Sund Birsta AB jobb i Sundsvall

Hitta lediga jobb hos Sund Birsta AB i Sundsvall. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet i Sundsvall.

Projektledare

Projekteringsingenjör, maskin
Läs mer Maj 13
Sund Birsta AB är en världsledande leverantör av hanteringsutrustning till valsverk. Företaget har ca 120 anställda i Sverige, USA, Kina och Indien. Vårt huvudkontor har ända sedan starten funnits i Sundsvall och här sker utveckling av vår kärnteknologi. Det är också här de mest komplexa delarna av vår utrustning monteras och testas för att säkerställa den höga kvalité och prestanda som våra kunder förväntar sig. Sund Birsta AB är en del av Danieli Group som är en av världens ledande leverantörer av kompletta stål- och valsverk. Internationella resor till kunder över hela världen utgör en naturlig del av vår verksamhet. Läs mer på: www.sundbirsta.com och www.danieli.com.
I din roll som projektledare är du ansvarig över projektets genomförande från start till slut. Projektverksamheten har ett högt kundfokus där projektledaren agerar som ambassadör för Sund Birsta gentemot kund. Du är ansvarig för uppdragens lönsamhet samt övergripande tids- och resursplanering.
Arbetsuppgifter
Målet för projektledaren är att inom projektetorderns kostnadsram driva samt ta beslut för projektets bästa.
Du arbetar operativt med att leda, styra och fördela arbetet i projektet samt följa upp mot projektplan och budget. Projektledaren har det övergripande ansvaret för tilldelat projekt. Projektledaren skall arbeta för att kunden erhåller rätt utrustning med rätt kvalitet i rätt tid till rätt kostnad. Projekten består i huvudsak av kundorderprojekt, men interna projekt av typ utvecklingsprojekt förekommer också.
Projektledaren ansvarar för att tilldelade projekt produceras och levereras i enlighet med överenskommelsen samt inom beslutade kostnadsramar. Som projektledare leder, motiverar och förser du andra med befogenheter och arbetsuppgifter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. En naturlig del av rollen är att samordna grupper och bidra till att skapa engagemang och delaktighet. Du ingår som en del i resurshanteringsteamet.
Rollen kräver hög grad av självständighet och eget initiativ där du arbetar mot mål och fokuserar på resultat samt styrs av mål- och resultattänkande i prioriteringar, planering och agerande. Du behöver även förändra din inriktning när målen ändrar sig.
En viktig aspekt i uppdraget är också samverkan med alla övriga delar i organisationen så du förutsetts arbetar bra med andra människor, kommunicerar och vid behov löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Förutom kontakt och samverkan internt i organisationen finns kontaktytor med både kunder och leverantörer.
Utmaningar i rollen är att hålla ihop tilldelat projekt utifrån projektets komplexitet med avseende på tid och ekonomi samt göra rätt prioriteringar.
Förutom ett genuint teknikintresse så har du även:
Universitets/högskoleutbildning eller motsvarande erfarenhet inom industri/teknik/ekonomi/ledarskap.
Erfarenhet av kundrelationer.
Goda kunskaper i svenska och engelska. Övriga språk är meriterande.
Kunskap i användningen av Microsoft Office produkter.

Vidare är det meriterande om du har erfarenhet av personal- eller resursledning, internationell erfarenhet av projektledning och gärna projektledarcertifiering enligt IPMA eller motsvarande samt grundläggande erfarenhet av logistik och transporter i en internationell miljö och grundläggande kunskaper inom maskinsäkerhet.
Projektledaren rapporterar direkt till Projektchefen.
Urval sker löpande och tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Ansök nu

Reservdelssäljare Kundservice

Innesäljare
Läs mer Okt 20
Sund Birsta AB är en världsledande leverantör av maskiner, hanteringssystem, reservdelar, service och ingenjörstjänster till stålindustrin. Vi har huvudkontor i Sundsvall och global närvaro via kontor i USA, Kina och Indien. Sund Birsta är en del av Danieli Group som är ett väletablerat och världsledande bolag inom branschen som levererar kompletta stålverk, från ugn till utlastning av färdigt stål.
Läs mer på: www.danieli.com och www.sundbirsta.com
Kundserviceavdelningen ansvarar bland annat för försäljning av reservdelar och service till våra kunder över hela världen. Våra kunder kan vara antingen slutkund, bolag inom Danieli-gruppen eller annan återförsäljare. Din arbetsdag är fylld av självständiga kontakter bestående av förfrågningar på reservdelar och service, maskinuppgraderingar och reparationer från kunder, kollegor eller för den delen våra koncernkollegor inom Danieli-gruppen. Till stöd har du ett team av kunniga och engagerade reservdelssäljare samt en koordinatorsfunktion.
De huvudsakliga arbetsuppgifter är att ansvara för att offerera, sälja reservdelar och servicetjänster samt att tillsammans med Area Sales Manager aktivt bearbeta det tilldelade geografiska marknadsområdet där ni tillsammans har satt strategi och handlingsplan utifrån ett marknadsperspektiv. Vidare uppdaterar du priser, leveranstider, leveransvillkor etc. i vårt datasystem, ansvarar för bevakning av utestående offerter och order samt deltar i operativa försäljningsmöten.
Som reservdelssäljare hos oss har du förutom kontakt med våra kunder flera andra viktiga kontaktytor internt mot olika avdelningar samt vår personal på site. Du stöttar projektavdelningen med reservdelsrekommendationer och uppdrar åt inköpsavdelningen att anskaffa gods till sålda order samt fattar beslut om vad som offereras inom givna ramar. Avdelningen driver vissa leveranser av reservdelar och servicetjänster i projektform. Kundbesök är en naturlig del av vår verksamhet så internationella resor ingår i arbetet och efter kundbesök upprättar du besöksrapporter.
Vi söker dig som har:
Gymnasieexamen med teknisk inriktning eller några års erfarenhet av liknande arbete,
Goda kunskaper i engelska,
God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift samt att
Du obehindrat använder MSOffice

Det är meriterande om du har:
Akademisk examen med teknisk inriktning
Erfarenhet av kundrelationer
Erfarenhet av liknande försäljningsarbete

Som person är du lugn, uppmärksam och tillmötesgående i sitt bemötande. Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger sig för att leverera lösningar. Du är van vid att planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt samt sätter upp mål och fokuserar på resultat.
Hos oss arbetar du i nära samarbete med de andra avdelningarna för ständig utveckling av arbetssätt och produkter. Du har möjlighet till utveckling bland annat att få arbeta med bred och spännande teknik i en internationell miljö med intressanta kulturella möten. Som en naturlig följd av detta finns interna karriärvägar inte bara inom Sund Birsta AB utan även inom företagsgruppen internationellt.
Tjänsten är underställd Kundservicechefen.
Placeringsort: Sundsvall
Tillträdesdatum: snarast
Urval och intervjuer sker löpande vill vi gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 26 november 2023.
Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu