Sveriges Domstolar jobb i Sundsvall

Hitta lediga jobb hos Sveriges Domstolar i Sundsvall. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet i Sundsvall.

Vaktmästare med sidouppdrag som ordningsvakt

Kontorsvaktmästare
Läs mer Jul 5
Hovrätten och kammarrätten är samlokaliserade i en vacker och kreativ miljö i centrala Sundsvall där närmare 100 medarbetare arbetar tillsammans.
Hovrätten och kammarrätten arbetar ständigt med att utveckla arbetsformerna för att uppfylla medborgarnas krav på rättssäkerhet, effektivitet, öppenhet och tillgänglighet. Det gör att arbetet hos oss är betydelsefullt, spännande och en utmaning. Vi är också mån om ett öppet och trivsamt arbetsklimat där allas delaktighet och ansvarstagande värdesätts.

Vi erbjuder dig
Hovrätten och kammarrätten är arbetsgivare som tar ansvar för och bryr sig om sina medarbetare. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs!
Vi erbjuder ett stimulerande, meningsfullt och roligt arbete. Vi har individuell löne-sättning, erbjuder minst 28 dagar semester och i vårt friskvårdserbjudande ingår t.ex. friskvårdsbidrag och massage.
Vi lägger stor vikt vid att ha en bra arbetsmiljö och våra lokaler, kontorsarbetsplatser och arbetsredskap är moderna och ergonomiska.

Hovrätten för Nedre Norrland och Kammarrätten i Sundsvall, som överprövar tingsrätters och förvaltningsrätters respektive beslut och domar, har en gemensam administrativ enhet som stödjer och ger service till båda domstolarna. Tjänsten är placerad där. Domstolarna har också ansvar för att utbilda fiskaler och assessorer i den fyraåriga domarutbildningen.

Arbetsuppgifter
• Du kommer att arbeta med att vara operativt ansvarig för lokalernas och förhandlings-salarnas funktionalitet, inköp av bl.a. kontorsmaterial, hantera leverantörskontakter samt tillhandahålla intern service och teknisk support. 
• Utöver detta ingår arbete såsom hantering av post, receptionsarbete, administrera EFOS-kort, larmhantering, mindre reparationer, inventering av möbler och utrustning samt avfallshantering. 
• Domstolen har ett rullande schema med cirka åtta veckors intervall där du har ansvar för övervakning och stängning efter avslutade förhandlingar. Vid dessa tillfällen kan det bli aktuellt med arbete efter ordinarie kontorsarbetstid.
• I rollen ingår det att tjänstgöra som ordningsvakt i de allmänna ytorna och vara be-hjälplig vid säkerhetskontroll. I tjänsten ingår att vid behov vara vikarie i domstolens växel som ger service åt tjugo domstolar.
Kvalifikationer
Som vaktmästare är du en viktig del av verksamheten genom att underlätta det dagliga arbetet för alla medarbetare. Dessutom är du domstolarnas ansikte utåt i kontakten med allmänheten. Detta ställer mycket höga krav på förmågan att ge ett professionellt bemötande och hög service. Du ska vara lugn och trygg och kunna hantera stressade och oväntade situationer. Du är en person som är ansvarsfull och lösningsorienterad och som vill ta egna initiativ. Du har en stor social förmåga, god samarbetsförmåga och trivs med en rörlig och händelserik vardag där du agerar som problemlösare. På en mindre enhet är flexibilitet en viktig förmåga och vi hjälps åt även om vi har våra olika ansvarsområden och uppdrag. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Du har gymnasieutbildning, innehar B-körkort, och vi ser gärna att du har erfarenhet inom kontors- eller kundservice. Arbetet kräver god datavana och teknikintresse. Du ska även ha goda kunskaper i svenska och engelska.

Du som söker ska ha ordningsvaktsförordnande eller uppfylla de krav som Polisen ställer för att klara av ordningsvaktsutbildningen (fysiska krav, språkkunskaper, personlig lämplighet samt laglydig). Kravet är då att du inom sex månader från anställningens början genomgår utbildningen och erhåller ordningsvaktsförordnande. För mer information se Grundkrav för att bli ordningsvakt | Polismyndigheten (polisen.se)

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidare med sex månaders provanställning

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Ordinarie veckoarbetstid är måndag till fredag mellan 08:00 och 16:27. Då verksamheten tillåter finns möjlighet till flextid.

Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Löneform: Sveriges Domstolar tillämpar individuell lönesättning.

Övrigt
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryte-ringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

För mer information om Hovrätten för för Nedre Norrland, se www.hovrattenfornedrenorrland.se

Ansök nu

Domstolshandläggare till Sundsvalls tingsrätt, en eller flera

Beredningssekreterare/Domstolssekreterare/Domstolshandläggare
Läs mer Jun 17
Sundsvalls tingsrätt är en medelstor domstol med omkring 40 medarbetare. Våra lokaler ligger centralt i Sundsvall. Tingsrätten handlägger brottmål, tvistemål, domstolsärenden och konkurser. Domkretsen omfattar Sundsvalls, Timrå och Ånge kommuner. Vi är samlokaliserade med Rättshjälpsmyndigheten och Hyres- och arrendenämnden i Sundsvall.

Arbetet innebär
Arbetet som domstolshandläggare vid tingsrätten innebär att du tillsammans med övriga domstolshandläggare bereder mål och ärenden och har ett stort eget ansvar. Arbetet är omväxlande och dina arbetsuppgifter kan bland annat bestå i att arbeta med skriftväxling, delgivningar, bevaka frister, planera och kalla till förhandlingar, samt expediera domar och beslut. Du har i arbetet dagliga kontakter med allmänhet, parter, ombud och andra myndigheter.

Som medarbetare hos oss får du möjlighet till kompetensutveckling och utbildning som bland annat leder till befogenhet att självständigt fatta vissa beslut i mål och ärenden.

Som domstolshandläggare handlägger du egna mål och ärenden men arbetar samtidigt tätt tillsammans med övrig personal.

Vi söker dig som
Du har lägst gymnasieutbildning och har mycket goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift. Det kan vara meriterande om du har erfarenhet av arbete som domstolshandläggare, annat arbete som vi bedömer som likvärdigt eller om du är utbildad paralegal. Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Domstolshandläggarna har en mycket betydelsefull roll för att domstolen ska kunna genomföra sin uppgift. För att prestera väl behöver du därför vara resultatorienterad och visa gott omdöme. Du sätter högsta prioritet på att organisera och prioritera ditt arbete på ett strukturerat och noggrant sätt. Arbetsuppgifterna som domstolshandläggare är varierande och ställer krav på att du under perioder med hög arbetsbelastning kan arbeta i ett högt tempo och växla mellan olika arbetsuppgifter. Du behöver vara noggrann även under press, kunna ta in kunskap snabbt och ha förmåga att se helheten. Det krävs att du kan arbeta självständigt men även att du har en god samarbetsförmåga och är redo att rycka in där det behövs. Du är en positiv person som är engagerad i ditt arbete och det märks tydligt i såväl det interna arbetet vid domstolen som i dina kontakter med allmänheten och domstolens parter.

Övrigt
Vi undanber oss vänligen men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Vi kommer att kalla till intervjuer efter sommarsemestern.

Ansök nu

En ordningsvakt med administrativa sidouppgifter (vikariat)

Ordningsvakt
Läs mer Jun 10
Sundsvalls tingsrätt är en medelstor domstol centralt placerad i Sundsvall. Domkretsen omfattar Sundsvalls, Timrå och Ånge kommuner. Vi är samlokaliserade med Rättshjälpsmyndigheten och Hyres- och arrendenämnden i Sundsvall och är sammanlagt cirka 50 medarbetare på arbetsplatsen.

Domstolen och de båda myndigheterna försöker ständigt att utveckla sina arbetsformer för att uppfylla högt ställda krav på rättssäkerhet, effektivitet, öppenhet och tillgänglighet. Vi eftersträvar ett öppet och trivsamt arbetsklimat, där allas delaktighet och ansvarstagande värdesätts.

Sundsvalls tingsrätt har en permanent säkerhetskontroll. För att bemanna säkerhetskontrollen, den gemensamma receptionen samt för att säkra ordningen i de allmänna lokalerna har tingsrätten en särskild säkerhets- och trygghetsfunktion som bemannas av fyra ordningsvakter. Vi söker nu en vikarie för en av våra ordningsvakter under en period av 6 månader från september 2024 – februari 2025. 

Arbetsuppgifter
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att tjänstgöra i säkerhetskontrollen, upprätthålla ordningen i domstolens lokaler, ge service under pågående förhandlingar och biträda i arbetet med salsteknik. Du kommer också att arbeta med viss intern teknik och IT-support. Arbetet innebär också att du utför vaktmästaruppgifter och administrativa arbetsuppgifter som är förenliga med ordningsvaktsuppdraget.

Vi söker dig som har
• Giltigt ordningsvaktsförordnande och erfarenhet av ordningsvaktsarbete

• Du ska ha avslutad gymnasieutbildning eller annan utbildning på motsvarande nivå

• Goda teknik- och IT-kunskaper

• Mycket goda kunskaper att uttrycka dig i tal och skrift på svenska

• En utpräglad känsla för service och kvalitet

Meriterande är genomförd utbildning för att tjänstgöra vid säkerhetskontroll i domstol. Det är även meriterande om du har erfarenhet av administrativa arbetsuppgifter.

Du har personliga egenskaper som innebär att du är noggrann och har förmåga att ta initiativ och ansvar i ditt arbete. Under perioder med hög arbetsbelastning är din förmåga att prioritera och planera ditt arbete extra viktigt. Du agerar förtroendeingivande i mötet med allmänhet och professionella aktörer.

För att trivas hos oss behöver du ha ett flexibelt förhållningssätt, en god samarbetsförmåga och vara redo att rycka in där det behövs. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper och att du bidrar till ett gott medarbetarskap.

Övertid med tjänstgöring under kvällstid och vissa helger förekommer. Eventuella bisysslor ska godkännas av lagmannen.

Vi vill gärna ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald tillför.

Ansök nu

Tf. rådman

Rådman
Läs mer Jan 17
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.På tingsrätten tjänstgör som regel sex rådmän, tre tingsfiskaler och en lagman. Vi behöver nu anställa en tf. rådman som ersättare för en ordinarie domare under en period om upp till ett år från och med april 2024.


Arbetsuppgifter

Som tf. rådman kommer du att ansvara för att mål och ärenden avgörs på ett effektivt sätt med högsta kvalitet. Arbetet är stimulerande och ställer höga krav på självständighet och integritet men även på förmågan att samarbeta och se till hela tingsrättens bästa.

Du kommer att tilldelas olika vid tingsrätten förekommande typer av mål och ärenden. Vi arbetar rotelbaserat på så vis att tvistemål och ärenden är knutna till en domare. På varje rotel finns också en notarie som arbetar tillsammans med rotelinnehavaren. Även handläggarna arbetar med ett tydligt ansvar för egna mål och skriver beslutsförslag till domarna. Vi arbetar i hög utsträckning digitalt och alla yrkeskategorier bidrar till att utveckla nya arbetsmetoder. I arbetsuppgifterna ingår även att vara handledare åt notarier.

Kvalifikationer m.m.

Du som söker ska motsvara de krav som ställs i Domarnämndens kravprofil för ordinarie domare. Du är prestigelös och har en väl utvecklad förmåga att samverka och se till hela tingsrättens uppdrag. Arbetet vid tingsrätt präglas av högt tempo där många olika frågeställningar behöver hanteras. Vi söker därför dig som har en hög arbetskapacitet och som inspireras av ett kvalificerat och omväxlande juridiskt arbete där din analysförmåga utmanas.

Du bör ha erfarenhet från tjänstgöring vid domstol men annat kvalificerat juridiskt arbete är också meriterande. Det är viktigt att du har förmåga att planera och prioritera bland dina egna arbetsuppgifter, men också att du kan se till hela arbetslagets behov. Du bör vara öppen, drivande, målmedveten och ha hela tingsrättens bästa i fokus. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Om Sundsvalls tingsrätt

Sundsvalls tingsrätt är en medelstor domstol centralt placerad i Sundsvall. Sundsvalls tingsrätts domkrets omfattar Sundsvalls, Timrå och Ånge kommun. Tingsrätten är också sjörättsdomstol. Tingsrätten har gemensam chef, budget, administration samt gemensamma lokaler med Hyres- och arrendenämnden i Sundsvall och Rättshjälpsmyndigheten. Det är sammanlagt omkring 50 medarbetare vid arbetsplatsen.

Sundsvall är Norrlands tredje största tätort och utsågs år 2017 till Sveriges vackraste stad. Sundsvall ligger vid havet och erbjuder stora möjligheter till ett rikt friluftsliv med närhet till skog och fjäll. Staden har även ett rikt kulturliv. I Sundsvall är det korta avstånd och goda kommunikationer varför det är enkelt att resa till arbetet. Det är också bra kommunikationsmöjligheter med tåg, bil eller flyg till och från Sundsvall.

Ansök nu

Handläggare till Rättshjälpsmyndigheten i Sundsvall

Beredningssekreterare/Domstolssekreterare/Domstolshandläggare
Läs mer Dec 18
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/ 


 
Vi är en liten myndighet inom Sveriges Domstolar som hanterar och beslutar i frågor om rättshjälp som inte beslutas av domstolarna.

Det innebär bl.a. att vi bestämmer hur mycket den som har rättshjälp ska betala till sitt biträde. Vi beslutar också om ersättning till advokater i rådgivningsärenden. Myndigheten fungerar också som en kravmyndighet för staten när någon blir dömd för brott eller förlorar en tvist och ska betala en del av kostnaden. Vi är samlokaliserade med Sundsvalls tingsrätt och Hyres- och arrendenämnden i centrala Sundsvall. Myndigheterna har en gemensam myndighetschef.

Vi befinner oss i en förändringsprocess då ett nytt ärendehanteringssystem utvecklas med sikte mot en mer digital ärendehantering. Vi strävar också mot att vara en modern och öppen arbetsplats med engagerade och ansvarstagande medarbetare. Vi vill gärna ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald tillför.

Nu söker vi en handläggare för en tillsvidareanställning.

Arbetsuppgifter

Som handläggare vid Rättshjälpsmyndigheten har du den viktiga uppgiften att sköta den administrativa handläggningen av myndighetens ärenden. Du kommer bland annat registrera inkommande ärenden, arbeta med utbetalningar och avräkningar i rättshjälpsärenden samt arbeta med kravhantering. Arbetet innefattar också mycket kontakter med parter, ombud, andra myndigheter och allmänheten.

Kvalifikationer

För att bli aktuell för den här tjänsten krävs det att du minst har 3-årig gymnasieutbildning. Det är meriterande om du har erfarenhet av ärendehandläggning och beslutsfattande på myndighet.

- Rättshjälpsmyndighetens handläggare har en mycket betydelsefull roll för att myndigheten ska kunna genomföra sin uppgift. För att prestera väl behöver du därför vara resultatorienterad och visa gott omdöme. Du sätter högsta prioritet på att organisera och prioritera ditt arbete på ett strukturerat och noggrant sätt.
- Arbetsuppgifterna som handläggare kan vara varierande och ställer krav på att du under perioder med hög arbetsbelastning kan arbeta i ett högt tempo och växla mellan olika arbetsuppgifter. Du behöver vara entusiastisk och professionell även under press, kunna ta in ny kunskap snabbt och ha förmåga att se helheten.
- Du uttrycker dig väl i tal och skrift.
- Eftersom vi är en liten myndighet med få medarbetare behöver du kunna se helheten, trivas med att samarbeta och vid behov hjälpa dina kollegor. Vi fäster också särskilt stor vikt vid dina personliga egenskaper.
- I kontakt med myndighetens parter och allmänheten är du positiv och engagerad i ditt bemötande.

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Hovrätten för Nedre Norrland söker arkivarie

Arkivarie
Läs mer Nov 27
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/ 


 
Hovrätten för Nedre Norrland söker arkivarie
Arbetsuppgifter
Hovrätten för Nedre Norrland och Kammarrätten i Sundsvall, som överprövar tingsrätters och förvaltningsrätters respektive beslut och domar, har en gemensam administrativ enhet som stödjer och ger service till båda domstolarna.

Tjänsten är placerad där. Domstolarna har också ansvar för att utbilda fiskaler och assessorer i den fyraåriga domarutbildningen.

Du kommer att arbeta som arkivarie i båda domstolarna. Arbetet innebär att ansvara för arkiven, kvalitetssäkra och arkivlägga akter i avslutade mål samt i administrativa arkivet, arbeta med insortering, kontroll av sekretess samt upprätthålla arkivets samtliga rutindokument och säkerställa att domstolarna lever upp till gällande lagar och förordningar.  

Du kommer även att ansvara för domstolarnas gemensamma bibliotek. Du introducerar nya medarbetare, beställer litteratur i samråd med domstolarna och tar hand om licenser för våra rättsdatabaser. Vidare ingår att lämna ut beställningar av allmänna handlingar.   

Arbetet innebär många kontaktytor både internt och externt.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har akademisk examen där det ingår 60 hp i arkivvetenskap. Du är mycket väl insatt i arkiv- och offentlighetslagstiftningen samt Riksarkivets föreskrifter.

Du är van datoranvändare och har mycket god kompetens i Officepaketet och att arbeta med E-arkiv.   

Du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och kommunicerar på ett tydligt och enkelt sätt.

Du har lätt för att arbeta tillsammans med andra människor och skapa goda relationer samtidigt som du har mod och integritet i din profession. Det är även viktigt att kunna arbeta självständigt. Du är noggrann, kvalitetsmedveten, ansvarstagande, tillgänglig, arbetar proaktivt och följer upp ditt arbete. Du har god förmåga att lära nytt och arbetar lösningsorienterat. Du planerar och organiserar ditt arbete på ett effektivt sätt. Du är flexibel och hanterar förändringar och arbetstoppar på ett konstruktivt sätt.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Tidigare erfarenhet av arkivarbete inom domstol är meriterande.

Arbetsplatsbeskrivning
Hovrätten och kammarrätten är samlokaliserade i en vacker och kreativ miljö i centrala Sundsvall där närmare 100 medarbetare arbetar tillsammans.

Hovrätten och kammarrätten arbetar ständigt med att utveckla arbetsformerna för att uppfylla medborgarnas krav på rättssäkerhet, effektivitet, öppenhet och tillgänglighet.  Det gör att arbetet hos oss är betydelsefullt, spännande och en utmaning. Vi är också mån om ett öppet och trivsamt arbetsklimat där allas delaktighet och ansvarstagande värdesätts.Vi erbjuder dig
Hovrätten och kammarrätten är arbetsgivare som tar ansvar för och bryr sig om sina medarbetare. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs!

Vi erbjuder ett stimulerande, meningsfullt och roligt arbete. Vi har individuell lönesättning, erbjuder minst 28 dagar semester och i vårt friskvårdserbjudande ingår t.ex. friskvårdsbidrag och massage.

Vi lägger stor vikt vid att ha en bra arbetsmiljö och våra lokaler, kontorsarbetsplatser och arbetsredskap är moderna och ergonomiska.

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kammarrätten i Sundsvall söker HR-specialist

HR-specialist/HR-adviser
Läs mer Nov 16
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/ 


 
Kammarrätten i Sundsvall söker HR-specialist
Arbetsuppgifter
Kammarrätten i Sundsvall och Hovrätten för Nedre Norrland, som överprövar förvaltningsrätters respektive tingsrätters beslut och domar, har en gemensam administrativ enhet som stödjer och ger service till båda domstolarna.

Tjänsten är placerad där. Domstolarna har också ansvar för att utbilda fiskaler och assessorer i den fyraåriga domarutbildningen.

Rollen som HR-specialist är bred och du arbetar nära domstolarnas ledning och är administrativt stöd till dessa. Du arbetar med personaladministration, personalfrågor, administration av domarutbildningen, rekrytering och introduktion, riktlinjer och policys, rehabilitering och arbetsmiljö. Du arbetar även med administrativa uppgifter som rese- och konferensbokningar, studiebesök, praktikplatser samt ett antal mindre uppgifter av varierad karaktär.

Övriga administrativa arbetsuppgifter som administrativa enheten hanterar ingår också till viss del i din tjänst. I och med att vi är en liten enhet är det självklart att vi hjälps åt, framför allt vid bland annat frånvaro och arbetstoppar. Det innebär att du successivt kommer att få lära dig övriga administrativa arbetsuppgifter.

Arbetet innebär många kontaktytor både internt och externt.

Kvalifikationer
Vi söker dig som

Har akademisk examen inom HR-området och några års erfarenhet av brett operativt HR-arbete där du stöttat chefer inom flera områden. Har du tidigare erfarenhet inom staten så kan det vara meriterande.

Du är van datoranvändare med mycket god kompetens i Officepaketet. Du har även en god förmåga och vilja att lära dig de särskilda system som används i verksamheten.

Du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och att kommunicera på ett tydligt och enkelt sätt. Som person har du lätt att skapa förtroende, är lyhörd, prestigelös, serviceinriktad och visar intresse för andra och deras frågeställningar. Du är noggrann, ansvarstagande, tillgänglig, arbetar proaktivt och följer upp ditt arbete. Du har god förmåga att lära nytt och arbetar lösningsorienterat. Du planerar och organiserar ditt arbete på ett effektivt sätt. Du är flexibel och hanterar förändringar och arbetstoppar på ett konstruktivt sätt.

Du har god samarbetsförmåga och bidrar till god stämning på arbetsplatsen.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Arbetsplatsbeskrivning
Kammarrätten och hovrätten är samlokaliserade i en vacker och kreativ miljö i centrala Sundsvall där närmare 100 medarbetare arbetar tillsammans.

Kammarrätten och hovrätten arbetar ständigt med att utveckla arbetsformerna för att uppfylla medborgarnas krav på rättssäkerhet, effektivitet, öppenhet och tillgänglighet.  Det gör att arbetet hos oss är betydelsefullt, spännande och en utmaning. Vi är också mån om ett öppet och trivsamt arbetsklimat där allas delaktighet och ansvarstagande värdesätts.Vi erbjuder dig
Kammarrätten och hovrätten är arbetsgivare som tar ansvar för och bryr sig om sina medarbetare. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs!

Vi erbjuder ett stimulerande, meningsfullt och roligt arbete. Vi har individuell lönesättning, erbjuder minst 28 dagar semester och i vårt friskvårdserbjudande ingår t.ex. friskvårdsbidrag och massage.

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Vaktmästare med sidouppdrag som ordningsvakt

Kontorsvaktmästare
Läs mer Nov 16
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/ 


 
Hovrätten för Nedre Norrland söker en vaktmästare med sidouppdrag som ordningsvakt
Hovrätten för Nedre Norrland och Kammarrätten i Sundsvall, som överprövar tingsrätters och förvaltningsrätters respektive beslut och domar, har en gemensam administrativ enhet som stödjer och ger service till båda domstolarna.

Tjänsten är placerad där. Domstolarna har också ansvar för att utbilda fiskaler och assessorer i den fyraåriga domarutbildningen.

Arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta med att vara operativt ansvarig för lokalernas och förhandlingssalarnas funktionalitet, inköp av bl.a. kontorsmaterial, hantera leverantörskontakter samt tillhandahålla intern service och teknisk support. Utöver detta ingår arbete såsom hantering av post, receptionsarbete, administrera EFOS-kort, larmhantering, mindre reparationer, inventering av möbler och utrustning samt avfallshantering. Domstolen har ett rullande schema med cirka åtta veckors intervall där du har ansvar för övervakning och stängning efter avslutade förhandlingar. Vid dessa tillfällen kan det bli aktuellt med arbete efter ordinarie kontorsarbetstid.

I rollen ingår det att tjänstgöra som ordningsvakt i de allmänna ytorna och vara behjälplig vid säkerhetskontroll. I tjänsten ingår att vid behov vara vikarie i domstolens växel som ger service åt tjugo domstolar.

Kvalifikationer
Som vaktmästare är du en viktig del av verksamheten genom att underlätta det dagliga arbetet för alla medarbetare. Dessutom är du domstolarnas ansikte utåt i kontakten med allmänheten. Detta ställer mycket höga krav på förmågan att ge ett professionellt bemötande och hög service. Du ska vara lugn och trygg och kunna hantera stressade och oväntade situationer. Du är en person som är ansvarsfull och lösningsorienterad och som vill ta egna initiativ. Du har en stor social förmåga, god samarbetsförmåga och trivs med en rörlig och händelserik vardag där du agerar som problemlösare. På en mindre enhet är flexibilitet en viktig förmåga och vi hjälps åt även om vi har våra olika ansvarsområden och uppdrag. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Du har gymnasieutbildning, innehar B-körkort, och har erfarenhet inom kontors- eller kundservice. Arbetet kräver god datavana och teknikintresse. Du ska även ha goda kunskaper i svenska och engelska.

Du som söker ska ha ordningsvaktsförordnande eller uppfylla de krav som Polisen ställer för att klara av ordningsvaktsutbildningen (fysiska krav, språkkunskaper, personlig lämplighet samt laglydig). Kravet är då att du inom sex månader från anställningens början genomgår utbildningen och erhåller ordningsvaktsförordnande. För mer information se Krav för blivande ordningsvakter | Polismyndigheten (polisen.se)

Arbetstid: Ordinarie veckoarbetstid är måndag till fredag mellan 08:00 och 16:27. Då verksamheten tillåter finns möjlighet till flextid.

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Hovrätten för Nedre Norrland söker en domstolshandläggare

Domstolssekreterare
Läs mer Nov 1
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/ 


 
Vilka är vi
Hovrätten för Nedre Norrland är en av landets sex hovrätter.

Domstolens huvudsakliga uppgift är att pröva de mål och ärenden som överklagas från de fem tingsrätterna i Västernorrlands, Gävleborgs och Jämtlands län. Förutom att handlägga mål har hovrätten i uppdrag att utbilda fiskaler och assessorer i den 4-åriga domarutbildningen. Hovrätten har även att yttra sig över lagförslag m.m. som regeringen remitterar till hovrätten samt att pröva de ärenden som överklagas från Rättshjälpsmyndigheten.

Hovrätten är belägen i centrala Sundsvall och har ungefär 50 medarbetare. Hovrätten för Nedre Norrland är en domstol som ständigt utvecklar arbetsformerna för att uppfylla medborgarnas krav på rättssäkerhet, god service, öppenhet och tillgänglighet. Vi har ett öppet och trivsamt arbetsklimat där allas delaktighet och ansvarstagande värdesätts.

Arbetsuppgifter
Arbetet innebär omväxlande och självständiga uppgifter som utförs tillsammans med domare och övrig personal på den dömande avdelningen där brottmål, tvistemål och övriga domstolsärenden handläggs. Du deltar i målhanteringsprocessen bl.a. genom att förbereda mål och ärenden för avgörande. Det innebär omfattande kontakter med parter, ombud, myndigheter och allmänhet, att kalla till förhandlingar, expediera domar och beslut m.m. Det kan även bli aktuellt att stötta registratorskontoret.

Kvalifikationer
Du ska ha lägst gymnasiekompetens eller motsvarande, god datorvana, några års erfarenhet av administrativt arbete samt goda kunskaper i svenska språket, i både tal och skrift. Arbetet kräver stor noggrannhet, flexibilitet samt initiativ- och samarbetsförmåga. Ansvars- och servicekänsla samt förmåga att organisera och snabbt sätta sig in i nya arbetsuppgifter är andra egenskaper som vi värdesätter.

Hovrätten eftersträvar mångfald bland personalen avseende ålder, kön och etnisk bakgrund.

Vi erbjuder dig
Hovrätten är en arbetsgivare som tar ansvar för och bryr sig om sina medarbetare. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs!

Vi erbjuder ett stimulerande, meningsfullt och roligt arbete. Vi har individuell lönesättning, erbjuder minst 28 dagar semester och i vårt friskvårdserbjudande ingår t.ex. friskvårdsbidrag och massage.

Vi lägger stor vikt vid att ha en bra arbetsmiljö och våra lokaler, kontorsarbetsplatser och arbetsredskap är moderna och ergonomiska.

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Domstolshandläggare till Kammarrätten i Sundsvall

Domstolssekreterare
Läs mer Okt 24
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/ 


 
Domstolshandläggare till Kammarrätten i Sundsvall
Vilka är vi
Kammarrätten i Sundsvall är en av landets fyra kammarrätter.

Domstolens huvudsakliga uppgift är att pröva de mål och ärenden som överklagas från förvaltningsrätterna i Falun, Härnösand, Umeå och Luleå. De vanligaste måltyperna är skattemål, socialförsäkringsmål, mål enligt socialtjänstlagen samt olika mål som avser tvång mot person. Förutom att handlägga mål har kammarrätten i uppdrag att utbilda fiskaler och assessorer i den 4-åriga domarutbildningen. Kammarrätten utför även administrativa uppgifter åt Överklagandenämnden för nämndemannauppdrag.

Kammarrätten har ungefär 50 medarbetare. Domstolen är uppdelad i en dömande avdelning, ett målkansli och en administrativ enhet. Den administrativa enheten är gemensam med Hovrätten för Nedre Norrland.

Kammarrätten i Sundsvall är en domstol som ständigt utvecklar arbetsformerna för att uppfylla medborgarnas krav på rättssäkerhet, effektivitet, öppenhet och tillgänglighet.  Vi har ett öppet och trivsamt arbetsklimat där allas delaktighet och ansvarstagande värdesätts.

Arbetsuppgifter
Som domstolshandläggare har du den viktiga uppgiften att sköta den administrativa handläggningen av domstolens olika mål från det att de kommer in tills de är avgjorda och avgörandena har vunnit laga kraft. Målhanteringen är digitaliserad. I arbetsuppgifterna ingår bl.a. att registrera nya mål och handlingar i målen, att lämna förslag till handläggningsåtgärder och fatta vissa enklare beslut, att sköta skriftväxling och fördelning av inkommen post samt att expediera domar och beslut. Som domstolshandläggare kan du också få delegation att planera och kalla till förhandlingar.

Som domstolshandläggare kommer du att arbeta med många arbetsuppgifter parallellt och ibland med korta tidsfrister. I arbetet ingår även omfattande kontakter med parter, advokater, tolkar, myndigheter och allmänhet.

Du erbjuds goda möjligheter till individuell kompetensutveckling. Det finns också möjligheter till att medverka i verksamhetsutveckling genom deltagande i olika arbetsgrupper.

Kvalifikationer
Du har gymnasiekompetens och erfarenhet av administrativt arbete, gärna handläggning och registrering av ärenden. Mycket god datorvana samt goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift är ett krav. Erfarenhet av juridiskt arbete är meriterande. Även kunskaper i engelska och andra språk liksom erfarenhet från arbete i en statlig myndighet eller annan offentlig verksamhet är meriterande.

För att prestera bra och trivas i rollen som domstolshandläggare krävs att du är noggrann, strukturerad och har ett gott omdöme. Du har också en utpräglad känsla för service och ett gott bemötande. Periodvis kan arbetsbelastningen vara hög varför du tillfälligt ska kunna öka arbetstakten utan att ersätta kravet på god service och kvalité.

Eftersom vi arbetar i team är det viktigt att du är flexibel och har en mycket god samarbetsförmåga. Vidare förväntas du delta aktivt i gruppens arbetsuppgifter och utveckling av verksamheten. Stor vikt kommer att läggas på din personliga lämplighet.

Kammarrätten eftersträvar en mångfald av kompetenser utifrån exempelvis etnisk och kulturell bakgrund, kön och ålder.

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

En huvudregistrator till Sundsvalls tingsrätt

Registrator
Läs mer Okt 24
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/ 


 
Vi är en medelstor domstol centralt placerad i Sundsvall.

Domkretsen omfattar Sundsvalls, Timrå och Ånge kommun. Vi är samlokaliserade med Rättshjälpsmyndigheten och Hyres- och arrendenämnden i Sundsvall och är sammanlagt drygt 40 medarbetare på arbetsplatsen.

Vi är en utvecklingsinriktad arbetsplats och strävar efter att vara en modern och öppen arbetsplats med engagerade, kunniga och ansvarstagande medarbetare. Vi vill gärna ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald tillför.

Domstolens administrativa enhet leds av chefsadministratören och består i dag av 9 medarbetare. Inom den administrativa enheten arbetar vi bl a med intern och extern service, personal- och ekonomiadministration, registratur och arkiv, ordning- och säkerhet samt teknik och IT.  Vid registraturen arbetar i dag en huvudregistrator på heltid och en registrator med delad tjänst som handläggare/registrator.  Vår huvudregistrator ska gå i pension i vår och vi söker nu en ersättare.

Arbetsbeskrivning

Som registrator har du en viktig roll i domstolens verksamhet genom att du ansvarar för att hantera inkommande mål och ärenden på ett rättssäkert och effektivt sätt.

Som registrator kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter bestå av registrering av mål och ärenden, daglig bevakning av registratorsbrevlådan, arkivering av avslutade mål och ärenden, hantering av administrativa ärenden (vi använder W3D3), medverkande i sekretessbedömning av och utlämnande av handlingar samt andra förekommande arbetsuppgifter vid registraturen.

Arbetet är självständigt samtidigt som du kommer att vara en del av ett nära team med din registratorskollega och arbeta tätt tillsammans med domstolshandläggarna. Det innebär att du behöver ha ett gott självledarskap samtidigt som du trivs i samarbete med kollegor.

Som medarbetare hos oss får du möjlighet till kompetensutveckling och utbildning.  

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en slutförd gymnasieutbildning och relevant arbetslivserfarenhet av kvalificerat administrativt arbete. Har du arbetat inom statlig eller kommunal sektor är det meriterande. Likaså kan en eftergymnasial utbildning bedömas som en merit. Du har goda datakunskaper då arbete i olika IT-system blir en grundläggande del av din arbetsdag. Tidigare arbete med arkivredovisning kan vara meriterande.

Rollen som registrator kräver att du är ansvarsfull, noggrann och strukturerad med god förmåga att snabbt kunna ställa om vid ändrade förutsättningar. Du tycker om att arbeta med såväl rutinärenden som mer komplicerade frågor och tar snabbt in ny kunskap. Din förmåga till prioritering kommer att vara värdefull och att du trivs med att tidvis arbeta i ett högt tempo och vara noggrann även under press. Du är kommunikativ med mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift samt har en väl utvecklad känsla för service. Du är en positiv person som är engagerad i ditt arbete och det märks tydligt i såväl det interna arbetet vid domstolen som i dina kontakter med allmänheten och domstolens parter.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Växelhandläggare med tilläggsuppgifter som receptionist

Växeltelefonist
Läs mer Okt 5
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/ 


 
Hovrätten för Nedre Norrland söker en växelhandläggare med tilläggsuppgifter som receptionist
Arbetsuppgifter
Telefonväxelns viktigaste uppgift är att snabbt, korrekt och professionellt hantera och förmedla inkommande samtal till tjugo domstolar.

Som växelhandläggare är ditt uppdrag att utreda vad den som ringer vill och avgöra om samtalet ska kopplas vidare eller om du själv, med hjälp av verksamhetsstöd och andra sökfunktioner, kan svara på frågan. Målsättningen är att så långt som möjligt kunna ge svar direkt i telefonisttjänsten.

I arbetsuppgifterna som växelhandläggare ingår även att vara kundansvarig och kontaktperson gentemot 3-4 av våra domstolskunder och att uppdatera uppgifter i olika IT-system som används i växelarbetet.

I arbetsuppgifterna som receptionist ingår att ge service till våra besökande, besökshantering, administrera passerkort, viss hantering av lås och larm m.m. Dessutom har vi ett rullande schema med cirka 8 veckors intervall där man har ansvar för övervakning och stängning efter avslutade förhandlingar. Vid dessa tillfällen kan det bli aktuellt med arbete efter ordinarie kontorsarbetstid.

För att säkerställa hög kompetens hos våra växelhandläggare har vi som krav att alla ska genomgå en intern utbildning för växelhandläggare.

Kvalifikationer
I rollen som växelhandläggare och receptionist är du domstolarnas ansikte utåt och ofta den första kontakt allmänheten har med en domstol. Detta ställer mycket höga krav på förmågan att ge ett gott och professionellt bemötande samt hög service.

Du har gymnasiekompetens, mycket god datorvana samt uttrycker dig väl på svenska och engelska. Minst ett par års aktuell erfarenhet av telefoni i växel eller kundtjänst är ett krav. Det är meriterande med erfarenhet från arbete i en statlig myndighet eller annan offentlig verksamhet.

Du har utpräglad känsla för service och tycker om att hjälpa andra människor. Du är också positiv, ansvarstagande, flexibel, noggrann, och har ett gott omdöme. Du trivs med att arbeta i ett högt tempo.

Eftersom vi arbetar i team är det viktigt att du har lätt att samarbeta och bidrar till ett gott arbetsklimat. Du medverkar aktivt till utveckling av verksamheten. Stor vikt kommer att läggas på dina personliga egenskaper och lämplighet för anställningen.

Vi erbjuder dig
Hovrätten är en arbetsgivare som tar ansvar för och bryr sig om sina medarbetare. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs!

Vi erbjuder ett stimulerande, meningsfullt och roligt arbete. Vi har individuell lönesättning, erbjuder minst 28 dagar semester och i vårt friskvårdserbjudande ingår t.ex. friskvårdsbidrag och massage.

Vi lägger stor vikt vid att ha en bra arbetsmiljö och våra lokaler, kontorsarbetsplatser och arbetsredskap är moderna och ergonomiska.

Vilka är vi
Hovrätten för Nedre Norrland är en av landets sex hovrätter. Domstolens huvudsakliga uppgift är att pröva de mål och ärenden som överklagas från de fem tingsrätter i Västernorrlands, Gävleborgs och Jämtlands län. Förutom att handlägga mål har hovrätten i uppdrag att utbilda fiskaler och assessorer i den 4-åriga domarutbildningen.

