Polismyndigheten jobb i Sundsvall

Hitta lediga jobb hos Polismyndigheten i Sundsvall. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet i Sundsvall.

Förundersökningsledare till lokalpolisområde Medelpad, Sundsvall

Inspektör, Polisen
Läs mer Nov 25
Är du redo för en större uppgift? Till vårt team söker vi nu en kollega som är engagerad, har ledaregenskaper och god förmåga att samarbeta. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Polisregion Nord omfattar Sveriges fyra nordligaste län, har drygt 2000 anställda och består av fyra polisområden: Västerbotten, Västernorrland, Jämtland och Norrbotten. Regionen har även fyra regionala enheter Operativa-, Utrednings-, Underrättelseenheten samt Regionkansliet som lyder direkt under regionpolischefen.

Polisområde Västernorrland har verksamhet i hela Västernorrlands län fördelat på lokalpolisområden, utredningssektion, en insatsgrupp, en hundgrupp samt ett polisområdeskansli. Lokalpolisområde Medelpad i Polisområde Västernorrland består av ungefär 170 medarbetare fördelade på Utredningsgrupperna, Stöd/service och BF/IGV.

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som förundersökningsledare säkerställer du att verksamheten bedrivs efter Polismyndighetens intentioner, anvisningar och enligt gällande lagstiftning samt övriga föreskrifter och regelverk. Arbetet innebär att du måste kunna lämna tydliga direktiv till utredarna och att i samråd med gruppchefen coacha, motivera och stödja utredarna för att skapa förutsättningar för dem att nå sin fulla potential.


Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att:
• arbetsledning av de polisledda ärendena dvs inleda förundersökning, ge direktiv och driva ärenden fram till nedläggning eller redovisning till åklagare
• innan redovisning ansvara för att utredningen är kvalitetssäkrad
• arbetsledning gällande ärendefördelning och prioritering
• samverkan med andra polisområden/regioner och andra myndigheter
• stödja och coacha medarbetarna i sitt utredande arbete
• ta många och snabba beslut, samt jobba aktivt och proaktivt med tvångsmedel för att nå en person som kan lagföras
• ta hand om överprövningsärenden gällande egna beslut
• vid behov vara beredd att svara som gruppchef vid dennes frånvaro

KVALIFIKATIONER
Detta är en möjlighet för dig som har:
• svensk polisexamen, i enlighet med Polisförordningen med godkänd aspirantutbildning eller annan för tjänsten relevant juridisk utbildning exempelvis inom rättsvetenskap eller brottsutredning
• genomgått polisens nationella förundersökningsutbildning (NFU)
• minst 2 års erfarenhet av självständigt brottsutredande arbete avseende ett flertal olika brottstyper och därtill aktuella tvångsmedel
• mycket god förmåga att uttrycka sig i svenska språket både i tal och i skrift
• god förmåga att uttrycka sig i engelska språket i tal och skrift

Meriterande
Det är meriterande om du även har:
• goda kunskaper inom specialstraffrätt i allmänhet och straffrätt i synnerhet
• erfarenhet av förundersökningsledning
• minst 6 mån sammanhängande erfarenhet av övrig arbetsledning, dock max 5 år tillbaka i tiden
• erfarenhet av att arbeta i polisens utredningsverktyget DUR 2
• erfarenhet av att arbeta inom Polisen

Personliga egenskaper
För att vara framgångsrik i rollen måste du:
• ha god förmåga att leda, samordna och motivera gruppen mot gemensamma mål som bidrar till en miljö som skapar engagemang och delaktighet
• ha gott omdöme och måste kunna väga samman komplex information och/eller göra olika typer av hänsynstaganden men också visa omdöme vid uttalanden, agerande och beslut
• vara beslutsam då du måste kunna fatta beslut, trots begränsad information eller svåra omständigheter
• ha god förmåga att samarbeta då du måste kunna samordna gruppen mot gemensamma mål, ge anpassad och tydlig information, vara lyhörd och mottaglig för andra, samt lösa konflikter på ett konstruktivt sätt
• vara initiativtagande och ha helhetssyn då du måste kunna förstå din roll, men även se till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. Detta för att bidra till att utveckla arbetet på enheten

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper

ÖVRIGT
Arbetsort: Sundsvall
Arbetstid: Veckoplanerad 5:2 (40h/v)
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Förundersökningsledare


Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 8 december 2022. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult: ninwa.youssef@polisen.se

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: https://polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Ansök nu

Jourhavande Förundersökningsledare till utredningssektionen i Västernorrlan

Polisassistent
Läs mer Nov 18
Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en polisiär Jourhavande förundersökningsledare som är självgående och problemlösande till vårt team. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Polisregion Nord omfattar Sveriges fyra nordligaste län, har drygt 2000 anställda och består av fyra polisområden: Västerbotten, Västernorrland, Jämtland och Norrbotten. Regionen har även fyra regionala enheter Operativa-, Utrednings-, Underrättelseenheten samt Regionkansliet som lyder direkt under regionpolischefen.

I polisområde Västernorrland finns en utredningssektion som är placerad i Sundsvall och ansvarar för utredning av grova brott i hela länet. Utredningssektionen är organiserad i sju grupper, utredningsgrupp bedrägeri, utredningsgrupp grova brott, två utredningsgrupper brott i nära relation, spaningsgrupp, stationsbefäl samt en grupp med funktionerna Jourförundersökningsledning och brottssamordning.

Nu söker vi dig som vill arbeta som Jourhavande förundersökningsledare med placering enligt överenskommelse inom Polisområde Västernorrland.

ARBETSUPPGIFTER
Som jourhavande förundersökningsledare kommer du ansvara för ledning och samordning av ärendeinflödet i polisområdet. Ett nära och kommunikativt samarbete med åklagare, utredningssektionen samt LPO behövs samt god förmåga att ta tillvara medarbetarnas kompetens och engagemang är en nödvändig förutsättning för uppdraget. Rollen innebär även att få arbetsleda på distans då vi har medarbetare på andra orter länet.

Som jourhavande förundersökningsledare ska du:
• Ansvara för de initiala utredningsåtgärderna i samtliga typer av ärenden som inkommer till polisområdet
• Fatta beslut om förundersökningens inledande och avslutande samt tvångsmedel i förekommande fall
• Kvalitetssäkra avrapporteringen samt stödja avrapporterande patruller.
• Hantera ärende enligt snabbare lagföring både direkt vid ingripandet men även löpandet tills ärendet redovisas.
• Samordna ärenden både internt- och externt
• Samverka med andra enheter och funktioner och bidra till förbättrade utredningsåtgärder inom sakområdet.
• Under nattpass utöver Västernorrland även ha ansvar över Västerbotten, Norrbotten och Jämtland.
• Kunna arbetsleda krimjouren när deras ordinarie gruppchef är frånvarande.
• Stötta och planera insatser tillsammans med utredare i gruppen och/eller andra funktioner t ex Krimjour, Spangruppen och regionala insatsgruppen.

KVALIFIKATIONER
Detta är en möjlighet för dig som har:

• Svensk polisexamen, i enlighet med Polisförordningen (2014:1104) med godkänd aspirantutbildning .
• Har erfarenhet av utredningsarbete eller annan motsvarande arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
• Goda kunskaper att uttrycka dig muntligt och skriftligt på svenska och engelska
• B- körkort.

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även:

• Har genomgått polismyndighetens Förundersökningsledarutbildning eller har/ har haft förordnande som Förundersökningsledare

Då den här rollen är väldigt händelsestyrd krävs det att du trivs med att ta ansvar för din arbetsuppgift och själv kan strukturera ditt angreppssätt. Du arbetar bra med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört sätt men kan samtidigt fatta snabba beslut och agera utifrån dessa, trots begränsad information eller svåra omständigheter. Vidare kräver arbetet att du gillar att analysera och bryta ner saker för att lösa komplicerade problem. Du tänker strategiskt och kan anpassa dina handlingar efter detta.

Jourhavande förundersökningsledare arbetar enligt periodplanering och jobbar både enskilt och under obekväm arbetstid då personalen i polisområdet/regionen vänder sig till Jourhavande förundersökningsledare för att få hjälp och råd samt förundersökningsledning.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet!

ÖVRIGT
Placeringsort: enligt överenskommelse inom Västernorrland

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Administratör till receptionen i Sundsvall

Receptionist, telefonist
Läs mer Nov 24
Är du redo för en större uppgift? Till vårt team söker vi nu en administratör till receptionen som är serviceinriktad, ansvarstagande och flexibel. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Polisregion Nord omfattar Sveriges fyra nordligaste län, har drygt 2000 anställda och består av fyra polisområden: Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland och Jämtland. Regionen är indelad i fyra regionala enheter Operativa-, Utrednings-, Underrättelseenheten och ett Regionkansli som lyder direkt under regionpolischefen.

Vi söker dig som vill arbeta som receptionist hos Stöd/Servicegruppen 2 i Västernorrland med Sundsvall som arbetsort.


ARBETSUPPGIFTER
Receptionen är Polismyndighetens ansikte utåt och ofta den första kontakten för allmänheten. Verksamheten är både en myndighetsutövning och en servicefunktion med tillgänglighet för såväl extern som intern service. Att arbeta som administratör i reception är ett betydelsefullt arbete i att stärka förtroendet för polisverksamheten genom att ha engagemang, kvalitet och säkerhet i handläggningen av ärenden kombinerat med effektivitet.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bestå av att:
• handlägga passansökningar och ansökningar om nationella ID-kort
• ta emot besök och telefonsamtal, samt vara allmänheten behjälplig, t.ex. med ärenden som rör tillstånd, vapenärenden mm
• vid behov vara behjälplig med att utföra andra arbetsuppgifter i lokalpolisområdet kopplat till stöd/service

Tjänsten innebär att du kommer att genomgå en nationell RES-grundutbildning för pass-och ID hantering, förlagt till dagtid under 4 utbildningsdagar samt 3 dagars handledning. En godkänd utbildning är en förutsättning för den fortsatta anställningen. Annan lokal utbildning kan också förekomma.


KVALIFIKATIONER
Detta är en möjlighet för dig som har:
• en avslutad och godkänd gymnasieutbildning från exempelvis Handels- och administrationsprogrammet eller liknande
• minst 2 mån sammanhängande och aktuell arbetslivserfarenhet inom receptionsarbete, såsom att ta emot besökare/gäster, sköta in och utpassering, besvara inkommande telefonsamtal och mejl. Erfarenheten ska vara max fem år tillbaka i tiden
• god datavana och lätt för att lära dig nya IT-system
• god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
• körkort B

Det är meriterande om du även har:
• minst 1 års erfarenhet av övriga administrativa arbetsuppgifter som arbetsgivaren anser relevanta för tjänsten
• erfarenhet av arbete inom polisen, annan myndighet eller offentliga förvaltningar, som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten
• kunskap/färdighet gällande polisiära datasystem såsom RES, hittegods, RAR och Durtvå
• tidigare arbetat med passhandläggning inom Polisen
• ytterligare språkkunskaper utöver svenska, engelska, norska och danska, som arbetsgivaren bedömer som relevanta.

Personliga egenskaper
Som medarbetare är du polisens ansikte utåt och förväntas arbeta utifrån engagemang, tillgänglighet och effektivitet vilket ställer krav på:

• att du kan arbeta i ett högt och växlande arbetstempo utan att detta påverkar noggrannhet eller kundbemötande
• ett serviceinriktat och flexibelt förhållningssätt
• en god samarbetsförmåga
• social kompetens då arbetet är utåtriktat med daglig kontakt med människor
• att du har ett lösningsorienterat fokus

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.


ÖVRIGT
Placeringsort: Sundsvall

Fackliga företrädare
SACO, Polisförbundet, Fackförbundet ST, SEKO Polisen. Samtliga nås via Polisens växel på 114 14.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 1/12 2022. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: https://polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Ansök nu

Stationsbefäl till Utredningssektionen i Sundsvall

Inspektör, Polisen
Läs mer Okt 27
Är du redo för en större uppgift? Till utredningssektionen i Sundsvall söker vi nu dig som är en ansvarstagande och flexibel person till tjänsten som stationsbefäl. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Polisregion Nord omfattar fyra län som täcker 55 procent av Sveriges hela yta och sträcker sig från kust till fjäll, från midnattssol till snö, från städer till glesbygd. Polisregion Nord har ca 2000 anställda och består av fyra polisområden, två regionala enheter, en underrättelsesektion samt ett kansli som lyder direkt under regionpolischefen. Regionen är indelad i 12 lokalpolisområden som arbetar med lokala mål. Verksamheten är omfattande som innefattar en stor bredd på arbetsuppgifter och bedrivs nära medborgarna.

Polisområde Västernorrland har verksamhet i hela Västernorrlands län fördelat på tre lokalpolisområden, en utredningssektion samt ett polisområdeskansli. Stationsbefälen på huvudorten Sundsvall är en polisområdesresurs och ingår i utredningssektion Västernorrland som en av 7 grupper. De andra grupperna är Grova brott, Span, Brott i nära 1 och 2, Bedrägeri samt Jourhavande FU-ledare.

Tjänsten avser tillsvidareanställning och kan inledas med en provanställning på 6 månader.

ARBETSUPPGIFTER
Som Stationsbefäl ingår det i ditt ansvar att inom verksamhetsområdet planera, fördela, leda och följa upp lokalpolisområdets inre verksamhet. Arbetsuppgifterna utgår från ett verksamhetsansvar och har sin utgångspunkt i lokalpolisområdets problembild. I funktionen leder du en del av den inre verksamheten antingen på uppdrag av chef eller självständigt genom tilldelad delegation. Funktionens uppdrag och krav ligger nära den direkta ledarens men funktionen har inget formellt personalansvar.

Vid polisområdets huvudort Sundsvall, bedrivs Stationsbefälsfunktionen i skift på alla tider av dygnet under årets alla veckor och dagar. Stationsbefäl vid huvudort övertar också ansvaret för förmansprövning på distans vid de tillfällen när annat lokalpolisområde inom polisområdet är obemannat.

Huvudsakliga arbetsuppgifter är att:

• Initialt förmanspröva frihetsberövanden som inte prövas av den jourhavande förundersökningsledaren
• Ansvara över arresterna i polisområde Västernorrland, när detta inte görs lokalt
• Fortlöpande pröva den laga grunden för frihetsberövandet
• På distans förmanspröva frihetsberövanden när sådan rutin beslutats
• Upprätta och föra arrestantförteckning
• Arbetsleda arrestantvakter och annan underställd personal
• Fungera som mottagare och förmedlare av händelserapporter med prioritet 5 och därtill hörande hantering och administration
• Hantering av akut uppkomna bemanningsfrågor
• Hantera allmänna frågeställningar/besök i receptionen framförallt utanför kontorstid
• Besluta och hantera administrationen kring vissa handräckningar

KVALIFIKATIONER
Detta är en möjlighet för dig som har:

• Svensk polisexamen, i enlighet med Polisförordningen (2012:1104) med godkänd aspirantutbildning.
• God erfarenhet av polisyrket.

Det är meriterande om du även har:

• Aktuell tidigare erfarenhet som gruppchef, arbetsledare, eller liknande erfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten.
• Tidigare arbetslivserfarenhet som befäl.
• Erfarenhet av det aktuella verksamhetsområdet som arbetsgivaren bedömer relevant.
• Arbetat i yttre tjänst i närtid som arbetsgivaren bedömer relevant.

Personliga egenskaper
Som person söker vi dig som är ansvarstagande och trivs i en varierande roll där du arbetar serviceinriktat mot hela verksamheten. Vi ser att du har en mycket god kommunikativ förmåga och kan både samarbeta väl med andra, likväl som prioritera och driva ditt eget arbete självständigt. Som stationsbefäl är du verksamhetens spindel i nätet, där både din problemlösande förmåga i samband med ledarskapsförmåga blir viktig för att bemöta de situationer som uppstår i vardagen. Vi ser vidare att du som person är strukturerad och har förmåga att organisera ditt arbete effektivt.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

ÖVRIGT
Arbetsort: Sundsvall.
Arbetstid: Periodplanerad.
Tillträde: Enligt överenskommelse.
Funktion: Stationsbefäl, Utredningssektionen, PO Västernorrland.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 3/11 2022. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: https://polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Ansök nu

Yttre befäl till BF/IGV-grupp i LPO Medelpad, PO Västernorrland

Inspektör, Polisen
Läs mer Okt 20
Om arbetsplatsen
Polisregion Nord har drygt 2000 anställda och består av ett kansli, fyra regionala enheter och fyra polisområden som är indelade i 12 lokalpolisområden, vilka arbetar med lokala mål mot den lokala problembilden. Verksamheten är omfattande, innefattar en stor bredd på arbetsuppgifter och bedrivs nära medborgarna.
PO Västernorrland består av 3 lokalpolisområden i 7 kommuner. Inom polisområdets verksamhet finns BF-IGV som hanterar den händelsestyrda och planlagda verksamheten dygnet runt, utredningsverksamhet samt stöd/serviceverksamhet. Ingripandeverksamheten utgår från 5 orter i polisområdet.
Vi söker dig som vill arbeta som yttre befäl vid LPO Medelpad, vilket innebär ett verksamhetsansvar för yttre ledning inom polisområde Västernorrland med placering i en BF/IGV-grupp, placeringsort Sundsvall.
Arbetsuppgifter
Yttre befäl planerar, leder och följer upp lokalpolisområdets yttre verksamhet, både inom den planlagda linjeverksamheten mot uppsatta mål som inom det minutoperativa uppdraget i ingripandeverksamheten. Arbetsuppgifterna utgår från ett verksamhetsansvar och har sin utgångspunkt i lokalpolisområdets problembild. Funktionen yttre befäl bedrivs i skift på alla tider av dygnet under årets alla veckor. I rollen som yttre befäl i lokalpolisområdet ingår att dela länsansvar tillsammans med andra yttre befäl från polisområdet.
Flera yttre befäl kan tjänstgöra samtidigt men det är en av dessa som är ansvarig i polisområdet. Yttre befälet har ett tydligt arbetsgivaransvar och är en av vakthavande befälets främsta ledningsresurser. I den utsträckning som det behövs för yttre befälsuppdraget utövar denne, under det vakthavande befälet, befäl över varje annan polisman som tjänstgör inom ramen för detta uppdrag.
I funktionen yttre befäl kommer du att ansvara för att:
• Vid behov verka i rollen som polisinsatschef.
• Svara som länsyttrebefäl för hela polisområdet.
• Vid behov stödja och leda hela polisområdets ingripandeverksamhet.
• Leda efterforskning av försvunnen person (EFP).
• Leda, planera, följa upp lokalpolisområdets planlagda linjeverksamhet samt planlagda insatser.
• Leda kortsiktiga uppdrag och insatser från vaktahavande befäl i polisområdet eller regionen.
• Planera, leda och följa upp särskild händelse (SH).
• Vid behov fatta beslut som förundersökningsledare enligt delegation samt ansvara/leda arbetet på brottsplats för att säkerställa långtgående förstahandsåtgärder samt kvalitetssäkra dessa.
Verksamhetsrollen
I funktionen yttre befäl ligger uppdrag och krav nära den direkta ledarens varför merparten av den direkta ledarens krav blir aktuella. I funktionen har du dock inget formellt personalansvar och ansvarar därmed inte för utvecklings, lönesamtal/lönesättande samtal, rehabilitering eller andra personaladministrativa åtaganden.
Det direkta ledarskapet fokuserar bl.a. på konkreta resultat, såväl kvantitativa som kvalitativa. Den direkta ledaren har en helhetssyn på arbetet vilket innebär god förståelse och förmåga att se den egna verksamhetens arbete i ett större sammanhang. Ledaren på direkt nivå förstår och tar ansvar för den egna verksamhetens roll i det nationella uppdraget och klargör målen för medarbetare.
Kvalifikationer
• Polisexamen, i enlighet med Polisförordning (2014:1104)
• Erfarenhet av operativ ledning samt eftersök av försvunnen person (MSO)
Meriterande
• Kunskap om polisens styrning och uppdrag i samhället samt relevanta regelverk/styrdokument för polismyndighetens verksamhet
• Erfarenhet som arbetsledare
•Erfarenhet av att leda andra mot uppsatta mål och resultat
• Genomgått utbildningarna operativ ledning och yttre ledning eller motsvarande
• EFP-utbildning eller motsvarande
• Erfarenhet av förundersökningsledning
• Ledarskapsutbildning direkt nivå eller motsvarande
Personliga egenskaper
Vi söker dig som är flexibel och trivs med att arbeta i en ofta tempofylld miljö. Vidare har du en förmåga att förklara och skapa förståelse för polisens uppdrag. Du kan strukturera information och skapa överblick över arbetssituationen.
Du har god kommunikativ förmåga som innebär att du är lyhörd, tydlig och kan anpassa ditt budskap efter mottagare och situation. Arbetsuppgifterna ställer krav på att du kan arbeta självständigt, göra prioriteringar och fatta snabba beslut på ett ibland ofullständigt beslutsunderlag. Du har förmågan att utöva en övergripande operativ ledning och styrning av de avdelade resurserna för ingripandeverksamhet under dygnets alla timmar. Du har förmågan att verka i enlighet med Polisens värdegrund, medarbetarpolicy och ledarpolicy.
Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor.
Tester kan komma att användas i rekryteringsprocessen.
Kontaktpersoner
Rekryterande chef: Hanna Rolinder - 010-56 80 144 / hanna.rolinder@polisen.se
HR-konsult: Emilia Höglund – 073-394 82 19 / emilia.hoglund@polisen.se
Facklig företrädare
SEKO polisen, ST region Nord, SACO-S region Nord, Polisförbundet förbundsområde Västernorrland. Samtliga nås via polisens växel 11414.
Övrigt
Anställningsformen är tillsvidareanställning som polisinspektör. Anställningen kan komma inledas med provanställning om sex månader. Yttre befäl tjänstgör i fast lista 8:2 och har sin placering i BF/IGV-grupp i lokalpolisområdet, placeringsort Sundsvall. Tillträde sker enligt överenskommelse.
Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering.
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.
Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med ansvarig HR-konsult.
Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Utredningsadministratör till polisen i Sundsvall

Utredningssekreterare
Läs mer Okt 11
Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu drivna och serviceinriktade personer till tjänsten som utredningsadministratör i Sundsvall. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Polisregion Nord omfattar Sveriges fyra nordligaste län, har drygt 2 000 anställda och består av fyra polisområden: Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland och Jämtland. Regionen har även fyra regionala enheter Operativa-, Utrednings-, Underrättelseenheten samt Regionkansliet som lyder direkt under regionpolischefen.

I regionen finns 12 lokalpolisområden som arbetar med lokala mål mot den lokala problembilden. Verksamheten är omfattande, innefattar en stor bredd på arbetsuppgifter och bedrivs nära medborgarna.
Polisområde Västernorrland består av tre lokalpolisområden, LPO Medelpad, LPO Södra Ångermanland och LPO Norra Ångermanland. Lokalpolisområde Medelpad har sin verksamhet i Sundsvall och Ånge. Gruppen Stöd/service 3 som finns i Sundsvall består i nuläget av sju medarbetare som hanterar lokalpolisområdets utredningsadministration.

Anställningen som utredningsadministratör kommer att inledas med en provanställning om sex månader.

ARBETSUPPGIFTER
Som utredningsadministratör är du ett viktigt stöd i vår utredningsverksamhet. Du arbetar nära våra utredare och förundersökningsledare och även andra typer av samarbeten förekommer i hög utsträckning, såväl inom som utanför myndigheten. Du arbetar främst i polisens olika IT-system och det förekommer även inslag av manuellt pappersarbete. Du är behjälplig i olika arbetsuppgifter i lokalpolisområdet och biträder även andra stöd/service grupper vid behov, som exempelvis reception och passverksamheten. Arbetet utgår från en fastställd process som är styrd av lagar, rutiner och tidsramar.

I rollen ingår bland annat följande ansvarsuppgifter och ansvarsområden:

• Registrera och diarieföra ärenden och handlingar
• Utredningsadministration
• Göra dödsfallsutredningar
• Inhämta och sammanställa information från olika instanser och register, till exempel misstankeregister och brottsregister
• Transkribera inspelade förhör
• Kvalitetssäkra och kontrollera underlag och handlingar som ska lämnas ut eller skickas vidare
• Besvara frågor från allmänhet, externa aktörer och interna intressenter gällande pågående utredningar
• Löpande kontakt med åklagarkammaren


KVALIFIKATIONER
Detta är en möjlighet för dig som har:
• Gymnasieexamen
• Goda kunskaper i Officepaketet
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
• Aktuell administrativ erfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant

Det är meriterande om du även har:
• Erfarenhet av utredningsarbete som arbetsgivaren bedömer relevant
• Erfarenhet av arbete inom statlig verksamhet eller annan offentlig verksamhet som arbetsgivaren bedömer relevant
• Eftergymnasial utbildning inom beteendevetenskap, kriminologi eller juridik
• Minst ett års aktuell erfarenhet av serviceinriktat arbete som arbetsgivaren bedömer relevant
• B körkort
• Erfarenhet av att ha arbetat med diarieföring som arbetsgivaren bedömer relevant


ÖVRIGT
Arbetsort: Sundsvall
Arbetstid: Dagtid med flex
Tillträde: Enligt Överenskommelse
Funktion: Administratör

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 17/10 2022. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: https://polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Ansök nu

HR-konsult, rekrytering och bemanning placering Sundsvall

HR-konsult/PA-konsult
Läs mer Sep 1
Vi söker nu HR-konsult med intresse för rekrytering och bemanning samt med sinne för administration och service. Intervjuer för funktionen kommer att hållas i oktober 2022.

