Som person är du positiv, lösningsorienterad och har lätt för att skapa nya kontakter.
Är Du intresserad av att jobba i ett internationellt företag med hög trivselfaktor, då är du den vi söker!
Kontaktinformation
Om du vill veta mer om tjänsten, kontakta gärna:
Operations Director Michael Vann
+46 73-6565102,
HR Business Partner Ulf Nordstrand
+46 70-3128415.

Fackliga representanter
Anne Hietamäki, UNIONEN,
+46 72-2377844
Jonas Sandberg, Sveriges Ingenjörer,
+4670-6295939

Ansök nu

Sydkraft Hydropower AB söker en Utvecklingsingenjör

Civilingenjör, energi
Läs mer Feb 3
Är du en person som drivs av verksamhetsutveckling och som ser möjligheter i ny teknik och digitalisering? Vi söker nu en Utvecklingsingenjör till Sydkraft Hydropower AB i Sundsvall.
Passion for Energy
Vi på Uniper gillar passionerade medarbetare och kollegor. Med passion som drivkraft ser vi till att leverera el med högsta kvalitet till samhälle och industri i Sverige – varje sekund av årets alla dagar. Det är i det personliga engagemanget, i dialog, mångfald och olikheter på jobbet som vi tillsammans levererar samhällsnytta i realtid – och samtidigt fokuserar vår innovationskraft mot framtidens energilösningar. Eller som vi säger: ’”Passion for energy”. Vi behöver fler som brinner för energi och vill göra skillnad på riktigt. Är du en av dem?
The Uniper Way – så arbetar vi
Våra medarbetare är grunden för Unipers framgång och framtid. Vi arbetar tillsammans och i dialog. Hos oss utvecklas och förstärks kompetens på individnivå. Vi visar entreprenöranda och tar ansvar, i alla delar av koncernen. Vi har en gemensam hållning och värdegrund för hur vi bedriver det dagliga arbetet inom koncernen och i våra olika verksamheter. Vi kallar det ”The Uniper Way”.
Vad vi söker
Är du en person som drivs av verksamhetsutveckling och som ser möjligheter i ny teknik och digitalisering? Då kan du vara den vi söker. Just nu söker vi en Utvecklingsingenjör till gruppen Produktionsutveckling som har en central roll i utvecklingsarbetet av Sydkraft Hydropowers verksamhet.
Gruppens arbete omfattar bland annat utveckling och anpassning av våra optimeringssystem samt att säkerställa optimerad drift av våra aggregat. Ett annat viktigt uppdrag är att följa teknik- och IT-utveckling samt att bevaka förändringar på elmarknaden.
Tjänstens placering är på huvudkontoret i Sundsvall. Sydkraft Hydropower AB svarar för all vattenkraft inom Unipers verksamhet i Sverige och producerar ett normalår drygt 8 TWh el. Produktionen sker i 77 hel- och delägda vattenkraftverk, lokaliserade från Lycksele i norr till Kristianstad i söder, med en samlad effekt på cirka 1 700 MW. Antalet anställda är cirka 170.
Vad kommer du arbeta med?
• Projektleda eller stödja utveckling av system och processer i driftcentralen i takt med förändringar på elmarknaden.
• Utrednings- och analysarbete bl.a. inför upprustningsprojekt.
• Du arbetar tillsammans med övriga gruppen med olika utredningar av åtgärder för ökad lönsamhet, samt identifierar och utvärderar framtida behov och effektiviseringsmöjligheter i älvarna.
• Din roll deltar i utvecklingsprojekt både inom bolaget och tillsammans med andra Uniperbolag och externa organisationer.
Vi som arbetsgivare ställer oss positiva till ett flexibelt förhållningssätt kring distansarbete utifrån verksamhetens och individens förutsättningar.
Uniper är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bl.a. av regler kring säkerhetsskydd, exportkontroll och nukleär icke-spridning. Vi kommer därför att genomföra säkerhetsprövning av alla våra tjänster och komplettera med registerkontroll för säkerhetsklassade befattningar, i enlighet med Säkerhetsskyddslagen. Eventuell hälsoundersökning inklusive drogtest kan också vara aktuellt innan anställning.
Vem vi söker
Vi söker dig som har erfarenhet av elmarknaden och reglerprodukter samt optimering av vattenkraft. Om du har erfarenhet av Python, dataanalys eller systemintegration kan du också vara vår kandidat. Vi ser gärna att du har en civilingenjörs-/högskoleutbildning inom lämpligt område, t.ex. energi
Som person har du en vilja att utveckla och förbättra samtidigt som du är strukturerad och har en fallenhet för analys. Du kan arbeta självständigt med att driva och samordna frågor med många interna och externa kontakter. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både svenska och engelska.
Kontaktinformation
Vid frågor är du välkommen att kontakta:
Rekryterande chef, Johan Sehlin
070 – 210 56 69
Fackliga kontaktpersoner
Akademikerna: Jonas Sandberg
jonas.sandberg@swe.uniper.energy
Unionen: Kent Hammarström
kent.hammarstrom@swe.uniper.energy

Ansök nu

Sydkraft Hydropower AB söker en Utvecklingsingenjör

Civilingenjör, energi
Läs mer Jan 16
Är du en person som drivs av verksamhetsutveckling och som ser möjligheter i ny teknik och digitalisering? Vi söker nu en Utvecklingsingenjör till Sydkraft Hydropower AB i Sundsvall.
Passion for Energy
Vi på Uniper gillar passionerade medarbetare och kollegor. Med passion som drivkraft ser vi till att leverera el med högsta kvalitet till samhälle och industri i Sverige – varje sekund av årets alla dagar. Det är i det personliga engagemanget, i dialog, mångfald och olikheter på jobbet som vi tillsammans levererar samhällsnytta i realtid – och samtidigt fokuserar vår innovationskraft mot framtidens energilösningar. Eller som vi säger: ’”Passion for energy”. Vi behöver fler som brinner för energi och vill göra skillnad på riktigt. Är du en av dem?
The Uniper Way – så arbetar vi
Våra medarbetare är grunden för Unipers framgång och framtid. Vi arbetar tillsammans och i dialog. Hos oss utvecklas och förstärks kompetens på individnivå. Vi visar entreprenöranda och tar ansvar, i alla delar av koncernen. Vi har en gemensam hållning och värdegrund för hur vi bedriver det dagliga arbetet inom koncernen och i våra olika verksamheter. Vi kallar det ”The Uniper Way”.
Vad vi söker
Är du en person som drivs av verksamhetsutveckling och som ser möjligheter i ny teknik och digitalisering? Då kan du vara den vi söker. Just nu söker vi en Utvecklingsingenjör till gruppen Produktionsutveckling som har en central roll i utvecklingsarbetet av Sydkraft Hydropowers verksamhet.
Gruppens arbete omfattar bland annat utveckling och anpassning av våra optimeringssystem samt att säkerställa optimerad drift av våra aggregat. Ett annat viktigt uppdrag är att följa teknik- och IT-utveckling samt att bevaka förändringar på elmarknaden.
Tjänstens placering är på huvudkontoret i Sundsvall. Sydkraft Hydropower AB svarar för all vattenkraft inom Unipers verksamhet i Sverige och producerar ett normalår drygt 8 TWh el. Produktionen sker i 77 hel- och delägda vattenkraftverk, lokaliserade från Lycksele i norr till Kristianstad i söder, med en samlad effekt på cirka 1 700 MW. Antalet anställda är cirka 170.
Vad kommer du arbeta med?
• Projektleda eller stödja utveckling av system och processer i driftcentralen i takt med förändringar på elmarknaden.
• Utrednings- och analysarbete bl.a. inför upprustningsprojekt.
• Du arbetar tillsammans med övriga gruppen med olika utredningar av åtgärder för ökad lönsamhet, samt identifierar och utvärderar framtida behov och effektiviseringsmöjligheter i älvarna.
• Din roll deltar i utvecklingsprojekt både inom bolaget och tillsammans med andra Uniperbolag och externa organisationer.
Vi som arbetsgivare ställer oss positiva till ett flexibelt förhållningssätt kring distansarbete utifrån verksamhetens och individens förutsättningar.
Uniper är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bl.a. av regler kring säkerhetsskydd, exportkontroll och nukleär icke-spridning. Vi kommer därför att genomföra säkerhetsprövning av alla våra tjänster och komplettera med registerkontroll för säkerhetsklassade befattningar, i enlighet med Säkerhetsskyddslagen. Eventuell hälsoundersökning inklusive drogtest kan också vara aktuellt innan anställning.
Vem vi söker
Vi söker dig som har erfarenhet av elmarknaden och reglerprodukter samt optimering av vattenkraft. Om du har erfarenhet av Python, dataanalys eller systemintegration kan du också vara vår kandidat. Vi ser gärna att du har en civilingenjörs-/högskoleutbildning inom lämpligt område, t.ex. energi
Som person har du en vilja att utveckla och förbättra samtidigt som du är strukturerad och har en fallenhet för analys. Du kan arbeta självständigt med att driva och samordna frågor med många interna och externa kontakter. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både svenska och engelska.
Kontaktinformation
Vid frågor är du välkommen att kontakta:
Rekryterande chef, Johan Sehlin
070 – 210 56 69
Fackliga kontaktpersoner
Akademikerna: Jonas Sandberg
jonas.sandberg@swe.uniper.energy
Unionen: Kent Hammarström
kent.hammarstrom@swe.uniper.energy

Ansök nu

Sydkraft Hydropower AB utökar och söker en Hydrolog

Hydrolog
Läs mer Dec 28
Passion for Energy
Vi på Uniper gillar passionerade medarbetare och kollegor. Med passion som drivkraft ser vi till att leverera el med högsta kvalitet till samhälle och industri i Sverige – varje sekund av årets alla dagar. Det är i det personliga engagemanget, i dialog, mångfald och olikheter på jobbet som vi tillsammans levererar samhällsnytta i realtid – och samtidigt fokuserar vår innovationskraft mot framtidens energilösningar. Eller som vi säger: ’”Passion for energy”. Vi behöver fler som brinner för energi och vill göra skillnad på riktigt. Är du en av dem?
The Uniper Way – så arbetar vi
Våra medarbetare är grunden för Unipers framgång och framtid. Vi arbetar tillsammans och i dialog. Hos oss utvecklas och förstärks kompetens på individnivå. Vi visar entreprenöranda och tar ansvar, i alla delar av koncernen. Vi har en gemensam hållning och värdegrund för hur vi bedriver det dagliga arbetet inom koncernen och i våra olika verksamheter. Vi kallar det ”The Uniper Way”.
Vad vi söker
Du kommer att tillhöra ett team som arbetar i en utvecklande och utmanande miljö med fokus på optimering av vattenkraftsproduktion. Arbetet sker i nära samarbete med vår nuvarande hydrolog och vårt team Physical Portfolio Optimisation. I den här rollen kommer du också att ha många kontaktytor internt och externt både nationellt och internationellt. Du kommer att vara en av nyckelpersonerna när det gäller att utveckla hydrologiska prognoser för optimering av vattenkraft och elhandel.
I de mest centrala delarna av tjänsten kommer du att utveckla och förädla hydrologiska modeller (HBV) med hjälp av bl.a. GIS samt att stödja vattenoptimeringsbeslut med flödesprognos och hydrologiska analys. Arbetet syftar till att minska osäkerheten i hydrologiska prognoser för våra Nordiska avrinningsområden.
Vi som arbetsgivare ställer oss positiva till ett flexibelt förhållningssätt kring distansarbete utifrån verksamhetens och individens förutsättningar
Uniper är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bl.a. av regler kring säkerhetsskydd, exportkontroll och nukleär icke-spridning. Vi kommer därför att genomföra säkerhetsprövning av alla våra tjänster och komplettera med registerkontroll för säkerhetsklassade befattningar, i enlighet med Säkerhetsskyddslagen.
Eventuell hälsoundersökning inklusive drogtest kan också vara aktuellt innan anställning.
Vem vi söker
Vi söker dig som har en akademisk utbildning i naturvetenskap eller som civilingenjör med relevant inriktning inom hydrologi eller motsvarande. Du har kunskap och erfarenhet av att arbeta med HBV-modeller. Erfarenhet från energisektorn och kunskaper i att utveckla hydrologiska modeller samt GIS (geografiskt informationssystem) ser vi som meriterande. Goda kunskaper i svenska och engelska, skriftligt såväl som muntligt, är en förutsättning för att lyckas i rollen. Även kunskap och erfarenhet av programmering är meriterande.
Då du i rollen har flera kontaktytor är samarbetsförmåga och kommunikationsförmåga av stor betydelse för att lyckas i rollen.


Kontaktinformation
Vid frågor är du välkommen att kontakta:
Rekryterande chef, Peter Nordlander
mobilnummer 072-588 67 17


Fackliga kontaktpersoner
Akademiker: Jonas Sandberg
jonas.sandberg@swe.uniper.energy
Unionen: Kent Hammarström
kent.hammarstrom@swe.uniper.energy

Ansök nu

Uniper söker Projektledare till våra vattenkraftsanläggningar

Projekteringsingenjör, elkraft
Läs mer Dec 14
Passion for Energy
Vi på Uniper gillar passionerade medarbetare och kollegor. Med passion som drivkraft ser vi till att leverera el med högsta kvalitet till samhälle och industri i Sverige – varje sekund av årets alla dagar. Det är i det personliga engagemanget, i dialog, mångfald och olikheter på jobbet som vi tillsammans levererar samhällsnytta i realtid – och samtidigt fokuserar vår innovationskraft mot framtidens energilösningar. Eller som vi säger: ’”Passion for energy”. Vi behöver fler som brinner för energi och vill göra skillnad på riktigt. Är du en av dem?
The Uniper Way – så arbetar vi
Våra medarbetare är grunden för Unipers framgång och framtid. Vi arbetar tillsammans och i dialog. Hos oss utvecklas och förstärks kompetens på individnivå. Vi visar entreprenöranda och tar ansvar, i alla delar av koncernen. Vi har en gemensam hållning och värdegrund för hur vi bedriver det dagliga arbetet inom koncernen och i våra olika verksamheter. Vi kallar det ”The Uniper Way”.
Vad vi söker
Inom Uniper Sverige ansvarar Sydkraft Hydro Power AB för storskalig elproduktion inom vattenkraft. Vi har ett 70 tal anläggningar i Sverige varav våra största anläggningar finns kring älvarna i,norr från Ljungan till Umeälv. Vi arbetar i nära samarbete med funktioner inom Uniper koncernen inom Sverige och internationellt.
Som projektledare på Uniper blir du del av ett erfaret och kompetent team som ansvarar för större investeringsprojekt och utveckling av vår vattenkraft. Vi är drygt 10 projektledare i vårt team i Sverige, där de flesta är lokaliserade i Sundsvall. Vi behöver nu förstärka vårt team med en medarbetare som har erfarenhet av generatorer och/eller el & kontroll.
Projekten handlar i huvudsak om investeringar i befintliga vattenkraftsanläggningar, men även batteri och solcellsanläggningar. Vi har flertalet pågående projekt eller under uppstart med upprustningar av generatorer samt turbiner med tillhörande el&kontrollsystem;.
Vad kommer du arbeta med?
Som projektledare hos oss bidrar du till Unipers tillväxt inom vattenkraften. Du tar ansvar för hela projektet från förstudie till garantiperiod. Du leder och driver projekt med planering, kostnadsuppföljning, leverantörsförhandlingar och teknisk sakkunskap. Du bidrar också med kompetens till vårt tekniska nätverk inom Unipers vattenkraft.
Hos Uniper får du möjlighet att skapa dig en hållbar karriär inom en framtidsbransch. Som projektledare har du en viktig roll i en spännande och utvecklande verksamhet och du får möjlighet att utveckla utmanande projekt tillsammans med kollegor för att uppnå våra gemensamma mål.
Projektledning innebär periodvis hög närvaro på anläggningen där projekten pågår, så närhet till anläggningarna är fördelaktigt. Vi tror att lämplig placeringsort är Sundsvall men Uniper tillämpar ”Flexible working” vilket innebär att möjligheten att arbeta på valfri plats är stor.
Uniper är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bl.a. av regler kring säkerhetsskydd, exportkontroll och nukleär icke-spridning. Vi kommer därför att genomföra säkerhetsprövning av alla våra tjänster och komplettera med registerkontroll för säkerhetsklassade befattningar, i enlighet med Säkerhetsskyddslagen. Eventuell hälsoundersökning inklusive drogtest kan också vara aktuellt innan anställning.


Vem vi söker
Vi tror att du som söker har en högskoleexamen från en ingenjörsutbildning inom relevant område eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Du har erfarenhet som ledande konstruktör, erfaren montegeledare eller projektledare/delprojektledare alternativt är en erfaren konsult inom samma område. Erfarenhet av arbete vid vattenkraftsanläggningar är meriterande.


Som person har du lätt för att samarbeta, du prioriterar säkerhet och har en hög ambition att leverera resultat i ditt arbete. Du har också goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift. Resor i tjänsten förekommer och körkort är ett krav.


Kontaktinformation
Vid frågor är du välkommen att kontakta:
Rekryterande chef:Zdenko Cabrajic ¨
073-030 00 85
zdenko.cabrajic@swe.uniper.energy


Fackliga kontaktpersoner:
Akademiker: Jonas Sandberg
jonas.sandberg@swe.uniper.energy
Unionen: Kent Hammarström
kent.hammarstrom@swe.uniper.energy

Ansök nu

Uniper söker Junior Byggprojektledare - Damm- och vattenkraftsanläggningar

Projekteringsingenjör, elkraft
Läs mer Dec 14
Passion for Energy
Vi på Uniper gillar passionerade medarbetare och kollegor. Med passion som drivkraft ser vi till att leverera el med högsta kvalitet till samhälle och industri i Sverige – varje sekund av årets alla dagar. Det är i det personliga engagemanget, i dialog, mångfald och olikheter på jobbet som vi tillsammans levererar samhällsnytta i realtid – och samtidigt fokuserar vår innovationskraft mot framtidens energilösningar. Eller som vi säger: ’”Passion for energy”. Vi behöver fler som brinner för energi och vill göra skillnad på riktigt. Är du en av dem?
The Uniper Way – så arbetar vi
Våra medarbetare är grunden för Unipers framgång och framtid. Vi arbetar tillsammans och i dialog. Hos oss utvecklas och förstärks kompetens på individnivå. Vi visar entreprenöranda och tar ansvar, i alla delar av koncernen. Vi har en gemensam hållning och värdegrund för hur vi bedriver det dagliga arbetet inom koncernen och i våra olika verksamheter. Vi kallar det ”The Uniper Way”.
Vad vi söker
Inom Uniper Sverige ansvarar Sydkraft Hydro Power AB för storskalig elproduktion inom vattenkraft. Vi har ett 70 tal anläggningar i Sverige varav våra största anläggningar finns kring älvarna i norr, från Ljungan till Umeälv. Vi arbetar i nära samarbete med funktioner inom Uniper koncernen inom Sverige och internationellt.
Som projektledare på Uniper blir du del av ett erfaret och kompetent team som ansvarar för större investeringsprojekt och utveckling av vår vattenkraft. Vi är drygt 10 projektledare i vårt team i Sverige, där de flesta är lokaliserade i Sundsvall. Vi behöver nu förstärka vårt team med två medarbetare som har erfarenhet inom byggområdet.
Projekten handlar i huvudsak om investeringar i befintliga vattenkraftsanläggningar, men även batteri och solcellsanläggningar. Vi har idag många projekt där vi ökar dammsäkerheten och framöver kommer det bli många projekt för att minska vattenkraftens miljöpåverkan pga. omprövningen av vattenkraftens miljövillkor.
Vad kommer du arbeta med?
Som projektledare hos oss bidrar du till Unipers tillväxt inom vattenkraften. Du tar ansvar för hela projektet från förstudie till garantiperiod. Du leder och driver projekt med planering, kostnadsuppföljning, leverantörsförhandlingar och teknisk sakkunskap. Du bidrar också med kompetens till vårt tekniska nätverk inom Unipers vattenkraft.
Hos Uniper får du möjlighet att skapa dig en hållbar karriär inom en framtidsbransch. Som projektledare har du en viktig roll i en spännande och utvecklande verksamhet och du får möjlighet att utveckla utmanande projekt tillsammans med kollegor för att uppnå våra gemensamma mål.
Projektledning innebär periodvis hög närvaro på anläggningen där projekten pågår, så närhet till anläggningarna är fördelaktigt. Vi tror att lämplig placeringsort är Sundsvall men Uniper tillämpar ”Flexible working” vilket innebär att möjligheten att arbeta på valfri plats är stor.
Uniper är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bl.a. av regler kring säkerhetsskydd, exportkontroll och nukleär icke-spridning. Vi kommer därför att genomföra säkerhetsprövning av alla våra tjänster och komplettera med registerkontroll för säkerhetsklassade befattningar, i enlighet med Säkerhetsskyddslagen. Eventuell hälsoundersökning inklusive drogtest kan också vara aktuellt innan anställning.
Vem vi söker
Vi tror att du som söker har en högskoleexamen från en ingenjörsutbildning inom relevant område eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Har du erfarenhet som projektledare/delprojektledare eller som platschef för större anläggningsprojekt, alternativt är en erfaren konsult inom samma område är detta meriterande. Du kan också ha relevant utbildning inom byggområdet med ambition att skaffa dig fördjupad erfarenhet.
Vi söker både dig som är erfaren eller är tidigt i karriären. Vi har erfarna projektledare och konsulter som hjälper dig in i rollen. Arbete vid vattenkraftsanläggningar eller dammsäkerhetsprojekt är också meriterande.
Som person har du lätt för att samarbeta, du prioriterar säkerhet och har en hög ambition att leverera resultat i ditt arbete. Du har också goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift. Resor i tjänsten förekommer och körkort är ett krav.
Kontaktinformation
Vid frågor är du välkommen att kontakta:
Rekryterande chef: Zdenko Cabrajic
073-030 00 85
zdenko.cabrajic@swe.uniper.energy

