Centrala Studiestödsnämnden jobb i Sundsvall

Hitta lediga jobb hos Centrala Studiestödsnämnden i Sundsvall. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet i Sundsvall.

Agil Coach till IT-utvecklingsstöd

Systemutvecklare/Programmerare
Läs mer Mar 17
På CSN administrerar vi det svenska studiestödet. Vi bidrar till att förverkliga människors drömmar och mål, varje dag. CSN finns på elva orter i Sverige och vårt huvudkontor ligger i Sundsvall.

Inom CSN agerar vi utifrån ett tillitsbaserat förhållningssätt och vill ge alla medarbetare möjligheten att växa och utmanas. CSN är i ständig utveckling och det är också alla vi som jobbar här. Arbetsglädjen hos våra medarbetare är viktig. Som anställd på CSN ska du kunna förena arbete med fritid och ha en bra balans i livet. Vi erbjuder bland annat flexibla arbetstider och möjlighet till distansarbete.

På CSN:s IT-avdelning är vi stolta över att leverera kundanpassade och moderna IT-lösningar för att göra studier möjligt. Vår IT-avdelning består av ca 200 medarbetare som jobbar tillsammans i olika team. Vi tar oss an vårt uppdrag med stort engagemang och lojalitet. Det bidrar bland annat till att vi ständigt kan stärka vår kompetens och utveckling inom avdelningen.Vi söker nu en driven Agil Coach till vårt IT-utvecklingsstöd

CSN är mitt i en förändringsresa i vår agila transformation där målsättningen är att skapa goda förutsättningar för en effektiv förflyttning mot högpresterande team som känner ansvar och har befogenheter och på ett strukturerat sätt levererar robusta, kvalitativa, tillgängliga och säkra IT-lösningar. Du ingår i det utvecklingsstödsteam som agerar metodstöd, bidrar och verkar för en effektiv IT-utvecklingsprocess, som just nu genomgår en modernisering och kulturell förflyttning mot DevOps, där du skapar förutsättningar genom att främja och förbättra hur våra team arbetar, där vi säkerställer kontinuerlig teknisk integration med hög kvalitet och säkerhet, där autonoma högpresterande team är en förutsättning för att lyckas.

Arbetsuppgifter

Du arbetar nära våra utvecklingsteam och team leads för att bidra till deras agila transformation, genom att skapa förutsättningar för den organisatoriska förflyttning som vi står inför. Lyhörd för organisationens förändringsbehov samverkar du för en långsiktig strategi och förflyttning genom att verka som ett metodstöd tillsammans med våra agila ledare. Du trivs som mentor, håller gärna interna utbildningar, kickoffer och workshops och har erfarenhet av att leda team men även att coacha andra ledare. Du bidrar till att upprätthålla och underhålla agila riktlinjer samt utifrån behov ta fram aktivitetsplaner, dokumentera och följa upp. Du räds inte att ge dig in i olika delar av organisationen och ser behov samt förbättringsområden, och med din erfarenhet vet du vad som krävs för att bygga och skapa förutsättningar för högpresterande och autonoma team som löser komplexa tekniska problem. Säkerställer och verkar för att teamens leveranser sker i enlighet med agila principer. Du förespråkar och sprider moderna, smidiga metoder för mjukvaruutveckling och hjälper till att utveckla, dokumentera och stödja god praxis inom organisationen.

Vi erbjuder utvecklande arbetsuppgifter med goda möjligheter till omvärldsbevakning, kompetenshöjning och spännande innovationsarbete. 

Placeringsort är Sundsvall.

Kvalifikationer 

Vi söker dig som har


• eftergymnasial utbildning inom IT, t.ex. datateknik eller systemvetenskap (t.ex. med teknologie kandidatexamen inom datateknik), alternativt arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
• aktuell certifiering / utbildning inom det agila området
• erfarenhet av att framgångsrikt driva agil transformation i komplexa tekniska IT-miljöer
• dokumenterad erfarenhet som Scrum Master, Agil Coach eller förändringsledare
• erfarenhet av att leda agila team inom IT-systemutveckling
• erfarenhet av, och god förståelse för, olika agila metoder och arbetssätt
• aktuell erfarenhet av att coacha och leda andra ledare inom agil IT-systemutveckling.

Du uttrycker dig mycket väl i tal och skrift på svenska och har goda kunskaper i engelska.

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av


• projektledning med agila IT-team
• DevOps
• arbete som produktägare
• arbete som utbildare
• SAFe eller liknande ramverk för skalad agil metodik.

Som person har du ett brinnande teknikintresse, arbetar bra med andra människor, är lyhörd i dina relationer, lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt och smidigt sätt. Du leder och motiverar andra, identifierar och undanröjer hinder och bidrar därigenom till att skapa effektiva team med goda förutsättningar för samarbete genom att förena ansvar med de befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Samordnar grupper och blir en referenspunkt för andra genom engagemang och delaktighet. Du strukturerar, planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt, sätter upp och håller tidsramar. Du är självgående och tar ansvar på ett förtroendeingivande sätt. Du strukturer själv ditt angreppssätt, tar initiativ och driver processer och arbetet vidare. Du kommunicerar tydligt. Säkerställer att budskap går fram och att förväntningar är klara, påminner och följer upp.


Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Anställningsform
Tillsvidareanställning, provanställning kan komma att tillämpas

Befattning: IT-specialist

Referens
HR/2023:21

Omfattning
Heltid


Önskat startdatum
Enligt överenskommelse


Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2023-04-11.


Läs om våra förmåner.

Övrigt

Handlingar i anställningsärenden hos en myndighet är allmänna handlingar som kan komma att lämnas ut på begäran. Dina personuppgifter behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Läs mer om vår rekryteringsprocess.

Vi undanber oss alla erbjudanden om rekryterings- och annonshjälp.

Ansök nu

Sommarjobb som supporttekniker vid CSN servicedesk i Sundsvall

Helpdesktekniker/Supporttekniker
Läs mer Mar 20
På CSN administrerar vi det svenska studiestödet. Vi bidrar till att förverkliga människors drömmar och mål, varje dag. CSN finns på elva orter i Sverige och vårt huvudkontor ligger i Sundsvall.

Inom CSN agerar vi utifrån ett tillitsbaserat förhållningssätt och vill ge alla medarbetare möjligheten att växa och utmanas. CSN är i ständig utveckling och det är också alla vi som jobbar här. Arbetsglädjen hos våra medarbetare är viktig. Som anställd på CSN ska du kunna förena arbete med fritid och ha en bra balans i livet. Vi erbjuder bland annat flexibla arbetstider och möjlighet till distansarbete.

På CSN:s IT-avdelning är vi stolta över att leverera kundanpassade och moderna IT-lösningar för att göra studier möjligt. Vår IT-avdelning består av ca 200 medarbetare som jobbar tillsammans i olika team. Vi tar oss an vårt uppdrag med stort engagemang och lojalitet. Det bidrar bland annat till att vi ständigt kan stärka vår kompetens och utveckling inom avdelningen.Under sommarperioden behöver CSN:s Servicedesk förstärka med en junior supporttekniker, som vill vara med och bidra i vårt engagerade och väl sammansvetsade servicedeskteam. Har du tidigare erfarenhet av, och trivs med, arbete inom service med inslag av kundbemötande i telefon, då är det här jobbet för dig!

Inom teamet säkerställer du att CSN:s medarbetare får snabb och effektiv service vid varje kontakt med servicedesk avseende datorer, tillhörande programvaror och kringutrustning. En vanlig dag handlar framför allt om att ta emot och lösa ärenden som kommer in via telefon samt webbformulär. Du löser så mycket som möjligt i första kontakt, och ärenden som inte kan lösas direkt skickas vidare till vår leverantör, eller till andra kollegor på IT-avdelningen för djupare felsökning.

I gruppen som helhet är vi ca 15 personer bestående av drifttekniker, supporttekniker, incident manager, change manager, verksamhetsutvecklare och infrastrukturarkitekt, och i gruppen jobbar vi nära tillsammans för att säkerställa drift och support för CSN:s medarbetare och kunder.

Kvalifikationer 

Vi söker dig som har


• fullgjord gymnasial utbildning, gärna inom teknik- eller naturvetenskapliga programmet (alternativt kompletterande basår)
• aktuell erfarenhet av arbete inom serviceyrke, gärna med inslag av kundbemötande i telefon
• mycket goda kunskaper i tal och skrift i svenska
• goda kunskaper i tal och skrift i engelska

Vi ser det som meriterande om du har aktuell erfarenhet av


• IT-support för klientdatorer med tillhörande utrustning och programvaror inom en IT-organisation
• att ge fjärrsupport via verktyg som t.ex. MSRA och Skype
• metodisk felsökning och felavhjälpning av klientdatorer och kringutrustning


Som medarbetare i servicedesken är du lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande samt har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter, driver ditt arbete framåt, har ett strukturerat arbetssätt, du kommunicerar på ett tydligt sätt, och du behåller lugnet även i stressiga situationer. Ditt samarbete med kollegorna i servicedeskteamet fungerar väl, såväl som med din gruppchef, övriga i gruppen, samt andra samarbetspartners.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsform
Sommarjobb, till och med 2023-08-18

Arbetstider
Vardagar 07:30-16, med vissa undantag

Omfattning
Heltid

Önskat startdatum
Enligt överenskommelse

Referens
HR/2023:29

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast den 2023-04-03

Vår rekryteringsprocess

CSN jobbar med ansökan utan personligt brev, istället för ditt personliga brev ber vi dig att svara på ett antal frågor. Arbetsprov och arbetspsykologiska tester kan komma att användas som en del i rekryteringsprocessen.


Läs om våra förmåner.

Övrigt

Handlingar i anställningsärenden hos en myndighet är allmänna handlingar som kan komma att lämnas ut på begäran. Dina personuppgifter behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Läs mer om vår rekryteringsprocess.

Vi undanber oss alla erbjudanden om rekryterings- och annonshjälp.

Ansök nu

Säkerhetschef till CSN

Säkerhetschef
Läs mer Mar 3
På CSN administrerar vi det svenska studiestödet. Vi bidrar till att förverkliga människors drömmar och mål, varje dag. CSN finns på elva orter i Sverige och vårt huvudkontor ligger i Sundsvall.

Inom CSN agerar vi utifrån ett tillitsbaserat förhållningssätt och vill ge alla medarbetare möjligheten att växa och utmanas. CSN är i ständig utveckling och det är också alla vi som jobbar här. Arbetsglädjen hos våra medarbetare är viktig. Som anställd på CSN ska du kunna förena arbete med fritid och ha en bra balans i livet. Vi erbjuder bland annat flexibla arbetstider och möjlighet till distansarbete.CSN arbetar med ständiga förbättringar och myndigheten ser för närvarande över, utvecklar och effektiviserar säkerhetsarbetet. Vi söker därför en erfaren säkerhetschef som vill arbeta med framtagande av myndighetens framtida säkerhetsarbete.

Om jobbet

Som säkerhetschef är din huvudsakliga uppgift att driva och utveckla myndighetens säkerhetsarbete så att myndigheten kan fullgöra sitt uppdrag på ett säkert och effektivt sätt.

I rollen ingår att styra och leda CSN:s säkerhetsarbete samt att kontrollera och följa upp att myndighetens ledningssystem för säkerhet efterlevs. Säkerhetsarbetet omfattar fysisk säkerhet, personalsäkerhet, informationssäkerhet inklusive it-säkerhet samt CSN:s krisberedskap.

I uppdraget ingår att ge stöd till och samverka internt för att säkerhetsarbetet ska bli en naturlig del i all verksamhet. En viktig del är att aktivt ha löpande dialog med verksamheten om hur vi tillsammans ska möta utmaningar som kan följa av det förändrade säkerhets- och omvärldsläget. Arbetet handlar också om att ge kvalificerat stöd i säkerhetsfrågor och genomföra säkerhetsutbildningar så att säkerhetskulturen och kunskapen om säkerhetsfrågorna stärks hos medarbetare och chefer. Du samverkar även med myndighetens IT-säkerhetschef och ser till att övergripande säkerhetskrav omsätts till säkerhetslösningar i våra IT-system.

Som säkerhetschef är du direkt underställd stabschefen men är även direktrapporterande till GD i vissa frågor.

Arbetsuppgifter

Som säkerhetschef kommer du att:


• strukturera, styra, följa upp och utveckla säkerhetsarbetet,
• samordna och organisera säkerhetsarbetet för att säkerställa en relevant säkerhetskultur,
• säkerställa att myndighetens verksamhet bedrivs enligt de föreskrifter som reglerar myndigheters säkerhetsarbete,
• ansvara för framtagande av styrande dokument, samordning, omvärldsbevakning, arbetsmetoder och incidentuppföljning,
• inrikta och leda arbetet med säkerhet, kris- och incidenthantering,
• säkerställa att incidenter och risker inom säkerhetsområdet utreds och hanteras,
• ansvara för myndighetens säkerhetskyddsanalys.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:


• relevant högskoleutbildning eller arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig för rollen,
• flerårig och aktuell erfarenhet av arbete som säkerhetschef eller motsvarande funktion,
• flerårig erfarenhet av att leda och arbeta både strategiskt och operativt inom säkerhetsområdet,
• erfarenhet av att leda arbete med krisberedskap och krishantering,
• kunskap om för tjänsten relevanta lagar, förordningar och andra regelverk som styr statsförvaltningen och säkerhetsskyddet,
• Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska samt goda kunskaper i engelska.

Det är meriterande om du har:


• certifiering inom säkerhetsområdet t ex CISM, CISSP, CPP, CISA, etc,
• utbildning och auktorisation som signalskyddschef,
• utbildning inom säkerhetsfrågor samt inom säkerhetsskyddsfrågor,
• erfarenhet av att ha personalansvar.

Som säkerhetschef på CSN är det viktigt att kunna göra korrekta avvägningar och prioriteringar. Du är därför skicklig på att väga samman komplex information och olika typer av hänsynstaganden och du visar gott omdöme och hög integritet vid uttalanden, ageranden och beslut.

Som person är du trygg, stabil, har självinsikt och förmågan att se relationer i sitt rätta perspektiv. För att lyckas i rollen behöver du agera strategiskt och ha ett brett perspektiv på frågor. Du ser på sakers långsiktiga betydelse och vidare konsekvenser och anpassar dina handlingar till detta. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Placeringsort kan diskuteras.

Den som blir aktuell för tjänsten kommer att genomgå en säkerhetskontroll.

Anställningsform

Tillsvidareanställning, provanställning kan komma att tillämpas.

Omfattning

Heltid

Önskat startdatum

Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Referens

HR/2022:135

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2023-03-26.  

Läs om våra förmåner.

Övrigt

Handlingar i anställningsärenden hos en myndighet är allmänna handlingar som kan komma att lämnas ut på begäran. Dina personuppgifter behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Läs mer om vår rekryteringsprocess.

Vi undanber oss alla erbjudanden om rekryterings- och annonshjälp.

Ansök nu

Innehållsproducent med kundfokus (visstid)

Informatör/Kommunikatör
Läs mer Mar 15
På CSN administrerar vi det svenska studiestödet. Vi bidrar till att förverkliga människors drömmar och mål, varje dag. CSN finns på elva orter i Sverige och vårt huvudkontor ligger i Sundsvall.

Inom CSN agerar vi utifrån ett tillitsbaserat förhållningssätt och vill ge alla medarbetare möjligheten att växa och utmanas. CSN är i ständig utveckling och det är också alla vi som jobbar här. Arbetsglädjen hos våra medarbetare är viktig. Som anställd på CSN ska du kunna förena arbete med fritid och ha en bra balans i livet. Vi erbjuder bland annat flexibla arbetstider och möjlighet till distansarbete.Kom och bli en del av laget CSN och gör studier möjligt tillsammans med oss på kommunikation! Nu söker vi en engagerad och idérik innehållsproducent för att förstärka i vårt viktiga innehållsarbete.

Det händer mycket på CSN. Hos oss på kommunikation innebär det bland annat att vi just nu behöver förstärka vår innehållsproduktion. Därför söker vi nu en innehållsproducent som fokuserat kommer att arbeta med det redaktionella arbetet som innebär allt från idéarbete, nyhetsvärdering, skriva artiklar och producera rörligt innehåll - från idé till publicerad slutprodukt i våra interna och externa kanaler. Du kommer också att vara med och arrangera digitala arrangemang, webbinarier och livesändningar.

I din roll som innehållsproducent jobbar du teambaserat i olika kommunikationsuppdrag tillsammans med kollegorna på kommunikation och verksamheten på CSN.

Är du en vass skribent med nyhetsnäsa som också fixar den rörliga innehållsproduktionen kanske det här är jobbet för dig?

Vi söker dig som:


• har 1 års erfarenhet av arbete inom kommunikations- och mediabranschen
• har akademisk utbildning inom kommunikation eller journalistik
• är en mycket god skribent som kan skriva klarspråk
• har aktuell erfarenhet av att formulera, paketera och anpassa budskap efter kanal, syfte, målgrupp och behov
• har aktuell erfarenhet av att producera innehåll för webb i form av artiklar, ljud, rörligt och video
• arbetar obehindrat i PhotoShop och Premiere Pro

Det är meritarande med:


• Aktuell erfarenhet av att arbeta med moderna publiceringsverktyg

Vem är du som person

Som person tar du ansvar för din uppgift samt arbetar bra tillsammans med andra. För att lyckas i rollen krävs det att du är utårtiktad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang.

Utöver det har du en förmåga att sed vad som behöver förbättras och kan vara med att utveckla verksamheten. Du har lätt för att anpassa dig till förändrade omständigheter och ser möjligheterna i förändringar.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

CSN finns på 11 orter i Sverige så resor till våra kontor kommer att förkomma i rollen. 

Placeringsort för tjänsten är Sundsvall. 


Anställningsform
Visstidsanställning till 31 december 2023. 

Omfattning
Heltid


Önskat startdatum
Tillträde enligt överenskommelse.

Referens
HR/2023:35


Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2023-03-24.


 
Läs om våra förmåner.

Övrigt

Handlingar i anställningsärenden hos en myndighet är allmänna handlingar som kan komma att lämnas ut på begäran. Dina personuppgifter behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Läs mer om vår rekryteringsprocess.

Vi undanber oss alla erbjudanden om rekryterings- och annonshjälp.

Ansök nu

Innehållsproducent med kundfokus (visstid)

Informatör/Kommunikatör
Läs mer Mar 15
På CSN administrerar vi det svenska studiestödet. Vi bidrar till att förverkliga människors drömmar och mål, varje dag. CSN finns på elva orter i Sverige och vårt huvudkontor ligger i Sundsvall.

Inom CSN agerar vi utifrån ett tillitsbaserat förhållningssätt och vill ge alla medarbetare möjligheten att växa och utmanas. CSN är i ständig utveckling och det är också alla vi som jobbar här. Arbetsglädjen hos våra medarbetare är viktig. Som anställd på CSN ska du kunna förena arbete med fritid och ha en bra balans i livet. Vi erbjuder bland annat flexibla arbetstider och möjlighet till distansarbete.Kom och bli en del av laget CSN och gör studier möjligt tillsammans med oss på kommunikation! Nu söker vi en engagerad och idérik innehållsproducent för att förstärka i vårt viktiga innehållsarbete.

Det händer mycket på CSN. Hos oss på kommunikation innebär det bland annat att vi just nu behöver förstärka vår innehållsproduktion. Därför söker vi nu en innehållsproducent som fokuserat kommer att arbeta med det redaktionella arbetet som innebär allt från idéarbete, nyhetsvärdering, skriva artiklar och producera rörligt innehåll - från idé till publicerad slutprodukt i våra interna och externa kanaler. Du kommer också att vara med och arrangera digitala arrangemang, webbinarier och livesändningar.

I din roll som innehållsproducent jobbar du teambaserat i olika kommunikationsuppdrag tillsammans med kollegorna på kommunikation och verksamheten på CSN.

Är du en vass skribent med nyhetsnäsa som också fixar den rörliga innehållsproduktionen kanske det här är jobbet för dig?

Vi söker dig som:


• har 1 års erfarenhet av arbete inom kommunikations- och mediabranschen
• har akademisk utbildning inom kommunikation eller journalistik
• är en mycket god skribent som kan skriva klarspråk
• har aktuell erfarenhet av att formulera, paketera och anpassa budskap efter kanal, syfte, målgrupp och behov
• har aktuell erfarenhet av att producera innehåll för webb i form av artiklar, ljud, rörligt och video
• arbetar obehindrat i PhotoShop och Premiere Pro

Det är meritarande med:


• Aktuell erfarenhet av att arbeta med moderna publiceringsverktyg

Vem är du som person

Som person tar du ansvar för din uppgift samt arbetar bra tillsammans med andra. För att lyckas i rollen krävs det att du är utårtiktad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang.

Utöver det har du en förmåga att sed vad som behöver förbättras och kan vara med att utveckla verksamheten. Du har lätt för att anpassa dig till förändrade omständigheter och ser möjligheterna i förändringar.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

CSN finns på 11 orter i Sverige så resor till våra kontor kommer att förkomma i rollen. 

Placeringsort för tjänsten är Sundsvall. 


Anställningsform
Visstidsanställning till 31 december 2023. 

Omfattning
Heltid


Önskat startdatum
Tillträde enligt överenskommelse.

Referens
HR/2023:35


Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2023-03-24.


 
Läs om våra förmåner.

Övrigt

Handlingar i anställningsärenden hos en myndighet är allmänna handlingar som kan komma att lämnas ut på begäran. Dina personuppgifter behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Läs mer om vår rekryteringsprocess.

Vi undanber oss alla erbjudanden om rekryterings- och annonshjälp.

Ansök nu

Stabschef till CSN

Administrativ chef
Läs mer Feb 27
På CSN administrerar vi det svenska studiestödet. Vi bidrar till att förverkliga människors drömmar och mål, varje dag. CSN finns på elva orter i Sverige och vårt huvudkontor ligger i Sundsvall.

Inom CSN agerar vi utifrån ett tillitsbaserat förhållningssätt och vill ge alla medarbetare möjligheten att växa och utmanas. CSN är i ständig utveckling och det är också alla vi som jobbar här. Arbetsglädjen hos våra medarbetare är viktig. Som anställd på CSN ska du kunna förena arbete med fritid och ha en bra balans i livet. Vi erbjuder bland annat flexibla arbetstider och möjlighet till distansarbete.Avdelningen Staben för utveckling och kommunikation ansvarar för att styra och ge stöd i frågor om styrning, planering och uppföljning av myndighetens verksamhet. Avdelningen har också i uppdrag att samordna myndighetens process för intern styrning och kontroll, vilket bland annat inkluderar att följa upp genomförda åtgärder med anledning av intern och extern revision, tillhandahålla styrning och stöd kring interna styrdokument m.m. Nu söker vi en stabschef till avdelningen.

Arbetsuppgifter

Som stabschef verkar du inom hela organisationen i planerings-, uppföljnings- och utvecklingsfrågor. Du har en strategisk och övergripande roll för verksamheten med budget-, resultat- och personalansvar.

I arbetet ingår även operativa delar som att förbereda, koordinera, samordna och genomföra strategiska och taktiska uppdrag inom verksamheten samt utveckla, dokumentera och följa upp arbetet. Exempel på uppdrag är utvecklingsinsatser, utredningar, rapporter, PM och presentationer. 

Rollen innebär att du utvecklar och driver verksamheten på ett rättssäkert sätt samt engagerar, motiverar, utvecklar och skapar förutsättningar för dina medarbetare så att verksamheten når CSN:s uppsatta vision och inriktningar.

Som stabschef ingår du i myndighetens ledningsgrupp.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:


• akademisk utbildning, gärna med samhällsvetenskaplig inriktning t.ex. juridik, ekonomi eller statskunskap eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant.
• minst fem års aktuell chefserfarenhet på strategisk nivå inom statlig myndighet i en roll som har inneburit budget- och personalansvar.
• flerårig aktuell erfarenhet av att leda och verka genom andra chefer.
• erfarenhet av den statliga planerings- och budgetprocessen och av samspelet mellan departement och myndighet.
• erfarenhet av strategiskt förändringsarbete inom statlig myndighet.
• erfarenhet av att arbeta med tillitsbaserad ledning och styrning som förhållningssätt.
• mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift.
• goda kunskaper i engelska i tal och skrift.
• god vana av MS-Office (Excel, Outlook, Word och PowerPoint).

Du är en ledare som motiverar och förser andra med de befogenheter som krävs för att nå effekter i enlighet med vårt uppdrag samt skapar engagemang och delaktighet. Som person är du stabil, har självinsikt och är trygg i dig själv. Du har en förmåga att se helheten och du tar hänsyn till det större perspektivet samt ser till verksamhetens bästa i agerande och beslut. För att lyckas i rollen kommunicerar du på ett tydligt sätt, du säkerställer att budskap når fram, involverar andra i arbetet samt så att förväntningar är klara för alla berörda parter. Du arbetar bra med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du har en förmåga att arbeta mot uppsatta mål och trivs med att utveckla och förbättra verksamheten.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsform

Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning kan komma att tillämpas.

CSN tillämpar tidsbegränsade chefsuppdrag.

Omfattning

Heltid

Önskat startdatum

Tillträde enligt överenskommelse

Referens

HR/2023:18

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2023-03-19.

Den som är aktuell för tjänsten kommer att genomgå en säkerhetskontroll.

Din placeringsort är enligt överenskommelse på något av våra kontor. 

Läs om våra förmåner.

Övrigt

Handlingar i anställningsärenden hos en myndighet är allmänna handlingar som kan komma att lämnas ut på begäran. Dina personuppgifter behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Läs mer om vår rekryteringsprocess.

Vi undanber oss alla erbjudanden om rekryterings- och annonshjälp.

Ansök nu

IT-arkitekt

IT-arkitekt/Lösningsarkitekt
Läs mer Feb 14
På CSN administrerar vi det svenska studiestödet. Vi bidrar till att förverkliga människors drömmar och mål, varje dag. CSN finns på elva orter i Sverige och vårt huvudkontor ligger i Sundsvall.

Vi leder och styr med tillit som förhållningssätt och vill ge alla medarbetare möjligheten att växa och utmanas. CSN är i ständig utveckling och det är också alla vi som jobbar här. Arbetsglädjen hos våra medarbetare är viktig. Som anställd på CSN ska du kunna förena arbete med fritid och ha en bra balans i livet. Vi erbjuder bland annat flexibla arbetstider och möjlighet till distansarbete.

På CSN:s IT-avdelning är vi stolta över att leverera kundanpassade och moderna IT-lösningar för att göra studier möjligt. Vår IT-avdelning består av ca 200 medarbetare som jobbar tillsammans i olika team. Vi tar oss an vårt uppdrag med stort engagemang och lojalitet. Det bidrar bland annat till att vi ständigt kan stärka vår kompetens och utveckling inom avdelningen.Arbetsuppgifter

Som IT arkitekt på CSN arbetar du nära verksamheten och tar ansvar för att säkerställa hållbara IT lösningar över tid. En viktig del i ditt arbete är att medverka i och driva på förflyttning till ny teknik och samtidigt verka för säkerhet och stabilitet. 