Rekrytering och bemanning är en sektion inom HR-avdelningen. Vi har bred kompetens och ansvarar för att tillhandahålla ett professionellt, tillgängligt, enhetligt och likvärdigt stöd inom framförallt rekrytering och bemanning. Sektionen består av cirka 130 medarbetare som ansvarar för Polismyndighetens rekrytering samt administration inom bemanning och personaladministration. Det är ett nationellt uppdrag med placering i Sundsvall. Resor i landet förekommer, när det är lämpligt att resa. Idag sker många delar av arbetet i digitala miljöer.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker dig som trivs med stor variation i dina arbetsuppgifter där du både handlägger administrativa ärenden inom rekrytering och bemanning samt arbetar i olika delar av verksamhetens rekryteringsprocesser. Du arbetar dagligen i Polismyndighetens ärendehanteringssystem och andra IT-system samt samarbetar och samverkar med andra delar av organisationen, exempelvis vår HR-support.

Vi ser att du kommer att växa in i uppdraget att stötta rekryterande chefer genom hela rekryteringsprocesser, från första kontakt till anställningsbeslut. Rollen kommer då innebära att självständigt driva flertalet parallella rekryteringsprocesser och agera som konsultativt HR-stöd till rekryterande chef.

Vi söker dig som vill vara del i ett viktigt samhällsuppdrag, ett uppdrag som är varierande och lärorikt eftersom vi har en stor bredd i de roller vi rekryterar till. För att trivas hos oss behöver du vara bekväm med att utföra de flesta av dina arbetsuppgifter i digital miljö.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har:
• Eftergymnasial utbildning inom HR, minst 120 hp.
• Minst ett års erfarenhet av att i närtid arbetat som stödfunktion i rekryteringsprocesser, erfarenheten skall vara i nutid max två år bakåt i tiden.
• Minst ett års erfarenhet av att självständigt driva, planera och genomföra administrativa arbetsuppgifter.
• God vana av arbete i olika ärendehanteringssystem.
• Goda kunskaper i svenska i tal och skrift.

Vi ser det som meriterande om du även har:
• Erfarenhet av kompetensbaserad intervjuteknik.
• Erfarenhet av rekrytering inom offentlig/statlig sektor.

Personliga egenskaper:
Arbetsuppgifterna förutsätter att du är van att arbeta strukturerat och noggrant. Rollen kräver att du kan arbeta självständigt med flera pågående arbetsuppgifter parallellt.

Arbetet innebär många olika kontakter vilket betyder att du behöver vara kommunikativ och lyhörd för olika behov, samtidigt som du företräder etablerade riktlinjer, processer och gällande lagstiftning. För att lyckas i rollen är du tillmötesgående och trivs med att vara ett konsultativt stöd.

Självklart har du hög integritet, gott omdöme och ett professionellt förhållningssätt som skapar förtroende och goda relationer inom organisationen. Då vi är varandras arbetsmiljö har du god förmåga att arbeta i grupp och en vilja att bidra till teamets uppsatta mål, utveckling, samarbete och trivsel.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

ÖVRIGT
Placeringsort: Sundsvall

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 16 september 2022. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du kontaktar ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med 6 månader provanställning.

Hos oss får du möjlighet att bidra till polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

IT-forensiker till Sundsvall

IT-forensiker
Läs mer Jul 18
Arbetsplatsbeskrivning
Region Nord har drygt 2200 anställda vilka är fördelade i fyra polisområden, tre regionala enheter, samt ett kansli som lyder direkt under regionpolischefen.
Som IT-forensiker vid regionala It-brottscentrum är du placerad i Sundsvall och är en del av regionens två IT-forensiska grupper med medarbetare placerade i alla regionens polisområden.


Arbetsbeskrivning
Som IT-forensiker är din arbetsuppgift att bistå utredare med forensisk bevis- och informationssäkring av digitala medier, som kan utgöra en viktig del i en brottsutredning. Arbetsuppgifterna innefattar att planera, säkra, extrahera, analysera och värdera digitala spår från elektroniska enheter eller källor. Du kommer att biträda vid husrannsakningar där t.ex. elektroniska databärare ska säkras. Det förekommer även att du får vittna i samband med rättegång samt biträda vid förhör. Genom ditt arbete kommer du bli exponerad för material som kan vara stötande och obehagligt. Därför ställs det särskilda krav på förmåga att hantera sådana situationer professionellt med fokus på utredningen och verksamhetens mål. Den snabba teknikutvecklingen i samhället är en särskild utmaning för denna verksamhet och det ställer också krav på ditt intresse att följa, förstå och tillgodogöra dig denna. Resor förekommer såväl inom regionen som nationellt och ibland med kort varsel vilket ställer krav på flexibilitet
Krav
Detta är en möjlighet för dig som har:
akademisk utbildning med en för tjänsten relevant inriktning, exempelvis inom it-forensik eller systemvetenskap. Alternativt att du har motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt, som arbetsgivaren bedömer relevant
mycket goda IT-kunskaper och en förmåga att pedagogiskt kunna förklara komplexa IT-relaterade frågor
mycket goda kunskaper om vanligt förekommande hårdvara, operativsystem och nätverk
goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift
B-körkort
svenskt medborgarskapMeriterande
Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även:
erfarenhet av dokumentation/skriftliga rapporter, då du förväntas sammanställa stora informationsmängder
tidigare utredningserfarenhet från brottsbekämpande och/eller brottsförebyggande verksamhet
erfarenhet av operativsystemen Linux och/eller OSX
utbildning av operativsystemen Linux och/eller OSX
erfarenhet av programmeringsspråk, t.ex. Python
utbildning av utbildning av programmeringsspråk, t.ex. Python
erfarenhet av sk. ”live forensics” och/eller undersökningar av minnesdumparPersonliga egenskaper
För att vara framgångsrik i rollen måste vara utvecklingsorienterad och har intresse för den snabba teknikutvecklingen och förmåga att omsätta det i möjligheter som förbättrar IT-forensikens arbetsmetoder och verktyg. Det ställs även särskilda krav på förmåga att professionellt kunna hantera material som kan vara stötande och obehagligt.
Därför söker vi dig som är:
har god samarbetsförmåga och kan arbeta bra med andra människor. Du ska kunna kommunicera och relatera ditt andra på ett lyhört och konstruktivt sätt eftersom arbetet innebär att du har många kontaktytor både internt och externt
har integritet då du får tillgång till känsligt material vilket kräver säkerhetsmedvetande och professionellt förhållningssätt till det material du kommer att arbeta med
har gott omdöme då du kommer behöva göra olika typer av hänsynstagande, prioriteringar och måste väga samman information utan att lägga in egna värderingar, samt visa på god personlig mognad vid uttalande, agerande och beslut
är strukturerad och ansvarstagande eftersom du måste kunna ta ansvar för dina uppgifter och prioritera ditt arbete på effektivt sätt och själv driva dina processer. Du förväntas kunna hitta kreativa lösningar utifrån givna ramar med god kvalitet.Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.


Kontaktpersoner
Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef: Rikard Ödmark, gruppchef IT-forensik 1, tfn: 010–56 80 104
Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult: Ninwa Youssef, HR-konsult mail ninwa.youssef@polisen.se


Fackliga företrädare
SEKO polisen Nord, ST region Nord, SACO-S region Nord, Polisförbundet region Nord. Samtliga nås via polisens växel 114 14.
Övrig information
Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Sundsvall
Arbetstid: Veckoplanerad arbetstid (dagtid flex)
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: IT-forensikerI ditt CV och personliga brev önskar vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen. De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev och enkät via e-post till jobb.nord@polisen.se senast den A408.476/2022. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A408.476/2022 i mailets ärendemening.
Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning
Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Ansök nu

Receptionist med placering i Sundsvall och Ånge, visstid

Receptionist, telefonist
Läs mer Jun 8
Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en administratör till vårt team som är serviceinriktad, ansvarstagande och flexibel. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 33 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.

Polisregion Nord omfattar Sveriges fyra nordligaste län, har drygt 2000 anställda och består av fyra polisområden: Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland och Jämtland. Regionen är indelad i fyra regionala enheter Operativa-, Utrednings-, Underrättelseenheten och ett Regionkansli som lyder direkt under regionpolischefen.

Vi söker dig som vill arbeta som receptionist hos Stöd/Servicegruppen 2 i Västernorrland med Sundsvall och Ånge som arbetsort.

ARBETSUPPGIFTER
Receptionen är Polismyndighetens ansikte utåt och ofta den första kontakten för allmänheten. Verksamheten är både en myndighetsutövning och en servicefunktion med tillgänglighet för såväl extern som intern service. Att arbeta som administratör i reception är ett betydelsefullt arbete i att stärka förtroendet för polisverksamheten genom att ha engagemang, kvalitet och säkerhet i handläggningen av ärenden kombinerat med effektivitet.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bestå av att:
• handlägga passansökningar och ansökningar om nationella ID-kort
• ta emot besök och telefonsamtal, samt vara allmänheten behjälplig
• vid behov vara behjälplig med att utföra andra arbetsuppgifter i lokalpolisområdet kopplat till stöd/service.


Tjänsten innebär att du kommer att genomgå en nationell RES-grundutbildning för pass-och ID hantering, förlagt till dagtid under 4 utbildningsdagar samt 3 dagars handledning. En godkänd utbildning är en förutsättning för den fortsatta anställningen. Viss annan lokal utbildning kan också förekomma.

KVALIFIKATIONER
Krav
Detta är en möjlighet för dig som har:
• en avslutad och godkänd gymnasieutbildning från exempelvis Handels- och administrationsprogrammet eller liknande
• minst 2 mån sammanhängande och aktuell arbetslivserfarenhet inom receptionsarbete såsom att ta emot besökare/gäster, sköta in och utpassering, besvara inkommande telefonsamtal och mejl. Erfarenheten ska vara max fem år tillbaka i tiden
• god datavana och ha lätt för att lära dig nya IT-system
• god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
• god förmåga förstå och uttrycka dig väl i det engelska språket
• körkort, lägst behörighet B

Meriterande
Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även:
• har minst 1 år erfarenhet av övriga administrativa arbetsuppgifter som arbetsgivaren anser lämpliga för funktionen
• har erfarenhet av arbete inom polisen, annan myndighet eller offentliga förvaltningar
• har kunskap/färdighet gällande polisiära datasystem såsom RES, hittegods, RAR och Durtvå
• behärskar ytterligare språk än svenska och engelska


Personliga egenskaper
Som medarbetare är du polisens ansikte utåt och förväntas arbeta utifrån engagemang, tillgänglighet och effektivitet vilket ställer krav på:
• att du kan arbeta i ett högt och växlande arbetstempo utan att detta påverkar noggrannhet eller kundbemötande
• ett serviceinriktat och flexibelt förhållningssätt
• en god samarbetsförmåga
• social kompetens då arbetet är utåtriktat med daglig kontakt med människor
• att du har ett lösningsorienterat fokus

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
En förutsättning för att du skall kunna påbörja arbetet som administratör i receptionen är att du blir godkänd och certifierad på den obligatoriska intern utbildningen som vi inleder de första veckorna.

Tillträde: Enligt överenskommelse, 3- 6 månader
Placeringsort: Sundsvall & Ånge
Anställningsform: Administratör med funktion som administratör reception
Arbetstidsförläggning: Veckoplanering (Tvåskifttjänstgöring måndag-fredag, öppettiderna kl. 07:00-21:00)


Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 15 juni 2022. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult. ninwa.youssef@polisen.se

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Ansök nu

It-tekniker med placering i Sundsvall

IT-tekniker/Datatekniker
Läs mer Mar 25
Arbetsplatsbeskrivning
Som anställd på Polisens IT-avdelning är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden.
Våra system används i polisernas vardag – dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.
Polisens IT-avdelning har cirka 1 000 medarbetare och ansvarar för all IT som används av myndighetens cirka 35 000 medarbetare. Enheten för Leverans och support representeras genom lokala regionala servicekontor i Nord/Mitt, Stockholm/Bergslagen, och Syd/Öst/Väst. Servicekontoren sköter bland annat införande, leverans och service av ny teknik, inklusive koordinering och samordning av större leveranser.
Arbetsbeskrivning
Som IT-tekniker inom Leverans och support kommer du huvudsakligen arbeta med att ge andra linjens IT-support på plats till våra slutanvändare inom Polismyndigheten, samt att arbeta med installationer av teknik i olika uppdrag. Mer ingående kommer du att arbeta med användarutrustning så som PC och skrivare, switchkokonfiguration, samt med audio- och videokonferensutrustning, mobiltelefoni och Rakel. Administration av vår utrustning är även en viktig del av arbetet. Du kommer att ha din placering i Sundsvall, men arbetsområdet täcker in hela Västernorrland. Det förekommer mycket resor inom arbetsområdet och en del logistikhantering. Beredskaps- och dispatcherarbete kommer även att ingå i tjänsten.
Du kommer som IT-tekniker inom Leverans och support stöta på en varierad arbetsvardag, samt möta många olika slutanvändare i en intressant arbetsmiljö. Våra kärnvärden präglas av agila principer och förhållningssätt med inriktning på helheten, där vi i vårt uppdrag fokuserar på lösningar, inte problem. Vi värdesätter god servicekänsla och medarbetardriv, där samverkan och stöttning av varandra står i centrum.
Kvalifikationer
Vi söker dig som har:
Gymnasial- eller eftergymnasial utbildning med inriktning mot IT-området eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt som kan bedömas likvärdigt
Minst ett års arbetslivserfarenhet som it-tekniker/supporttekniker samt dokumenterad erfarenhet/kunskap gällande arbete med PC, skrivare, kringutrustning och nätverkskommunikationsutrustning.
B-körkort och vana att köra bil.
Goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift

Meriterande
Det är meriterande om du har:
Vana vid ärendehanteringssystem, Remedy ARS eller motsvarande.
Kunskap om kommunikationsradiosystem, Rakel, samt kringutrustning för kommunikationsradio.
Kunskap om telefoni, telefoniväxelsystem, mobiltelefoni samt audio/video
Kunskap om AD (Active Directory)
Baskunskaper av att arbeta administrativt med konfiguration/policyhantering med servrar
Erfarenhet av arbete inom stödfunktion i en större organisation

Personliga egenskaper
Vi söker dig som:
Har en positiv inställning till människor och arbete, samt förmåga att vara engagerad och pålitlig. Att ge god service är en självklarhet för dig.
Har ordningssinne, samt ett strukturerat och effektivt arbetssätt
Tycker om att lära dig nya saker och vill gärna dela med dig av vad du kan till andra
Tycker om att lösa problem, samt är flexibel och har förmåga att se möjligheter
Har en god samarbetsförmåga samt är ansvarstagande, noggrann och ser till helheten
Kan arbeta självständigt och ta egna initiativ

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.


Fackliga företrädare
Facklig information lämnas av: Andreas Johansson, Saco, tfn 073-084 13 01; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92 Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27


Övrig information
Anställningen
Arbetsort: Sundsvall
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid, flextid tillämpas
Tillträde: Enligt överenskommelse
Anställningen kräver svenskt medborgarskap.
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 10/4 2022. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A175.743/2022 i mailets ärendemening.
Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer ref.nr A175.743/2022 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.
Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Ansök nu

It-tekniker med placering i Sundsvall

IT-tekniker/Datatekniker
Läs mer Feb 10
Arbetsplatsbeskrivning
Som anställd på Polisens IT-avdelning är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden.
Våra system används i polisernas vardag – dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.
Polisens IT-avdelning har cirka 800 medarbetare och ansvarar för all IT som används av myndighetens cirka 35 000 medarbetare. Enheten för Leverans och support representeras genom lokala regionala servicekontor i Nord/Mitt, Stockholm/Bergslagen, och Syd/Öst/Väst. Servicekontoren sköter bland annat införande, leverans och service av ny teknik, inklusive koordinering och samordning av större leveranser.
Arbetsbeskrivning
Som IT-tekniker inom Leverans och support kommer du huvudsakligen arbeta med att ge andra linjens IT-support på plats till våra slutanvändare inom Polismyndigheten, samt att arbeta med installationer av teknik i olika uppdrag. Mer ingående kommer du att arbeta med användarutrustning så som PC och skrivare, switchkokonfiguration, samt med audio- och videokonferensutrustning, mobiltelefoni och Rakel. Administration av vår utrustning är även en viktig del av arbetet. Du kommer att ha din placering i Sundsvall, men arbetsområdet täcker in hela Västernorrland. Det förekommer mycket resor inom arbetsområdet och en del logistikhantering. Beredskaps- och dispatcherarbete kommer även att ingå i tjänsten.
Du kommer som IT-tekniker inom Leverans och support stöta på en varierad arbetsvardag, samt möta många olika slutanvändare i en intressant arbetsmiljö. Våra kärnvärden präglas av agila principer och förhållningssätt med inriktning på helheten, där vi i vårt uppdrag fokuserar på lösningar, inte problem. Vi värdesätter god servicekänsla och medarbetardriv, där samverkan och stöttning av varandra står i centrum.


Kvalifikationer
Vi söker dig som har:
Gymnasial- eller eftergymnasial utbildning med inriktning mot IT-området eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt som kan bedömas likvärdigt
Minst ett års arbetslivserfarenhet som it-tekniker/supporttekniker samt dokumenterad erfarenhet/kunskap gällande arbete med PC, skrivare, kringutrustning och nätverkskommunikationsutrustning.
B-körkort och vana att köra bil.
Goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift

Meriterande
Det är meriterande om du har:
Vana vid ärendehanteringssystem, Remedy ARS eller motsvarande.
Kunskap om kommunikationsradiosystem, Rakel, samt kringutrustning för kommunikationsradio.
Kunskap om telefoni, telefoniväxelsystem, mobiltelefoni samt audio/video
Kunskap om AD (Active Directory)
Baskunskaper av att arbeta administrativt med konfiguration/policyhantering med servrar
Arbete inom stödfunktion i en större organisation

Personliga egenskaper
Vi söker dig som:
Har en positiv inställning till människor och arbete, samt förmåga att vara engagerad och pålitlig. Att ge god service är en självklarhet för dig.
Har ordningssinne, samt ett strukturerat och effektivt arbetssätt
Tycker om att lära dig nya saker och vill gärna dela med dig av vad du kan till andra
Tycker om att lösa problem, samt är flexibel och har förmåga att se möjligheter
Har en god samarbetsförmåga samt är ansvarstagande, noggrann och ser till helheten
Kan arbeta självständigt och ta egna initiativ

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Fackliga företrädare
Andreas Johansson, Saco, tfn 073-084 13 01; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92 Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27
Övrig information
Arbetsort: Sundsvall
Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid, flextid tillämpas
Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 16/2 2022. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A052.778/2022 i mailets ärendemening.
Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer ref.nr A052.778/2022 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.
Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Ansök nu

Bilinspektör till trafikpolisen med placering i Sundsvall

Bilinspektör
Läs mer Jan 24
Är du redo för en större uppgift?
Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 33 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.

Polisregion Nord omfattar Sveriges fyra nordligaste län, har drygt 2000 anställda och består av fyra polisområden: Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland och Jämtland. Regionen är indelad i fyra regionala enheter Operativa-, Utrednings-, Underrättelseenheten och ett Regionkansli som lyder direkt under regionpolischefen.

Operativa enheten består av fem sektioner, Trafiksektionen, ATK-sektionen (automatisk trafiksäkerhetskontroll), PKC (Polisens kontaktcenter), RLC (Regionala ledningscentralen) och Gränspolissektionen. Vid enheten finns också en grupp för operativ samordning (trafik, hund, insatsverksamhet, krisberedskap) samt en grupp som ansvarar för regionens processansvar avseende räddningstjänst/fjällräddning. Trafiksektionen består av fyra trafikgrupper, en i varje geografiskt polisområde.

Vi söker nu dig som vill arbeta som bilinspektör vid trafikgruppen i Västernorrland med Sundsvall som arbetsort.

ARBETSUPPGIFTER
Polisens trafiksäkerhetsarbete syftar till att bidra till ett minskat antal döda och skadade i trafiken. För att nå målet med färre dödade och skadade i trafiken är trafiksäkerhetsarbetet inriktat mot dessa prioriterade områdena; hastighet, nykterhet, förar- och fordonskontroll samt flygande inspektion.

Kontroller av nyttotrafiken innebär att personal med specialistkompetens måste finnas för att uppnå de av EU fastställda nivåerna. Inom området förar- och fordonskontroll samt flygande inspektion, har vi bilinspektörer och trafikpoliser som tillsammans arbetar ute på väg med dessa arbetsuppgifter.

Arbetstiden styrs av verksamhetens behov och arbete på obekväm tid förekommer regelbundet. Arbetet bedrivs nästan uteslutande utomhus och under alla väderförhållanden.

Arbetsuppgifterna består huvudsakligen i att genomföra:
• flygande inspektion främst av tunga fordon
• kontroll av yrkesförares kör- och vilotider
• kontroll av taxi, vilotider m.m.
• kontroll av lastsäkring
• kontroll av tillstånd för yrkestrafik
• vägning av fordon
• tekniska undersökningar av fordon

KVALIFIKATIONER
Kvalifikationer - Skallkrav
Detta är en möjlighet för dig som har:
• har gymnasieutbildning med teknisk inriktning (lägst matematik 3 och fysik 1) eller annan av arbetsgivaren bedömd relevant utbildning som exempelvis certifierad besiktningstekniker, fordonstekniker eller motsvarande
• har minst 3 års dokumenterad arbetserfarenhet från fordonsområdet
• körkortsbehörighet B
• god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
• god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på engelska, då du i arbetet måste kunna konversera med bilförare från andra länder
• kunskaper i Word och Excel samt vana i att använda datorer som dagligt arbetsredskap


Meriterande - viktig
Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:
• certifikat för nivå K2/R2 eller är validerad på nivå F3 enligt Transportstyrelsens föreskrift TSFS 2017:53
• körkortsbehörighet för samtliga fordonsslag, specifikt tyngre fordon (om du inte har samtliga körkortsbehörigheter, gäller körkortstillstånd på de behörigheter som saknas).

Meriterande - mindre viktig
Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:
• utbildning som fordonsingenjör
• ytterligare språkkunskaper utöver svenska och engelska


Personliga egenskaper
Arbetet som bilinspektör kräver att du är serviceinriktad och tycker om att arbeta i grupp. Det krävs också att du har ett stort intresse för fordon, att du tar ansvar för att nå uppställda mål samt för att skapa bra resultat. Du bör vara initiativtagande, driven i ditt arbete samt lösningsorienterad. Vi värdesätter din positiva inställning och strukturerade förmåga högt.

Vid anställningen kommer vi lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Vänligen specificera tydligt i din ansökan hur dina erfarenheter och kompetenser faller in under de kvalifikationer vi eftersöker.

Vi värdesätter kunskaper och erfarenheter som tillför myndigheten kompetens ur ett mångfaldsperspektiv.

ÖVRIGT
Placeringsort: Sundsvall

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 4 februari 2022. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult. Ninwa Youssef ninwa.youssef@polisen.se

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Ansök nu

Sekretesshandläggare till Rättsavdelningen i Sundsvall

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Jan 12
Är du redo för en större uppgift? Vi söker en sekretesshandläggare som är serviceinriktad, lösningsfokuserad och noggrann till Rättstillämpning, Rättsenhet Nord
Arbetsplatsbeskrivning
Rättsavdelningen ansvarar för myndighetens rättsliga styrning och stöd, hantering av förvaltningsrättsärenden och informationsförvaltning. Avdelningen finns representerad i hela landet och består idag av över 800 medarbetare. Vårt mångsidiga uppdrag gör rättsavdelningen till en spännande arbetsplats med möjlighet till stor variation.
Gruppen rättstillämpning består av jurister och sekretesshandläggare, där huvuduppdraget för sekretesshandläggarna är att hantera myndighetens utlämnande av allmänna handlingar.
Arbetsbeskrivning
Arbetet som sekretesshandläggare består i huvudsak av att ta emot och hantera begäran om utlämnande av allmän handling. I arbetet ingår att utföra sekretessprövning och besluta om efterfrågad handling kan lämnas ut. Du tillämpar ett förhållandevis komplicerat regelverk med tillhörande skyndsamhetskrav. Även andra arbetsuppgifter kopplade till rättsenhetens uppdrag kan ingå i dina arbetsuppgifter. Du kommer med din kompetens ha en specialistfunktion inom enheten.
Kvalifikationer
Detta är en möjlighet för dig som har:
· eftergymnasial utbildning inom juridik, eller annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
· god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
· god datorvana
Vi ser det som meriterande om du också har:
· erfarenhet av handläggning inom offentlig förvaltning i närtid.
· goda kunskaper om lagstiftning rörande offentlighet och sekretess
· erfarenhet av handläggning av utlämnandeärenden enligt tryckfrihetsförordningen och offentlighets- och sekretesslagen
Personliga egenskaper:
För att lyckas i rollen som sekretesshandläggare ska du vara analytisk, ansvarstagande och noggrann. Du är mån om att ge bra service och är en positiv och lösningsfokuserad person. Du kan arbeta självständigt samtidigt som du har en god samarbetsförmåga.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.
Kontaktpersoner
Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef: Ulrika Sundqvist 010-568 25 39
Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult: Thomas Blomgren, thomas.blomgren@polisen.se
Fackliga kontaktpersoner
Saco-S: Andreas Johansson, 0730841301; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010 5677092; Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27.
Övrig information
Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Sundsvall,
Arbetstid: Dagtid, flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Handläggare förvaltningsärenden
Anställningen kräver svenskt medborgarskap.
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 25/1 2022. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A005.184/2022 i mailets ärendemening.