Fackliga kontaktpersoner:
Akademiker: Jonas Sandberg
jonas.sandberg@swe.uniper.energy
Unionen: Kent Hammarström
kent.hammarstrom@swe.uniper.energy

Ansök nu

Sydkraft Hydropower AB is looking for a Production Engineer to Sundsvall

Produktionsingenjör, elkraft
Läs mer Nov 10
Passion for Energy
Uniper likes passionate employees and colleagues. Driven by passion, we ensure high-quality deliveries of electricity to industrial and domestic customers – every second of the day, all year round. With personal commitment, dialog, diversity and equality at work, we work together to deliver social benefit in real time – while simultaneously focusing our innovative efforts on tomorrow’s energy solutions. Or as we say: “Passion for energy.” We need more people who are passionate about energy and really want to make a difference. Are you one of them?
The Uniper Way – how we work
Our employees are paving the way for Uniper’s success and future. We work together and engage in meaningful dialog. At Uniper, employees are able to develop and strengthen their individual skills. We embrace our entrepreneurial spirit and take responsibility, at every level of the Group. We have a joint approach, and our core values guide the Group’s daily work and how we perform our various activities. We call it “The Uniper Way.”
What we are looking for
We are looking for a production engineer to our control center in Sundsvall where you will be part of our production optimization team in Uniper Hydro Sweden organization.
What you will be working with
As a production engineer, you will work in 2 different roles which include being responsible for the physical production optimization and planning, offer the available production capacity to different market channels, and production management of Nuclear and Thermal power.
Everything in close cooperation with our trading team in Düsseldorf. You will be part of a team working on a rotational basis, which includes weekend every fifth to sixth week depending on the shift schedule.
Uniper is positive to a flexible approach around remote working based on the conditions of the business and the individual employee.
Uniper is part of Sweden's critical infrastructure and our operations are covered by, among other things, rules related to protective security, export control and nuclear non-proliferation. We will therefore carry out security clearance of all positions and complement with register control for security classified positions, according to the Protection Security Act. Health and drug tests are performed if applicable.
Who we are seeking
You hold a degree in engineering or economics, alternatively you have relevant work experience in dispatching or energy trading.
You are analytical while at the same time you have the ability to coordinate and prioritize actions under stressful situations. You can take decisions, have team working - and good communication skills. we see that you are fluent in English in Swedish both verbally and in written.
Contact
For questions, please don’t hesitate to contact:
Recruiting manager, Tomas Salemonson
tomas.salomonsson@swe.uniper.energy


Union representatives:
Unionen, Magnus Notini
+46 706 550 127
Sveriges Ingenjörer, Magnus Nicklasson
+46 76 1154687

Ansök nu

Sydkraft Hydropower AB söker en produktionsingenjör till Sundsvall!

Produktionsingenjör, elkraft
Läs mer Dec 15
Passion for Energy
Vi på Uniper gillar passionerade medarbetare och kollegor. Med passion som drivkraft ser vi till att leverera el med högsta kvalitet till samhälle och industri i Sverige – varje sekund av årets alla dagar. Det är i det personliga engagemanget, i dialog, mångfald och olikheter på jobbet som vi tillsammans levererar samhällsnytta i realtid – och samtidigt fokuserar vår innovationskraft mot framtidens energilösningar. Eller som vi säger: ’”Passion for Energy”. Vi behöver fler som brinner för energi och vill göra skillnad på riktigt. Är du en av dem? The Uniper Way – så arbetar vi
Våra medarbetare är grunden för Unipers framgång och framtid. Vi arbetar tillsammans och i dialog. Hos oss utvecklas och förstärks kompetens på individnivå. Vi visar entreprenöranda och tar ansvar, i alla delar av koncernen. Vi har en gemensam hållning och värdegrund för hur vi bedriver det dagliga arbetet inom koncernen och i våra olika verksamheter. Vi kallar det ”The Uniper Way”
Vad vi söker
Vill du ha ett spännande jobb som Produktionsingenjör i ett bolag som befinner sig i en spännande expansiv utvecklingsfas och som satsar på utveckling och ständiga förbättringar av både verksamhet och medarbetare? Vill du arbeta i en internationell miljö där du kommer att ha din placering i vår driftcentral i Sundsvall? Då är du kanske den vi söker!
Sydkraft Hydropower AB (SHP) svarar för all vattenkraft inom Unipers verksamhet i Sverige och producerar ett normalår drygt 8 TWh el. Produktionen sker i 77 hel- och delägda vattenkraftverk lokaliserade från Lycksele i norr till Kristianstad i söder och med en samlad effekt på cirka 1 700 MW. Antalet anställda är cirka 170. Huvudkontoret ligger i Sundsvall. Vår arbetsplats präglas av respekt för varandra, engagemang, delaktighet, utveckling och glädje. Vår vision är att vi tillsammans formar vattenkraftens framtid – för ett hållbart samhälle.

Vad kommer du att jobba med?
I rollen som Produktionsingenjör jobbar du i ett team tillsammans med 16 medarbetare som ansvarar för planering och optimering av Unipers svenska vattenkraftproduktion samt balansansvaret för Unipers samlade elproduktion i Sverige. Arbetet sker i nära samarbeta med vårt tradingbolag i Düsseldorf.
I tjänsten ingår skiftarbete.
Uniper är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bl.a. av regler kring säkerhetsskydd, exportkontroll och nukleär icke-spridning. Vi kommer därför att genomföra säkerhetsprövning av alla våra tjänster och komplettera med registerkontroll för säkerhetsklassade befattningar, i enlighet med Säkerhetsskyddslagen. Eventuell hälsoundersökning inklusive drogtest kan också vara aktuellt innan anställning.
Vem vi söker
Vi ser gärna att du har utbildning inom energi/elkraft, alternativt likvärdig erfarenhet av arbete med vattenkraft eller elsystemet. Du är intresserad av och har kunskaper i ekonomi, gärna med finansiell inriktning.
Då vi är ett internationellt bolag behöver du kunna uttrycka dig väl i svenska och engelska i tal och skrift.
Vi efterfrågar samma egenskaper hos dig som vi erbjuder i vår arbetsmiljö. Vi är en arbetsgivare som värderar öppenhet, mod och samhällsansvar. Vi tror det bästa om våra medarbetare, vi vill det bästa för våra medarbetare och vi förväntar oss det bästa av våra medarbetare.
Kontaktinformation
Vid frågor är du välkommen att kontakta rekryterande chef, Tomas Salomonsson:
tomas.salomonsson@swe.uniper.energy
telefon +46 709828772


Fackliga kontaktpersoner
Ronnie Lindblom, Akademikerna
+46 703 456874
Per Backlund, Unionen
+46 702 747524

Ansök nu

Sydkraft Hydropower AB söker en Hydrolog!

Hydrolog
Läs mer Nov 10
Brinner du för att arbeta med hydrologiska frågor? Sydkraft Hydropower AB söker en Hydrolog!
Passion for Energy
Vi på Uniper gillar passionerade medarbetare och kollegor. Med passion som drivkraft ser vi till att leverera el med högsta kvalitet till samhälle och industri i Sverige – varje sekund av årets alla dagar. Det är i det personliga engagemanget, i dialog, mångfald och olikheter på jobbet som vi tillsammans levererar samhällsnytta i realtid – och samtidigt fokuserar vår innovationskraft mot framtidens energilösningar. Eller som vi säger: ’”Passion for Energy”. Vi behöver fler som brinner för energi och vill göra skillnad på riktigt. Är du en av dem?
The Uniper Way – så arbetar vi
Våra medarbetare är grunden för Unipers framgång och framtid. Vi arbetar tillsammans och i dialog. Hos oss utvecklas och förstärks kompetens på individnivå. Vi visar entreprenöranda och tar ansvar, i alla delar av koncernen. Vi har en gemensam hållning och värdegrund för hur vi bedriver det dagliga arbetet inom koncernen och i våra olika verksamheter. Vi kallar det ”The Uniper Way”.
Vad vi söker
I rollen som hydrolog hos oss kommer du att tillhöra ett team som just nu befinner sig i en spännande och expansiv utvecklingsfas för optimering av vattenkraftsproduktion. Du kommer ha ett nära samarbete med vår hydrolog och vårt team Hydro Optimisation.
I arbetet har du många kontaktytor internt och externt, nationellt så väl som internationellt. Du kommer att vara en av nyckelpersonerna när det gäller att utveckla hydrologiska prognoser för optimering av vattenkraft och elhandel.
I de mest centrala delarna av tjänsten kommer du att utveckla och förädla hydrologiska modeller (HBV) med hjälp av bland annat GIS (geografiskt informationssystem) samt att stödja vattenoptimeringsbeslut med flödesprognos och hydrologisk analys. Arbetet syftar till att minska osäkerheten i hydrologiska prognoser för våra Nordiska avrinningsområden.
Uniper är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bl.a. av regler kring säkerhetsskydd, exportkontroll och nukleär icke-spridning. Vi kommer därför att genomföra säkerhetsprövning av alla våra tjänster och komplettera med registerkontroll för säkerhetsklassade befattningar, i enlighet med Säkerhetsskyddslagen. Eventuell hälsoundersökning inklusive drogtest kan också vara aktuellt innan anställning.
Vem vi söker
Vi söker dig som har en akademisk utbildning i naturvetenskap eller som civilingenjör med relevant inriktning inom hydrologi eller motsvarande. Du har kunskap och erfarenhet av att arbeta med HBV-modeller. Erfarenhet från energisektorn och kunskaper i att utveckla hydrologiska modeller samt GIS (geografiskt informationssystem) ser vi som meriterande. Goda kunskaper i svenska och engelska, skriftligt såväl som muntligt, är en förutsättning för att lyckas i rollen. Även kunskap och erfarenhet av programmering är meriterande.
Vi efterfrågar samma egenskaper hos dig som vi erbjuder i vår arbetsmiljö. Vi är en arbetsgivare som värderar öppenhet, mod och samhällsansvar. Vi tror det bästa om våra medarbetare, vi vill det bästa för våra medarbetare och vi förväntar oss det bästa av våra medarbetare. Då du i rollen har flera kontaktytor är samarbetsförmåga och kommunikationsförmåga av stor betydelse för att lyckas i rollen.
Kontaktinformation
Vid frågor är du välkommen att kontakta:
Rekryterande chef, Peter Nordlander
+46 725 886717
Peter.Nordlander@swe.uniper.energy
Fackliga kontaktpersoner
Ronnie Lindblom, Akademikerna
+46 703 456874
Per Backlund, Unionen
+46 702 747524