Hovrätten är belägen i centrala Sundsvall och har ungefär 50 medarbetare. Vid domstolen ingår en växel där sex medarbetare ger service till tjugo domstolar. Växeln har även ansvar för servicen i hovrättens och kammarrättens gemensamma reception.

Hovrätten för Nedre Norrland är en domstol som ständigt utvecklar arbetsformerna för att uppfylla medborgarnas krav på rättssäkerhet, god service, öppenhet och tillgänglighet.  Vi har ett öppet och trivsamt arbetsklimat där allas delaktighet och ansvarstagande värdesätts.

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Handläggare till Rättshjälpsmyndigheten i Sundsvall

Domstolssekreterare
Läs mer Sep 1
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/ 


 
Vi är en liten myndighet inom Sveriges Domstolar som hanterar och beslutar i frågor om rättshjälp som inte beslutas av domstolarna.

Det innebär bl.a. att vi bestämmer hur mycket den som har rättshjälp ska betala till sitt biträde. Vi beslutar också om ersättning till advokater i rådgivningsärenden. Myndigheten fungerar också som en kravmyndighet för staten när någon blir dömd för brott eller förlorar en tvist och ska betala en del av kostnaden. Vi är samlokaliserade med Sundsvalls tingsrätt och Hyres- och arrendenämnden i centrala Sundsvall. Myndigheterna har en gemensam myndighetschef.

Vi befinner oss i en förändringsprocess då ett nytt ärendehanteringssystem utvecklas med sikte mot en mer digital ärendehantering. Vi strävar också mot att vara en modern och öppen arbetsplats med engagerade och ansvarstagande medarbetare. Vi vill gärna ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald tillför.

Nu söker vi en handläggare för en tillsvidareanställning

Arbetsuppgifter

Som handläggare vid Rättshjälpsmyndigheten har du den viktiga uppgiften att sköta den administrativa handläggningen av myndighetens ärenden. Du kommer bland annat registrera inkommande ärenden, arbeta med utbetalningar och avräkningar i rättshjälpsärenden samt arbeta med kravhantering. Arbetet innefattar också mycket kontakter med parter, ombud, andra myndigheter och allmänheten.

Kvalifikationer

För att bli aktuell för den här tjänsten krävs det att du minst har 3-årig gymnasieutbildning. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med rättshjälpsfrågor eller liknande myndighetsarbete.

- Rättshjälpsmyndighetens handläggare har en mycket betydelsefull roll för att myndigheten ska kunna genomföra sin uppgift. För att prestera väl behöver du därför vara resultatorienterad och visa gott omdöme. Du sätter högsta prioritet på att organisera och prioritera ditt arbete på ett strukturerat och noggrant sätt.
- Arbetsuppgifterna som handläggare kan vara varierande och ställer krav på att du under perioder med hög arbetsbelastning kan arbeta i ett högt tempo och växla mellan olika arbetsuppgifter. Du behöver vara entusiastisk och professionell även under press, kunna ta in ny kunskap snabbt och ha förmåga att se helheten.
- Du uttrycker dig väl i tal och skrift.
- Eftersom vi är en liten myndighet med få medarbetare behöver du kunna se helheten, trivas med att samarbeta och vid behov hjälpa dina kollegor. Vi fäster också särskilt stor vikt vid dina personliga egenskaper.
- I kontakt med myndighetens parter och allmänheten är du positiv och engagerad i ditt bemötande.

Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

 
För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

En domstolshandläggare till Sundsvalls tingsrätt (vikariat)

Domstolssekreterare
Läs mer Aug 16
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/ 


 
Inledning
Vi är en medelstor domstol centralt placerad i Sundsvall.

Domkretsen omfattar Sundsvalls, Timrå och Ånge kommuner. Vi är samlokaliserade med Rättshjälpsmyndigheten och Hyres- och arrendenämnden i Sundsvall och är sammanlagt drygt 40 medarbetare på arbetsplatsen.

Vi är en utvecklingsinriktad arbetsplats och strävar efter att vara en modern och öppen arbetsplats med engagerade, kunniga och ansvarstagande medarbetare. Vi vill gärna ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald tillför.

En av våra domstolshandläggare ska vara tjänstledig för studier och vi söker nu en vikarie från oktober 2023 till och med juni 2024.

Arbetet innebär (Arbetsuppgifter)
Arbetet som domstolshandläggare vid tingsrätten innebär att du tillsammans med övriga domstolshandläggare bereder mål och ärenden. Arbetet är omväxlande och dina arbetsuppgifter kan bland annat bestå i att arbeta med skriftväxling, delgivningar, bevaka frister, planera och kalla till förhandlingar, samt expediera domar och beslut. Du har i arbetet dagliga kontakter med allmänhet, parter, ombud och andra myndigheter.

Som medarbetare hos oss får du möjlighet till kompetensutveckling och utbildning som bland annat leder till befogenhet att självständigt fatta vissa beslut i mål och ärenden.

Som domstolshandläggare handlägger du egna mål och ärenden men arbetar samtidigt tätt tillsammans med övriga domstolshandläggare.  

Vi söker dig som(Kvalifikationskrav)
För att bli aktuell för den här tjänsten krävs att du har minst 3-årig gymnasieutbildning och har mycket goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift. Det är meriterande om du har erfarenhet av liknande arbete från annan myndighet eller är utbildad paralegal.  

- Domstolshandläggarna har en mycket betydelsefull roll för att domstolen ska kunna genomföra sin uppgift. För att prestera väl behöver du därför vara resultatorienterad och visa gott omdöme. Du sätter högsta prioritet på att organisera och prioritera ditt arbete på ett strukturerat och noggrant sätt.
- Arbetsuppgifterna som domstolshandläggare är varierande och ställer krav på att du under perioder med hög arbetsbelastning kan arbeta i ett högt tempo och växla mellan olika arbetsuppgifter. Du behöver vara noggrann även under press, kunna ta in kunskap snabbt och ha förmåga att se helheten.
- Det krävs att du kan arbeta självständigt men även trivs med att samarbeta och vid behov hjälpa dina kollegor.
- Du är en positiv person som är engagerad i ditt arbete och det märks tydligt i såväl det interna arbetet vid domstolen som i dina kontakter med allmänheten och domstolens parter
- Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

En domstolshandläggare till Sundsvalls tingsrätt

Domstolssekreterare
Läs mer Aug 16
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/ 


 
Inledning
Vi är en medelstor domstol centralt placerad i Sundsvall.

Domkretsen omfattar Sundsvalls, Timrå och Ånge kommun. Vi är samlokaliserade med Rättshjälpsmyndigheten och Hyres- och arrendenämnden i Sundsvall och är sammanlagt drygt 40 medarbetare på arbetsplatsen.

Vi är en utvecklingsinriktad arbetsplats och strävar efter att vara en modern och öppen arbetsplats med engagerade, kunniga och ansvarstagande medarbetare. Vi vill gärna ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald tillför.

Arbetet innebär (Arbetsuppgifter)
Arbetet som domstolshandläggare vid tingsrätten innebär att du tillsammans med övriga domstolshandläggare bereder mål och ärenden. Arbetet är omväxlande och dina arbetsuppgifter kan bland annat bestå i att arbeta med skriftväxling, delgivningar, bevaka frister, planera och kalla till förhandlingar, föra protokoll vid förhandlingar samt expediera domar och beslut. Du har i arbetet dagliga kontakter med allmänhet, parter, ombud och andra myndigheter.

Som medarbetare hos oss får du möjlighet till kompetensutveckling och utbildning som bland annat leder till befogenhet att självständigt fatta vissa beslut i mål och ärenden.

Som domstolshandläggare handlägger du egna mål och ärenden men arbetar samtidigt tätt tillsammans med övriga domstolshandläggare.  

Vi söker dig som (Kvalifikationskrav)
För att bli aktuell för den här tjänsten krävs att du har minst 3-årig gymnasieutbildning och har mycket goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift. Det är meriterande om du är utbildad paralegal.  Det är särskilt meriterande om du har erfarenhet av att arbeta som domstolshandläggare med alla förekommande måltyper och har vana av att arbeta med ärendesystemen Vera och DIBA.

- Domstolshandläggarna har en mycket betydelsefull roll för att domstolen ska kunna genomföra sin uppgift. För att prestera väl behöver du därför vara resultatorienterad och visa gott omdöme. Du sätter högsta prioritet på att organisera och prioritera ditt arbete på ett strukturerat och noggrant sätt.
- Arbetsuppgifterna som domstolshandläggare är varierande och ställer krav på att du under perioder med hög arbetsbelastning kan arbeta i ett högt tempo och växla mellan olika arbetsuppgifter. Du behöver vara noggrann även under press, kunna ta in kunskap snabbt och ha förmåga att se helheten.
- Det krävs att du kan arbeta självständigt men även trivs med att samarbeta och vid behov hjälpa dina kollegor.
- Du är en positiv person som är engagerad i ditt arbete och det märks tydligt i såväl det interna arbetet vid domstolen som i dina kontakter med allmänheten och domstolens parter
- Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

 

Intervjuer kommer att hållas löpande under rekryteringen

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Handläggare till Rättshjälpsmyndigheten i Sundsvall

Domstolssekreterare
Läs mer Maj 9
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/ 


 
Inledning
Vi är en liten myndighet inom Sveriges Domstolar som hanterar och beslutar i frågor om rättshjälp som inte beslutas av domstolarna.

Det innebär bl.a. att vi bestämmer hur mycket den som har rättshjälp ska betala till sitt biträde. Vi beslutar också om ersättning till advokater i rådgivningsärenden. Myndigheten fungerar också som en kravmyndighet för staten när någon blir dömd för brott eller förlorar en tvist och ska betala en del av kostnaden. Vi är samlokaliserade med Sundsvalls tingsrätt och Hyres- och arrendenämnden i centrala Sundsvall. Myndigheterna har en gemensam myndighetschef.

Vi befinner oss i en förändringsprocess då ett nytt ärendehanteringssystem utvecklas med sikte mot en mer digital ärendehantering. Vi strävar också mot att vara en modern och öppen arbetsplats med engagerade och ansvarstagande medarbetare. Vi vill gärna ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald tillför.

Nu söker vi en handläggare för en tidsbegränsad anställning om 6 månader.

Arbetet innebär (Arbetsuppgifter)
Som handläggare vid Rättshjälpsmyndigheten har du den viktiga uppgiften att sköta den administrativa handläggningen av myndighetens ärenden. Du kommer bland annat registrera inkommande ärenden, arbeta med utbetalningar och avräkningar i rättshjälpsärenden samt arbeta med kravhantering. Arbetet innefattar också mycket kontakter med parter, ombud, andra myndigheter och allmänheten.

Vi söker dig som(Kvalifikationskrav)
För att bli aktuell för den här tjänsten krävs det att du minst har 3-årig gymnasieutbildning. Det är meriterande om du är utbildad paralegal eller har erfarenhet av liknande arbete.

- Rättshjälpsmyndighetens handläggare har en mycket betydelsefull roll för att myndigheten ska kunna genomföra sin uppgift. För att prestera väl behöver du därför vara resultatorienterad och visa gott omdöme. Du sätter högsta prioritet på att organisera och prioritera ditt arbete på ett strukturerat och noggrant sätt.
- Arbetsuppgifterna som handläggare kan vara varierande och ställer krav på att du under perioder med hög arbetsbelastning kan arbeta i ett högt tempo och växla mellan olika arbetsuppgifter. Du behöver vara entusiastisk och professionell även under press, kunna ta in ny kunskap snabbt och ha förmåga att se helheten.
- Du uttrycker dig väl i tal och skrift.
- Eftersom vi är en liten myndighet med få medarbetare behöver du kunna se helheten, trivas med att samarbeta och vid behov hjälpa dina kollegor. Vi fäster också särskilt stor vikt vid dina personliga egenskaper.
- I kontakt med myndighetens parter och allmänheten är du positiv och engagerad i ditt bemötande.

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Sundsvalls tingsrätt söker en handläggarchef

Administrativ chef
Läs mer Maj 8
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/ 


 
Inledning
Vi är en medelstor domstol centralt placerad i Sundsvall.

Domkretsen omfattar Sundsvalls, Timrå och Ånge kommuner. Vi är samlokaliserade med Rättshjälpsmyndigheten och Hyres- och arrendenämnden i Sundsvall och är sammanlagt drygt 40 medarbetare på arbetsplatsen.

Vi är en utvecklingsinriktad arbetsplats och strävar efter att vara en modern och öppen arbetsplats med engagerade, kunniga och ansvarstagande medarbetare. Vi vill gärna ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald tillför.

Vi söker nu en handläggarchef till vårt målkansli.

Arbetet innebär (Arbetsuppgifter)
Som handläggarchef är du chef för domstolshandläggarna på kansliet. Du leder, fördelar och följer upp arbetet. Du har ett tydligt verksamhets- och arbetsgivarfokus, och du säkerställer att medarbetarna är delaktiga och engagerade i arbetet och väl förtrogna med målen för verksamheten. Du ansvarar för verksamhetsutveckling, övergripande planering och uppföljning av verksamheten.

Du har personal- och arbetsmiljöansvar. Du genomför regelbundna möten, medarbetarsamtal och lönesättande samtal, samt ser till att kompetensutvecklingsbehov uppmärksammas och tillgodoses. Du har även ansvar för bemanningsfrågor och deltar vid rekrytering och introduktion av nya handläggare.

Utöver din chefsroll deltar du även i den operativa handläggningen av mål och ärenden, i syfte att skapa bra förutsättningar för verksamhetsutveckling.

Du ingår i myndighetens ledningsgrupp och i samverkan med övriga chefer arbetar du för domstolens bästa ur ett helhetsperspektiv.

Vi söker dig som(Kvalifikationskrav)
Vi söker dig som har:

- Lägst en treårig gymnasieutbildning
- Erfarenhet av domstolshandläggararbete eller motsvarande arbete på myndighet
- Mycket goda kunskaper i svenska språket, både i tal och skrift

Erfarenhet av arbetsledning samt relevant eftergymnasial utbildning är meriterande. God kunskap om domstolarnas verksamhet är också meriterande.

Vi söker dig som är en god arbetsgivarrepresentant. Du tycker om att ta initiativ och har lätt för att organisera, prioritera och strukturera arbetet för dig själv och andra. I organisationen bidrar du med din samarbetsförmåga och ditt lösningsorienterade sätt.

Du uppskattar ett högt tempo och omväxlande arbetsuppgifter. Du är lugn och kontrollerad i stressade situationer, har ett flexibelt förhållningssätt och förmåga att fokusera på rätt saker. Du förstår och kan arbeta mot domstolens uppställda verksamhetsmål.

Som person är du en trygg, ansvarstagande och prestigelös person med hög social kompetens och gott omdöme. Du är lyhörd och tydlig i ditt sätt att kommunicera, liksom bekväm med att fatta beslut – även när konsensus inte råder i gruppen.

Vid lägger stor vikt vid personliga egenskaper och ledaregenskaper.

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Växelhandläggare med tilläggsuppgifter som receptionist

Växeltelefonist
Läs mer Apr 26
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/ 


 
Inledning
Hovrätten för Nedre Norrland söker en växelhandläggare med tilläggsuppgifter som receptionist
Arbetsuppgifter
Telefonväxelns viktigaste uppgift är att snabbt, korrekt och professionellt hantera och förmedla inkommande samtal till tjugo domstolar.

Som växelhandläggare är ditt uppdrag att utreda vad den som ringer vill och avgöra om samtalet ska kopplas vidare eller om du själv, med hjälp av verksamhetsstöd och andra sökfunktioner, kan svara på frågan. Målsättningen är att så långt som möjligt kunna ge svar direkt i telefonisttjänsten.

I arbetsuppgifterna som växelhandläggare ingår även att vara kundansvarig och kontaktperson gentemot 3-4 av våra domstolskunder och att uppdatera uppgifter i olika IT-system som används i växelarbetet.

I arbetsuppgifterna som receptionist ingår att ge service till våra besökande, besökshantering, administrera passerkort, viss hantering av lås och larm m.m. Dessutom har vi ett rullande schema med cirka 8 veckors intervall där man har ansvar för övervakning och stängning efter avslutade förhandlingar. Vid dessa tillfällen kan det bli aktuellt med arbete efter ordinarie kontorsarbetstid.

För att säkerställa hög kompetens hos våra växelhandläggare har vi som krav att alla ska genomgå en intern utbildning för växelhandläggare.

Kvalifikationskrav
I rollen som växelhandläggare och receptionist är du domstolarnas ansikte utåt och ofta den första kontakt allmänheten har med en domstol. Detta ställer mycket höga krav på förmågan att ge ett gott och professionellt bemötande samt hög service.

Du har gymnasiekompetens, mycket god datorvana samt uttrycker dig väl på svenska och engelska. Minst ett par års aktuell erfarenhet av telefoni i växel eller kundtjänst är ett krav. Det är meriterande med erfarenhet från arbete i en statlig myndighet eller annan offentlig verksamhet.

Du har utpräglad känsla för service och tycker om att hjälpa andra människor. Du är också positiv, ansvarstagande, flexibel, noggrann, och har ett gott omdöme. Du trivs med att arbeta i ett högt tempo.

Eftersom vi arbetar i team är det viktigt att du har lätt att samarbeta och bidrar till ett gott arbetsklimat. Du medverkar aktivt till utveckling av verksamheten. Stor vikt kommer att läggas på dina personliga egenskaper och lämplighet för anställningen.

Vi erbjuder dig
Hovrätten är en arbetsgivare som tar ansvar för och bryr sig om sina medarbetare. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs!

Vi erbjuder ett stimulerande, meningsfullt och roligt arbete. Vi har individuell lönesättning, erbjuder minst 28 dagar semester och i vårt friskvårdserbjudande ingår t.ex. friskvårdsbidrag och massage.

Vi lägger stor vikt vid att ha en bra arbetsmiljö och våra lokaler, kontorsarbetsplatser och arbetsredskap är moderna och ergonomiska.

Vilka är vi
Hovrätten för Nedre Norrland är en av landets sex hovrätter. Domstolens huvudsakliga uppgift är att pröva de mål och ärenden som överklagas från de fem tingsrätter i Västernorrlands, Gävleborgs och Jämtlands län. Förutom att handlägga mål har hovrätten i uppdrag att utbilda fiskaler och assessorer i den 4-åriga domarutbildningen.

Hovrätten är belägen i centrala Sundsvall och har ungefär 50 medarbetare. Vid domstolen ingår en växel där sex medarbetare ger service till tjugo domstolar. Växeln har även ansvar för servicen i hovrättens och kammarrättens gemensamma reception.

Hovrätten för Nedre Norrland är en domstol som ständigt utvecklar arbetsformerna för att uppfylla medborgarnas krav på rättssäkerhet, god service, öppenhet och tillgänglighet.  Vi har ett öppet och trivsamt arbetsklimat där allas delaktighet och ansvarstagande värdesätts.

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Växelhandläggare/receptionist med tilläggsuppgifter som teamledare

Växeltelefonist
Läs mer Apr 26
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/ 


 
Inledning

Hovrätten för Nedre Norrland söker en växelhandläggare/receptionist med tilläggsuppgifter som teamledare

Arbetsuppgifter
Telefonväxelns viktigaste uppgift är att snabbt, korrekt och professionellt hantera och förmedla inkommande samtal till tjugo domstolar.

Som växelhandläggare är ditt uppdrag att utreda vad den som ringer vill och avgöra om samtalet ska kopplas vidare eller om du själv, med hjälp av verksamhetsstöd och andra sökfunktioner, kan svara på frågan. Målsättningen är att så långt som möjligt kunna ge svar direkt i telefonisttjänsten. I arbetsuppgifterna som växelhandläggare ingår även att vara kundansvarig och kontaktperson gentemot 3-4 av våra domstolskunder och att uppdatera uppgifter i olika IT-system som används i växelarbetet.

I arbetsuppgifterna som receptionist ingår att ge service till våra besökande, besökshantering, administrera passerkort, viss hantering av lås och larm m.m. Dessutom har vi ett rullande schema med cirka 8 veckors intervall där man har ansvar för övervakning och stängning efter avslutade förhandlingar. Vid dessa tillfällen kan det bli aktuellt med arbete efter ordinarie kontorsarbetstid.

För att säkerställa hög kompetens hos våra växelhandläggare har vi som krav att alla ska genomgå en intern utbildning för växelhandläggare.

I arbetsuppgifterna som teamledare har du ett övergripande ansvar för det dagliga och operativa arbetet i gruppen tillsammans med chefen för administrativa enheten.  I arbetsuppgifterna ingår bl.a. att verka för gott samarbete och trivsel i gruppen, att se till att rutiner och processer följs i gruppen, resursplanera tillsammans med chef, delegera och prioritera arbetsuppgifter i gruppen, följa upp statistik, se till att informationsutbyte och kompetensöverföring sker till alla i gruppen, inventera och definiera utbildningsbehov, medverka till utveckling av verksamheten, ta ansvar för att gruppen arbetar mot uppsatta mål, planera och genomföra teamträffar med gruppen, schemalägga samt medverka i nätverk med övriga växlar inom Sveriges domstolar.

Kvalifikationer
I rollen som växelhandläggare/receptionist med tilläggsuppgifter teamledare är du domstolarnas ansikte utåt och ofta den första kontakt allmänheten har med en domstol. Detta ställer mycket höga krav på förmågan att ge ett gott och professionellt bemötande samt hög service.

Du har gymnasiekompetens, mycket god datorvana samt uttrycker dig väl på svenska och engelska. Minst ett par års aktuell erfarenhet av telefoni i växel eller kundtjänst är ett krav. Det är meriterande med erfarenhet av att leda andra, från arbete i en statlig myndighet eller annan offentlig verksamhet.

Du har utpräglad känsla för service och tycker om att hjälpa andra människor. Du är också positiv, ansvarstagande, flexibel, noggrann, och har ett gott omdöme. Du trivs med att arbeta i ett högt tempo.

Eftersom vi arbetar i team är det viktigt att du har lätt att samarbeta och bidrar till ett gott arbetsklimat. Du medverkar aktivt till utveckling av verksamheten. Stor vikt kommer att läggas på dina personliga egenskaper och lämplighet för anställningen.

Vi erbjuder dig
Hovrätten är en arbetsgivare som tar ansvar för och bryr sig om sina medarbetare. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs!

Vi erbjuder ett stimulerande, meningsfullt och roligt arbete. Vi har individuell lönesättning, erbjuder minst 28 dagar semester och i vårt friskvårdserbjudande ingår t.ex. friskvårdsbidrag och massage.

Vi lägger stor vikt vid att ha en bra arbetsmiljö och våra lokaler, kontorsarbetsplatser och arbetsredskap är moderna och ergonomiska.

Vilka är vi
Hovrätten för Nedre Norrland är en av landets sex hovrätter. Domstolens huvudsakliga uppgift är att pröva de mål och ärenden som överklagas från de fem tingsrätter i Västernorrlands, Gävleborgs och Jämtlands län. Förutom att handlägga mål har hovrätten i uppdrag att utbilda fiskaler och assessorer i den 4-åriga domarutbildningen.

Hovrätten är belägen i centrala Sundsvall och har ungefär 50 medarbetare. Vid domstolen ingår en växel där sex medarbetare ger service till tjugo domstolar. Växeln har även ansvar för servicen i hovrättens och kammarrättens gemensamma reception.

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Administratör till Sundsvalls tingsrätt

Personaladministratör/Personalassistent
Läs mer Mar 30
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/ 


 
Inledning
Vi är en medelstor domstol centralt placerad i Sundsvall.

Domkretsen omfattar Sundsvalls, Timrå och Ånge kommuner. Vi är samlokaliserade med Rättshjälpsmyndigheten och Hyres- och arrendenämnden i Sundsvall och är sammanlagt cirka 50 medarbetare på arbetsplatsen.

Domstolens administration leds av chefsadministratören och består i dag av 8 medarbetare. Administrationen arbetar bl a med intern och extern service, personal- och ekonomiadministration, registratur och arkiv, nämndemannahantering, ordning- och säkerhet, teknik och IT.  

Vi är en utvecklingsinriktad arbetsplats och strävar efter att vara en modern och öppen arbetsplats med engagerade, kunniga och ansvarstagande medarbetare. Vi vill gärna ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald tillför.

Arbetet innebär (Arbetsuppgifter)
Arbetsuppgifterna är många och varierande. Huvudsakligen ska du arbeta med ekonomi- och personaladministrativa arbetsuppgifter men även med andra uppgifter som IT-administration, nämndemannahantering samt handläggning av ansökningar om gemensamma äktenskapsskillnader.

Vi inom administrationen hjälper och backar upp varandra så att våra kollegors arbetsuppgifter tas om hand vid frånvaro.

Vi söker dig som(Kvalifikationskrav)
Vi söker en erfaren och serviceinriktad administratör som är van att hantera flera arbetsuppgifter parallellt med god kvalitet.

För att bli aktuell för tjänsten krävs att du har minst 3-årig gymnasieutbildning och erfarenhet av serviceinriktat ekonomi- och personaladministrativt arbete. Har du en eftergymnasial utbildning inom det administrativa området kan det vara meriterande.

Vi söker dig som har en utpräglad känsla för service och kvalitet. Du har en god samarbetsförmåga och planerar och organiserar ditt arbete på ett strukturerat och effektivt sätt med hög kvalitet och noggrannhet. För att trivas hos oss behöver du ha ett flexibelt förhållningssätt och kunna rycka in där det behövs.

Du kommer att samordna administrationen kring teknik- och IT-frågor så du är en van datoranvändare med god kompetens i Officepaketet. Vidare har du god kommunikativ förmåga och uttrycker dig mycket väl i tal och skrift på svenska.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper och att du bidrar till ett gott medarbetarskap.

Vi erbjuder dig
Som administratör erbjuds du varierande och utvecklande arbetsuppgifter i en viktig och spännande verksamhet. Det finns goda möjligheter till kompetensutbildning genom diverse utbildningar. Du erbjuds även flera förmåner såsom friskvårdsbidrag, friskvårdstimme och möjlighet till flextid.

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Hovrätten för Nedre Norrland söker en registrator

Registrator
Läs mer Mar 21
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/ 


 
Arbetsuppgifter
I dag arbetar en medarbetare som registrator på hovrätten.

Arbetet är omväxlande och självständigt. Arbetet utförs tillsammans med domare och övrig personal på den dömande avdelningen där brottmål, tvistemål och ärenden handläggs. Dina arbetsuppgifter är bl.a. att ta hand om mail, post och registrera inkomna mål och ärenden samt registrera när avgöranden har fått laga kraft. All registreringen görs i domstolens målhanteringssystem. Du rättidsprövar även överklaganden som expedieras till Högsta domstolen. Därutöver hjälper du även allmänheten genom att besvara frågor och hanterabeställningar av allmänna handlingar samt andra administrativa arbetsuppgifter. Registratorn är en del av den dömande avdelningen varför du vid behov även kan komma att få stötta domstolshandläggarna i deras arbete.

Kvalifikationer
Du ska ha gymnasiekompetens eller motsvarande, god datorvana, gärna några års erfarenhet av
administrativt arbete samt goda kunskaper i svenska språket, i både tal och skrift. Arbetet kräver stor noggrannhet, flexibilitet samt initiativ- och samarbetsförmåga. Ansvars- och servicekänsla samt förmåga att organisera och snabbt sätta sig in i nya arbetsuppgifter är andra egenskaper som vi värdesätter. Stor vikt kommer att läggas på dina personliga egenskaper och lämplighet för anställningen. Erfarenhet av relevant arbete på domstol eller annan myndighet, avslutad paralegalutbildning eller liknande liksom registratorsarbete är meriterande. Hovrätten eftersträvar mångfald bland personalen avseende ålder, kön och etnisk bakgrund.

 Vi erbjuder dig
Hovrätten är en arbetsgivare som tar ansvar för och bryr sig om sina medarbetare. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs!
Vi erbjuder ett stimulerande, meningsfullt och roligt arbete. Vi har individuell lönesättning, erbjuder minst 28 dagar semester och i vårt friskvårdserbjudande ingår t.ex. friskvårdsbidrag och massage. Vi lägger stor vikt vid att ha en bra arbetsmiljö och våra lokaler, kontorsarbetsplatser och arbetsredskap är moderna och ergonomiska.

Vilka är vi
Hovrätten för Nedre Norrland är en av landets sex hovrätter. Domstolens huvudsakliga uppgift är att pröva de mål och ärenden som överklagas från de fem tingsrätterna i Västernorrlands, Gävleborgs och Jämtlands län. Förutom att handlägga mål har hovrätten i uppdrag att utbilda fiskaler och assessorer i den 4-åriga domarutbildningen. Hovrätten har även att yttra sig över lagförslag m.m. som regeringen remitterar till hovrätten samt att pröva de ärenden som överklagas från Rättshjälpsmyndigheten. Hovrätten är belägen i centrala Sundsvall och har ungefär 50 medarbetare. Hovrätten för Nedre Norrland är en domstol som ständigt utvecklar arbetsformerna för att uppfylla medborgarnas krav på rättssäkerhet, god service, öppenhet och tillgänglighet. Vi har ett öppet och trivsamt arbetsklimat där allas delaktighet och ansvarstagande värdesätts.

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

En ordningsvakt med administrativa sidouppgifter (vikariat)

Ordningsvakt
Läs mer Mar 16
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/ 


 
Inledning
Vi är en medelstor domstol centralt placerad i Sundsvall.

Domkretsen omfattar Sundsvalls, Timrå och Ånge kommuner. Vi är samlokaliserade med Rättshjälpsmyndigheten och Hyres- och arrendenämnden i Sundsvall och är sammanlagt drygt 40 medarbetare på arbetsplatsen.

Domstolen och de båda myndigheterna försöker ständigt att utveckla sina arbetsformer för att uppfylla högt ställda krav på rättssäkerhet, effektivitet, öppenhet och tillgänglighet. Vi eftersträvar ett öppet och trivsamt arbetsklimat, där allas delaktighet och ansvarstagande värdesätts.

Domstolen har en permanent säkerhetskontroll. För att bemanna säkerhetskontrollen, den gemensamma receptionen samt för att säkra ordningen i de allmänna lokalerna har tingsrätten en särskild säkerhets- och trygghetsfunktion som bemannas av fyra ordningsvakter.

En av våra ordningsvakter ska vara föräldraledig. Vi söker därför en vikarie för perioden 15 april – 15 september 2023.

Arbetet innebär (Arbetsuppgifter)
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att tjänstgöra i säkerhetskontrollen, upprätthålla ordningen i domstolens lokaler, ge service under pågående förhandlingar och biträda i arbetet med salsteknik. Du kommer också att arbeta med intern teknik och IT-support. Arbetet innebär också att du utför vaktmästaruppgifter och administrativa arbetsuppgifter som är förenliga med ordningsvaktsuppdraget. Arbetet sker enligt ett fastställt arbetstidsschema. 

Vi söker dig som(Kvalifikationskrav)
- Giltigt ordningsvaktsförordnande och erfarenhet av ordningsvaktsarbete
- Du ska ha avslutad gymnasieutbildning eller annan utbildning på motsvarande nivå
- Goda teknik- och IT-kunskaper
- Mycket goda kunskaper att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
- En utpräglad känsla för service och kvalitet

Meriterande är genomförd utbildning för att tjänstgöra vid säkerhetskontroll i domstol. Det är även meriterande om du har erfarenhet av administrativa arbetsuppgifter.

Du har personliga egenskaper som innebär att du är noggrann och har förmåga att ta initiativ och ansvar i ditt arbete. Under perioder med hög arbetsbelastning är din förmåga att prioritera och planera ditt arbete extra viktigt. Du agerar förtroendeingivande i mötet med allmänhet och professionella aktörer.  Du har en god samarbetsförmåga och bidrar med din kompetens till arbetsplatsens gemensamma arbete såsom verksamhetsutveckling och fortbildning. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övertid och tjänstgöring under kvällstid förekommer. Eventuella bisysslor ska godkännas av lagmannen.

Vi vill gärna ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald tillför.

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Chefsadministratör

Chefssekreterare
Läs mer Mar 3
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/ 


 
Inledning
Är du intresserad av att ansvara för administration i domstol? Har du en utpräglad känsla för service och god förmåga att leda och motivera? Har du dessutom erfarenhet från tidigare chefsuppdrag? Då kan det här vara något för dig!

Vi är en medelstor domstol centralt placerad i Sundsvall.

Domkretsen omfattar Sundsvall, Timrå och Ånge kommuner. Vi är samlokaliserade med Rättshjälpsmyndigheten och hyres- och arrendenämnden i Sundsvall och är sammanlagt omkring 50 medarbetare på arbetsplatsen.

Vi är en utvecklingsinriktad arbetsplats och strävar efter att vara en modern och öppen arbetsplats med engagerade, kunniga och ansvarstagande medarbetare. Vi vill gärna ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald tillför.

Arbetet innebär (Arbetsuppgifter)
Som chefsadministratör kommer du att, direkt under lagmannen, ha det övergripande ansvaret för administrativa frågor på domstolen. Du kommer att arbeta i nära samarbete med lagmannen och ingå i tingsrättens ledningsgrupp. Du är vidare chef för tingsrättens administrativa enhet och har personalansvar för enhetens medarbetare.

I arbetsuppgifterna som chefadministratör ingår övergripande personalfrågor såsom rekrytering, lönerevision, arbetsmiljö och rehabilitering. Vidare arbetar du med tingsrättens ekonomi, vilket innebär budgetering, verksamhetsplanering, uppföljning och prognoser. Även ansvar för exempelvis upphandlingar, lokalfrågor, avtalsfrågor och arkiv samt utarbetande av olika planer ingår i arbetsuppgifterna. Du ska också kunna stötta handläggarchefen i dennes arbete.

Vi söker dig som(Kvalifikationskrav)
Du har en högskoleutbildning eller motsvarande och har erfarenhet av arbete där du haft verksamhets- och personalansvar. Det är meriterande om du har erfarenhet av att leda ett målkansli och administration i domstol liksom om du har erfarenhet av att arbeta med Sveriges domstolars ärendehanteringssystem, Vera, och ekonomi- och budgetverktyget Agresso.

Du är en god arbetsgivarrepresentant och har en god förmåga att leda och motivera dina medarbetare samt skapa delaktighet, engagemang och arbetsglädje. Du är tydlig och lyhörd i ditt sätt att kommunicera och har god förmåga att fatta beslut även i svåra situationer. Då flera olika ansvarsområden ingår måste du kunna hantera flera uppgifter samtidigt och både prioritera och delegera. Anställningen innebär stora krav vad gäller ansvarskänsla, helhetssyn, noggrannhet, integritet och omdöme. Du har vidare en mycket god förmåga att uttrycka dig väl i såväl tal som skrift.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

En ordningsvakt med administrativa sidouppgifter (vikariat)

Ordningsvakt
Läs mer Jan 17
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/ 


 
Inledning
Vi är en medelstor domstol centralt placerad i Sundsvall.

Domkretsen omfattar Sundsvalls, Timrå och Ånge kommuner. Vi är samlokaliserade med Rättshjälpsmyndigheten och Hyres- och arrendenämnden i Sundsvall och är sammanlagt drygt 40 medarbetare på arbetsplatsen.

Domstolen och de båda myndigheterna försöker ständigt att utveckla sina arbetsformer för att uppfylla högt ställda krav på rättssäkerhet, effektivitet, öppenhet och tillgänglighet. Vi eftersträvar ett öppet och trivsamt arbetsklimat, där allas delaktighet och ansvarstagande värdesätts.

Domstolen har en permanent säkerhetskontroll. För att bemanna säkerhetskontrollen, den gemensamma receptionen samt för att säkra ordningen i de allmänna lokalerna har tingsrätten en särskild säkerhets- och trygghetsfunktion som bemannas av fyra ordningsvakter.

En av våra ordningsvakter ska nu påbörja en ny tjänst och kommer att vara tjänstledig. Vi söker därför en vikarie för perioden mars-september 2023.

Arbetet innebär (Arbetsuppgifter)
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att tjänstgöra i säkerhetskontrollen, upprätthålla ordningen i domstolens lokaler, ge service under pågående förhandlingar och biträda i arbetet med salsteknik. Du kommer också att arbeta med intern teknik och IT-support. Arbetet innebär också att du utför vaktmästaruppgifter och administrativa arbetsuppgifter som är förenliga med ordningsvaktsuppdraget. Arbetet sker enligt ett fastställt arbetstidsschema. 

Vi söker dig som(Kvalifikationskrav)
- Giltigt ordningsvaktsförordnande och erfarenhet av ordningsvaktsarbete
- Du ska ha avslutad gymnasieutbildning eller annan utbildning på motsvarande nivå
- Goda teknik- och IT-kunskaper
- Mycket goda kunskaper att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
- En utpräglad känsla för service och kvalitet

Meriterande är genomförd utbildning för att tjänstgöra vid säkerhetskontroll i domstol. Det är även meriterande om du har erfarenhet av administrativa arbetsuppgifter.

Du har personliga egenskaper som innebär att du är noggrann och har förmåga att ta initiativ och ansvar i ditt arbete. Under perioder med hög arbetsbelastning är din förmåga att prioritera och planera ditt arbete extra viktigt. Du agerar förtroendeingivande i mötet med allmänhet och professionella aktörer.  Du har en god samarbetsförmåga och bidrar med din kompetens till arbetsplatsens gemensamma arbete såsom verksamhetsutveckling och fortbildning. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övertid och tjänstgöring under kvällstid förekommer. Eventuella bisysslor ska godkännas av lagmannen.

Vi vill gärna ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald tillför.

Intervjuer kommer att hållas löpande

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Handläggare till Rättshjälpsmyndigheten i Sundsvall

Domstolssekreterare
Läs mer Jan 4
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/ 


 
Inledning
Vi är en liten myndighet inom Sveriges Domstolar som hanterar och beslutar frågor om rättshjälp som inte beslutas av domstolarna.