Med en bra IT-arkitektur erbjuds verksamheten stabila plattformar att agera utifrån. Som it-arkitekt identifierar och värderar du kraven för att bygga kostnadseffektiva och flexibla it-stöd. Du kommer att ha en viktig roll i ett agilt team och samverka med flera andra team hos CSN.

Rent praktiskt garanterar du kvaliteten på lösningen och ser till att faktorer som prestanda, förvaltning och skalbarhet hålls på tillräcklig hög nivå. Vid nya lösningar säkrar du att de är anpassningsbara mot andra för att bilda komplett system.

Tillsammans med teamet arbetar du och bidrar med kunskap och erfarenhet till att visualisera, definiera och skapa lösningar med de senaste teknologierna.

Placeringsort kan vara Sundsvall, Stockholm, Gävle, Linköping, Göteborg eller Lund.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen ser vi att du har:


• Relevant högskoleutbildning med it-inriktning (t.ex. civilingenjör med datainriktning eller systemvetenskaplig utbildning), eller arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig 
• Flera års erfarenhet av att utveckla IT-lösningar
• Erfarenhet och stor förståelse för utvecklingsarbetets alla faser
• Erfarenhet av att arbeta med agilt arbetssätt
• Erfarenhet av att ta fram lösningsförslag samt design- och konstruktionsmönster vid applikationsutveckling
• Aktuell erfarenhet av ledande roll inom systemutvecklingsuppdrag såsom lead developer, mjukvaruarkitekt och/eller lösningsarkitekt i minst 3 år

Vidare har du mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift samt goda kunskaper i engelska. Du har även goda kunskaper i Microsoft Officepaketet (Word, Excel, Outlook och PowerPoint).

Det är meriterande om du har:


• IT-arkitekt certifikat
• Erfarenhet av javaprogrammering
• Erfarenhet av nära samarbete med verksamhet/beställare och att omsätta verksamhetens behov till hållbara tekniska lösningar
• Erfarenhet av containerplattformar, t.ex. Red Hat, OpenShift, Kubernetes, Docker
• Erfarenhet av Microservices-arkitektur
• Erfarenhet av systemförnyelse 

Vi lägger mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Du tar stort ansvar för din uppgift, strukturerar ditt angreppssätt och driver dina processer vidare. Du ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Du förstår din roll men ser till verksamhetens bästa i ditt agerande och i dina beslut. Du arbetar bra tillsammans med andra och har ett lyhört och smidigt sätt där du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du har inga problem med att ta initiativ och kan sätta igång aktiviteter och uppnår resultat. Du har en kreativ förmåga och kommer med egna idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor. Du har ett nytänkande som kan omsättas praktiskt och leder till resultat.

Är du den vi söker? Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform
Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning kan komma att tillämpas.

Omfattning
Heltid

Önskat startdatum
Tillträde enligt överenskommelse.

Referens
HR/2023:15

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2023-03-05

Läs om våra förmåner.

Övrigt

Handlingar i anställningsärenden hos en myndighet är allmänna handlingar som kan komma att lämnas ut på begäran. Dina personuppgifter behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Läs mer om vår rekryteringsprocess.

Vi undanber oss alla erbjudanden om rekryterings- och annonshjälp.

Ansök nu

Systemutvecklare till CM-teamet på CSN

Systemutvecklare/Programmerare
Läs mer Jan 31
På CSN administrerar vi det svenska studiestödet. Vi bidrar till att förverkliga människors drömmar och mål, varje dag. CSN finns på elva orter i Sverige och vårt huvudkontor ligger i Sundsvall.

Vi leder och styr med tillit som förhållningssätt och vill ge alla medarbetare möjligheten att växa och utmanas. CSN är i ständig utveckling och det är också alla vi som jobbar här. Arbetsglädjen hos våra medarbetare är viktig. Som anställd på CSN ska du kunna förena arbete med fritid och ha en bra balans i livet. Vi erbjuder bland annat flexibla arbetstider och möjlighet till distansarbete.

På CSN:s IT-avdelning är vi stolta över att leverera kundanpassade och moderna IT-lösningar för att göra studier möjligt. Vår IT-avdelning består av ca 200 medarbetare som jobbar tillsammans i olika team. Vi tar oss an vårt uppdrag med stort engagemang och lojalitet. Det bidrar bland annat till att vi ständigt kan stärka vår kompetens och utveckling inom avdelningen.Vi söker nu drivna utvecklare till vårt CM-team. 

CSN är mitt i förändringsresa för att etablera nya plattformar och agila arbetssätt där CI/CD är en naturlig del. Du ingår i ett team som både bidrar och verkar för en effektiv IT-utvecklingsprocess, som just nu genomgår en modernisering och kulturell förflyttning mot DevOps, där du skapar förutsättningar genom att främja och förbättra hur våra team arbetar med automatisering, där vi säkerställer kontinuerlig teknisk integration med hög kvalitet och säkerhet.

Arbetsuppgifter

Arbetet utförs tillsammans med några av våra mest erfarna utvecklare som arbetar med att effektivisera och automatisera vår IT-utvecklingsprocess från incheckad kod till installation.

Gruppen du kommer att ingå i vidareutvecklar och förbättrar CSN:s versionshanterings- och leveransverktyg. De ansvarar också för arbetsprocesser för styrning av incheckad mjukvara, koordinering av beroenden mellan mjukvarukomponenter, systembyggen, bransch- och mergeplanering av pågående utveckling och kundleveranser inkl. mjukvarupaketering.

Du arbetar i eller nära våra utvecklingsteam och tillsammans med vår driftsorganisation för att få snabb återkoppling på hur vi kan förbättra vår automatisering enligt teamens behov.

I din roll ingår också att tillsammans med teamet vidareutveckla vår strategi inom Continuous Delivery. Du förväntas aktivt identifiera och föreslå förbättringar i våra arbetssätt och du kommer att utvärdera, testa samt införa nya metoder och verktyg inom området. Att informera, utbilda och stödja våra utvecklingsteam kommer att vara en del av arbetet.

Vi erbjuder dig utvecklande arbetsuppgifter med goda möjligheter till omvärldsbevakning, kompetenshöjning och spännande innovationsarbete. 

Placeringsort kan vara Sundsvall, Gävle, Linköping, Göteborg eller Lund.

Kvalifikationer 

Vi söker dig som har: 


• eftergymnasial utbildning inom IT t.ex. datateknik eller systemvetenskap (t.ex. med teknologie kandidatexamen inom datateknik), alternativt arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
• flera års erfarenhet av IT-systemutveckling, stor förståelse för utvecklingsarbetets alla faser.
• erfarenhet av Agil systemutveckling
• arbetat med Continuous Delivery och automatisering under de senaste åren.
• aktuell erfarenhet av automatiserings/CI-verktyg t ex Jenkins, Bamboo, Tekton
• erfarenhet av containerbaserade leveranser (Kubernetes, OpenShift, Docker, HELM)
• erfarenhet av versionshanteringsverktyg t ex Git, Apache Subversion
• erfarenhet av Linux


Du uttrycker dig mycket väl i tal och skrift på svenska och har god kunskaper i engelska.

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av:


• Automatisering av infrastruktur (t ex Ansibel, Chef, Puppet, SALT el motsv)
• Arbetat med IT-drift
• Infrastruktur som kod
• Testautomatisering
• Java eller C# programmering

Som person arbetar du bra med andra människor, är lyhörd i dina relationer, lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt och smidigt sätt. Du arbetar bra med komplexa frågor med en god analytisk förmåga och löser komplicerade problem genom att succesivt bryta ner dem i dess beståndsdelar. Du är utvecklingsinriktad och arbetar ständigt med att utveckla och förbättra verksamheten och har förmågan att se vad som behöver förbättras. Du förblir motiverad och effektiv trots motgångar och säkerställer att arbetet flyter på tills projekt är avslutade eller resultat är uppnådda.


Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Anställningsform
Tillsvidareanställning, provanställning kan komma att tillämpas

Referens
HR/2023:7

Omfattning
Heltid


Önskat startdatum
Enligt överenskommelse


Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2023-02-21.


Läs om våra förmåner.

Övrigt

Handlingar i anställningsärenden hos en myndighet är allmänna handlingar som kan komma att lämnas ut på begäran. Dina personuppgifter behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Läs mer om vår rekryteringsprocess.

Vi undanber oss alla erbjudanden om rekryterings- och annonshjälp.

Ansök nu

Supporttekniker vid CSN servicedesk (vikariat)

Helpdesktekniker/Supporttekniker
Läs mer Feb 6
På CSN administrerar vi det svenska studiestödet. Vi bidrar till att förverkliga människors drömmar och mål, varje dag. CSN finns på elva orter i Sverige och vårt huvudkontor ligger i Sundsvall.

Vi leder och styr med tillit som förhållningssätt och vill ge alla medarbetare möjligheten att växa och utmanas. CSN är i ständig utveckling och det är också alla vi som jobbar här. Arbetsglädjen hos våra medarbetare är viktig. Som anställd på CSN ska du kunna förena arbete med fritid och ha en bra balans i livet. Vi erbjuder bland annat flexibla arbetstider och möjlighet till distansarbete.

På CSN:s IT-avdelning är vi stolta över att leverera kundanpassade och moderna IT-lösningar för att göra studier möjligt. Vår IT-avdelning består av ca 200 medarbetare som jobbar tillsammans i olika team. Vi tar oss an vårt uppdrag med stort engagemang och lojalitet. Det bidrar bland annat till att vi ständigt kan stärka vår kompetens och utveckling inom avdelningen.Vi söker en supporttekniker som vill vara med och bidra i vårt engagerade och väl sammansvetsade servicedeskteam. Inom teamet säkerställer du att CSN:s medarbetare får snabb och effektiv service vid varje kontakt med servicedesk avseende datorer, tillhörande programvaror och kringutrustning. Vidare hanterar Servicedesken vid behov även behörighetstilldelning och lösenordsbyte för myndigheten.

En vanlig dag för handlar främst om att ta emot och lösa ärenden som kommer in via i första hand telefon, men även via webbformulär. Du löser så mycket som möjligt i första kontakt, och ärenden som inte kan lösas direkt skickar du vidare till vår leverantör, eller till andra kollegor på IT-avdelningen för djupare felsökning. Du bidrar även i förbättrings- och utvecklingsarbetet av servicedeskens verksamhet.

I gruppen som helhet är vi ca 15 personer bestående av drifttekniker, supporttekniker, incident manager, change manager, verksamhetsutvecklare och infrastrukturarkitekt, och i gruppen jobbar vi nära tillsammans för att säkerställa drift och support för CSN:s medarbetare och kunder.

Kvalifikationer 

Vi söker dig som har


• akademisk utbildning med inriktning mot IT, alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet som är relevant för uppdraget (arbetsgivaren bedömer vad som är relevant)
• minst sex månaders aktuell erfarenhet av att arbeta med IT-support via telefon, ärendehanteringssystem, mail, etc. i en IT-organisation
• mycket goda kunskaper i tal och skrift på svenska och goda kunskaper i tal och skrift på engelska.

Vi ser det som meriterande om du har aktuell erfarenhet av


• att ge fjärrsupport via verktyg som t.ex. MSRA och Skype
• metodisk felsökning och felavhjälpning av klientdatorer och kringutrustning
• att arbeta utifrån ITIL-processer, framför allt Incident, Problem, Change och Request management, eller motsvarande utbildning
• administration av behörigheter och konton i Active Directory och MS Exchange
• att ge support för Windows 10, MS Office, produkter för fjärruppkoppling via VPN, samt samarbetsverktyg så som t.ex. Skype eller liknande
• arbete inom CSN:s IT-organisation.


Som medarbetare i servicedesken är du lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande samt har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter, driver ditt arbete framåt, har ett strukturerat arbetssätt, du kommunicerar på ett tydligt sätt, och du behåller lugnet även i stressiga situationer. Ditt samarbete med kollegorna i servicedeskteamet fungerar väl, såväl som med din gruppchef, övriga i gruppen, samt andra samarbetspartners.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsform
Tidsbegränsad anställning, till och med 2024-09-30

Omfattning
Heltid

Önskat startdatum
Enligt överenskommelse

Referens
HR/2022:182

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast den 19 februari 2023

Vår rekryteringsprocess

CSN jobbar med ansökan utan personligt brev, istället för ditt personliga brev ber vi dig att svara på ett antal frågor. Arbetsprov och arbetspsykologiska tester kan komma att användas som en del i rekryteringsprocessen.


Läs om våra förmåner.

Övrigt

Handlingar i anställningsärenden hos en myndighet är allmänna handlingar som kan komma att lämnas ut på begäran. Dina personuppgifter behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Läs mer om vår rekryteringsprocess.

Vi undanber oss alla erbjudanden om rekryterings- och annonshjälp.

Ansök nu

Språkvårdare med kundfokus (vikariat)

Informatör/Kommunikatör
Läs mer Feb 8
På CSN administrerar vi det svenska studiestödet. Vi bidrar till att förverkliga människors drömmar och mål, varje dag. CSN finns på elva orter i Sverige och vårt huvudkontor ligger i Sundsvall.

Vi leder och styr med tillit som förhållningssätt och vill ge alla medarbetare möjligheten att växa och utmanas. CSN är i ständig utveckling och det är också alla vi som jobbar här. Arbetsglädjen hos våra medarbetare är viktig. Som anställd på CSN ska du kunna förena arbete med fritid och ha en bra balans i livet. Vi erbjuder bland annat flexibla arbetstider och möjlighet till distansarbete.Vill du bli en del av vårt lag? Vi söker nu en engagerad språkvårdare med kundfokus som vill vara med och utveckla klarspråksarbetet på CSN.

Dina arbetsuppgifter

Som språkvårdare på CSN jobbar du med att förenkla kundernas möten med CSN och ser till att vårt språk är enkelt, vårdat och begripligt. Förutom att du själv arbetar med textproduktion och textgranskning hjälper du även till att stötta och utbilda andra skribenter på CSN.
Eftersom den största delen av CSN:s kundmöten är digitala kommer du att jobba mycket med våra digitala tjänster. I det arbetet bidrar du till en intuitiv användarupplevelse där det är lätt för kunderna att göra rätt.

Dina kollegor

Du kommer att tillhöra CSN:s kommunikationsenhet som ansvarar för myndighetens kommunikations- och mediearbete. På enheten finns även kompetens inom kommunikation, journalistik, webb, sociala medier och grafisk form. 

Vad vi söker

Vi söker dig som är


• Examinerad språkkonsult från språkkonsultprogrammet.
• En mycket god skribent som kan skriva klarspråk.
• Skicklig och noggrann skribent som är van att både skapa nytt innehåll och bearbeta stora textmassor.

Det är meriterande om du


• Kan skriva och granska texter på engelska.
• Har erfarenhet av att arbeta som professionell språkvårdare.
• Har erfarenhet av att driva och samordna textarbete i projekt och uppdrag.
• Har erfarenhet av att jobba med innehåll för webbplatser och tjänster.
• Har erfarenhet av att driva språkutveckling inom en organisation.
• Har erfarenhet av att arbeta inom offentlig sektor (stat, kommun och region)

Vem är du

Vi tror att du är en person som tar initiativ, sätter i gång aktiviteter och uppnår resultat. Du samarbetar bra tillsammans med andra och är självgående. Du förstår de fackmässiga aspekterna i arbetet och planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du har god förståelse för hur man tar till sig kunskap och människors olika förutsättningar samt anpassar sättet att förmedla budskap till mottagaren.

För att du ska trivas i vårt gäng tror vi att du är en social och drivande person som gillar att ta ansvar och samverka med andra. Du har ett starkt fokus på kundens upplevelse och kan stå upp för det du tycker. Du är generös med din kunskap, vågar prova nya saker och kan skratta tillsammans med oss när saker inte riktigt går som det var tänkt.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


Anställningsform
Vikariat 1 år

Omfattning
Heltid

Önskat startdatum
Tillträde så snart som möjligt.

Referens
HR/2023:25

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2023-02-16.


 
Läs om våra förmåner.

Övrigt

Handlingar i anställningsärenden hos en myndighet är allmänna handlingar som kan komma att lämnas ut på begäran. Dina personuppgifter behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Läs mer om vår rekryteringsprocess.

Vi undanber oss alla erbjudanden om rekryterings- och annonshjälp.

Ansök nu

IT-specialist som ansvarig för Certifikats- och domänfunktionen

IT-samordnare
Läs mer Jan 13
På CSN administrerar vi det svenska studiestödet. Vi bidrar till att förverkliga människors drömmar och mål, varje dag. CSN finns på elva orter i Sverige och vårt huvudkontor ligger i Sundsvall.

Vi leder och styr med tillit som förhållningssätt och vill ge alla medarbetare möjligheten att växa och utmanas. CSN är i ständig utveckling och det är också alla vi som jobbar här. Arbetsglädjen hos våra medarbetare är viktig. Som anställd på CSN ska du kunna förena arbete med fritid och ha en bra balans i livet. Vi erbjuder bland annat flexibla arbetstider och möjlighet till distansarbete.

På CSN:s IT-avdelning är vi stolta över att leverera kundanpassade och moderna IT-lösningar för att göra studier möjligt. Vår IT-avdelning består av ca 200 medarbetare som jobbar tillsammans i olika team. Vi tar oss an vårt uppdrag med stort engagemang och lojalitet. Det bidrar bland annat till att vi ständigt kan stärka vår kompetens och utveckling inom avdelningen.Nu söker vi en IT-specialist som ansvarig för myndighetens blivande Certifikats- och domänfunktion. Som sådan räknar vi med att du är en fena på administration och kommunikation samt att du dessutom besitter stor kompetens inom området.

Arbetsuppgifter

Som IT-specialist med ansvar för Certifikats- och domänfunktionen kommer du att få möjlighet att bygga upp rutiner, processer och riktlinjer i syfte att skapa en effektiv samt säker certifikats- och domänhantering på myndigheten. Målsättningen är också att följa CSN:s sourcingstrategi så långt det går även inom detta område. Vår IT-drift är sedan länge outsourcad, vilket är bra för dig i din roll att ha koll på både ur ett tekniskt och administrativt perspektiv. Du kommer också att få hantera andra typer av leverantörsfrågor då det gäller anskaffning av certifikat och domäner.

Rekryteringen har sin grund i den utredning som pågått i ett år om myndighetens certifikat, domäner och önskade hantering. Här har befintliga certifikat och domäner kartlagts, principer för ägandeskap tagits fram, informationsinsatser genomförts, funktionen beskrivits och en strategi för anskaffning tagits fram. För dig innebär detta att grunden är lagd, men att de fortfarande finns mycket spännande kvar att utveckla.

Ansvaret för de olika certifikaten och domänerna bor inte i funktionen, utan i de olika verksamheterna inom CSN. Det är även de som ska säkra att t.ex. certifikaten inte går ut och att de installeras i tid. I din roll kommer du att kommunicera med de olika verksamheterna för att säkra och utveckla dagens certifikats- och domänhantering.

Exempel på arbetsuppgifter som ingår i tjänsten:


• Göra strategiska och taktiska val av certifikats- och domänlösningar samt av utfärdare.
• Införskaffa och administrera beställningar av certifikat och domäner.
• Ta fram budget.
• Göra uppföljningar.
• Göra utredningar.
• Förändringsleda och kommunicera kring ansvar, arbetssätt, rutiner, processer och riktlinjer.
• Fånga krav kopplade till funktionen.Kvalifikationer

För att lyckas i rollen ser vi att du har:


• Relevant högskoleutbildning (minst 180 hp) eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer motsvarande. Alternativt arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som motsvarande.
• Minst 3 års aktuell erfarenhet av att ha jobbat med domäner och Active directory
• Minst 3 års aktuell erfarenhet av certifikatsadministrering
• Minst 3 års aktuell erfarenhet av teknisk certifikatshantering
• Minst 3 års aktuell erfarenhet av leverantörshantering (inkl. beställning, uppföljning och avtal)

Vidare har du mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift samt goda kunskaper i engelska. Du har även goda kunskaper i Microsoft Officepaketet (Word, Excel, Outlook och PowerPoint).

Det är meriterande om du har:


•  Aktuell erfarenhet av ITIL
•  Aktuell erfarenhet av agila arbetssätt
•  Aktuell arbetslivserfarenhet av offentlig sektor
•  Aktuell erfarenhet av outsourcad IT-drift

Vi lägger mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper.
För att trivas i rollen som ansvarig för Certifikats- och domänfunktionen behöver du vara bra på muntlig kommunikation inklusive att lyssna in motparten och förstå hens behov. Att vara tydlig är av stor vikt så att budskap och förväntningar går fram. Du behöver också vara självgående och strukturerad så att du på egen hand kan lägga upp arbetet effektivt och driva processerna vidare. För rollen är även dina specialistkunskaper inom området essentiella då du förväntas vara väl införstådd i de fackmässiga aspekterna och därmed kunna utgöra en kunskapsresurs för andra inom certifikats- och domänområdet.

Placeringsort för tjänsten kan vara Sundsvall, Stockholm, Linköping, Göteborg eller Lund.

Är du den vi söker? Välkommen med din ansökan!

Anställningsform
Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning kan komma att tillämpas.
 

Omfattning
Heltid
 

Önskat startdatum
Tillträde enligt överenskommelse.
 

Referens
HR/2022:173Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2023-02-05

Läs om våra förmåner.

Övrigt

Handlingar i anställningsärenden hos en myndighet är allmänna handlingar som kan komma att lämnas ut på begäran. Dina personuppgifter behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Läs mer om vår rekryteringsprocess.

Vi undanber oss alla erbjudanden om rekryterings- och annonshjälp.

Ansök nu

Lösningsarkitekt infrastruktur med inriktning mot övervakning

IT-arkitekt/Lösningsarkitekt
Läs mer Dec 21
På CSN administrerar vi det svenska studiestödet. Vi bidrar till att förverkliga människors drömmar och mål, varje dag. CSN finns på elva orter i Sverige och vårt huvudkontor ligger i Sundsvall.

Vi leder och styr med tillit som förhållningssätt och vill ge alla medarbetare möjligheten att växa och utmanas. CSN är i ständig utveckling och det är också alla vi som jobbar här. Arbetsglädjen hos våra medarbetare är viktig. Som anställd på CSN ska du kunna förena arbete med fritid och ha en bra balans i livet. Vi erbjuder bland annat flexibla arbetstider och möjlighet till distansarbete.

På CSN:s IT-avdelning är vi stolta över att leverera kundanpassade och moderna IT-lösningar för att göra studier möjligt. Vår IT-avdelning består av ca 200 medarbetare som jobbar tillsammans i olika team. Vi tar oss an vårt uppdrag med stort engagemang och lojalitet. Det bidrar bland annat till att vi ständigt kan stärka vår kompetens och utveckling inom avdelningen.

Vi söker en lösningsarkitekt som gärna har erfarenhet av övervakningslösningar och säkerhet, och som inte drar sig för att beskriva, förklara och lösa tekniskt utmanande frågeställningar i komplexa sammanhang för olika mottagare. Du blir en viktig spelare i vårt väl sammansvetsade IT-driftteam där vi jobbar med framför allt drift, övervakning och förvaltning, samt även i arbetet tillsammans med övriga arkitekter och andra roller och forum. I gruppen som helhet är vi ca 15 personer bestående av drifttekniker, supporttekniker, incident manager, change manager och verksamhetsutvecklare. Vi jobbar nära tillsammans för att säkerställa drift och support för CSN:s medarbetare och kunder.

Arbetsuppgifter

Som Lösningsarkitekt inom infrastruktur med inriktning mot övervakning arbetar du med att vidareutveckla framför allt CSN:s övervakningsstrategi, arkitektur och lösningar, men även inom andra delar av infrastrukturen. Fokus är att att möta kraven på tillgänglighet, stabilitet, effektivitet och säkerhet, samt att säkerställa att rätt lösningar implementeras ur ett infrastrukturperspektiv. Du ansvarar för att säkerställa att arkitekturen stödjer, följer och skapar förutsättningar för CSN:s tekniska mål och utmaningar, samt att hjälpa oss att möta omvärldsförändringar. En del av arbetet består av att bygga relationer inom CSN där du ger råd, stöd och inriktningar gällande tekniska lösningar.

Du deltar även i gruppens arbete med att identifiera och föreslå förbättringar i våra arbetssätt och i att utveckla vår verksamhet.

Kvalifikationer 

För att lyckas i rollen ser vi att du har:


• examen från högskola/universitet inom IT eller erfarenheter/kvalifikationer som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
• aktuell erfarenhet som lösningsarkitekt inom infrastruktur i en större organisation
• aktuell erfarenhet av systemmodellering
• har kunskaper om ramverket ITIL och dess processer, framför allt incident, problem, change samt release

Tjänsten kräver även att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och ha förmågan att ta del av dokumentation samt uttrycka dig i tal på engelska. Du har även goda kunskaper i Microsoft Officepaketet (Word, Excel, Outlook och PowerPoint) samt i Visio.

Det är meriterande om du har utbildning och/eller erfarenhet inom IT-säkerhet, samt praktisk och aktuell erfarenhet av:


• övervakning av applikationer, infrastruktur och säkerhet
• logg, logganalys och produkter för detta (Splunk, Elastic, etc.)
• scriptspråk (Javascript, Python, Bash, PowerShell, etc.)
• Unix/Linux eller Windows server


För att trivas som lösningsarkitekt hos oss behöver du ha helhetssyn och kunna se på saker ur flera perspektiv. Du tar initiativ och tycker om att analysera och lösa komplexa frågeställningar och problem. Samtidigt samarbetar du bra med andra människor genom att lyssna och kommunicera på ett lyhört och smidigt sätt, och du drar dig inte för att tala engagerat och anpassat i olika möten, sammanhang och grupper.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsform
Tillsvidareanställning, provanställning kan komma att tillämpas

Omfattning
Heltid


Önskat startdatum
Tillträde enligt överenskommelse

Referens
HR/2022:77


Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2023-01-29Läs om våra förmåner.

Övrigt

Handlingar i anställningsärenden hos en myndighet är allmänna handlingar som kan komma att lämnas ut på begäran. Dina personuppgifter behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Läs mer om vår rekryteringsprocess.

Vi undanber oss alla erbjudanden om rekryterings- och annonshjälp.

Ansök nu

Lösningsarkitekt infrastruktur

IT-arkitekt/Lösningsarkitekt
Läs mer Dec 19
På CSN administrerar vi det svenska studiestödet. Vi bidrar till att förverkliga människors drömmar och mål, varje dag. CSN finns på elva orter i Sverige och vårt huvudkontor ligger i Sundsvall.

Vi leder och styr med tillit som förhållningssätt och vill ge alla medarbetare möjligheten att växa och utmanas. CSN är i ständig utveckling och det är också alla vi som jobbar här. Arbetsglädjen hos våra medarbetare är viktig. Som anställd på CSN ska du kunna förena arbete med fritid och ha en bra balans i livet. Vi erbjuder bland annat flexibla arbetstider och möjlighet till distansarbete.