Ansök nu

Sydkraft Hydropower AB söker Controller till Sundsvall

Controller
Läs mer Feb 18
Passion for Energy
Vi på Uniper gillar passionerade medarbetare och kollegor. Med passion som drivkraft ser vi till att leverera el med högsta kvalitet till samhälle och industri i Sverige – varje sekund av årets alla dagar. Det är i det personliga engagemanget, i dialog, mångfald och olikheter på jobbet som vi tillsammans levererar samhällsnytta i realtid – och samtidigt fokuserar vår innovationskraft mot framtidens energilösningar. Eller som vi säger: ’”Passion for energy”. Vi behöver fler som brinner för energi och vill göra skillnad på riktigt. Är du en av dem?
The Uniper Way – så arbetar vi
Våra medarbetare är grunden för Unipers framgång och framtid. Vi arbetar tillsammans och i dialog. Hos oss utvecklas och förstärks kompetens på individnivå. Vi visar entreprenöranda och tar ansvar, i alla delar av koncernen. Vi har en gemensam hållning och värdegrund för hur vi bedriver det dagliga arbetet inom koncernen och i våra olika verksamheter. Vi kallar det ”The Uniper Way”.
Vad vi söker
Vi är ett team på tio personer med olika kompetenser inom teknik och ekonomi. För oss är samarbete och allas bidrag avgörande för att nå framgång och vi har ett gemensamt ansvar för avdelningens utveckling. Vi behöver nu stärka våra resurser med en controller.
Som controller kommer du att arbeta, både självständigt och tillsammans med kollegor, för att löpande sköta uppföljning, prognoser och utfall av den operativa verksamheten samt projekt. Du deltar i arbete med bokslut och budget för att stödja delar av verksamheten inom bolaget. Placeringsort är i första hand Sundsvall.
Vad kommer du jobba med?
I arbetsuppgifterna ingår bland annat arbete med
•Bokslut
•Ekonomiska prognoser och budget
•Anläggningsregister
•Projektuppföljning
•SAP systemet, moduler IM, PM, MM, mm
Sydkraft Hydropower AB svarar för all vattenkraft inom Unipers verksamhet i Sverige och producerar ett normalår drygt 8 TWh el. Produktionen sker i 77 hel- och delägda vattenkraftverk, lokaliserade från Lycksele i norr till Kristianstad i söder, med en samlad effekt på cirka 1 700 MW. Antalet anställda är cirka 170. Huvudkontoret ligger i Sundsvall.
Uniper är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därför kommer vi att genomföra säkerhetsprövning och eventuell hälsoundersökning inklusive drogtest innan anställning.
Vem vi söker
Vi ser att du har ekonomisk utbildning på universitetsnivå eller motsvarande. Minst tre års erfarenhet från arbete med bokslut, planerings- och rapporteringsprocesser är önskvärda. Vi använder det ekonomiska systemet SAP och ser erfarenheter från det som meriterande. Du behärskar engelska i tal och skrift.
Vi efterfrågar samma egenskaper hos dig som vi erbjuder i vår arbetsmiljö. Vår arbetsplats präglas av respekt för varandra, engagemang, delaktighet, utveckling och glädje. Vi är en arbetsgivare som värderar öppenhet, mod och samhällsansvar. Vi jobbar aktivt med mångfald och inkludering.
Eftersom arbetet är självständigt och innebär många interna respektive externa kontakter, värdesätter vi följande personliga egenskaper:
. Du är affärsmässig och självgående
. Du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt
. Du har god samarbetsförmåga
. Du uttrycker dig välformulerat och tydligt i tal och skrift
. Du är kommunikativ och resultatorienterad

Ansök nu

Sydkraft Hydropower AB söker Vattenplanerare till Sundsvall!

Produktionsplanerare, tillverkningsindustri
Läs mer Nov 13
Passion for Energy
Vi på Uniper gillar passionerade medarbetare och kollegor. Med passion som drivkraft ser vi till att leverera el med högsta kvalitet till samhälle och industri i Sverige – varje sekund av årets alla dagar. Det är i det personliga engagemanget, i dialog, mångfald och olikheter på jobbet som vi tillsammans levererar samhällsnytta i realtid – och samtidigt fokuserar vår innovationskraft mot framtidens energilösningar. Eller som vi säger: ’”Passion for energy”. Vi behöver fler som brinner för energi och vill göra skillnad på riktigt. Är du en av dem?

The Uniper Way – så arbetar vi
Våra medarbetare är grunden för Unipers framgång och framtid. Vi arbetar tillsammans och i dialog. Hos oss utvecklas och förstärks kompetens på individnivå. Vi visar entreprenöranda och tar ansvar, i alla delar av koncernen. Vi har en gemensam hållning och värdegrund för hur vi bedriver det dagliga arbetet inom koncernen och i våra olika verksamheter. Vi kallar det ”The Uniper Way”.


Vad vi söker
Vill du ha ett spännande jobb som Vattenplanerare/Hydro Optimizer i ett bolag som satsar på utveckling och ständiga förbättringar av både verksamhet och medarbetare? Vill du arbeta i en internationell miljö där du kommer att ha din placering i vår driftcentral i Sundsvall? Då är du kanske den vi söker!
Du kommer att tillhöra ett team på sex personer i varierande ålder och erfarenhet där kulturen präglas av respekt för varandra, engagemang, delaktighet, utveckling och glädje. Vi sätter säkerheten främst och har gemensamt ansvar för att utveckla vår verksamhet. För oss är samarbete och allas bidrag avgörande för att nå framgång.
Teamets huvudansvar är planering och optimering av Unipers svenska vattenkraftproduktion. Arbetet sker i nära samarbeta med vårt tradingbolag i Düsseldorf. I teamet ingår också kollegor som ansvarar för avställningsplanering, avräkning och hydrologisk analys.


Vad kommer du att jobba med?
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är operativ vattenplanering kombinerat med en backofficefunktion. Det kan innebära att du deltar i projekt och utredningar eller att du ansvarar för delar av vårt gemensamma huvuduppdrag.


Uniper är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därför kommer vi att genomföra säkerhetsprövning och hälsoundersökning inklusive drogtest innan anställning.

Vem vi söker
Vi söker dig som har akademisk utbildning gärna inom energi, elkraft eller miljö. Alternativt har du annan likvärdig erfarenhet av arbete med vattenkraft eller elsystemet.
Det är meriterande om du har erfarenhet av produktionsoptimering, vattenhushållning, vattenoptimering eller liknande.
Du är analytisk och har god förmåga att samarbeta men trivs också med att också självständigt driva och samordna frågor med många interna och externa kontakter.
Då vi är ett internationellt bolag behöver du kunna uttrycka dig väl i både svenska och engelska i tal och skrift.


Sydkraft Hydropower AB svarar för all vattenkraft inom Unipers verksamhet i Sverige och producerar ett normalår drygt 8 TWh el. Produktionen sker i 77 hel- och delägda vattenkraftverk, lokaliserade från Lycksele i norr till Kristianstad i söder, med en samlad effekt på cirka 1 700 MW. Antalet anställda är cirka 170. Huvudkontoret ligger i Sundsvall.

Ansök nu

Sydkraft Hydropower AB söker Underhållkoordinator/fordonsansvarig

Underhållsplanerare
Läs mer Nov 9
Passion for Energy
Vi på Uniper gillar passionerade medarbetare och kollegor. Med passion som drivkraft ser vi till att leverera el med högsta kvalitet till samhälle och industri i Sverige – varje sekund av årets alla dagar. Det är i det personliga engagemanget, i dialog, mångfald och olikheter på jobbet som vi tillsammans levererar samhällsnytta i realtid – och samtidigt fokuserar vår innovationskraft mot framtidens energilösningar. Eller som vi säger: ’”Passion for energy”. Vi behöver fler som brinner för energi och vill göra skillnad på riktigt. Är du en av dem?

The Uniper Way – så arbetar vi
Våra medarbetare är grunden för Unipers framgång och framtid. Vi arbetar tillsammans och i dialog. Hos oss utvecklas och förstärks kompetens på individnivå. Vi visar entreprenöranda och tar ansvar, i alla delar av koncernen. Vi har en gemensam hållning och värdegrund för hur vi bedriver det dagliga arbetet inom koncernen och i våra olika verksamheter. Vi kallar det ”The Uniper Way”.


Vad vi söker
Är du en serviceinriktad, fordonsintresserad problemlösare som gillar att vara spindeln i nätet? Då kan du vara den vi söker. Vår underhållsavdelning söker nu en underhållskoordinator som också ansvarar för företagets fordonsflottas strategiska utveckling.
Vi är ett teknikintresserat team på 45 personer som ansvarar för underhållet av våra anläggningar i Norrland. För oss är samarbete och allas bidrag avgörande för att nå framgång och vi har ett gemensamt ansvar för avdelningens utveckling. Vi behöver nu stärka våra resurser med en kombinerad roll som underhållskoordinator och fordonsansvarig. Tjänsten är placerad vid Sydkraft Hydropowers ABs huvudkontor i Sundsvall eller på någon av företagets etableringar i norra Sverige.


Vad kommer du jobba med?
I rollen som underhållskoordinator kommer du att sköta beställningar och fakturahantering samt administration av utbildningsinsatser för avdelning Underhåll. Du är också en viktig länk mellan oss och ekonomifunktionen som är belägen Tyskland samt med den svenska inköpsfunktionen.
Med nyckelorden säkerhet, miljö och ekonomi som grundpelare förvaltar du företagets fordonsflotta om c:a 100 fordon. Du har kommunikation med Unipers centrala inköp och HR-funktioner angående avtalsfrågor och företagets bilpolicy.
Uniper är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därför kommer vi att genomföra säkerhetsprövning och hälsoundersökning inklusive drogtest innan anställning.

Vem vi söker
Vi ser att du har en relevant utbildning, lägst på gymnasienivå, inom exempelvis administration och/eller ekonomi. Du har också några års yrkeserfarenhet som administratör. Som inköpare har du arbetat i SAP eller motsvarande affärssystem och trivs med leverantörskontakter. Ett stort intresse för bilar och kunskap om skattelagstiftning av tjänstebilar är meriterande.
Du kommer ha många både interna och externa kontaktytor och trivs med att driva och samordna frågor både självständigt och tillsammans med andra. Det är också viktigt att du kan kommunicera obehindrat på både svenska och engelska, muntligen såväl som skriftligen. Som person är du strukturerad och analytisk samtidigt som du har en har en vilja att utveckla och förbättra.

Ansök nu

Sydkraft Hydropower AB söker en Underhållsstrateg!

Underhållsplanerare
Läs mer Okt 20
Passion for Energy
Vi på Uniper gillar passionerade medarbetare och kollegor. Med passion som drivkraft ser vi till att leverera el med högsta kvalitet till samhälle och industri i Sverige – varje sekund av årets alla dagar. Det är i det personliga engagemanget, i dialog, mångfald och olikheter på jobbet som vi tillsammans levererar samhällsnytta i realtid – och samtidigt fokuserar vår innovationskraft mot framtidens energilösningar. Eller som vi säger: ’”Passion for energy”. Vi behöver fler som brinner för energi och vill göra skillnad på riktigt. Är du en av dem?

The Uniper Way – så arbetar vi
Våra medarbetare är grunden för Unipers framgång och framtid. Vi arbetar tillsammans och i dialog. Hos oss utvecklas och förstärks kompetens på individnivå. Vi visar entreprenöranda och tar ansvar, i alla delar av koncernen. Vi har en gemensam hållning och värdegrund för hur vi bedriver det dagliga arbetet inom koncernen och i våra olika verksamheter. Vi kallar det ”The Uniper Way”.