Det innebär bl.a. att vi bestämmer hur mycket den som har rättshjälp ska betala till sitt biträde. Vi beslutar också om ersättning till advokater i rådgivningsärenden. Myndigheten fungerar också som en kravmyndighet för staten när någon blir dömd för brott eller förlorar en tvist och ska betala en del av kostnaden. Vi är samlokaliserade med Sundsvalls tingsrätt och Hyres- och arrendenämnden i centrala Sundsvall. Myndigheterna har en gemensam myndighetschef.

Vi befinner oss i en förändringsprocess då ett nytt ärendehanteringssystem utvecklas med sikte mot en mer digital ärendehantering. Vi strävar också mot att vara en modern och öppen arbetsplats med engagerade och ansvarstagande medarbetare. Vi vill gärna ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald tillför.

Nu söker vi en handläggare för en tidsbegränsad anställning fram till den 31 december 2023.

Arbetet innebär (Arbetsuppgifter)
Som handläggare vid Rättshjälpsmyndigheten har du den viktiga uppgiften att sköta den administrativa handläggningen av myndighetens ärenden. Du kommer bland annat registrera inkommande ärenden, arbeta med utbetalningar och avräkningar i rättshjälpsärenden samt arbeta med kravhantering. Utöver ordinarie handläggaruppgifter kan tjänsten komma att innefatta handläggning och beslutsfattande i ärenden om rättshjälp och nedsatta rådgivningsavgifter. Arbetet innefattar också mycket kontakter med parter, ombud, andra myndigheter och allmänheten.

Vi söker dig som(Kvalifikationskrav)
För att bli aktuell för den här tjänsten krävs det att du minst har 3-årig gymnasieutbildning. Det är meriterande om du är juridiskt utbildad eller har erfarenhet av ärendehandläggning och beslutsfattande.

- - Rättshjälpsmyndighetens handläggare har en mycket betydelsefull roll för att myndigheten ska kunna genomföra sin uppgift. För att prestera väl behöver du därför vara resultatorienterad och visa gott omdöme. Du sätter högsta prioritet på att organisera och prioritera ditt arbete på ett strukturerat och noggrant sätt.
- - Arbetsuppgifterna som handläggare kan vara varierande och ställer krav på att du under perioder med hög arbetsbelastning kan arbeta i ett högt tempo och växla mellan olika arbetsuppgifter. Du behöver vara entusiastisk och professionell även under press, kunna ta in ny kunskap snabbt och ha förmåga att se helheten.
- - Du uttrycker dig väl i tal och skrift.
- - Eftersom vi är en liten myndighet med få medarbetare behöver du kunna se helheten, trivas med att samarbeta och vid behov hjälpa dina kollegor. Vi fäster också särskilt stor vikt vid dina personliga egenskaper.
- - I kontakt med myndighetens parter och allmänheten är du positiv och engagerad i ditt bemötande.

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Registrator/handläggare till Rättshjälpsmyndigheten i Sundsvall

Domstolssekreterare
Läs mer Jan 4
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/ 


 
Inledning
Vi är en liten myndighet inom Sveriges Domstolar som hanterar och beslutar i frågor om rättshjälp som inte beslutas av domstolarna.

Det innebär bl.a. att vi bestämmer hur mycket den som har rättshjälp ska betala till sitt biträde. Vi beslutar också om ersättning till advokater i rådgivningsärenden. Myndigheten fungerar också som en kravmyndighet för staten när någon blir dömd för brott eller förlorar en tvist och ska betala en del av kostnaden. Vi är samlokaliserade med Sundsvalls tingsrätt och Hyres- och arrendenämnden i centrala Sundsvall. Myndigheterna har en gemensam myndighetschef.

Vi befinner oss i en förändringsprocess då ett nytt ärendehanteringssystem utvecklas med sikte mot en mer digital ärendehantering. Vi strävar också mot att vara en modern och öppen arbetsplats med engagerade och ansvarstagande medarbetare. Vi vill gärna ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald tillför.

Nu söker vi en handläggare till vår registratur.

Arbetet innebär (Arbetsuppgifter)
Som registrator/handläggare vid Rättshjälpsmyndigheten har du den viktiga uppgiften att sköta den administrativa handläggningen av myndighetens ärenden. Du kommer bland annat registrera inkommande ärenden, arbeta med utbetalningar och avräkningar i rättshjälpsärenden samt arbeta med kravhantering. Arbetet innefattar också mycket kontakter med parter, ombud, andra myndigheter och allmänheten.

Vi söker dig som(Kvalifikationskrav)
För att bli aktuell för den här tjänsten krävs det att du minst har 3-årig gymnasieutbildning. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med rättshjälpsfrågor. Det är även meriterande om du har arbetat som handläggare och registrator vid en myndighet.  

- - Rättshjälpsmyndighetens registrator/handläggare har en mycket betydelsefull roll för att myndigheten ska kunna genomföra sin uppgift. För att prestera väl behöver du därför vara resultatorienterad och visa gott omdöme. Du sätter högsta prioritet på att organisera och prioritera ditt arbete på ett strukturerat och noggrant sätt.
- - Arbetsuppgifterna som registrator/handläggare kan vara varierande och ställer krav på att du under perioder med hög arbetsbelastning kan arbeta i ett högt tempo och växla mellan olika arbetsuppgifter. Du behöver vara entusiastisk och professionell även under press, kunna ta in ny kunskap snabbt och ha förmåga att se helheten.
- - Du uttrycker dig väl i tal och skrift.
- - Eftersom vi är en liten myndighet med få medarbetare behöver du kunna se helheten, trivas med att samarbeta och vid behov hjälpa dina kollegor. Vi fäster också särskilt stor vikt vid dina personliga egenskaper.
- - I kontakt med myndighetens parter och allmänheten är du positiv och engagerad i ditt bemötande.

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Hovrätten för Nedre Norrland söker en vaktmästare med sidouppdrag

Kontorsvaktmästare
Läs mer Dec 19
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/ 


 
Hovrätten för Nedre Norrland söker en vaktmästare med sidouppdrag
Hovrätten för Nedre Norrland och Kammarrätten i Sundsvall har en gemensam administrativ enhet som stödjer och ger service till båda domstolarna.

Tjänsten är placerad där.

Arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta med att vara operativt ansvarig för lokalernas och förhandlingssalarnas funktionalitet, inköp av bl.a. kontorsmaterial, hantera leverantörskontakter samt tillhandahålla intern service och teknisk support. Utöver detta ingår arbete såsom hantering av post, receptionsarbete, administrera EFOS-kort, larmhantering, mindre reparationer, inventering av möbler och utrustning samt avfallshantering. Domstolen har ett rullande schema med cirka åtta veckors intervall där du har ansvar för övervakning och stängning efter avslutade förhandlingar. Vid dessa tillfällen kan det bli aktuellt med arbete efter ordinarie kontorsarbetstid.

I tjänsten ingår att vid behov vara vikarie i domstolens växel som ger service åt tjugo domstolar. I rollen kan det ingå att tjänstgöra som ordningsvakt i de allmänna ytorna och vara behjälplig vid säkerhetskontroll.

Kvalifikationer
Som vaktmästare är du en viktig del av verksamheten genom att underlätta det dagliga arbetet för alla medarbetare. Dessutom är du domstolarnas ansikte utåt i kontakten med allmänheten. Detta ställer mycket höga krav på förmågan att ge ett professionellt bemötande och hög service. Du ska vara lugn och trygg och kunna hantera stressade och oväntade situationer. Du är en person som är ansvarsfull och lösningsorienterad och som vill ta egna initiativ. Du har en stor social förmåga, god samarbetsförmåga och trivs med en rörlig och händelserik vardag där du agerar som problemlösare. På en mindre enhet är flexibilitet en viktig förmåga och vi hjälps åt även om vi har våra olika ansvarsområden och uppdrag. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Du har gymnasieutbildning, innehar B-körkort, och har erfarenhet inom kontors- eller kundservice. Arbetet kräver god datavana och teknikintresse. Du ska även ha goda kunskaper i svenska och engelska.

Du som söker ska ha ordningsvaktsförordnande eller uppfylla de krav som Polisen ställer för att klara av ordningsvaktsutbildningen (fysiska krav, språkkunskaper, personlig lämplighet samt laglydig). För mer information se Krav för blivande ordningsvakter | Polismyndigheten (polisen.se) Detta då det kan bli aktuellt att du genomgår utbildningen och erhåller ordningsvaktsförordnade.

Vilka är vi
Hovrätten för Nedre Norrland är en av landets sex hovrätter. Domstolens huvudsakliga uppgift är att pröva de mål och ärenden som överklagas från de fem tingsrätter i Västernorrlands, Gävleborgs och Jämtlands län. Förutom att handlägga mål har hovrätten i uppdrag att utbilda fiskaler och assessorer i den 4-åriga domarutbildningen.

Hovrätten är belägen i centrala Sundsvall och har ungefär 50 medarbetare. Domstolen är samlokaliserad med Kammarrätten i Sundsvall och har en gemensam administrativ enhet. Vid domstolen finns även en växel där fem medarbetare ger service till sjutton domstolar. Växeln har även ansvar för servicen i hovrättens och kammarrättens gemensamma reception. Under våren kommer vår nuvarande expeditionsvaktmästare att gå i pension och vi söker därför en ny medarbetare.

Hovrätten för Nedre Norrland är en domstol som ständigt utvecklar arbetsformerna för att uppfylla medborgarnas krav på rättssäkerhet, god service, öppenhet och tillgänglighet.  Vi har ett öppet och trivsamt arbetsklimat där allas delaktighet och ansvarstagande värdesätts.

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Sundsvalls tingsrätt söker en tf. rådman

Rådman
Läs mer Nov 9
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/ 


 
Inledning
På tingsrätten tjänstgör som regel fem rådmän, tre tingsfiskaler och en lagman.

Vi behöver nu anställa en tf. rådman som ersättare för en ordinarie domare under längre tid.

Arbetet innebär (Arbetsuppgifter)
Som tf. rådman kommer du att ansvara för att mål och ärenden avgörs på ett effektivt sätt till högsta kvalitet. Du kommer att tilldelas samtliga vid tingsrätten förekommande typer av mål och ärenden. I arbetet ingår även att vara handledare åt notarier.

Domarna arbetar rotelbaserat på så vis att tvistemål och ärenden är knutna till en domare. På varje rotel finns också en notarie som arbetar tillsammans med rotelinnehavaren. Även handläggarna arbetar med ett tydligt ansvar för egna mål och skriver beslutsförslag till domarna. Vi arbetar i hög utsträckning digitalt och alla yrkeskategorier bidrar till att utveckla nya arbetsmetoder.

Vi söker dig som(Kvalifikationskrav)
Du som söker ska vara hovrättsassessor och motsvara de krav som ställs i Domarnämndens kravprofil för ordinarie domare. Du är dessutom prestigelös och har en väl utvecklad förmåga att samverka och se till hela tingsrättens uppdrag. Arbetet vid tingsrätt präglas av högt tempo där många olika frågeställningar behöver hanteras. Vi söker därför dig som har en hög arbetskapacitet och som inspireras av ett kvalificerat och omväxlande juridiskt arbete där din analysförmåga utmanas.

Med dig har du en väl vitsordad tjänstgöring från arbete i tingsrätt och hovrätt. Erfarenhet från annat kvalificerat juridiskt arbete är också meriterande. Det är viktigt att du har förmåga att planera och prioritera bland dina egna arbetsuppgifter, men också att du kan se till hela arbetslagets behov. Du bör vara öppen, drivande, målmedveten och ha hela tingsrättens bästa i fokus. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vilka är vi
Sundsvalls tingsrätt är en medelstor domstol centralt placerad i Sundsvall. Sundsvalls tingsrätts domkrets omfattar Sundsvalls, Timrå och Ånge kommun. Tingsrätten är också sjörättsdomstol. Tingsrätten har gemensam chef, budget, administration samt gemensamma lokaler med Hyres- och arrendenämnden i Sundsvall och Rättshjälpsmyndigheten. Det är sammanlagt ett drygt 50-tal medarbetare vid arbetsplatsen.

Sundsvall är Norrlands tredje största tätort och utsågs år 2017 till Sveriges vackraste stad. Sundsvall ligger vid havet och erbjuder stora möjligheter till ett rikt friluftsliv med närhet till skog och fjäll. Staden har även ett rikt kulturliv. I Sundsvall är det korta avstånd och goda kommunikationer varför det är enkelt att resa till arbetet. Det är också bra kommunikationsmöjligheter med tåg, bil eller flyg till och från Sundsvall.

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Två domstolshandläggare till Sundsvalls tingsrätt

Domstolssekreterare
Läs mer Nov 15
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/ 


 
Inledning
Vi är en medelstor domstol centralt placerad i Sundsvall.

Domkretsen omfattar Sundsvalls, Timrå och Ånge kommuner. Vi är samlokaliserade med Rättshjälpsmyndigheten och Hyres- och arrendenämnden i Sundsvall och är sammanlagt drygt 40 medarbetare på arbetsplatsen.

Vi är en utvecklingsinriktad arbetsplats och strävar efter att vara en modern och öppen arbetsplats med engagerade, kunniga och ansvarstagande medarbetare. Vi vill gärna ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald tillför.

Arbetet innebär (Arbetsuppgifter)
Arbetet som domstolshandläggare vid tingsrätten innebär att du tillsammans med övriga domstolshandläggare bereder mål och ärenden. Arbetet är omväxlande och dina arbetsuppgifter kan bland annat bestå i att arbeta med skriftväxling, delgivningar, bevaka frister, planera förhandlingar, kalla till och föra protokoll vid förhandlingar samt expediera domar och beslut. Du har i arbetet dagliga kontakter med allmänhet, parter, ombud och andra myndigheter.

Som medarbetare hos oss får du möjlighet till kompetensutveckling och utbildning som bland annat leder till befogenhet att självständigt fatta vissa beslut i mål och ärenden.

Som domstolshandläggare handlägger du egna mål och ärenden men arbetar samtidigt tätt tillsammans med övriga domstolshandläggare.  

Vi söker dig som(Kvalifikationskrav)
För att bli aktuell för den här tjänsten krävs att du har minst 3-årig gymnasieutbildning och har mycket goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift. Det är meriterande om du har erfarenhet av liknande arbete från annan myndighet eller är utbildad paralegal.  

- - Domstolshandläggarna har en mycket betydelsefull roll för att domstolen ska kunna genomföra sin uppgift. För att prestera väl behöver du därför vara resultatorienterad och visa gott omdöme. Du sätter högsta prioritet på att organisera och prioritera ditt arbete på ett strukturerat och noggrant sätt.
- - Arbetsuppgifterna som domstolshandläggare är varierande och ställer krav på att du under perioder med hög arbetsbelastning kan arbeta i ett högt tempo och växla mellan olika arbetsuppgifter. Du behöver vara noggrann även under press, kunna ta in kunskap snabbt och ha förmåga att se helheten.
- - Det krävs att du kan arbeta självständigt men även trivs med att samarbeta och vid behov hjälpa dina kollegor.
- - Du är en positiv person som är engagerad i ditt arbete och det märks tydligt i såväl det interna arbetet vid domstolen som i dina kontakter med allmänheten och domstolens parter
- - Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

En domstolshandläggare till Sundsvalls tingsrätt (vikariat)

Domstolssekreterare
Läs mer Nov 15
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/ 


 
Inledning
Vi är en medelstor domstol centralt placerad i Sundsvall.

Domkretsen omfattar Sundsvalls, Timrå och Ånge kommuner. Vi är samlokaliserade med Rättshjälpsmyndigheten och Hyres- och arrendenämnden i Sundsvall och är sammanlagt drygt 40 medarbetare på arbetsplatsen.

Vi är en utvecklingsinriktad arbetsplats och strävar efter att vara en modern och öppen arbetsplats med engagerade, kunniga och ansvarstagande medarbetare. Vi vill gärna ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald tillför.

En av våra domstolshandläggare ska var tjänstledig under januari - december 2023 och vi söker därför en domstolshandläggare för ett vikariat under samma period.

Arbetet innebär (Arbetsuppgifter)
Arbetet som domstolshandläggare vid tingsrätten innebär att du tillsammans med övriga domstolshandläggare bereder mål och ärenden. Arbetet är omväxlande och dina arbetsuppgifter kan bland annat bestå i att arbeta med skriftväxling, delgivningar, bevaka frister, planera förhandlingar, kalla till och föra protokoll vid förhandlingar samt expediera domar och beslut. Du har i arbetet dagliga kontakter med allmänhet, parter, ombud och andra myndigheter.

Som medarbetare hos oss får du möjlighet till kompetensutveckling och utbildning som bland annat leder till befogenhet att självständigt fatta vissa beslut i mål och ärenden.

Vi söker dig som(Kvalifikationskrav)
För att bli aktuell för den här tjänsten krävs att du har minst 3-årig gymnasieutbildning och har mycket goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift. Det är meriterande om du har erfarenhet av liknande arbete från annan myndighet eller är utbildad paralegal.  

- - Domstolshandläggarna har en mycket betydelsefull roll för att domstolen ska kunna genomföra sin uppgift. För att prestera väl behöver du därför vara resultatorienterad och visa gott omdöme. Du sätter högsta prioritet på att organisera och prioritera ditt arbete på ett strukturerat och noggrant sätt.
- - Arbetsuppgifterna som domstolshandläggare är varierande och ställer krav på att du under perioder med hög arbetsbelastning kan arbeta i ett högt tempo och växla mellan olika arbetsuppgifter. Du behöver vara noggrann även under press, kunna ta in kunskap snabbt och ha förmåga att se helheten.
- - Det krävs att du kan arbeta självständigt men även trivs med att samarbeta och vid behov hjälpa dina kollegor.
- - Du är en positiv person som är engagerad i ditt arbete och det märks tydligt i såväl det interna arbetet vid domstolen som i dina kontakter med allmänheten och domstolens parter
- - Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Hovrätten för Nedre Norrland söker en administratör

Personaladministratör/Personalassistent
Läs mer Nov 10
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/ 


 
Inledning
Hovrätten och kammarrätten är samlokaliserade i en vacker och kreativ miljö i centrala Sundsvall där närmare 100 medarbetare arbetar tillsammans.

Hovrätten och kammarrätten arbetar ständigt med att utveckla arbetsformerna för att uppfylla medborgarnas krav på rättssäkerhet, effektivitet, öppenhet och tillgänglighet.  Det gör att arbetet hos oss är betydelsefullt, spännande och en utmaning. Vi är också mån om ett öppet och trivsamt arbetsklimat där allas delaktighet och ansvarstagande värdesätts.


Arbetsuppgifter
Hovrätten för Nedre Norrland och Kammarrätten i Sundsvall har en gemensam administrativ enhet som stödjer och ger service till båda domstolarna. Tjänsten är placerad där.

Du kommer att arbeta med administration kring nämndemän såsom schemaläggning och bokning, registrering och kontroll av tjänstgöringsrapporter, fakturahantering samt viss del rese- och hotellbokningar. Vidare ingår bland annat att samordna och hålla utbildning för nya nämndemän samt att följa och bidra till utveckling av Nämndemannastödet som är det system som används i arbetet.