Ansök nu

Yttre befäl till BF-IGV grupp i Västernorrland

Inspektör, Polisen
Läs mer Jan 7
Är du redo för en större uppgift?
Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 33 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.

Polisregion Nord har drygt 2000 anställda och består av ett kansli, fyra regionala enheter och fyra polisområden som är indelade i 12 lokalpolisområden, vilka arbetar med lokala mål mot den lokala problembilden. Verksamheten är omfattande, innefattar en stor bredd på arbetsuppgifter och bedrivs nära medborgarna.

PO Västernorrland består av 3 lokalpolisområden i 7 kommuner. Inom polisområdets verksamhet finns BF-IGV som hanterar den händelsestyrda och planlagda verksamheten dygnet runt, utredningsverksamhet samt stöd/serviceverksamhet. Ingripandeverksamheten utgår från 5 orter i polisområdet.

Vi söker dig som vill arbeta som yttre befäl vid LPO Medelpad, vilket innebär ett verksamhetsansvar för yttre ledning inom polisområde Västernorrland med placering i BF-IGV grupp, placeringsort Sundsvall.

ARBETSUPPGIFTER
Yttre befäl planerar, leder och följer upp lokalpolisområdets yttre verksamhet, både inom den planlagda linjeverksamheten mot uppsatta mål som inom det minutoperativa uppdraget i ingripandeverksamheten. Arbetsuppgifterna utgår från ett verksamhetsansvar och har sin utgångspunkt i lokalpolisområdets problembild. Funktionen yttre befäl bedrivs i skift på alla tider av dygnet under årets alla veckor. I rollen som yttre befäl i lokalpolisområdet ingår att dela länsansvar tillsammans med andra yttre befäl från polisområdet.

Flera yttre befäl kan tjänstgöra samtidigt men det är en av dessa som är ansvarig i polisområdet. Yttre befälet har ett tydligt arbetsgivaransvar och är en av vakthavande befälets främsta ledningsresurser. I den utsträckning som det behövs för yttre befälsuppdraget utövar denne, under det vakthavande befälet, befäl över varje annan polisman som tjänstgör inom ramen för detta uppdrag.

I funktionen yttre befäl kommer du att ansvara för att:
• Vid behov verka i rollen som polisinsatschef.
• Svara som länsyttrebefäl för hela polisområdet.
• Vid behov stödja och leda hela polisområdets ingripandeverksamhet.
• Leda efterforskning av försvunnen person (EFP).
• Leda, planera, följa upp lokalpolisområdets planlagda linjeverksamhet samt planlagda insatser.
• Leda kortsiktiga uppdrag och insatser från vakthavande befäl i polisområdet eller regionen.
• Planera, leda och följa upp särskild händelse (SH).
• Vid behov fatta beslut som förundersökningsledare enligt delegation samt ansvara/leda arbetet på brottsplats för att säkerställa långtgående förstahandsåtgärder samt kvalitetssäkra dessa.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har:
• Polisexamen, i enlighet med Polisförordning (2014:1104)
• Erfarenhet av operativ ledning samt eftersök av försvunnen person (MSO)

Det är meriterande om du har:
• Kunskap om polisens styrning och uppdrag i samhället samt relevanta regelverk/styrdokument för polismyndighetens verksamhet
• Erfarenhet som arbetsledare
•Erfarenhet av att leda andra mot uppsatta mål och resultat
• Genomgått utbildningarna operativ ledning och yttre ledning eller motsvarande
• EFP-utbildning eller motsvarande
• Erfarenhet av förundersökningsledning
• Ledarskapsutbildning direkt nivå eller motsvarande

Vi söker dig som är flexibel och trivs med att arbeta i en ofta tempofylld miljö. Vidare har du en förmåga att förklara och skapa förståelse för polisens uppdrag. Du kan strukturera information och skapa överblick över arbetssituationen.
Du har god kommunikativ förmåga som innebär att du är lyhörd, tydlig och kan anpassa ditt budskap efter mottagare och situation. Arbetsuppgifterna ställer krav på att du kan arbeta självständigt, göra prioriteringar och fatta snabba beslut på ett ibland ofullständigt beslutsunderlag. Du har förmågan att utöva en övergripande operativ ledning och styrning av de avdelade resurserna för ingripandeverksamhet under dygnets alla timmar. Du har förmågan att verka i enlighet med Polisens värdegrund, medarbetarpolicy och ledarpolicy.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor.

Tester kan komma att användas i rekryteringsprocessen.

ÖVRIGT
Facklig företrädare
SEKO polisen, ST region Nord, SACO-S region Nord. Samtliga nås via polisens växel 11414.
Polisförbundet Linn Stridsman, 072-536 99 94.

Övrigt
Anställningsformen är tillsvidareanställning som polisinspektör. Anställningen kan komma inledas med provanställning om sex månader. Yttre befäl tjänstgör i fast lista 8:2 och har sin placering i BF/IGV-grupp i lokalpolisområdet. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under:
https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering.

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med ansvarig HR-konsult.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Serviceman till Sundsvall för semestervikariat

Kontorsreceptionist
Läs mer Jan 10
Är du redo för en större uppgift?
Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 33 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.

Polisregion Nord omfattar de fyra nordligaste länen i Sverige, har drygt 2000 anställda och består av fyra polisområden: Jämtland, Norrbotten, Västerbotten och Västernorrland som tillsammans är indelade i 12 lokalpolisområden.

Polisområde Västernorrland består av tre lokalpolisområden, en utredningssektion, ett kansli samt en insatsgrupp. Polisområdet har cirka 400 medarbetare och har verksamhet i sammanlagt sju kommuner.

Lokalpolisområde Medelpad behöver nu anställa en sommarvikarie under sommaren 2022.

ARBETSUPPGIFTER
Som serviceman arbetar du självständigt med breda och varierade arbetsuppgifter, både praktiskt och administrativt. Du arbetar med kontorsservice så som post-och godshantering, inköp av varor och tjänster, beställning och påfyllnad av material och hantering av kortbehörigheter. I arbetet ingår även bilvård samt enklare verkstadsjobb.

Det kan också förekomma arbetsuppgifter så som lokalservice och medverkande vid mindre flyttar, montering, uppsättning av inventarier så som möbler, anslagstavlor och lås, mindre reparationer och andra vanligt förekommande vaktmästeriuppgifter.
Arbetet innebär varierande arbetsuppgifter och kan vara både i högt tempo och fysiskt ansträngande i form av tunga lyft. Du som söker ska vara beredd att vara behjälplig med många olika arbetsuppgifter i hela polisområdet. Då vi ansvarar för lokalerna i hela polisområdet så är resor inom länet aktuellt.


KVALIFIKATIONER
Detta är en möjlighet för dig som har:
• Gymnasieexamen
• Körkort B
• God förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift
• God datavana och förmåga att sätta dig in i nya system

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även:
• Har körkort BE eller utökad B-behörighet, B96
• Har erfarenhet av arbete inom statlig eller annan offentlig verksamhet
• Erfarenhet av arbete som vaktmästare eller enligt arbetsgivaren likvärdiga arbetsuppgifter
• Har vana av enklare fordonsreparationer

Som medarbetare är du polisens ansikte utåt och förväntas arbeta utifrån engagemang, tillgänglighet och effektivitet vilket ställer krav på:
• att kunna arbeta i ett växlande arbetstempo utan att detta påverkar noggrannhet eller kundbemötande
• ett serviceinriktat och flexibelt förhållningssätt
• en god samarbetsförmåga
• social kompetens då arbetet är utåtriktat med daglig kontakt med människor

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.


ÖVRIGT
Facklig företrädare:
SEKO polisen, ST region Nord, Polisförbundet region Nord, SACO-S region Nord, samtliga nås via Polisens växel 114

Övrig information:
Anställningsform: tidsbegränsad anställning under perioden juni-augusti, anställningstidens längd, start- och sluttid kan variera
Arbetsort: Sundsvall
Arbetstid: Flextid. Arbetstiden är dagtid måndag-fredag, viss tjänstgöring annan tid kan förekomma
Omfattning: Heltid
Anställning: Administratör
Funktion: Administratör Serviceman

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 17 januari 2022. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Receptionister till Sundsvall för semestervikariat

Receptionist, telefonist
Läs mer Jan 10
Är du redo för en större uppgift?
Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 33 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.

Polisregion Nord omfattar de fyra nordligaste länen i Sverige, har drygt 2000 anställda och består av fyra polisområden: Jämtland, Norrbotten, Västerbotten och Västernorrland som tillsammans är indelade i 12 lokalpolisområden.

Polisområde Västernorrland består av tre lokalpolisområden, en utredningssektion, ett kansli samt en insatsgrupp. Polisområdet har cirka 400 medarbetare och har verksamhet i sammanlagt sju kommuner.

Lokalpolisområde Medelpad behöver nu anställa sommarvikarier, administratörer reception, under sommaren 2022.

ARBETSUPPGIFTER
Under sommaren kommer vi att anställa vikarier med 2 olika ansvarsfördelningar. Reception samt anmälningsmottagningen

Reception: I reception blir du myndighetens ansikte utåt och vi söker dig som har intresse av att ge service och vara behjälplig mot medborgare och medarbetare i olika frågor. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att handlägga passansökningar, ansökningar om nationellt ID-kort samt i receptionen övrigt förekommande arbetsuppgifter. En förutsättning för att du skall kunna påbörja arbetet som administratör i receptionen är att du blir godkänd och certifierad på den obligatoriska RES-utbildningen. Utbildning för att lära dig att hantera pass/id-ansökningar (RES-utbildning) kan komma att ske digitalt eller på annan ort.

Anmälningsmottagning: Här jobbar du med att ta emot anmälningar från allmänheten. Det kan röra sig om till exempel brottsanmälningar samt förlustanmälningar och dessa tas emot både direkt genom fysiska besök samt genom telefon samt email. Även här bör man vara beredd att genomföra RES- grundutbildningen då man kan komma att stötta upp i receptionen när detta behövs.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har:
• Avslutad gymnasieutbildning
• Arbetslivserfarenhet inom service och administrationsliknande receptionsarbete med många externa direktkontakter i form av personliga möten
• Goda kunskaper i svenska och engelska såväl i tal som i skrift
• B- körkort

Det är meriterande om du:
• Har erfarenhet av arbete inom polisen, annan myndighet eller offentlig förvaltning
• Har kunskap/färdighet gällande polisiära datasystem såsom RES, hittegods, RAR och Durtvå
• Har vana av att hantera juridiska dokument
• Behärskar ytterligare språk än svenska och engelska

Som medarbetare är du polisens ansikte utåt och förväntas arbeta utifrån engagemang, tillgänglighet och effektivitet vilket ställer krav på:
• att kunna arbeta i ett växlande arbetstempo utan att detta påverkar noggrannhet eller kundbemötande
• ett serviceinriktat och flexibelt förhållningssätt
• en god samarbetsförmåga
• social kompetens då arbetet är utåtriktat med daglig kontakt med människor

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.


ÖVRIGT
Facklig företrädare :
SEKO polisen, ST region Nord, Polisförbundet region Nord, SACO-S region Nord, samtliga nås via Polisens växel 114

Övrig information:
Anställningsform: tidsbegränsad anställning under perioden juni-augusti, anställningstidens längd, start- och sluttid kan variera
Arbetsort: Sundsvall
Arbetstid: Flextid. Arbetstiden är dagtid måndag-fredag, viss tjänstgöring annan tid kan förekomma
Omfattning: Heltid
Anställning: Administratör
Funktion: Administratör Reception

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 17 januari 2022. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult.

Varmt välkommen med din ansökan!

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Ansök nu

Vapenhandläggare till Rättsavdelningen, Sundsvall/Härnösand

Servicehandläggare
Läs mer Jan 10
Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu vapenhandläggare till rättsavdelningen med placering i Sundsvall och Härnösand. De närmaste åren kommer Polismyndigheten att göra en stor satsning inom vapenområdet och vi behöver din hjälp att lyckas! Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att Sverige blir tryggare och säkrare.

Rättsavdelningen ansvarar för myndighetens rättsliga styrning och stöd, hantering av förvaltningsrättsärenden samt informationsförvaltning. Avdelningen finns representerad i hela landet och består idag av närmare 800 medarbetare.

Den förvaltningsrättsliga verksamheten innefattar bland annat utfärdande och återkallande av tillstånd att inneha vapen, utfärdande av tillstånd att anordna idrottstävlingar, konserter, demonstrationer och använda offentlig plats eller genomförande av sprängning, utfärdande och återkallande av ordningsvaktsförordnanden samt bestridande av parkeringsanmärkning. Vissa arbetsuppgifter utförs i nära samarbete med den polisoperativa verksamheten.


ARBETSUPPGIFTER
I din funktion som vapenhandläggare vid rättsavdelningen kommer du att arbeta med att handlägga ärenden där privatpersoner eller organisationer ansöker om tillstånd att få inneha vapen, till exempel för jakt- eller målskytteändamål. Du kommer att bedöma personers lämplighet att inneha vapen, vilket kommer ställa stora krav på din förmåga att vara noggrann och att ha integritet. Arbetsuppgifterna består till stor del av att pröva inkomna ansökningar och att skriva beslut som du antingen ska föredra för din chef eller själv besluta i. Handläggningen sker främst i polisens digitala ärendehanteringssystem. I arbetet kan det förekomma andra arbetsuppgifter som kan kopplas till tillståndsförfarandet avseende vapenlicenser.

KVALIFIKATIONER
Detta är en möjlighet för dig som har:

• 3-årig gymnasiekompetens, alternativt annan utbildning som arbetsgivare bedömer som likvärdig
• god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

• läst gymnasieinriktning mot samhällsvetenskap och/eller juridik, eller erfarenheter förvärvade på annat sätt som arbetsgivaren bedömer relevant
• arbetslivserfarenhet från Polismyndigheten
• juridiska kunskaper/erfarenhet av att söka i lagtext och att göra juridiska bedömningar
• erfarenhet av IT-baserade dokument- och ärendehanteringssystem
• relevant erfarenhet av handläggning av myndighetsärenden
• kunskaper inom relevant lagstiftning

Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen som vapenhandläggare ska du vara intresserad av handläggningsarbete och trivas med ett tidvis högt tempo. Du har ett strukturerat arbetssätt, en god analytisk förmåga, ser sammanhang och kan prioritera rätt saker. Du kan arbeta självständigt, har en god samarbets- och kommunikationsförmåga. Du är intresserad av att lära dig ny lagstiftning och nya arbetsmetoder.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet.


ÖVRIGT
Placeringsort: Sundsvall/Härnösand

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 17 januari 2022. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Förundersökningsledare bedrägeri till utredningssektionen Västernorrland

Polisaspirant
Läs mer Nov 15
Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en förundersökningsledare/utredningsledare till vårt team. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar för-troende för polisen.

I polisområde Västernorrland finns en utredningssektion som är placerad i Sundsvall och ansvarar för utredning av grova brott i hela länet. Utredningssektionen är organiserad i sju grupper, utredningsgrupp bedrägeri, utredningsgrupp grova brott och två utredningsgrupper brott i nära relation, spaningsgrupp, stationsbefälsgrupp samt grupp med funktionerna jourhavande förundersökningsledning och brottssamordning.
Bedrägerigruppen består av gruppchef och för närvarande 9 utredare. Bedrägerigruppen har ett nära samarbete med utredningssektionens andra grupper, lokalpolisområdena inom polisområdet, det regionala bedrägericentret samt Åklagarmyndigheten. Bedrägerigruppen är en länsgemensam resurs och resor förekommer såväl inom polisområdet som nationellt.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker dig som har ett genuint intresse av att arbeta med alla former av ekonomisk brottslighet. Utredningsarbetet är av kvalificerad art och kräver hög kompetens och stort intresse inom IT relaterade områden samt kunskap inom ekonomisk brottskategori. En stor andel av de aktuella brottsutredningarna är IT relaterade och/eller inkluderar utredningsåtgärder inom IT området. Fallenhet för processer och sökvägar inom det virtuella området, som internet är viktigt i denna tjänst. Viljan att lära och utveckla sin kunskap inom området ses som en stor fördel då utvecklingen går fort framåt.

Arbetet består främst av:

• Utöva arbetsledning inom utredningsprocessen i pågående ärenden enskilt eller i samverkan med åklagare.
• Fatta beslut i eller utanför förundersökning gällande brott med ekonomisk karaktär men även i andra typer av brott.
• Verka som förundersökningsledare/utredningsledare i omfattande ärenden som kräver särskild utredningsledning.
• Samverka och stödja utredningsarbetet vid andra grupper vid utredningssektionen och de tre lokalpolisområdena när behov finns.
• Kunna svara som chef när ordinarie gruppchef är frånvarande, samt tillsammans med denne verka för en miljö som stimulerar till samarbete, kreativitet och ständiga förbättringar.
• Kunna verka som utredare och förhörsledare för ärenden vid bedrägeribrott.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har:

• En godkänd polisexamen
• Goda kunskaper i polisiära register
• God förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift
• Körkort B

Det är meriterande om du har:

• Erfarenhet av arbetsledning där du lett och motiverat andra mot uppsatta mål, gärna i större utredningar.
• God juridisk kunskap genom utbildning och /eller erfarenhet.
• Ekonomisk och /eller IT-relaterad utbildning.
• Kunskap och erfarenhet av utredningsarbete.
• Utbildning inom ekonomiska brott, bedrägeribrott eller som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Som person är du engagerad och driven i ditt arbete och tycker om att analysera och sammanställa information. Då du arbetar med flera ärenden parallellt är du stresstålig samt kan resor förekomma inom och utom länet så du måste kunna prioritera och vara flexibel i ditt arbete. Med din goda samarbetsförmåga bidrar du till teamet på ett positivt sätt och har lätt för att arbeta med andra. Då en del utredningar kan ta tid är det viktigt att du är strukturerad och kan vara uthållig. Du besitter god förmåga att arbeta självständigt men kan även arbeta i team och vågar ta initiativ.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.


ÖVRIGT
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Arbetsort: Efter överenskommelse
Arbetstid: Veckoplanerad 5:2
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Förundersökningsledare, region Nord, PO Västernorrland, Utredningssektionen, bedrägeri

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens rekryteringssystem Visma Recruit.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Gruppchef till brottsförebyggande ingripandeverksamhet (BF-IGV) i Sundsvall

Avdelningschef, statlig
Läs mer Okt 29
Arbetsplatsbeskrivning
Polisområde Västernorrland består av fyra (4) huvudenheter, LPO Medelpad, LPO Södra Ångermanland, LPO Norra Ångermanland och Utredningssektionen. Polisområdet består av ca 430 anställda, varav ca 360 poliser.
Lokalpolisområde Medelpad omfattar kommunerna Sundsvall, Timrå och Ånge. Inom lokalpolisområdet hanterar BF-IGV den händelsestyrda och planlagda verksamheten dygnet runt. BF-IGV är även en del i lokalpolisområdets arbete med medborgarlöften och andra trygghetsskapande åtgärder. I lokalpolisområde Medelpad finns i dagsläget nio (9) BF/IGV grupper, tre (3) grupper för Stöd/Service och fyra (4) utredningsgrupper. Verksamheten är omfattande, innefattar en stor variation av arbetsuppgifter och bedrivs nära medborgarna.
Arbetsbeskrivning
Som gruppchef ska du:
inom ramen för ditt ansvarsområde ansvara för att verksamhetens uppdrag utförs
tillsammans med dina medarbetare verka för verksamhetens långsiktiga förändrings-och utvecklingsarbete
ingå i lokalpolisområdets ledningsgrupp
ansvara för såväl utvecklingssamtal som lönesamtal/lönesättande samtal för dina medarbetare
ansvara och verka för en miljö som stimulerar till samarbete, kreativitet och ständiga förbättringar
företräda hela Polismyndigheten både externt och internt och arbeta för att stärka förtroendet för polisverksamheten.Uppdraget som gruppchef för BF-IGV
Som chef för BF-IGV, LOP Medelpad, Sundsvall, PO Västernorrland rapporterar du till LPO Chef samt ingår i Lokalpolisområdets ledningsgrupp, där ni tillsammans ansvarar för att uppdrag genomförs samt att driva myndighetens förändrings- och utvecklingsarbete. Du har särskilt ansvar för gruppens verksamhet inom området brottsförebyggande och ingripandeverksamhet och dess resultat. Som gruppchef företräder du hela Polismyndigheten både internt och externt samt arbetar för att stärka förtroendet för polisverksamheten.


Att vara chef och ledare inom Polismyndigheten innebär att skapa trygghet och bygga förtroende genom att utöva ett uppriktigt, modigt och lyhört ledarskap med tillit till andras kompetens och förmåga. Som chef driver du utveckling genom att inspirera och uppmuntra till reflektion och återkoppling på ett sätt som utgår från att vi följer lagen och behandlar människor lika. Du skapar förutsättningar och verkar för goda relationer som bidrar till att vi agerar tillsammans utifrån vad som är bäst för medborgarna och uppdraget som helhet.
För att läsa mer om tjänsten och söka, vänligen följ länken längst ner på sidan.

Ansök nu

Är du en blivande finansiell utredare och drömmer om att bli polis? Se hit!

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Okt 18
Är du redo för en större uppgift? Drömmer du om att bli polis? Sitter du idag med en gedigen arbetslivserfarenhet inom finansiell utredning och en högskoleexamen som du önskar att du kunde kombinera med att arbeta som polis och därigenom bidra till att göra vårt samhälle tryggare? Då har vi en spännande nyhet för dig! Under hösten 2021 kommer vi rekrytera till vår funktionsinriktade polisutbildning.
Vad innebär den funktionsinriktade polisutbildningen? Den funktionsinriktade polisutbildningen är en grundutbildning till polis för prioriterade funktioner i Polismyndighetens verksamhet. Den vänder sig till specifika målgrupper som bär med sig särskild kompetens och erfarenhet, varför utbildningen kan komprimeras i omfattning och utformning. Deltagare i den funktionsinriktade polisutbildningen är anställda och har lön från Polismyndigheten under utbildningen. Studierna omfattar heltid och har mycket hög studietakt.
Utbildningsmålen är samma som för polisprogrammet, med möjlighet till anpassning i pedagogiskt upplägg utifrån deltagares förkunskaper, förförståelse och erfarenheter som specialister. Kurserna motsvarar i allt väsentligt samma ämnesinnehåll som polisprogrammet och leder till samma polisexamen.
Efter avslutade och godkända studier och aspirantutbildning samt säkerhetsprövning anställs deltagaren som polisassistent, får en tillsvidareanställning och placeras vid Polisregion Nord, Polisområde Västernorrland med funktionen Utredare finans. Placeringsort i första hand Sundsvall, men placering på annan ort inom Polisområde Västernorrland är möjlig efter dialog.
Beskrivning av din blivande arbetsplats
I polisområde Västernorrland finns en utredningssektion som är placerad i Sundsvall och ansvarar för utredning av grova brott i hela länet. Utredningssektionen är organiserad i sju grupper, utredningsgrupp bedrägeri, utredningsgrupp grova brott och två utredningsgrupper brott i nära relation, spaningsgrupp, stationsbefälsgrupp samt grupp med funktionerna jourhavande förundersökningsledning och brottssamordning.
Bedrägerigruppen består av gruppchef och för närvarande 9 utredare. Bedrägerigruppen har ett nära samarbete med utredningssektionens andra grupper, lokalpolisområdena inom polisområdet, det regionala bedrägericentret samt Åklagarmyndigheten. Bedrägerigruppen är en länsgemensam resurs och resor förekommer såväl inom polisområdet som nationellt.
Arbetsuppgifter
Som utredare förväntas du självständigt och i grupp utreda och ansvara för egna brottsutredningar inom grov kriminalitet. Det gäller främst penningtvättsbrott där du håller förhör, kartlägger en eller flera personers inkomster, tillgångar och skulder i syfte att återta brottsvinster. Detta för att säkra pengar för eventuellt skadestånd, alternativt förverkande av brottsvinster. Du kommer även att biträda med din expertis inom den finansiella delen i andra utredningar, där du arbetar i nära samarbete med utredare och förundersökningsledare.
Du är delaktig i hela utredningskedjan från att ärendet kommer in till polisen till att det slutredovisas till åklagare. I arbetet ingår det att du även ska föredra ditt arbete inför förundersökningsledare och åklagare samt lämna rekommendationer inför beslut eller vidare åtgärder.
Kvalifikationer
Vi söker dig som har:
Högskoleexamen (120 hp) eller 120 hp inom ekonomi eller andra relevanta ämnen
Minst två års arbetslivserfarenhet av att inhämta, hantera och analysera komplex information där du har använt lagstiftning och regelverk som utgångspunkt, gärna ifrån utredande verksamhet
Arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant, exempelvis revisor, ekonom eller skattebrottsutredning
Giltigt svenskt körkort (B-behörighet), ej automat
God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

Det är meriterande om du har:
Erfarenhet av analys och visualiseringsprogram exempelvis , Analyst's Notebook, GeoTime
Goda kunskaper och erfarenhet utav att ha arbetat med stora datamängder i Excel
Sökande måste även uppfylla de generella behörighetskraven för polisutbildningen. Beakta särskilt:
Särskild behörighet för polisutbildningen

Mer information om behörighet och antagningskrav till polisutbildningen hittar du här:
https://polisen.se/om-polisen/bli-polis/ansoka-till-polisutbildningen/antagningskrav-till-polisutbildningen/
Personliga egenskaper
För att lyckas i uppdraget ser vi att du är en trygg, stabil och flexibel person med gott omdöme. Arbetet innefattar i perioder höga arbetstoppar och du ska kunna hantera uppdrag med kort framförhållning, under tidspress och parallellt med andra uppdrag. Arbetsuppgifterna ställer krav på att du är analytisk och noggrann. Du har förmågan att driva utredningar effektivt både självständigt och i nära samarbete internt med kollegor samt externt med andra parter. Vi ser även att du är kommunikativ, du har god förmåga att kunna sammanställa och föredra ärenden på ett pedagogiskt och tydligt sätt.
Att du har ett gott omdöme, är rätts- och säkerhetsmedveten och har en tydlig moralisk kompass är viktigt för oss. Hos oss kommer du att ställas inför utmanande situationer, din grundtrygghet är därför avgörande för att du ska trivas och må bra i rollen som polisanställd.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.
Kontaktpersoner
Har du frågor om funktionen efter genomförd och godkänd aspirant är du välkommen att kontakta rekryterande chef Tommie Buhlér, Bedrägerigrupp1 tfn: 010-568 11 76
Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult, Britt Holmgren tfn: 070-693 34 10, e-post: britt.holmgren@polisen.se
Undrar du något om den funktionsinriktade polisutbildningen kontakta representant från regionen, Britt Fredriksson tfn: 070-342 69 04 e-post: britt.fredriksson@polisen.se
Facklig företrädare
SEKO polisen Nord, ST region Nord, SACO-S region Nord, Polisförbundet region Nord. Samtliga nås via polisens växel 114 14.
För mer information om anställning och villkor se annonsen på polisen. se via "Ansök här" knappen.