Vad vi söker
Vi är ett teknikintresserat team på 9 personer och ingår i avdelning Teknik och säkerhet. Vi sätter säkerheten främst och har gemensamt ansvar för att utveckla vår verksamhet. För oss är samarbete och allas bidrag avgörande för att nå framgång. Vi vill nu stärka våra resurser inom underhållsplanering och söker därför en underhållsstrateg. Som underhållsstrateg kommer du att jobba i nära samarbete med våra underhållsingenjörer för att utveckla och kvalitetssäkra vårt underhåll.


Vad kommer du jobba med?
Du kommer att utveckla och införa underhållsstrategier samt prioritera underhållsinsatserna efter respektive strategi. Även planering och uppföljning av underhållsinsatserna är en viktig del.
I arbetsuppgifterna ingår också att:
- administrera, följa upp och revidera aktiviteter i underhållsystemet
- driva och delta i digitaliseringsaktiviteter kopplat till underhållsstrategier/system
- analysera och sammanställa anläggningsstatusen för anläggningarna
- föreslå justeringar av underhålls- och arbetsmetoder
Uniper är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därför kommer vi att genomföra säkerhetsprövning och hälsoundersökning inklusive drogtest innan anställning.

Vem vi söker
Vi söker dig som har relevant teknisk utbildning från högskola/universitet eller har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. För att lyckas i rollen behöver du vara drivande, lösningsorienterad, ansvarstagande och strukturerad. Du har också en vilja att utveckla och förbättra.
Du kommer ha många både interna och externa kontaktytor och du trivs med att arbeta både självständigt och tillsammans med andra.
En viktig del av arbetet är att förmedla resultatet av de utredningar du utfört eller beställt och därför är det viktigt att du är bra på att kommunicera på svenska och engelska, muntligt såväl som skriftligt.

Ansök nu

Sydkraft Hydropower AB söker en Projektledare!

Projektledare, bygg och anläggning
Läs mer Okt 15
Passion for Energy
Vi på Uniper gillar passionerade medarbetare och kollegor. Med passion som drivkraft ser vi till att leverera el med högsta kvalitet till samhälle och industri i Sverige – varje sekund av årets alla dagar. Det är i det personliga engagemanget, i dialog, mångfald och olikheter på jobbet som vi tillsammans levererar samhällsnytta i realtid – och samtidigt fokuserar vår innovationskraft mot framtidens energilösningar. Eller som vi säger: ’”Passion for energy”. Vi behöver fler som brinner för energi och vill göra skillnad på riktigt. Är du en av dem?

The Uniper Way – så arbetar vi
Våra medarbetare är grunden för Unipers framgång och framtid. Vi arbetar tillsammans och i dialog. Hos oss utvecklas och förstärks kompetens på individnivå. Vi visar entreprenöranda och tar ansvar, i alla delar av koncernen. Vi har en gemensam hållning och värdegrund för hur vi bedriver det dagliga arbetet inom koncernen och i våra olika verksamheter. Vi kallar det ”The Uniper Way”.


Vad vi söker
Till Sydkraft Hydropower AB och Unipers svenska vattenkraft söker vi en Projektledare som vill jobba med oss.


I rollen som Projektledare kommer du att leda och ansvara för olika projekt. Fokus ligger på att säkerställa att våra vattenkraftverk och dammar är effektiva och samtidigt säkra produktionsanläggningar. Arbetet kommer att ske i nära samverkan med kollegor, konsulter och entreprenörer.


Du kommer att jobba inom den svenska delen av Unipers projektorganisation Asset Support och i ett team på 17 personer som är placerade både i Sundsvall och Malmö. Teamet består av ledare, dokumentationsingenjörer, projektledare, tekniskt sakkunniga inom turbin och el-och kontroll samt en projektkoordinator.


Vad kommer du jobba med?
I arbetsuppgifterna ingår bland annat att:
- Leda och ansvara för projekt som vi bedriver inom vår vattenkraftsverksamhet.
- Ansvara och följa upp att projekten uppfyller våra krav för HSSE, teknik, ekonomi och kvalitet.
- Ha ett nära samarbete med anläggningsansvariga, tekniskt sakkunniga, underhållspersonal, projektcontrollers, inköpare och entreprenörer.


Uniper är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därför kommer vi att genomföra säkerhetsprövning och eventuell hälsoundersökning inklusive drogtest innan anställning.


Vem vi söker
Vi söker dig som har en teknisk utbildning på minst högskolenivå inom exempelvis energiteknik, elkraft, byggteknik, väg och vatten eller maskinteknik. Du har även god erfarenhet av att genomföra och leda projekt.
Då vi är ett internationellt bolag behöver du kunna uttrycka dig väl i svenska och engelska både i tal och i skrift. Har du erfarenhet från energibranschen så är det meriterande.


Som projektledare är du affärsmässig och resultatorienterad. Du har ett stort engagemang och driv för att fullfölja dina projekt. Som ledare för ett projektteam är du öppen och lyhörd och du brinner för att bidra till ett gott samarbetsklimat.

Ansök nu

Sydkraft Hydropower AB söker en Dokumentationsingenjör!

Civilingenjör, elkraft
Läs mer Aug 19
Passion for Energy
Vi på Uniper gillar passionerade medarbetare och kollegor. Med passion som drivkraft ser vi till att leverera el med högsta kvalitet till samhälle och industri i Sverige – varje sekund av årets alla dagar. Det är i det personliga engagemanget, i dialog, mångfald och olikheter på jobbet som vi tillsammans levererar samhällsnytta i realtid – och samtidigt fokuserar vår innovationskraft mot framtidens energilösningar. Eller som vi säger: ’”Passion for energy”. Vi behöver fler som brinner för energi och vill göra skillnad på riktigt. Är du en av dem?
The Uniper Way – så arbetar vi
Våra medarbetare är grunden för Unipers framgång och framtid. Vi arbetar tillsammans och i dialog. Hos oss utvecklas och förstärks kompetens på individnivå. Vi visar entreprenöranda och tar ansvar, i alla delar av koncernen. Vi har en gemensam hållning och värdegrund för hur vi bedriver det dagliga arbetet inom koncernen och i våra olika verksamheter. Vi kallar det ”The Uniper Way”.
Vad vi söker
Till Sydkraft Hydropower AB och Unipers svenska vattenkraft söker vi en Dokumentationsingenjör som vill jobba med oss.
I denna roll har du, tillsammans med två kollegor, ansvar för att bolagets samlade ritnings- och tekniska dokumentation för kraftverken förvaltas på bästa sätt. Arbetet sker i nära samverkan med kollegor, konsulter och entreprenörer.
Du kommer att jobba inom den svenska delen av Unipers projektorganisation Asset Support och i ett team på 17 personer som är placerade både i Sundsvall och Malmö. Teamet består av ledare, dokumentationsingenjörer, projektledare, teknisk sakkunniga inom turbin och el-och kontroll samt projektkoordinator.
Vad kommer du jobba med?
I arbetsuppgifterna ingår bland annat att:
• I projekt bevaka dokumentationsfrågor samt granska delar av den tekniska dokumentationen.
• Inordna teknisk dokumentation i arkiv.
• Hålla våra ritningsstandarder, mallar, ritningslistor samt förteckningar uppdaterade och tillgängliga.
• Ha ett nära samarbete med anläggningsansvariga, projektledare och entreprenörer.
Uniper är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därför kommer vi att genomföra säkerhetsprövning och eventuell hälsoundersökning inklusive drogtest innan anställning.
Vem vi söker
Vi söker dig som har relevant teknisk högskoleutbildning inom exempelvis elteknik alternativt många års arbetslivserfarenhet inom området. Du har även bred erfarenhet av teknisk dokumentation samt goda kunskaper i Office-paketet och i AutoCad. Då vi är en global koncern och verkar i en internationell miljö behöver du kunna uttrycka dig väl i svenska och engelska, både i tal och i skrift.
Du är systematisk och noggrann i ditt sätt att arbeta. Du trivs med att arbeta både självständigt och tillsammans med andra. Ditt teknikintresse är stort och du har en utpräglad känsla för god service.
Kontaktinformation
Vid frågor är du välkommen att kontakta:
Rekryterande chef, Anders Simonsson +46703144316
eller
Utvecklingsledare Regina Nikolausson +46706676602
Fackliga kontaktpersoner
Per Backlund, Unionen
+46702747524
Ronnie Lindblom, Akademikerna
+46703456874

Ansök nu

Anläggningsingenjör till Sydkraft Hydropower AB i Sundsvall

Anläggningsingenjör, elkraft
Läs mer Aug 10
Gillar du vatten? Uniper söker en anläggningsingenjör till vårt kontor i Sundsvall.
Vad vi söker
Sydkraft Hydropower AB svarar för all vattenkraft inom Unipers verksamhet i Sverige och producerar ett normalår drygt 8 TWh el. Produktionen sker i 77 hel- och delägda vattenkraftverk, lokaliserade från Lycksele i norr till Kristianstad i söder, med en samlad effekt på cirka 1 700 MW. Antalet anställda är cirka 170. Huvudkontoret ligger i Sundsvall och vi söker nu en anläggningsingenjör som vill jobba med oss.
Du arbetar i gruppen Anläggningskontroll inom Produktionsavdelningen. Anläggningskontroll är en grupp med elva skiftgående anläggningsingenjörer som arbetar i driftcentralen.
Arbetet i driftcentralen sker i nära samarbete med vattenplanerare och produktionsingenjörer vilka ansvarar för vattenplanering och optimering, handel samt balansansvar på uppdrag av vårt tradingbolag.
Vad kommer du jobba med?
Som Anläggningsingenjör ansvarar du för styrning, övervakning och larmhantering för ca 70 vattenkraftverk:
- Du har kopplingsansvar, skriver och kontrollerar driftordrar samt lämnar arbetsbevis.
- I arbetet har du regelbundna kontakter med underhållstekniker och entreprenörer som arbetar i våra anläggningar.
- Du dokumenterar larmhantering och andra händelser samt avgör om beredskapspersonal ska skickas till anläggningarna.
Uniper är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därför kommer vi att genomföra säkerhetsprövning och eventuell hälsoundersökning inklusive drogtest innan anställning.
Vem vi söker
Vi söker dig som har en relevant utbildning som exempelvis högskoleingenjör med inriktning mot energi eller har erfarenhet av att ha arbetat inom liknande verksamhet.
Har du praktisk erfarenhet av att jobba med vattenkraftverk är detta fördelaktigt. Även erfarenhet från arbete i driftcentral med liknande arbetsuppgifter eller skiftgång är meriterande.
Då arbetet innebär många kontakter, såväl interna som externa, så behöver du ha lätt för att samarbeta med andra samt ha en god kommunikativ förmåga. Goda kunskaper, både skriftligt och muntligt, i svenska är ett krav. Kunskaper i engelska är meriterande. Du är en handlingskraftig person som både kan ta egna initiativ och fatta beslut.
Passion for Energy
Vi på Uniper gillar passionerade medarbetare och kollegor. Med passion som drivkraft ser vi till att leverera el med högsta kvalitet till samhälle och industri i Sverige – varje sekund av årets alla dagar. Det är i det personliga engagemanget, i dialog, mångfald och olikheter på jobbet som vi tillsammans levererar samhällsnytta i realtid – och samtidigt fokuserar vår innovationskraft mot framtidens energilösningar. Eller som vi säger: ’”Passion for energy”. Vi behöver fler som brinner för energi och vill göra skillnad på riktigt. Är du en av dem?
Uniper som företag
Uniper är en global energikoncern och ett globalt varumärke. Vår verksamhet grundar sig på E.ONs tidigare storskaliga elproduktion. Därmed vilar Uniper på stolta anor och gedigen energiexpertis. I Sverige är vi en stor elproducent för svensk basindustri, med produktionsanläggningar runt om i landet för klimateffektiv vattenkraft och kärnkraft samt reservkraft och värmekraft. Hos oss arbetar människor som har ett gemensamt mål: en tillförlitlig och koldioxidsnål elförsörjning för jobb och välfärd.
Unipers helägda kraftbolag i Sverige är Sydkraft Nuclear Power AB, Sydkraft Hydro Power AB, Sydkraft Thermal Power AB samt Barsebäck Kraft AB. Inom OKG AB är vi dessutom majoritetsägare. Kontoret för svenska moderbolaget Sydkraft AB finns i Malmö.
Vi strävar efter att spegla samhällets utveckling och vi välkomnar sökanden som breddar vår mångfald. Vi anser att olikheter skapar möjligheter.

Ansök nu

Utvecklingsingenjör till Sydkraft Hydropower AB i Sundsvall

Utvecklingsingenjör, elkraft
Läs mer Maj 22
Gillar du vatten? Uniper söker en utvecklingsingenjör till vårt kontor i Sundsvall.
Vad vi söker
Är du en person som drivs av verksamhetsutveckling och som ser möjligheter i ny teknik och digitalisering? Då kan du vara den vi söker.
Just nu söker vi en Utvecklingsingenjör till gruppen Produktionsutveckling som har en central roll i utvecklingsarbetet av Sydkraft Hydropowers verksamhet. Gruppens arbete omfattar bland annat utveckling och anpassning av våra optimeringssystem, att utföra mätningar i våra anläggningar samt att säkerställa optimerad drift av våra aggregat. Ett annat viktigt uppdrag är att följa teknik- och IT utveckling samt att bevaka förändringar på elmarknaden.
Tjänstens placering är på huvudkontoret i Sundsvall. Sydkraft Hydropower AB svarar för all vattenkraft inom Unipers verksamhet i Sverige och producerar ett normalår drygt 8 TWh el. Produktionen sker i 77 hel- och delägda vattenkraftverk, lokaliserade från Lycksele i norr till Kristianstad i söder, med en samlad effekt på cirka 1 700 MW. Vi är ca 170 anställda..
Vad kommer du jobba med?
- Förbättra optimeringsmodeller för våra vattenkraftverk och älvar.
- Utveckla modeller i takt med att kraven och marknaden förändras på elmarknaden och dess reglerprodukter.
- Utveckla användargränssnittet som driftcentralen använder för att optimera våra kraftverk.
- Utrednings- och analysarbete bl.a. utför optimeringar med olika löphjul vid reinvesteringar.
- Du arbetar tillsammans med övriga gruppen med olika utredningar av åtgärder för ökad lönsamhet, samt identifierar och utvärderar framtida behov och effektiviseringsmöjligheter i älvarna. I din roll deltar utvecklingsprojekt både inom bolaget och tillsammans med andra Uniper bolag och externa organisationer.
Uniper är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därför kommer vi att genomföra säkerhetsprövning och eventuell hälsoundersökning inklusive drogtest innan anställning.
Vem vi söker
Vi söker dig som har erfarenhet av att underhålla och utveckla drift- och optimeringssystem, i synnerhet erfarenhet av Powel SmG. Har du erfarenhet av dataanalys och ett intresse för olika programmeringsspråk och systemintegration kan du också vara vår kandidat. Kunskaper om elmarknaden och dess reglerprodukter samt optimering av vattenkraft är också meriterande. Vi ser gärna att du har en civilingenjörs-/högskoleutbildning inom lämpligt område.
Du har en vilja att utveckla och förbättra samtidigt som det finns struktur och fallenhet för analys. Du kan arbeta självständigt med att driva och samordna frågor med många interna och externa kontakter. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både svenska och engelska.
Passion for Energy
Vi på Uniper gillar passionerade medarbetare och kollegor. Med passion som drivkraft ser vi till att leverera el med högsta kvalitet till samhälle och industri i Sverige – varje sekund av årets alla dagar. Det är i det personliga engagemanget, i dialog, mångfald och olikheter på jobbet som vi tillsammans levererar samhällsnytta i realtid – och samtidigt fokuserar vår innovationskraft mot framtidens energilösningar. Eller som vi säger: ’”Passion for energy”. Vi behöver fler som brinner för energi och vill göra skillnad på riktigt. Är du en av dem?
Uniper som företag
Uniper är en global energikoncern och ett globalt varumärke. Vår verksamhet grundar sig på E.ONs tidigare storskaliga elproduktion. Därmed vilar Uniper på stolta anor och gedigen energiexpertis. I Sverige är vi en stor elproducent för svensk basindustri, med produktionsanläggningar runt om i landet för klimateffektiv vattenkraft och kärnkraft samt reservkraft och värmekraft. Hos oss arbetar människor som har ett gemensamt mål: en tillförlitlig och koldioxidsnål elförsörjning för jobb och välfärd.
Unipers helägda kraftbolag i Sverige är Sydkraft Nuclear Power AB, Sydkraft Hydro Power AB, Sydkraft Thermal Power AB samt Barsebäck Kraft AB. Inom OKG AB är vi dessutom majoritetsägare. Kontoret för svenska moderbolaget Sydkraft AB finns i Malmö.
Vi strävar efter att spegla samhällets utveckling och vi välkomnar sökanden som breddar vår mångfald. Vi anser att olikheter skapar möjligheter.

Ansök nu

Dammsäkerhetsingenjör till Sydkraft Hydropower AB

Civilingenjör, väg- och vattenbyggnad
Läs mer Mar 27
Vill du arbeta inom ett spännande område där utveckling är en del av vardagen?


Vad vi söker
Vi är ett sammansvetsat team på fem personer som sätter säkerheten främst och som har gemensamt ansvar för att utveckla vår verksamhet. I vårt team är samarbete och allas bidrag avgörande för att nå framgång. Vi söker nu en dammsäkerhetsingenjör/dammtekniskt sakkunnig.
I din roll ansvarar du för att säkerställa dammsäkerheten på våra dammanläggningar i norra Sverige. Dammsäkerhet är ett omfattande kunskapsområde och det krävs en förmåga att hantera flera teknikområden och även behärska samspelet Människa-Teknik-Organisation.
Några av dina arbetsuppgifter kommer vara att utforma och genomföra egenkontrollprogram och underhållsinsatser enligt branschens riktlinjer, myndigheters krav och Unipers strategier. Du kommer att bygga upp en teknisk kunskap kring dammanläggningarna för att kunna bedöma, analysera samt initiera åtgärder för en god dammsäkerhet. I rollen ingår även att delta som expertstöd i dammsäkerhetsprojekt samt i förekommande fall medverka i nationella och internationella utvecklingsprojekt.
Uniper är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därför kommer vi att genomföra både en säkerhetsprövning och ett drogtest innan anställning.


Vem vi söker
Du är civilingenjör inom samhällsbyggnad eller väg- och vattenbyggnad. Alternativt har du motsvarande relevant flerårig arbetslivserfarenhet med någon disciplin inom dammsäkerhetsområdet.
Även du som idag jobbar inom t ex bygg och anläggning, mekanik eller hydrologi och vill vidareutveckla dig inom dammsäkerhet är välkommen med din ansökan.
Som person trivs du både med att jobba självständigt och att ha många interna och externa kontakter. Vi värdesätter god samarbetsförmåga och att du är kommunikativ.
Vi verkar i en internationell miljö och goda kunskaper i svenska och engelska, både skriftligt och muntligt, är viktigt för att lyckas i rollen.


Passion for Energy
Vi på Uniper gillar passionerade medarbetare och kollegor. Med passion som drivkraft ser vi till att leverera el med högsta kvalitet till samhälle och industri i Sverige – varje sekund av årets alla dagar. Det är i det personliga engagemanget, i dialog, mångfald och olikheter på jobbet som vi tillsammans levererar samhällsnytta i realtid – och samtidigt fokuserar vår innovationskraft mot framtidens energilösningar. Eller som vi säger: ’”Passion for energy”. Vi behöver fler som brinner för energi och vill göra skillnad på riktigt. Är du en av dem?


Uniper som företag
Uniper är en global energikoncern och ett globalt varumärke. Vår verksamhet grundar sig på E.ONs tidigare storskaliga elproduktion. Därmed vilar Uniper på stolta anor och gedigen energiexpertis. I Sverige är vi en stor elproducent för svensk basindustri, med produktionsanläggningar runt om i landet för klimateffektiv vattenkraft och kärnkraft samt reservkraft och värmekraft. Hos oss arbetar människor som har ett gemensamt mål: en tillförlitlig och koldioxidsnål elförsörjning för jobb och välfärd.
Unipers helägda kraftbolag i Sverige är Sydkraft Nuclear Power AB, Sydkraft Hydro Power AB, Sydkraft Thermal Power AB samt Barsebäck Kraft AB. Inom OKG AB är vi dessutom majoritetsägare. Kontoret för svenska moderbolaget Sydkraft AB finns i Malmö.
Vi strävar efter att spegla samhällets utveckling och vi välkomnar sökanden som breddar vår mångfald. Vi anser att olikheter skapar möjligheter.

Ansök nu

Anläggningsansvarig sökes till Sydkraft Hydropower AB i Sundsvall

Civilingenjör, anläggning, elkraft
Läs mer Apr 24
Som anläggningsansvarig kommer du att arbeta, både självständigt och tillsammans med kollegor, för att säkerställa statusen vid våra kraftverk och se till att de fungerar som effektiva produktionsanläggningar, på kort och lång sikt. Du ansvarar för ekonomisk och teknisk uppföljning av verksamheten samt projekt i dina anläggningar. Placeringsort är i första hand Sundsvall och arbetet innebär resor då verksamhetsområdet är i norra Sverige.

I arbetsuppgifterna ingår bland annat
•Säkerställa person- och anläggningssäkerhet
•Prioritering av åtgärder på kraftverk
•Initiera och följa upp upprustningsprojekt
•Framtagning av underlag för beslut
•Kontakter med entreprenörer och konsulter
•Arbeta med förhandlingar, kontakter och avtal
•Utredningar
•Framtagning av rapportunderlag till styrelser
•Bransch- och nätverkskontakter med konsulter och entreprenörer inom vattenkraftsbranschen

Sydkraft Hydropower AB svarar för all vattenkraft inom Unipers verksamhet i Sverige och producerar ett normalår drygt 8 TWh el. Produktionen sker i 77 hel- och delägda vattenkraftverk, lokaliserade från Lycksele i norr till Kristianstad i söder, med en samlad effekt på cirka 1 700 MW. Antalet anställda är cirka 170. Huvudkontoret ligger i Sundsvall.