Vi söker dig som är genuint teknikintresserad och brinner för att jobba med tekniskt utmanande frågeställningar. Du blir en viktig spelare i vårt team där vi jobbar med drift och förvaltning av våra tekniska miljöer. Vår grupp består av Teknikspecialister, Systemtekniker, DBA’er och Infrastrukturarkitekt där vi jobbar nära tillsammans för att säkerställa kvalitet i vår infrastruktur.

Arbetsuppgifter

Vi mixar daglig förvaltning och drift med medverkan i utvecklingsprojekt där vi stöttar med expertkunskap och teknik. Vi har under året transiterat verksamhetssystemet till en Linux plattform och tagit fram en ny Kubernetes plattform som målplattform för utveckling. Vi behöver därför växa för att på ett bra sätt ta hand om våra IT plattformar.

Vi söker en driven lösningsarkitekt som vill vara med och utveckla CSN:s infrastruktur och utveckla CSN:s segmenteringsstrategi. Du kommer att jobba i nära kontakt med infrastrukturtekniker, systemutvecklare och systemarkitekter för att säkerställa att rätt lösning implementeras ur ett infrastrukturperspektiv. Säkerhet är en viktig komponent, där du kommer att vara en viktig spelare för att uppfylla de behov som ställs.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen ser vi att du har:


• examen från högskola/universitet inom IT eller erfarenheter/kvalifikationer som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
• erfarenhet av systemmodellering
• erfarenhet om segmentering
• kunskap om lastbalansering
• erfarenhet av storskalig serverdrift, teknisk felanalys/åtgärd och ändringshantering
• kunskaper om ramverket ITIL och dess processer, framför allt incident, problem, change samt release

Vidare har du mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift samt goda kunskaper i engelska i tal och skrift. Du har även goda kunskaper i Microsoft Officepaketet (Word, Excel, Outlook och PowerPoint).

Det är meriterande om du har:


•  arbetat som lösningsarkitekt för uppsättning av infrastrukturlösningar
•  erfarenhet av Linux eller Windows server

Vi lägger mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper.

För att trivas i rollen som lösningsarkitekt hos oss behöver du vara initiativtagande, lättanpassad till ändrade omständigheter och se möjligheterna i förändringar. Gillar att analysera och bryta ner problem i sina beståndsdelar och lösa dessa. Arbeta bra med andra människor, relaterar sig till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötade med andra och har viljan att hjälpa andra.

Är du den vi söker? Välkommen med din ansökan!Anställningsform
Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning kan komma att tillämpas.Omfattning
HeltidÖnskat startdatum
Tillträde enligt överenskommelse.Referens
HR/2022:168Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2023-01-29


Läs om våra förmåner.

Övrigt

Handlingar i anställningsärenden hos en myndighet är allmänna handlingar som kan komma att lämnas ut på begäran. Dina personuppgifter behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Läs mer om vår rekryteringsprocess.

Vi undanber oss alla erbjudanden om rekryterings- och annonshjälp.

Ansök nu

Teamledare - server och kommunikation

IT-samordnare
Läs mer Dec 19
På CSN administrerar vi det svenska studiestödet. Vi bidrar till att förverkliga människors drömmar och mål, varje dag. CSN finns på elva orter i Sverige och vårt huvudkontor ligger i Sundsvall.

Vi leder och styr med tillit som förhållningssätt och vill ge alla medarbetare möjligheten att växa och utmanas. CSN är i ständig utveckling och det är också alla vi som jobbar här. Arbetsglädjen hos våra medarbetare är viktig. Som anställd på CSN ska du kunna förena arbete med fritid och ha en bra balans i livet. Vi erbjuder bland annat flexibla arbetstider och möjlighet till distansarbete.

På CSN:s IT-avdelning är vi stolta över att leverera kundanpassade och moderna IT-lösningar för att göra studier möjligt. Vår IT-avdelning består av ca 200 medarbetare som jobbar tillsammans i olika team. Vi tar oss an vårt uppdrag med stort engagemang och lojalitet. Det bidrar bland annat till att vi ständigt kan stärka vår kompetens och utveckling inom avdelningen.

Vi söker dig som är genuint teknikintresserad och brinner för att jobba med tekniskt utmanande frågeställningar. Du blir en viktig spelare i vårt team där vi jobbar med drift och förvaltning av våra tekniska miljöer. Vår grupp består av Teknikspecialister, Systemtekniker, DBA’er och Infrastrukturarkitekter, där vi jobbar nära tillsammans för att säkerställa kvalitet i vår infrastruktur.

Arbetsuppgifter

Vi mixar daglig förvaltning och drift, med medverkan i utvecklingsprojekt där vi stöttar med expertkunskap och teknik. Vi har under de senaste åren transiterat verksamhetssystemet till en Linux plattform och tagit fram en ny Kubernetes plattform som målplattform för utveckling. Vi behöver därför växa för att på ett bra sätt ta hand om våra IT plattformar.

Som teamledare för Server och kommunikations teamet är dina huvudsakliga ansvarsområden, daglig drift, förvaltning och vidareutveckling av CSN Server och kommunikationsmiljö. Du kommer även att ansvara för att interna rutiner och processer följs och att livscykelhantering utförs enligt plan. Rollen innehåller även en taktisk nivå där man förväntas ta fram underlag för kravställning, budget och avtalsförändringar. Du tillsammans med teamet säkerställer att planerade aktiviteter utförs enligt bästa förmåga.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen ser vi att du har:


• examen från högskola/universitet inom IT eller erfarenhet/kvalifikationer som arbetsgivaren bedömer som likvärdig 
• erfarenhet av storskalig serverdrift, teknisk felanalys/åtgärd och ändringshantering av servermiljöer
• kunskaper om ramverket ITIL och dess processer, framför allt incident, problem, change samt release
• erfarenheter av Linux och Windows operativ system 

Vidare har du mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift samt goda kunskaper i engelska. Du har även goda kunskaper i Microsoft Officepaketet (Word, Excel, Outlook och PowerPoint).

Det är meriterande om du har:


•  erfarenhet av att vara teamledare inom infrastrukturområdet
•  grundläggande förståelse inom IT-säkerhet

Vi lägger mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper.

För att trivas i rollen som teamledare hos oss behöver du vara trygg och stabil och ha självinsikt, vågar ta initiativ och sätta igång aktiviteter. Kunna styra förändringar när målen ändrar sig. Är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Har viljan och förmågan att hjälpa andra för att leverera lösningar.

Är du den vi söker? Välkommen med din ansökan! 

Anställningsform
Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning kan komma att tillämpas.Omfattning
HeltidÖnskat startdatum
Tillträde enligt överenskommelse.Referens
HR/2022:169Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2023-01-15


Läs om våra förmåner.

Övrigt

Handlingar i anställningsärenden hos en myndighet är allmänna handlingar som kan komma att lämnas ut på begäran. Dina personuppgifter behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Läs mer om vår rekryteringsprocess.

Vi undanber oss alla erbjudanden om rekryterings- och annonshjälp.

Ansök nu

Administratör med inriktning mot inköp till Sundsvall

Orderadministratör
Läs mer Dec 16
På CSN administrerar vi det svenska studiestödet. Vi bidrar till att förverkliga människors drömmar och mål, varje dag. CSN finns på elva orter i Sverige och vårt huvudkontor ligger i Sundsvall.

Vi leder och styr med tillit som förhållningssätt och vill ge alla medarbetare möjligheten att växa och utmanas. CSN är i ständig utveckling och det är också alla vi som jobbar här. Arbetsglädjen hos våra medarbetare är viktig. Som anställd på CSN ska du kunna förena arbete med fritid och ha en bra balans i livet. Vi erbjuder bland annat flexibla arbetstider och möjlighet till distansarbete.

Nu söker vi en administratör med inriktning mot inköp.

ARBETSUPPGIFTER
Som administratör hos oss kommer du att arbeta med inköpsfrågor, framtagning av rapporter och verksamhetsuppföljning och administrativa uppgifter inom kontorserviceområdet. Inom enheten stödjer vi också myndighetens redovisningsenhet inom leverantörsfakturahanteringen.

I rollen förväntas du även bidra i arbetet med utveckling och förbättringar av administrativa rutiner och processer samt att kunna ge stöd till dina kollegor. Uppgifter såsom bemanning av receptionen och växel på huvudkontoret ingår också.

Du kommer tillhöra en enhet bestående av 14 medarbetare som tillsammans tillgodoser verksamhetens behov rörande registratur och arkiv, intern service, inköp, vaktmästeri och fysisk säkerhet. Du behöver vara serviceinriktad och en skicklig administratör, samtidigt som du är tålmodig och prestigelös. 

Exempel på arbetsuppgifter som ingår i tjänsten:


• Inköp och beställningar
• Leverantörsfakturahantering
• Sammanställningar inför verksamhetsuppföljning
• Utredningar och rapportering inom området
• Hantering av reseräkningar och utlägg
• Delta vid möten med enhetens interna kunder


KVALIFIKATIONER

För att lyckas i rollen ska du ha:


• eftergymnasial utbildning inom områden som är relevanta för tjänsten exempelvis ekonomi och inköp.
• minst 2 års aktuell erfarenhet av arbete som administratör inom inköp eller liknande roll exempelvis inköpsassistent.
• aktuell erfarenhet av kundservice både internt och externt.
• mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i både tal och skrift samt grundläggande kunskaper i engelska.

Det är meriterande om du har:


• erfarenhet av arbete som administratör inom offentlig verksamhet.
• erfarenhet av arbete med leverantörsreskontra. 
• kunskap och erfarenhet av arbete inom telefonväxelsystem och är tekniskt kunnig inom mobiltelefoni.

Övrigt  

Vi lägger mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att trivas i rollen som administratör hos oss är du driven och vill ta ansvar. Du är noggrann och strukturerad samt självgående. Utveckling och nya arbetsuppgifter är något du välkomnar och ser som spännande utmaningar och för att lyckas i rollen behöver du även vara social och ha lätt för att samarbeta.

Du är serviceinriktad och en skicklig administratör, samtidigt som du är tålmodig och prestigelös som person med en hög vilja att göra ett bra arbete. Vi ser det som en självklarhet att du trivs i en omväxlande roll med utmanande och varierande arbetsuppgifter. Du är kreativ och kommer gärna med nya idèer och angreppssätt.

Är du den vi söker? Välkommen med din ansökan!

Anställningsform
Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning kan komma att tillämpas. 

Omfattning
Heltid

Önskat startdatum
Tillträde enligt överenskommelse.

Referens
HR/2022:139

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2023-01-08 


Läs om våra förmåner.

Övrigt

Handlingar i anställningsärenden hos en myndighet är allmänna handlingar som kan komma att lämnas ut på begäran. Dina personuppgifter behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Läs mer om vår rekryteringsprocess.

Vi undanber oss alla erbjudanden om rekryterings- och annonshjälp.

Ansök nu

Systemtekniker Middleware - Sundsvall

Drifttekniker, data
Läs mer Nov 16
På CSN administrerar vi det svenska studiestödet. Vi bidrar till att förverkliga människors drömmar och mål, varje dag. CSN finns på elva orter i Sverige och vårt huvudkontor ligger i Sundsvall.

Vi leder och styr med tillit som förhållningssätt och vill ge alla medarbetare möjligheten att växa och utmanas. CSN är i ständig utveckling och det är också alla vi som jobbar här. Arbetsglädjen hos våra medarbetare är viktig. Som anställd på CSN ska du kunna förena arbete med fritid och ha en bra balans i livet. Vi erbjuder bland annat flexibla arbetstider och möjlighet till distansarbete.

På CSN:s IT-avdelning är vi stolta över att leverera kundanpassade och moderna IT-lösningar för att göra studier möjligt. Vår IT-avdelning består av ca 200 medarbetare som jobbar tillsammans i olika team. Vi tar oss an vårt uppdrag med stort engagemang och lojalitet. Det bidrar bland annat till att vi ständigt kan stärka vår kompetens och utveckling inom avdelningen.

Vi söker dig som är genuint teknikintresserad och brinner för att jobba med tekniskt utmanande frågeställningar. Du blir en viktig spelare i vårt team där vi jobbar med drift, förvaltning och utveckling av våra tekniska miljöer. Vår grupp består av Teknikspecialister, Systemtekniker, DBA’er och Infrastrukturarkitekt, där vi jobbar nära tillsammans för att säkerställa kvaliteten i vår infrastruktur.

Arbetsuppgifter

Vi mixar daglig förvaltning och drift med medverkan i utvecklingsprojekt där vi stöttar med expertkunskap och teknik. Vi har under året transiterat verksamhetssystemet till Linux plattform. Vi behöver därför växa för att på ett bra sätt för att ta hand om våra plattformar och samtidigt blicka framåt mot nästa generation i containerteknik.

Som systemtekniker är ditt huvudsakliga ansvarsområde, daglig drift, förvaltning och vidareutveckling av CSN Middleware miljö. Detta innebär bl a att du i enlighet med ITIL´s ramverk löser problem och incidenter, deltar i ändringshantering, testar, verifierar samt genomför kvalitetshöjande åtgärder inom vår dagliga produktion. I arbetsuppgifterna ingår att delta i projektarbete som representant för gruppen Infrastrukturteknik för att säkra produktion och nyutveckling. Det ingår även att driva förbättringsarbete och automatiseringar inom Middleware produkterna. Produkter som ingår är Openshift, IBM WAS, IIPAX, Sitevision, Apache och Tomcat mm.

Kvalifikationer 

För att lyckas i rollen ser vi att du har:


• examen från högskola/universitet inom IT. Alternativt erfarenheter/kvalifikationer som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
• minst 4 års erfarenhet av Linux/Unix
• kunskaper om ramverket ITIL och dess processer, framför allt incident, problem, change samt release
• erfarenhet av storskalig serverdrift, teknisk felanalys/åtgärd och ändringshantering av Linux servrar
• kunskaper i skriptprogrammering

Vidare har du mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift samt goda kunskaper i engelska. Samt att du hanterar Officepaketet (Word, Excel, Outlook och PowerPoint).

Det är meriterande om du har praktisk erfarenhet av:


• Red Hat Linux
• Kubernetes plattformar (Openshift)
• IBM WAS, IBM BPM, IBM ODR
• Site Vision
• IIPAX
• RabbitMQ
• kunskaper inom Ansible/PythonFör att trivas i rollen som systemtekniker hos oss har du lätt för att anpassad dig till ändrade omständigheter och ser möjligheten i förändringar, du ser helheten och tar hänsyn till det större perspektivet samt att du ser till verksamhetens bästa vid agerande och beslut. Vidare arbetar du bra med andra, delar med dig av dina kunskaper och kan kommunicera och löser problem på ett konstruktivt sätt. Du planerar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt samt håller tidsramar.   

Vi lägger mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper.  

Är du den vi söker? Välkommen med din ansökan!

Anställningsform
Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning kan komma att tillämpas.

 

Omfattning
Heltid

 

Önskat startdatum
Tillträde enligt överenskommelse.

 

Referens
HR/2022:151

 

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2023-01-08


Läs om våra förmåner.

Övrigt

Handlingar i anställningsärenden hos en myndighet är allmänna handlingar som kan komma att lämnas ut på begäran. Dina personuppgifter behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Läs mer om vår rekryteringsprocess.

Vi undanber oss alla erbjudanden om rekryterings- och annonshjälp.

Ansök nu

Språkvårdare med kundfokus

Informatör/Kommunikatör
Läs mer Dec 28
På CSN administrerar vi det svenska studiestödet. Vi bidrar till att förverkliga människors drömmar och mål, varje dag. CSN finns på elva orter i Sverige och vårt huvudkontor ligger i Sundsvall.

Vi leder och styr med tillit som förhållningssätt och vill ge alla medarbetare möjligheten att växa och utmanas. CSN är i ständig utveckling och det är också alla vi som jobbar här. Arbetsglädjen hos våra medarbetare är viktig. Som anställd på CSN ska du kunna förena arbete med fritid och ha en bra balans i livet. Vi erbjuder bland annat flexibla arbetstider och möjlighet till distansarbete.

Vill du bli en del av vårt lag? Vi söker en engagerad språkvårdare med kundfokus som vill vara med och utveckla klarspråksarbetet på CSN.

Dina arbetsuppgifter

Som språkvårdare på CSN jobbar du med att förenkla kundernas möten med CSN och ser till att vårt språk är enkelt, vårdat och begripligt. Förutom att du själv arbetar med textproduktion och textgranskning hjälper du även till att stötta och utbilda andra skribenter på CSN.
Eftersom den största delen av CSN:s kundmöten är digitala kommer du att jobba mycket med våra digitala tjänster. I det arbetet bidrar du till en intuitiv användarupplevelse där det är lätt för kunderna att göra rätt.

Dina kollegor

Du kommer att tillhöra CSN:s kommunikationsenhet som ansvarar för myndighetens kommunikations- och mediearbete. Du kommer att jobba tillsammans med en senior språkvårdare och om du är ny i rollen kommer du att vara på en perfekt plats för att utvecklas och få breda erfarenheter av språkvårdarrollen. På enheten finns även kompetens inom kommunikation, journalistik, webb, sociala medier och grafisk form. Du kommer att ingå i enhetens nyhetsredaktion och arbeta med löpande innehållsarbete i våra kanaler.

Vad vi söker

Vi söker dig som är


• Examinerad språkkonsult från språkkonsultprogrammet eller har motsvarande utbildning.
• En mycket god skribent som kan skriva klarspråk.
• Skicklig och noggrann skribent som är van att både skapa nytt innehåll och bearbeta stora textmassor.
• Kan driva språkutveckling inom en organisation.

Det är meriterande om du


• Kan skriva och granska texter på engelska.
• Har erfarenhet av att arbeta som professionell språkvårdare.
• Har erfarenhet av att driva och samordna textarbete i projekt och uppdrag.
• Har erfarenhet av att jobba med innehåll för webbplatser och tjänster.
• Har erfarenhet av att arbeta inom offentlig sektor (stat, kommun och region)

Vi tror att du är en person som tar initiativ, sätter i gång aktiviteter och uppnår resultat. Du samarbetar bra tillsammans med andra och är självgående. Du förstår de fackmässiga aspektierna i arbetet och planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du har god förståelse för hur man tar till sig kunskap och människors olika förutsättningar samt anpassar sättet att förmedla budskap till mottagaren.

För att du ska trivas i vårt gäng tror vi att du är en social och drivande person som gillar att ta ansvar och samverka med andra. Du har ett starkt fokus på kundens upplevelse och kan stå upp för det du tycker. Du är generös med din kunskap, vågar prova nya saker och kan skratta tillsammans med oss när saker inte riktigt går som det var tänkt.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


Anställningsform
Vikariat 1 år

Omfattning
Heltid

Önskat startdatum
Tillträde så snart som möjligt.

Referens
HR 2022:177

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2023-01-08.


 

Läs om våra förmåner.

Övrigt

Handlingar i anställningsärenden hos en myndighet är allmänna handlingar som kan komma att lämnas ut på begäran. Dina personuppgifter behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Läs mer om vår rekryteringsprocess.

Vi undanber oss alla erbjudanden om rekryterings- och annonshjälp.

Ansök nu

Drifttekniker till Sundsvall

Drifttekniker, data
Läs mer Dec 19
På CSN administrerar vi det svenska studiestödet. Vi bidrar till att förverkliga människors drömmar och mål, varje dag. CSN finns på elva orter i Sverige och vårt huvudkontor ligger i Sundsvall.

Vi leder och styr med tillit som förhållningssätt och vill ge alla medarbetare möjligheten att växa och utmanas. CSN är i ständig utveckling och det är också alla vi som jobbar här. Arbetsglädjen hos våra medarbetare är viktig. Som anställd på CSN ska du kunna förena arbete med fritid och ha en bra balans i livet. Vi erbjuder bland annat flexibla arbetstider och möjlighet till distansarbete.

På CSN:s IT-avdelning är vi stolta över att leverera kundanpassade och moderna IT-lösningar för att göra studier möjligt. Vår IT-avdelning består av ca 200 medarbetare som jobbar tillsammans i olika team. Vi tar oss an vårt uppdrag med stort engagemang och lojalitet. Det bidrar bland annat till att vi ständigt kan stärka vår kompetens och utveckling inom avdelningen.

Vi söker dig som är genuint teknikintresserad och brinner för att jobba med tekniskt utmanande frågeställningar i moderna verktyg inom ett väl sammansvetsat team. Du blir en viktig spelare i vårt IT-driftteam där vi jobbar med drift, övervakning och förvaltning. I gruppen som helhet är vi ca 15 personer bestående av drifttekniker, supporttekniker, incident manager, change manager, verksamhetsutvecklare och infrastrukturarkitekt, och i gruppen jobbar vi nära tillsammans för att säkerställa drift och support för CSN:s medarbetare och kunder.

Arbetsuppgifter

Som drifttekniker på CSN ansvarar du för att CSN:s driftplan följs, att CSN:s IT-tjänster driftsätts och övervakas, att störningar i IT-tjänsterna registreras och åtgärdas, att våra it-lösningar för övervakning och schemaläggning förvaltas och utvecklas, samt att arbetssätten inom driften förbättras och effektiviseras. Dina arbetsdagar är omväxlande och spänner över många verksamhetsområden, och som drifttekniker utgör du ett nav inom IT-produktionen tillsammans med de andra i teamet.

CSN:s IT-driftteam är bemannat dagtid under årets alla arbetsdagar, och tjänsten innebär ibland även arbete och/eller beredskap utanför ordinarie arbetstid.

Kvalifikationer 

För att lyckas i rollen ser vi att du har:


• högskole- eller YH-utbildning med inriktning IT, eller annan utbildning eller erfarenhet som CSN bedömer som relevant för tjänsten
• aktuell erfarenhet av Linux/Unix

Vidare kan du uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och har förmåga att ta del av dokumentation samt uttrycka dig i tal på engelska.

Det är meriterande om du har praktisk och aktuell erfarenhet av:


• IT-drift i en större organisation
• arbeta utifrån ITIL-processer
• scriptspråk (Javascript, Python, Bash, etc.)
• produkter för logganalys (Splunk, Elastic, etc.)

För att trivas i rollen som drifttekniker hos oss ser vi gärna att du arbetar bra med andra människor, och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Vidare är du också lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande med andra, samt stabil i pressade situationer. Du tar ansvar för din uppgift och har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra.

Vi lägger mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Är du den vi söker? Välkommen med din ansökan!

Anställningsform
Tillsvidareanställning, provanställning kan komma att tillämpas.

Omfattning
Heltid

Önskat startdatum
Tillträde enligt överenskommelse.

Referens
HR/2022:19

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2023-01-08


Läs om våra förmåner.

Övrigt

Handlingar i anställningsärenden hos en myndighet är allmänna handlingar som kan komma att lämnas ut på begäran. Dina personuppgifter behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Läs mer om vår rekryteringsprocess.

Vi undanber oss alla erbjudanden om rekryterings- och annonshjälp.

Ansök nu

Systemutvecklare med inriktning testautomatisering

Systemutvecklare/Programmerare
Läs mer Nov 22
På CSN administrerar vi det svenska studiestödet. Vi bidrar till att förverkliga människors drömmar och mål, varje dag. CSN finns på elva orter i Sverige och vårt huvudkontor ligger i Sundsvall.

Vi leder och styr med tillit som förhållningssätt och vill ge alla medarbetare möjligheten att växa och utmanas. CSN är i ständig utveckling och det är också alla vi som jobbar här. Arbetsglädjen hos våra medarbetare är viktig. Som anställd på CSN ska du kunna förena arbete med fritid och ha en bra balans i livet. Vi erbjuder bland annat flexibla arbetstider och möjlighet till distansarbete.

På CSN:s IT-avdelning är vi stolta över att leverera kundanpassade och moderna IT-lösningar för att göra studier möjligt. Vår IT-avdelning består av ca 200 medarbetare som jobbar tillsammans i olika team. Vi tar oss an vårt uppdrag med stort engagemang och lojalitet. Det bidrar bland annat till att vi ständigt kan stärka vår kompetens och utveckling inom avdelningen.

Vi söker nu en driven utvecklare med inriktning mot testautomatisering till vårt CM-team. 

CSN är mitt i en förändringsresa för att etablera nya plattformar och agila arbetssätt där CI/CD är en naturlig del.

Arbetsuppgifter

Du kommer att ha en nyckelroll i att främja och förbättra hur våra team arbetar med testautomatisering. Tillsammans med våra metodansvariga är du med och tar fram förslag kring vad vi ska fokusera testautomatisering på för att få ut störst nytta. Du arbetar nära våra utvecklingsteam för att hjälpa dem med automatisering av olika produkter enligt teamens behov.
I rollen ingår också att aktivt jobba med hur vi levererar säker kod, du identifierar och föreslår förbättringar i våra arbetssätt och deltar i att utveckla verksamheten.

Kvalifikationer 

Vi söker dig som har: 


• en kandidatexamen med IT-inriktning, (t.ex. civilingenjör inom datavetenskap, teknologie kandidatexamen inom datateknik). Alternativt aktuell arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
• minst 4 års erfarenhet av IT-systemutveckling med förståelse för utvecklingsarbetets alla faser.
• flerårig erfarenhet av agilt arbetssätt.
• aktuell erfarenhet av verktyg för automatiserad kodgranskning (SonarQube eller likande).
• erfarenhet av en/flera av testautomatiseringsverktyg (JUint, Cucumber, Selenium, SoapUi, JMeter, Cypress eller liknande).
• automatiserings-/CI-verktyg t.ex. Jenkins, Bamboo, Tekton.
• utvecklat i Java, Javascript.
• erfarenhet av GitFlow med semantisk versionshantering.

Du uttrycker dig mycket väl i tal och skrift på svenska och har goda kunskaper i engelska.

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av: 


• containerbaserade leveranser (OpenShift, Docker, HELM, Kubernetes)
• erfarenhet av arbetsprocesser eller verktyg för att leverera säker kod.
• erfarenhet av utveckling med Spring Boot.
• erfarenhet av versionshantering med Subversion.

Som person är du självgående, tar ansvar för arbetet och strukturer och driver processerna framåt. Du är noggrann och kvalitetsmedveten, och sätter stor vikt vid att leva upp till både mål och kvalitetsstandarder. Din samarbetsförmåga skapar goda relationer och du är lyhörd, lyssnar och kommunicerar väl och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du är utvecklingsinriktad och arbetar ständigt med att utveckla och förbättra verksamheten, och har en förmåga att se vad som behöver förbättras.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 


Anställningsform
Tillsvidareanställning, provanställning kan komma att tillämpas

Referens
HR/2022:157

Omfattning
Heltid


Önskat startdatum
Enligt överenskommelse


Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2022-12-08.Läs om våra förmåner.