Du kommer även att arbeta med administrativa arbetsuppgifter som domstolarnas administrativa diarium där det bland annat ingår att registrera och expediera inkommande och utgående handlingar samt med arkivarbete. Du kommer vid behov att arbeta i vår växel.

Övriga administrativa arbetsuppgifter som administrativa enheten hanterar ingår också till viss del i din tjänst. I och med att vi är en liten enhet är det självklart att vi hjälps åt, framförallt vid bland annat frånvaro och arbetstoppar. Det innebär att du successivt kommer att få lära dig övriga administrativa arbetsuppgifter.

Arbetet innebär många kontaktytor både internt och externt.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har lägst gymnasieutbildning eller annan utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har minst två års aktuell erfarenhet av administrativt arbete. Tidigare erfarenhet av administrativt arbete inom statlig myndighet kan vara meriterande.

Du är van datoranvändare med mycket god kompetens i Officepaketet. Du har även en god förmåga och vilja att lära dig de särskilda system som används i verksamheten.

Du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och kommunicerar på ett tydligt och enkelt sätt. Som person är du serviceinriktad och visar intresse för andra och deras frågeställningar. Du är noggrann, ansvarstagande, tillgänglig, arbetar proaktivt och följer upp ditt arbete. Du har god förmåga att lära nytt och arbetar lösningsorienterat. Du planerar och organiserar ditt arbete på ett effektivt sätt. Du är flexibel och hanterar förändringar och arbetstoppar på ett konstruktivt sätt.

Du har god samarbetsförmåga och bidrar till god stämning på arbetsplatsen.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi erbjuder dig
Hovrätten är en arbetsgivare som tar ansvar för och bryr sig om sina medarbetare. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs!

Vi erbjuder ett stimulerande, meningsfullt och roligt arbete. Vi har individuell lönesättning, erbjuder minst 28 dagar semester och i vårt friskvårdserbjudande ingår t.ex. friskvårdsbidrag och massage.

Vi lägger stor vikt vid att ha en bra arbetsmiljö och våra lokaler, kontorsarbetsplatser och arbetsredskap är moderna och ergonomiska.

 
För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Föredragande jurist till Kammarrätten i Sundsvall

Föredragande/Beredningsjurist
Läs mer Okt 7
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/ 


 
Vilka är vi
Kammarrätten i Sundsvall är en av landets fyra kammarrätter.

Domstolens huvudsakliga uppgift är att pröva de mål som överklagas från förvaltningsrätterna i Falun, Härnösand, Umeå och Luleå. De vanligaste måltyperna är skattemål, socialförsäkringsmål, mål enligt socialtjänstlagen samt olika mål som avser tvång mot person. Förutom att handlägga mål har kammarrätten i uppdrag att utbilda fiskaler och assessorer i den 4-åriga domarutbildningen. Kammarrätten utför även administrativa uppgifter åt Överklagandenämnden för nämndemannauppdrag.

Kammarrätten har ungefär 55 medarbetare. Domstolen är uppdelad i en dömande avdelning, en föredragandeenhet, ett målkansli och en administrativ enhet. Den administrativa enheten är gemensam med Hovrätten för Nedre Norrland.

Kammarrätten i Sundsvall är en domstol som ständigt utvecklar arbetsformerna för att uppfylla medborgarnas krav på rättssäkerhet, effektivitet, öppenhet och tillgänglighet.  Vi har ett öppet och trivsamt arbetsklimat där allas delaktighet och ansvarstagande värdesätts.

I Sundsvall med närliggande tätorter bor cirka 110 000 personer. I Sundsvall finns, förutom domstolen, universitet och flera statliga verk som samverkar inom ramen för organisationen Myndighetsnätverket. Sundsvall har goda kommunikationer med Stockholm.

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som vill arbeta med kvalificerad juridik på överrättsnivå. Som föredragande jurist består dina arbetsuppgifter i att bereda mål, göra rättsutredningar, föredra mål för avgörande samt att utarbeta förslag till domar och beslut. Anställningen innebär renodlade och kvalificerade juridiska arbetsuppgifter där du arbetar i nära samarbete med domstolens domare. Vid domstolen arbetar jurister med stor kompetens vilket innebär att det är en mycket stimulerande miljö att arbeta och utvecklas i.

Som föredragande jurist ingår det att hålla sig uppdaterad och informerad om frågor som rör aktuella rättsområden. Du har möjlighet att specialisera dig inom ett eller flera områden och erbjuds goda möjligheter till individuell kompetensutveckling. Det finns också möjligheter till att medverka i domstolens verksamhetsutveckling genom deltagande i olika arbetsgrupper.

Kvalifikationer
Du har en juristexamen eller motsvarande examen och flera års erfarenhet av juridiskt arbete. Det är särskilt meriterande om du arbetat på domstol som notarie eller föredragande eller har mycket goda kunskaper inom något centralt rättsområde för kammarrätten. Du har goda juridiska kunskaper, god analytisk förmåga och kan uttrycka dig väl både skriftligt och muntligt samt är resultatorienterad. Du har lätt för att samarbeta, har ett gott omdöme, är noggrann, framåt och engagerad samt har förmågan att arbeta både självständigt och i arbetslag.

Kammarrätten eftersträvar en mångfald av kompetenser utifrån exempelvis etnisk och kulturell bakgrund, kön och ålder.

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Hovrätten för Nedre Norrland söker en domstolshandläggare

Domstolssekreterare
Läs mer Sep 28
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/ 


 
Vilka är vi
Hovrätten för Nedre Norrland är en av landets sex hovrätter.

Domstolens huvudsakliga uppgift är att pröva de mål och ärenden som överklagas från de fem tingsrätterna i Västernorrlands, Gävleborgs och Jämtlands län. Förutom att handlägga mål har hovrätten i uppdrag att utbilda fiskaler och assessorer i den 4-åriga domarutbildningen. Hovrätten har även att yttra sig över lagförslag m.m. som regeringen remitterar till hovrätten samt att pröva de ärenden som överklagas från Rättshjälpsmyndigheten.

Hovrätten är belägen i centrala Sundsvall och har ungefär 40 medarbetare. Hovrätten för Nedre Norrland är en domstol som ständigt utvecklar arbetsformerna för att uppfylla medborgarnas krav på rättssäkerhet, god service, öppenhet och tillgänglighet. Vi har ett öppet och trivsamt arbetsklimat där allas delaktighet och ansvarstagande värdesätts.

Arbetsuppgifter
Arbetet innebär omväxlande och självständiga uppgifter som utförs tillsammans med domare och övrig personal på den dömande avdelningen där brottmål, tvistemål och övriga domstolsärenden handläggs. Du deltar i målhanteringsprocessen bl.a. genom att förbereda mål och ärenden för avgörande. Det innebär omfattande kontakter med parter, ombud, myndigheter och allmänhet, att kalla till förhandlingar, expediera domar och beslut m.m.

Kvalifikationer
Du ska ha lägst gymnasiekompetens eller motsvarande, god datorvana, några års erfarenhet av administrativt arbete samt goda kunskaper i svenska språket, i både tal och skrift. Arbetet kräver stor noggrannhet, flexibilitet samt initiativ- och samarbetsförmåga. Ansvars- och servicekänsla samt förmåga att organisera och snabbt sätta sig in i nya arbetsuppgifter är andra egenskaper som vi värdesätter.

Hovrätten eftersträvar mångfald bland personalen avseende ålder, kön och etnisk bakgrund.

Vi erbjuder dig
Hovrätten är en arbetsgivare som tar ansvar för och bryr sig om sina medarbetare. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs!

Vi erbjuder ett stimulerande, meningsfullt och roligt arbete. Vi har individuell lönesättning, erbjuder minst 28 dagar semester och i vårt friskvårdserbjudande ingår t.ex. friskvårdsbidrag och massage.

Vi lägger stor vikt vid att ha en bra arbetsmiljö och våra lokaler, kontorsarbetsplatser och arbetsredskap är moderna och ergonomiska.

 
För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Sundsvalls tingsrätt söker en tf. rådman

Rådman
Läs mer Sep 16
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/ 


 
På tingsrätten tjänstgör som regel fem rådmän, tre tingsfiskaler och en lagman.

Vi behöver nu anställa en tf. rådman som ersättare för en ordinarie domare under längre tid.

 

Arbetsuppgifter

Som tf. rådman kommer du att ansvara för att mål och ärenden avgörs på ett effektivt sätt till högsta kvalitet. Du kommer att tilldelas samtliga vid tingsrätten förekommande typer av mål och ärenden. I arbetet ingår även att vara handledare åt notarier.

Domarna arbetar rotelbaserat på så vis att tvistemål och ärenden är knutna till en domare. På varje rotel finns också en notarie som arbetar tillsammans med rotelinnehavaren. Även handläggarna arbetar med ett tydligt ansvar för egna mål och skriver beslutsförslag till domarna. Vi arbetar i hög utsträckning digitalt och alla yrkeskategorier bidrar till att utveckla nya arbetsmetoder.

 

Kvalifikationer m.m.

Du som söker ska vara hovrättsassessor och motsvara de krav som ställs i Domarnämndens kravprofil för ordinarie domare. Du är dessutom prestigelös och har en väl utvecklad förmåga att samverka och se till hela tingsrättens uppdrag. Arbetet vid tingsrätt präglas av högt tempo där många olika frågeställningar behöver hanteras. Vi söker därför dig som har en hög arbetskapacitet och som inspireras av ett kvalificerat och omväxlande juridiskt arbete där din analysförmåga utmanas.

Med dig har du en väl vitsordad tjänstgöring från arbete i tingsrätt och hovrätt. Erfarenhet från annat kvalificerat juridiskt arbete är också meriterande. Det är viktigt att du har förmåga att planera och prioritera bland dina egna arbetsuppgifter, men också att du kan se till hela arbetslagets behov. Du bör vara öppen, drivande, målmedveten och ha hela tingsrättens bästa i fokus. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.

 

Om Sundsvalls tingsrätt

Sundsvalls tingsrätt är en medelstor domstol centralt placerad i Sundsvall. Sundsvalls tingsrätts domkrets omfattar Sundsvalls, Timrå och Ånge kommun. Tingsrätten är också sjörättsdomstol. Tingsrätten har gemensam chef, budget, administration samt gemensamma lokaler med Hyres- och arrendenämnden i Sundsvall och Rättshjälpsmyndigheten. Det är sammanlagt ett drygt 50-tal medarbetare vid arbetsplatsen.

Sundsvall är Norrlands tredje största tätort och utsågs år 2017 till Sveriges vackraste stad. Sundsvall ligger vid havet och erbjuder stora möjligheter till ett rikt friluftsliv med närhet till skog och fjäll. Staden har även ett rikt kulturliv. I Sundsvall är det korta avstånd och goda kommunikationer varför det är enkelt att resa till arbetet. Det är också bra kommunikationsmöjligheter med tåg, bil eller flyg till och från Sundsvall.

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Handläggare till Rättshjälpsmyndigheten i Sundsvall

Domstolssekreterare
Läs mer Aug 31
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/ 


 
Inledning
Vi är en myndighet inom Sveriges Domstolar som hanterar och beslutar i ansökningar om sådan rättshjälp som inte beslutas av en domstol.

Vi gör också avräkning av bl.a. hur mycket den rättshjälpssökande ska betala till sitt biträde och beslutar om nedsättning av rådgivningsavgift. Vi fungerar också som en kravmyndighet för staten när någon blir dömd för brott eller förlorar en tvist och ska betala i vart fall en del av kostnaden till staten.

Vi är en lite myndighet som är samlokaliserad med Sundsvalls tingsrätt och Hyres- och arrendenämnden i Sundsvall. Myndigheterna har en gemensam myndighetschef.

Vi befinner oss i en förändringsprocess då ett nytt ärendehanteringssystem utvecklas med sikte mot en mer digital ärendehantering. Vi strävar också mot att vara en modern och öppen arbetsplats med engagerade och ansvarstagande medarbetare. Vi vill gärna ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald tillför.

Vi vill nu stärka upp på myndigheten med en tillsvidaretjänst som handläggare.

Arbetet innebär (Arbetsuppgifter)
Som handläggare vid Rättshjälpsmyndigheten har du den viktiga uppgiften att sköta den administrativa handläggningen av myndighetens ärenden. Du kommer bland annat registrera inkommande ärenden, arbeta med utbetalningar och avräkningar i rättshjälpsärenden samt arbeta med kravhantering. Arbetet innefattar också mycket kontakter med parter, ombud, andra myndigheter och allmänheten.

Vi söker dig som(Kvalifikationskrav)
För att bli aktuell för den här tjänsten krävs det att du minst har 3-årig gymnasieutbildning. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med kravhantering eller liknande arbetsuppgifter från en annan myndighet.

- Rättshjälpsmyndighetens handläggare har en mycket betydelsefull roll för att myndigheten ska kunna genomföra sin uppgift. För att prestera väl behöver du därför vara resultatorienterad och visa gott omdöme. Du sätter högsta prioritet på att organisera och prioritera ditt arbete på ett strukturerat och noggrant sätt.
- Arbetsuppgifterna som handläggare kan vara varierande och ställer krav på att du under perioder med hög arbetsbelastning kan arbeta i ett högt tempo och växla mellan olika arbetsuppgifter. Du behöver vara entusiastisk och professionell även under press, kunna ta in ny kunskap snabbt och ha förmåga att se helheten.
- Du uttrycker dig väl i tal och skrift.
- Eftersom vi är en liten myndighet med få medarbetare behöver du kunna se helheten, trivas med att samarbeta och vid behov hjälpa dina kollegor. Vi fäster också särskilt stor vikt vid dina personliga egenskaper.
- I kontakt med myndighetens parter och allmänheten är du positiv och engagerad i ditt bemötande.

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Domstolshandläggare till Sundsvalls tingsrätt

Domstolssekreterare
Läs mer Aug 9
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/ 


 
Inledning
Vi är en medelstor domstol centralt placerad i Sundsvall.

Domkretsen omfattar Sundsvalls, Timrå och Ånge kommuner. Vi är samlokaliserade med Rättshjälpsmyndigheten och Hyres- och arrendenämnden i Sundsvall och är sammanlagt drygt 40 medarbetare på arbetsplatsen.

Vi är en utvecklingsinriktad arbetsplats och strävar efter att vara en modern och öppen arbetsplats med engagerade, kunniga och ansvarstagande medarbetare. Vi vill gärna ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald tillför.

Arbetet innebär (Arbetsuppgifter)
Arbetet som domstolshandläggare vid tingsrätten innebär att du tillsammans med övriga domstolshandläggare bereder mål och ärenden. Arbetet är omväxlande och dina arbetsuppgifter kan bland annat bestå i att arbeta med skriftväxling, delgivningar, bevaka frister, planera förhandlingar, kalla till och föra protokoll vid förhandlingar samt expediera domar och beslut. Du har i arbetet dagliga kontakter med allmänhet, parter, ombud och andra myndigheter.

Som medarbetare hos oss får du möjlighet till kompetensutveckling och utbildning som bland annat leder till befogenhet att självständigt fatta vissa beslut i mål och ärenden.

Som domstolshandläggare handlägger du egna mål och ärenden men arbetar samtidigt tätt tillsammans med övriga domstolshandläggare.  

Vi söker dig som(Kvalifikationskrav)
För att bli aktuell för den här tjänsten krävs att du har minst 3-årig gymnasieutbildning och har mycket goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift. Det är meriterande om du har erfarenhet av liknande arbete från annan myndighet eller är utbildad paralegal.  

- Domstolshandläggarna har en mycket betydelsefull roll för att domstolen ska kunna genomföra sin uppgift. För att prestera väl behöver du därför vara resultatorienterad och visa gott omdöme. Du sätter högsta prioritet på att organisera och prioritera ditt arbete på ett strukturerat och noggrant sätt.
- Arbetsuppgifterna som domstolshandläggare är varierande och ställer krav på att du under perioder med hög arbetsbelastning kan arbeta i ett högt tempo och växla mellan olika arbetsuppgifter. Du behöver vara noggrann även under press, kunna ta in kunskap snabbt och ha förmåga att se helheten.
- Det krävs att du kan arbeta självständigt men även trivs med att samarbeta och vid behov hjälpa dina kollegor.
- Du är en positiv person som är engagerad i ditt arbete och det märks tydligt i såväl det interna arbetet vid domstolen som i dina kontakter med allmänheten och domstolens parter
- Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Intervjuer kommer att hållas löpande under rekryteringen.

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Handläggare till Rättshjälpsmyndigheten i Sundsvall - tidsbegränsad tjänst

Domstolssekreterare
Läs mer Jul 11
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/ 


 
Inledning
Vi är en myndighet inom Sveriges Domstolar som hanterar och beslutar i ansökningar om sådan rättshjälp som inte beslutas av en domstol.

Vi gör också avräkning av bl.a. hur mycket den rättshjälpssökande ska betala till sitt biträde och beslutar om nedsättning av rådgivningsavgift. Vi fungerar också som en kravmyndighet för staten när någon blir dömd för brott eller förlorar en tvist och ska betala i vart fall en del av kostnaden till staten.

Vi är en lite myndighet som är samlokaliserad med Sundsvalls tingsrätt och Hyres- och arrendenämnden i Sundsvall. Myndigheterna har en gemensam myndighetschef.

Vi befinner oss i en förändringsprocess då ett nytt ärendehanteringssystem utvecklas med sikte mot en mer digital ärendehantering. Vi strävar också mot att vara en modern och öppen arbetsplats med engagerade och ansvarstagande medarbetare. Vi vill gärna ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald tillför.

Under förändringsprocessen vill vi stärka upp på handläggarsidan med en tidsbegränsad anställning till 2023-12-31.

Arbetet innebär (Arbetsuppgifter)
Som handläggare vid Rättshjälpsmyndigheten har du den viktiga uppgiften att sköta den administrativa handläggningen av myndighetens ärenden. Du kommer bland annat registrera inkommande ärenden, arbete med utbetalningar och avräkningar i rättshjälpsärenden samt arbeta med kravhantering. Arbetet innefattar också mycket kontakter med parter, ombud, andra myndigheter och allmänheten.

 

Vi söker dig som(Kvalifikationskrav)
För att bli aktuell för den här tjänsten krävs det att du minst har 3-årig gymnasieutbildning och mycket goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift. Det är meriterande om du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter från en annan myndighet eller är utbildad paralegal.

- Rättshjälpsmyndighetens handläggare har en mycket betydelsefull roll för att myndigheten ska kunna genomföra sin uppgift. För att prestera väl behöver du därför vara resultatorienterad och visa gott omdöme. Du sätter högsta prioritet på att organisera och prioritera ditt arbete på ett strukturerat och noggrant sätt.
- Arbetsuppgifterna som handläggare kan vara varierande och ställer krav på att du under perioder med hög arbetsbelastning kan arbeta i ett högt tempo och växla mellan olika arbetsuppgifter. Du behöver vara entusiastisk och professionell även under press, kunna ta in ny kunskap snabbt och ha förmåga att se helheten.
- Du uttrycker dig väl i tal och skrift.
- Eftersom vi är en liten myndighet med få medarbetare behöver du kunna se helheten, trivas med att samarbeta och vid behov hjälpa dina kollegor. Vi fäster också särskilt stor vikt vid dina personliga egenskaper.
- I kontakt med myndighetens parter och allmänheten är du positiv och engagerad i ditt bemötande.