Uniper är en del av Sveriges kritiska infrastruktur. Vi genomför säkerhetsprövning innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Utöver säkerhetsprövning görs drogtest.

Vi efterfrågar samma egenskaper hos dig som vi erbjuder i vår arbetsmiljö. Vår arbetsplats präglas av respekt för varandra, engagemang, delaktighet, utveckling och glädje. Vi är en arbetsgivare som värderar öppenhet, mod och samhällsansvar. Vi jobbar aktivt med mångfald och inkludering.

Eftersom arbetet är självständigt och innebär många kontakter, såväl externa som interna, värdesätter vi följande personliga egenskaper:
•Du är affärsmässig och självgående
•Du präglas av helhetssyn, drivkraft, inlevelse och mod
•Du har god samarbetsförmåga
•Du är kommunikativ och resultatorienterad

Då vi är ett internationellt bolag måste du kunna uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift. Du har teknisk utbildning på högskolenivå och ett brett intresse för vattenkraftteknik. Erfarenhet av vattenkraft och liknande arbetsuppgifter är önskvärda. Utöver detta är kunskaper och/eller erfarenhet inom ekonomi meriterande.
En förutsättning för tjänsten är giltigt körkort för personbil samt att du har möjlighet att resa.

Uniper är en global energikoncern och ett globalt varumärke. Vår verksamhet grundar sig på E.ONs tidigare storskaliga elproduktion. Därmed vilar Uniper på stolta anor och gedigen energiexpertis. I Sverige är vi en stor elproducent för svensk basindustri, med produktionsanläggningar runt om i landet för klimateffektiv vattenkraft och kärnkraft samt reservkraft och värmekraft. Hos oss arbetar människor som har ett gemensamt mål: en tillförlitlig och koldioxidsnål elförsörjning för jobb och välfärd.

Unipers helägda kraftbolag i Sverige är Sydkraft Nuclear Power AB, Sydkraft Hydro Power AB, Sydkraft Thermal Power AB samt Barsebäck Kraft AB. Inom OKG AB är vi dessutom majoritetsägare. Kontoret för svenska moderbolaget Sydkraft AB finns i Malmö.
Vi strävar efter att spegla samhällets utveckling och vi välkomnar sökanden som breddar vår mångfald. Vi anser att olikheter skapar möjligheter.

Ansök nu

Category Manager Direct Spend Hydro to Sydkraft AB in Sundsvall or Malmö!

Inköpare
Läs mer Apr 1
We are looking for an experienced Procurement Professional to manage the direct spend in the procurement category Hydro. The category manager will develop, negotiate and implement contracts which will be used for operational sourcing of the Hydro related products and services. The new colleague will be part of the international category team and will report to the Head of category spend Hydro.

Tasks and responsibilities
•Strategic and tactical sourcing activities for the Direct Hydro spend category related to demands from our plants in Sweden & Germany
•Supplier Relationship Management incl. understanding and supporting the development of the international supplier market
•Leading of procurement initiatives in the Hydro category
•Further develop and implement the Hydro category strategy
•Tender Management; development, negotiation and implementation of CAPEX and OPEX agreements
•Collaboration with safety managers, technical experts, project managers and asset managers on the Category Strategy and Tenders
•Achieve best Total Cost of Ownership and productivity gains to contribute to company through-life savings targets
•Promote and drive cross-functional-and border cooperation
•Participate in category-focused analysis projects on innovative strategy and sourcing options and ensure successful implementation ideas generated
•Uniper is part of Sweden's critical infrastructure. We carry out security clearance before employment, in accordance with the Security Protection Act. In addition to safety testing, health and drug tests are also performed.


Who are you?
•Teamplayer
•High focus on Safety and understanding the impact of our activities
•Fluency in Swedish and English
•Strong commercial drive with the ability to understand bottom line impact
•Knowledge & understanding of what elements are steering the (supplier) market
•Experience in both operational and strategical/tactical procurement activities
•Ability to understand the technical demand drivers and deliver fast, innovative and creative solutions hands on
•High level assertiveness and communication skills
•Ability to build internal and external relations in an international business environment
•Support the identification of current and future demands at an early stage and influence the customer approach/strategy to create value for Uniper
•Strong financial and commercial awareness
•Strong influencing and negotiating skills
•Demonstrate willingness to initiate and drive change
•Significant analytical and problem solving skills
•Business Acumen
•Experience with SAP

Uniper är en global energikoncern och ett globalt varumärke. Vår verksamhet grundar sig på E.ONs tidigare storskaliga elproduktion. Därmed vilar Uniper på stolta anor och gedigen energiexpertis. I Sverige är vi en stor elproducent för svensk basindustri, med produktionsanläggningar runt om i landet för klimateffektiv vattenkraft och kärnkraft samt reservkraft och värmekraft. Hos oss arbetar människor som har ett gemensamt mål: en tillförlitlig och koldioxidsnål elförsörjning för jobb och välfärd.

Ansök nu

Projektledare till Sydkraft Hydropower AB i Sundvall

Civilingenjör, anläggning, elkraft
Läs mer Mar 11
Du kommer att arbeta inom den svenska delen av Unipers projektorganisation Asset Support i ett team på 16 personen som är placerade i Sundsvall och Malmö. Sydkraft Hydropower AB svarar för all vattenkraft inom Uniper i Sverige och producerar ett normalår drygt 8 TWh el. Produktionen sker i 76 hel- och delägda vattenkraftverk, lokaliserade från Lycksele i norr till Kristianstad i söder, med en samlad effekt på cirka 1 700 MW. Antalet anställda är cirka 165. Huvudkontoret ligger i Sundsvall.

I rollen som Projektledare kommer du att leda och ansvara för projekt som säkerställer att våra vattenkraftverk och dammar är effektiva och säkra produktionsanläggningar. Arbetet sker i nära samverkan med kolleger, konsulter och entreprenörer.

Uniper är en del av Sveriges kritiska infrastruktur. Vi genomför säkerhetsprövning innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Utöver säkerhetsprövning görs drogtest.


Vi ser gärna att du har en teknisk utbildning på minst högskolenivå samt erfarenhet av att genomföra och leda projekt. Erfarenhet från energibranschen är en merit. Som projektledare är du affärsmässig och resultatorienterad. Du har ett stort engagemang och driv för att fullfölja dina projekt. Som ledare för ett projektteam är du öppen och lyhörd och bidrar till ett gott samarbetsklimat.
Då vi är ett internationellt bolag måste du kunna uttrycka dig väl i svenska och engelska i tal och skrift.


Uniper är en global energikoncern och ett globalt varumärke. Vår verksamhet grundar sig på E.ONs tidigare storskaliga elproduktion. Därmed vilar Uniper på stolta anor och gedigen energiexpertis. I Sverige är vi en stor elproducent för svensk basindustri, med produktionsanläggningar runt om i landet för klimateffektiv vattenkraft och kärnkraft samt reservkraft och värmekraft. Hos oss arbetar människor som har ett gemensamt mål: en tillförlitlig och koldioxidsnål elförsörjning för jobb och välfärd.

Unipers helägda kraftbolag i Sverige är Sydkraft Nuclear Power AB, Sydkraft Hydro Power AB, Sydkraft Thermal Power AB samt Barsebäck Kraft AB. Inom OKG AB är vi dessutom majoritetsägare. Kontoret för svenska moderbolaget Sydkraft AB finns i Malmö.
Vi strävar efter att spegla samhällets utveckling och vi välkomnar sökanden som breddar vår mångfald. Vi anser att olikheter skapar möjligheter.

Ansök nu

Produktionsingenjör till Sydkraft Hydropower AB i Sundsvall

Produktionsingenjör, elkraft
Läs mer Mar 7
Vill du ha ett spännande jobb som Produktionsingenjör i ett bolag som satsar på utveckling och ständiga förbättringar av både verksamhet och medarbetare?
Vill du arbeta i en internationell miljö där du kommer att ha din placering i vår driftcentral i Sundsvall? Då är du kanske den vi söker!

Arbetsbeskrivning
I rollen som Produktionsingenjör jobbar du i ett team om 15 medarbetare som ansvarar för planering och optimering av Unipers svenska vattenkraftproduktion samt balansansvaret för Unipers samlade elproduktion i Sverige. Arbetet sker i nära samarbeta med vårt tradingbolag i Düsseldorf. I tjänsten ingår skiftarbete.

Uniper är en del av Sveriges kritiska infrastruktur. Vi genomför säkerhetsprövning innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Utöver säkerhetsprövning görs drogtest.

Vår arbetsplats präglas av respekt för varandra, engagemang, delaktighet, utveckling och glädje. Vår vision är att vi tillsammans formar vattenkraftens framtid – för ett hållbart samhälle.

Vem är du?
Vi ser gärna att du har akademisk utbildning inom energi/elkraft, alternativt likvärdig erfarenhet av arbete med vattenkraft eller elsystemet. Du bör du även vara intresserad av och ha kunskaper i ekonomi, gärna med finansiell inriktning.
Då vi är ett internationellt bolag behöver du kunna uttrycka dig väl i svenska och engelska i tal och skrift.

Uniper är en global energikoncern och ett globalt varumärke. Vår verksamhet grundar sig på E.ONs tidigare storskaliga elproduktion. Därmed vilar Uniper på stolta anor och gedigen energiexpertis. I Sverige är vi en stor elproducent för svensk basindustri, med produktionsanläggningar runt om i landet för klimateffektiv vattenkraft och kärnkraft samt reservkraft och värmekraft. Hos oss arbetar människor som har ett gemensamt mål: en tillförlitlig och koldioxidsnål elförsörjning för jobb och välfärd.

Unipers helägda kraftbolag i Sverige är Sydkraft Nuclear Power AB, Sydkraft Hydro Power AB, Sydkraft Thermal Power AB samt Barsebäck Kraft AB. Inom OKG AB är vi dessutom majoritetsägare. Kontoret för svenska moderbolaget Sydkraft AB finns i Malmö.
Vi strävar efter att spegla samhällets utveckling och vi välkomnar sökanden som breddar vår mångfald. Vi anser att olikheter skapar möjligheter.

Ansök nu

HSE koordinator

Arbetsmiljöingenjör
Läs mer Feb 18
Som HSE koordinator kommer dina uppgifter vara kopplade till arbetsmiljö och miljö. Arbetsmiljö och miljö är en prioriterad del av Sydkraft Hydropowers verksamhet och vi satsar på ett proaktivt och systematiskt arbete med dessa frågor. Du kommer att stödja verksamheten i daglig drift och underhåll, under revisioner och i projekt avseende arbetsmiljö- och miljöfrågor samt ansvara för funktionens ambitiösa utveckling mot att ingen ska skadas i vår verksamhet.
I arbetet med arbetsmiljö och miljö ingår bland annat att förstå och tillämpa lagar, rutiner, föreskrifter och standarder samt ge stöd till organisationen i det dagliga arbetet inom området. Vidare skall du stödja rapporteringen och följa upp tillbud, olyckor och risker, planera och genomföra ronder på plats i anläggningarna och dokumentera resultatet. Du kommer även utföra arbetsplatsbedömningar samt riskanalyser och samverka med övriga inom Kraftverk Norr och övriga kollegor inom Sydkraft Hydropower. Du kommer även vara stöd åt våra kravställare mot entreprenörer och samarbetspartners.

Då befattningen är säkerhetsklassad genomför företaget obligatorisk säkerhetsprövning och drogtest vid nyanställning.

Vi söker dig som har en relevant utbildning, exempelvis civil - eller högskoleingenjör, samt som har flera års erfarenhet av att ha arbetat inom liknande verksamhet alternativt inom byggbranschen eller industrin. Du vill skapa en säker arbetsmiljö och effektivisera arbetssätt. Du har en vilja att arbeta främst operativt men också strategiskt samt drivs av att arbeta med förbättring och utveckling.
Dina personliga egenskaper består främst av att du har en god förmåga att planera och organisera arbetet. Du kan sätta detaljer i ett sammanhang utan att förlora helhetsperspektivet. Vidare är du analytisk och har samtidigt lätt för att skapa relationer och bygga nätverk. Du är självgående, tydlig, prestigelös och pedagogisk samt har en förmåga att inspirera andra i avseende att skapa en säker arbetsmiljö och effektiva arbetssätt. God förmåga att kommunicera både muntligt och skriftligt är ett krav samt förmåga att kunna samarbeta med personer på olika nivåer, både internt och externt.
Då Sydkraft Hydropower är en lärande organisation ser vi att du har tidigare erfarenheter och relevant utbildning i att leda och delta i utredningar av olyckor och incidenter. Det är meriterande om du har kunskap och erfarenhet av att genomföra interna revisioner inom OHSAS 18001 samt ISO 14001 då vi är certifierade inom dessa områden.
En förutsättning för tjänsten är giltigt körkort för personbil samt att du har möjlighet att resa. Då engelska är vårt koncernspråk så krävs att du utöver svenska även behärskar engelska språket väl i tal och skrift.

Uniper är en global energikoncern och ett globalt varumärke. Vår verksamhet grundar sig på E.ONs tidigare storskaliga elproduktion. Därmed vilar Uniper på stolta anor och gedigen energiexpertis. I Sverige är vi en stor elproducent för svensk basindustri, med produktionsanläggningar runt om i landet för klimateffektiv vattenkraft och kärnkraft samt reservkraft och värmekraft. Hos oss arbetar människor som har ett gemensamt mål: en tillförlitlig och koldioxidsnål elförsörjning för jobb och välfärd.

Unipers helägda kraftbolag i Sverige är Sydkraft Nuclear Power AB, Sydkraft Hydro Power AB, Sydkraft Thermal Power AB samt Barsebäck Kraft AB. Inom OKG AB är vi dessutom majoritetsägare. Kontoret för svenska moderbolaget Sydkraft AB finns i Malmö.
Vi strävar efter att spegla samhällets utveckling och vi välkomnar sökanden som breddar vår mångfald. Vi anser att olikheter skapar möjligheter.

Ansök nu

Dokumentationsingenjör

Elkonstruktör
Läs mer Jan 25
I rollen som Dokumentationsingenjör kommer du tillsammans med en kollega ansvara för att bolagets samlade ritnings- och tekniska dokumentation för kraftverken förvaltas på bästa sätt. Arbetet sker i nära samverkan med kolleger, konsulter och entreprenörer. Du kommer att jobba inom den svenska delen av Unipers projektorganisation Asset Support och i ett team på 16 personen som är placerade i Sundsvall och Malmö.
Sydkraft Hydropower AB svarar för all vattenkraft inom Uniper i Sverige och producerar ett normalår drygt 8 TWh el. Produktionen sker i 76 hel- och delägda vattenkraftverk, lokaliserade från Lycksele i norr till Kristianstad i söder, med en samlad effekt på cirka 1 700 MW. Antalet anställda är cirka 165. Huvudkontoret ligger i Sundsvall.

I arbetsuppgifterna ingår bland annat att:
• I projekt bevaka dokumentationsfrågor samt granska delar av den tekniska dokumentationen
• Inordna teknisk dokumentation i arkiv
• Hålla våra ritningsstandarder, mallar, ritningslistor och förteckningar uppdaterade och tillgängliga
• Ha ett nära samarbete med anläggningsansvariga, projektledare och entreprenörer

Då befattningen är säkerhetsklassad genomför företaget obligatorisk säkerhetsprövning och drogtest vid nyanställning.

Vi söker dig som är systematisk och noggrann i ditt arbete. Du trivs både med att arbeta självständigt och tillsammans med andra.
Du har relevant teknisk utbildning inom området och gärna bred erfarenhet av teknisk dokumentation. Du har också god kunskaper i Office-paketet och i AutoCad.
Då vi är ett internationellt bolag måste du kunna uttrycka dig väl i svenska och engelska i tal och skrift.

Uniper är en global energikoncern och ett globalt varumärke. Vår verksamhet grundar sig på E.ONs tidigare storskaliga elproduktion. Därmed vilar Uniper på stolta anor och gedigen energiexpertis. I Sverige är vi en stor elproducent för svensk basindustri, med produktionsanläggningar runt om i landet för klimateffektiv vattenkraft och kärnkraft samt reservkraft och värmekraft. Hos oss arbetar människor som har ett gemensamt mål: en tillförlitlig och koldioxidsnål elförsörjning för jobb och välfärd.

Unipers helägda kraftbolag i Sverige är Sydkraft Nuclear Power AB, Sydkraft Hydro Power AB, Sydkraft Thermal Power AB samt Barsebäck Kraft AB. Inom OKG AB är vi dessutom majoritetsägare. Kontoret för svenska moderbolaget Sydkraft AB finns i Malmö.
Vi strävar efter att spegla samhällets utveckling och vi välkomnar sökanden som breddar vår mångfald. Vi anser att olikheter skapar möjligheter.

Ansök nu

Category Manager Direct Spend Hydro to Sydkraft AB in Malmö and Sundsvall

Inköpare
Läs mer Dec 21
We are looking for an experienced Procurement Professional to manage the direct spend in the procurement category Hydro. The category manager will develop, negotiate and implement contracts which will be used for operational sourcing of the Hydro related products and services. The new colleague will be part of the international category team and will report to the Head of category spend Hydro.

Tasks and responsibilities
•Strategic and tactical sourcing activities for the Direct Hydro spend category related to demands from our plants in Sweden & Germany
•Supplier Relationship Management incl. understanding and supporting the development of the international supplier market
•Leading of procurement initiatives in the Hydro category
•Further develop and implement the Hydro category strategy
•Tender Management; development, negotiation and implementation of CAPEX and OPEX agreements
•Collaboration with safety managers, technical experts, project managers and asset managers on the Category Strategy and Tenders
•Achieve best Total Cost of Ownership and productivity gains to contribute to company through-life savings targets
•Promote and drive cross-functional-and border cooperation
•Participate in category-focused analysis projects on innovative strategy and sourcing options and ensure successful implementation ideas generated
•This position requires security clearance and drug test.


Qualifications
•Teamplayer
•High focus on Safety and understanding the impact of our activities
•Fluency in English and Swedish
•Strong commercial drive with the ability to understand bottom line impact
•Knowledge & understanding of what elements are steering the (supplier) market
•Experience in both operational and strategical/tactical procurement activities
•Ability to understand the technical demand drivers and deliver fast, innovative and creative solutions hands on
•High level assertiveness and communication skills
•Ability to build internal and external relations in an international business environment
•Support the identification of current and future demands at an early stage and influence the customer approach/strategy to create value for Uniper
•Strong financial and commercial awareness
•Strong influencing and negotiating skills
•Demonstrate willingness to initiate and drive change
•Significant analytical and problem solving skills
•Business Acumen
•Experience with SAP

Uniper är en global energikoncern och ett globalt varumärke. Vår verksamhet grundar sig på E.ONs tidigare storskaliga elproduktion. Därmed vilar Uniper på stolta anor och gedigen energiexpertis. I Sverige är vi en stor elproducent för svensk basindustri, med produktionsanläggningar runt om i landet för klimateffektiv vattenkraft och kärnkraft samt reservkraft och värmekraft. Hos oss arbetar människor som har ett gemensamt mål: en tillförlitlig och koldioxidsnål elförsörjning för jobb och välfärd.

Ansök nu

Dokumentationskoordinator till Sydkraft Hydropower AB

Kommunikationstekniker
Läs mer Sep 17
Till vårt kontor i Sundsvall söker vi en dokumentationskoordinator.
Du har en ledande roll när det gäller att utveckla vårt arbetssätt med digital dokumenthantering och säkerställer ett systematiskt arbetssätt enligt våra rutiner och system. Du är också ett strategiskt och operativt stöd för verksamheten i dessa frågor och har ett övergripande kvalitetsansvar för verksamhetens gemensamma data.
Som dokumentations- och datakoordinator har du också en ledande roll för att utveckla, förvalta och kvalitetssäkra bolagets GDPR-arbete. Du är vår kontaktyta mot koncernens övriga delar i frågor kring dokumentationshantering och GDPR.
Då befattningen är säkerhetsklassad genomför företaget obligatorisk säkerhetsprövning och drogtest vid nyanställning.

Du har sannolikt eftergymnasial utbildning inom dokumenthantering, informationssäkerhet eller motsvarande. Du har lätt för att se och förstå verksamhetens behov och mål och stöttar aktivt inom ramen för rutiner och system. Du tycker om struktur, kvalitet och ”ordning och reda” och vill jobba i en miljö med hög delaktighet och tydliga mål. Du kan driva ditt arbete självständigt och med integritet och gläds åt att bidra också till andras framgång. Vi ser gärna att du har erfarenhet av utvecklingsarbete i SharePoint-miljö, om du dessutom arbetat med förändringsledning är det meriterande.

I övrigt efterfrågar vi samma egenskaper hos dig som vi erbjuder i vår arbetsmiljö. Vår arbetsplats präglas av respekt för varandra, engagemang, delaktighet, utveckling och glädje. Vi är en arbetsgivare som värderar öppenhet, mod och samhällsansvar.

Uniper är en global energikoncern och ett globalt varumärke. Vår verksamhet grundar sig på E.ONs tidigare storskaliga elproduktion. Därmed vilar Uniper på stolta anor och gedigen energiexpertis. I Sverige är vi en stor elproducent för svensk basindustri, med produktionsanläggningar runt om i landet för klimateffektiv vattenkraft och kärnkraft samt reservkraft och värmekraft. Hos oss arbetar människor som har ett gemensamt mål: en tillförlitlig och koldioxidsnål elförsörjning för jobb och välfärd.

Unipers helägda kraftbolag i Sverige är Sydkraft Nuclear Power AB, Sydkraft Hydro Power AB, Sydkraft Thermal Power AB samt Barsebäck Kraft AB. Inom OKG AB är vi dessutom majoritetsägare. Kontoret för svenska moderbolaget Sydkraft AB finns i Malmö.
Vi strävar efter att spegla samhällets utveckling och vi välkomnar sökanden som breddar vår mångfald. Vi anser att olikheter skapar möjligheter.

Ansök nu