Övrigt

Handlingar i anställningsärenden hos en myndighet är allmänna handlingar som kan komma att lämnas ut på begäran. Dina personuppgifter behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Läs mer om vår rekryteringsprocess.

Vi undanber oss alla erbjudanden om rekryterings- och annonshjälp.

Ansök nu

Frontend-utvecklare webb till Sundsvall

Frontend-utvecklare
Läs mer Nov 10
På CSN administrerar vi det svenska studiestödet. Vi bidrar till att förverkliga människors drömmar och mål, varje dag. CSN finns på elva orter i Sverige och vårt huvudkontor ligger i Sundsvall.

Vi leder och styr med tillit som förhållningssätt och vill ge alla medarbetare möjligheten att växa och utmanas. CSN är i ständig utveckling och det är också alla vi som jobbar här. Arbetsglädjen hos våra medarbetare är viktig. Som anställd på CSN ska du kunna förena arbete med fritid och ha en bra balans i livet. Vi erbjuder bland annat flexibla arbetstider och möjlighet till distansarbete.

På CSN:s IT-avdelning är vi stolta över att leverera kundanpassade och moderna IT-lösningar för att göra studier möjligt. Vår IT-avdelning består av ca 200 medarbetare som jobbar tillsammans i olika team. Vi tar oss an vårt uppdrag med stort engagemang och lojalitet. Det bidrar bland annat till att vi ständigt kan stärka vår kompetens och utveckling inom avdelningen.

Om tjänsten

Vi söker 4 webbutvecklare med tyngd inom frontend för att förstärka våra team som jobbar med CSN:s digitala kanaler. Teamen finns i Sundsvall. 

Hos oss kommer du tillsammans med ditt team att ansvara för en enhetlig upplevelse i våra publika och interna kanaler och system.
Teamen förvaltar och vidareutvecklar csn.se, mina sidor och CSN:s kampanjsajter som dagligen besöks av tiotusentals användare. Vi ansvarar även för CSN:s intranät samt CSN:s designsystem (inklusive komponentbibliotek) för externa kanaler och interna handläggningssystem.

Vi tycker att det är viktigt att må bra och ha kul på jobbet, därför erbjuder vi både friskvårdstimme och friskvårdsbidrag men också en öppen och social arbetsplats med högt i tak. Vi tycker om att hjälpas åt och att bygga bra saker tillsammans för våra användare. Det finns även stora möjligheter till kompetensutveckling. 

Arbetsuppgifter

Vi jobbar agilt enligt scrum och du kommer att ingå i ett tvärfunktionellt team där man har ett tätt samarbete mellan produktägare, UX-designers och utvecklare. Vi jobbar även behovsdrivet och användarcentrerat vilket innebär att du alltid behöver ha användaren i fokus i ditt arbete.

Beroende på vilket team du kommer att jobba i så ser arbetsuppgifterna lite olika ut, det kan vara nyutveckling och förvaltning av mallar för webbsidor i SiteVision eller utveckling av komponenter, prototyper och exempel som kommer att användas av dina kollegor i utvecklingen av CSN:s olika tjänster. Eller kanske är det du som hjälper oss förenkla navigeringen på csn.se och mina sidor? 

Teamen hjälps åt att kodgranska varandras kod, testa det som utvecklas och gör regelbundna releaser. Här finns möjlighet till mobprogrammering, parprogrammering och individuellt arbete. 

Placeringsorten för den här tjänsten är Sundsvall och du behöver kunna vara på plats på kontoret regelbundet. CSN erbjuder dock ett flexibelt arbetssätt där det finns möjlighet att både jobba från kontoret och på distans. Hur mycket ni vill jobba på respektive plats kommer ni överens om i teamet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:


• Utbildning inom webbutveckling eller liknande, alternativt att du har aktuell arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
• Du har din inriktning inom frontend och har minst 3 års aktuell erfarenhet av att jobba med webbutveckling inom HTML, CSS och Javascript.

Det är meriterande om du även har erfarenhet av:


• Angular, AngularJS, React, Vue eller andra javascriptramverk
• CMS-verktyget SiteVision
• Designsystem
• Webbtillgänglighet / WCAG
• Agilt arbete i tvärfunktionella team
• git
• jQuery
• TypeScript

Vidare har du goda kunskaper i tal och skrift i svenska samt goda kunskaper i tal och skrift i engelska.

Som person tar du hänsyn till det större perspektivet genom att se till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut samtidigt som du har lätt för att anpassa dig efter ändrade omständigheter.

Du tar egna initiativ, är noggrann och levererar lösningar av hög kvalité samt har förmåga att sätta dig in i någon annans situation och perspektiv.

Det är viktigt att du alltid har användaren i fokus och brinner för att leverera lösningar som är hållbara både ur ett tekniskt perspektiv och för användaren. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


Arbetsprov kan komma att tillämpas.

Anställningsform
Tillsvidareanställning, provanställning kan komma att tillämpas.

Befattning: Systemutvecklare

Omfattning
Heltid

Önskat startdatum
Tillträde enligt överenskommelse.

Referens
HR/2022:156

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2022-11-27. 


Läs om våra förmåner.

Övrigt

Handlingar i anställningsärenden hos en myndighet är allmänna handlingar som kan komma att lämnas ut på begäran. Dina personuppgifter behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Läs mer om vår rekryteringsprocess.

Vi undanber oss alla erbjudanden om rekryterings- och annonshjälp.

Ansök nu

IT-arkitekt

IT-arkitekt/Lösningsarkitekt
Läs mer Okt 18
På CSN administrerar vi det svenska studiestödet. Vi bidrar till att förverkliga människors drömmar och mål, varje dag. CSN finns på elva orter i Sverige och vårt huvudkontor ligger i Sundsvall.

Vi leder och styr med tillit som förhållningssätt och vill ge alla medarbetare möjligheten att växa och utmanas. CSN är i ständig utveckling och det är också alla vi som jobbar här. Arbetsglädjen hos våra medarbetare är viktig. Som anställd på CSN ska du kunna förena arbete med fritid och ha en bra balans i livet. Vi erbjuder bland annat flexibla arbetstider och möjlighet till distansarbete.

På CSN:s IT-avdelning är vi stolta över att leverera kundanpassade och moderna IT-lösningar för att göra studier möjligt. Vår IT-avdelning består av ca 200 medarbetare som jobbar tillsammans i olika team. Vi tar oss an vårt uppdrag med stort engagemang och lojalitet. Det bidrar bland annat till att vi ständigt kan stärka vår kompetens och utveckling inom avdelningen.

 
Arbetsuppgifter
Som IT-arkitekt på CSN är du knuten till ett verksamhetsområde och du förväntas vara den som leder IT-utvecklingen kopplat till verksamhetens behov och teknikförflyttningar. Du behöver stå stadigt på marken, våga vara en ledare och fatta beslut samt ha en fot i tekniken och en i verksamheten för att fungera optimalt. Du förväntas ta tekniskt ansvar för specifika produkter och system inom ett verksamhetsområde säkerställande livscykeln och dess förvaltning.

CSN jobbar i team och som IT-arkitekt hos oss är du den som ser till helheten, är van att tänka strategiskt och säkerställer att alla strävar åt samma håll genom att bygga och sprida kompetens i teamet. Du jobbar tillsammans med teamet för att förstå och omsätta verksamhetens behov till hållbara tekniska lösningar. Du säkerställer att fastslagna arkitekturriktlinjer efterlevs, leder analyser av krav, framtagande och dokumentation av arkitektur i nya liksom befintliga lösningar. Du är en viktig kugge när det gäller att identifiera och föreslå förbättringar i våra arbetssätt och du deltar aktivt i arbetet med att utveckla verksamheten och tekniken i kombination.

CSN genomgår en stor förändring där vi jobbar med containerplattform och i huvudsak Java som programspråk. Det är viktigt att du har intresse kring att vara med på vår framtida resa och att utveckla och förbättra både verksamheten och produkter vidare.Kvalifikationer 

Vi söker dig som har:


• lägst en kandidatexamen med it-inriktning (t.ex. civilingenjör med datainriktning eller systemvetenskaplig utbildning). Alternativt arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
• flera års (minst 5 år) erfarenhet av att utveckla IT-lösningar och därmed stor erfarenhet och stor förståelse för utvecklingsarbetets alla faser
• erfarenhet av att arbeta med agilt arbetssätt
• erfarenhet av att ta fram lösningsförslag samt design- och konstruktionsmönster vid applikationsutveckling,
• aktuell erfarenhet av någon av följande ramverk, så som Java eller .Net.
• aktuell erfarenhet av ledande roll inom systemutvecklingsuppdrag såsom lead developer, mjukvaruarkitekt och/eller lösningsarkitekt i minst 3 år.
• mycket goda kunskaper i tal och skrift på svenska och har goda kunskaper i engelska.

Vi ser det som meriterande om du har:


• certifiering som IT-arkitekt
• erfarenhet av Javaprogrammering
• erfarenhet av nära samarbete med verksamhet/beställare och att omsätta verksamhetens behov till hållbara tekniska lösningar
• erfarenhet av containerplattformar, t.ex. Red Hat OpenShift, Kubernetes, Docker
• erfarenhet av microservices-arkitektur.

Som medarbetare hos oss vill vi att du leder, motiverar och skapar engagemang och delaktighet för att effektivt nå gemensamma mål. Tänker strategiskt i ett brett perspektiv, ser sakers långsiktiga betydelse och anpassar handlingar därefter. Ser till helheten och det större perspektivet, och till hela verksamhetens bästa. Kommunicerar tydligt och säkerställer att budskapet når fram med klara förväntningar, påminner och följer upp.Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Placeringsort för tjänsten kan vara Sundsvall, Gävle, Linköping, Göteborg eller Lund.

Vill du bli en del av vårt team och vara med och bidra till IT avdelningens uppdrag och mål? Vi ser fram emot din ansökan.

 

Anställningsform


Tillsvidareanställning, provanställning kan komma att tillämpasOmfattning
Heltid


Önskat startdatum
Enligt överenskommelse

Referens
HR/2022:136


Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast den 20 november.

 Läs om våra förmåner.

Övrigt

Handlingar i anställningsärenden hos en myndighet är allmänna handlingar som kan komma att lämnas ut på begäran. Dina personuppgifter behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Läs mer om vår rekryteringsprocess.

Vi undanber oss alla erbjudanden om rekryterings- och annonshjälp.

Ansök nu

It-säkerhetschef

Säkerhetsansvarig, IT
Läs mer Okt 19
På CSN administrerar vi det svenska studiestödet. Vi bidrar till att förverkliga människors drömmar och mål, varje dag. CSN finns på elva orter i Sverige och vårt huvudkontor ligger i Sundsvall.

Vi leder och styr med tillit som förhållningssätt och vill ge alla medarbetare möjligheten att växa och utmanas. CSN är i ständig utveckling och det är också alla vi som jobbar här. Arbetsglädjen hos våra medarbetare är viktig. Som anställd på CSN ska du kunna förena arbete med fritid och ha en bra balans i livet. Vi erbjuder bland annat flexibla arbetstider och möjlighet till distansarbete.

På CSN:s IT-avdelning är vi stolta över att leverera kundanpassade och moderna IT-lösningar för att göra studier möjligt. Vår IT-avdelning består av ca 200 medarbetare som jobbar tillsammans i olika team. Vi tar oss an vårt uppdrag med stort engagemang och lojalitet. Det bidrar bland annat till att vi ständigt kan stärka vår kompetens och utveckling inom avdelningen.

IT-avdelningen har uppdraget att möjliggöra stabila, säkra och effektiva digitala tjänster för våra kunder, medarbetare och samhället. Parallellt med vårt uppdrag ska vi också utveckla oss själva för att ständigt bli bättre. Nu stärker vi verksamheten med en IT-säkerhetschef. Har du ett genuint och passionerat intresse inom IT-säkerhet med högt säkerhetsmedvetande och erfarenhet av säkerhetsfrågor inom IT, då kanske det här är jobbet för dig.

Arbetsuppgifter

IT-säkerhetschefens uppgift är att styra, utveckla och följa upp myndighetens IT-säkerhet samt att medvetandegöra vikten av IT-säkerhet inom myndigheten och stödja verksamhet som har inverkan på denna. Vidare ska IT-säkerhetschefen verka för bred samverkan inom området både i och utanför myndigheten.

I rollen som IT-säkerhetschef kommer du bl.a. att:


• utforma styrningen och uppföljningen av IT-säkerheten.
• medvetandegöra vikten av IT-säkerhet inom myndigheten och stödja verksamhet som har inverkan på denna.
• verka för en väl avvägd IT-säkerhet som stödjer myndighetens utveckling.
• verka för bred samverkan inom området både i och utanför myndigheten.
• leda IT-säkerhetsrådet som har i uppgift att bidra till medvetandegörande och förbättring av IT-säkerheten.

 Kvalifikationer 

Vi söker dig som har en relevant högskoleutbildning eller arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig för rollen. Ett krav är att du har mångårig och aktuell erfarenhet av arbete som it-säkerhetschef eller liknande roller samt erfarenhet av it-säkerhetsarbete. Du ska även ha aktuell erfarenhet av arbete inom förändringsledning samt mycket goda kunskaper i tal och skrift på svenska och goda kunskaper i engelska i både tal och skrift.

Vi ser gärna att du har en certifiering inom säkerhetsområdet från exempelvis organisationer som (ISC) ² eller ISACA. Det är meriterande med bred kunskap inom it-produktion, infrastruktur och applikationsutveckling samt erfarenhet av arbete inom förändringsintensiva organisationer. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med eller inom en organisation som tillämpar projektstyrning eller förvaltningsstyrning samt att du har erfarenhet av IT-säkerhetsarbete inom verksamhet som omfattas av säkerhetsskydd. Det är meriterande med erfarenhet av arbete inom offentlig sektor.

Som person har du en god problemlösande förmåga för att kunna analysera och bryta ner problem i sina beståndsdelar. Du arbetar bra med komplexa frågor. För att lyckas i rollen kommunicerar du på ett tydligt och pedagogiskt sätt. Du talar klart, välformulerat och engagerat i möten med små och stora grupper. Du är strukturerad i ditt arbete samt är självgående och beslutsmässig. Du har god samarbetsförmåga och är lyhörd och smidig i ditt möte med andra människor. CSN arbetar med ständiga förbättringar och i rollen som IT-säkerhetschef kommer du vara en viktig del i detta och arbeta med att ständigt förbättra och utveckla verksamheten och IT-säkerheten på CSN.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Placeringsort för tjänsten är Sundsvall eller Stockholm men övriga orter kan diskuteras.

För anställning krävs godkänt resultat i säkerhetsprövning med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.          

Anställningsform
Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning kan komma att tillämpas. 
CSN tillämpar tidsbegränsade chefsuppdrag. 

Omfattning
Heltid

Tillträde enligt överenskommelse.

Referens
HR/2022:118

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2022-11-20


Läs om våra förmåner.

Övrigt

Handlingar i anställningsärenden hos en myndighet är allmänna handlingar som kan komma att lämnas ut på begäran. Dina personuppgifter behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Läs mer om vår rekryteringsprocess.

Vi undanber oss alla erbjudanden om rekryterings- och annonshjälp.

Ansök nu

Gruppchef till IT-avdelningen

Sektionschef, offentlig förvaltning
Läs mer Nov 8
På CSN administrerar vi det svenska studiestödet. Vi bidrar till att förverkliga människors drömmar och mål, varje dag. CSN finns på elva orter i Sverige och vårt huvudkontor ligger i Sundsvall.

Vi leder och styr med tillit som förhållningssätt och vill ge alla medarbetare möjligheten att växa och utmanas. CSN är i ständig utveckling och det är också alla vi som jobbar här. Arbetsglädjen hos våra medarbetare är viktig. Som anställd på CSN ska du kunna förena arbete med fritid och ha en bra balans i livet. Vi erbjuder bland annat flexibla arbetstider och möjlighet till distansarbete.

På CSN:s IT-avdelning är vi stolta över att leverera kundanpassade och moderna IT-lösningar för att göra studier möjligt. Vår IT-avdelning består av ca 200 medarbetare som jobbar tillsammans i olika team. Vi tar oss an vårt uppdrag med stort engagemang och lojalitet. Det bidrar bland annat till att vi ständigt kan stärka vår kompetens och utveckling inom avdelningen.

 CSN är inne i en spännande förändringsresa och vi hoppas att du vill vara med på denna resa. Som gruppchef på IT-avdelningen arbetar du tillsammans med dina medarbetare och chefskollegor med att forma och utveckla vår framtida IT-avdelning. 

Vad innebär rollen:

Du ansvarar för att din grupp är en aktiv del av helheten. Rollen innebär att du tillsammans med dina medarbetare arbetar för att nå uppsatta mål, utvecklar och driver verksamheten. Det är även viktigt att du engagerar, motiverar, utvecklar och skapar förutsättningar för dina medarbetare. Inom CSN tillämpar vi tillitsbaserad ledning och styrning.

Arbetsuppgifter:


• Planera och ansvara för att din grupp når önskade resultat och bidrar till CSN:s uppsatta vision och inriktningar
• Leda dina medarbetare med ett coachande förhållningssätt
• Skapa förutsättningar för att medarbetare ska utvecklas 
• Arbeta aktivt för en god arbetsmiljö och medarbetarnas välmående
• Vara delaktig i och driva arbete i enhetsledningen  
• Arbeta aktivt för att dina medarbetare har rätt kompetens
• Utveckla och främja att respektive team arbetar bra tillsammans och i relation med andra team
• Utveckla verksamheten genom ständiga förbättringar  

Kvalifikationer 

Vi söker dig som har erfarenhet som chef med personalansvar (ca 2 år) i en IT-organisation. Du har även högskoleexamen inom IT-området eller motsvarande arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren anser är relevant för uppdraget. Det är meriterande om du har erfarenhet av IT-förvaltning, agila arbetssätt och förändringsledning. Önskvärt är ledarskapsutbildning som är relevant för tjänsten samt erfarenhet av att arbeta med rekrytering.

Vi förväntar oss att du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska, har förmågan att ta del av dokumentation och kan uttrycka dig i tal på engelska. Du är van användare av MS-office (företrädesvis Word, Excel, Outlook och PowerPoint).

Vem är du?

Vi tror att du är en ledare som  fokuserar på mål och att uppnå resultat. Det är även viktigt att du har en empatisk förmåga, är utåtriktad och kan skapa relationer såväl internt som externt.  Du skapar engagemang och delaktighet leder och motiverar dina medarbetare på ett coachande och tillitsbaserat sätt.

Vi tror att du är en lugn, trygg och stabil person som har en förmåga att se vad som behöver förbättras och utvecklas i verksamheten. Du arbetar bra tillsammans med andra människor och planerar och organiserar arbetet på ett strukturerat och effektivt sätt. I stressade situationer behåller du ett realistsikt perspektiv och fokuserar på rätt saker. Du kommunicerar på ett tydligt sätt, säkerställer att budskap når fram och följer upp. Du är en ledare som kan fatta beslut och agera utifrån dessa.

Låter detta som ett jobb för dig? Tveka inte att skicka in din ansökan redan i dag.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. 

Placeringsort: Sundsvall

Anställningsform

Tillsvidare, provanställning kan komma att tillämpas.CSN tillämpar tidsbegränsade chefsuppdrag.

Omfattning
Heltid

Önskat startdatum

1 januari eller enligt överenskommelse.  

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast den 18 november

 


Läs om våra förmåner.

Övrigt

Handlingar i anställningsärenden hos en myndighet är allmänna handlingar som kan komma att lämnas ut på begäran. Dina personuppgifter behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Läs mer om vår rekryteringsprocess.

Vi undanber oss alla erbjudanden om rekryterings- och annonshjälp.

Ansök nu

IT-specialist som teamledare för Arbetsplats

Systemutvecklare/Programmerare
Läs mer Okt 21
På CSN administrerar vi det svenska studiestödet. Vi bidrar till att förverkliga människors drömmar och mål, varje dag. CSN finns på elva orter i Sverige och vårt huvudkontor ligger i Sundsvall.

Vi leder och styr med tillit som förhållningssätt och vill ge alla medarbetare möjligheten att växa och utmanas. CSN är i ständig utveckling och det är också alla vi som jobbar här. Arbetsglädjen hos våra medarbetare är viktig. Som anställd på CSN ska du kunna förena arbete med fritid och ha en bra balans i livet. Vi erbjuder bland annat flexibla arbetstider och möjlighet till distansarbete.

På CSN:s IT-avdelning är vi stolta över att leverera kundanpassade och moderna IT-lösningar för att göra studier möjligt. Vår IT-avdelning består av ca 200 medarbetare som jobbar tillsammans i olika team. Vi tar oss an vårt uppdrag med stort engagemang och lojalitet. Det bidrar bland annat till att vi ständigt kan stärka vår kompetens och utveckling inom avdelningen.

Vill du följa med oss på resan mot den smartaste IT-arbetsplatsen för alla som jobbar på CSN? Packa då dina grejer och häng med!

Färden tar sin utgångspunkt i en redan stabil drift av våra arbetsplatstjänster med hjälp av våra leverantörer, goda förutsättningar att arbeta både på och utanför kontoren samt serviceinriktade och kunniga medarbetare. Medpassagerarna består dessutom av alla övriga anställda på CSN, vilka insett vikten av att ha goda tekniska förutsättningar inom bland annat klienter, telefoni, paketerade applikationer, e-post, skrivare, teknikutrustning och samarbetsverktyg för att kunna jobba så effektivt som möjligt.

Din roll under resan kommer att vara att leda vårt team av produktledare (teknikspecialister) mot uppsatta effektmål. Det innebär att koordinera det dagliga operativa arbetet, att bryta ner uppgifter i mindre etapper samt att följa upp att vi når dit vi ska. Arbetsuppgifterna omfattar även att ta initiativ till förbättringar av arbetssätt, rutiner och tekniska lösningar samt att, i mån av tid, själv leda utredningar. Du kommer även att ha nära samarbete med andra roller enligt vår förvaltningsstyrningsmodell.

Vi kan utlova en spännande tur med både utmaningar och möjligheter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:


• Akademisk utbildning inom IT, som arbetsgivaren finner relevant kopplat till tjänsten. Alternativt arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
• Minst 3 års aktuell erfarenhet av liknande arbetsområde, dvs leverans av klienter och tjänster.
• Erfarenhet av att dokumentera IT-förvaltning.
• Erfarenhet av att strukturerat leda grupper mot verksamhetens mål och prioriteringar.
• Erfarenhet av att leda aktiviteter inom IT-förvaltning.

Vidare har du mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift samt goda kunskaper i engelska. Du har även goda kunskaper i Officepaketet (Word, Excel, Outlook och PowerPoint).

Det är meriterande om du har:


• Ledarskapsutbildning.
• Erfarenhet av IT-säkerhetsarbete.
• Erfarenhet av att arbeta med IT-leverantörer.

Vi söker dig som arbetar bra med andra människor, vill uppnå goda resultat och kan planera arbetet så att det blir effektivt. Det innebär för oss att du kan lyssna, kommunicera och lösa konflikter på ett konstruktivt sätt. Vi ser även att du behöver vara initiativtagande genom att du kan starta aktiviteter och ta dem i mål. I arbetet behöver du vara strukturerad och ha med dig de mål och prioriteringar som finns uppsatta.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsform
Tillsvidareanställning, provanställning kan komma att tillämpas.

Omfattning
Heltid

Önskat startdatum
Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Referens
HR/2022:133

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2022-11-11. 


Läs om våra förmåner.

Övrigt

Handlingar i anställningsärenden hos en myndighet är allmänna handlingar som kan komma att lämnas ut på begäran. Dina personuppgifter behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Läs mer om vår rekryteringsprocess.

Vi undanber oss alla erbjudanden om rekryterings- och annonshjälp.

Ansök nu

IT-arkitekt

IT-arkitekt/Lösningsarkitekt
Läs mer Okt 18
På CSN administrerar vi det svenska studiestödet. Vi bidrar till att förverkliga människors drömmar och mål, varje dag. CSN finns på elva orter i Sverige och vårt huvudkontor ligger i Sundsvall.

Vi leder och styr med tillit som förhållningssätt och vill ge alla medarbetare möjligheten att växa och utmanas. CSN är i ständig utveckling och det är också alla vi som jobbar här. Arbetsglädjen hos våra medarbetare är viktig. Som anställd på CSN ska du kunna förena arbete med fritid och ha en bra balans i livet. Vi erbjuder bland annat flexibla arbetstider och möjlighet till distansarbete.

På CSN:s IT-avdelning är vi stolta över att leverera kundanpassade och moderna IT-lösningar för att göra studier möjligt. Vår IT-avdelning består av ca 200 medarbetare som jobbar tillsammans i olika team. Vi tar oss an vårt uppdrag med stort engagemang och lojalitet. Det bidrar bland annat till att vi ständigt kan stärka vår kompetens och utveckling inom avdelningen.

 
Arbetsuppgifter
Som IT-arkitekt på CSN är du knuten till ett verksamhetsområde och du förväntas vara den som leder IT-utvecklingen kopplat till verksamhetens behov och teknikförflyttningar. Du behöver stå stadigt på marken, våga vara en ledare och fatta beslut samt ha en fot i tekniken och en i verksamheten för att fungera optimalt. Du förväntas ta tekniskt ansvar för specifika produkter och system inom ett verksamhetsområde säkerställande livscykeln och dess förvaltning.

CSN jobbar i team och som IT-arkitekt hos oss är du den som ser till helheten, är van att tänka strategiskt och säkerställer att alla strävar åt samma håll genom att bygga och sprida kompetens i teamet. Du jobbar tillsammans med teamet för att förstå och omsätta verksamhetens behov till hållbara tekniska lösningar. Du säkerställer att fastslagna arkitekturriktlinjer efterlevs, leder analyser av krav, framtagande och dokumentation av arkitektur i nya liksom befintliga lösningar. Du är en viktig kugge när det gäller att identifiera och föreslå förbättringar i våra arbetssätt och du deltar aktivt i arbetet med att utveckla verksamheten och tekniken i kombination.

CSN genomgår en stor förändring där vi jobbar med containerplattform och i huvudsak Java som programspråk. Det är viktigt att du har intresse kring att vara med på vår framtida resa och att utveckla och förbättra både verksamheten och produkter vidare.Kvalifikationer 

Vi söker dig som har:


• lägst en kandidatexamen med it-inriktning (t.ex. civilingenjör med datainriktning eller systemvetenskaplig utbildning). Alternativt arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
• flera års (minst 5 år) erfarenhet av att utveckla IT-lösningar och därmed stor erfarenhet och stor förståelse för utvecklingsarbetets alla faser
• erfarenhet av att arbeta med agilt arbetssätt
• erfarenhet av att ta fram lösningsförslag samt design- och konstruktionsmönster vid applikationsutveckling,
• aktuell erfarenhet av någon av följande ramverk, så som Java eller .Net.
• aktuell erfarenhet av ledande roll inom systemutvecklingsuppdrag såsom lead developer, mjukvaruarkitekt och/eller lösningsarkitekt i minst 3 år.
• mycket goda kunskaper i tal och skrift på svenska och har goda kunskaper i engelska.

Vi ser det som meriterande om du har:


• certifiering som IT-arkitekt
• erfarenhet av Javaprogrammering
• erfarenhet av nära samarbete med verksamhet/beställare och att omsätta verksamhetens behov till hållbara tekniska lösningar
• erfarenhet av containerplattformar, t.ex. Red Hat OpenShift, Kubernetes, Docker
• erfarenhet av microservices-arkitektur.

Som medarbetare hos oss vill vi att du leder, motiverar och skapar engagemang och delaktighet för att effektivt nå gemensamma mål. Tänker strategiskt i ett brett perspektiv, ser sakers långsiktiga betydelse och anpassar handlingar därefter. Ser till helheten och det större perspektivet, och till hela verksamhetens bästa. Kommunicerar tydligt och säkerställer att budskapet når fram med klara förväntningar, påminner och följer upp.Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Placeringsort för tjänsten kan vara Sundsvall, Gävle, Linköping, Göteborg eller Lund.

Vill du bli en del av vårt team och vara med och bidra till IT avdelningens uppdrag och mål? Vi ser fram emot din ansökan.

 

Anställningsform


Tillsvidareanställning, provanställning kan komma att tillämpasOmfattning
Heltid


Önskat startdatum
Enligt överenskommelse

Referens
HR/2022:136


Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast den 6 november.

 Läs om våra förmåner.

Övrigt

Handlingar i anställningsärenden hos en myndighet är allmänna handlingar som kan komma att lämnas ut på begäran. Dina personuppgifter behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Läs mer om vår rekryteringsprocess.

Vi undanber oss alla erbjudanden om rekryterings- och annonshjälp.

Ansök nu

Studiestödsutredare Sundsvall

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Okt 25
På CSN administrerar vi det svenska studiestödet. Vi bidrar till att förverkliga människors drömmar och mål, varje dag. CSN finns på elva orter i Sverige och vårt huvudkontor ligger i Sundsvall.

Vi leder och styr med tillit som förhållningssätt och vill ge alla medarbetare möjligheten att växa och utmanas. CSN är i ständig utveckling och det är också alla vi som jobbar här. Arbetsglädjen hos våra medarbetare är viktig. Som anställd på CSN ska du kunna förena arbete med fritid och ha en bra balans i livet. Vi erbjuder bland annat flexibla arbetstider och möjlighet till distansarbete.

Som studiestödsutredare har du till uppgift att lösa kundens situation på bästa möjliga sätt, utifrån gällande lagar och regler. Du kommer att möta många individer med olika bakgrund och förutsättningar. Oavsett vilken kanal kunden valt att kontakta oss via har du förmåga att anpassa kommunikationen till mottagaren.

En stor del av arbetet som studiestödsutredare innebär kontakt med våra kunder via telefonsamtal och e-brev. I arbetet ingår även handläggning och utredning. Du arbetar för att varje kundmöte upplevs enkelt, jämställt och hjälpsamt. En naturlig del i ditt arbete är att guida kunden till självhjälp i våra e-tjänster.

I gruppen är du en viktig lagspelare som stöttar dina kollegor, bidrar till en god arbetsmiljö och att vi tillsammans når de effekter vi eftersträvar. Som medarbetare på CSN tar du ett aktivt ansvar för att ständigt förbättra verksamheten.

Kvalifikationer 

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning om minst 180 hp eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer motsvarande. Alternativt har du avslutade gymnasiestudier och har under minst två år arbetat med handläggning och kundservice och på så sätt inhämtat kunskaper och erfarenheter som är relevanta för arbetet som studiestödsutredare.
Det är meriterande om du har aktuell erfarenhet inom handläggning och utredande arbete från offentlig verksamhet eller bank- och försäkringsverksamhet, samt aktuell erfarenhet av kundservice som är relevant.

Vi förväntar oss att du kan hantera Microsoft Officepaket, företrädesvis Word, Excel och Outlook. Du ska ha mycket goda kunskaper i tal och skrift i svenska och goda kunskaper i tal och skrift i engelska. Meriterande är om du har ytterligare språkkunskaper som är relevanta för tjänsten ex. arabiska, dahri (persiska) eller tigrinja.

Som person är du lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du har förmåga att på ett bra sätt möta olika människor på olika nivåer och behov. För att lyckas i rollen arbetar du bra med andra och kommunicerar på ett tydligt sätt. Du anpassar dig lätt till ändrade omständigheter, kan snabbt förändra ditt synsätt och ser möjligheterna i förändringar. Vidare tar du ansvar för din uppgift och driver dina processer framåt och gör noggranna avvägningar och prioriteringar, samt visar omdöme vid uttalanden, agerande och beslut.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsform
Tillsvidare anställning
För tillsvidareanställning kan provanställning komma att tillämpas

Omfattning
100%


Önskat startdatum
2023-03-15 eller enligt överenskommelse.

Referens
HR/2022:142


Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2022-11-06.


Om CSN

Utbildning är en av sakerna som tar oss framåt i livet. På CSN administrerar vi det svenska studiestödet. Vi bidrar till att förverkliga människors drömmar och mål, varje dag. CSN finns på elva orter i Sverige och vårt huvudkontor ligger i Sundsvall.

Arbetsglädjen hos våra medarbetare är viktig. Som anställd på CSN ska du kunna förena arbete med fritid och ha en bra balans i livet. Vi erbjuder bland annat flexibla arbetstider och möjlighet till distansarbete. Läs mer om vilka förmåner vi erbjuder på https://csn.se/om-csn/jobba-hos-oss/om-att-jobba-pa-csn.html#h-Formaner.

Vi leder och styr med tillit som förhållningssätt och vill ge alla medarbetare möjligheten att växa och utmanas. CSN är i ständig utveckling och det är också alla vi som jobbar här.

Vår rekryteringsprocess

CSN tillämpar en kompetensbaserad rekryteringsmetod genom hela processen där fokus ligger på de kompetenser och egenskaper som tjänsten kräver. Vår bedömning görs objektivt och utifrån de kvalifikationer som framgår av annonsen.

I nästa steg ber vi dig att svara på ett antal urvalsfrågor samt bifoga ditt CV. Intervjuer kan ske fysiskt eller via video. Arbetsprov och tester kan komma att användas som en del i rekryteringsprocessen.

Handlingar i anställningsärenden hos en myndighet är offentliga. CSN kan därmed komma att behöva lämna ut dina ansökningshandlingar. Dina personuppgifter behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen.   

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Vi tar gärna emot frågor från dig som är intresserad av att jobba hos oss men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.Läs om våra förmåner.

Övrigt

Handlingar i anställningsärenden hos en myndighet är allmänna handlingar som kan komma att lämnas ut på begäran. Dina personuppgifter behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Läs mer om vår rekryteringsprocess.

Vi undanber oss alla erbjudanden om rekryterings- och annonshjälp.

Ansök nu

Studiestödsutredare till Sundsvall

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Sep 8
På CSN administrerar vi det svenska studiestödet. Vi bidrar till att förverkliga människors drömmar och mål, varje dag. CSN finns på elva orter i Sverige och vårt huvudkontor ligger i Sundsvall.

Vi leder och styr med tillit som förhållningssätt och vill ge alla medarbetare möjligheten att växa och utmanas. CSN är i ständig utveckling och det är också alla vi som jobbar här. Arbetsglädjen hos våra medarbetare är viktig. Som anställd på CSN ska du kunna förena arbete med fritid och ha en bra balans i livet. Vi erbjuder bland annat flexibla arbetstider och möjlighet till distansarbete.

Som studiestödsutredare har du till uppgift att lösa kundens situation på bästa möjliga sätt, utifrån gällande lagar och regler. Du kommer att möta många individer med olika bakgrund och förutsättningar. Oavsett vilken kanal kunden valt att kontakta oss via har du förmåga att anpassa kommunikationen till mottagaren och som målsättning att lösa kundens hela ärende. En stor del av arbetet som studiestödsutredare innebär kontakt med våra kunder via telefonsamtal, i arbetet ingår även handläggning och utredning. Du arbetar för att varje kundmöte upplevs enkelt, jämställt och hjälpsamt. En naturlig del i ditt arbete är att guida kunden till självhjälp i våra e-tjänster.

I gruppen är du en viktig lagspelare som stöttar dina kollegor, bidrar till en god arbetsmiljö och att vi tillsammans når de effekter vi eftersträvar. Som medarbetare på CSN tar du ett aktivt ansvar för att ständigt förbättra verksamheten.

Kvalifikationer 

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning (minst 180hp) eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer motsvarande. Alternativt har du avslutade gymnasiestudier och har minst två års aktuell arbetslivserfarenhet av kundservice och handläggning av kundärenden.

Vi ser gärna att du har minst ett års aktuell erfarenhet av att arbeta med handläggning eller utredning av kundärenden från privat eller offentlig verksamhet med tydligt kundfokus.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att möta och hjälpa kunder både via telefon och e-post.

Du har mycket goda kunskaper i tal och skrift i svenska samt goda kunskaper i tal och skrift i engelska. Vi förväntar oss att du har goda kunskaper i Microsoft Officepaket, företrädesvis Word, Excel och Outlook. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Som person är du lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar. Du gör korrekta avvägningar och prioriteringar och väger samma komplex information och olika typer av hänsynstaganden och visar omdöme vid uttalanden, agerande och beslut. Viktigt är att du kommunicerar på ett tydligt sätt och säkerställer att budskap når fram. Du är flexibel och självgående samt har lätt att samarbeta med andra.

Anställningsform
Tillsvidareanställning, provanställning kan komma att tillämpas.

Omfattning
Heltid

Önskat startdatum
Tillträde enligt överenskommelse.

Referens
HR/2022:127

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2022-09-25


Läs om våra förmåner.

Övrigt

Handlingar i anställningsärenden hos en myndighet är allmänna handlingar som kan komma att lämnas ut på begäran. Dina personuppgifter behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Läs mer om vår rekryteringsprocess.

Vi undanber oss alla erbjudanden om rekryterings- och annonshjälp.

Ansök nu

Registrator till huvudkontoret i Sundsvall

Registrator
Läs mer Aug 24
På CSN administrerar vi det svenska studiestödet. Vi bidrar till att förverkliga människors drömmar och mål, varje dag. CSN finns på elva orter i Sverige och vårt huvudkontor ligger i Sundsvall.

Vi leder och styr med tillit som förhållningssätt och vill ge alla medarbetare möjligheten att växa och utmanas. CSN är i ständig utveckling och det är också alla vi som jobbar här. Arbetsglädjen hos våra medarbetare är viktig. Som anställd på CSN ska du kunna förena arbete med fritid och ha en bra balans i livet. Vi erbjuder bland annat flexibla arbetstider och möjlighet till distansarbete.


Nu söker vi en registrator med kunskaper om arkivhantering. Gruppen för registratur och arkiv ingår organisatoriskt i ekonomiavdelningen och är placerad på huvudkontoret. Gruppen består för närvarande av en arkivassistent, två registratorer och en huvudregistrator. Arbetet bedrivs i nära samverkan med myndighetens verksarkivarie på rättsavdelningen.

ARBETSUPPGIFTER
Som registrator hos oss kommer du att vara ett stöd i frågor som rör ärenden och handlingar. Du blir även en viktig person i utvecklingen av roller, arbetssätt och rutiner då det pågår ett utvecklingsarbete inom registratur och arkiv.

Exempel på arbetsuppgifter som ingår i tjänsten:


• hantera inkommande post
• öppna, kontrollera och fördela ärenden
• registrera inkommande och utgående handlingar
• arkivera och vara ett stöd i att lämna ut allmänna handlingar
• söka arkiverade uppgifter som efterfrågas av studiestödshandläggare och allmänhet
• utföra gallring i enlighet med myndighetens gallringsbeslut
• bemanna myndighetens e-postlåda


KVALIFIKATIONER

För att lyckas i rollen ser vi att du har:


• utbildning som arbetsgivaren bedömer är relevant för tjänsten eller arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant
• minst två års aktuell erfarenhet av att ha arbetat som registrator/arkivassistent inom offentlig förvaltning
• mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i både tal och skrift samt grundläggande kunskaper i engelska
• god vana av att arbeta i Microsofts Officepaket
• aktuell erfarenhet av att arbeta i system för diarieföring av allmänna handlingar samt elektronisk dokumenthantering
• god kännedom om lagar och förordningar som styr offentlig verksamhet samt registratorsfunktionens roll och ansvar

Vi lägger mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att trivas i rollen som registrator hos oss behöver du vara noggrann och strukturerad, och också kunna hantera att det kan uppstå snabba förändringar. Du tar ansvar över ditt eget lärande, arbetar självständigt och vågar lita på din kunskap och förmåga. Det är också viktigt att du tycker om att dela med dig av dina kunskaper och samarbeta med andra. Du behöver vara intresserad av att utveckla verksamheten inom registratur och arkiv men du ska också trivas med att jobba med mer rutinmässiga arbetsuppgifter. Är du den vi söker? Välkommen med din ansökan!

Anställningsform
Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning kan komma att tillämpas. 

Omfattning
Heltid

Önskat startdatum

Tillträde enligt överenskommelse.

Referens
HR/2022:91

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2022-09-18


Läs om våra förmåner.

Övrigt

Handlingar i anställningsärenden hos en myndighet är allmänna handlingar som kan komma att lämnas ut på begäran. Dina personuppgifter behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Läs mer om vår rekryteringsprocess.

Vi undanber oss alla erbjudanden om rekryterings- och annonshjälp.

Ansök nu

Verksamhetsutvecklare inom gemensamma funktioner

Organisationsutvecklare
Läs mer Sep 6
På CSN administrerar vi det svenska studiestödet. Vi bidrar till att förverkliga människors drömmar och mål, varje dag. CSN finns på elva orter i Sverige och vårt huvudkontor ligger i Sundsvall.

Vi leder och styr med tillit som förhållningssätt och vill ge alla medarbetare möjligheten att växa och utmanas. CSN är i ständig utveckling och det är också alla vi som jobbar här. Arbetsglädjen hos våra medarbetare är viktig. Som anställd på CSN ska du kunna förena arbete med fritid och ha en bra balans i livet. Vi erbjuder bland annat flexibla arbetstider och möjlighet till distansarbete.

Enheten verksamhetsstöd ansvarar för att stötta, leda och genomföra arbete inom CSN:s verksamhetsutveckling. Enheten har idag ca 45 medarbetare utspridda på elva orter. I rollen som verksamhetsutvecklare har man fokus utifrån en helhetssyn och verkar för att utvecklingen blir behovsdriven, sammanhållen och hållbar. Verksamhetsutvecklarens primära uppgift är att förstå hur regler, rutiner och system hänger ihop, vilket innebär att se hur olika åtgärder och förändringar påverkar olika delar av verksamheten. Verksamhetsutvecklaren samverkar med IT när verksamhetskrav översätts till krav på IT-stöd.

Du kommer att arbeta inom objektsfamiljen Gemensamma funktioner, i rollen som produktägare eller objektansvarig.    

I dina arbetsuppgifter ingår att:


• säkerställa och förbättra produkter inom ett eller flera objekt
• inventera behov och samordna förslag på verksamhets- och IT-förändringar
• utveckla, implementera, informera och följa upp förändringar
• arbeta som uppdragsledare eller produktägare inom olika områden

Kvalifikationer

Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning inom samhällsvetenskap, systemvetenskap eller motsvarande utbildning eller arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant. Du har flerårig och aktuell kompetens inom IT-nära verksamhet.

Det är meriterande om du har:


• kunskap och erfarenhet inom digital och behovsdriven utveckling
• erfarenhet av att leda uppdrag och av förändringsledning
•  erfarenhet i roll som t.ex. en produktägare eller liknande
• erfarenhet av arbete inom offentlig verksamhet (stat, kommun och region)
• erfarenhet av att arbeta med stödfunktioner d.v.s. funktionalitet som stödjer flera områden eller processer

Du har mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift, goda kunskaper i engelska, samt har god vana av att använda Officepaketet.

För att passa för jobbet behöver du arbeta bra tillsammans med andra. I rollen arbetar du med att ständigt förbättra och utveckla verksamheten samt har en förmåga att se vad som behöver förbättras. Du tar initiativ, sätter i gång aktiviteter och uppnår resultat. Det är viktigt att du ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Du är självgående och tar ansvar för din uppgift samt strukturerar ditt angreppssätt och driver processer vidare.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsform
Tillsvidareanställning, provanställning kan komma att tillämpas.

Omfattning
Heltid

Önskat startdatum
Enligt överenskommelse

Referens
HR/2022:131

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast den 220918


Läs om våra förmåner.

Övrigt

Handlingar i anställningsärenden hos en myndighet är allmänna handlingar som kan komma att lämnas ut på begäran. Dina personuppgifter behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Läs mer om vår rekryteringsprocess.

Vi undanber oss alla erbjudanden om rekryterings- och annonshjälp.

Ansök nu

Verksamhetsutvecklare till utveckling för kund - Sundsvall

Organisationsutvecklare
Läs mer Aug 22
På CSN administrerar vi det svenska studiestödet. Vi bidrar till att förverkliga människors drömmar och mål, varje dag. CSN finns på elva orter i Sverige och vårt huvudkontor ligger i Sundsvall.

Vi leder och styr med tillit som förhållningssätt och vill ge alla medarbetare möjligheten att växa och utmanas. CSN är i ständig utveckling och det är också alla vi som jobbar här. Arbetsglädjen hos våra medarbetare är viktig. Som anställd på CSN ska du kunna förena arbete med fritid och ha en bra balans i livet. Vi erbjuder bland annat flexibla arbetstider och möjlighet till distansarbete.

För närvarande genomför CSN flera uppdrag där vi ser över och förnyar vårt utvecklingsarbete. Vi vill gärna att du är med och bidrar på den resan.

Arbetsuppgifter

Enheten utveckling för kund (UFK) har i uppdrag att ge CSN:s ledning stöd i strategiska digitaliserings- och utvecklingsfrågor. Vi ansvarar även för omvärldsbevakning, strategisk samverkan, kundundersökningar, CSN:s utvecklingsportölj och metoder inom verksamhetsutveckling. Enheten har i dag 14 medarbetare och tillhör avdelningen staben för utveckling och kommunikation på CSN. 

Som verksamhetsutvecklare hos oss jobbar du med utveckling på operativ, taktisk och strategisk nivå. Du leder uppdrag, driver förändring och agerar stöd till CSN:s ledning och övrig verksamhet. Du är med och utvecklar vår verksamhet med stöd av beprövade metoder inom verksamhetsutveckling: exempelvis agil utvecklingsmetodik, kundinvolvering, innovation och förändringsledning. Du bidrar även i CSN:s digitala transformation genom att erbjuda kunskap om de lösningar som krävs för att vi ska klara vårt uppdrag på lång och kort sikt. I ditt uppdrag förändringsleder du chefer och medarbetare.

Vi söker dig som är kommunikativ, pedagogisk och som kan förklara, informera och ge stöd inom de olika områden vi verkar. Det är av stor vikt att du har ett tillitsfullt förhållningssätt och en vilja att tillgodose kundernas behov. Som medarbetare på UFK är du en del av ett lag där vi har respekt för varandra och löser våra uppdrag gemensamt. 


Kvalifikationer 

Vi söker dig om har: 


• Relevant högskoleutbildning eller arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
• Flera års erfarenhet (minst 2 år) som verksamhetsutvecklare
• Erfarenhet av att leda större uppdrag och projekt
• Erfarenhet av förändringsledning
• Erfarenhet av att leda och hålla i workshops
• Erfarenhet av att skriva rapporter på strategisk nivå

Vi ser det som meriterande om du har: 


• Erfarenhet av agil utvecklingsmetodik
• Erfarenhet av arbete med kundinsikter och kundinvolvering i utvecklingsarbete
• Ledarskapserfarenhet

För att du ska lyckas och trivas i den här rollen tror vi att du är en social person som bygger relationer, tar initiativ och driver ditt egna och gruppens arbete framåt mot en gemensam helhet. Du är en trygg och stabil person som kan skilja på det personliga och det professionella. Du har ett starkt fokus på kundens upplevelse, är generös med din kunskap, kommunicerar på ett tydligt sätt och vågar prova nya saker. Du har även förmågan att skratta tillsammans med oss när saker inte riktigt går som det var tänkt.

En förutsättning för tjänsten är också att du har mycket goda kunskaper i tal och skrift i svenska och goda kunskaper i tal och skrift i engelska. Samt att du har vana att arbeta med Microsoft Officepaket. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Placeringsort: Sundsvall

Anställningsform
Tillsvidare, provanställning kan komma att tillämpas

Omfattning
Heltid

Önskat startdatum
Enligt överenkommelse

Referens
HR/2022:96

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast den 2022-09-11.


Läs om våra förmåner.

Övrigt

Handlingar i anställningsärenden hos en myndighet är allmänna handlingar som kan komma att lämnas ut på begäran. Dina personuppgifter behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Läs mer om vår rekryteringsprocess.

Vi undanber oss alla erbjudanden om rekryterings- och annonshjälp.

Ansök nu

Systemutvecklare

Systemutvecklare/Programmerare
Läs mer Aug 15
På CSN administrerar vi det svenska studiestödet. Vi bidrar till att förverkliga människors drömmar och mål, varje dag. CSN finns på elva orter i Sverige och vårt huvudkontor ligger i Sundsvall.

Vi leder och styr med tillit som förhållningssätt och vill ge alla medarbetare möjligheten att växa och utmanas. CSN är i ständig utveckling och det är också alla vi som jobbar här. Arbetsglädjen hos våra medarbetare är viktig. Som anställd på CSN ska du kunna förena arbete med fritid och ha en bra balans i livet. Vi erbjuder bland annat flexibla arbetstider och möjlighet till distansarbete.

På CSN:s IT-avdelning är vi stolta över att leverera kundanpassade och moderna IT-lösningar för att göra studier möjligt. Vår IT-avdelning består av ca 200 medarbetare som jobbar tillsammans i olika team. Vi tar oss an vårt uppdrag med stort engagemang och lojalitet. Det bidrar bland annat till att vi ständigt kan stärka vår kompetens och utveckling inom avdelningen.

 

Arbetsuppgifter

Vi söker systemutvecklare som vill jobba i vårt team som tar hand om IT-stödet kopplat till verksamhetsområdet Körkortslån (det kan även vara aktuellt med andra verksamhetsområden). Teamet ansvarar för att IT-stödet fungerar idag som de gjorde igår och för att utveckla stödet kontinuerligt så att det bättre möter våra kunders behov och förväntningar. Placeringsort kommer att vara Sundsvall. 

Teamet kan också arbeta med att utveckla helt nya IT-stöd. I teamet arbetar IT-specialister med fokus på krav eller test, systemutvecklare, teamledare, arkitekt och produktägare tillsammans enligt agilt arbetssätt. Vi erbjuder möjlighet att både jobba från kontoret och hemifrån. Varifrån ni vill jobba kommer ni överens om tillsammans i teamet och utifrån verksamhetens behov.

Ditt ansvarsområde som systemutvecklare är nyutveckling, vidareutveckling, felsökning och felrättning. Du bidrar även i arbetet med kravhantering, analys, design, implementation samt test. Du kommer tillsammans med ditt team ansvara för att förstå och omsätta verksamhetens behov till hållbara tekniska lösningar.

Den röda tråden i vår teknikflora är Java och CSN genomgår en stor förändring där vi jobbar med containerplattform. Du kommer att vara en del av denna förändringsresa.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som tycker om att jobba i team, arbetar lyhört med andra och har ett tillmötesgående och respektfullt beteende. Du tar stort ansvar för ditt arbete och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du gillar att ta initiativ och bryta ner komplexa utmaningar i mindre delar för att nå en lösning och uppnå resultat.

Du förväntas kontinuerligt utveckla dig själv och ta stort eget ansvar för att kunna bidra och vara en del av gruppens utveckling, välmående och framgång.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi söker dig som har:


• Högskole-, universitets- eller yrkesutbildning inom data/systemvetenskap eller motsvarande. Alternativt arbetslivserfarenhet som CSN bedömer likvärdig
• Minst 3 års erfarenhet av programmering med Java EE/SE

Flera års erfarenhet av att arbeta enligt agilt arbetssätt (t.ex. Scrum)  Flera års erfarenhet av och då en stor förståelse för utvecklingsarbetets alla faser  


• Förmågan att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska samt att ta del av dokumentation och uttrycka dig i tal på engelska.

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av följande:


• Angular/React/Vue
• SpringBoot
• REST/SOAP
• Containerhantering t.ex. Openshift
• Automatiserade tester
• Batchhantering
• Erfarenhet eller kunskap om:  UX/Användbarhet, WCAG, IBM BPM/BAW, Mikrotjänst arkitektur

 

Vi ser fram emot din ansökan!

 


Anställningsform
Tillsvidareanställning, provanställning kan komma att tillämpas

Omfattning
Heltid


Önskat startdatum
Enligt överenskommelse

Referens
HR/2022:106


Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast den 4 september.Läs om våra förmåner.

Övrigt

Handlingar i anställningsärenden hos en myndighet är allmänna handlingar som kan komma att lämnas ut på begäran. Dina personuppgifter behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Läs mer om vår rekryteringsprocess.

Vi undanber oss alla erbjudanden om rekryterings- och annonshjälp.

Ansök nu

Frontend-utvecklare Sundsvall

Frontend-utvecklare
Läs mer Aug 16
På CSN administrerar vi det svenska studiestödet. Vi bidrar till att förverkliga människors drömmar och mål, varje dag. CSN finns på elva orter i Sverige och vårt huvudkontor ligger i Sundsvall.

Vi leder och styr med tillit som förhållningssätt och vill ge alla medarbetare möjligheten att växa och utmanas. CSN är i ständig utveckling och det är också alla vi som jobbar här. Arbetsglädjen hos våra medarbetare är viktig. Som anställd på CSN ska du kunna förena arbete med fritid och ha en bra balans i livet. Vi erbjuder bland annat flexibla arbetstider och möjlighet till distansarbete.

På CSN:s IT-avdelning är vi stolta över att leverera kundanpassade och moderna IT-lösningar för att göra studier möjligt. Vår IT-avdelning består av ca 200 medarbetare som jobbar tillsammans i olika team. Vi tar oss an vårt uppdrag med stort engagemang och lojalitet. Det bidrar bland annat till att vi ständigt kan stärka vår kompetens och utveckling inom avdelningen.

Nu söker vi ytterligare 1-2 webbutvecklare med tyngd inom frontend för att förstärka vårt team som jobbar med CSN:s designsystem. Teamet finns i Sundsvall. 

I dagsläget har vi två designsystem för våra webbaserade tjänster, ett för externa tjänster där användarna är CSN:s kunder och ett för interna tjänster där CSN:s handläggarna utgör majoriteten av användarna. Designsystemen består av riktlinjer och komponentbibliotek som används av UX-designers och systemutvecklare på CSN för att bygga användargränssnitt. Det är viktigt att komponenterna är tillgänglighetsanpassade, enkla att använda för våra utvecklare och fungerar bra för våra slutanvändare.

Arbetsuppgifter

Teamet jobbar agilt enligt scrum och består av systemutvecklare, UX-designers och en scrum master.

Teamet hjälps åt att kodgranska varandras kod, testa det som utvecklas och gör regelbundna releaser. Som medlem i team designsystem kommer du jobba nära andra utvecklare och UX-designers. Teamet har stående mobprogrammeringstillfällen och varvar individuellt arbete med parprogrammering.

Som utvecklare i team designsystem kommer du att arbeta med att bygga komponenter till de två komponentbiblioteken samt med att ta fram riktlinjer för hur dessa komponenter ska användas. Du kommer även att bygga prototyper som används i det konceptuella arbetet med att vidareutveckla designsystemen samt kodexempel som andra utvecklingsteam kan använda sig av när de bygger CSN:s olika tjänster.

Placeringsorten för den här tjänsten är Sundsvall och du behöver kunna vara på plats på kontoret regelbundet. CSN erbjuder dock ett flexibelt arbetssätt där det finns möjlighet att både jobba från kontoret och på distans. Hur mycket ni vill jobba på respektive plats kommer ni tillsammans överens om i teamet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en utbildning inom webbutveckling eller liknande, alternativt att du har arbetslivserfarenhet som vi bedömer som likvärdig. Du har din tyngd inom frontendutveckling och har minst 3 års erfarenhet av att jobba med webbutveckling och javascriptramverk.

Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och har förmågan att ta del av dokumentation samt uttrycka dig i tal på engelska.

Som person tar du hänsyn till det större perspektivet genom att se till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut samtidigt som du har lätt för att anpassa dig efter ändrade omständigheter.

Du är noggrann och levererar lösningar av hög kvalité samt har förmåga att sätta dig in i någon annans situation och perspektiv.

Det är viktigt att du alltid har användaren i fokus och brinner för att leverera lösningar som är hållbara både ur ett tekniskt perspektiv och för användaren. 

Du har minst 3 års erfarenhet av:


• HTML
• CSS
• Angular, React, Vue eller andra javascriptramverk

Det är meriterande om du har erfarenhet av:


• Angular
• Designsystem
• Webbtillgänglighet / WCAG
• Agilt arbete i tvärfunktionella team
• git
• Spring Boot
• CI/CD (Jenkins eller liknande)
• Containerhantering (Docker eller liknande)
• Containerorkestrering (Kubernetes/Openshift)

Vi söker 1-2 personer och arbetsprov kan komma att tillämpas.

Anställningsform

Tillsvidareanställning, provanställning kan komma att tillämpas.

Omfattning

Heltid

Önskat startdatum

Tillträde enligt överenskommelse.

Referens

HR/2022:101

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2022-09-04. 

 


Läs om våra förmåner.

Övrigt

Handlingar i anställningsärenden hos en myndighet är allmänna handlingar som kan komma att lämnas ut på begäran. Dina personuppgifter behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Läs mer om vår rekryteringsprocess.

Vi undanber oss alla erbjudanden om rekryterings- och annonshjälp.

Ansök nu

Frontend-utvecklare Sundsvall

Frontend-utvecklare
Läs mer Aug 16
På CSN administrerar vi det svenska studiestödet. Vi bidrar till att förverkliga människors drömmar och mål, varje dag. CSN finns på elva orter i Sverige och vårt huvudkontor ligger i Sundsvall.

Vi leder och styr med tillit som förhållningssätt och vill ge alla medarbetare möjligheten att växa och utmanas. CSN är i ständig utveckling och det är också alla vi som jobbar här. Arbetsglädjen hos våra medarbetare är viktig. Som anställd på CSN ska du kunna förena arbete med fritid och ha en bra balans i livet. Vi erbjuder bland annat flexibla arbetstider och möjlighet till distansarbete.

På CSN:s IT-avdelning är vi stolta över att leverera kundanpassade och moderna IT-lösningar för att göra studier möjligt. Vår IT-avdelning består av ca 200 medarbetare som jobbar tillsammans i olika team. Vi tar oss an vårt uppdrag med stort engagemang och lojalitet. Det bidrar bland annat till att vi ständigt kan stärka vår kompetens och utveckling inom avdelningen.

Nu söker vi fler webbutvecklare med inriktning mot frontend till ett av våra team i Sundsvall.

Vi erbjuder ett flexibelt arbetssätt där det finns möjlighet att både jobba från kontoret och på distans. Varifrån ni vill jobba kommer ni tillsammans överens om i teamet. Placeringsorten för den här tjänsten är dock Sundsvall och du behöver därför kunna vara på plats på kontoret vid behov, ibland med kort framförhållning. 

Arbetsuppgifter

Vi jobbar agilt enligt scrum och du kommer att ingå i ett tvärfunktionellt team där man har ett tätt samarbete mellan produktägare, UX-designer och utvecklare. Det är ett team på 4-5 personer som jobbar med varierande arbetsuppgifter. En stor del av arbetet kommer att innebära nyutveckling och förvaltning av mallar för webbsidor i sitevision. Du kommer bland annat att jobba med utveckling och förvaltning av CSN:s intranät, webbplats och kampanjsajter. Vi jobbar behovsdrivet och användarcentrerat vilket innebär att du alltid behöver ha användaren i fokus i ditt arbete.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en universitetsutbildning, högskoleutbildning eller yrkesutbildning inom data/systemvetenskap eller motsvarande. Alternativt har du genom arbetslivserfarenhet inhämtat kunskaper och erfarenheter som vi anser är relevanta för tjänsten. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och har förmågan att ta del av dokumentation samt uttrycka dig i tal på engelska.

Du har en god förståelse för hur webben fungerar och har minst 2 års erfarenhet, under de senaste 3 åren, av att arbeta med HTML, CSS och Javascript.

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av:


• CMS-verktyget Sitevision
• Angular, React, Vue eller liknande javascriptramverk
• jQuery
• webbtillgänglighet / WCAG
• agilt arbete i tvärfunktionella team  

Som person är du en teamplayer, du arbetar bra med andra och gillar att jobba i ett tight team. För att lyckas i rollen tar du egna initiativ och uppnår resultat. Du har även en förmåga att se vad som behöver förbättras, är nyfiken och gillar att lära dig nya saker.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, är det någon kunskap du saknar så kan vi lösa det genom utbildning, det viktigaste är att du har ett intresse och vill utvecklas inom området.

Anställningsform

Tillsvidareanställning, provanställning kan komma att tillämpas.

Omfattning

Heltid

Önskat startdatum

Tillträde enligt överenskommelse.

Referens

HR/2022:102

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2022-09-04. 

 


Läs om våra förmåner.

Övrigt

Handlingar i anställningsärenden hos en myndighet är allmänna handlingar som kan komma att lämnas ut på begäran. Dina personuppgifter behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Läs mer om vår rekryteringsprocess.

Vi undanber oss alla erbjudanden om rekryterings- och annonshjälp.

Ansök nu

Systemutvecklare Prestandatest

Systemutvecklare/Programmerare
Läs mer Aug 15
På CSN administrerar vi det svenska studiestödet. Vi bidrar till att förverkliga människors drömmar och mål, varje dag. CSN finns på elva orter i Sverige och vårt huvudkontor ligger i Sundsvall.

Vi leder och styr med tillit som förhållningssätt och vill ge alla medarbetare möjligheten att växa och utmanas. CSN är i ständig utveckling och det är också alla vi som jobbar här. Arbetsglädjen hos våra medarbetare är viktig. Som anställd på CSN ska du kunna förena arbete med fritid och ha en bra balans i livet. Vi erbjuder bland annat flexibla arbetstider och möjlighet till distansarbete.

På CSN:s IT-avdelning är vi stolta över att leverera kundanpassade och moderna IT-lösningar för att göra studier möjligt. Vår IT-avdelning består av ca 200 medarbetare som jobbar tillsammans i olika team. Vi tar oss an vårt uppdrag med stort engagemang och lojalitet. Det bidrar bland annat till att vi ständigt kan stärka vår kompetens och utveckling inom avdelningen.

Arbetsuppgifter

Du arbetar nära våra utvecklingsteam och tillsammans med vår driftsorganisation med planering, utförande och analys av prestandatester för att fastställa systemets egenskaper och hitta eventuella flaskhalsar och svagheter.

I din roll ingår också att vidareutveckla vårt arbete kring prestandatest och hur det bäst utförs i en agil kontext med komplexa systemleveranser. Du förväntas aktivt identifiera och föreslå förbättringar samt utvärdera, testa och införa dessa. Att informera, utbilda och stödja våra utvecklingsteam kommer att vara en del av arbetet. 

Kvalifikationer 

Vi söker dig som lägst har en kandidatexamen med IT-inriktning (t.ex. civilingenjör med datainriktning, systemvetenskaplig utbildning) eller arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. 

Du har:


• minst 4 års erfarenhet som systemutvecklare och ett genuint intresse av test.
• utvecklat i Java, Javsscript, Python, C# eller PHP
• erfarenhet av genomförande av Icke-funktionella tester 
• erfarenhet av arbete med testverktygskonfiguration och skript i LoadRunner eller likande verktyg.
• kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och ha förmågan att ta del av dokumentation samt uttrycka dig i tal på engelska.

Vi ser det som meriterande om du har:


• erfarenhet av en/flera testautomatiseringsverktyg (JUint, Cucumber, Selenium, SoapUi, JMeter eller liknande).
• erfarenhet av eller god kännedom om agila arbetssätt (Scrum)
• erfarenhet av arbete med testdata.


Som person är du trygg och stabil och har lätt att kommunicera och samarbeta. Du är engagerad och har förmågan att övertyga andra om nyttan av prestandatester. För att lyckas i rollen krävs att du tar eget ansvar, analyserar och driver arbetet framåt. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsform
Tillsvidareanställning, Provanställning kan komma att tillämpas

Referens
HR/2022:112

Omfattning
Heltid


Önskat startdatum
Enligt överenskommelse


Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senas den 4 september.Läs om våra förmåner.

Övrigt

Handlingar i anställningsärenden hos en myndighet är allmänna handlingar som kan komma att lämnas ut på begäran. Dina personuppgifter behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Läs mer om vår rekryteringsprocess.

Vi undanber oss alla erbjudanden om rekryterings- och annonshjälp.

Ansök nu

Systemutvecklare till CM-teamet på CSN

Systemutvecklare/Programmerare
Läs mer Aug 15
På CSN administrerar vi det svenska studiestödet. Vi bidrar till att förverkliga människors drömmar och mål, varje dag. CSN finns på elva orter i Sverige och vårt huvudkontor ligger i Sundsvall.

Vi leder och styr med tillit som förhållningssätt och vill ge alla medarbetare möjligheten att växa och utmanas. CSN är i ständig utveckling och det är också alla vi som jobbar här. Arbetsglädjen hos våra medarbetare är viktig. Som anställd på CSN ska du kunna förena arbete med fritid och ha en bra balans i livet. Vi erbjuder bland annat flexibla arbetstider och möjlighet till distansarbete.

På CSN:s IT-avdelning är vi stolta över att leverera kundanpassade och moderna IT-lösningar för att göra studier möjligt. Vår IT-avdelning består av ca 200 medarbetare som jobbar tillsammans i olika team. Vi tar oss an vårt uppdrag med stort engagemang och lojalitet. Det bidrar bland annat till att vi ständigt kan stärka vår kompetens och utveckling inom avdelningen.

Vi söker nu drivna utvecklare till vårt CM-team. 

CSN är mitt i förändringsresa för att etablera nya plattformar och agila arbetssätt där CI/CD är en naturlig del. Du kommer att ha en nyckelroll i att driva DevOps-kulturen, främja och förbättra hur våra team arbetar med automatisering.

Arbetsuppgifter

Arbetet utförs tillsammans med några av våra mest erfarna utvecklare som arbetar med att effektivisera och automatisera vår IT-utvecklingsprocess från incheckad kod till installation.

Gruppen du kommer att ingå i vidareutvecklar och förbättrar CSN:s versionshanterings- och leveransverktyg. De ansvarar också för arbetsprocesser för styrning av incheckad mjukvara, koordinering av beroenden mellan mjukvarukomponenter, systembyggen, bransch- och mergeplanering av pågående utveckling och kundleveranser inkl. mjukvarupaketering.

Du arbetar i eller nära våra utvecklingsteam och tillsammans med vår driftsorganisation för att få snabb återkoppling på hur vi kan förbättra vår automatisering enligt teamens behov.

I din roll ingår också att tillsammans med teamet vidareutveckla vår strategi inom Continuous Delivery. Du förväntas aktivt identifiera och föreslå förbättringar i våra arbetssätt och du kommer att utvärdera, testa samt införa nya metoder och verktyg inom området. Att informera, utbilda och stödja våra utvecklingsteam kommer att vara en del av arbetet.

Vi erbjuder dig utvecklande arbetsuppgifter med goda möjligheter till omvärldsbevakning, kompetenshöjning och spännande innovationsarbete. 

Kvalifikationer 

Vi söker dig som har: 


• minst kandidatexamen med it-inriktning, t.ex. civilingenjör med datainriktning, systemvetenskaplig utbildning eller arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
• flera års erfarenhet av systemutveckling och därmed stor förståelse för utvecklingsarbetets alla faser.
• aktuell erfarenhet av att arbeta med Continuous Delivery och automatisering
• erfarenhet av Agil systemutveckling, Linux, byggverktyg t ex Maven, Ant, Automatiserings/CI-verktyg (t ex Jenkins, Bamboo, Tekton), versionshanteringsverktyg t ex Git, Apache Subversion.

Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och har förmågan att ta del av dokumentation samt uttrycka dig i tal på engelska

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av: 


• Containerbaserade leveranser (OpenShift, Docker, HELM, Kubernetes)
• Automatisering av infrastruktur (t ex Ansibel, Chef, Puppet, SALT el motsv)
• Att arbeta med IT-drift
• Infrastruktur som kod
• Testautomatisering
• Java eller C# programmering
• PHP programmering

Som person är du lösningsorienterad och brinner för att hitta nya sätt att lösa problem på samt att ständigt förbättra hur vi levererar förändringar i IT-stödet. Du tycker om att samarbeta och att dela med dig av din kunskap till andra. Du har förmågan att utveckla vår plattform för automatiserade leveranser samt att hjälpa och stödja våra utvecklingsteam i deras dagliga arbete och förändringsresan mot Continuous Delivery.


Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Anställningsform
Tillsvidareanställning, provanställning kan komma att tillämpas

Referens
HR/2022:111

Omfattning
Heltid


Önskat startdatum
Enligt överenskommelse


Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2022-09-04.Läs om våra förmåner.

Övrigt

Handlingar i anställningsärenden hos en myndighet är allmänna handlingar som kan komma att lämnas ut på begäran. Dina personuppgifter behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Läs mer om vår rekryteringsprocess.

Vi undanber oss alla erbjudanden om rekryterings- och annonshjälp.

Ansök nu

IT-arkitekt till Sundsvall

IT-arkitekt/Lösningsarkitekt
Läs mer Aug 15
På CSN administrerar vi det svenska studiestödet. Vi bidrar till att förverkliga människors drömmar och mål, varje dag. CSN finns på elva orter i Sverige och vårt huvudkontor ligger i Sundsvall.

Vi leder och styr med tillit som förhållningssätt och vill ge alla medarbetare möjligheten att växa och utmanas. CSN är i ständig utveckling och det är också alla vi som jobbar här. Arbetsglädjen hos våra medarbetare är viktig. Som anställd på CSN ska du kunna förena arbete med fritid och ha en bra balans i livet. Vi erbjuder bland annat flexibla arbetstider och möjlighet till distansarbete.

På CSN:s IT-avdelning är vi stolta över att leverera kundanpassade och moderna IT-lösningar för att göra studier möjligt. Vår IT-avdelning består av ca 200 medarbetare som jobbar tillsammans i olika team. Vi tar oss an vårt uppdrag med stort engagemang och lojalitet. Det bidrar bland annat till att vi ständigt kan stärka vår kompetens och utveckling inom avdelningen.

 
Arbetsuppgifter
Som IT-arkitekt på CSN är du knuten till ett verksamhetsområde och du förväntas vara den som leder IT-utvecklingen kopplat till verksamhetens behov och teknikförflyttningar. Du behöver stå stadigt på marken, våga vara en ledare och fatta beslut samt ha en fot i tekniken och en i verksamheten för att fungera optimalt.

CSN jobbar i team och som IT-arkitekt hos oss är du en ledare som ser till helheten, van att tänka strategiskt och säkerställer att alla strävar åt samma håll. Du jobbar tillsammans med teamet för att förstå och omsätta verksamhetens behov till hållbara tekniska lösningar. Du är en viktig kugge när det gäller att identifiera och föreslå förbättringar i våra arbetssätt och du deltar aktivt i arbetet med att utveckla verksamheten och tekniken i kombination.

CSN genomgår en stor förändring där vi jobbar med containerplattform och i huvudsak Java som programspråk. Det är viktigt att du har intresse kring att vara med på vår framtida resa och att utveckla och förbättra både verksamheten och produkter vidare.

 

Kvalifikationer 

Vi söker dig som har:


• lägst en kandidatexamen med it-inriktning (t.ex. civilingenjör med datainriktning eller systemvetenskaplig utbildning). Alternativt arbetslivserfarenhet som CSN bedömer likvärdig.
• flera års (minst 5 år) erfarenhet av att utveckla IT-lösningar och därmed stor erfarenhet och stor förståelse för utvecklingsarbetets alla faser
• erfarenhet av att arbeta med agilt arbetssätt
• erfarenhet av att ta fram lösningsförslag samt design- och konstruktionsmönster
• erfarenhet av ett flertal tekniska plattformar
• erfarenhet av nära samarbete med verksamhet/beställare och av att omsätta verksamhetens behov till hållbara tekniska lösningar
• erfarenhet av ledande roll inom systemutvecklingsuppdrag såsom utvecklingsledare/lead developer, mjukvaruarkitekt eller lösningsarkitekt
• förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och har förmågan att ta del av dokumentation samt uttrycka dig i tal på engelska.

Vi ser det som meriterande om du har:


• erfarenhet av testautomatisering
• erfarenhet av behovsdriven utveckling
• erfarenhet av microservices/containerplattformar
• erfarenhet av javaprogrammering
• en certifiering som IT-arkitekt

Som medarbetare hos oss vill vi att du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och arbetar sjävgående och strukturerat samt är bra på att lösa problem och komplexa frågor. Du arbetar bra i team och trivs med att samarbeta tillsammans med andra. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Vill du bli en del av vårt team och vara med och bidra till IT avdelningens uppdrag och mål? Vi ser fram emot din ansökan.

 

Anställningsform


Tillsvidareanställning, provanställning kan komma att tillämpasOmfattning
Heltid


Önskat startdatum
Enligt överenskommelse

Referens
HR/2022:49


Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast den 4 september.

 Läs om våra förmåner.

Övrigt

Handlingar i anställningsärenden hos en myndighet är allmänna handlingar som kan komma att lämnas ut på begäran. Dina personuppgifter behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Läs mer om vår rekryteringsprocess.

Vi undanber oss alla erbjudanden om rekryterings- och annonshjälp.

Ansök nu

Systemutvecklare inriktning testautomatisering

Systemutvecklare/Programmerare
Läs mer Aug 15
På CSN administrerar vi det svenska studiestödet. Vi bidrar till att förverkliga människors drömmar och mål, varje dag. CSN finns på elva orter i Sverige och vårt huvudkontor ligger i Sundsvall.

Vi leder och styr med tillit som förhållningssätt och vill ge alla medarbetare möjligheten att växa och utmanas. CSN är i ständig utveckling och det är också alla vi som jobbar här. Arbetsglädjen hos våra medarbetare är viktig. Som anställd på CSN ska du kunna förena arbete med fritid och ha en bra balans i livet. Vi erbjuder bland annat flexibla arbetstider och möjlighet till distansarbete.

På CSN:s IT-avdelning är vi stolta över att leverera kundanpassade och moderna IT-lösningar för att göra studier möjligt. Vår IT-avdelning består av ca 200 medarbetare som jobbar tillsammans i olika team. Vi tar oss an vårt uppdrag med stort engagemang och lojalitet. Det bidrar bland annat till att vi ständigt kan stärka vår kompetens och utveckling inom avdelningen.

Gillar du kombinationen av samhällsnytta, jobba med ny teknik och vill vara delaktig i hur vi levererar kod med hög kvalitet så kan detta jobb vara något för dig!  

CSN är mitt i en förändringsresa för att etablera nya plattformar och agila arbetssätt där CI/CD och testautomatisering är en naturlig del.

Arbetsuppgifter

Du kommer att ha en nyckelroll i att främja och förbättra hur våra team arbetar med testautomatisering. Tillsammans med våra metodansvariga är du med tar fram förslag kring vad vi ska fokusera testautomatisering på för att få ut störst nytta. Du arbetar nära våra utvecklingsteam för att hjälpa dem med automatisering av olika produkter enligt teamens behov. 

I rollen ingår också att aktivt jobba med hur vi levererar säker kod, du identifierar och föreslår förbättringar i våra arbetssätt och deltar i att utveckla verksamheten.

Kvalifikationer 


Vi söker dig som har: 


• lägst en kandidatexamen med IT-inriktning, alternativt arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer motsvarande
• minst 4 års erfarenhet av systemutveckling Java/Javascript och därmed stor förståelse för utvecklingsarbetets alla faser.
• erfarenhet av verktyg för automatiserad kodgranskning (SonarQube eller likande)
• erfarenhet av en/flera av testautomatiseringsverktyg (JUint, Cucumber, Selenium, SoapUi, JMeter eller liknande

Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och har förmågan att ta del av dokumentation samt uttrycka dig i tal på engelska

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av


• arbetsprocesser eller verktyg för att leverera säker kod (OWASP, SEI CERT)
• microservices/containerplattformar
• erfarenhet av utveckling med spring boot
• arbete med agilt arbetssätt (Scrum)

Du har passion för automatisering, är självgående och har kapacitet att ta initiativ och driva ditt eget arbete. Du har intresse av och förmåga att utveckla testramverket samt hjälpa våra utvecklare och testare att öka IT-stödets testbarhet samt kvalitet.Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsform
Tillsvidareanställning,

(Provanställning kan komma att tillämpas)

Omfattning
Heltid


Önskat startdatum
Enligt överenskommelse

Referens
HR/2022:12


Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2022-09-04.

Vår rekryteringsprocess

CSN tillämpar en kompetensbaserad rekryteringsmetod genom hela processen där fokus ligger på de kompetenser och egenskaper som tjänsten kräver. Vår bedömning görs objektivt och utifrån de kvalifikationer som framgår av annonsen.

I nästa steg ber vi dig att svara på ett antal urvalsfrågor samt bifoga ditt CV. Intervjuer kan ske fysiskt eller via video. CSN tar referenser från tidigare arbetsgivare. Arbetsprov och tester kan komma att användas som en del i rekryteringsprocessen. Läs om våra förmåner.

Övrigt

Handlingar i anställningsärenden hos en myndighet är allmänna handlingar som kan komma att lämnas ut på begäran. Dina personuppgifter behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Läs mer om vår rekryteringsprocess.

Vi undanber oss alla erbjudanden om rekryterings- och annonshjälp.

Ansök nu

Ekonomihandläggare Sundsvall

Ekonomiassistent
Läs mer Aug 15
På CSN administrerar vi det svenska studiestödet. Vi bidrar till att förverkliga människors drömmar och mål, varje dag. CSN finns på elva orter i Sverige och vårt huvudkontor ligger i Sundsvall.

Vi leder och styr med tillit som förhållningssätt och vill ge alla medarbetare möjligheten att växa och utmanas. CSN är i ständig utveckling och det är också alla vi som jobbar här. Arbetsglädjen hos våra medarbetare är viktig. Som anställd på CSN ska du kunna förena arbete med fritid och ha en bra balans i livet. Vi erbjuder bland annat flexibla arbetstider och möjlighet till distansarbete.

På ekonomiavdelningen kan vi erbjuda ett intressant och utvecklande arbete. Vi förser uppdragsgivaren och myndigheter med olika ekonomiska sammanställningar, som till exempel årsredovisning, budgetunderlag och andra ekonomiska rapporter, både vad som avser myndighetens interna verksamhet och uppgifter om utlåningsverksamheten. Avdelningen stöttar också myndigheten internt med diverse ekonomiska analyser. Avdelningen består av olika funktioner såsom redovisning, controllerverksamhet, säkerhetsfrågor, upphandling och administrativ service. För närvarande har vi 33 tjänster, varav 16 tjänster är placerade på redovisningsenheten.

Arbetsuppgifter

Du kommer främst att arbeta med hantering av vår leverantörsreskontra. Det omfattar allt från systemadministration, attestrutiner och kontering till betalningar och avstämningar. Du kommer att fungera som internt stöd till användare av Proceedo, som är vårt e-fakturasystem. Du kommer också att arbeta med övrig löpande bokföring och bokslutsarbete. 

Kvalifikationer 

Vi söker dig som har relevant utbildning med ekonomisk inriktning eller motsvarande arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har erfarenhet av ekonomiarbete. Du har goda kunskaper i svenska både när det gäller tal och skrift samt grundkunskaper i engelska. Vi förutsätter att du har goda kunskaper i Excel och Word.

Det är meriterande om du har aktuell erfarenhet av att arbeta med leverantörsreskontra, gärna under minst 1 år. Det är även meriterande om du har kunskaper i Agresso och har arbetat med Proceedo eller något annat E-handelssystem.

Som person är du kvalitetsmedveten och noggrann. Arbetet omfattar många kontakter med olika medarbetare inom myndigheten, varför det är viktigt att kunna samarbeta. Arbetet är uppdelat i olika delmoment som man gemensamt ansvarar för vilket innebär att du ska vara strukturerad i ditt arbetssätt men även flexibel och enkelt kunna växla mellan arbetsuppgifter.

Under vissa perioder på året är arbetstempot högt och det är därför viktigt att du som person är uthållig, förblir motiverad och fortsätter driva processer fram till avslut eller tills dess att resultat blir uppnådda.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsform
Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning kan komma att tillämpas.

Omfattning
Heltid


Önskat startdatum
Tillträde enligt överenskommelse.

Referens
HR/2022:97


Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2022-08-29. 


Läs om våra förmåner.

Övrigt

Handlingar i anställningsärenden hos en myndighet är allmänna handlingar som kan komma att lämnas ut på begäran. Dina personuppgifter behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Läs mer om vår rekryteringsprocess.

Vi undanber oss alla erbjudanden om rekryterings- och annonshjälp.

Ansök nu

Systemutvecklare Prestandatest

Systemutvecklare/Programmerare
Läs mer Jun 2
Utbildning är en av sakerna som tar oss framåt i livet. På CSN administrerar vi det svenska studiestödet. Vi bidrar till att förverkliga människors drömmar och mål, varje dag. CSN finns på elva orter i Sverige och vårt huvudkontor ligger i Sundsvall.

Vi leder och styr med tillit som förhållningssätt och vill ge alla medarbetare möjligheten att växa och utmanas. CSN är i ständig utveckling och det är också alla vi som jobbar här.

På CSN:s IT-avdelning är vi stolta över att leverera kundanpassade och moderna IT-lösningar för att göra studier möjligt. Vår IT-avdelning består av ca 200 medarbetare som jobbar tillsammans i olika team. Vi tar oss an vårt uppdrag med stort engagemang och lojalitet. Det bidrar bland annat till att vi ständigt kan stärka vår kompetens och utveckling inom avdelningen.

Arbetsuppgifter

Du arbetar i eller nära våra utvecklingsteam och tillsammans med vår driftsorganisation med planering, utförande och analys av prestandatester för att fastställa systemets egenskaper och hitta eventuella flaskhalsar och svagheter.

I din roll ingår att vidareutveckla vårt arbete kring prestandatest och hur det bäst utförs i en agil kontext med komplexa systemleveranser. Du förväntas aktivt identifiera och föreslå förbättringar samt utvärdera, testa och införa dessa. Att informera, utbilda och stödja våra utvecklingsteam kommer att vara en del av arbetet. 

Kvalifikationer 
Vi söker dig som lägst har en kandidatexamen med IT-inriktning (t.ex. civilingenjör med datainriktning, systemvetenskaplig utbildning) eller arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. 

Du har:


• minst 5 års erfarenhet som systemutvecklare och ett genuint intresse av test. 
• erfarenhet av arbete med testverktygskonfiguration och skript i LoadRunner eller likande verktyg.
• kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och ha förmågan att ta del av dokumentation samt uttrycka dig i tal på engelska.

Vi ser det som meriterande om du har:


• erfarenhet av en/flera testautomatiseringsverktyg (JUint, Cucumber, Selenium, SoapUi, JMeter eller liknande).
• erfarenhet av arbete med testdata.


Som person är du trygg och stabil och har lätt att kommunicera och samarbeta. Du är engagerad och har förmågan att övertyga andra om nyttan av prestandatester. För att lyckas i rollen krävs att du tar eget ansvar och driver arbetet framåt. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsform
Tillsvidareanställning, 

Provanställning kan komma att tillämpas.

Referens

HR/2022:89

Omfattning
Heltid


Önskat startdatum
Enligt överenskommelse


Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 19 juni 2022. Att jobba på CSN

Arbetsglädjen hos våra medarbetare är viktig. Som anställd på CSN ska du kunna förena arbete med fritid och ha en bra balans i livet. Vi erbjuder bland annat flexibla arbetstider och möjlighet till distansarbete. Läs mer om vilka förmåner vi erbjuder på vår hemsida.

Övrigt

Handlingar i anställningsärenden hos en myndighet är allmänna handlingar som kan komma att lämnas ut på begäran. Dina personuppgifter behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Läs mer om vår rekryteringsprocess.

Vi undanber oss alla erbjudanden om rekryterings- och annonshjälp.

Ansök nu

Gruppchef till IT-avdelningen

Sektionschef, offentlig förvaltning
Läs mer Jun 9
På CSN administrerar vi det svenska studiestödet. Vi bidrar till att förverkliga människors drömmar och mål, varje dag. CSN finns på elva orter i Sverige och vårt huvudkontor ligger i Sundsvall.

Vi leder och styr med tillit som förhållningssätt och vill ge alla medarbetare möjligheten att växa och utmanas. CSN är i ständig utveckling och det är också alla vi som jobbar här. Arbetsglädjen hos våra medarbetare är viktig. Som anställd på CSN ska du kunna förena arbete med fritid och ha en bra balans i livet. Vi erbjuder bland annat flexibla arbetstider och möjlighet till distansarbete.

På CSN:s IT-avdelning är vi stolta över att leverera kundanpassade och moderna IT-lösningar för att göra studier möjligt. Vår IT-avdelning består av ca 200 medarbetare som jobbar tillsammans i olika team. Vi tar oss an vårt uppdrag med stort engagemang och lojalitet. Det bidrar bland annat till att vi ständigt kan stärka vår kompetens och utveckling inom avdelningen.

 CSN är inne i en spännande förändringsresa och vi hoppas att du vill vara med på denna resa. Som gruppchef på IT-avdelningen arbetar du tillsammans med dina medarbetare och chefskollegor med att forma och utveckla vår framtida IT-avdelning. 

Vad innebär rollen:

Du ansvarar för att din grupp är en aktiv del av helheten. Rollen innebär att du tillsammans med dina medarbetare arbetar för att nå uppsatta mål, utvecklar och driver verksamheten. Det är även viktigt att du engagerar, motiverar, utvecklar och skapar förutsättningar för dina medarbetare. Inom CSN tillämpar vi tillitsbaserad ledning och styrning.

Arbetsuppgifter:


• Planera och ansvara för att din grupp når önskade resultat och bidrar till CSN:s uppsatta vision och inriktningar
• Leda dina medarbetare med ett coachande förhållningssätt
• Skapa förutsättningar för att medarbetare ska utvecklas 
• Arbeta aktivt för en god arbetsmiljö och medarbetarnas välmående
• Vara delaktig i och driva arbete i enhetsledningen  
• Arbeta aktivt för att dina medarbetare har rätt kompetens
• Utveckla och främja att respektive team arbetar bra tillsammans och i relation med andra team
• Utveckla verksamheten genom ständiga förbättringar  

Kvalifikationer 

Vi söker dig som har erfarenhet som chef med personalansvar (ca 2 år) i en IT-organisation. Du har även högskoleexamen inom IT-området eller motsvarande arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren anser är relevant för uppdraget. Det är meriterande om du har erfarenhet av IT-förvaltning, agila arbetssätt och förändringsledning. Önskvärt är ledarskapsutbildning som är relevant för tjänsten samt erfarenhet av att arbeta med rekrytering.

Vi förväntar oss att du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska, har förmågan att ta del av dokumentation och kan uttrycka dig i tal på engelska. Du är van användare av MS-office (företrädesvis Word, Excel, Outlook och PowerPoint).

Vem är du?

Vi tror att du är en ledare som  fokuserar på mål och att uppnå resultat. Det är även viktigt att du har en empatisk förmåga, är utåtriktad och kan skapa relationer såväl internt som externt.  Du skapar engagemang och delaktighet leder och motiverar dina medarbetare på ett coachande och tillitsbaserat sätt.

Vi tror att du är en lugn, trygg och stabil person som har en förmåga att se vad som behöver förbättras och utvecklas i verksamheten. Du arbetar bra tillsammans med andra människor och planerar och organiserar arbetet på ett effektivt sätt. I stressade situationer behåller du ett realistsikt perspektiv och fokuserar på rätt saker. Du kommunicerar på ett tydligt sätt, säkerställer att budskap når fram och följer upp. 

Låter detta som ett jobb för dig? Tveka inte att skicka in din ansökan redan i dag. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. 

Placeringsort: Sundsvall

Anställningsform

Tillsvidare, provanställning kan komma att tillämpas.CSN tillämpar tidsbegränsade chefsuppdrag.

Omfattning
Heltid

Önskat startdatum

1 augusti eller enligt överenskommelse.  

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast den 16 juni.

Vår rekryteringsprocess

CSN tillämpar en kompetensbaserad rekryteringsmetod genom hela processen där fokus ligger på de kompetenser och egenskaper som tjänsten kräver. Vår bedömning görs objektivt och utifrån de kvalifikationer som framgår av annonsen.

I nästa steg ber vi dig att svara på ett antal urvalsfrågor samt bifoga ditt CV. Intervjuer kan ske fysiskt eller via video. CSN tar referenser från tidigare arbetsgivare. Arbetsprov och tester kan komma att användas som en del i rekryteringsprocessen.

Handlingar i anställningsärenden hos en myndighet är offentliga. CSN kan därmed komma att behöva lämna ut dina ansökningshandlingar. Dina personuppgifter behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen.   

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Vi tar gärna emot frågor från dig som är intresserad av att jobba hos oss men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om CSN

Utbildning är en av sakerna som tar oss framåt i livet. På CSN administrerar vi det svenska studiestödet. Vi bidrar till att förverkliga människors drömmar och mål, varje dag. CSN finns på elva orter i Sverige och vårt huvudkontor ligger i Sundsvall.

Arbetsglädjen hos våra medarbetare är viktig. Som anställd på CSN ska du kunna förena arbete med fritid och ha en bra balans i livet. Vi erbjuder bland annat flexibla arbetstider, stöd för friskvårdsaktiviteter, massagesubvention, löneutfyllnad vid föräldraledighet och sjukdom. Du får också generöst med semesterdagar, avtalstimmar samt arbetstidsförkortning.

Vi vill ge alla medarbetare möjligheten att växa och utmanas. CSN är i ständig utveckling, och det är också alla vi som jobbar här. 


Läs om våra förmåner.

Övrigt

Handlingar i anställningsärenden hos en myndighet är allmänna handlingar som kan komma att lämnas ut på begäran. Dina personuppgifter behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Läs mer om vår rekryteringsprocess.

Vi undanber oss alla erbjudanden om rekryterings- och annonshjälp.

Ansök nu

Gruppchef till IT-avdelningen

Sektionschef, offentlig förvaltning
Läs mer Jun 9
På CSN administrerar vi det svenska studiestödet. Vi bidrar till att förverkliga människors drömmar och mål, varje dag. CSN finns på elva orter i Sverige och vårt huvudkontor ligger i Sundsvall.

Vi leder och styr med tillit som förhållningssätt och vill ge alla medarbetare möjligheten att växa och utmanas. CSN är i ständig utveckling och det är också alla vi som jobbar här. Arbetsglädjen hos våra medarbetare är viktig. Som anställd på CSN ska du kunna förena arbete med fritid och ha en bra balans i livet. Vi erbjuder bland annat flexibla arbetstider och möjlighet till distansarbete.

På CSN:s IT-avdelning är vi stolta över att leverera kundanpassade och moderna IT-lösningar för att göra studier möjligt. Vår IT-avdelning består av ca 200 medarbetare som jobbar tillsammans i olika team. Vi tar oss an vårt uppdrag med stort engagemang och lojalitet. Det bidrar bland annat till att vi ständigt kan stärka vår kompetens och utveckling inom avdelningen.

Vi söker en gruppchef inom enheten IT Tjänsteutveckling. Inom enheten arbetar ca 100 medarbetare och enheten består idag av sex grupper. Skulle du passa gruppchefsrollen och har vad som krävs, samt vill vara med att utveckla IT-avdelningen?

CSN är inne i en spännande förändringsresa och vi hoppas att du vill vara med på denna resa. Som gruppchef på IT-avdelningen arbetar du tillsammans med dina medarbetare och chefskollegor med att forma och utveckla vår framtida IT-avdelning. 

Vad innebär rollen:

Du ansvarar för att din grupp är en aktiv del av helheten. Rollen innebär att du tillsammans med dina medarbetare arbetar för att nå uppsatta mål, utvecklar och driver verksamheten. Det är även viktigt att du engagerar, motiverar, utvecklar och skapar förutsättningar för dina medarbetare. Inom CSN tillämpar vi tillitsbaserad ledning och styrning.

Arbetsuppgifter:


• Planera och ansvara för att din grupp når önskade resultat och bidrar till CSN:s uppsatta vision och inriktningar
• Leda dina medarbetare med ett coachande förhållningssätt
• Skapa förutsättningar för att medarbetare ska utvecklas 
• Arbeta aktivt för en god arbetsmiljö och medarbetarnas välmående
• Vara delaktig i och driva arbete i enhetsledningen  
• Arbeta aktivt för att dina medarbetare har rätt kompetens
• Utveckla och främja att respektive team arbetar bra tillsammans och i relation med andra team
• Utveckla verksamheten genom ständiga förbättringar  

Kvalifikationer 

Vi söker dig som har erfarenhet som ledare (ca 2 år) i en IT-organisation. Du har även högskoleexamen inom IT-området eller motsvarande arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren anser är relevant för uppdraget. Det är meriterande om du har erfarenhet av IT-förvaltning, agila arbetssätt och förändringsledning. Erfarenhet av arbete inom en statlig organisation samt aktuell erfarenhet av arbete på CSN är önskvärt.

Vi förväntar oss att du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska, har förmågan att ta del av dokumentation och kan uttrycka dig i tal på engelska. Du är van användare av MS-office (företrädesvis Word, Excel, Outlook och PowerPoint).

Vem är du?

Vi tror att du är en ledare som  fokuserar på mål och att uppnå resultat. Det är även viktigt att du har en empatisk förmåga, är utåtriktad och kan skapa relationer såväl internt som externt.  Du skapar engagemang och delaktighet leder och motiverar dina medarbetare på ett coachande och tillitsbaserat sätt.

Vi tror att du är en lugn, trygg och stabil person som har en förmåga att se vad som behöver förbättras och utvecklas i verksamheten. Du arbetar bra tillsammans med andra människor och planerar och organiserar arbetet på ett effektivt sätt. I stressade situationer behåller du ett realistsikt perspektiv och fokuserar på rätt saker. Du kommunicerar på ett tydligt sätt, säkerställer att budskap når fram och följer upp. 

Låter detta som ett jobb för dig? Tveka inte att skicka in din ansökan redan i dag.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. 

Placeringsort: Sundsvall

Anställningsform:

Tillsvidare, provanställning kan komma att tillämpas.

CSN tillämpar tidsbegränsade chefsuppdrag.

Omfattning
Heltid

Önskat startdatum
1 augusti eller enligt överenskommelse.  

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 16 juni


Läs om våra förmåner.

Övrigt

Handlingar i anställningsärenden hos en myndighet är allmänna handlingar som kan komma att lämnas ut på begäran. Dina personuppgifter behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Läs mer om vår rekryteringsprocess.

Vi undanber oss alla erbjudanden om rekryterings- och annonshjälp.

Ansök nu

Systemutvecklare till CM-teamet på CSN

Systemutvecklare/Programmerare
Läs mer Maj 25
Utbildning är en av sakerna som tar oss framåt i livet. På CSN administrerar vi det svenska studiestödet. Vi bidrar till att förverkliga människors drömmar och mål, varje dag. CSN finns på elva orter i Sverige och vårt huvudkontor ligger i Sundsvall.

Vi leder och styr med tillit som förhållningssätt och vill ge alla medarbetare möjligheten att växa och utmanas. CSN är i ständig utveckling och det är också alla vi som jobbar här.

På CSN:s IT-avdelning är vi stolta över att leverera kundanpassade och moderna IT-lösningar för att göra studier möjligt. Vår IT-avdelning består av ca 200 medarbetare som jobbar tillsammans i olika team. Vi tar oss an vårt uppdrag med stort engagemang och lojalitet. Det bidrar bland annat till att vi ständigt kan stärka vår kompetens och utveckling inom avdelningen.

Vi söker nu drivna utvecklare till vårt CM-team. 

CSN är mitt i förändringsresa för att etablera nya plattformar och agila arbetssätt där CI/CD är en naturlig del. Du kommer att ha en nyckelroll i att driva DevOps-kulturen, främja och förbättra hur våra team arbetar med automatisering.

Arbetsuppgifter
Arbetet utförs tillsammans med några av våra mest erfarna utvecklare som arbetar med att effektivisera och automatisera vår IT-utvecklingsprocess från incheckad kod till installation.

Gruppen du kommer att ingå i vidareutvecklar och förbättrar CSN:s versionshanterings- och leveransverktyg. De ansvarar också för arbetsprocesser för styrning av incheckad mjukvara, koordinering av beroenden mellan mjukvarukomponenter, systembyggen, bransch- och mergeplanering av pågående utveckling och kundleveranser inkl. mjukvarupaketering.

Du arbetar i eller nära våra utvecklingsteam och tillsammans med vår driftsorganisation för att få snabb återkoppling på hur vi kan förbättra vår automatisering enligt teamens behov.

I din roll ingår också att tillsammans med teamet vidareutveckla vår strategi inom Continuous Delivery. Du förväntas aktivt identifiera och föreslå förbättringar i våra arbetssätt och du kommer att utvärdera, testa samt införa nya metoder och verktyg inom området. Att informera, utbilda och stödja våra utvecklingsteam kommer att vara en del av arbetet.

Vi erbjuder dig utvecklande arbetsuppgifter med goda möjligheter till omvärldsbevakning, kompetenshöjning och spännande innovationsarbete. 

Kvalifikationer 
Vi söker dig som har: 


• minst kandidatexamen med it-inriktning, t.ex. civilingenjör med datainriktning, systemvetenskaplig utbildning eller ca 5 års arbetslivserfarenhet som arbetsgivarena bedömer likvärdig
• flera års erfarenhet av systemutveckling och därmed stor förståelse för utvecklingsarbetets alla faser.
• aktuell erfarenhet av att arbeta med Continuous Delivery och automatisering
• erfarenhet av Agil systemutveckling, administration av Linux, byggverktyg t ex Maven, Ant, Automatiserings/CI-verktyg (t ex Jenkins, Bamboo, Tekton), versionshanteringsverktyg t ex Git, Apache Subversion.

Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och har förmågan att ta del av dokumentation samt uttrycka dig i tal på engelska

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av: 


• Containerbaserade leveranser (OpenShift, Docker, HELM, Kubernetes)
• Automatisering av infrastruktur (t ex Ansibel, Chef, Puppet, SALT el motsv)
• Att arbeta med IT-drift
• Infrastruktur som kod
• Testautomatisering
• Java eller C# programmering
• PHP programmering

Som person är du lösningsorienterad och brinner för att hitta nya sätt att lösa problem på samt att ständigt förbättra hur vi levererar förändringar i IT-stödet. Du tycker om att samarbeta och att dela med dig av din kunskap till andra. Du har förmågan att utveckla vår plattform för automatiserade leveranser samt att hjälpa och stödja våra utvecklingsteam i deras dagliga arbete och förändringsresan mot Continuous Delivery.


Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Anställningsform
Tillsvidareanställning

(Provanställning kan komma att tillämpas.)

Referens

HR/2022:90

Omfattning
Heltid


Önskat startdatum
2022-09-01 eller enligt överenskommelseSista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2022-06-12


 


Att jobba på CSN

Arbetsglädjen hos våra medarbetare är viktig. Som anställd på CSN ska du kunna förena arbete med fritid och ha en bra balans i livet. Vi erbjuder bland annat flexibla arbetstider och möjlighet till distansarbete. Läs mer om vilka förmåner vi erbjuder på vår hemsida.

Övrigt

Handlingar i anställningsärenden hos en myndighet är allmänna handlingar som kan komma att lämnas ut på begäran. Dina personuppgifter behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Läs mer om vår rekryteringsprocess.

Vi undanber oss alla erbjudanden om rekryterings- och annonshjälp.

Ansök nu

Verksamhetsutvecklare med roll som produktägare

Verksamhetskonsult
Läs mer Maj 27
Utbildning är en av sakerna som tar oss framåt i livet. På CSN administrerar vi det svenska studiestödet. Vi bidrar till att förverkliga människors drömmar och mål, varje dag. CSN finns på elva orter i Sverige och vårt huvudkontor ligger i Sundsvall.

Vi leder och styr med tillit som förhållningssätt och vill ge alla medarbetare möjligheten att växa och utmanas. CSN är i ständig utveckling och det är också alla vi som jobbar här.

Nu utökar vi vår verksamhet på enheten för Verksamhetsstöd och söker en verksamhetsutvecklare/produktägare med inriktning Webb och som kommer att arbeta inom det nya objektet för enhetlig upplevelse. Denna har inriktning mot CSN:s externa webbplats (csn.se), e-tjänster för Mina sidor och Mina tjänster samt webbtillgänglighet.

Du kommer att ha en viktig roll i uppbyggnaden av våra designsystem. I dagsläget har vi två designsystem för våra webbaserade tjänster, ett för externa tjänster där användarna är CSN:s kunder och ett för interna tjänster där handläggarna på CSN utgör majoriteten av användarna. Designsystemen består av riktlinjer och komponentbibliotek och används av UX-designers och systemutvecklare på CSN för att bygga användargränssnitt. Det är viktigt att komponenterna är tillgänglighetsanpassade, enkla att använda för våra utvecklare och fungerar bra för våra slutanvändare.

Vi jobbar agilt enligt scrum i tvärfunktionella team bestående av systemutvecklare, UX designers och en scrum master.

Utifrån kundens och verksamhetens behov analyserar, planerar, kravställer och prioriterar du utvecklingsbehov för CSN:s webbplatser och digitala tjänster. Tillsammans med utvecklingsteam genomför du analys, design- och lösningsarbete för att skapa nytta för kund och användare. I din roll ligger också att hantera incidenter och problem.

Arbetsuppgifter

Verksamhetsutvecklare hos oss innebär en bred roll med olika uppdrag för utveckling av just vår verksamhet.
En viktig del för just dig blir att i rollen som PO samla in behov från användarna av designsystemen, förmedla dessa till teamet och prioritera teamets backlog samt tillsammans med teamet definiera user stories och acceptanskriteriet. Du fungerar som en gatekeeper mellan stakeholders och utvecklingsteam och kommer att vara teamets stöd i prioritering och planering av arbetet. Du kommer att behöva ligga steget före och planera kommande sprintar så att teamet kan fokusera på sprinten som är här och nu.

Utöver PO rollen så kommer du bidra tillsammans med arbetsgrupper för att skapa enhetlighet i våra kanaler så att kunder, partners och medarbetare känner igen sig oavsett kanal.

En stor del av utvecklingen bedrivs idag inom ramen för olika projekt vilket innebär att du behöver hålla dig uppdaterad om de behov som de olika projekten har samt deras roadmaps, detta sker i dialog med projektledare och andra produktägare.

Du ansvarar för vad som ska göras och när, så att teamet kan fokusera på hur. Du brinner för att skapa bra användarupplevelser och har insett att fokus ska ligga på att leverera värde, dvs outcome, till skillnad från output.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en utbildning inom user experience, webbutveckling eller motsvarande, alternativt arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har en bakgrund som UX-designer eller motsvarande eller möjligtvis frontendutvecklare med stort UX-intresse. 

Du har:


• mycket goda kunskaper i svenska, tal och skrift
• god förmåga att ta del av dokumentation samt kan uttrycka dig i tal på engelska
• goda kunskaper i MS-office (företrädesvis Word, Excel, PowerPoint och Outlook)

Det är meriterande om du har:


• jobbat som produktägare tidigare
• tidigare arbetat i eller nära tvärfunktionella agila team
• erfarenhet av att jobba med designsystem
• erfarenhet av att jobba med webbtillgänglighet
• erfarenhet av att jobba med mätningar, analyser och användbarhetstester kopplat till webben och digitala tjänster.

Du är en person som leder, motiverar samt skapar engagemang och delaktighet. För att lyckas i uppdraget är du självgående, utåtriktad, socialt aktiv samt skapar kontakter och underhåller relationer. Du tar ansvar för dina uppgifter, strukturerar själv ditt arbete och angreppssätt samt anpassar sättet att förmedla ditt budskap beroende på vem som är mottagaren. Som produktägare är du den som vet varför något behöver göras och kan förmedla detta till teamet på ett pedagogiskt sätt. För att trivas i rollen har du inga problem med att fatta snabba beslut även om du har begränsat med information för att sedan ändra dina beslut om nya insikter kräver detta. Rollen innebär även att du kan säga nej och motivera varför.

Anställningsform

Tillsvidareanställning, provanställning kan komma att tillämpas.

Omfattning

Heltid

Önskat startdatum

Tillträde enligt överenskommelse.

Referens

HR/2022:81

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2022-06-12. 


Att jobba på CSN

Arbetsglädjen hos våra medarbetare är viktig. Som anställd på CSN ska du kunna förena arbete med fritid och ha en bra balans i livet. Vi erbjuder bland annat flexibla arbetstider och möjlighet till distansarbete. Läs mer om vilka förmåner vi erbjuder på vår hemsida.

Övrigt

Handlingar i anställningsärenden hos en myndighet är allmänna handlingar som kan komma att lämnas ut på begäran. Dina personuppgifter behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Läs mer om vår rekryteringsprocess.

Vi undanber oss alla erbjudanden om rekryterings- och annonshjälp.

Ansök nu

Gruppchef till infrastrukturteknik Sundsvall

Driftchef, data
Läs mer Maj 30
Utbildning är en av sakerna som tar oss framåt i livet. På CSN administrerar vi det svenska studiestödet. Vi bidrar till att förverkliga människors drömmar och mål, varje dag. CSN finns på elva orter i Sverige och vårt huvudkontor ligger i Sundsvall.

Vi leder och styr med tillit som förhållningssätt och vill ge alla medarbetare möjligheten att växa och utmanas. CSN är i ständig utveckling och det är också alla vi som jobbar här.

På CSN:s IT-avdelning är vi stolta över att leverera kundanpassade och moderna IT-lösningar för att göra studier möjligt. Vår IT-avdelning består av ca 200 medarbetare som jobbar tillsammans i olika team. Vi tar oss an vårt uppdrag med stort engagemang och lojalitet. Det bidrar bland annat till att vi ständigt kan stärka vår kompetens och utveckling inom avdelningen.

CSN är inne i en spännande förändringsresa och vi hoppas att du vill vara med på denna resa. Som gruppchef på IT-avdelningen arbetar du tillsammans med dina medarbetare och chefskollegor med att forma och utveckla vår framtida IT-avdelning. Vi söker nu gruppchef till IT-avdelningens enhet Infrastruktur och drift på gruppen Infrastrukturteknik med placeringsort Sundsvall. Inom enheten arbetar ca 45 medarbetare och enheten består idag av tre grupper.

Som gruppchef ansvarar du för att leda arbetet inom gruppen Infrastrukturteknik så att verksamheten drivs mot CSN:s övergripande vision och målsättning. Du har resultat- personal- och budgetansvar där lönesättning, kompetensutveckling och hälsofrämjande arbetsmiljö är en naturlig del. Du rapporterar till enhetschef inom IT Infrastruktur och drift och på gruppen jobbar 16 medarbetare. Du ansvarar för att din grupp är en aktiv del av helheten. Rollen innebär att du tillsammans med dina medarbetare arbetar för att nå uppsatta mål, utvecklar och driver verksamheten. Det är även viktigt att du engagerar, motiverar, utvecklar och skapar förutsättningar för dina medarbetare. Inom CSN tillämpar vi tillitsbaserad ledning och styrning.

Arbetsuppgifter


• Planera och ansvara för att din grupp når önskade resultat och bidrar till CSN:s uppsatta vision och inriktningar
• Leda dina medarbetare med ett coachande förhållningssätt
• Skapa förutsättningar för att medarbetare ska utvecklas 
• Arbeta aktivt för en god arbetsmiljö och medarbetarnas välmående
• Vara delaktig i och driva arbete i enhetens ledningsgrupp  
• Arbeta aktivt för att dina medarbetare har rätt kompetens
• Utveckla och främja att din grupp arbetar bra tillsammans och i relation med andra grupper
• Utveckla verksamheten genom ständiga förbättringar  

Du ingår i enhetsledningen vilket innebär att du förväntas vara delaktig i och bidra till att enhetsledningen levererar, följer upp och når uppsatta mål.

Kvalifikationer 

Vi söker dig som har:


• Akademisk utbildning inom IT eller annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant.
• Minst fem års aktuell chefserfarenhet som har inneburit resultat- och personalansvar utifrån ett tillitsbaserat ledarskap.
• Flerårig erfarenhet av arbete inom IT-infrastruktur.

Det är meriterande om du har:


• Erfarenhet av arbete inom IT-säkerhet
• Erfarenhet av arbete inom offentlig verksamhet
• Erfarenhet av arbete med leverantörer av IT-tjänster.
• Erfarenhet av förändringsledning.
• Erfarenhet av agilt arbetssätt.
• Ledarskapsutbildning

Vi förväntar oss att du har mycket goda kunskaper i tal och skrift på svenska och har goda kunskaper i engelska i tal och skrift samt har god vana av MS-office (Word, Excel, PowerPoint, Outlook).

Du är en ledare som motiverar och förser andra med befogenheter som krävs för att nå gemensamma mål samt skapar engagemang och delaktighet. Som person är du trygg i dig själv, har god självinsikt och ser relationer i sitt rätta perspektiv, du har en förmåga att sätta dig in i andras perspektiv samt kan skilja på det personliga och professionella.

För att lyckas i rollen kommunicerar du på ett tydligt sätt och är trygg och stabil och agerar kontrollerat i stressade situationer. Du har en förmåga att se helheter och tar hänsyn till det större perspektivet samt ser till verksamhetens bästa i agerande och beslut. Du arbetar mot mål och fokuserar på resultat. CSN arbetar med ständiga förbättringar och i rollen som gruppchef kommer du vara en viktig del i detta och arbeta med att ständigt förbättra och utveckla verksamheten. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Resor i tjänsten kan förekomma.

Anställningsform
Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning kan komma att tillämpas. 
CSN tillämpar tidsbegränsade chefsuppdrag. 

Omfattning
Heltid

Önskat startdatum

Tillträde enligt överenskommelse.

Referens
HR/2022:61

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2022-06-12

 


Att jobba på CSN

Arbetsglädjen hos våra medarbetare är viktig. Som anställd på CSN ska du kunna förena arbete med fritid och ha en bra balans i livet. Vi erbjuder bland annat flexibla arbetstider och möjlighet till distansarbete. Läs mer om vilka förmåner vi erbjuder på vår hemsida.

Övrigt

Handlingar i anställningsärenden hos en myndighet är allmänna handlingar som kan komma att lämnas ut på begäran. Dina personuppgifter behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Läs mer om vår rekryteringsprocess.

Vi undanber oss alla erbjudanden om rekryterings- och annonshjälp.

Ansök nu

Frontend-utvecklare Sundsvall

Frontend-utvecklare
Läs mer Maj 25
På CSN administrerar vi det svenska studiestödet. Vi bidrar till att förverkliga människors drömmar och mål, varje dag. CSN finns på elva orter i Sverige och vårt huvudkontor ligger i Sundsvall.

Vi leder och styr med tillit som förhållningssätt och vill ge alla medarbetare möjligheten att växa och utmanas. CSN är i ständig utveckling och det är också alla vi som jobbar här. Arbetsglädjen hos våra medarbetare är viktig. Som anställd på CSN ska du kunna förena arbete med fritid och ha en bra balans i livet. Vi erbjuder bland annat flexibla arbetstider och möjlighet till distansarbete.

På CSN:s IT-avdelning är vi stolta över att leverera kundanpassade och moderna IT-lösningar för att göra studier möjligt. Vår IT-avdelning består av ca 200 medarbetare som jobbar tillsammans i olika team. Vi tar oss an vårt uppdrag med stort engagemang och lojalitet. Det bidrar bland annat till att vi ständigt kan stärka vår kompetens och utveckling inom avdelningen.

Nu söker vi 1-2 webbutvecklare med tyngd inom frontend för att förstärka vårt team som jobbar med CSN:s designsystem. Teamet finns i Sundsvall. 

I dagsläget har vi två designsystem för våra webbaserade tjänster, ett för externa tjänster där användarna är CSN:s kunder och ett för interna tjänster där CSN:s handläggarna utgör majoriteten av användarna. Designsystemen består av riktlinjer och komponentbibliotek som används av UX-designers och systemutvecklare på CSN för att bygga användargränssnitt. Det är viktigt att komponenterna är tillgänglighetsanpassade, enkla att använda för våra utvecklare och fungerar bra för våra slutanvändare.

Arbetsuppgifter

Teamet jobbar agilt enligt scrum och består av systemutvecklare, UX-designers och en scrum master.

Teamet hjälps åt att kodgranska varandras kod, testa det som utvecklas och gör regelbundna releaser. Som medlem i team designsystem kommer du jobba nära andra utvecklare och UX-designers. Teamet har stående mobprogrammeringstillfällen och varvar individuellt arbete med parprogrammering.

Som utvecklare i team designsystem kommer du att arbeta med att bygga komponenter till de två komponentbiblioteken samt med att ta fram riktlinjer för hur dessa komponenter ska användas. Du kommer även att bygga prototyper som används i det konceptuella arbetet med att vidareutveckla designsystemen samt kodexempel som andra utvecklingsteam kan använda sig av när de bygger CSN:s olika tjänster.

CSN erbjuder ett flexibelt arbetssätt där det finns möjlighet att både jobba från kontoret och på distans. Hur mycket ni vill jobba på respektive plats kommer ni tillsammans överens om i teamet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en utbildning inom webbutveckling eller liknande, alternativt att du har arbetslivserfarenhet som vi bedömer som likvärdig. Du har din tyngd inom frontendutveckling och har minst 3 års erfarenhet av att jobba med webbutveckling och javascriptramverk.

Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och har förmågan att ta del av dokumentation samt uttrycka dig i tal på engelska.

Som person tar du hänsyn till det större perspektivet genom att se till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut samtidigt som du har lätt för att anpassa dig efter ändrade omständigheter.

Du är noggrann och levererar lösningar av hög kvalité samt har förmåga att sätta dig in i någon annans situation och perspektiv.

Det är viktigt att du alltid har användaren i fokus och brinner för att leverera lösningar som är hållbara både tekniskt och för användaren. 

Du har erfarenhet av:


• HTML
• CSS
• Angular, React, Vue eller andra javascriptramverk

Det är meriterande om du har erfarenhet av:


• Angular
• Designsystem
• WCAG
• Agilt arbete i tvärfunktionella team
• git
• Spring Boot
• CI/CD (Jenkins eller liknande)
• Containerhantering (Docker eller liknande)
• Containerorkestrering (Kubernetes/Openshift)

Vi söker 1-2 personer och arbetsprov kan komma att tillämpas.

Anställningsform

Tillsvidareanställning, provanställning kan komma att tillämpas.

Omfattning

Heltid

Önskat startdatum

Tillträde enligt överenskommelse.

Referens

HR/2022:79

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2022-06-06. 

 


Läs om våra förmåner.

Övrigt

Handlingar i anställningsärenden hos en myndighet är allmänna handlingar som kan komma att lämnas ut på begäran. Dina personuppgifter behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Läs mer om vår rekryteringsprocess.

Vi undanber oss alla erbjudanden om rekryterings- och annonshjälp.

Ansök nu

Verksamhetsutvecklare med inriktning studiemedel

Organisationsutvecklare
Läs mer Jun 1
Utbildning är en av sakerna som tar oss framåt i livet. På CSN administrerar vi det svenska studiestödet. Vi bidrar till att förverkliga människors drömmar och mål, varje dag. CSN finns på elva orter i Sverige och vårt huvudkontor ligger i Sundsvall.

Vi leder och styr med tillit som förhållningssätt och vill ge alla medarbetare möjligheten att växa och utmanas. CSN är i ständig utveckling och det är också alla vi som jobbar här.

Enheten verksamhetsstöd ansvarar för att stötta, leda och genomföra arbete inom CSN:s verksamhetsutveckling. I rollen som verksamhetsutvecklare har man fokus utifrån en helhetssyn och verkar för att utvecklingen blir behovsdriven, sammanhållen och hållbar. Verksamhetsutvecklarens primära uppgift är att förstå hur regler, rutiner och system hänger ihop, vilket innebär att se hur olika åtgärder och förändringar påverkar olika delar av verksamheten. Verksamhetsutvecklaren samverkar med IT när verksamhetskrav översätts till krav på IT-stöd.

Du kommer du att arbeta inom objektet Beviljning av studiemedel i första hand i rollen som produktägare. Den rollen kan gälla inom förvaltningen av objektet eller inom ett IT-projekt.   

I dina arbetsuppgifter ingår att:


• inventera behov och ta fram förslag på förbättringar
• utveckla, informera, implementera och följa upp arbetsmetoder och rutiner
• arbeta med olika former av metodstöd samt ta fram rutiner och checklistor
• leda eller organisera utbildningsinsatser och teamarbete inom objektet
• delta i remissarbete och skriva beslutsunderlag
• samordna och stötta i skrivandet av rutinhandböcker, informations- och beslutstexter

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant eftergymnasial utbildning inom samhällsvetenskap, systemvetenskap eller motsvarande utbildning. Alternativt har du arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant.

Det är meriterande om du har:


• djup eller bred kunskap inom studiemedel, både inom regler, rutiner och system. Särskilt inom området Komvux.
• kunskap och erfarenhet inom behovsdriven utveckling, förändringsledning och projektarbete
• erfarenhet av att leda uppdrag
• erfarenhet som t.ex. en produktägare eller liknande

Du har mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift, goda kunskaper i engelska, samt har god vana av att använda Officepaketet.

För att passa för jobbet behöver du arbeta bra tillsammans med andra. I rollen arbetar du med att ständigt förbättra och utveckla verksamheten samt har en förmåga att se vad som behöver förbättras. Du kommunicerar på ett tydligt sätt och tar initiativ, sätter i gång aktiviteter och uppnår resultat. Det är viktigt att du ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsform
Tillsvidareanställning, provanställning kan komma att tillämpas.

Omfattning
Heltid

Önskat startdatum
Enligt överenskommelse.

Referens
HR/2022:70

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast den 12 juni.


Att jobba på CSN

Arbetsglädjen hos våra medarbetare är viktig. Som anställd på CSN ska du kunna förena arbete med fritid och ha en bra balans i livet. Vi erbjuder bland annat flexibla arbetstider och möjlighet till distansarbete. Läs mer om vilka förmåner vi erbjuder på vår hemsida.

Övrigt

Handlingar i anställningsärenden hos en myndighet är allmänna handlingar som kan komma att lämnas ut på begäran. Dina personuppgifter behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Läs mer om vår rekryteringsprocess.

Vi undanber oss alla erbjudanden om rekryterings- och annonshjälp.

Ansök nu

Testare Sundsvall

Systemtestare
Läs mer Maj 27
Utbildning är en av sakerna som tar oss framåt i livet. På CSN administrerar vi det svenska studiestödet. Vi bidrar till att förverkliga människors drömmar och mål, varje dag. CSN finns på elva orter i Sverige och vårt huvudkontor ligger i Sundsvall.

Vi leder och styr med tillit som förhållningssätt och vill ge alla medarbetare möjligheten att växa och utmanas. CSN är i ständig utveckling och det är också alla vi som jobbar här.

På CSN:s IT-avdelning är vi stolta över att leverera kundanpassade och moderna IT-lösningar för att göra studier möjligt. Vår IT-avdelning består av ca 200 medarbetare som jobbar tillsammans i olika team. Vi tar oss an vårt uppdrag med stort engagemang och lojalitet. Det bidrar bland annat till att vi ständigt kan stärka vår kompetens och utveckling inom avdelningen.

Vi söker nu flera testare som vill jobba med härliga kollegor i våra team som tar hand om CSN's olika IT-stöd. Teamen ansvarar för att IT-stöden fungerar idag som de gjorde igår, så att medarbetare och kunder kan känna sig trygga. Samtidigt ansvarar teamen för att utveckla stöden kontinuerligt så att de bättre möter våra kunders behov och förväntningar. Team deltar också i arbetet med att utveckla nya IT-stöd. I teamen arbetar IT-specialister med fokus på krav eller test, systemutvecklare, teamledare, arkitekt och produktägare tillsammans enligt agilt arbetssätt. Vi erbjuder flexibilitet där det finns möjlighet att både jobba från kontoret och på distans. Varifrån ni vill jobba kommer ni överens om tillsammans i teamet.

Vad kommer du att arbeta med?

Du är drivande och kunnig inom test. I teamet stärker ni varandra så att ni når resultat tillsammans. Du kommer att jobba nära med ditt team för att felsöka, vidareutveckla och nyutveckla IT-stöd. Som testare ansvarar du för testarbetet i teamet vilket innebär både manuella tester och automatiserade tester. Tillsammans i teamet följer ni verksamhetens och kundernas behov och hittar hållbara lösningar som möter dessa. Ni driver utvecklingen och förvaltningsarbetet tillsammans och har stora möjligheter att styra och lägga upp ert arbete.

Kvalifikationer

Du gillar att samarbeta med andra och att driva arbetet framåt, du är lyhörd och kommunicerar på ett tydligt och respektfullt sätt. Du tycker om att dela med dig av dina kunskaper till andra och vill utvecklas i din yrkesroll. Du ser möjligheter i förändringar och anpassar dig lätt till ett förändrat läge. Du gillar problemlösning och bryter ner större problem i mindre delar och löser dessa systematiskt.

Vi söker dig som har Högskole-, universitets- eller yrkesutbildning inom data/systemvetenskap eller motsvarande. Alternativt har du genom arbetslivserfarenhet inhämtat kunskaper och erfarenheter som vi anser är relevanta för tjänsten. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och har förmågan att ta del av dokumentation samt uttrycka dig i tal på engelska.

Du har arbetat flera år med att utveckla hållbara IT-lösningar och har stor förståelse för utvecklingsarbetets alla faser. I rollen som testare har du arbetat flera år med test vid utveckling och förvaltning av komplexa IT-stöd. Du har också flera års erfarenhet av att arbeta enligt agilt arbetssätt.

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av:


• Testautomatisering
• Programmering
• Utveckling av system för ekonomiska transaktioner
• Verktyg/tekniker som , SoapUI, Putty, Splunk, HP QC, IBM BPM/BAW och Batchhantering.
• Erfarenhet av eller kunskap om testning av mikrotjänster och containerbaserade lösningar
• Erfarenhet av eller kunskap om av API-tester med t ex Postman eller liknande

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsform


Tillsvidareanställning, provanställning kan komma att tillämpas

Omfattning
Heltid


Önskat startdatum
Enligt överenskommelse

Referens
HR/2022:48


Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast den 12 juniAtt jobba på CSN

Arbetsglädjen hos våra medarbetare är viktig. Som anställd på CSN ska du kunna förena arbete med fritid och ha en bra balans i livet. Vi erbjuder bland annat flexibla arbetstider och möjlighet till distansarbete. Läs mer om vilka förmåner vi erbjuder på vår hemsida.

Övrigt

Handlingar i anställningsärenden hos en myndighet är allmänna handlingar som kan komma att lämnas ut på begäran. Dina personuppgifter behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Läs mer om vår rekryteringsprocess.

Vi undanber oss alla erbjudanden om rekryterings- och annonshjälp.

Ansök nu

CSN söker innehållsproducent (visstid)

Marknadskommunikatör
Läs mer Jun 1
Utbildning är en av sakerna som tar oss framåt i livet. På CSN administrerar vi det svenska studiestödet. Vi bidrar till att förverkliga människors drömmar och mål, varje dag. CSN finns på elva orter i Sverige och vårt huvudkontor ligger i Sundsvall.

Vi leder och styr med tillit som förhållningssätt och vill ge alla medarbetare möjligheten att växa och utmanas. CSN är i ständig utveckling och det är också alla vi som jobbar här.

Kom och bli en del av laget CSN och gör studier möjligt tillsammans med oss på kommunikation! Nu söker vi en engagerad och idérik innehållsproducent för att förstärka i vårt viktiga innehållsarbete.

Arbetsuppgifter
Det händer mycket på CSN och vi har fått flera spännande uppdrag, till exempel ska vi införa ett helt nytt studiestöd. Hos oss på kommunikation innebär det bland annat att vi just nu behöver förstärka vår innehållsproduktion. Därför söker vi nu en innehållsproducent som fokuserat kommer att arbeta med det redaktionella arbetet som innebär allt från idéarbete, nyhetsvärdering, skriva artiklar och producera rörligt innehåll - från idé till publicerad slutprodukt i våra interna och externa kanaler. Du kommer också att vara med och arrangera digitala arrangemang, webbinarier och livesändningar.

I din roll som innehållsproducent jobbar du teambaserat i olika kommunikationsuppdrag tillsammans med kollegorna på kommunikation och verksamheten på CSN.

Så är du en vass skribent med nyhetsnäsa som också fixar den rörliga innehållsproduktionen kanske det här är jobbet för dig?

Kvalifikationer
Vi söker dig som


• har akademisk utbildning inom kommunikation eller journalistik
• är en mycket god skribent som kan skriva klarspråk
• har aktuell erfarenhet av att formulera, paketera och anpassa budskap efter kanal, syfte, målgrupp och behov
• har aktuell erfarenhet av att producera innehåll för webb i form av artiklar, ljud, rörligt och video
• har aktuell erfarenhet av att arbeta med moderna publiceringsverktyg
• arbetar obehindrat i PhotoShop och Premiere Pro

CSN finns på 11 orter i Sverige så resor till våra kontor kommer att förkomma i rollen.

För att du ska trivas i vårt gäng tror vi att du är en social och drivande person som gillar att ta ansvar och samverka med andra. Du har starkt kundfokus, är generös med din kunskap, vågar prova nya saker och kan skratta tillsammans med oss när saker inte riktigt går som det var tänkt.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


Anställningsform
Visstidsanställning till 31 december 2022

Omfattning
Heltid


Önskat startdatum
Tillträde enligt överenskommelse.

Referens
HR/2022:35


Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2022-06-10


 

Att jobba på CSN

Arbetsglädjen hos våra medarbetare är viktig. Som anställd på CSN ska du kunna förena arbete med fritid och ha en bra balans i livet. Vi erbjuder bland annat flexibla arbetstider och möjlighet till distansarbete. Läs mer om vilka förmåner vi erbjuder på vår hemsida.

Övrigt

Handlingar i anställningsärenden hos en myndighet är allmänna handlingar som kan komma att lämnas ut på begäran. Dina personuppgifter behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Läs mer om vår rekryteringsprocess.

Vi undanber oss alla erbjudanden om rekryterings- och annonshjälp.

Ansök nu

Systemutvecklare med roll som frontend-utvecklare Sundsvall

Frontend-utvecklare
Läs mer Maj 24
Utbildning är en av sakerna som tar oss framåt i livet. På CSN administrerar vi det svenska studiestödet. Vi bidrar till att förverkliga människors drömmar och mål, varje dag. CSN finns på elva orter i Sverige och vårt huvudkontor ligger i Sundsvall.

Vi leder och styr med tillit som förhållningssätt och vill ge alla medarbetare möjligheten att växa och utmanas. CSN är i ständig utveckling och det är också alla vi som jobbar här.

På CSN:s IT-avdelning är vi stolta över att leverera kundanpassade och moderna IT-lösningar för att göra studier möjligt. Vår IT-avdelning består av ca 200 medarbetare som jobbar tillsammans i olika team. Vi tar oss an vårt uppdrag med stort engagemang och lojalitet. Det bidrar bland annat till att vi ständigt kan stärka vår kompetens och utveckling inom avdelningen.

Nu söker vi 1-2 webbutvecklare med inriktning mot frontend till ett av våra team i Sundsvall.

Vi erbjuder ett flexibelt arbetssätt där det finns möjlighet att både jobba från kontoret och på distans. Varifrån ni vill jobba kommer ni tillsammans överens om i teamet.

Arbetsuppgifter

Vi jobbar agilt enligt scrum och du kommer att ingå i ett tvärfunktionellt team där man har ett tätt samarbete mellan produktägare, UX-designer och utvecklare. Det är ett team på 4-5 personer som jobbar med varierande arbetsuppgifter. En stor del av arbetet kommer att innebära nyutveckling och förvaltning av mallar för webbsidor i sitevision. Du kommer bland annat att jobba med utveckling och förvaltning av CSN:s intranät, webbplats och kampanjsajter. Vi jobbar behovsdrivet och användarcentrerat vilket innebär att du alltid behöver ha användaren i fokus i ditt arbete.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en universitetsutbildning, högskoleutbildning eller yrkesutbildning inom data/systemvetenskap eller motsvarande. Alternativt har du genom arbetslivserfarenhet inhämtat kunskaper och erfarenheter som vi anser är relevanta för tjänsten. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och har förmågan att ta del av dokumentation samt uttrycka dig i tal på engelska.

Du har en grundförståelse av hur webben fungerar och har erfarenhet av HTML, CSS och Javascript genom studier, arbete eller fritidsaktiviteter. Kanske är du en senior utvecklare som arbetat länge inom branschen eller kanske är du mer junior och i början av din karriär.

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av:


• CMS-verktyget Sitevision
• Angular, React, Vue eller liknande javascriptramverk
• jQuery
• WCAG
• agilt arbete i tvärfunktionella team  

Som person är du en teamplayer, du arbetar bra med andra och gillar att jobba i ett tight team. För att lyckas i rollen tar du egna initiativ och uppnår resultat. Du har även en förmåga att se vad som behöver förbättras, är nyfiken och gillar att lära dig nya saker.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, är det någon kunskap du saknar så kan vi lösa det genom utbildning, det viktigaste är att du har ett intresse och vill utvecklas inom området.

Anställningsform

Tillsvidareanställning, provanställning kan komma att tillämpas.

Omfattning

Heltid

Önskat startdatum

Tillträde enligt överenskommelse.

Referens

HR/2022:78

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2022-06-06. 

 


Att jobba på CSN

Arbetsglädjen hos våra medarbetare är viktig. Som anställd på CSN ska du kunna förena arbete med fritid och ha en bra balans i livet. Vi erbjuder bland annat flexibla arbetstider och möjlighet till distansarbete. Läs mer om vilka förmåner vi erbjuder på vår hemsida.

Övrigt

Handlingar i anställningsärenden hos en myndighet är allmänna handlingar som kan komma att lämnas ut på begäran. Dina personuppgifter behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Läs mer om vår rekryteringsprocess.

Vi undanber oss alla erbjudanden om rekryterings- och annonshjälp.

Ansök nu

UX-designer Sundsvall

Systemutvecklare/Programmerare
Läs mer Maj 27
Utbildning är en av sakerna som tar oss framåt i livet. På CSN administrerar vi det svenska studiestödet. Vi bidrar till att förverkliga människors drömmar och mål, varje dag. CSN finns på elva orter i Sverige och vårt huvudkontor ligger i Sundsvall.

Vi leder och styr med tillit som förhållningssätt och vill ge alla medarbetare möjligheten att växa och utmanas. CSN är i ständig utveckling och det är också alla vi som jobbar här.

På CSN:s IT-avdelning är vi stolta över att leverera kundanpassade och moderna IT-lösningar för att göra studier möjligt. Vår IT-avdelning består av ca 200 medarbetare som jobbar tillsammans i olika team. Vi tar oss an vårt uppdrag med stort engagemang och lojalitet. Det bidrar bland annat till att vi ständigt kan stärka vår kompetens och utveckling inom avdelningen.

Nu söker vi en UX-designer med tyngd inom UI-design till ett av våra team i Sundsvall!

Arbetsuppgifter
Vi jobbar agilt enligt scrum och du kommer att ingå i ett tvärfunktionellt team där man har ett tätt samarbete mellan produktägare, UX-designer och utvecklare. Det är ett team på 4-5 personer som jobbar med varierande arbetsuppgifter.

Du kommer att jobba med design av gränssnitt för våra digitala produkter, bland annat webbplats, intranät och kampanjer. Vi jobbar behovsdrivet och användarcentrerat vilket innebär att du alltid behöver ha användaren i fokus i ditt arbete.

CSN erbjuder ett flexibelt arbetssätt där det finns möjlighet att både jobba från kontoret och på distans. Varifrån ni vill jobba kommer ni tillsammans överens om i teamet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har minst 3 års erfarenhet av arbete inom UI-design och UX-design. Du har en utbildning inom user experience eller motsvarande, alternativt arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Du har god förståelse för arbete som utgår från en grafisk profil och kan se till helheten så att alla delar passar ihop. Du kommer att samarbeta med vår grafiska formgivare och tillsammans säkerställer ni att print och digital kommunikation blir en helhet.

För att lyckas i rollen är du duktig på att kommunicera och kan förklara, förmedla kunskap och argumentera för dina designlösningar.

Din personlighet är lika viktig som dina erfarenheter och kunskaper. Du kommer att ha mycket kontakt med interna beställare och produktägare och kommer att delta i möten och workshops för att brainstorma och ta fram lösningar. Du tar ett stort ansvar i leveransen och gillar att kommunicera med andra.

Du trivs med att arbeta med varierade arbetssätt - både självständigt och samarbete i team. Du är nyfiken och har förmågan att skapa relationer och samarbeta tillsammans med andra genom att agera lyhört och uppmärksamt för andras synpunkter, kompetens och prestationer.Du har god erfarenhet av:


• Gränssnittsdesign för webb
• Design av flöden, struktur och interaktion
• Att ta fram snabba prototyper för användningstester och utveckling
• Responsiv design och att jobba mobile first
• Att skapa inkluderande design med fokus på tillgänglighet/WCAG
• Att omvandla insikter till wireframes, prototyper och visuell design


Det är meriterande om du har erfarenhet av:


• Figma, Sketch eller Adobe XD
• Adobe Illustrator
• Photoshop
• Att jobba med designsystem
• CSS och HTML

Anställningsform
Tillsvidareanställning, provanställning kan komma att tillämpas.

Omfattning
Heltid

Önskat startdatum
Tillträde enligt överenskommelse.

Referens
HR/2022:82

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2022-06-06. 

 


Att jobba på CSN

Arbetsglädjen hos våra medarbetare är viktig. Som anställd på CSN ska du kunna förena arbete med fritid och ha en bra balans i livet. Vi erbjuder bland annat flexibla arbetstider och möjlighet till distansarbete. Läs mer om vilka förmåner vi erbjuder på vår hemsida.

Övrigt

Handlingar i anställningsärenden hos en myndighet är allmänna handlingar som kan komma att lämnas ut på begäran. Dina personuppgifter behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Läs mer om vår rekryteringsprocess.

Vi undanber oss alla erbjudanden om rekryterings- och annonshjälp.

Ansök nu