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Registrator/Domstolshandläggare till Sundsvalls tingsrätt

Domstolssekreterare
Läs mer Maj 6
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/ 


 
Inledning
Vi är en medelstor domstol centralt placerad i Sundsvall.

Domkretsen omfattar Sundsvalls, Timrå och Ånge kommuner. Vi är samlokaliserade med Rättshjälpsmyndigheten och Hyres- och arrendenämnden i Sundsvall och är sammanlagt drygt 40 medarbetare på arbetsplatsen.

Vi är en utvecklingsinriktad arbetsplats och strävar efter att vara en modern och öppen arbetsplats med engagerade, kunniga och ansvarstagande medarbetare. Vi vill gärna ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald tillför.

Vi söker nu en kombinerad registrator och domstolshandläggare.

Arbetet innebär (Arbetsuppgifter)
Arbetet som registrator innebär att du tillsammans med huvudregistrator ansvarar för registrering av mål och ärenden, bevakning av registratorsbrevlådan, arkivering av avslutade mål och ärenden, hantering av administrativa ärenden, (vi använder W3D3), samt andra förekommande arbetsuppgifter vid registraturen.

Arbetet som domstolshandläggare är omväxlande och du kommer dels att ha eget ansvar för vissa  domstolsärenden och tvistemål, dels att hjälpa dina handläggarkollegor med övrig handläggning som till exempel skriftväxling och bevakning av frister. Med tiden kommer du att få möjlighet att ytterligare utvecklas i din roll som domstolshandläggare.

Tjänsten kommer att delas på 50 % registratur och 50% domstolshandläggare.

Vi söker dig som(Kvalifikationskrav)
För att bli aktuell för den här tjänsten krävs att du har minst 3-årig gymnasieutbildning och har mycket goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift. Det är meriterande om du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter från annan myndighet eller är utbildad paralegal.

Arbetsuppgifterna är varierande och ställer krav på att du under perioder med hög arbetsbelastning kan arbeta i ett högt tempo och växla mellan olika arbetsuppgifter. Du behöver vara noggrann även under press, kunna ta in kunskap snabbt och ha förmåga att se helheten.

Det krävs att du kan arbeta självständigt men även trivs med att samarbeta och vid behov hjälpa dina kollegor.

Du är en positiv person som är engagerad i ditt arbete och det märks tydligt i såväl det interna arbetet vid domstolen som i dina kontakter med allmänheten och domstolens parter.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Växeltelefonist med tilläggsuppgifter som receptionist

Växeltelefonist
Läs mer Mar 22
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/ 


 
Hovrätten för Nedre Norrland söker en växeltelefonist med tilläggsuppgifter som receptionist
Arbetsuppgifter
Telefonväxelns viktigaste uppgift är att snabbt, korrekt och professionellt hantera och förmedla inkommande samtal till arton domstolar.

Som telefonist är ditt uppdrag att utreda vad den som ringer vill och avgöra om samtalet ska kopplas vidare eller om du själv, med hjälp av verksamhetsstöd och andra sökfunktioner, kan svara på frågan. Målsättningen är att så långt som möjligt kunna ge svar direkt i telefonisttjänsten.

I arbetsuppgifterna som telefonist ingår även att vara kundansvarig och kontaktperson gentemot 3-4 av våra domstolskunder och att uppdatera uppgifter i olika IT-system som används i växelarbetet.

I arbetsuppgifterna som receptionist ingår att ge service till våra besökande, besökshantering, administrera passerkort, viss hantering av lås och larm m.m. Dessutom har vi ett rullande schema med cirka 7 veckors intervall där man har ansvar för övervakning och stängning efter avslutade förhandlingar. Vid dessa tillfällen kan det bli aktuellt med arbete efter ordinarie kontorsarbetstid.

För att säkerställa hög kompetens hos våra telefonister har vi som krav att alla ska genomgå en intern utbildning för växeltelefonister.

Kvalifikationer
I rollen som växeltelefonist och receptionist är du domstolarnas ansikte utåt och ofta den första kontakt allmänheten har med en domstol. Detta ställer mycket höga krav på förmågan att ge ett gott och professionellt bemötande samt hög service.

Du har gymnasiekompetens, mycket god datorvana samt uttrycker dig väl på svenska och engelska. Minst ett par års aktuell erfarenhet av telefoni i växel eller kundtjänst är ett krav. Det är meriterande med erfarenhet från arbete i en statlig myndighet eller annan offentlig verksamhet samt språkkunskaper utöver svenska och engelska.

Du har utpräglad känsla för service och tycker om att hjälpa andra människor. Du är också positiv, ansvarstagande, flexibel, noggrann, och har ett gott omdöme. Du trivs med att arbeta i ett högt tempo.

Eftersom vi arbetar i team är det viktigt att du har lätt att samarbeta och bidrar till ett gott arbetsklimat. Du medverkar aktivt till utveckling av verksamheten. Stor vikt kommer att läggas på dina personliga egenskaper och lämplighet för anställningen.

Vi erbjuder dig
Hovrätten är en arbetsgivare som tar ansvar för och bryr sig om sina medarbetare. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs!

Vi erbjuder ett stimulerande, meningsfullt och roligt arbete. Vi har individuell lönesättning, erbjuder minst 28 dagar semester och i vårt friskvårdserbjudande ingår t.ex. friskvårdsbidrag och massage.

Vi lägger stor vikt vid att ha en bra arbetsmiljö och våra lokaler, kontorsarbetsplatser och arbetsredskap är moderna och ergonomiska.

Anställningen är en tillsvidare med sex månaders provanställning.

Arbetstid: Ordinarie veckoarbetstid är måndag till fredag mellan 07:45 och 16.12. Då verksamheten tillåter finns möjlighet till flextid.

Vilka är vi
Hovrätten för Nedre Norrland är en av landets sex hovrätter. Domstolens huvudsakliga uppgift är att pröva de mål och ärenden som överklagas från de fem tingsrätter i Västernorrlands, Gävleborgs och Jämtlands län. Förutom att handlägga mål har hovrätten i uppdrag att utbilda fiskaler och assessorer i den 4-åriga domarutbildningen.

Hovrätten är belägen i centrala Sundsvall och har ungefär 40 medarbetare. Vid domstolen ingår en växel där fem medarbetare ger service till sjutton domstolar. Växeln har även ansvar för servicen i hovrättens och kammarrättens gemensamma reception.

Hovrätten för Nedre Norrland är en domstol som ständigt utvecklar arbetsformerna för att uppfylla medborgarnas krav på rättssäkerhet, god service, öppenhet och tillgänglighet. Vi har ett öppet och trivsamt arbetsklimat där allas delaktighet och ansvarstagande värdesätts.

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Handläggare till Rättshjälpsmyndigheten i Sundsvall

Domstolssekreterare
Läs mer Feb 2
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/ 


 
Inledning
Vi är en myndighet inom Sveriges Domstolar som hanterar och beslutar i ansökningar om sådan rättshjälp som inte beslutas av en domstol.

Vi gör också avräkning av bl.a. hur mycket den rättshjälpssökande ska betala till sitt biträde och beslutar om nedsättning av rådgivningsavgift. Vi fungerar också som en kravmyndighet för staten när någon blir dömd för brott eller förlorar en tvist och ska betala i vart fall en del av kostnaden till staten.

Vi är en liten myndighet som är samlokaliserad med Sundsvalls tingsrätt och Hyres- och arrendenämnden i Sundsvall. Myndigheterna har en gemensam myndighetschef.

Vi befinner oss i en förändringsprocess då ett nytt ärendehanteringssystem utvecklas med sikte mot en mer digital ärendehantering. Vi strävar också mot att vara en modern och öppen arbetsplats med engagerade och ansvarstagande medarbetare. Vi vill gärna ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald tillför.

Nu vill vi stärka upp på handläggarsidan med en tidsbegränsad anställning till årsskiftet.

Arbetet innebär (Arbetsuppgifter)
Som handläggare vid Rättshjälpsmyndigheten har du den viktiga uppgiften att sköta den administrativa handläggningen av myndighetens ärenden. Du kommer bland annat registrera inkommande ärenden, arbete med utbetalningar och avräkningar i rättshjälpsärenden samt arbeta med kravhantering. Arbetet innefattar också mycket kontakter med parter, ombud, andra myndigheter och allmänheten.

Vi söker dig som(Kvalifikationskrav)
För att bli aktuell för den här tjänsten krävs det att du minst har 3-årig gymnasieutbildning. Det är meriterande om du också är utbildad paralegal eller har erfarenhet av administrativa arbetsuppgifter från annan myndighet.

- - Rättshjälpsmyndighetens handläggare har en mycket betydelsefull roll för att myndigheten ska kunna genomföra sin uppgift. För att prestera väl behöver du därför vara resultatorienterad och visa gott omdöme. Du sätter högsta prioritet på att organisera och prioritera ditt arbete på ett strukturerat och noggrant sätt.
- - Arbetsuppgifterna som handläggare kan vara varierande och ställer krav på att du under perioder med hög arbetsbelastning kan arbeta i ett högt tempo och växla mellan olika arbetsuppgifter. Du behöver vara entusiastisk och professionell även under press, kunna ta in ny kunskap snabbt och ha förmåga att se helheten.
- - Du uttrycker dig väl i tal och skrift.
- - Eftersom vi är en liten myndighet med få medarbetare behöver du kunna se helheten, trivas med att samarbeta och vid behov hjälpa dina kollegor. Vi fäster också särskilt stor vikt vid dina personliga egenskaper.
- - I kontakt med myndighetens parter och allmänheten är du positiv och engagerad i ditt bemötande.

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Domstolshandläggare till Sundsvalls tingsrätt

Domstolssekreterare
Läs mer Jan 21
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/ 


 
Inledning
Vi är en medelstor domstol centralt placerad i Sundsvall.

Domkretsen omfattar Sundsvalls, Timrå och Ånge kommuner. Vi är samlokaliserade med Rättshjälpsmyndigheten och Hyres- och arrendenämnden i Sundsvall och är sammanlagt drygt 40 medarbetare på arbetsplatsen.

Vi är en utvecklingsinriktad arbetsplats och strävar efter att vara en modern och öppen arbetsplats med engagerade, kunniga och ansvarstagande medarbetare. Vi vill gärna ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald tillför.

Arbetet innebär (Arbetsuppgifter)
Arbetet som domstolshandläggare vid tingsrätten innebär att du tillsammans med övriga domstolshandläggare bereder mål och ärenden. Arbetet är omväxlande och dina arbetsuppgifter kan bland annat bestå i att arbeta med skriftväxling, delgivningar, bevaka frister, planera förhandlingar, kalla till och föra protokoll vid förhandlingar samt expediera domar och beslut. Du har i arbetet dagliga kontakter med allmänhet, parter, ombud och andra myndigheter.

Som medarbetare hos oss får du möjlighet till kompetensutveckling och utbildning som bland annat leder till befogenhet att självständigt fatta vissa beslut i mål och ärenden.

Som domstolshandläggare handlägger du egna mål och ärenden men arbetar samtidigt tätt tillsammans med övriga domstolshandläggare.  

Vi söker dig som(Kvalifikationskrav)
För att bli aktuell för den här tjänsten krävs att du har minst 3-årig gymnasieutbildning och har mycket goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift. Det är meriterande om du är utbildad paralegal eller under utbildning till paralegal.  

- - Domstolshandläggarna har en mycket betydelsefull roll för att domstolen ska kunna genomföra sin uppgift. För att prestera väl behöver du därför vara resultatorienterad och visa gott omdöme. Du sätter högsta prioritet på att organisera och prioritera ditt arbete på ett strukturerat och noggrant sätt.
- - Arbetsuppgifterna som domstolshandläggare är varierande och ställer krav på att du under perioder med hög arbetsbelastning kan arbeta i ett högt tempo och växla mellan olika arbetsuppgifter. Du behöver vara noggrann även under press, kunna ta in kunskap snabbt och ha förmåga att se helheten.
- - Det krävs att du kan arbeta självständigt men även trivs med att samarbeta och vid behov hjälpa dina kollegor.
- - Du är en positiv person som är engagerad i ditt arbete och det märks tydligt i såväl det interna arbetet vid domstolen som i dina kontakter med allmänheten och domstolens parter
- - Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt

Intervjuer kommer att hållas löpande under rekryteringen

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

1 - 2 domstolshandläggare till Sundsvalls tingsrätt – vikariat

Domstolssekreterare
Läs mer Dec 14
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/ 


 
Inledning
Vi är en medelstor domstol centralt placerad i Sundsvall.

Domkretsen omfattar Sundsvalls, Timrå och Ånge kommuner. Vi är samlokaliserade med Rättshjälpsmyndigheten och Hyres- och arrendenämnden i Sundsvall och är sammanlagt drygt 40 medarbetare på arbetsplatsen.

Vi strävar efter att vara en modern och öppen arbetsplats med engagerade och ansvarstagande medarbetare. Vi vill gärna ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald tillför.

En av våra domstolshandläggare kommer att vara tjänstledig till mitten av augusti 2022 och vi söker nu 1 - 2 handläggare för vikariat på sex månader.

Arbetet innebär (Arbetsuppgifter)
Arbetet som domstolshandläggare vid tingsrätten innebär att du tillsammans med övriga domstolshandläggare bereder brottmål, tvistemål, konkurser och domstolsärenden. Du kommer bland annat att arbeta med kommunicering, delgivningar, bevakningar och att boka och kalla till förhandlingar. Du kommer även att sätta upp vissa typer av beslut. Domstolshandläggarna handlägger sina egna mål och ärenden men arbetar tätt tillsammans och hjälper varandra.

Arbetet innebär dagliga kontakter med allmänhet, parter, ombud och andra myndigheter.

Vi söker dig som(Kvalifikationskrav)
För att bli aktuell för den här tjänsten krävs att du har minst 3-årig gymnasieutbildning och har mycket goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift. Det är meriterande om du är utbildad paralegal eller under utbildning till paralegal.  

- Domstolshandläggarna har en mycket betydelsefull roll för att domstolen ska kunna genomföra sin uppgift. För att prestera väl behöver du därför vara resultatorienterad och visa gott omdöme. Du sätter högsta prioritet på att organisera och prioritera ditt arbete på ett strukturerat och noggrant sätt.
- Arbetsuppgifterna som domstolshandläggare är varierande och ställer krav på att du under perioder med hög arbetsbelastning kan arbeta i ett högt tempo och växla mellan olika arbetsuppgifter. Du behöver vara noggrann även under press, kunna ta in kunskap snabbt och ha förmåga att se helheten.
- Det krävs att du kan arbeta självständigt men även trivs med att samarbeta och vid behov hjälpa dina kollegor.
- Du är en positiv person som är engagerad i ditt arbete och det märks tydligt i såväl det interna arbetet vid domstolen som i dina kontakter med allmänheten och domstolens parter.
- Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Ordningsvakt med administrativa sidouppgifter (1-2 tjänster)

Ordningsvakt
Läs mer Nov 17
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/ 


 
Inledning
Vi är en medelstor domstol centralt placerad i Sundsvall.

Domkretsen omfattar Sundsvalls, Timrå och Ånge kommuner. Vi är samlokaliserade med Rättshjälpsmyndigheten och Hyres- och arrendenämnden i Sundsvall och är sammanlagt drygt 40 medarbetare på arbetsplatsen.

Domstolen och de båda myndigheterna försöker ständigt att utveckla sina arbetsformer för att uppfylla högt ställda krav på rättssäkerhet, effektivitet, öppenhet och tillgänglighet. Vi eftersträvar ett öppet och trivsamt arbetsklimat, där allas delaktighet och ansvarstagande värdesätts.

Domstolen har en permanent säkerhetskontroll. För att bemanna säkerhetskontrollen, den gemensamma receptionen samt för att säkra ordningen i de allmänna lokalerna har tingsrätten en särskild säkerhets- och trygghetsfunktion som bemannas av fyra ordningsvakter.

En av våra ordningsvakter ska nu påbörja en ny tjänst och en kommer att vara tjänstledig för facklig verksamhet. Vi söker därför en - två ordningsvakter.

Arbetet innebär (Arbetsuppgifter)
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att tjänstgöra i säkerhetskontrollen, upprätthålla ordningen i domstolens lokaler, ge service under pågående förhandlingar och biträda i arbetet med salsteknik. Du kommer också att arbeta med intern teknik och IT-support. Arbetet innebär också att du utför vaktmästaruppgifter och administrativa arbetsuppgifter som är förenliga med ordningsvaktsuppdraget. Arbetet sker enligt ett fastställt arbetstidsschema. 

Vi söker dig som(Kvalifikationskrav)
- Giltigt ordningsvaktsförordnande och erfarenhet av ordningsvaktsarbete
- Du ska ha avslutad gymnasieutbildning eller annan utbildning på motsvarande nivå
- Goda teknik- och IT-kunskaper
- Mycket goda kunskaper att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
- En utpräglad känsla för service och kvalitet

Meriterande är genomförd utbildning för att tjänstgöra vid säkerhetskontroll i domstol. Det är även meriterande om du har erfarenhet av administrativa arbetsuppgifter.

Du har personliga egenskaper som innebär att du är noggrann och har förmåga att ta initiativ och ansvar i ditt arbete. Under perioder med hög arbetsbelastning är din förmåga att prioritera och planera ditt arbete extra viktigt. Du agerar förtroendeingivande i mötet med allmänhet och professionella aktörer.  Du har en god samarbetsförmåga och bidrar med din kompetens till arbetsplatsens gemensamma arbete såsom verksamhetsutveckling och fortbildning. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övertid och tjänstgöring under kvällstid förekommer. Eventuella bisysslor ska godkännas av lagmannen.

Vi vill gärna ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald tillför.

Intervjuer kommer att hållas löpande

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Handläggare till Rättshjälpsmyndigheten i Sundsvall

Juristassistent/Paralegal
Läs mer Okt 27
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/ 


 
Inledning
Vi är en myndighet inom Sveriges Domstolar som hanterar och beslutar i ansökningar om sådan rättshjälp som inte beslutas av en domstol.

Vi gör också avräkning av bl.a. hur mycket den rättshjälpssökande ska betala till sitt biträde och beslutar om nedsättning av rådgivningsavgift. Vi fungerar också som en kravmyndighet för staten när någon blir dömd för brott eller förlorar en tvist och ska betala i vart fall en del av kostnaden till staten.

Rättshjälpsmyndigheten är en liten myndighet som är samlokaliserad med Sundsvalls tingsrätt och Hyres- och arrendenämnden i Sundsvall. Myndigheterna har en gemensam myndighetschef.

Vi befinner oss i en förändringsprocess då ett nytt ärendehanteringssystem utvecklas med sikte mot en mer digital ärendehantering. Vi strävar också mot att vara en modern och öppen arbetsplats med engagerade och ansvarstagande medarbetare. Vi vill gärna ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald tillför.