Ansök nu

Är du en blivande It-forensiker som drömmer om att bli polis? Se hit!

IT-forensiker
Läs mer Okt 18
Är du redo för en större uppgift? Drömmer du om att bli polis? Sitter du idag med en gedigen arbetslivserfarenhet och en examen som du önskar att du fick kombinera med att arbeta brottsutredande och bidra till att göra vårt samhälle tryggare? Då har vi en spännande nyhet för dig! Under hösten 2021 kommer Polisregion Nord rekrytera till den funktionsinriktade polisutbildningen.
Vad innebär den funktionsinriktade polisutbildningen? Den funktionsinriktade polisutbildningen är en grundutbildning till polis för prioriterade funktioner i Polismyndighetens verksamhet. Den vänder sig till specifika målgrupper som bär med sig särskild kompetens och erfarenhet, varför utbildningen kan komprimeras i omfattning och utformning. Deltagare i den funktionsinriktade polisutbildningen är anställda och har lön från Polismyndigheten under utbildningen. Studierna omfattar heltid och har mycket hög studietakt. Utbildningsmålen är samma som för polisprogrammet, med möjlighet till anpassning i pedagogiskt upplägg utifrån deltagares förkunskaper, förförståelse och erfarenheter som specialister. Kurserna motsvarar i allt väsentligt samma ämnesinnehåll som polisprogrammet och leder till samma polisexamen.
Efter avslutade och godkända studier och aspirantutbildning samt säkerhetsprövning anställs deltagaren som polisassistent, får en tillsvidareanställning och placeras vid Polisregion Nord, Utredningsenheten, Regionalt It-brottscentrum med funktionen It-forensiker. Placeringsort: Sundsvall, Östersund, Umeå eller Luleå enligt överenskommelse.
Beskrivning av din blivande arbetsplats
Polisregion Nord omfattar Sveriges fyra nordligaste län, har drygt 2200 anställda och består av fyra polisområden: Västerbotten, Västernorrland, Jämtland och Norrbotten. Regionen har även fyra regionala enheter Operativa-, Utrednings-, Underrättelseenheten samt Regionkansliet som lyder direkt under regionpolischefen.
Regionala utredningsenheten verkar inom ett flertal specialistområden, genom en sektion för aktionsgruppsverksamhet, en utredningssektion, en forensisk sektion, en sektion för brottsoffer- och personsäkerhet samt regionalt IT-brottscentrum.
Den It-forensiska verksamheten bedrivs i alla regionens polisområden och tillhör organisatoriskt det regionala it-brottscentrumet. IT-forensiken hanterar alla typer av utredningar inom Polismyndigheten där digital bevisning behöver säkras och analyseras.
Arbetsuppgifter
Som it-forensiker är din uppgift att bistå utredare med forensisk bevis- och informationssäkring av digitala medier, som kan utgöra en viktig del i en brottsutredning. Den huvudsakliga uppgiften är att söka, säkra, analysera och dokumentera innehållet i elektroniska databärare såsom t.ex. datorer, mobiltelefoner, kameror och övervakningssystem. Du kan komma att biträda vid husrannsakningar där t.ex. elektroniska databärare ska säkras. Det förekommer även att du får vittna i samband med rättegång eller biträda som sakkunnig vid förhör.
Genom ditt arbete kommer du bli exponerad för material som kan vara stötande och obehagligt. Därför ställs det särskilda krav på förmåga att hantera sådana situationer professionellt med fokus på utredningen och verksamhetens mål. Den snabba teknikutvecklingen i samhället är en särskild utmaning för denna verksamhet och det ställer också krav på ditt intresse att följa och förstå denna. Det kan även tillkomma allmänna polisiära arbetsuppgifter efter verksamhetensbehov.
Kvalifikationer
Vi söker dig som är/har:
Högskoleexamen (120 hp) eller 120 hp inom inom it-säkerhet/it-forensik, alternativt annan eller utbildning som myndigheten bedömer som relevant
Minst två års arbetslivserfarenhet av att inhämta, hantera och analysera komplex information där du har använt lagstiftning och regelverk som utgångspunkt, gärna ifrån utredande verksamhet
Goda IT-kunskaper gällande vanligt förekommande hårdvara och operativsystem
Giltigt svenskt körkort (B-behörighet), ej automat
God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:
Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter
Erfarenhet från arbete inom brottsbekämpande verksamhet
God kunskap om olika filsystem
Erfarenhet av IT-forensiska verktyg
Nätverkskunskaper
Kunskaper om analys av skadlig kod

Sökande måste även uppfylla de generella behörighetskraven för polisutbildningen. Beakta särskilt:
Särskild behörighet för polisutbildningenMer information om behörighet och antagningskrav till polisutbildningen hittar du här:
https://polisen.se/om-polisen/bli-polis/ansoka-till-polisutbildningen/antagningskrav-till-polisutbildningen/
Personliga egenskaper
För att lyckas i uppdraget ser vi att du är en trygg, stabil och flexibel person med gott omdöme. Arbetet innefattar i perioder höga arbetstoppar och du ska kunna hantera uppdrag med kort framförhållning, under tidspress och parallellt med andra uppdrag. Arbetsuppgifterna ställer krav på att du är analytisk och noggrann. Du har förmågan att driva utredningar effektivt både självständigt och i nära samarbete internt med kollegor samt externt med andra parter. Vi ser även att du är kommunikativ, du har god förmåga att kunna sammanställa och föredra ärenden på ett pedagogiskt och tydligt sätt. Slutligen är det även viktigt att du har ett rätts- och säkerhetsmedvetande.
Att du har ett gott omdöme, är rätts- och säkerhetsmedveten och har en tydlig moralisk kompass är viktigt för oss. Hos oss kommer du att ställas inför utmanande situationer, din grundtrygghet är därför avgörande för att du ska trivas och må bra i rollen som polisanställd.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.
Kontaktpersoner
Har du frågor om funktionen efter genomförd och godkänd aspirant kontakta rekryterande chef: Tomas Guldbrandsson Gruppchef IT-forensik 1, tfn: 010-568 02 25
Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta HR-konsult, Helena Forsgren, tfn: 073-074 80 76, e-post: helena.forsgren@polisen.se
Undrar du något om den funktionsinriktade polisutbildningen kontakta, Britt Fredriksson, tfn: 070-342 69 04, e-post: britt.fredriksson@polisen.se
Facklig företrädare
SEKO polisen Nord, ST region Nord, SACO-S region Nord, Polisförbundet region Nord. Samtliga nås via polisens växel 114 14.
För mer information om anställning och villkor se annonsen på www.polisen. se via "Ansök här" knappen.

Ansök nu

Handläggare inom förvaltningsrätt med placering i Sundsvall

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Sep 27
Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en handläggare inom förvaltningsrätt inriktning multihandläggare till rättsavdelningen med placering i Sundsvall. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 33 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.

Beskrivning av arbetsplats
Rättsavdelningen ansvarar för myndighetens rättsliga styrning och stöd, hantering av förvaltningsrättsärenden samt informationsförvaltning. Avdelningen finns representerad i hela landet och består idag av närmare 800 medarbetare. Vårt mångsidiga uppdrag gör rättsavdelningen till en spännande arbetsplats med möjlighet till stor variation.

Den förvaltningsrättsliga verksamheten innefattar bland annat utfärdande och återkallande av tillstånd att inneha vapen, utfärdande av tillstånd att anordna idrottstävlingar, konserter, demonstrationer och använda offentlig plats eller genomförande av sprängning, utfärdande och återkallande av ordningsvaktsförordnanden samt bestridande av parkeringsanmärkning. Vissa arbetsuppgifter utförs i nära samarbete med den polisoperativa verksamheten.

ARBETSUPPGIFTER
Som förvaltningsrättshandläggare kommer du i första hand fokusera på ordnings- och vapenlagen. Ärendena om ordningslagen rör bland annat tillstånd för genomförande av allmänna sammankomster så som demonstrationer och konserter, offentliga tillställningar så som idrottstävlingar och danstillställningar samt användande av offentlig plats för exempelvis uteserveringar eller andra uppställningar. Beträffande ärenden om vapenlagen kommer du att arbeta med att handlägga ärenden där en privatperson eller organisation ansökt om tillstånd att få inneha vapen, bedöma om vapentillstånd ska återkallas och hur ett vapen från ett dödsbo ska hanteras. Arbetsuppgifterna består till stor del av att pröva inkomna ansökningar och att skriva beslut som du antingen ska föredra för beslutfattare eller själv besluta i. Handläggningen sker främst i polisens digitala ärendehanteringssystem.

Då tjänsten avser en multihandläggare kan andra rättsområden också komma att omfattas av ditt arbete såsom handläggande och hantering av parkeringsärenden.

I arbetet ingår även:
• samverkan med andra enheter inom polisen såväl som andra myndigheter och övriga intressenter
• inspektioner av vapenhandlares samt privatpersoners, skytteföreningars och sammanslutningars förvaring och innehav av vapen
• visst fysiskt krävande arbete som exempelvis hantera vapen och ammunition inom arbetets ansvarsområde
• regelbunden kontakt med allmänheten via reception, telefon och e-post

Resor i arbetet kan förekomma.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har:
• 3-årig gymnasiekompetens, alternativt annan utbildning som arbetsgivare bedömer som likvärdig
• god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
• erfarenhet av IT-baserade dokument- och ärendehanteringssystem
• B-körkort

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:
• minst 1 års yrkeserfarenhet av kvalificerad handläggning i närtid
• erfarenhet av handläggning av myndighetsärenden
• kunskaper inom relevant lagstiftning
• juridiska kunskaper/erfarenhet av att söka i lagtext och att göra juridiska bedömningar

För att lyckas i rollen som handläggare ska du vara intresserad av handläggningsarbete och trivas med ett tidvis högt tempo. Du har ett strukturerat arbetssätt, en god analytisk förmåga, ser sammanhang och kan prioritera rätt saker. Du kan arbeta självständigt, har en god samarbets- och kommunikationsförmåga. Tar ansvar för att målmedvetet driva ärenden framåt. Tvekar inte att ta obekväma beslut. Du är intresserad av att lära dig ny lagstiftning och nya arbetsmetoder.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet.

ÖVRIGT
Anställningsform: Tillsvidareanställning med inledande provanställning om sex månader
Placeringsort: Sundsvall (ev. annan ort som myndigheten anses lämplig)
Arbetstid: Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 8 oktober 2021.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens rekryteringssystem Visma Recruit.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Ansök nu

Jurist till Rättsavdelningen i Sundsvall

Förvaltningsjurist
Läs mer Sep 10
Jurist till Rättsavdelningen i Sundsvall
Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en jurist till rättsavdelningen med placering på rättstillämpning i Sundsvall. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.
Om arbetet
Rättsavdelningen ansvarar för myndighetens rättsliga styrning och stöd, hantering av förvaltningsrättsärenden samt informationsförvaltning. Avdelningen finns representerad i hela landet och består idag av närmare 800 medarbetare. Vårt mångsidiga uppdrag gör rättsavdelningen till en spännande arbetsplats med möjlighet till stor variation.
Rättstillämpningens huvudsakliga verksamhet består av att vara ett juridiskt stöd till polisens kärn- och stödverksamhet. Juristerna står för myndighetens juridiska kompetens och kan även vara beslutsfattare och processförare i förvaltningsrättsliga ärenden och andra myndighetsärenden. Vissa uppgifter är mycket operativt verksamhetsnära medan andra fokuserar på utveckling tillsammans med övriga verksamheter inom myndigheten.
Arbetsuppgifter
Som jurist arbetar du självständigt med kvalificerad juridisk rådgivning, gör rättsutredningar, sekretessprövningar samt handlägger skadestånds- och ersättningsärenden. I arbetet kan även ingå remisshantering och förberedande av yttranden till JO och JK. Ibland håller du utbildningar och du kan även komma att delta i projektgrupper. Du kommer även fungera som en juridisk rådgivare till den operativa polisiära verksamheten. Vid större händelser som kräver en polisiär stab kan du få biträda med juridisk kompetens. Du handlägger överklaganden till förvaltningsdomstolarna, varvid muntlig förhandling kan ingå. Arbetsuppgifterna består till viss del av att skriva och fatta beslut.
Kvalifikationer
Vi söker dig som har:
juris kandidatexamen eller juristexamen
minst 2 års relevant erfarenhet av självständigt juridiskt arbete
mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska

Det är meriterande om du har:
erfarenhet av självständigt juridiskt arbete inom domstol, myndighet eller annan offentlig förvaltning
är notariemeriterad
god kunskap i sekretesslagstiftning
erfarenhet av att skapa utbildningsmaterial och hålla utbildning

Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen som jurist inom polisen ska du vara lösningsfokuserad, flexibel och kunna leverera med god kvalitet även vid ett tidvis högt arbetstempo. Du är serviceinriktad och trivs med att arbeta utvecklings- och resultatinriktat. Du kan arbeta självständigt och har en god samarbetsförmåga. Du är självgående i ditt arbetssätt och kan driva processer vidare. Du är tydlig i ditt budskap och har en god pedagogisk och kommunikativ förmåga.
Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet.


Kontaktpersoner
Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:
Ulrika Sundqvist, ulrika.sundqvist@polisen.se, 070-351 26 12.
Undrar du något om rekryteringsprocessen vänligen kontakta ansvarig HR-konsult:
Felicia Ekberg, felicia.ekberg@polisen.se, 070- 236 90 16.

Fackliga företrädare
SACO, Fredrik Bergh, 010-563 91 37
Polisförbundet, Sofia Ask, 010-563 87 10
Fackförbundet ST, Johan Gertz, 010-567 70 92
Seko Polisen, Karna Tillheden, 010-561 66 27


Övrig information:
Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Sundsvall
Arbetstid: Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Jurist, Rättstillämpning, Rättsavdelningen Sundsvall
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 28 september. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A505.802/2021 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr A505.802/2021 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm.
Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.
Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Forensisk laborant till Nationellt Forensiskt Centrum, Sundsvall

Laborant, biologi
Läs mer Jul 12
Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en forensisk laborant till NFC i Sundsvall. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 33 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.
NFC är en nationell avdelning inom Polismyndigheten. I nära samverkan med utredningsverksamheten leder, utvecklar och utför vi forensiskt arbete för en framgångsrik brottsbekämpning. Vi verkar inom områdena informationsteknik, biologiska spår, kemi och teknik samt droganalys. Vi ansvarar för hela den forensiska processen inom polisen, från kriminaltekniska platsundersökningar, laborativ verksamhet och it-forensik till forensiska expertutlåtanden i brottmål. I uppdraget ingår också att bedriva strategisk forskning och utveckling för att framtidssäkra polisens forensiska förmåga. Det gör vi i nära samarbete med såväl Nationella operativa avdelningen, Noa, och polisregionerna, som med externa samarbetspartners både i Sverige och utomlands. Vi agerar också expertstöd och bedriver utbildning. Idag är vi drygt 600 medarbetare på totalt tolv driftställen, från Umeå i norr till Malmö i söder. Vårt största laboratorium och vårt avdelningskansli finns i Linköping.

Laboratoriesektion Nord arbetar i huvudsak med att analysera de spår som kriminaltekniker, lokala brottsplatsundersökare och andra poliser samlar in på brottsplatser. Det kan exempelvis handla om spårsäkring av DNA, identifiering av vapen, framkallning av fingeravtryck och spårfotografering
ARBETSUPPGIFTER
Arbetsuppgifterna omfattar huvudsakligen framkallning av fingeravtryck på diverse material från brottsplatser samt DNA spårsökning och -säkring. Framkallning av fingeravtryck sker med kemiska och fysikaliska metoder. Dessutom förekommer andra laborativa arbetsuppgifter såsom uppackning, registrering och provpreparering samt att blanda och kontrollera olika framkallningslösningar. I arbetet ingår även rutinbetonade uppgifter. Du kommer att ha direkta kontakter med uppdragsgivare inom rättsväsendet och skriftligen redovisa dina resultat till förundersökningen. Arbetet kräver ett fullgott färg-, siffer- och bokstavsseende. Arbetsuppgifterna kan eventuellt komma att utökas med ytterligare arbetsmoment.

KVALIFIKATIONER
Detta är en möjlighet för dig som har:
(SKA-krav)
• 3-årig eftergymnasial utbildning inom naturvetenskap eller motsvarande efterfrågad kompetens inom naturvetenskap förvärvad på annat sätt (t ex kemist eller biomedicinsk analytiker) som myndigheten bedömer relevant i kombination med flerårig erfarenhet inom laboratorieverksamheten eller forensiska undersökningar
• goda kunskaper i det svenska språket, både i tal och skrift

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även:
(BÖR-krav)
• erfarenhet av forensiskt laboratoriearbete
• erfarenhet av ISO-certifierat kvalitetsarbete
• erfarenhet av detaljgranskning
• utbildning och /eller erfarenhet av kriminaltekniska metoder
• erfarenhet av polisiär verksamhet eller arbete inom rättsväsendet
• erfarenhet av datasystem/program vid polisiär verksamhet
• erfarenhet av att arbeta vid myndighet


Personliga egenskaper

• god samarbets- och kommunikationsförmåga
• är ansvarsfull och noggrann
• kunna planera och organisera sitt arbete
• är målinriktad och produktionsorienterad, kan tempoväxla för att lösa gruppens uppdrag
• god prioriteringsförmåga och kvalitetsmedvetenhet
• trivs med att arbeta i en rutinbetonad roll
• innehar en positiv grundinställning och bidrar till ett bra arbetsklimat
• förmåga att urskilja detaljer samt ett fullgott färg-, siffer- och bokstavsseende

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


ÖVRIGT
Placeringsort: Sundsvall

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 2 augusti 2021. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Ansök nu

Polisregion Nord söker Gruppchef till Utredningssektionen, Västernorrland

Inspektör, Polisen
Läs mer Jun 1
Polisregion Nord omfattar Sveriges fyra nordligaste län, har drygt 2000 anställda och består av fyra polisområden: Västerbotten, Västernorrland, Jämtland och Norrbotten.
PO Västernorrland består av 1 utredningssektion och 3 lokalpolisområden. Vid utredningssektionen finns förutom stationsbefälsgruppen 6 andra grupper. De grupperna är: Jourförundersökningsledare/brottsamordning, spaningsgrupp, grova brott, bedrägeribrott och 2 grupper för brott i nära relation.
Vi söker nu 1 gruppchef till Stationsbefälsgruppen vid utredningssektionen med placeringsort Sundsvall. Gruppen Stationsbefäl (utredningsjour 2) består för närvarande av 7 medarbetare. Gruppens huvudsakliga uppdrag att ansvara för det fortlöpande arbetet i arresten.
Som gruppchef ska du:
inom ramen för ditt ansvarsområde ansvara för att verksamhetens uppdrag utförs på ett rättssäkert sätt
tillsammans med dina medarbetare verka för verksamhetens långsiktiga förändrings-och utvecklingsarbete
ansvara för såväl utvecklingssamtal som lönesamtal/lönesättande samtal för dina medarbetare
ansvara och verka för en arbetsmiljö som stimulerar till samarbete, kreativitet och ständiga förbättringar
företräda hela Polismyndigheten både externt och internt och arbeta för att stärka förtroendet för polisverksamheten.Som gruppchef ska du kunna arbeta som stationsbefäl när så krävs, vilket ställer krav på att du kan hantera stationsbefälets arbetsuppgifter som kortfattat är:
· Ansvara för viss del av det fortlöpande arbetet i arresten, till exempel förmansprövning, LOB/PL, upprättande av anmälningar samt rapportering av incidenter i arresten, arbetsleda arrestantvakter, ansvara för säkerhet i arresten.
· Upprätta och föra arrestliggare.
· Att vara polisens mottagare och ge service åt allmänheten i nattreceptionen.
· Hantera personefterlysningar och handräckningar.
· Besluta om PL§20 och PL§24.
· Upprätta händelserapport, HR, Prio 5
· Besluta i ärenden enligt delegationsordningen.
· Biträda personalen i receptionen.
· Hantera snabbt uppkommen frånvaro av personal.
Chefsuppdraget
Du har en helhetssyn på uppdraget vilket innebär god förståelse och förmåga att se den egna och andras verksamhet i ett större sammanhang. Du förstår och tar ansvar för den egna verksamhetens roll i det nationella uppdraget och klargör målen för medarbetare. I det ingår att förmedla en insikt om Polismyndighetens roll i rättsstaten. Du har förmåga att ge klara instruktioner och ställa tydliga krav på goda verksamhetsresultat utifrån fastställda målsättningar.
Detta är en möjlighet för dig som har:
- minst 6 månaders sammanhängande erfarenhet av att ha arbetat som arbetsledare, projektledare eller liknande under den senaste femårsperioden
- för funktionen relevant examen/utbildning
- erfarenhet av det aktuella verksamhetsområdet
- erfarenhet av att delta i förändrings- och utvecklingsarbeten
Vi ser det som meriterande om du utöver detta även har:
- förmåga att använda dig av kommunikation som medel för styrning och ledning av verksamheten
- förmåga och att se den egna verksamhetens arbete i ett större sammanhang
- förmågan att sätta mål och uppnå resultat som leder till önskvärda effekter
- förmåga och vilja att initiera, motivera, driva och leda förändring utifrån såväl ett utifrån- som ett inifrånperspektiv
- förmåga att tillvarata medarbetarnas potential i utveckling av verksamheten
- förmåga att peka ut riktning, förklara varför samt skapa förutsättningar för att ta sig dit
Vi att lägger stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som en del i urvalsprocessen kommer även tester att användas.
Kontaktpersoner
Information om processen lämnas av Marita Lindblom, HR-konsult, tfn: 070-347 50 36.
Mer information om uppdraget lämnas av rekryterande chef, Josefine Perming-Tengqvist, tfn: 010-56 801 63/076-100 23 32.
Fackliga företrädare
Polisförbundet region Nord, SEKO polisen, SACO-S region Nord, ST region Nord. Samtliga nås via polisens växel 114 14.
Övrig information
Anställning/placering tillsvidare som inspektör med ett förordnande för befattningen om fyra år med möjlighet till förlängning
Placering vid Utredningssektionen, Stationsbefälsgruppen, Sundsvall.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Du måste vara svensk medborgare eftersom arbetsuppgifterna inom anställningen är placerade i säkerhetsklass 2.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.nord@polisen.se senast den xx juni. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr: A585.904/2020 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd så kontakta ansvarig HR-konsult.
Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.
Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se
Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Polismyndigheten söker IT-Forensiker till region Nord

IT-utredare
Läs mer Apr 30
Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu IT-Forensiker till vårt team som är analytiskt och självständig. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.
Beskrivning av arbetsplats
Region Nord har drygt 2200 anställda vilka är fördelade i fyra polisområden, tre regionala enheter och ett kansli som lyder direkt under regionpolischefen. Den It-forensiska verksamheten bedrivs i alla regionens polisområden och tillhör organisatoriskt det regionala it-brottscentrumet.
Vi vill nu utöka vårt team och söker därför medarbetare till Umeå, Luleå, Östersund samt Sundsvall.
Arbetsuppgifter
Som IT-forensiker är din arbetsuppgift att bistå utredare med forensisk bevis- och informationssäkring av digitala medier, som kan utgöra en viktig del i en brottsutredning. Arbetsuppgifterna innefattar att planera, säkra, extrahera, analysera och värdera digitala spår från elektroniska enheter eller källor.
Du kommer att biträda vid husrannsakningar där t.ex. elektroniska databärare ska säkras. Det förekommer även att du får vittna i samband med rättegång samt biträda vid förhör.
Genom ditt arbete kommer du bli exponerad för material som kan vara stötande och obehagligt. Därför ställs det särskilda krav på förmåga att hantera sådana situationer professionellt med fokus på utredningen och verksamhetens mål.
Den snabba teknikutvecklingen i samhället är en särskild utmaning för denna verksamhet och det ställer också krav på ditt intresse att följa, förstå och tillgodogöra dig denna.
Resor förekommer såväl inom regionen som nationellt och ibland med kort varsel vilket ställer krav på flexibilitet.
Kvalifikationer
Detta är en möjlighet för dig som har:
Akademisk utbildning med en för tjänsten relevant inriktning, exempelvis inom it-forensik eller systemvetenskap. Alternativt att du har motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt, som arbetsgivaren bedömer relevant.
Goda kunskaper inom olika operativsystems uppbyggnad och funktion.
Goda kunskaper om vanligt förekommande hårdvara, mjukvara och mobila applikationer.
Goda kunskaper i svenska och engelska i så väl tal som skrift.
B-körkort.

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även:
Erfarenhet av it-forensiskt arbete.
Erfarenhet av olika operativsystemen, framför allt linux.
Erfarenhet av relevanta programmeringsspråk, framför allt Python.
Erfarenhet av sk. ”live forensics” och/eller undersökningar av minnesdumpar.
Tidigare utredningserfarenhet från brottsbekämpande verksamhet.
Etablerade kontaktnät inom IT.

Vi söker dig som är analytiskt lagt och har en fallenhet för problemlösning. Du är noggrann och kvalitetsmedveten samt har ett gott ordningssinne och är strukturerad.
Du uppskattar eget ansvar där du självständigt driver ditt arbete framåt och med din kreativitet löser du tilldelad uppgift utifrån givna ramar och regler.
Du har en god samarbetsförmåga och kan snabbt växla mellan självständigt arbete och arbete i grupp. Du har förmåga att arbeta med långsiktiga uppdrag såväl som uppgifter under tidspress och kan snabbt ställa om när hastigt uppkomna situationer uppstår.
Du har god förmåga att skriftligen dokumentera genomförda analyser samt muntligen kunna föredra och förklara dessa. Det ställs stora krav på personlig mognad, integritet och ett högt säkerhetsmedvetande. Det ställs även särskilda krav på förmåga att professionellt kunna hantera material som kan vara stötande och obehagligt.
Du är utvecklingsorienterad och har intresse för den snabba teknikutvecklingen och har förmåga att omsätta det i möjligheter som förbättrar IT-forensikens arbetsmetoder och verktyg.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet och förmågan att arbeta i grupp.


Övrig information:
Fackliga företrädare
Fackliga kontaktpersoner:
SACO, Polisförbundet, Fackförbundet ST, SEKO Polisen
Samtliga nås via växeln, telefonnummer 114 14

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Arbetsort: Sundsvall, Östersund, Umeå eller Luleå
Arbetstid: Veckoplanerad arbetstid med flex
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Anställnings som handläggare med funktionen Forensikter IT.

Tester kan förekomma i rekryteringsprocessen.
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.nord@polisen.se senast den 21/5 2021. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A239.248/2021 i mailets ärendemening. Skriv också tydligt i din ansökan vilken ort du är intresserad av att jobba på.
Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer ref.nr A239.248/2021 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.
Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.
Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

IT-tekniker till Leverans och Support i Sundsvall, vikariat

Helpdesktekniker/Supporttekniker
Läs mer Maj 7
Polismyndighetens IT-avdelning söker It-tekniker till enheten för Leverans och Support, med placering i Sundsvall. Ansök senast den 20/5 2021.
Vi bygger inga virtuella världar eller pokerbord – det vi utvecklar är avgörande för att brott ska klaras upp, att brottsligheten ska minska och för att alla i Sverige ska känna sig trygga.
Arbetsplatsbeskrivning
Som anställd på Polisens IT-avdelning är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden.
Våra system används i polisernas vardag – dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.
Polisens IT-avdelning har cirka 800 medarbetare och ansvarar för all IT som används av myndighetens cirka 30 000 medarbetare. Enheten för Leverans och support representeras genom lokala regionala servicekontor i Nord/Mitt, Stockholm/Bergslagen, och Syd/Öst/Väst. Servicekontoren sköter bland annat införande, leverans och service av ny teknik, inklusive koordinering och samordning av större leveranser.
Anställningen är ett tidsbegränsad anställning som sträcker sig till och med 31/3 2022.
Arbetsbeskrivning
Som IT-tekniker inom Leverans och support kommer du huvudsakligen arbeta med att ge andra linjens IT-support på plats till våra slutanvändare inom Polismyndigheten, samt att arbeta med installationer av teknik i olika uppdrag. Mer ingående kommer du att arbeta med användarutrustning så som PC och skrivare, switchkokonfiguration, samt med audio- och videokonferensutrustning, mobiltelefoni och Rakel. Administration av vår utrustning är även en viktig del av arbetet. Du kommer att ha din placering i Sundsvall, men arbetsområdet täcker in hela Västernorrland. Det förekommer mycket resor inom arbetsområdet och en del logistikhantering. Beredskaps- och dispatcherarbete kommer även att ingå i tjänsten.
Du kommer som IT-tekniker inom Leverans och support stöta på en varierad arbetsvardag, samt möta många olika slutanvändare i en intressant arbetsmiljö. Våra kärnvärden präglas av agila principer och förhållningssätt med inriktning på helheten, där vi i vårt uppdrag fokuserar på lösningar, inte problem. Vi värdesätter god servicekänsla och medarbetardriv, där samverkan och stöttning av varandra står i centrum.


Kvalifikationer
Vi söker dig som har:
Gymnasial- eller eftergymnasial utbildning med inriktning mot IT-området eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt som kan bedömas likvärdigt
Erfarenhet av arbete med PC, skrivare, kringutrustning och nätverkskommunikationsutrustning.
B-körkort och vana att köra bil.
Goda kunskaper i svenska, både i tal och skriftMeriterande
Det är meriterande om du har:
Vana vid ärendehanteringssystem, Remedy ARS eller motsvarande.
Kunskap om kommunikationsradiosystem, Rakel, samt kringutrustning för kommunikationsradio.
Kunskap om telefoni, telefoniväxelsystem, mobiltelefoni samt audio/video
Kunskap om AD (Active Directory)
Baskunskaper av att arbeta administrativt med konfiguration/policyhantering med servrar
Arbete inom stödfunktion i en större organisation


Personliga egenskaper
Vi söker dig som:
har en positiv inställning till människor och arbete, samt förmåga att vara engagerad och pålitlig. Att ge god service är en självklarhet för dig.
har ordningssinne, samt ett strukturerat och effektivt arbetssätt
tycker om att lära dig nya saker och vill gärna dela med dig av vad du kan till andra
tycker om att lösa problem, samt är flexibel och har förmåga att se möjligheter
har en god samarbetsförmåga samt är ansvarstagande, noggrann och ser till helheten
kan arbeta självständigt och ta egna initiativ

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.


Fackliga företrädare
Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 211; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-56 38710; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010 5677092; Karna Tillheden, Seko Polisen, tfn 010-56 16 627


Övrig information
Arbetsort: Sundsvall
Anställningsform: Vikariat, tidsbegränsat
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid, flextid tillämpas
Tillträde: Enligt överenskommelse
Anställningen kräver svenskt medborgarskap.
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 20/5 2022. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A270.508/2021 i mailets ärendemening.
Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer ref.nr A270.508/2021 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.
Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Ansök nu

It-tekniker till enheten för Leverans och Support, Sundsvall

IT-tekniker/Datatekniker
Läs mer Apr 6
Arbetsplatsbeskrivning
Polismyndighetens IT-avdelning söker It-tekniker till enheten för Leverans och Support, med placering i Sundsvall. Ansök senast den 12/4 2021!
Vi bygger inga virtuella världar eller pokerbord – det vi utvecklar är avgörande för att brott ska klaras upp, att brottsligheten ska minska och för att alla i Sverige ska känna sig trygga.
Som anställd på Polisens IT-avdelning är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden.
Våra system används i polisernas vardag – dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.
Polisens IT-avdelning har cirka 800 medarbetare och ansvarar för all IT som används av myndighetens cirka 30 000 medarbetare. Enheten för Leverans och support representeras genom lokala regionala servicekontor i Nord/Mitt, Stockholm/Bergslagen, och Syd/Öst/Väst. Servicekontoren sköter bland annat införande, leverans och service av ny teknik, inklusive koordinering och samordning av större leveranser.
Arbetsbeskrivning
Som IT-tekniker inom Leverans och support kommer du huvudsakligen arbeta med att ge andra linjens IT-support på plats till våra slutanvändare inom Polismyndigheten, samt att arbeta med installationer av teknik i olika uppdrag. Mer ingående kommer du att arbeta med användarutrustning så som PC och skrivare, switchkokonfiguration, samt med audio- och videokonferensutrustning, mobiltelefoni och Rakel. Administration av vår utrustning är även en viktig del av arbetet. Du kommer att ha din placering i Sundsvall, men arbetsområdet täcker in hela Västernorrland. Det förekommer mycket resor inom arbetsområdet och en del logistikhantering. Beredskaps- och dispatcherarbete kommer även att ingå i tjänsten.
Du kommer som IT-tekniker inom Leverans och support stöta på en varierad arbetsvardag, samt möta många olika slutanvändare i en intressant arbetsmiljö. Våra kärnvärden präglas av agila principer och förhållningssätt med inriktning på helheten, där vi i vårt uppdrag fokuserar på lösningar, inte problem. Vi värdesätter god servicekänsla och medarbetardriv, där samverkan och stöttning av varandra står i centrum.
Kvalifikationer
Vi söker dig som har:
Gymnasial- eller eftergymnasial utbildning eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt som kan bedömas likvärdigt
Minst ett års arbetslivserfarenhet som it-tekniker/supporttekniker samt dokumenterad erfarenhet/kunskap gällande arbete med PC, skrivare, kringutrustning och nätverkskommunikationsutrustning.
B-körkort och vana att köra bil.
Goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift

Det är meriterande om du har:
Vana vid ärendehanteringssystem, Remedy ARS eller motsvarande.
Kunskap om kommunikationsradiosystem, Rakel, samt kringutrustning för kommunikationsradio.
Kunskap om telefoni, telefoniväxelsystem, mobiltelefoni samt audio/video
Kunskap om AD (Active Directory)
Baskunskaper av att arbeta administrativt med konfiguration/policyhantering med servrar
Arbetat inom stödfunktion i en större organisation

Personliga egenskaper
Vi söker dig som:
Har en positiv inställning till människor och arbete, samt förmåga att vara engagerad och pålitlig. Att ge god service är en självklarhet för dig.
Har ordningssinne, samt ett strukturerat och effektivt arbetssätt
Tycker om att lära dig nya saker och vill gärna dela med dig av vad du kan till andra
Tycker om att lösa problem, samt är flexibel och har förmåga att se möjligheter
Har en god samarbetsförmåga samt är ansvarstagande, noggrann och ser till helheten
Kan arbeta självständigt och ta egna initiativ

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.


Kontaktpersoner
Information om tjänsten lämnas av Helena Koivuranta, gruppchef, 010-56 804 46.
Information om rekryteringsprocessen lämnas av HR-konsult Andreas Jönsson, andreas-l.jonsson@polisen.se, 010-563 96 23
Fackliga företrädare
Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 211, Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-56 38710, Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010 5677092, Karna Tillheden, Seko Polisen, tfn 010-56 16 627
Övrig information
Arbetsort: Sundsvall
Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid, flextid tillämpas
Tillträde: Enligt överenskommelse
Anställningen kräver svenskt medborgarskap.
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 12/4 2021. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A181.340/2021 i mailets ärendemening.
Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer ref.nr A181.340/2021 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.
Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Ansök nu

IT-tekniker till enheten för Leverans och Support i Sundsvall, vikariat

IT-tekniker/Datatekniker
Läs mer Apr 6
Polismyndighetens IT-avdelning söker It-tekniker till enheten för Leverans och Support, med placering i Sundsvall för tidsbegränsad anställning. Ansök senast den 12/4 2021!
Vi bygger inga virtuella världar eller pokerbord – det vi utvecklar är avgörande för att brott ska klaras upp, att brottsligheten ska minska och för att alla i Sverige ska känna sig trygga.
Som anställd på Polisens IT-avdelning är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden.
Våra system används i polisernas vardag – dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.
Polisens IT-avdelning har cirka 800 medarbetare och ansvarar för all IT som används av myndighetens cirka 30 000 medarbetare. Enheten för Leverans och support representeras genom lokala regionala servicekontor i Nord/Mitt, Stockholm/Bergslagen, och Syd/Öst/Väst. Servicekontoren sköter bland annat införande, leverans och service av ny teknik, inklusive koordinering och samordning av större leveranser.
Anställningen är ett föräldravikariat som sträcker sig till och med 31/3 2022.


Arbetsbeskrivning
Som IT-tekniker inom Leverans och support kommer du huvudsakligen arbeta med att ge andra linjens IT-support på plats till våra slutanvändare inom Polismyndigheten, samt att arbeta med installationer av teknik i olika uppdrag. Mer ingående kommer du att arbeta med användarutrustning så som PC och skrivare, switchkokonfiguration, samt med audio- och videokonferensutrustning, mobiltelefoni och Rakel. Administration av vår utrustning är även en viktig del av arbetet. Du kommer att ha din placering i Sundsvall, men arbetsområdet täcker in hela Västernorrland. Det förekommer mycket resor inom arbetsområdet och en del logistikhantering. Beredskaps- och dispatcherarbete kommer även att ingå i tjänsten.
Du kommer som IT-tekniker inom Leverans och support stöta på en varierad arbetsvardag, samt möta många olika slutanvändare i en intressant arbetsmiljö. Våra kärnvärden präglas av agila principer och förhållningssätt med inriktning på helheten, där vi i vårt uppdrag fokuserar på lösningar, inte problem. Vi värdesätter god servicekänsla och medarbetardriv, där samverkan och stöttning av varandra står i centrum.


Kvalifikationer
Vi söker dig som har:
Gymnasial- eller eftergymnasial utbildning eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt som kan bedömas likvärdigt
Erfarenhet av arbete med PC, skrivare, kringutrustning och nätverkskommunikationsutrustning.
B-körkort och vana att köra bil.
Goda kunskaper i svenska, både i tal och skriftDet är meriterande om du har:
Vana vid ärendehanteringssystem, Remedy ARS eller motsvarande.
Kunskap om kommunikationsradiosystem, Rakel, samt kringutrustning för kommunikationsradio.
Kunskap om telefoni, telefoniväxelsystem, mobiltelefoni samt audio/video
Kunskap om AD (Active Directory)
Baskunskaper av att arbeta administrativt med konfiguration/policyhantering med servrar
Arbete inom stödfunktion i en större organisationPersonliga egenskaper
Vi söker dig som:
har en positiv inställning till människor och arbete, samt förmåga att vara engagerad och pålitlig. Att ge god service är en självklarhet för dig.
har ordningssinne, samt ett strukturerat och effektivt arbetssätt
tycker om att lära dig nya saker och vill gärna dela med dig av vad du kan till andra
tycker om att lösa problem, samt är flexibel och har förmåga att se möjligheter
har en god samarbetsförmåga samt är ansvarstagande, noggrann och ser till helheten
kan arbeta självständigt och ta egna initiativKontaktpersoner
Information om tjänsten lämnas av Helena Koivuranta, gruppchef, 010-56 804 46
Information om rekryteringsprocessen lämnas av HR-konsult Andreas Jönsson, andreas-l.jonsson@polisen.se, 010-563 96 23
Fackliga företrädare
Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 211; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-56 38710; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010 5677092; Karna Tillheden, Seko Polisen, tfn 010-56 16 627


Övrig information
Anställningen kräver svenskt medborgarskap.
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 12/4 2021. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A181.283/2021 i mailets ärendemening.
Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer ref.nr A181.283/2021 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.
Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.
Polismyndigheten
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Ansök nu

Serviceman Sundsvall

Fastighetsskötare/Fastighetsarbetare
Läs mer Feb 11
Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en administratör till vårt team som är serviceinriktad, flexibel och lösningsorienterad. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med drygt 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Polisregion Nord har drygt 2000 anställda och omfattar Sveriges fyra nordligaste län. Polisregionen är indelad i fyra polisområden, Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland och Jämtland samt fyra regionala enheter, Operativa-, Utrednings-, Underrättelseenheten eller Regionkansliet. Verksamheten är omfattande och innefattar en stor bredd av arbetsuppgifter och bedrivs nära medborgarna.

Polisområde Västernorrland består av tre lokalpolisområden och omfattar sju kommuner, från Örnsköldsvik till Sundsvall. I polisområdet arbetar cirka 570 anställda. Lokalpolisområdet har tre Stöd/Service-grupper som arbetar med fordon, passhandläggning, utredningsstöd, vaktmästeri, inköp, anmälningsmottagning, arrest, delgivning, beslag, hittegods, m.m. Vi söker nu en Serviceman till gruppen Stöd/Service 1 i Sundsvall.

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som Serviceman arbetar du självständigt med breda och varierande arbetsuppgifter, både praktiskt och administrativt. Du förväntas kunna ta egna initiativ och fatta beslut inom ramen för ditt ansvarsområde och agera med en öppen och hjälpsam inställning.

I arbetet ingår kontorsservice så som post- och godshantering, inköp och upphandling av varor och tjänster, beställning och påfyllnad av material och varor, varumottagning och arbete med uniformspersedlar. Cirka 50% av tjänsten är administrativt lagd vilket förutsätter att du trivs med den typen av arbete. Du kommer även att gå en utbildning för att kunna arbeta som passhandläggare, vilket förutsätter att du har intresse för att lära dig mer om juridik etc.

En annan del av arbetsuppgifterna består av lokalservice och medverkande vid mindre flyttar, montering, uppsättning av inventarier så som möbler, anslagstavlor och lås samt byte av trasig belysning, mindre reparationer och andra vanligt förekommande vaktmästaruppgifter. I arbetet ingår även transport av bilar till och från märkesverkstäder och besiktningsorgan.

Arbetet innebär varierande arbetsuppgifter och det kan vara såväl högt tempo som fysiskt ansträngande i form av tunga lyft. Du som söker ska vara beredd att vara behjälplig med många olika arbetsuppgifter i hela polisområdet. Då vi ansvarar för lokalerna i hela polisområdet så är resor inom länet aktuellt.

KVALIFIKATIONER
Detta är en möjlighet för dig som har:

• Gymnasieexamen eller annan utbildning motsvarande gymnasieexamen
• Erfarenhet av arbete som vaktmästare, fastighetsskötare eller enligt arbetsgivaren likvärdiga arbetsuppgifter
• Körkort B
• God förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift
• God datavana och förmåga att sätta dig in i nya system
• Erfarenhet av minst ett års administrativt arbete

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även:

• Har körkort BE, C eller utökad B-behörighet, B96
• Har erfarenhet av arbete inom statlig eller annan offentlig verksamhet
• Har erfarenhet av arbete i en servicefunktion
• Har juridisk kunskap
• Har vana av hantera inköp/upphandlingar

Vi söker dig som:

• Är serviceinriktad och har en god samarbetsförmåga
• Kan agera självständigt och med ett högt inre driv i det dagliga arbetet,
• Du är en positiv person som tar initiativ och ser lösningar istället för problem
• Är flexibel och har en god prioriteringsförmåga
• Har god förmåga att skapa struktur och ordning, även i stressiga situationer.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.


ÖVRIGT
Fackliga företrädare:
Fackliga företrädare från Polisförbundet region Nord, SEKO polisen, SACO-S region Nord, ST region Nord. Samtliga nås via Polisens växel 114 14

HUR DU ANSÖKER
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast 21/2 2021. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Hittegodshandläggare sökes till Polismyndigheten i Sundsvall - vikariat

Servicehandläggare
Läs mer Feb 11
Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en hittegodshandläggare till vårt team Stöd/Service 1 för ett föräldraledighetsvikariat på ett år. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med drygt 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Polisregion Nord har drygt 2000 anställda och omfattar Sveriges fyra nordligaste län. Polisregionen är indelad i fyra polisområden, Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland och Jämtland samt fyra regionala enheter, Operativa-, Utrednings-, Underrättelseenheten eller Regionkansliet. Verksamheten är omfattande och innefattar en stor bredd av arbetsuppgifter och bedrivs nära medborgarna.

Polisområde Västernorrland består av tre lokalpolisområden och omfattar sju kommuner, från Örnsköldsvik till Sundsvall. I polisområdet arbetar cirka 570 anställda. Lokalpolisområdet har tre Stöd/Service-grupper som arbetar med fordon, passhandläggning, utredningsstöd, vaktmästeri, inköp, anmälningsmottagning, arrest, delgivning, beslag, hittegods, m.m. Vi söker nu en hittegodshandläggare för ett vikariat på ett år till gruppen Stöd/Service 1 i Sundsvall.

ARBETSUPPGIFTER
Arbetet är varierat och innefattar bland annat att självständigt och i team arbeta med handläggning av hittegodsärenden. Du kommer ge service till allmänheten när de besöker hittegodsmottagningens expedition eller kontaktar oss via telefon och mail. Arbetet är till största del administrativt men bilresor förekommer då det ingår i arbetet att emellanåt åka ut till lokalpolisområdena för att inhämta gods och hantera sjöfynd. Detta kan även innebära arbete i svårtillgänglig terräng.

Arbetet innefattar även lagerhållning och tunga lyft är vanligt förekommande, detta ställer krav på en god fysisk förmåga. Du bör heller inte vara rädd för att hantera smutsiga föremål som exempelvis legat utomhus länge. De gods du kommer att hantera innefattar inte enbart materiella ting utan även levande och avlidna djur.

Du kommer ha ett helhetsansvar för handläggning av hittegodsärenden vilket innefattar bland annat mottagning och fysisk hantering av gods, inskrivning av gods, dokumentation, efterforskning och godssökning, utredning av äganderätt till gods samt arkivering. Du kommer även vara behjälplig med att hantera beslag och viss godsspaning. Du kommer dessutom att utbildas till passhandläggare för att vara behjälplig i vår passreception.


KVALIFIKATIONER
Detta är en möjlighet för dig som har:
• Gymnasieexamen eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt
• God förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska såväl muntligt som skriftligt
• God fysisk förmåga, exempelvis ska du kunna klara av att lyfta/hantera en cykel eller moped som kan vara både skadade och låsta.
• Erfarenhet och intresse av att arbeta med olika tekniska redskap så som datorer, mobiltelefoner och/eller surfplattor.
• Erfarenhet av och förmåga att med lätthet använda internet och sociala medier som sökverktyg
• Minst ett års erfarenhet av servicearbete i närtid som arbetsgivaren bedömer relevant
• Minst ett års erfarenhet av administrativt arbete i närtid som arbetsgivaren bedömer relevant
• B-körkort

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

• Erfarenhet av arbete inom myndighet i närtid
• Vana att hantera djur
• Erfarenhet av riskavfall och vapen
• Språkkunskaper utöver svenska och engelska
• Truckförarkort

För att mäta de kvalifikationer vi eftersöker kan arbetsprover komma att användas i urvalsprocessen.

Personliga egenskaper:

Vi söker dig som är kommunikativ och serviceinriktad då du kommer ha nära kontakt med allmänheten och är ett av Polisens ansikten utåt. Du har förmåga att arbeta både självständigt och i grupp. Vidare är du ansvarfull, noggrann och initiativrik. I ditt arbete kan du komma att ställas inför händelser och situationer som kräver att du är flexibel och har en god förmåga att prioritera och prestera i ett högt arbetstempo. Du ska ha förmågan att hålla dig lugn i stressiga situationer.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.


ÖVRIGT
Fackliga företrädare:
SACO, Polisförbundet, Fackförbundet ST, SEKO Polisen. Samtliga nås via Polisens växel 114 14.

Hur du ansöker:
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 21/2 2021. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill.

Polismyndigheten behandlar de personuppgifter som du lämnar till myndigheten för att kunna handlägga din ansökan på ett effektivt och rättssäkert sätt. Polismyndigheten är enligt 5 kap. 2 § offentlighets- och sekretesslagen (2009:400) skyldig att registrera allmänna handlingar. Dina uppgifter sparas i maximalt två år och kan komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter

Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med rekryterande chef.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Säkerhetsprövning:
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll och säkerhetsintervju enligt säkerhetsskyddslagen) kommer att genomföras före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Serviceman sökes till Polismyndigheten i Sundsvall

Fastighetsskötare/Fastighetsarbetare
Läs mer Feb 11
Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en administratör till vårt team som är serviceinriktad, flexibel och lösningsorienterad. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med drygt 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Polisregion Nord har drygt 2000 anställda och omfattar Sveriges fyra nordligaste län. Polisregionen är indelad i fyra polisområden, Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland och Jämtland samt fyra regionala enheter, Operativa-, Utrednings-, Underrättelseenheten eller Regionkansliet. Verksamheten är omfattande och innefattar en stor bredd av arbetsuppgifter och bedrivs nära medborgarna.

Polisområde Västernorrland består av tre lokalpolisområden och omfattar sju kommuner, från Örnsköldsvik till Sundsvall. I polisområdet arbetar cirka 570 anställda. Lokalpolisområdet har tre Stöd/Service-grupper som arbetar med fordon, passhandläggning, utredningsstöd, vaktmästeri, inköp, anmälningsmottagning, arrest, delgivning, beslag, hittegods, m.m. Vi söker nu en Serviceman till gruppen Stöd/Service 1 i Sundsvall.

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som Serviceman arbetar du självständigt med breda och varierande arbetsuppgifter, både praktiskt och administrativt. Du förväntas kunna ta egna initiativ och fatta beslut inom ramen för ditt ansvarsområde och agera med en öppen och hjälpsam inställning.

I arbetet ingår kontorsservice så som post- och godshantering, inköp och upphandling av varor och tjänster, beställning och påfyllnad av material och varor, varumottagning och arbete med uniformspersedlar. Cirka 50% av tjänsten är administrativt lagd vilket förutsätter att du trivs med den typen av arbete. Du kommer även att gå en utbildning för att kunna arbeta som passhandläggare, vilket förutsätter att du har intresse för att lära dig mer om juridik etc.

En annan del av arbetsuppgifterna består av lokalservice och medverkande vid mindre flyttar, montering, uppsättning av inventarier så som möbler, anslagstavlor och lås samt byte av trasig belysning, mindre reparationer och andra vanligt förekommande vaktmästaruppgifter. I arbetet ingår även transport av bilar till och från märkesverkstäder och besiktningsorgan.

Arbetet innebär varierande arbetsuppgifter och det kan vara såväl högt tempo som fysiskt ansträngande i form av tunga lyft. Du som söker ska vara beredd att vara behjälplig med många olika arbetsuppgifter i hela polisområdet. Då vi ansvarar för lokalerna i hela polisområdet så är resor inom länet aktuellt.

KVALIFIKATIONER
Detta är en möjlighet för dig som har:

• Gymnasieexamen eller annan utbildning motsvarande gymnasieexamen
• Erfarenhet av arbete som vaktmästare, fastighetsskötare eller enligt arbetsgivaren likvärdiga arbetsuppgifter
• Körkort B
• God förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift
• God datavana och förmåga att sätta dig in i nya system
• Erfarenhet av minst ett års administrativt arbete

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även:

• Har körkort BE, C eller utökad B-behörighet, B96
• Har erfarenhet av arbete inom statlig eller annan offentlig verksamhet
• Har erfarenhet av arbete i en servicefunktion
• Har juridisk kunskap
• Har vana av hantera inköp/upphandlingar

Vi söker dig som:

• Är serviceinriktad och har en god samarbetsförmåga
• Kan agera självständigt och med ett högt inre driv i det dagliga arbetet,
• Du är en positiv person som tar initiativ och ser lösningar istället för problem
• Är flexibel och har en god prioriteringsförmåga
• Har god förmåga att skapa struktur och ordning, även i stressiga situationer.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.


ÖVRIGT
Fackliga företrädare:
Fackliga företrädare från Polisförbundet region Nord, SEKO polisen, SACO-S region Nord, ST region Nord. Samtliga nås via Polisens växel 114 14

HUR DU ANSÖKER
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast 21/2 2021. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Vi söker serviceman till Sundsvall- semestervikariat

Kontorsvaktmästare
Läs mer Jan 18
Polisregion Nord omfattar de fyra nordligaste länen i Sverige, har drygt 2000 anställda och består av fyra polisområden: Jämtland, Norrbotten, Västerbotten och Västernorrland som tillsammans är indelade i 12 lokalpolisområden.

Polisområde Västernorrland består av tre lokalpolisområden, en utredningssektion, ett kansli samt en insatsgrupp. Polisområdet har cirka 400 medarbetare och har verksamhet i sammanlagt sju kommuner.

Lokalpolisområde Medelpad behöver nu anställa en sommarvikarie under sommaren 2021.


ARBETSUPPGIFTER
Som serviceman arbetar du självständigt med breda och varierade arbetsuppgifter, både praktiskt och administrativt. Du arbetar med kontorsservice så som post-och godshantering, inköp av varor och tjänster, beställning och påfyllnad av material och hantering av kortbehörigheter. I arbetet ingår även biltvätt samt enklare verkstadsjobb.

Det kan också förekomma arbetsuppgifter så som lokalservice och medverkande vid mindre flyttar, montering, uppsättning av inventarier så som möbler, anslagstavlor och lås, mindre reparationer och andra vanligt förekommande vaktmästeriuppgifter.

Arbetet innebär varierande arbetsuppgifter och kan vara både i högt tempo och fysiskt ansträngande i form av tunga lyft. Du som söker ska vara beredd att vara behjälplig med många olika arbetsuppgifter i hela polisområdet. Då vi ansvarar för lokalerna i hela polisområdet så är resor inom länet aktuellt.


KVALIFIKATIONER

Detta är en möjlighet för dig som har:
• Gymnasieexamen eller annan utbildning motsvarande gymnasieexamen
• Körkort B
• God förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift
• God datavana och förmåga att sätta dig in i nya system

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även:
• Har körkort BE eller utökad B-behörighet, B96
• Har erfarenhet av arbete inom statlig eller annan offentlig verksamhet
• Erfarenhet av arbete som vaktmästare eller enligt arbetsgivaren likvärdiga arbetsuppgifter
• Har vana av enklare fordonsreparationer

Som medarbetare är du polisens ansikte utåt och förväntas arbeta utifrån engagemang, tillgänglighet och effektivitet vilket ställer krav på:

• att kunna arbeta i ett växlande arbetstempo utan att detta påverkar noggrannhet eller kundbemötande
• ett serviceinriktat och flexibelt förhållningssätt
• en god samarbetsförmåga
• social kompetens då arbetet är utåtriktat med daglig kontakt med människor

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.


ÖVRIGT
Facklig företrädare :
SEKO polisen, ST region Nord, Polisförbundet region Nord, SACO-S region Nord, samtliga nås via Polisens växel 114

Anställningsform: tidsbegränsad anställning under perioden juni-augusti, anställningstidens längd, start- och sluttid kan variera
Arbetsort: Sundsvall
Arbetstid: Flextid. Arbetstiden är dagtid måndag-fredag, viss tjänstgöring annan tid kan förekomma
Omfattning: Heltid
Anställning: Administratör
Funktion: Administratör Serviceman

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 31 januari 2021. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult.

Varmt välkommen med din ansökan!

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Sista ansökningsdatum: 31 januari 2021
Referensnummer: C46572/2021

Ansök nu

Vi söker nu administratörer till receptionen i Sundsvall- semestervikariat

Receptionist, telefonist
Läs mer Jan 18
Polisregion Nord omfattar de fyra nordligaste länen i Sverige, har drygt 2000 anställda och består av fyra polisområden: Jämtland, Norrbotten, Västerbotten och Västernorrland som tillsammans är indelade i 12 lokalpolisområden.

Polisområde Västernorrland består av tre lokalpolisområden, en utredningssektion, ett kansli samt en insatsgrupp. Polisområdet har cirka 400 medarbetare och har verksamhet i sammanlagt sju kommuner.

Lokalpolisområde Medelpad behöver nu anställa sommarvikarier, administratörer reception, under sommaren 2021.


ARBETSUPPGIFTER
Under sommaren kommer vi att anställa vikarier med 2 olika ansvarsfördelningar. Reception samt anmälningsmottagningen

Reception: I reception blir du myndighetens ansikte utåt och vi söker dig som har intresse av att ge service och vara behjälplig mot medborgare och medarbetare i olika frågor. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att handlägga passansökningar, ansökningar om nationellt ID-kort samt i receptionen övrigt förekommande arbetsuppgifter. En förutsättning för att du skall kunna påbörja arbetet som administratör i receptionen är att du blir godkänd och certifierad på den obligatoriska RES-utbildningen. Utbildning för att lära dig att hantera pass/id-ansökningar (RES-utbildning) kan komma att ske digitalt eller på annan ort med preliminär start mellan v.20-23.

Anmälningsmottagning: Här jobbar du med att ta emot anmälningar från allmänheten. Det kan röra sig om till exempel brottsanmälningar samt förlustanmälningar och dessa tas emot både direkt genom fysiska besök samt genom telefon samt email. Även här bör man vara beredd att genomföra RES- grundutbildningen då man kan komma att stötta upp i receptionen när detta behövs.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har:

• Avslutad gymnasieutbildning eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt
• Arbetslivserfarenhet inom service och administration liknande receptionsarbete med många externa direktkontakter i form av personliga möten
• Goda kunskaper i svenska och engelska såväl i tal som i skrift
• B- körkort

Det är meriterande om du:

• Har erfarenhet av arbete inom polisen, annan myndighet eller offentlig förvaltning
• Har kunskap/färdighet gällande polisiära datasystem såsom RES, hittegods, RAR och Durtvå
• Har vana av att hantera juridiska dokument
• Behärskar ytterligare språk än svenska och engelska
• B-Körkort

Som medarbetare är du polisens ansikte utåt och förväntas arbeta utifrån engagemang, tillgänglighet och effektivitet vilket ställer krav på:

• att kunna arbeta i ett växlande arbetstempo utan att detta påverkar noggrannhet eller kundbemötande
• ett serviceinriktat och flexibelt förhållningssätt
• en god samarbetsförmåga
• social kompetens då arbetet är utåtriktat med daglig kontakt med människor

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.


ÖVRIGT
Facklig företrädare :
SEKO polisen, ST region Nord, Polisförbundet region Nord, SACO-S region Nord, samtliga nås via Polisens växel 114

Anställningsform: tidsbegränsad anställning under perioden juni-augusti, anställningstidens längd, start- och sluttid kan variera
Arbetsort: Sundsvall
Arbetstid: Flextid. Arbetstiden är dagtid måndag-fredag, viss tjänstgöring annan tid kan förekomma
Omfattning: Heltid
Anställning: Administratör
Funktion: Administratör Reception

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 31 januari 2021. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult.

Varmt välkommen med din ansökan!

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Sista ansökningsdatum: 31 januari
Referensnummer: C46568/2021

Ansök nu

Stationsbefäl till Polisområde Västernorrland

Inspektör, Polisen
Läs mer Nov 10
Polisregion Nord omfattar Sveriges fyra nordligaste län, har drygt 2000 anställda och består av fyra polisområden: Västerbotten, Västernorrland, Jämtland och Norrbotten. Regionen har även fyra regionala enheter Operativa-, Utrednings-, Underrättelseenheten samt Regionkansliet som lyder direkt under regionpolischefen.

Polisområde Västernorrland omfattar sju kommuner, vilka är indelade i tre lokalpolisområden. Gruppen stationsbefäl tillhör polisområdets utredningssektion.

Vi söker nu stationsbefäl för tillsvidareanställning med placering i Sundsvall.ARBETSUPPGIFTER
Som Stationsbefäl kommer du bland annat att ansvara för att:

• Vid införandet i arrest förmanspröva och fortlöpande pröva den laga grunden för
frihetsberövandet.
• På distans förmanspröva frihetsberövanden när sådan rutin beslutats.
• Upprätta och föra arrestantförteckning.
• Arbetsleda arrestantvakter.
• Hantera personefterlysningar.
• Fungera som mottagare och förmedlare av händelserapporter med prioritet 5 och därtill hörande hantering och administration.
• Hantering av akut uppkomna bemanningsfrågor.
• De arbetsuppgifter i övrigt som beslutats lokalt.

Stationsbefälets operativa befogenheter framgår av arbetsordning polismyndigheten och handläggningsordningen för region Nord eller enligt särskilt beslut.
I funktionen stationsbefäl ligger uppdrag och krav nära den direkta ledarens varför merparten av den direkta ledarens krav blir aktuella. Funktionen har inget formellt personalansvar.KVALIFIKATIONER
Kvalifikationer:

• Svensk polisexamen, i enlighet med Polisförordningen
• Erfarenhet av olika verksamhetsområden inom polisen.
• B-körkort.
• Mycket goda kunskaper i svenska språket, både muntligt och skriftligt.
• Goda kunskaper i engelska både muntligt och skriftligt.
• Ha god helhetssyn, förståelse och kunskap om Polismyndighetens organisation,
ledningssystem och
verksamhet

Meriterande:

• Arbetslivserfarenhet av att leda andra mot uppsatta mål och resultat inom det
egna ansvarsområdet.
• Arbetslivserfarenhet av att ha arbetat som arbetsledare, projektledare eller
liknande.
• Tidigare förvärvad befälskompetens.
• Genomgått Polisens chefsprogram Det direkta ledarskapet (PCD) eller en
motsvarande utbildning som arbetsgivaren anser likvärdig.

Personliga egenskaper:

Det är viktigt att du är trygg i dig själv, är drivande och självständig i din yrkesroll och kan fatta tydliga beslut, även obekväma beslut. Du bör vara lösningsorienterad och flexibel i ditt arbetssätt, då arbetsuppgifterna kan innefatta oförutsedda och akuta händelser samt att du arbetar i treskift. Då du ansvarar för arresten och dess personal bör du ha god samarbetsförmåga, kommunicerar väl både skriftligt och muntligt, samt är lyhörd. Vidare trivs du att arbeta ensam likväl som i grupp. Du har en positiv inställning och tycker om att ta egna initiativ.
Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.


ÖVRIGT
Kontaktpersoner:
Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:
Mathias Öman 070-214 23 05 eller mail mathias.oman@polisen.se

Har du frågor om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:
Minna Nikkanen, Hr-konsult 073-034 04 10 eller mail: minna.nikkanen@polisen.se

Fackliga företrädare
Polisförbundet region Nord, SEKO polisen, SACO-S region Nord, ST region Nord, samtliga nås via Polisens växel 114 14

Övrig information:
Anställning: Tillsvidareanställning som polisinspektör i funktion som Stationsbefäl
Placering: Sundsvall
Antal: 2
Arbetstid: Periodplanering, treskift
Tillträde: Enligt överenskommelse


Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Ansökan
Maila in ditt CV och personliga brev senast den 25 november 2020. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Hittegodshandläggare till Polismyndigheten i Sundsvall

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Nov 3
Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en hittegodshandläggare till vårt team Stöd/Service 1. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med drygt 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Polisregion Nord har drygt 2000 anställda och omfattar Sveriges fyra nordligaste län. Polisregionen är indelad i fyra polisområden, Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland och Jämtland samt fyra regionala enheter, Operativa-, Utrednings-, Underrättelseenheten eller Regionkansliet. Verksamheten är omfattande och innefattar en stor bredd av arbetsuppgifter och bedrivs nära medborgarna.

Polisområde Västernorrland består av tre lokalpolisområden och omfattar sju kommuner, från Örnsköldsvik till Sundsvall. I polisområdet arbetar cirka 570 anställda. Lokalpolisområdet har tre Stöd/Service-grupper som arbetar med fordon, passhandläggning, utredningsstöd, vaktmästeri, inköp, anmälningsmottagning, arrest, delgivning, beslag, hittegods, m.m. Vi söker nu en hittegodshandläggare till gruppen Stöd/Service 1.

ARBETSUPPGIFTER
Arbetet är varierat och innefattar bland annat att självständigt och i team arbeta med handläggning av hittegodsärenden. Du kommer ge service till allmänheten när de besöker hittegodsmottagningens expedition eller kontaktar oss via telefon och mail. Bilresor förekommer då det ingår i arbetet att åka ut till lokalpolisområdena för att inhämta gods och hantera sjöfynd. Detta kan även innebära arbete i svårtillgänglig terräng.

Arbetet innefattar lagerhållning och tunga lyft är vanligt förekommande, detta ställer krav på en god fysisk förmåga. Du bör heller inte vara rädd för att hantera smutsiga föremål som exempelvis legat utomhus länge. De gods du kommer att hantera innefattar inte enbart materiella ting utan även levande och avlidna djur.

Du kommer ha ett helhetsansvar för handläggning av hittegodsärenden vilket innefattar bland annat mottagning och fysisk hantering av gods, inskrivning av gods, dokumentation, efterforskning och godssökning, utredning av äganderätt till gods samt arkivering. Du kommer även vara behjälplig med att hantera beslag och viss godsspaning. Du kommer dessutom att utbildas till passhandläggare för att vara behjälplig i vår passreception.

KVALIFIKATIONER
Detta är en möjlighet för dig som har:

• Slutförd gymnasieutbildning eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt
• God förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska såväl muntligt som skriftligt
• God fysisk förmåga, exempelvis ska du kunna klara av att lyfta/hantera en cykel eller moped som kan vara både skadade och låsta.
• Erfarenhet och intresse av att arbeta med olika tekniska redskap så som datorer, mobiltelefoner och/eller surfplattor.
• Erfarenhet av och förmåga att med lätthet använda internet och sociala medier som sökverktyg
• Minst ett års erfarenhet av servicearbete i närtid som arbetsgivaren bedömer relevant
• Minst ett års erfarenhet av administrativt arbete i närtid som arbetsgivaren bedömer relevant
• B-körkort

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

• Erfarenhet av arbete inom myndighet i närtid
• Vana att hantera djur
• Erfarenhet av riskavfall och vapen
• Språkkunskaper utöver svenska och engelska
• Truckförarkort

För att mäta de kvalifikationer vi eftersöker kan arbetsprover komma att användas i urvalsprocessen.

Personliga egenskaper:

Vi söker dig som är kommunikativ och serviceinriktad då du kommer ha nära kontakt med allmänheten och är ett av Polisens ansikten utåt. Du har förmåga att arbeta både självständigt och i grupp. Vidare är du ansvarfull, noggrann och initiativrik. I ditt arbete kan du komma att ställas inför händelser och situationer som kräver att du är flexibel och har en god förmåga att prioritera och prestera i ett högt arbetstempo. Du ska ha förmågan att hålla dig lugn i stressiga situationer.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

ÖVRIGT
Anställningen

Tillsvidareanställning, inleds med 6 månaders provanställning
Placeringsort: Sundsvall
Arbetstid: dagtid med möjlighet till flex
Tillträde: Enligt överenskommelse

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll och säkerhetsintervju enligt säkerhetsskyddslagen) kommer att genomföras före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Hur du ansöker
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill.

Polismyndigheten behandlar de personuppgifter som du lämnar till myndigheten för att kunna handlägga din ansökan på ett effektivt och rättssäkert sätt. Polismyndigheten är enligt 5 kap. 2 § offentlighets- och sekretesslagen (2009:400) skyldig att registrera allmänna handlingar. Dina uppgifter sparas i maximalt två år och kan komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter


Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med rekryterande chef.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sista ansökningsdatum: 15/11 2020
Referensnummer: C43678/2020

Ansök nu

Arrestantvakt till Polismyndigheten i Sundsvall (vikariat)

Arrestantvakt/Arrestvakt
Läs mer Nov 2
Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en arrestantvakt till vår grupp Stöd / Service 2. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Polisregion Nord omfattar Sveriges fyra nordligaste län, har drygt 2000 anställda och består av fyra polisområden: Västerbotten, Västernorrland, Jämtland och Norrbotten. Regionen har även fyra regionala enheter Operativa-, Utrednings-, och Underrättelseenheten samt Regionkansliet som lyder direkt under regionpolischefen.

I Polisregion Nord ingår Lokalpolisområde Medelpad som totalt har tre Stöd / Service- grupper. Dessa tre grupper ansvarar för bland annat vaktmästeriet, receptionen, anmälningsmottagning, hittegods, godsmottagning, garage, beslag, delgivning, och ett administrativt utredningsstöd. Vi söker nu dig som vill arbeta som arrestantvakt i arbetsgruppen Stöd / Service 2.

Tjänsten avser ett vikariat på 18 månader med chans till förlängning.

ARBETSUPPGIFTER
Som arrestantvakt innebär dina arbetsuppgifter i huvudsak mottagning och bevakning av arrestavdelningens intagna personer. Detta innebär bland annat att utföra s.k. DNA-topsning, daktning (fingeravtryck), urinprovtagning, avvisitering, registerslagning, dokumentering, fotografering samt anmälningsupptagning. Du kommer även utföra transporter till häktningsförhandlingar.

Förutom ovanstående arbetsuppgifter kan du även vid behov utföra andra arbetsuppgifter. Även arbete på annan ort inom Polisområde Västernorrland kan förekomma. Arbetstempot varierar och är beroende av hur många som är intagna i arresten. Arbetet är fysiskt krävande och förutsätter att du är vid god hälsa.

KVALIFIKATIONER
Detta är en möjlighet för dig som har:

• Arbetserfarenhet av att arbeta med och bemöta människor i utsatta och/eller problematiska situationer, exempelvis genom arbete inom Polisen, Kriminalvården, Försvarsmakten, arrestantverksamhet, akutverksamhet eller psykiatrin.
• Gymnasieexamen eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer likvärdigt
• B-körkort (manuell växel)
• Minst tre års arbetslivserfarenhet inom relevant område
• Har mycket goda kunskaper i svenska såväl tal som skrift
• Goda kunskaper i engelska i tal och förståelse

Det är meriterande för tjänsten om du även har:

• Erfarenhet från bevakningsbranschen
• Erfarenhet av administrativa digitala arbetsuppgifter.
• Grundläggande förståelse för juridiska termer.
• Ytterligare språkkunskaper som arbetsgivaren bedömer relevanta.

Personliga egenskaper

Du har ett intresse av att arbeta med människor och förmåga att sätta dig in i andra människors perspektiv och situation, utan att ta över personens känslor. Som person är du trygg i dig själv och uppträder med mognad och integritet. Vid stressfulla situationer kan du agera lugnt, kontrollerat och professionellt. Du tillämpar ett högt säkerhetstänk, vilket innebär att du är pålitlig i situationer där fysiskt våld kan uppstå. Arbetet kräver även att du arbetar bra tillsammans med andra människor. Du relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt vilket bidrar till att du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.


ÖVRIGT
Anställningsform: Vikariat på 18 månader
Placeringsort: Sundsvall
Arbetstid: mån-fre 07:00 - 15:30
Tillträde: Enligt överenskommelse

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 15/11 2020. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Administratör till Polismyndigheten i Sundsvall (vikariat)

Administrativ assistent
Läs mer Okt 27
Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en administratör till Stöd / Service i Lokalpolisområde Medelpad. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Polisregion Nord omfattar Sveriges fyra nordligaste län, har drygt 2000 anställda och består av fyra polisområden: Västerbotten, Västernorrland, Jämtland och Norrbotten. Regionen har även fyra regionala enheter Operativa-, Utrednings-, och Underrättelseenheten samt Regionkansliet som lyder direkt under regionpolischefen.

I Polisregion Nord ingår Lokalpolisområde Medelpad som totalt har tre Stöd / Service- grupper. Dessa tre grupper ansvarar för bland annat vaktmästeriet, receptionen, anmälningsmottagning, hittegods, godsmottagning, garage, beslag, delgivning, och ett administrativt utredningsstöd.

Tjänsten avser ett vikariat på ett år med chans till förlängning.

ARBETSUPPGIFTER
Som medarbetare hos oss kommer du att ha ett viktigt arbete inom ramen för Polisens serviceuppdrag. Funktionen innefattar ett varierat arbete där du servar såväl externa kunder som interna.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

• Transkribering av förhör
• Utredningsadministration
• Anmälningsmottagning
• Delgivning
• Vaktmästeriuppgifter

Du som söker ska också vara beredd att vara behjälplig med andra arbetsuppgifter inom lokalpolisområdet.

KVALIFIKATIONER
Detta är en möjlighet för dig som har:

• Minst tre års erfarenhet av administrativa arbetsuppgifter
• Gymnasieexamen, eller motsvarande utbildning förvärvad på annat sätt
• God förmåga att uttrycka dig i svenska och engelska i både tal och skrift
• God erfarenhet av att använda dator som ditt dagliga arbetsverktyg
• Svenskt medborgarskap
• Körkort B

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

• Arbetslivserfarenhet från arbete i polisiära datasystem som RES, RAR, DurTvå, Extenda, PIL och CS-meny
• Erfarenhet av polisiär anmälningsmottagning
• Kunskaper i övriga språk utöver svenska och engelska

Personliga egenskaper:

Som medarbetare inom Stöd / Service krävs en hög servicenivå både internt och externt. Detta ställer krav på engagemang, tillgänglighet och effektivitet. Du klarar av att arbeta i ett både högt och lugnt arbetstempo utan att detta påverkar noggrannhet eller servicebemötande. Du har ett positivt förhållningssätt med en god samarbetsförmåga och kan lätt växla arbetsuppgifter efter verksamhetens behov. Vidare kommer du att få ta del av känsliga uppgifter som förutsätter att du har hög integritet och förmåga att distansera dig själv från information som kan komma att påverka dig personligen. Då arbetet är utåtriktat och innebär daglig kontakt med människor är din sociala kompetens högt prioriterad.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

ÖVRIGT
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 8/11 2020. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Gruppchef till Utredningssektionen i Polisområde Västernorrland

Kontorschef, offentlig förvaltning
Läs mer Okt 22
Polisregion Nord omfattar Sveriges fyra nordligaste län, har drygt 2000 anställda och består av fyra polisområden: Västerbotten, Västernorrland, Jämtland och Norrbotten. Regionen har även fyra regionala enheter Operativa-, Utrednings-, Underrättelseenheten samt Regionkansliet som lyder direkt under regionpolischefen
PO Västernorrland består av 1 utredningssektion och 3 lokalpolisområden. Vid utredningssektionen finns förutom stationsbefälsgruppen 6 andra grupper. De grupperna är: Jourförundersökningsledare/brottsamordning, spaningsgrupp, grova brott, bedrägeribrott och 2 grupper för brott i nära relation.
Vi söker nu 1 gruppchef till Stationsbefälsgruppen vid utredningssektionen med placeringsort Sundsvall. Gruppen Stationsbefäl (utredningsjour 2) består för närvarande av 6 medarbetare. Gruppens huvudsakliga uppdrag att ansvara för det fortlöpande arbetet i arresten.
Arbetsbeskrivning
Som gruppchef för Stationsbefälsgruppen kommer du att ingå i utredningssektionens ledningsgrupp och tillsammans med övriga chefer vid utredningssektionen leda det dagliga arbetet vid vår sektion. I förekommande fall kommer du även ingå i andra ledningsforum. Du och din grupp spelar en viktig roll i polisområdets omhändertagande av arrestverksamhet mm.
Som gruppchef ska du:
inom ramen för ditt ansvarsområde ansvara för att verksamhetens uppdrag utförs på ett rättssäkert sätt
tillsammans med dina medarbetare verka för verksamhetens långsiktiga förändrings-och utvecklingsarbete
ansvara för såväl utvecklingssamtal som lönesamtal/lönesättande samtal för dina medarbetare
ansvara och verka för en arbetsmiljö som stimulerar till samarbete, kreativitet och ständiga förbättringar
företräda hela Polismyndigheten både externt och internt och arbeta för att stärka förtroendet för polisverksamheten.

Som gruppchef ska du kunna arbeta som stationsbefäl när så krävs, vilket ställer krav på att du kan hantera stationsbefälets arbetsuppgifter som kortfattat är:
· Ansvara för viss del av det fortlöpande arbetet i arresten, till exempel förmansprövning, LOB/PL, upprättande av anmälningar samt rapportering av incidenter i arresten, arbetsleda arrestantvakter, ansvara för säkerhet i arresten.
· Upprätta och föra arrestliggare.
· Att vara polisens mottagare och ge service åt allmänheten i nattreceptionen.
· Hantera personefterlysningar och handräckningar.
· Besluta om PL§20 och PL§24.
· Upprätta händelserapport, HR, Prio 5
· Besluta i ärenden enligt delegationsordningen.
· Biträda personalen i receptionen.
· Hantera snabbt uppkommen frånvaro av personal.
Chefsuppdraget
Du har en helhetssyn på uppdraget vilket innebär god förståelse och förmåga att se den egna och andras verksamhet i ett större sammanhang. Du förstår och tar ansvar för den egna verksamhetens roll i det nationella uppdraget och klargör målen för medarbetare. I det ingår att förmedla en insikt om Polismyndighetens roll i rättsstaten. Du har förmåga att ge klara instruktioner och ställa tydliga krav på goda verksamhetsresultat utifrån fastställda målsättningar.
Du är en god ledare och leder i första hand genom att skapa tillit och ha förtroende till individen samt förståelse för uppdraget. Du har en god förmåga att lyssna av vad som sker internt i organisationen såväl som en god förmåga att kommunicera din grupps behov och utmaningar.
Du är engagerad, tillgänglig, effektiv och agerar som representant för arbetsgivaren. Du arbetar aktivt med att ta tillvara medarbetarnas kunskaper och idéer och verkar för ett medarbetardrivet förbättringsarbete. Som chef ansvarar du för utvecklingssamtal, lönesamtal/lönesättande samtal samt innehar arbetsmiljöansvar enligt separat delegation.
Kvalifikationer
Som chef på direkt nivå:
– kan du hantera din dubbla roll som chef och medarbetare
– kan du förstå och formulera mål och uppdrag för ditt ansvarsområde
– kan du strukturera information och skapa överblick
– kan du omformulera och anpassa ett budskap till olika målgrupper och kommunicera det i både tal och skrift
– inspirerar du till kreativa samtal som utvecklar verksamheten, medarbetarna och andra chefer i relation till uppdrag, värdegrund och övergripande mål
– bör du kunna kommunicera på grundläggande engelska om den egna verksamheten.
När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som en del i urvalsprocessen kommer tester att användas.
Se hela kravprofilen på polisen.se
Kontaktpersoner
Information om processen lämnas av Marita Lindblom, HR-konsult, tfn: 070-347 50 36. Mer information om uppdraget lämnas av rekryterande chef, Veronica Andersson, tfn: 010-56 801 69/070-3123507.
Fackliga företrädare
Polisförbundet region Nord, SEKO polisen, SACO-S region Nord, ST region Nord. Samtliga nås via polisens växel 114 14.
Övrig information
Anställning/placering är tillsvidare som polisinspektör med ett förordnande för befattningen om fyra år med möjlighet till förlängning. Placering är vid Utredningssektionen, placeringsort Sundsvall. En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.
Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med diarienummer A585.904/2020 per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta ansvarig HR-Konsult.
Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.
Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se
Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Civil utredare till bedrägerigruppen, PO Västernorrland

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Okt 16
Är du redo för en större uppgift? Vi söker en utredare till bedrägerigruppen. Hos oss kommer du tillsammans med trevliga och engagerade kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.
Beskrivning av arbetsplatsen
I polisområde Västernorrland finns en utredningssektion som är placerad i Sundsvall och ansvarar för utredning av grova brott i hela länet. Utredningssektionen är organiserad i sju grupper, utredningsgrupp bedrägeri, utredningsgrupp grova brott och två utredningsgrupper brott i nära relation, spaningsgrupp, stationsbefälsgrupp samt grupp med funktionerna jourhavande förundersökningsledning och brottssamordning.
Bedrägerigruppen består av gruppchef och för närvarande 9 utredare. Bedrägerigruppen har ett nära samarbete med utredningssektionens andra grupper, lokalpolisområdena inom polisområdet, det regionala bedrägericentret samt Åklagarmyndigheten. Bedrägerigruppen är en länsgemensam resurs och resor förekommer såväl inom polisområdet som nationellt.
Arbetsuppgifter
Utredning av ekonomisk brottslighet i såväl polisledda samt åklagarledda brottsutredningar. Planering och genomförande av förhör och andra förekommande utredningsåtgärder utifrån förundersökningsledarens direktiv. Ärendena är ofta både omfattande och komplexa. Arbetsformen utgörs av såväl arbete enskilt som tillsammans med andra utredare. Utvecklingen inom det aktuella brottsområdet är under ständig förändring som går väldigt fort, vilket ställer stora krav på ständig uppdatering och kompetensutveckling.
Arbetet som utredare utgör en länk i hela den brottsutredande processen. Utredaren samarbetar med andra aktörer och komponenter i brottsutredningsprocessen – dessa är exempelvis personal som arbetar med informationsinhämtning, spaning och hemliga tvångsmedel samt analytiker.
Kvalifikationer
Vi söker dig som har ett genuint intresse av att arbeta med alla former av ekonomisk brottslighet. Utredningsarbetet är av kvalificerad art och kräver hög kompetens och stort intresse inom IT relaterade områden samt kunskap inom ekonomisk brottskategori. En stor andel av de aktuella brottsutredningarna är IT relaterade och/eller inkluderar utredningsåtgärder inom IT området. Fallenhet för processer och sökvägar inom det virituella området, som internet är viktigt i denna tjänst. Viljan att lära och utveckla sin kunskap inom området ses som en stor fördel då utvecklingen går fort framåt.


· Examen vid högskola/universitet inom ett eller flera av ämneskategorierna ekonomi, eller juridik och/eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt.
· Minst 1 års arbetsliverfarenhet inom för arbetsuppgifterna relevanta områden som ekonomi, IT och/eller juridik.
· Mycket goda datakunskaper i att använda olika IT-system som arbetsverktyg.
· Goda kunskaper i Office-paketet.
· Väl orienterad inom ekonomiska- och IT relaterade begrepp.
· Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.
· B-körkort och van att köra manuell växellåda.


Meriterande
· Goda kunskaper och erfarenhet av utredningsarbete som att inhämta och analysera stora mängder data från myndighet eller likvärdig rättsvårdande verksamhet.
· Erfarenhet av att hålla förhör/enskilda samtal.
· Relevant utbildning och/eller arbetslivserfarenhet inom brottskategorin ekonomisk eller IT-relaterad brottslighet.
· Goda kunskaper i engelska både muntligt och skriftligt
· Goda kunskaper i rapportskrivning och att delge information till andra.


Personliga egenskaper
Som person är du engagerad och driven i ditt arbete och tycker om att analysera och sammanställa information. Då du arbetar med flera ärenden parallellt måste du kunna prioritera och vara flexibel i ditt arbete. Med din goda samarbetsförmåga bidrar du till teamet på ett positivt sätt och har lätt för att arbeta med andra. Då en del utredningar är omfattande, är det viktigt att du är strukturerad och kan vara uthållig. Du ska kunna arbeta självständigt och våga ta initiativ då du ansvarar för att driva dina egna ärenden.
Stor vikt kommer att läggas på dina personliga egenskaper.
Kontaktpersoner
Vill du veta mer om tjänsten vänligen kontakta Tommie Buhlér, tillförordnad gruppchef bedrägerigruppen, tfn 010-568 11 76.
Vi frågor gällande Rekryteringsprocessen, vänligen kontakta HR-konsult Minna Nikkanen 073-034 04 10
Facklig företrädare
Mikael Tellebo, ST, nås via växeln 114 14
Övrig information:
Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Sundsvall. Resor förekommer.
Arbetstid: Veckoplanerad arbetstid, 40h/V. Huvudsakligt arbete är förlagt till dagtid 08.00-16.30. Kvälls - och helgarbete kan dock förekomma
Omfattning: Heltid
Tillträde: Snarast (enligt överenskommelse)
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 26/10 2020. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.
Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult.


Varmt välkommen med din ansökan!


Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Ansök nu

Administratör till receptionen i Sundsvall

Receptionist, telefonist
Läs mer Aug 10
Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en administratör till vår reception i Sundsvall som är flexibel, empatisk och lyhörd. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Polisregion Nord omfattar Sveriges fyra nordligaste län, har drygt 2000 anställda och består av fyra polisområden: Västerbotten, Västernorrland, Jämtland och Norrbotten. Regionen har även fyra regionala enheter Operativa-, Utrednings-, Underrättelseenheten samt Regionkansliet som lyder direkt under regionpolischefen.

Lokalpolisområde Medelpad har totalt två receptioner. Dessa receptioner finns i Sundsvall och Ånge. Nu söker vi dig som vill jobba som administratör i vår reception i Sundsvall.

Receptionen i Sundsvall vid lokalpolisområde Medelpad har en besöksfrekvens på ca 50 000 besökare per år. Hög servicenivå till allmänheten är av yttersta vikt för oss för att kunna uppfylla de höga servicemål som vi har för avsikt att uppnå även i framtiden.

ARBETSUPPGIFTER
Som administratör i receptionen kommer du att ha ett viktigt arbete inom ramen för polisens serviceuppdrag. Du kommer att vara allmänheten behjälplig och bland annat arbeta med polismyndighetsärenden i receptionen. Du blir myndighetens ansikte utåt och kanske besökarens första kontakt med polisen.

Funktionen innebär omfattande kontakt med allmänheten. Arbetet är i första hand kundbaserat och kan innebära perioder av högre inflöde av besökande.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

- Handlägga pass- och identitetsärenden
- Ansvarig för dagliga administrativa sysslor i receptionen
- Anmälningsmottagningar
- Hittegodshantering
- Tillståndshantering
- Mottagning av vapenärenden

Du som söker ska också vara beredd att vara behjälplig med andra arbetsuppgifter i lokalpolisområdet.

En förutsättning för att du skall kunna påbörja arbetet som administratör i receptionen är att du blir godkänd och certifierad på den obligatoriska interna utbildningen som inleder de första två veckorna. Utbildningen kan ske på annan ort.


KVALIFIKATIONER
Detta är en möjlighet för dig som har:

• Erfarenhet i närtid av att arbeta i reception
• Gymnasieexamen eller motsvarande utbildning förvärvad på annat sätt
• God förmåga att uttrycka dig i svenska och engelska i både tal och skrift
• God erfarenhet av att använda dator som ditt dagliga arbetsverktyg
• Svenskt medborgarskap
• Körkort B

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

• Erfarenhet av att arbeta i reception hos Polismyndigheten
• Arbetslivserfarenhet från arbete i polisiära datasystem som RES, RAR, DurTvå, Extenda,
PIL och CS-meny
• Erfarenhet av anmälningsmottagning
• Kunskaper i övriga språk utöver svenska och engelska


Personliga egenskaper

Som administratör i receptionen är du polisens ansikte utåt vilket ställer krav på engagemang, tillgänglighet och effektivitet. Du klarar av att arbeta i ett både högt och lugnt arbetstempo utan att detta påverkar noggrannhet eller kundbemötande. Du har ett serviceinriktat och positivt förhållningssätt med en god samarbetsförmåga. Då arbetet är utåtriktat och med daglig kontakt med människor fäster vi stor vikt vid din sociala kompetens.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.


ÖVRIGT
Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr C40862/2020, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Placeringsort: Sundsvall

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Ansök nu

Underrättelsesamordnare till Underrättelseenheten ( RC3) Region Nord

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Jul 3
Vi söker nu en Underrättelsesamordnare till Underrättelseeneheten.
Beskrivning av arbetsplatsen
Underrättelsesamordnaren är organisatoriskt placerad i den regionala analysgruppen vid underrättelseenheten med placeringsort Sundsvall. Analysgruppens huvuddel med chef är placerad i Umeå vilket innebär arbetsledning på distans. Arbetsplatsen i Sundsvall kommer dels att vara i anslutning till underrättelsegruppen i polisområde Västernorrland, men också tidvis vid Regionalt IT-brottscentrum (RC3).
Arbetsuppgifter
Underrättelsesamordnaren bistår verksamheten med ett framåtblickande perspektiv. Med utgångspunkt i den aktuella problembilden delger underrättelsesamordnaren relevanta underrättelser som kan underlätta i det utredande arbetet och/eller påvisa problem som polisregionen kan initiera åtgärder emot. I arbetet ingår att upptäcka, förebygga och förhindra brottslig verksamhet samt genom att förmedla underrättelser till rätt funktion vid rätt tid, möjliggöra för andra delar inom polisverksamheten att förebygga och förhindra brott. Det handlar om allt från strategiska rapporter, årliga underrättelsebilder inom de brottsområden du ansvarar för, till operativa underrättelser. Du kommer även att vara länken mellan underrättelseenheten i region Nord och Underrättelseenheten vid Nationella operativa avdelningen (NOA) i frågor som rör aktuella brottsområden.
Huvudsakliga arbetsuppgifter:
· Initiera och driva underrättelseärenden där du arbetar med att samla in och analysera stora mängder data samt planera för operativa underrättelseärenden.
· Producera och presentera årliga regionala rapporter inom brottsområdena bedrägeri, internetrelaterad sexuella övergrepp mot barn samt komplicerad cyberbrottslighet.
· Stöd till pågående förundersökningar inom ovan brottsområden.
· Egen inhämtning av underrättelser samt kontaktskapande verksamhet gentemot olika samverkansforum och partners ingår i uppdraget.
· Producera underlag för olika operativa och strategiska underrättelseprodukter.
· Förmedla underrättelseorienteringar vid möten
· Deltagande i daglig styrning/stabsorientering
· Inhämta relevant information från utredningar.
· Rapportskrivning och presentationer för större grupper.
Kvalifikationer
· Du har minst en gymnasial examen i samhällsvetenskap, IT eller inom annat relevant område som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
· Vi söker dig som har minst 3 års arbetslivserfarenhet inom insamling av data, analys av data eller liknande arbetsuppgifter.
· Du har god erfarenhet av att skriva och presentera rapporter samt delge information.
· Du har goda färdigheter att använda olika IT-system som arbetsverktyg.
· Mycket goda kunskaper i Officepaketet, främst i Excel och Powerpoint.
· Mycket goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift.
· Goda kunskaper i engelska i såväl tal som skrift.
Meriterande
· Akademisk examen inom ekonomi, IT, kriminologi eller annan utbildning arbetsgivaren bedömer som likvärdig alternativt polisexamen.
· Arbetslivserfarenhet av utredningsarbete eller underrättelsearbete inom polisen eller annan brottsbekämpande verksamhet.
· Erfarenhet av IT-brott eller finansiella brott som bedrägerier.
· God vana av förändringsarbete och/eller verksamhetsutveckling.
· Du har god erfarenhet av att arbeta i en central roll med stora kontaktytor där du är van att samverka med andra myndigheter och organisationer.
Personliga egenskaper
För att vara framgångsrik i denna funktion ska du ha ett stort intresse av IT och Cyberbrott. Du bör trivas i en central roll då du har breda kontaktytor, god förmåga att kommunicera både muntligt och skriftligt samt trivs att hålla presentationer för större grupper. Du har god förmåga att arbeta självständigt då du driver dina egna ärenden/projekt. Samtidigt måste du kunna samarbeta väl med andra både internt som externt. I denna roll bör du vara analytisk som person och har lätt för att se samband och helheter. Vidare är du lösningsorienterad och tar gärna egna initiativ.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper samt ditt intresse för IT och Cyberbrott.
Då detta är en ny tjänst kommer du och din närmsta chef löpande utvärdera och följa upp dina arbetsuppgifter. Utöver ditt grunduppdrag kan du också tilldelas andra arbetsuppgifter inom underrättelseverksamheten.
Kontaktpersoner
Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:
Mats Lundin på 072-238 77 02,
alternativt Sektionschef Markus Holmberg, 070-312 34 28
Funderingar gällande rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:
minna.nikkanen@polisen.se
Facklig information
Polisförbundet region Nord, SEKO polisen, SACO-S region Nord, ST region Nord, samtliga nås via Polisens växel 114 14
Övrig information:
Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Sundsvall
Arbetstid: Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Underrättelsesamordnare, Underrättelseenheten, Region Nord


Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.
Maila din ansökan, CV och personligt brev via e-post till jobb.nord@polisen.se senast den 16/8 2020. Beskriv på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr A358.147/2020 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr A358.147/2020 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm.
Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.
Varmt välkommen med din ansökan!
Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Ansök nu

Handläggare till Gränspolissektionen med placering i Sundsvall eller Örnskö

Kustbevakningstjänsteman
Läs mer Jul 20
Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu handläggare till Gränspolissektion med placering i våra operativa grupper. Som handläggare kommer du främst att arbeta inom gränskontroll samt handläggning av utlänningsärenden och/eller utredning av brott. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.


Gränspolissektionen

Polisregion Nord omfattar Sveriges fyra nordligaste län, har drygt 2000 anställda och består av fyra polisområden: Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland och Jämtland. Regionen har även fyra regionala enheter Operativa-, Utrednings- och Underrättelseenheten samt Regionkansliet som lyder direkt under regionpolischefen.

Gränspolisen är en sektion inom Operativa enheten som bedriver verksamhet inom hela polisregion Nord och har idag 45 medarbetare, både civila och poliser. Sektionen är indelad i fyra operativa grupper, en i varje län, samt en stöd/specialistgrupp. Gränspolisens personal är idag placerade på sju orter: Kiruna, Boden, Luleå, Umeå, Örnsköldsvik, Sundsvall och Östersund.

Gränspolissektionens huvuduppdrag är att ansvara för regionens gränskontroll och verkställighetshandläggning.

ARBETSUPPGIFTER
Gränspolisen är uppbyggd kring fyra verksamhetsgrenar, vilka består i yttre gränskontroll, handläggning av verkställighetsärenden, arbetsplatsinspektioner och inre gränskontroll samt utredning av brott mot utlänningslagen.

Arbetet med gränskontroll genomförs vid regionens gränsövergångsställen och förekommer ibland på obekväm arbetstid.

I arbetet med verkställigheter av avlägsnandebeslut ingår utredning, planering, genomförande och deltagande. I vissa fall kan det innebära tjänstgöring utanför landets gränser. Gränspolisen ger även stöd till Polismyndighetens övriga linjeverksamhet samt samverkar med andra myndigheter. Utöver det har även gränspolisen medarbetare som medverkar vid Frontex insatser runt om i Europa.


KVALIFIKATIONER
Detta är en möjlighet för dig som har:

• Avslutad och godkänd gymnasieutbildning eller motsvarande som arbetsgivaren anser
relevant
• Minst två års erfarenhet i närtid av arbete inom service där du haft mycket externa kontakter, företrädesvis i form av personliga möten
• God erfarenhet av att använda dator som arbetsredskap
• Fullgott färgseende; intyg från ögonläkare eller legitimerad optiker ska vid intervju uppvisas och får inte vara äldre än sex månader
• Körkortsbehörighet B
• Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på såväl svenska som engelska

Du som sökande som går vidare i rekryteringsprocessen, kan komma att genomgå ett engelska- och svenska test som i sin inriktning är relaterat till Gränspolissektionens verksamhet.


Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

• Erfarenhet av gränskontrollarbete
• Erfarenhet från statlig eller annan offentlig myndighetsutövning
• Tidigare erfarenhet av arbete på flygplats och/eller hamn
• Eftergymnasial utbildning, företrädesvis inom samhällsvetenskap, beteendevetenskap eller annat område arbetsgivaren bedömer som relevant
• Erfarenhet av att hantera och bedöma id-handlingar, visum och liknande
• Kunskap om polisens IT-system
• Har genomgått självskyddsutbildning
• Ytterligare språkkunskaper utöver svenska och engelska


Personliga egenskaper

Vi söker dig som har en serviceinriktad personlighet med mycket god samarbetes- och kontaktförmåga.

Arbetet påverkas av olika händelser i omvärlden och som gränskontrollant kommer du i kontakt med människor från många olika länder. Du bör därför vara samhällsintresserad samt ha empati och förståelse för andra kulturer. Arbetsuppgifterna ställer krav på att du har ett professionellt förhållningssätt och god förmåga att tillämpa de lagar och förordningar som styr verksamheten. Det är viktigt att du kan sätta gränser och ställa krav på de du möter på ett både effektivt och respektfullt sätt.

Arbetsbelastningen kan variera vilket ställer stora krav på stresstålighet och flexibilitet, att du kan tempoväxla och bibehålla ett gott bemötande och vara fortsatt noggrann, även under emotionellt påfrestande situationer. Du har även en förståelse för den exekutiva och representativa roll polisen har i rättskedjan.


Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.


ÖVRIGT
Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr 40584/2020, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Placeringsort: Sundsvall eller Örnsköldsvik

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Ansök nu

Controller till ekonomiavdelningen i Sundsvall

Controller
Läs mer Jul 3
Ekonomiavdelningen ansvarar för Polismyndighetens finansiella styrning inklusive miljöledning, lokalförsörjning, service, inköpsverksamhet och verksamheten som bedrivs vid ekonomienheterna inom en polisregion eller en avdelning.

Ekonomi Nord ger stöd i finansiell styrning till Polisregion Nord.

Polisregion Nord består av Västerbottens, Norrbottens, Västernorrlands och Jämtlands län. Verksamheten i polisregionen är organiserad i fyra polisområden, en regional utredningsenhet, en regional operativ enhet, en underrättelsesektion och ett regionkansli. I polisområdena finns lokalpolisområdena, som är kärnan i polisverksamheten.

Ekonomi Nord består av åtta medarbetare och är geografiskt spridda inom polisregion Nord, du är placerad i Sundsvall och du har din chef i Umeå. I Sundsvall är du en enda representanten för ekonomiavdelningen.

ARBETSUPPGIFTER
Du kommer arbeta med finansiell styrning i nära samarbete med såväl kollegor som med budgetansvariga chefer på olika nivåer. Arbetet utförs med hög grad av självständighet och omfattar huvudsakligen budgetering, uppföljning, analys och prognos.

Du kommer bland annat att delta i budget- och uppföljningsdialoger, analysera och rapportera utfall till budgetansvariga chefer. I arbetet ingår också att upprätta kalkyler och ta fram finansiella beslutsunderlag.

Därutöver tillkommer arbete i samband med årsbokslut, deltagande i utveckling av ekonomiarbetet samt andra ekonomiadministrativa göromål som ingår i sektionernas arbetsuppgifter.

KVALIFIKATIONER
Detta är en möjlighet för dig som har:

• minst högskole/universitetsutbildning inom ekonomiområdet eller motsvarande
utbildning/erfarenheter som arbetsgivaren
bedömer som likvärdiga
• erfarenhet av arbete med liknande arbetsuppgifter i minst tre år i närtid
• erfarenhet av arbete i Excel
• god förmåga att uttrycka dig väl på svenska både i tal och skrift

Meriterande:

• liknande självständigt arbete inom ekonomi där du har varit en av få representanter för
ekonomiavdelningen
• erfarenhet av revision
• arbetat inom offentlig eller statlig verksamhet
• erfarenhet av ekonomisystemet UBW, fd Agresso.

Som person har du en god kommunikations- och samarbetsförmåga. För att lyckas i rollen krävs även att du är analytisk, strategisk och har en god pedagogisk förmåga, då du i dialogen med budgetansvariga chefer ska kunna förklara ekonomiska samband.

Du agerar professionellt och har förmåga att se uppdraget i en helhet.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

ÖVRIGT
Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, C40340/2020 per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Placeringsort: Sundsvall

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult, Caroline Näsman semester 6-31/7 se hänvisning till annan HR-konsult i autosvar

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Planerare till Operativ verksamhetsstyrning i Sundsvall eller Härnösand

Personaladministratör/Personalassistent
Läs mer Jun 11
Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en strukturerad och flexibel planerare till vårt team operativ verksamhetsstyrning i Västernorrland och Jämtland. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.


Om arbetsplatsen
Polisregion Nord omfattar Sveriges fyra nordligaste län, har drygt 2000 anställda och består av fyra polisområden: Västerbotten, Västernorrland, Jämtland och Norrbotten. Regionen har även fyra regionala enheter Operativa-, Utrednings-, Underrättelseenheten samt Regionkansliet som lyder direkt under regionpolischefen.


Sektionen operativ verksamhetsstyrning består av tre grupper som stödjer den operativa planeringen i regionen på regional-, polisområdes- samt lokalpolisområdesnivå. Sektionen säkerställer en gemensam planeringsprocess och har nära samarbete med chefer och fackliga organisationer.


Vi söker nu dig som vill arbeta som planerare med placering i Sundsvall eller Härnösand.


Arbetsuppgifter
Som planerare i sektionen operativ verksamhetsstyrning kommer du att arbeta för att hålla ihop ditt team och ansvarar i huvudsak för att:


Planera personalresursen på bästa möjliga sätt för att uppnå det önskvärda verksamhetsbehovet. Detta med hänsyn till såväl arbetsmiljö- som ekonomiska aspekter på både kort och lång sikt.
Säkerställa att våra kollektivavtal ASA/Polis efterföljs.
Bereda personalluttag vid både planerade och hastigt uppkomna insatser.
Vara ett stöd för chefer och medarbetare i personaladministrativa frågor.
Ingå i polisområdets semesterplaneringsgrupp.
Arbeta i Polisens administrativa system, främst COPS och Palasso samt arbeta i Excel.
Vara delaktig i utbildningsplanering.
Vid Särskild händelse ingå i funktionen i stabsarbetet.
Hantera övriga arbetsuppgifter inom sektionen.Kvalifikationer
Detta är en möjlighet för dig som:
Har en godkänd gymnasial utbildning.
Har minst ett till två års erfarenhet av personaladministration, personalplanering eller motsvarande erfarenhet av kvalificerat administrativt arbete som av arbetsgivaren bedöms likvärdigt.
Har mycket god vana av att arbeta i Officepaketet och erfarenhet av dator som dagligt arbetsverktyg.
Uttrycker dig mycket väl i tal och skrift på svenska.Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:
Eftergymnasial utbildning som inkluderat kurser i personaladministration eller andra kurser som arbetsgivare bedömer likvärdiga.
Tidigare erfarenhet av administrativt arbete inom statlig myndighet.
Kunskaper/ erfarenheter i Polisens administrativa system som t.ex. COPS och Palasso.
Erfarenhet av arbete med de regelverk som omfattar tjänstgöringstider och olika ledigheter så som arbetstidsavtal, semesterlagen, föräldraledighetslagen, villkorsavtalet m.fl.


Personliga egenskaper
Du bör ha en helhetssyn och en förmåga att förstå hur olika delar av verksamheten är integrerade med varandra. Du är strukturerad och ordningsam samtidigt som du är flexibel och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter då din vardag kommer vara föränderlig. Rollen som planerare fungerar som en knutpunkt mellan personal och andra funktioner därmed ser vi att du har en stark samarbetsförmåga, trivs bra med att jobba i grupp men är även trygg i att arbeta självständigt.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.


Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Placeringsort: Sundsvall eller Härnösand
Arbetstid: Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Planerare, Region Nord, Regionkansliet, Operativ verksamhetsstyrning grupp 3


Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 25 juni 2020. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult merima.hadzimesic@polisen.se, 073-034 38 67.


Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr C39572/2020, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta ansvarig HR-konsult.


Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.


Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning.


Fackliga representanter: Polisförbundet region Nord, SEKO polisen, SACO-S region Nord, ST region Nord, samtliga nås via Polisens växel 114 14.


Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Ansök nu

Kommunikatör till kommunikationsavdelningen Nord, Sundsvall

Informatör/Kommunikatör
Läs mer Apr 21
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med drygt 32 000 medarbetare. Myndigheten leds av rikspolischefen och är organiserad i sju polisregioner i landet, ett antal gemensamma nationella avdelningar samt ett kansli. Kommunikationsavdelningen har ansvar för att proaktivt styra och samordna Polismyndighetens kommunikationsarbete samt vara ett strategiskt och operativt kommunikationsstöd i hela myndigheten.

ARBETSUPPGIFTER
Som kommunikatör ska du vara ett stöd för polisområde Västernorrland och även polisen region Nords
Kommunikationsfrågor och hantera såväl intern som extern kommunikation. I uppdraget ingår att identifiera och analysera kommunikationsbehov, ge råd och stöd samt delta i kommunikationsplanering, samordna och stödja mediekontakter, bistå vid genomförandet av vissa kommunikationsinsatser samt stärka den kommunikativa förmågan inom region Nord. Du ingår också i krisorganisation när större händelser inträffar. Du är van att arbeta projektorienterat och förväntas vara initiativtagare och drivande i olika kommunikationsprojekt. Vid behov omfattar rollen ett samordningsansvar.
Organisatoriskt är du placerad i Sundsvall och tillhör Kommunikationsavdelningen Region Nord.

KVALIFIKATIONER
Detta är en möjlighet för dig som:
• Har högskoleutbildning medie- och kommunikationsvetenskap eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant
• Har flera års erfarenhet av arbete med intern och extern kommunikation på såväl strategisk som operativ nivå, gärna i statliga eller i större verksamheter
• Har goda kunskaper i bland annat kommunikationsplanering, text- och filmproduktion, sociala medier, digitala kanaler, traditionell media, form och presentationsmaterial
• Har dokumenterad förmåga att uttrycka dig klart i tal och skrift
• Är van att arbeta med många delprojekt samtidigt och hålla hög leveransnivå
• Har erfarenhet av att i din roll arbeta med sociala medier både proaktivt och reaktivt
• Har erfarenhet av media hantering, operativt och strategiskt
• Har mycket goda språkkunskaper i svenska och goda kunskaper i engelska


Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även:
• Har erfarenhet av kriskommunikation
• Har kompetens inom projektledning
• Har erfarenhet av ledningsgruppsarbete
• Digital kompetens - erfarenhet av att producera, redigera och publicera rörligt material till digitala kanaler


För att lyckas i rollen som redaktör söker vi dig som är en allsidig kommunikatör, har ett strategiskt angreppssätt i ditt arbete, men inte rädd för att arbeta operativt.
Du har ett tydligt fokus på att se helheten för att kunna leverera effektiva kommunikationslösningar. Du är drivande och van vid att arbeta självständigt, och kan se och förekomma kommunikationsbehov på ett proaktivt och planerat sätt.
Du är en lagspelare och har lätt för att samarbeta inom och utom kommunikationsavdelningen och hantera flera parallella engagemang och intressenter.


Du är förtroendeingivande och tydlig kommunikatör som är van att arbeta med externa kontakter. Du kan fungera som företrädare och representant för myndigheten i olika sammanhang. Du kan hantera stressiga situationer och kan tempoväxla växla mellan planerat och händelsestyrt arbete samt mellan strategiska och operativa arbetsuppgifter.
Du har gott omdöme och medvetenhet om de bestämmelser som reglerar Offentlighets- och sekretesslagen.


Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Sundsvall
Arbetstid: Flextid, med schemalagd jour- eller beredskapstjänstgöring
Tillträde: Enligt överenskommelse


Säkerhetsklassning
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning


Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast 15 maj 2020
I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.


Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr C36126/2020 per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult.


Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Polismyndigheten söker Chef till Underrättelsegrupp, arbetsort Sundsvall

Sektionschef, offentlig förvaltning
Läs mer Dec 23
Beskrivning av arbetsplatsen
Region Nord har drygt 2000 anställda och består av ett kansli, två regionala enheter, en underrättelseenhet samt fyra polisområden som är indelade i 12 lokalpolisområden, vilka arbetar med mål mot den lokala problembilden. Verksamheten är omfattande och innefattar en stor bredd på arbetsuppgifter som bedrivs nära medborgarna.


Underrättelsegruppen i Västernorrland tillhör en regional enhet med verksamhet i hela Region Nord. Enheten består i dag av ca 75 befattningshavare.
Arbetsuppgifter


Rollen som underrättelsechef
Som underrättelsechef i ett polisområde har du ett helhetsansvar för all underrättelseverksamhet inom det geografiska området. Du har ett direkt arbetsledningsansvar för underrättelsepersonalen inom polisområdet. I rollen som underrättelsechef kommer du även verka på den indirekta nivån mot polisområdeschefen och dennes ledningsgrupp. Du ansvarar för att hålla en helhetsbild över polisområdets underrättelseflöde och att relevanta underrättelseprodukter delges till rätt beslutsfattare och i rätt forum. Uppdraget ställer höga krav på flexibilitet och tillgänglighet. Arbetstidsförläggningen regleras genom förtroendearbetstid och du kommer ingå i regionens underrättelsechefs beredskap.


Underrättelsechefen på ett polisområde har också en sammanlänkande funktion mellan polisområdet och den regionala nivån och säkerställer ett välfungerande underrättelseflöde dem emellan.


Som underrättelsechef så leder du din personal och underrättelseinhämtningen utifrån polisområdets behov och mot de polisoperativa inriktningarna:


Brottslighet som hotar lokalsamhället
Brottslighet med nationell spridning
Internationell brottslighet
Terrorism och brottaktiv inhemsk extremismInom ramen för arbetet mot terrorism och brottaktiv inhemsk extremism så kommer du som underrättelsechef också ansvara för att leda polisområdets arbete inom REDEX (Reduktion av extremistmiljöer) vilket bedrivs i nära samarbete med Säkerhetspolisen.


Som chef för underrättelsegrupp vid region Nord


ska du
inom ramen för ditt ansvarsområde ansvara för att verksamhetens uppdrag utförs
tillsammans med dina medarbetare verka för verksamhetens långsiktiga förändrings-och utvecklingsarbete
ingå i sektionens ledningsgrupp
ingå i polisområdets operativa ledningsgrupp
ansvara för såväl utvecklingssamtal som lönesamtal/lönesättande samtal för dina medarbetare
ansvara och verka för en miljö som stimulerar till samarbete, kreativitet och ständiga förbättringar
företräda hela Polismyndigheten både externt och internt och arbeta för att stärka förtroendet för polisverksamhetenär du
verksamhetsansvarig – genom dina medarbetare når du goda resultat som ger önskvärda effekter
arbetsgivare – du påverkar och tar ansvar för arbetsgivarpolitiken samt tillämpar den för verksamhetens bästa
ledare – utifrån uppdraget coachar, motiverar, stödjer och skapar du förutsättningar för dina medarbetare att nå sin fulla potentialKvalifikationer


har du
Minst sex månaders erfarenhet av att ha arbetat som chef, arbetsledare eller liknande
Polisexamen och/eller annan för funktionen relevant examen/utbildning
Erfarenhet av det aktuella verksamhetsområdet
Erfarenhet av att delta i förändrings- och utvecklingsarbetebesitter du
förmåga att använda dig av kommunikation som medel för styrning och ledning av verksamheten
förmåga och att se den egna verksamhetens arbete i ett större sammanhang
förmågan att sätta mål och uppnå resultat som leder till önskvärda effekter
förmåga och vilja att initiera, motivera, driva och leda förändring utifrån såväl ett utifrån- som ett inifrånperspektiv
förmåga att tillvarata medarbetarnas potential i utveckling av verksamheten
förmåga att peka ut riktning, förklara varför samt skapa förutsättningar för att ta sig ditMeriterande
God systemförståelse gällande polisiär verksamhet och erfarenhet av polisens olika verksamhetsgrenar
När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som en del i urvalsprocessen kommer tester att användas.


Kontaktpersoner
Information om uppdraget lämnas av Robert Öhman Sektionschef, Sektion Polisområden, tfn: 070-220 72 20.
Information om rekryteringsprocessen lämnas av HR-partner Sanny Hansson, tfn: 072-703 05 44


Facklig företrädare
Polisförbundet region Nord, SEKO polisen, SACO-S region Nord, ST region Nord. Samtliga nås via polisens växel 11414.


Se hela annonsen och kravprofilen på Polisen.se/Lediga jobb

Ansök nu

Forensisk Gruppchef till Forensiska sektionen, Sundsvall

Forensiker, kemist
Läs mer Dec 17
Anmäl ditt intresse senast 14-01-2020 klockan 23:59.


Region Nord omfattar Sveriges fyra nordligaste län, har drygt 2 000 anställda och består av fyra polisområden: Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland och Jämtland. Regionen har även fyra regionala enheter Operativa-, Utrednings-, Underrättelseenheten samt Regionkansliet som lyder direkt under regionpolischefen. 


Forensiska sektionen tillhör utredningsenheten och består idag av ca 55 medarbetare fördelade inom de fyra polisområdena. Vi söker nu dig som vill arbeta som gruppchef för en Forensikgrupp med placering i Sundsvall.


Som Forensisk gruppchef vid Forensiska sektionen, Utredningsenheten vid region Nord


ska du
-         inom ramen för ditt ansvarsområde ansvara för att verksamhetens uppdrag utförs
-         tillsammans med dina medarbetare verka för verksamhetens långsiktiga förändrings-och utvecklingsarbete
-         ingå i Forensiska ledningsgruppen
-         ansvara för såväl utvecklingssamtal som lönesamtal/lönesättande samtal för dina medarbetare
-         ansvara och verka för en miljö som stimulerar till samarbete, kreativitet och ständiga förbättringar
-         företräda hela Polismyndigheten både externt och internt och arbeta för att stärka förtroendet för polisverksamheten.


är du
-         verksamhetsansvarig – genom dina medarbetare når du goda resultat som ger önskvärda effekter
-         arbetsgivare – du påverkar och tar ansvar för arbetsgivarpolitiken samt tillämpar den för verksamhetens bästa
-         ledare – utifrån uppdraget coachar, motiverar, stödjer och skapar du förutsättningar för dina medarbetare att nå sin fulla potential


har du
-         för funktionen relevant examen/utbildning
-         erfarenhet av det aktuella verksamhetsområdet
-         erfarenhet av att delta i förändrings- och utvecklingsarbeten
-         genomgått kriminalteknisk grundutbildning  


besitter du
-         förmåga att använda dig av kommunikation som medel för styrning och ledning av verksamheten
-         förmåga och att se den egna verksamhetens arbete i ett större sammanhang
-         förmågan att sätta mål och uppnå resultat som leder till önskvärda effekter
-         förmåga och vilja att initiera, motivera, driva och leda förändring utifrån såväl ett utifrån- som ett inifrånperspektiv
-         förmåga att tillvarata medarbetarnas potential i utveckling av verksamheten
-         förmåga att peka ut riktning, förklara varför samt skapa förutsättningar för att ta sig dit


När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som en del i urvalsprocessen kommer tester att användas.


Kontaktpersoner
Information om uppdraget lämnas av rekryterande chef Tomas Åslund 010-568 00 02. Information om rekryteringsprocessen lämnas av: Marie Larsson marie-i.larsson@polisen.se


Fackliga företrädare
Polisförbundet, Saco-S, ST, SEKO


Anställning
–        Tillsvidareanställning med ett förordnande för befattningen om fyra år med möjlighet till förlängning
–        Placering: Sundsvall


Säkerhetsklassning
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering  och https://polisen.se/sakerhetsprovning


Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) via e-post till jobb.nord@polisen.se. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format. Märk din ansökan med ref.nr. A631.371/2019 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr till marie-i.larsson@polisen.se


Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din intresseanmälan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.


Varmt välkommen med din ansökan!


Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se


Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Ansök nu

Gruppchef till aktionsgruppsektionen, utredningsenheten, Region Nord

Inspektör, Polisen
Läs mer Nov 1
Arbetsplatsbeskrivning
Polisregion Nord omfattar Sveriges fyra nordligaste län, har drygt 2000 anställda och består av fyra polisområden: Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland och Jämtland. Regionen har även fyra regionala enheter Operativa-, Utrednings-, Underrättelseenheten samt Regionkansliet som lyder direkt under regionpolischefen. 

Den regionala utredningsenheten ansvarar tillsammans med polisområdena för regionens utredningsverksamhet. Enheten består av forensiska sektionen, utredningssektionen, sektionen för brottsoffer och personsäkerhet samt aktionsgruppsektionen. Utöver sektionerna finns en grupp för brottssamordning.
Aktionsgruppsektionerna utgör en särskilt avdelad resurs, som tillförs regionerna och NOA utöver den ordinarie linjeorganisationen. Syftet med aktionssektionerna är att använda dem både i enskilda ärenden beslutade av operativa rådet, och att geografiskt kunna kraftsamla flera aktionssektioner på en eller flera platser i landet och/eller biträda andra aktionssektioner inom myndigheten.
Aktionssektionen i region Nord är sammansatt av olika funktioner för att kunna hantera ett ärende, från underrättelse, genom spaningsstadiet till utredning och färdigställande av förundersökningen.
Vi söker nu dig som vill arbeta som gruppchef för utredningsgruppen i aktionsgruppsektionen i region Nord med placering i Sundsvall.
Arbetsuppgifter
Som gruppchef vid aktionsgruppsektionen:


ska du
 inom ramen för ditt ansvarsområde ansvara för att verksamhetens uppdrag utförs
tillsammans med dina medarbetare verka för verksamhetens långsiktiga förändrings-och utvecklingsarbete
ingå i aktionsgruppssektionens ledningsgrupp
ansvara för såväl utvecklingssamtal som lönesamtal/lönesättande samtal för dina medarbetare
ansvara och verka för en miljö som stimulerar till samarbete, kreativitet och ständiga förbättringar
företräda hela Polismyndigheten både externt och internt och arbeta för att stärka förtroendet för polisverksamheten.är du
verksamhetsansvarig – genom dina medarbetare når du goda resultat som ger önskvärda effekter
arbetsgivare – du påverkar och tar ansvar för arbetsgivarpolitiken samt tillämpar den för verksamhetens bästa
ledare – utifrån uppdraget coachar, motiverar, stödjer och skapar du förutsättningar för dina medarbetare att nå sin fulla potentialKvalifikationer
har du
minst sex månaders erfarenhet av att ha arbetat som arbetsledare, projektledare eller liknande
polisexamen
erfarenhet av det aktuella verksamhetsområdet
erfarenhet av att delta i förändrings- och utvecklingsarbetenbesitter du
förmåga att använda dig av kommunikation som medel för styrning och ledning av verksamheten
förmåga och att se den egna verksamhetens arbete i ett större sammanhang
förmågan att sätta mål och uppnå resultat som leder till önskvärda effekter
förmåga och vilja att initiera, motivera, driva och leda förändring utifrån såväl ett utifrån- som ett inifrånperspektiv
förmåga att tillvarata medarbetarnas potential i utveckling av verksamheten
förmåga att peka ut riktning, förklara varför samt skapa förutsättningar för att ta sig ditMeriterande
ha erfarenhet av att arbeta med och/eller leda komplexa spaningsärenden med stöd av hemliga tvångsmedelNär vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som en del i urvalsprocessen kommer tester att användas.
Se hela annonsen och kravprofilen på www.polisen.se /lediga jobb.
Kontaktpersoner
Information om uppdraget lämnas av Jan Söderlund, telefon 010-568 01 95 alt 070-312 33 25.
Information om rekryteringsprocessen lämnas av: HR-partner Sanny Hansson 072-703 05 44.
Fackliga företrädare
Polisförbundet region Nord, SEKO polisen, SACO-S region Nord, ST region Nord. Samtliga nås via polisens växel 11414.


Polismyndigheten
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.
Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Ansök nu

Polismyndigheten söker utredare till brott i nära relation, Sundsvall

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Okt 21
Polisregion Nord omfattar Sveriges fyra nordligaste län, har drygt 2000 anställda och består av fyra polisområden: Västerbotten, Västernorrland, Jämtland och Norrbotten. Regionen har även fyra regionala enheter Operativa-, Utrednings-, Underrättelseenheten samt Regionkansliet som lyder direkt under regionpolischefen
Utredningssektionen i polisområde Västernorrland består av en grupp för grova brott, en grupp med stationsbefäl, en grupp med jourhavande förundersökningsledare och brottssamordnare, en spaningsgrupp, en bedrägerigrupp samt två grupper brott i nära relation.
Arbete förekommer inom hela polisområde Västernorrland likväl som med andra samarbetspartners inom och utom polisen.
Utredningssektionen vid PO Västernorrland söker nu utredare till BINR (brott i nära relation) med placering i Sundsvall
Arbetsuppgifter
Som utredare i gruppen, brott i nära relation arbetar du i huvudsak med åklagarledda förundersökningar där brott mot vuxna utreds. Du kommer även att arbeta med förundersökningar där våld och hot mellan närstående, såväl i parrelation som inom andra familj- och släktrelationer, utreds. Inom gruppen utreds även sexualbrottsärenden med både känd och okänd gärningsman samt barnpornografibrott och vissa typer av människohandelsbrott. Du inhämtar information, sammanställer material, håller förhör och utför andra, för ärendena, relevanta utredningsåtgärder som förundersökningsledaren ger direktiv om. Du arbetar i nära samverkan med andra myndigheter och organisationer så som juridiska ombud, socialtjänsten med flera. Du kommer att tillsammans med trevliga och engagerade kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.
Kvalifikationer
Vi söker sig som har

Akademisk examen inom vad polismyndigheten bedömer vara ett för uppgifterna  relevant område, exempelvis som socionom, kriminolog, jurist eller beteendevetare. Alternativt har du genom ditt arbetsliv tillskansat dig kunskap och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.


 B Körkort för manuell växel, då resor i tjänsten kan bli aktuellt.
Annan erfarenhet av utredning som bedöms som relevant för funktionen tex. från Försäkringskassan, Migrationsverket, socialtjänsten eller annan rättsvårdande myndighet.
Mycket goda skriftliga och muntliga kunskaper i såväl svenska som engelska

Du kommer att ha möjlighet och ska vara beredd att gå den utbildning som polismyndigheten i samråd med dig beslutar om. Den grundläggande utbildningen för exempelvis civila utredare är 10 veckor lång där såväl studier på annan ort samt självstudier är aktuella.
Meriterande
Erfarenhet och vana att hantera, strukturera stora informationsmängder samt goda kunskaper i att presentera genomförda analyser skriftligen, muntligt och i presentationsprogram.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har ett intresse och fallenhet för att arbeta med brott i nära relation och den särskilda utmaning som det innebär. Du ska ha en utpräglad förmåga att kunna skilja på person och handling, då dessa utredningar ofta är känslosamma och kan innehålla allvarliga och kränkande brott begångna inom familjer och relationer.
Som person tror vi att du har ett självgående och initiativtagande arbetssätt. För att kunna klara av denna anställning och de krav som ställs ser vi även att du har en god empatisk förmåga med stor personlig mognad och trygghet i dig själv samt känner ett  engagemang för uppgiften.  Då du kommer att arbeta med andra söker vi en lyhörd och flexibel lagspelare med god samarbetsförmåga som kan växla i tempo. Du behöver vara stresstålig och klara av att arbeta med många frågor parallellt under tidpress med gott resultat.
Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.
Kontaktpersoner
Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta gruppchef Linda Selin, på tel. 010-5680083 linda.selin@polisen.se  För frågor om rekryteringsprocessen kontakta HR konsult  Jeanette Nordström tel. 010-5682555 jeanette.nordstrom@polisen.se
Fackliga företrädare från Polisförbundet region Nord, SEKO polisen, SACO-S region Nord, ST region Nord, samtliga nås via Polisens växel 114 14
Om anställningen
Anställningsform: Tillsvidareanställning som handläggare med funktionen utredare, brott i nära relation som inleds med provanställning i 6 månader.
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2020-01-01 eller enligt överenskommelse.
Arbetstid: Veckoplanerad arbetstid, 40h/V. Huvudsakligt arbete är förlagt till dagtid 08.00-16.30. Kvälls och helgarbete kan dock förekomma.
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning.
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.nord@polisen.se senast den 4 november 2019. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A542.307/2019 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du kontaktar berörd HR konsult.
Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Varmt välkommen med din ansökan!
Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Ansök nu