Miljö- och klimatstrateg jobb i Sundsvall

Hitta lediga jobb som Miljö- och klimatstrateg i Sundsvall. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Sundsvall från den arbetsgivaren.

Miljöstrateg till Räddningstjänsten

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Mar 11
Vill du arbeta i en viktig samhällsfunktion?
Vill du bidra till ett tryggt, säkert och hållbart samhälle?
Ta chansen att arbeta som miljöstrateg på Medelpads Räddningstjänstförbund.

Medelpads Räddningstjänstförbunds vision är ett tryggt, säkert och hållbart samhälle. Vi strävar efter att vara en ledande organisation med ett starkt framtids- och utvecklingsarbete. Kvalitets- och miljöfrågor samt en bra arbetsmiljö är centrala delar i vår verksamhet. Alla ska känna sig välkomna i våra verksamheter. Vi eftersträvar ett professionellt bemötande med likvärdig och jämställd service.

Som miljöstrateg arbetar du med förbundets övergripande miljö- och hållbarhetsarbete. Du omvärldsbevakar och driver utveckling ur ett strategiskt perspektiv. Samtidigt arbetar du nära verksamheten med implementering och uppföljning av arbetet.

ARBETSUPPGIFTER
Befattningen är nyinrättad och du har möjlighet att vara med och forma det framtida miljö- och hållbarhetsarbetet. En viktig arbetsuppgift för dig blir att ta fram och uppdatera strategiska dokument, att utreda samt omvärldsbevaka tolkningar inom området.

Du kommer att ingå i nationella nätverk inom miljöområdet för räddningstjänst och du kommer även kunna komma att arbeta länsövergripande samt tillsammans med räddningstjänstorganisationerna inom Räddningsregion Mittnorrland.

Uppdraget innebär arbetsuppgifter som är både strategiska och mer handfasta. Du är ett ledningsstöd och stöttar hela organisationen inom området. Bland annat jobbar du med:
• att utveckla och driva strategiska frågor gällande miljö, hållbarhet och klimat
• att tillsammans med andra medarbetare utveckla förmågan inom miljöräddning och naturolyckor
• att driva kompetensutveckling
• att delta i nationella samt länsgemensamma nätverk
• att medverka i lokala och nationella projekt/arbeten inom området

Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och genomför därför obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal.

KVALIFIKATIONER
Du bör ha examen från relevant högskoleutbildning inom området. Stor vikt kommer att läggas på din erfarenhet och dina personliga egenskaper. Du har några års arbetslivserfarenhet inom området.

För att lyckas i rollen som miljöstrateg hos oss har du ett professionellt arbetssätt och en god förmåga att se och tillgodogöra dig helheten i verksamhetens uppdrag. Du trivs med att både arbeta självständigt och i grupp. Du är duktig på att strukturera ditt arbete, prioritera arbetsuppgifter och göra bra avvägningar. Du tycker om omväxlande arbetsuppgifter i både det strategiska perspektivet såväl som det verksamhetsnära. Du tycker det är roligt att arbeta med långsiktig utveckling, förebyggande arbete, men gillar också att inom ditt kompetensområde bidra till en god hantering av plötsliga miljö- och naturolyckor.

Du är mål- och resultatorienterad, din kommunikation behöver fungera och inspirera på olika nivåer i olika sammanhang. Du har en bra samarbetsförmåga. Du har en trygg och stabil personlighet med självinsikt i din yrkesroll som gör att du vågar vara kreativ, testa nya arbetssätt och ha roligt på jobbet, trots dynamiken av att verksamheten ibland hanterar svåra händelser. Du trivs helt enkelt med känslan av att medverka i en verksamhet som på olika sätt gör skillnad i samhället.

Du är positiv till att genomgå olika relevanta vidareutbildningar, som kan bli aktuella.

Du formulerar dig väl i tal och skrift på svenska.

Anställningen innebär att du kommer att arbeta nära verksamhetsledningen och kommer att placeras i säkerhetsklass.

Körkort B.

ÖVRIGT
Urval sker löpande. Intervjuer kan förekomma innan sista ansökningsdag, så du är välkommen med din ansökan redan idag.

Är du intresserad av att läsa mer om Sundsvall? Klicka in på www.sundsvall.se eller är du intresserad av hur det vore att bo och arbeta i Sundsvall kan du läsa mer på www.nykommun.se/kommun/sundsvall/

Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och drogtest kan förekomma vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrunder och erfarenheter.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Är du även intresserad av att arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap/deltidsbrandman, klicka på länken: https://www.rtjmedelpad.se/om-oss/jobba-hos-oss/raddningstjanstpersonal-i-beredskap-rib

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök nu

Skoglig specialist inom förnybar elproduktion

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Feb 23
SCA Energy

Ett hållbart arbetsliv

Delar du vår passion för hållbar utveckling? Vill du vara en del av lösningen på klimatutmaningar? Nu söker vi en Skoglig specialist inom projektutveckling av förnybar elproduktion.
Klimatomställningen förväntas leda till stora industrisatsningar inom ett inom ett flertal olika branscher, inte minst i norra Sverige. En gemensam nämnare med de nya produktionsprocesserna är att de är beroende av stora investeringar i ny elproduktion.
SCA, som Europas största privata markägare, är unikt positionerat att ta sig an möjligheten att utveckla de nya elproduktionsprojekt som efterfrågas. Redan idag produceras cirka 20% av Sveriges vindkraft på SCAs marker. SCAs markinnehav erbjuder en stor, återstående potential för förnybar elproduktion och nu ökar vi ambitionerna och stärker vår projektutvecklingsförmåga för att möta den förväntade efterfrågeökningen i framför allt norra Sverige.
Vi söker nu därför ett flertal nyckelpersoner inom projektutveckling av vindkraft och förnybar el i syfte att realisera de möjligheter som erbjuds.
Välkommen med din ansökan!

Din nästa utmaning

Vi söker en skoglig specialist med ett genuint engagemang för hållbarhetsfrågor till vår växande affär inom förnybar energi. I din roll som skoglig specialist är du en viktig kugge i vår projektutveckling och för att säkerställa att våra projekt utvecklas på ett hållbart och ansvarsfullt sätt.
Du kommer att vara ansvarig för att:
Leda arbetet i frågor kring miljö, biologisk mångfald och hållbarhet för med våra projekt inom vind och sol.
Följa trender inom hållbarhet kopplat till vind och sol och vara SCAs representant i dessa frågeställningar.
Bidra med kompetens i granskning av inventeringsrapporter.
Aktivt stödja projektutvecklingen genom hela tillståndsprocessen och bidra till att hitta lösningar på skogliga utmaningar.


Vem är du?

Vi söker dig som har en skoglig universitetsutbildning eller civilingenjör inom miljö/hållbarhet. Erfarenhet från tillståndsprocesser, hantering av hållbarhetsfrågor, GIS eller naturinventeringar är meriterande.
Du har ett intresse av att driva projekt och processer självständigt och metodiskt mot konkreta mål samtidigt som du är en lagspelare som naturligt prioriterar att bidra till våra gemensamma framgångar. Du trivs att arbeta med och genom andra människor och du skapar goda relationer både internt och externt.
Sist men inte minst delar du vår passion för hållbar utveckling och vill vara en del av lösningen på klimatutmaningarna.

Vad erbjuder vi dig?

Som skoglig specialist inom SCA Förnybar Energis Vindenhet får du en utmanande och lärorik roll i en organisation som är under förändring och tillväxt. Vi är ett litet, högpresterande team som präglas av god stämning och prestigelöst arbetssätt. På SCA är vi måna om varandra och vi erbjuder ett öppet, stöttande arbetsklimat. Vi förstår också vikten av ett hållbart arbetsliv.  

Tjänsten är en tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse. Din placeringsort är Sundsvall, men alternativt kan Umeå eller Östersund vara aktuellt. 

Vill du veta mer?

För mer information om tjänsten: Till Henschel, Avdelningschef Vindkraft, 060-193329, till.henschel@sca.com
För ytterligare information om rekryteringsprocessen: Stina Hedlund, HR-specialist rekrytering, stina.hedlund@sca.com
Facklig företrädare: Susanne Jansryd, Akademikerföreningen, 060-19 31 10, Petter Huuva, Ledarna, 0920-25 99 32, Tony Öman, Unionen, 0612- 881 09
Sista ansökningsdag är 11/3
Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Projektledare Klimatanpassning

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Jul 7
Vi erbjuder dig möjligheten att vara en del av Sveriges bästa konsultteam inom klimatanpassning. Vi tror att du är med dina projektledaregenskaper, din erfarenhet av projektering inom samhällsbyggnad och ditt stora intresse för blågröna lösningar kan bidra till att Ramboll blir ännu vassare på att ta helhetsansvaret för att klimatanpassningen av vårt samhälle. Genom din nyfikenhet och vilja kan vi tillsammans skapa innovativa och hållbara lösningar för hantering av dagvatten och skyfall i Sverige och globalt. Om du är vår nya projektledare inom klimatanpassning - klicka på knappen I’m Interested.
Inviting bright minds
Vill du utveckla din expertis i en öppen, samarbetsinriktad och inspirerande kultur? Vill du vara med och arbeta för en hållbar framtid? Med våra intressanta projekt och kreativa lösningar strävar vi efter att utveckla vår bransch. Du kommer bli en del av ett globalt företag med en stabil tillväxt sedan starten 1945 som fortfarande präglas av våra grundares värderingar att bidra till ett bättre samhälle. Med teknik skapar vi tillsammans nytta för människan, natur och samhälle.
Du kommer att tillhöra en Climate Adaptation enhet. I Sverige finns vi på kontoren i Malmö, Göteborg, Halmstad, Kalmar, Linköping, Norrköping, Stockholm, Uppsala, Falun, Umeå och snart på fler ställen.
Som vår nya medarbetare kommer du tillhöra någon av dessa enheter men kunna verka över hela landet. Våra enheter inom Climate Adaptation har bland annat kompetenser inom utredning och projektering av blågröna lösningar, hydrauliskmodellering och skyfallshantering. Till vår hjälp har vi även ett nära samarbete med övriga Ramboll i Sverige och globalt. På Ramboll arbetar vi med kunder som liksom vi har höga hållbarhetsmål och vi föreslår alltid en mer hållbarlösning.
Som projektledare inom Klimatanpassning kommer du leda uppdrag som tex kan avse:
Projektering av dammar, diken, skyfallsytor, kustskydd och ledningsnät för dagvatten. Du kommer samverka med övriga tekniker inom bland annat landskapsarkitektur, mark- och gatuprojektering, geoteknik, hydrogeologi och miljö.
Beroende av dina intressen och ditt engagemang kommer du tillsammans med oss ges goda möjligheter att samarbeta nationellt och internationellt samt fördjupa dina kunskaper inom flera områden som rör klimatanpassning.
Utvecklas tillsammans med oss
När du blir en del av Ramboll kommer vi att göra vårt bästa för att stötta dig i din personliga och professionella utveckling. För att lyckas i den här rollen tror vi att:
Du motiveras av att arbeta för ett hållbart samhälle
Du tycker om att samarbeta och att coacha andra.
Du är lyhörd, ansvarsfull och målmedveten.
Du är Civilingenjör eller likvärdigt med minst några års erfarenhet av projektledning eller uppdragsledning inom samhällsbyggnad.

Vi verkar rådgivande för våra kunder inom klimatanpassning och vi vill att du bidrar till att hitta innovativa lösningar åt våra kunder. Tillsammans med dig ser vi till att Ramboll ligger i framkant inom klimatanpassning och skapandet av hållbara samhällen.
Välkommen till Ramboll Water
På Ramboll har vi ett globalt team med några av världens bästa vattenkonsulter som säkerställer en hållbar utveckling av vårt samhälle. Vi hjälper våra kunder med deras största utmaningar när det gäller att hantera vatten och vi garanterar plats för både människor och natur. Våra kärnområden omfattar klimatförändring och landskapsutveckling, säkerställande av rent dricksvatten, hantering av avloppsvatten och industriellt vatten, vattenförsörjning och resurser samt infrastruktur.
Ramboll i Sverige
Ramboll är ett av Sveriges största teknik-, design- och konsultföretag med fler än 1800 experter på 30 kontor över hela landet. Varje dag löser vi tekniska utmaningar för att göra livet bättre för människor och natur. Vårt engagemang för hållbarhet innefattar även fokus på hållbara medarbetare och vi arbetar därför ständigt med frågor kopplade till ledarskap, hälsa, säkerhet och en god balans mellan arbetsliv, familjeliv och fritid. Du kommer bli en del av ett globalt företag med en stabil tillväxt sedan starten 1945 som fortfarande präglas av våra grundares värderingar att bidra till ett bättre samhälle. Med teknik skapar vi tillsammans nytta för människan, natur och samhälle.
Din ansökan
Vi tar enbart emot ansökningar via vår hemsida. Bifoga ditt CV och personliga brev som beskriver varför du är rätt person för det här jobbet. Vi hanterar ansökningarna löpande så se till att skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 20.08.2023

Ansök nu