Arbetet innebär (Arbetsuppgifter)
Som handläggare vid Rättshjälpsmyndigheten har du den viktiga uppgiften att sköta den administrativa handläggningen av myndighetens ärenden. Du kommer bland annat registrera inkommande ärenden, arbeta med utbetalningar och avräkningar i rättshjälpsärenden samt med kravhantering. Arbetet innefattar också mycket kontakter med parter, ombud, andra myndigheter och allmänheten via telefon och mejl.

Vi söker dig som(Kvalifikationskrav)
För att bli aktuell för den här tjänsten krävs det att du minst har 3-årig gymnasieutbildning. Det är meriterande om du också är utbildad paralegal. Erfarenhet av arbete på domstol eller annan myndighet kan också vara meriterande.

Rättshjälpsmyndighetens handläggare har en mycket betydelsefull roll för att myndigheten ska kunna genomföra sin uppgift. För att prestera väl behöver du därför vara resultatorienterad och visa gott omdöme. Du sätter högsta prioritet på att organisera och prioritera ditt arbete på ett strukturerat och noggrant sätt.

Arbetsuppgifterna som handläggare kan vara varierande och ställer krav på att du under perioder med hög arbetsbelastning kan arbeta i ett högt tempo och växla mellan olika arbetsuppgifter. Du behöver vara lösningsinriktad och professionell, kunna ta in ny kunskap snabbt och ha förmåga att se helheten.

Du uttrycker dig väl i tal och skrift.

Eftersom vi är en liten myndighet med få medarbetare behöver du kunna se helheten, trivas med att samarbeta och vid behov hjälpa dina kollegor. Vi fäster också särskilt stor vikt vid dina personliga egenskaper.

I kontakt med myndighetens parter och allmänheten är du positiv och engagerad i ditt bemötande.

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Handläggare till Rättshjälpsmyndigheten i Sundsvall

Juristassistent/Paralegal
Läs mer Okt 27
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/ 


 
Inledning
Vi är en myndighet inom Sveriges Domstolar som hanterar och beslutar i ansökningar om sådan rättshjälp som inte beslutas av en domstol.

Vi gör också avräkning av bl.a. hur mycket den rättshjälpssökande ska betala till sitt biträde och beslutar om nedsättning av rådgivningsavgift. Vi fungerar också som en kravmyndighet för staten när någon blir dömd för brott eller förlorar en tvist och ska betala i vart fall en del av kostnaden till staten.

Rättshjälpsmyndigheten är en liten myndighet som är samlokaliserad med Sundsvalls tingsrätt och Hyres- och arrendenämnden i Sundsvall. Myndigheterna har en gemensam myndighetschef.

Vi befinner oss i en förändringsprocess då ett nytt ärendehanteringssystem utvecklas med sikte mot en mer digital ärendehantering. Vi strävar också mot att vara en modern och öppen arbetsplats med engagerade och ansvarstagande medarbetare. Vi vill gärna ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald tillför.

Arbetet innebär (Arbetsuppgifter)
Som handläggare vid Rättshjälpsmyndigheten har du den viktiga uppgiften att sköta den administrativa handläggningen av myndighetens ärenden. Du kommer att ha ett särskilt ansvar för registratorsuppgifterna på myndigheten. Du kommer dessutom att arbeta med utbetalningar och avräkningar i rättshjälpsärenden samt kravhantering. Arbetet innefattar också mycket kontakter med parter, ombud, andra myndigheter och allmänheten via telefon och mejl.

Du kommer även vid behov att täcka upp vid tingsrättens registratorsfunktion.

Vi söker dig som(Kvalifikationskrav)
För att bli aktuell för den här tjänsten krävs det att du minst har 3-årig gymnasieutbildning. Det är meriterande om du också är utbildad paralegal. Erfarenhet av arbete på domstol eller annan myndighet kan också vara meriterande.

Rättshjälpsmyndighetens handläggare har en mycket betydelsefull roll för att myndigheten ska kunna genomföra sin uppgift. För att prestera väl behöver du därför vara resultatorienterad och visa gott omdöme. Du sätter högsta prioritet på att organisera och prioritera ditt arbete på ett strukturerat och noggrant sätt.

Arbetsuppgifterna som handläggare kan vara varierande och ställer krav på att du under perioder med hög arbetsbelastning kan arbeta i ett högt tempo och växla mellan olika arbetsuppgifter. Du behöver vara lösningsinriktad och professionell, kunna ta in ny kunskap snabbt och ha förmåga att se helheten.

Du uttrycker dig väl i tal och skrift.

Eftersom vi är en liten myndighet med få medarbetare behöver du kunna se helheten, trivas med att samarbeta och vid behov hjälpa dina kollegor. Vi fäster också särskilt stor vikt vid dina personliga egenskaper.

I kontakt med myndighetens parter och allmänheten är du positiv och engagerad i ditt bemötande.

Intervjuer kommer att hållas löpande under rekryteringen.

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Hovrätten för Nedre Norrland söker en domstolshandläggare

Domstolssekreterare
Läs mer Okt 13
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/ 


 
Vilka är vi
Hovrätten för Nedre Norrland är en av landets sex hovrätter.

Domstolens huvudsakliga uppgift är att pröva de mål och ärenden som överklagas från de fem tingsrätterna i Västernorrlands, Gävleborgs och Jämtlands län. Förutom att handlägga mål har hovrätten i uppdrag att utbilda fiskaler och assessorer i den 4-åriga domarutbildningen. Hovrätten har även att yttra sig över lagförslag m.m. som regeringen remitterar till hovrätten samt att pröva de ärenden som överklagas från Rättshjälpsmyndigheten.

Hovrätten är belägen i centrala Sundsvall och har ungefär 40 medarbetare. Hovrätten för Nedre Norrland är en domstol som ständigt utvecklar arbetsformerna för att uppfylla medborgarnas krav på rättssäkerhet, god service, öppenhet och tillgänglighet. Vi har ett öppet och trivsamt arbetsklimat där allas delaktighet och ansvarstagande värdesätts.

Arbetsuppgifter
Arbetet innebär omväxlande och självständiga uppgifter som utförs tillsammans med domare och övrig personal på den dömande avdelningen där brottmål, tvistemål och övriga domstolsärenden handläggs. Du deltar i målhanteringsprocessen bl.a. genom att förbereda mål och ärenden för avgörande. Det innebär omfattande kontakter med parter, ombud, myndigheter och allmänhet, att kalla till förhandlingar, expediera domar och beslut m.m.

Kvalifikationer
Du ska ha lägst gymnasiekompetens eller motsvarande, god datorvana, några års erfarenhet av administrativt arbete samt goda kunskaper i svenska språket, i både tal och skrift. Arbetet kräver stor noggrannhet, flexibilitet samt initiativ- och samarbetsförmåga. Ansvars- och servicekänsla samt förmåga att organisera och snabbt sätta sig in i nya arbetsuppgifter är andra egenskaper som vi värdesätter.

Hovrätten eftersträvar mångfald bland personalen avseende ålder, kön och etnisk bakgrund.

Vi erbjuder dig
Hovrätten är en arbetsgivare som tar ansvar för och bryr sig om sina medarbetare. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs!

Vi erbjuder ett stimulerande, meningsfullt och roligt arbete. Vi har individuell lönesättning, erbjuder minst 28 dagar semester och i vårt friskvårdserbjudande ingår t.ex. friskvårdsbidrag och massage.

Vi lägger stor vikt vid att ha en bra arbetsmiljö och våra lokaler, kontorsarbetsplatser och arbetsredskap är moderna och ergonomiska.

 
 
 
För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Växeltelefonist med tilläggsuppgifter som receptionist

Växeltelefonist
Läs mer Okt 12
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/ 


 
Arbetsuppgifter
Telefonväxelns viktigaste uppgift är att snabbt, korrekt och professionellt hantera och förmedla inkommande samtal till arton domstolar.

Som telefonist är ditt uppdrag att utreda vad den som ringer vill och avgöra om samtalet ska kopplas vidare eller om du själv, med hjälp av verksamhetsstöd och andra sökfunktioner, kan svara på frågan. Målsättningen är att så långt som möjligt kunna ge svar direkt i telefonisttjänsten.

I arbetsuppgifterna som telefonist ingår även att vara kundansvarig och kontaktperson gentemot 3-4 av våra domstolskunder och att uppdatera uppgifter i olika IT-system som används i växelarbetet.

I arbetsuppgifterna som receptionist ingår att ge service till våra besökande, besökshantering, administrera passerkort, viss hantering av lås och larm m.m. Dessutom har vi ett rullande schema med cirka 7 veckors intervall där man har ansvar för övervakning och stängning efter avslutade förhandlingar. Vid dessa tillfällen kan det bli aktuellt med arbete efter ordinarie kontorsarbetstid.

För att säkerställa hög kompetens hos våra telefonister har vi som krav att alla ska genomgå en intern utbildning för växeltelefonister.

Kvalifikationer
I rollen som växeltelefonist och receptionist är du domstolarnas ansikte utåt och ofta den första kontakt allmänheten har med en domstol. Detta ställer mycket höga krav på förmågan att ge ett gott och professionellt bemötande samt hög service.

Du har gymnasiekompetens, mycket god datorvana samt uttrycker dig väl på svenska och engelska. Minst ett par års aktuell erfarenhet av telefoni i växel eller kundtjänst är ett krav. Det är meriterande med erfarenhet från arbete i en statlig myndighet eller annan offentlig verksamhet samt språkkunskaper utöver svenska och engelska.

Du har utpräglad känsla för service och tycker om att hjälpa andra människor. Du är också positiv, ansvarstagande, flexibel, noggrann, och har ett gott omdöme. Du trivs med att arbeta i ett högt tempo.

Eftersom vi arbetar i team är det viktigt att du har lätt att samarbeta och bidrar till ett gott arbetsklimat. Du medverkar aktivt till utveckling av verksamheten. Stor vikt kommer att läggas på dina personliga egenskaper och lämplighet för anställningen.

Vi erbjuder dig
Hovrätten är en arbetsgivare som tar ansvar för och bryr sig om sina medarbetare. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs!

Vi erbjuder ett stimulerande, meningsfullt och roligt arbete. Vi har individuell lönesättning, erbjuder minst 28 dagar semester och i vårt friskvårdserbjudande ingår t.ex. friskvårdsbidrag och massage.

Vi lägger stor vikt vid att ha en bra arbetsmiljö och våra lokaler, kontorsarbetsplatser och arbetsredskap är moderna och ergonomiska.

Vilka är vi
Hovrätten för Nedre Norrland är en av landets sex hovrätter. Domstolens huvudsakliga uppgift är att pröva de mål och ärenden som överklagas från de fem tingsrätter i Västernorrlands, Gävleborgs och Jämtlands län. Förutom att handlägga mål har hovrätten i uppdrag att utbilda fiskaler och assessorer i den 4-åriga domarutbildningen.

Hovrätten är belägen i centrala Sundsvall och har ungefär 40 medarbetare. Vid domstolen ingår en växel där fem medarbetare ger service till sjutton domstolar. Växeln har även ansvar för servicen i hovrättens och kammarrättens gemensamma reception.

Hovrätten för Nedre Norrland är en domstol som ständigt utvecklar arbetsformerna för att uppfylla medborgarnas krav på rättssäkerhet, god service, öppenhet och tillgänglighet. Vi har ett öppet och trivsamt arbetsklimat där allas delaktighet och ansvarstagande värdesätts.

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Hyres- och arrendenämnden i Sundsvall söker en handläggare

Domstolssekreterare
Läs mer Sep 29
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/ 


 
Hyres- och arrendenämnden i Sundsvall (nedan nämnden) handlägger ärenden från Gävleborgs, Västernorrlands och Jämtlands län.

Nämnden är en förvaltningsmyndighet med rättskipande uppgifter och fungerar ungefär som en domstol för vissa tvister som gäller hyra, bostadsrätt och arrende. Om en tvist inte kan prövas kan nämnden medla i sakfrågan, dvs försöka få parterna att förlikas.

Nämnden försöker ständigt utveckla sina arbetsformer för att uppfylla högt ställda krav på rättssäkerhet, effektivitet, öppenhet och tillgänglighet. Vi eftersträvar ett öppet och trivsamt arbetsklimat, där allas delaktighet och ansvarstagande värdesätts.

Nämnden är samlokaliserade med Sundsvalls tingsrätt och Rättshjälpsmyndigheten och har gemensam chef, budget och administrativ enhet. Sammanlagt är det ett drygt 50-tal medarbetare vid de tre myndigheterna.

Nämnden består i dag av två handläggare och två hyresråd. En av våra handläggare ska börja en ny tjänst och vi söker nu en ersättare.

 

Arbetsuppgifter

Som handläggare vid hyres- och arrendenämnden kommer du att bereda nämndens ärenden. Du kommer bl a ha som uppgift att bevaka och registrera inkommande handlingar, boka och kalla till sammanträden, vara första kontakten med allmänheten samt expediera nämndens beslut. 

Du kommer även vid behov täcka upp vid tingsrättens och Rättshjälpsmyndighetens registratorsfunktion.

Arbetet innebär många kontakter med parter, ombud, myndigheter och allmänhet. Arbetet är ansvarsfullt och innefattar självständigt beslutsfattande i förberedelsearbetet och protokollföring vid nämndens sammanträden.

Arbetet sker i nära samarbete med hyresråden och din handläggarkollega.

 

Kvalifikationer

För att bli aktuell för tjänsten krävs att du har minst 3-årig gymnasieutbildning och det är meriterande om du är utbildad paralegal. Det är särskilt meriterande om du har erfarenhet av att arbeta som handläggare vid en hyres- och arrendenämnd och med registratorsuppgifter.

Du ska kunna uttrycka dig väl i svenska språket, både skriftligen och muntligen. Du ska vara beredd på att arbeta med en helt digitaliserad ärendehantering.

Anställningen ställer höga krav på gott omdöme, ansvarskänsla, noggrannhet och servicekänsla. Eftersom vi är en liten myndighet med få medarbetare behöver du kunna se helheten, ha lätt för att samarbeta i ett arbetslag men även kunna arbeta självständigt. Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper.

Nämnden är en modern och öppen arbetsplats med engagerade medarbetare och vill gärna ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald tillför.

 

ÖVRIGT

Intervjuer kommer att hållas löpande under rekryteringen

 

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Jurist till Rättshjälpsmyndigheten i Sundsvall

Föredragande/Beredningsjurist
Läs mer Aug 26
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/ 


 
Om jobbet

Vi är en liten myndighet som hanterar och beslutar i frågor om rättshjälp som inte beslutas av  domstolarna.

Det innebär bl a att vi bestämmer hur mycket den som har rättshjälp ska betala till sitt biträde. Vi beslutar också om ersättning till advokater i rådgivningsärenden. Myndigheten fungerar även som en kravmyndighet för staten när någon blir dömd för brott eller förlorar en tvist och ska betala en del av kostnaden. Vi är samlokaliserade med Sundsvalls tingsrätt och Hyres- och arrendenämnden i centrala Sundsvall.

Myndigheten befinner sig i en förändringsprocess som berör alla delar av verksamheten och vi utvecklar ett nytt ärendehanteringssystem med sikte mot en digital handläggning. Det är en modern och öppen arbetsplats med engagerade medarbetare och vi vill gärna ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald tillför.

Som jurist vid Rättshjälpsmyndigheten kan du snabbt utvecklas och få ett eget ansvar. Du fattar självständigt beslut i de ärendetyper som myndigheten arbetar med och driver ärendena framåt samtidigt som du månar om både kvalitet och effektivitet i det du gör. Tillsammans med övriga medarbetare ska du också ta en aktiv roll i myndighetens förändringsarbete.  Arbetet innefattar även många kontakter med parter, ombud, andra myndigheter och allmänheten.

Du ska ha

- Jur.kand eller juristexamen
- Erfarenhet av arbete i domstol, myndighet eller försäkringsbolag
- Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift
- Ett gott omdöme och vara noggrann i ditt arbete
- Förmåga att se helheten, trivas med att samarbeta och vid behov hjälpa dina kollegor

 

Du ska vara

- Nyfiken, engagerad och drivande
- Van att arbeta med många ärenden samtidigt och att kunna prioritera
- Prestigelös och hjälpsam
- Social och ha ett bra bemötande både internt och externt

 

Vi fäster särskilt stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Intervjuer kommer att hållas löpande under rekryteringen.För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Domstolshandläggare till Sundsvalls tingsrätt – vikariat

Domstolssekreterare
Läs mer Aug 5
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.Så fungerar domstolarna 


 
Vi är en medelstor domstol centralt placerad i Sundsvall.

Domkretsen omfattar Sundsvalls, Timrå och Ånge kommuner. Vi är samlokaliserade med Rättshjälpsmyndigheten och Hyres- och arrendenämnden i Sundsvall och är sammanlagt drygt 40 medarbetare på arbetsplatsen.

Under hösten kommer vi att genomföra en digitalisering av vårt arbetssätt och vi strävar efter att vara en modern och öppen arbetsplats med engagerade och ansvarstagande medarbetare. Vi vill gärna ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald tillför.

En av våra domstolshandläggare kommer att vara tjänstledig till och med den 11 mars 2022 och vi söker nu en ersättare.

Arbetsbeskrivning
Arbetet som domstolshandläggare vid tingsrätten innebär att du tillsammans med övriga domstolshandläggare bereder brottmål, tvistemål, konkurser och domstolsärenden. Du kommer bland annat att arbeta med kommunicering, delgivningar, bevakningar och att boka och kalla till förhandlingar. Du kommer även att sätta upp vissa typer av beslut. Domstolshandläggarna handlägger sina egna mål och ärenden men arbetar tätt tillsammans och hjälper varandra.

Arbetet innebär dagliga kontakter med allmänhet, parter, ombud och andra myndigheter.

Kvalifikationer
För att bli aktuell för den här tjänsten krävs att du har minst 3-årig gymnasieutbildning och har mycket goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift. Det är meriterande om du är utbildad paralegal eller under utbildning till paralegal. Det är även en merit om du har erfarenhet av registratorsuppgifter.

- Domstolshandläggarna har en mycket betydelsefull roll för att domstolen ska kunna genomföra sin uppgift. För att prestera väl behöver du därför vara resultatorienterad och visa gott omdöme. Du sätter högsta prioritet på att organisera och prioritera ditt arbete på ett strukturerat och noggrant sätt.
- Arbetsuppgifterna som domstolshandläggare är varierande och ställer krav på att du under perioder med hög arbetsbelastning kan arbeta i ett högt tempo och växla mellan olika arbetsuppgifter. Du behöver vara noggrann även under press, kunna ta in kunskap snabbt och ha förmåga att se helheten.
- Det krävs att du kan arbeta självständigt men även trivs med att samarbeta och vid behov hjälpa dina kollegor.
- Du är en positiv person som är engagerad i ditt arbete och det märks tydligt i såväl det interna arbetet vid domstolen som i dina kontakter med allmänheten och domstolens parter.
- Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

 
Intervjuer kommer att hållas löpande.

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu