Biträdande rektor jobb i Sundsvall

Hitta lediga jobb som Biträdande rektor i Sundsvall. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Sundsvall från den arbetsgivaren.

Biträdande rektor till Bågen- och Riddarens förskolor

Biträdande rektor
Läs mer Sep 30
Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Tillsammans släpper vi skaparkraften fri och bygger ett hållbart Sundsvall med plats för alla" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn. Politikernas och förvaltnings mål och viljeriktning är att alla barn och elever i Sundsvalls kommuns förskolor och skolor ska få likvärdiga förutsättningar att utvecklas, nå sina mål och bli aktiva medborgare med många möjligheter i livet.

Varje dag möter våra ca 3 000 medarbetare inom Barn- och utbildningsförvaltningen tillsammans ca 16 000 barn och elever på fler än 130 enheter. Varje dag finns möjligheten att ge dem förutsättningar för fortsatt lärande och utveckling.

Vi vill skapa en trygg och stabil organisation där vi har transparanta processer och där vi litar till varandras kompetenser. Här tror vi att de viktigaste förutsättningarna är förtroendeskapande relationer och en tydlig organisationsstruktur. Tillsammans driver vi en positiv, transparent och påverkningsbar organisation där medbestämmande och ansvar går hand i hand. Genom kollegialt lärande och gemensam målbild möter vi varje barn och medarbetare där den är och tillsammans skapar vi förutsättningar för lärande. Dit når vi genom ett tydligt och väl kommunicerat kvalitetsarbete som pekar ut riktningen och skapar förutsättningar och möjligheter för alla barn att ta del av förskolans undervisning. Ledning och pedagoger arbetar tillsammans för att skapa en god stämning med en uppmuntrande och tillåtande kultur där vi gläds åt varandras framgångar och stöttar varandra i motgångar.

Vi erbjuder dig ett omväxlande och meningsfullt jobb med möjlighet att göra skillnad, såväl idag som på lång sikt!

ARBETSUPPGIFTER
Som biträdande rektor ingår du i en ledningsgrupp tillsammans med rektor. Tillsammans leder och utvecklar vi den pedagogiska verksamheten och driver de övergripande verksamhets- och utvecklingsfrågorna. Tillsammans leder skolledarna utvecklingsarbetet och i samråd med pedagogerna hanteras organisationsfrågor. Resultat- och kvalitetsarbetet drivs i en kontinuerlig dialog med medarbetarna. I din roll som pedagogisk ledare arbetar du aktivt med förskolans värdegrund och uppsatta mål. Du både stödjer och utmanar pedagogerna i deras arbete för att främja kvalitén på undervisningen och barnens utveckling. Tjänsten innefattar lednings-, utvecklings-, uppföljnings- och samverkansansvar. Uppföljning och utvecklingsarbete utgör en betydande del av arbetsuppgifterna och du förväntas aktivt driva utvecklingen framåt inom områdena pedagogik, arbetsmiljö och systematiskt kvalitetsarbete.

KVALIFIKATIONER
Du har relevant högskoleutbildning och är väl förtrogen med de styrdokument, lagar och avtal som reglerar verksamheten. Du har några års arbetslivserfarenhet inom pedagogiskt ledarskap. Vidare har du kunskap om barns kunskapsinhämtande och utveckling. Det är meriterande om du har arbetat inom grundskolans tidiga åldrar och har erfarenhet av fack-, och arbetsmiljöfrågor.

Du förväntas ha ett särskilt ansvar för samverkan med grundskolan, så erfarenheter från detta är meriterande.

Som ledare uppfattas du som trygg när du leder, motiverar det som krävs för att effektivt nå gemensamma mål på ett strukturerat och effektivt sätt. Din förmåga att samarbeta och samverka är god och du är tydlig och transparent i din kommunikation. Du skapar framgångsrika relationer med barn, vårdnadshavare och medarbetare. För att trivas i uppdraget tror vi att du behöver ha förmågan att se möjligheter i förändringar och kunna lösa problem som uppstår på ett sätt som leder arbetet vidare. Som person tror vi att du är modig, trygg och har självinsikt. Du skiljer på det personliga och professionella och kan förhålla dig till olika situationer. I din kommunikation behöver du vara tydlig, lyhörd, och engagerad i mötet med både barn, vårdnadshavare, medarbetare och kollegor.

ÖVRIGT
Vid begäran skall betyg/ examensbevis/studieintyg/lärarlegitimation som styrker att du har rätt kvalifikationer för tjänsten lämnas in.

Den som erbjuds en anställning skall lämna ett giltigt utdrag ur polisens belastningsregister enligt SFS 2000:873. Blankett för beställning av utdrag ur belastningsregistret hittar du på www.polisen.se.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att inte övertalighet uppkommer inom annan del av kommunen som gör att den tillsätts den vägen.

Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och drogtest kan förekomma vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Sundsvalls kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Är du även intresserad av att arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap/deltidsbrandman, klicka på länken: https://www.raddning.info/om-oss/jobba-hos-oss/raddningstjanst-i-beredskap

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök nu

Biträdande Rektor Prolympia Sundsvall

Biträdande rektor
Läs mer Sep 5
Prolympia är Sveriges ledande idrottsskola på grundskolenivå med verksamhet från Göteborg i söder till Umeå i norr. Prolympia i Sundsvall är F-6 verksamheten naturskönt belägen på Haga med närhet till friluftsområden, Baldershovs friidrottsplats och Norrmalms fotbollsstadion. 7-9 är centralt belägen vid kvarteret Neptunus i Stenstan. Här erbjuder vi en skola i rörelse som fokuserar på kunskap, trygghet, idrott och hälsa för elever från förskoleklass till årskurs nio.Beskrivning
Ulno AB är huvudman för Prolympia Sundsvall.

Till Prolympia Sundsvall söker vi nu en biträdande rektor för att tillsammans med rektor och ytterligare biträdande rektor leda skolans pedagogiska verksamhet.

Arbetsuppgifter
I rollen som biträdande rektor leder du delar av verksamheten med rektor som närmsta chef. Du kommer tillsammans med skolans ledning att driva, utveckla och följa upp verksamheten mot uppsatta mål och du förväntas kunna leda och stödja dina medarbetare. Du kommer att ha delansvar i kvalitetsarbete, arbetsmiljöfrågor och att verksamheten bedrivs inom givna ekonomiska ramar. I ditt uppdrag kommer du ha ett övergripande ansvar för skolans någon av skolans utvecklingsområden.? 

I din roll kommer du få möjlighet att vara med i en central skolledningsgrupp bestående av skolledare i Prolympia som tillsammans driver frågor på huvudmannanivå samt lokala satsningar. I denna grupp får du möjlighet att dela erfarenheter, få stöd i utmaningar och möjlighet att driva utveckling.  

Kvalifikationer
Vi söker dig som har universitets- eller högskoleexamen inom pedagogik och lärarlegitimation med erfarenhet av att arbeta som skolledare där verksamhet-, ekonomi-, personal- och arbetsmiljöansvar har ingått. Meriterande är tidigare erfarenhet av att arbeta som skolledare. Vidare har du som söker goda IT-kunskaper och är van att använda digitala verktyg i det dagliga arbetet. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. För anställning krävs ett utdrag ur belastningsregistret som avser arbete i skola och förskola. 

Vi arbetar aktivt i denna rekryteringsprocess vilket innebär att urval och intervjuer hålls löpande. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering-och rekryteringshjälp. 

Välkommen att bli en del av Prolympia! 

 

Vi arbetar aktivt i denna rekryteringsprocess vilket innebär att urval och intervjuer hålls löpande. I denna rekryteringsprocess har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering-och rekryteringshjälp.Välkommen att bli en del av Prolympia!

Ansök nu

Biträdande Rektor till Hagaskolan F-6

Biträdande rektor
Läs mer Sep 12
Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Tillsammans släpper vi skaparkraften fri och bygger ett hållbart Sundsvall med plats för alla" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn. Politikernas och förvaltnings mål och viljeriktning är att alla barn och elever i Sundsvalls kommuns förskolor och skolor ska få likvärdiga förutsättningar att utvecklas, nå sina mål och bli aktiva medborgare med många möjligheter i livet.

Varje dag möter våra ca 3 000 medarbetare inom Barn- och utbildningsförvaltningen tillsammans ca 16 000 barn och elever på fler än 130 enheter. Varje dag finns möjligheten att ge dem förutsättningar för fortsatt lärande och utveckling.

Vi söker nu en biträdande rektor till Hagaskolan med ansvar för grundskolan F-6 och fritidshem.

Hagaskolan är en F-9 grund- och grundsärskola som erbjuder en trygg skolgång med höga förväntningar, goda relationer och ett positivt bemötande. Hagaskolan har ca 600 elever och ligger naturskönt placerad mitt i ett lugnt villaområde i den norra delen av Sundsvall. När det gäller organisation är vi mitt inne i en resa där vi arbetar för ett starkare teamtänk i organisationen vilket innebär att alla pedagoger organiseras i team nära eleverna. Detta ger förutsättningar för ett tätt samarbete där man drar nytta av allas samlade styrkor och kompetenser för att öka elevernas måluppfyllelse och trivsel. När det gäller det systematiska kvalitetsarbetet har vi byggt upp ett arbetssätt där teamen tillsammans bedriver skolutveckling på ett konkret sätt i vardagen med fokus på att skapa positiva effekter på elevernas lärande i klassrummet.

Varmt välkommen med din ansökan!

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som biträdande rektor har du ansvar för din enhet utifrån gällande styrdokument. Uppdraget innebär också personalansvar. Du leder och fördelar arbetet på skolan med syftet att varje elev ska lyckas. Ditt främsta fokus är elevernas kunskapsutveckling.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig för uppdraget och aktuell arbetslivserfarenhet av personalledning inom pedagogisk verksamhet.

Det är meriterande om du:
• har genomgått den statliga befattningsutbildningen för rektorer
• har erfarenhet av att arbeta som skolledare
• är väl förtrogen med systematiskt kvalitetsarbete
• har erfarenhet av att arbeta med grundskolans yngre åldrar och fritidshem

Arbetet kräver god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift i svenska språket samt att du behärskar Office/ Google Workspace utan problem.

Du är en lyhörd ledare som ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet, du förstår din roll och ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. Du har god samarbetsförmåga och är skicklig på att skapa goda relationer. Med ditt kommunikativa ledarskap skapar du engagemang bland dina medarbetare. Det är av stor vikt att du är en lagspelare, att du ser styrkorna i samarbete och ser det som självklart att vara en aktiv del i vårt ledningsteam.

För att trivas i rollen är du strukturerad, tydlig och initiativtagande. Du har ett lärandeorienterat och strategiskt förhållningssätt samt är mål- och resultatinriktad.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och det pedagogiska ledarskapet.

ÖVRIGT
Fackliga företrädare:
Alexander Kourtidis, LR
Martina Jarredsdotter Boström, Lärarförbundet
Fatma Aksoy, Kommunal

Vid begäran skall betyg/ examensbevis/studieintyg/lärarlegitimation som styrker att du har rätt kvalifikationer för tjänsten lämnas in.

Den som erbjuds en anställning skall lämna ett giltigt utdrag ur polisens belastningsregister enligt SFS 2000:873. Blankett för beställning av utdrag ur belastningsregistret hittar du på www.polisen.se.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att inte övertalighet uppkommer inom annan del av kommunen som gör att den tillsätts den vägen.

Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och drogtest kan förekomma vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Sundsvalls kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Är du även intresserad av att arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap/deltidsbrandman, klicka på länken: https://www.raddning.info/om-oss/jobba-hos-oss/raddningstjanst-i-beredskap

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök nu

Biträdande rektor till Tallvägens och Ejdervägens förskolor

Biträdande rektor
Läs mer Aug 25
Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Tillsammans släpper vi skaparkraften fri och bygger ett hållbart Sundsvall med plats för alla" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn.Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Tillsammans släpper vi skaparkraften fri och bygger ett hållbart Sundsvall med plats för alla" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn. Politikernas och förvaltnings mål och viljeriktning är att alla barn och elever i Sundsvalls kommuns förskolor och skolor ska få likvärdiga förutsättningar att utvecklas, nå sina mål och bli aktiva medborgare med många möjligheter i livet.

Varje dag möter våra ca 3 000 medarbetare inom Barn- och utbildningsförvaltningen tillsammans ca 16 000 barn och elever på fler än 130 enheter. Varje dag finns möjligheten att ge dem förutsättningar för fortsatt lärande och utveckling.

Tallvägens och Ejdervägens förskolor ligger i Bredsand och är belägen 7 km söder om Sundsvall. Sammanlagt består förskolorna av tio avdelningar och 33 medarbetare.
Till vår verksamhet söker vi dig som är en trygg, strukturerad och tydlig skolledare som brinner för pedagogisk utveckling! Som biträdande rektor på Tallvägens och Ejdervägens förskolor får du en spännande roll där du kommer att leda, utveckla och företräda förskolorna inom ditt område tillsammans med rektor.

ARBETSUPPGIFTER
Vi vill skapa en trygg och stabil organisation där vi har transparanta processer och där vi litar till varandras kompetenser. Här tror vi att de viktigaste förutsättningarna är förtroendeskapande relationer och en tydlig organisationsstruktur. Arbetet som biträdande rektor hos oss kännetecknas av goda relationer, nära möten och kontinuerlig återkoppling. Arbetet vilar på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet och uppdraget har ett tydligt pedagogiskt fokus.

Tillsammans med rektor arbetar du i ett delat ledarskap där fokus är gemensamt ansvar, gemensamma värderingar, förtroende för varandra och inbördes prestigelöshet. Vi driver en positiv, transparent och påverkningsbar organisation där medbestämmande och ansvar går hand i hand. Genom kollegialt lärande och gemensam målbild möter vi varje barn och medarbetare där den är och tillsammans skapar vi förutsättningar för lärande. Tillsammans med rektor och medarbetarna arbetar vi för att skapa en god stämning med en uppmuntrande och tillåtande kultur där vi gläds åt varandras framgångar och stöttar varandra i motgångar.

I dialog med rektor är ditt uppdrag att utifrån övergripande mål och riktlinjer utveckla tydliga mål för utbildningen i syfte att utveckla förskolorna till att bli förskolor med hög kvalitet. Det systematiska kvalitetsarbetet drivs i en kontinuerlig dialog med medarbetarna. I din roll som pedagogisk ledare arbetar du aktivt med förskolornas värdegrund och uppsatta mål. Du både stödjer och utmanar pedagogerna i deras arbete för att främja kvalitén på undervisningen och barnens utveckling och lärande. Som biträdande rektor har du lednings-, utvecklings-, uppföljnings- och samverkansansvar.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har pedagogisk högskoleutbildning med minst 30 hp pedagogik, erfarenhet av arbete som ledare inom grundskolan och/eller förskola samt god kunskap om förskolans uppdrag. Vi ser det som meriterande om du har en vidareutbildning i ledarskap. Det är även meriterande om du har arbetat inom förskolan och haft uppdrag som specialpedagog och/eller pedagogista.
Vi förutsätter att du har mycket goda kunskaper i svenska i både tal och skrift och god engelska samt att du är van att arbeta med olika typer av verksamhetssystem och Office-paketet.

För att trivas i uppdraget tror vi att du behöver ha förmågan att se möjligheter i förändringar och kunna lösa problem som uppstår på ett sätt som leder arbetet vidare. Dessutom ser vi att du behöver vara prestigelös i relation till kollegor och andra kontakter. Vidare har du förmågan att ha ett brett perspektiv, tänker långsiktigt, driver processer och tar ansvar för hela uppdraget. Det är viktigt att du har ett inkluderande förhållningssätt, att du värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar en grupp.

Som ledare uppfattas du som trygg och du leder, motiverar det som krävs för att effektivt nå gemensamma mål på ett strukturerat och effektivt sätt. Din förmåga att samarbeta och samverka är god och du är tydlig och transparent i din kommunikation. Du skapar framgångsrika relationer med vårdnadshavare, elever och medarbetare. Du skiljer på det personliga och professionella och kan förhålla dig till olika situationer. I din kommunikation behöver du vara tydlig, välformulerad och engagerad i mötet med både elever, vårdnadshavare och kollegor.

Vi lägger stor vikt vid det pedagogiska ledarskapet och personlig lämplighet.

Vi erbjuder dig ett omväxlande och meningsfullt jobb med möjlighet att göra skillnad, såväl idag som på lång sikt!

ÖVRIGT
Den som erbjuds en anställning skall lämna ett giltigt utdrag ur polisens belastningsregister enligt SFS 2000:873. Blankett för beställning av utdrag ur belastningsregistret hittar du på www.polisen.se.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att inte övertalighet uppkommer inom annan del av kommunen som gör att den tillsätts den vägen.

Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och drogtest kan förekomma vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Sundsvalls kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Är du även intresserad av att arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap/deltidsbrandman, klicka på länken: https://www.raddning.info/om-oss/jobba-hos-oss/raddningstjanst-i-beredskap

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök nu

Biträdande rektor till Nivrenaskolan

Biträdande rektor
Läs mer Jun 29
Nivrenaskolan är en F-9-organisation där skolenheterna Essvik och Solede som har låg- och mellanstadium samt Nivrena som har mellan- och högstadium ingår. Skolans vision är "När eleverna lämnar Nivrenaskolans organisation är de väl förberedda för framtiden".

Skolan är organiserad i arbetslag med olika hemvister för klasserna som tillhör respektive arbetslag. Detta för att på bästa sätt understödja elevernas lärande till att nå så goda resultat som möjligt.

Vi vill skapa en trygg och stabil organisation där vi har transparenta processer och där vi litar till varandras kompetenser. Vägen att lyckas med det tror vi går genom att bygga förtroendefulla relationer och en tydlig organisationsstruktur.

Tillsammans driver vi en positiv, transparent och påverkningsbar organisation där medbestämmande och ansvar går hand i hand. Med ett tydligt och väl kommunicerat kvalitetsarbete skapar vi förutsättningar för lärande och möjligheter för alla elever att nå målen. Vi arbetar för att gemensamt skapa en god stämning med en uppmuntrande och tillåtande kultur där vi gläds åt varandras framgångar och stöttar varandra i motgångar.

Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Tillsammans släpper vi skaparkraften fri och bygger ett hållbart Sundsvall med plats för alla" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn. Politikernas och förvaltnings mål och viljeriktning är att alla barn och elever i Sundsvalls kommuns förskolor och skolor ska få likvärdiga förutsättningar att utvecklas, nå sina mål och bli aktiva medborgare med många möjligheter i livet.

Varje dag möter våra ca 3 000 medarbetare inom Barn- och utbildningsförvaltningen tillsammans ca 16 000 barn och elever på fler än 130 enheter. Varje dag finns möjligheten att ge dem förutsättningar för fortsatt lärande och utveckling.

ARBETSUPPGIFTER
Som biträdande rektor ingår du i en ledningsgrupp bestående av en rektor och två andra biträdande rektorer. Inom ledningsgruppen fördelas och samordnas arbetet och verksamheten inom och mellan skolenheterna.

Rollen som biträdande rektor är mångfacetterad och kommer bland annat att innebära ett administrativt ansvar över hela enheten.

Ditt uppdrag är att biträda skolans rektor i ledning och planering av arbetet inom skolenheten. Du får delegation av rektor för en rad arbetsuppgifter, till exempel schemaläggning, samverkan och arbetsmiljö. Du kommer även att ha övergripande personalansvar inom 7-9-organisationen.

Utifrån vissa frågeställningar hanterar du skolans kontakter med huvudman, myndigheter, andra skolor, företag och andra institutioner tillsammans med rektor.

KVALIFIKATIONER
Du har en relevant högskoleutbildning som omfattar minst 120 HP där till exempel pedagogik ingår. Du har också aktuell erfarenhet av att arbeta som chef med personal-, ekonomi- och verksamhetsansvar inom någon skolform.

En gedigen förtrogenhet med skolans styrdokument är ett krav.

Du har mycket goda kunskaper i svenska språket och kan uttrycka dig i tal och skrift. Vi ser det meriterande med goda kunskaper i engelska språket.

Har du påbörjat eller genomfört den statliga rektorsutbildningen ser vi det som meriterande. Kunskap om skolans systematiska kvalitetsarbete och framgångsrik utveckling av personalgrupper är meriterande liksom kunskap inom arbetsmiljö och arbetsrätt.

Du har vana av att arbeta digitalt och vi arbetar i ett flertal olika verksamhetssystem och plattformar som till exempel, Heroma, Adato, Qliksense, Skola24 och Stratsys.

Du har en god organisationsförmåga och är duktig på att strukturera ditt arbete, prioritera arbetsuppgifter och göra korrekta avvägningar.

Förmågan att tänka strategiskt med hänsyn till större perspektiv är tydlig och du ser till verksamhetens bästa i agerande och beslut.

Som person är du stabil och självgående samt en engagerad, tydlig och lyhörd ledare med förmåga att ta egna initiativ. Du behöver även ha en stor förmåga att skapa samsyn och bygga goda relationer bland dina medarbetare.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Hos oss erbjuder vi dig ett spännande utvecklingsarbete på en skola som behöver stabilitet och stringens. Med optimalt sammansatt ledningsteam kommer möjligheten att nå goda resultat att säkerställas.

Flytta till Sundsvall - Information via länkarna nedan gällande frågor kring ex. boende, medflyttare, skola- och barnomsorg.

https://naringslivsbolaget.se/etablera-och-utveckla-foretag/inflyttningsservice/
https://www.valkommen-hit.se/sv/sundsvall

ÖVRIGT
Vid begäran skall betyg/ examensbevis/studieintyg/lärarlegitimation som styrker att du har rätt kvalifikationer för tjänsten lämnas in.

Den som erbjuds en anställning skall lämna ett giltigt utdrag ur polisens belastningsregister enligt SFS 2000:873. Blankett för beställning av utdrag ur belastningsregistret hittar du på www.polisen.se.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att inte övertalighet uppkommer inom annan del av kommunen som gör att den tillsätts den vägen.

Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och drogtest kan förekomma vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Sundsvalls kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Är du även intresserad av att arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap/deltidsbrandman, klicka på länken: https://www.raddning.info/om-oss/jobba-hos-oss/raddningstjanst-i-beredskap

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök nu

Biträdande rektor S:t Olofsskolan

Biträdande rektor
Läs mer Jun 17
Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Tillsammans släpper vi skaparkraften fri och bygger ett hållbart Sundsvall med plats för alla" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn. Politikernas och förvaltnings mål och viljeriktning är att alla barn och elever i Sundsvalls kommuns förskolor och skolor ska få likvärdiga förutsättningar att utvecklas, nå sina mål och bli aktiva medborgare med många möjligheter i livet.

Varje dag möter våra ca 3 000 medarbetare inom Barn- och utbildningsförvaltningen tillsammans ca 16 000 barn och elever på fler än 130 enheter. Varje dag finns möjligheten att ge dem förutsättningar för fortsatt lärande och utveckling.

ARBETSUPPGIFTER
Vi vill skapa en trygg och stabil organisation där vi har transparanta processer och där vi litar till varandras kompetenser. Här tror vi att de viktigaste förutsättningarna är förtroendeskapande relationer och en tydlig organisationsstruktur.

Tillsammans driver vi en positiv, transparent och påverkningsbar organisation där medbestämmande och ansvar går hand i hand. Genom kollegialt lärande och gemensam målbild möter vi varje elev och medarbetare där den är och tillsammans skapar vi förutsättningar för lärande. Dit når vi genom ett tydligt och väl kommunicerat kvalitetsarbete som pekar ut riktningen och skapar förutsättningar och möjligheter för alla elever att nå målen. Tillsammans i ledningsgruppen och med personalen arbetar vi för att skapa en god stämning med en uppmuntrande och tillåtande kultur där vi gläds åt varandras framgångar och stöttar varandra i motgångar.

Som biträdande rektor ingår du i en ledningsgrupp bestående av rektor och två biträdande rektorer. Tillsammans leder och utvecklar vi den pedagogiska verksamheten och driver de övergripande verksamhets- och utvecklingsfrågorna.
Du har verksamhets- och personalansvar för ditt verksamhetsområde. Tillsammans med skolans förstelärare leder skolledarna utvecklingsarbetet och i samråd med arbetslagsledarna hanteras organisationsfrågor. Resultat- och kvalitetsarbetet drivs i en kontinuerlig dialog med medarbetarna. I din roll som pedagogisk ledare arbetar du aktivt med skolans värdegrund och uppsatta mål. Du både stödjer och utmanar pedagogerna i deras arbete för att främja kvalitén på undervisningen och elevernas utveckling. Tjänsten innefattar lednings-, utvecklings-, uppföljnings- och samverkansansvar. Uppföljning och utvecklingsarbete utgör en betydande del av arbetsuppgifterna och du förväntas aktivt driva utvecklingen framåt inom områdena pedagogik, arbetsmiljö och systematiskt kvalitetsarbete.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har pedagogisk högskoleutbildning och flerårig erfarenhet som ledare inom grundskolan där verksamhets- och personalansvar ingått. Din kunskap om grundskola och fritidshem är gedigen och du är väl förtrogen med de styrdokument, lagar och avtal som reglerar verksamheten. Vidare har du kunskap om barns lär- och skrivutveckling.
Det är meriterande om du har erfarenhet av pedagogiskt ledarskap mot årskurs F-3 och erfarenhet av arbete inom grundskola och fritidshem.
Har du erfarenhet av arbete i mångkulturella miljöer samt schemaläggning ser vi det som en fördel samt att du har genomfört den statliga rektorsutbildningen. Har du erfarenhet av att leda samarbetsprojekt med externa aktörer ses även det som meriterande.
Vi förutsätter att du har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift och att du är van att arbeta med olika typer av verksamhetssystem och Office-paketet.

Som ledare uppfattas du som trygg och du leder, motiverar det som krävs för att effektivt nå gemensamma mål på ett strukturerat och effektivt sätt. Din förmåga att samarbeta och samverka är god och du är tydlig och transparent i din kommunikation. Du skapar framgångsrika relationer med vårdnadshavare, elever och medarbetare.

För att trivas i uppdraget tror vi att du behöver ha förmågan att se möjligheter i förändringar och kunna lösa problem som uppstår på ett sätt som leder arbetet vidare.
Vi erbjuder dig ett omväxlande och meningsfullt jobb med möjlighet att göra skillnad, såväl idag som på lång sikt!

Som person tror vi att du är modig, trygg och har självinsikt. Du skiljer på det personliga och professionella och kan förhålla dig till olika situationer. I din kommunikation behöver du vara tydlig, välformulerad och engagerad i mötet med både elever, vårdnadshavare och kollegor. Du är inlyssnande och har förmågan att situationsanspassa din kommunikation när du förmedlar ditt budskap. Dessutom ser vi att du behöver vara prestigelös i relation till kollegor och andra kontakter.

ÖVRIGT
Övriga fackliga kontakter:
Katarina Tolf, Kommunal nås via 060 191000
Sarah Thungström, Lärarförbundet, nås via 191000
Vid begäran skall betyg/ examensbevis/studieintyg/lärarlegitimation som styrker att du har rätt kvalifikationer för tjänsten lämnas in.

Den som erbjuds en anställning skall lämna ett giltigt utdrag ur polisens belastningsregister enligt SFS 2000:873. Blankett för beställning av utdrag ur belastningsregistret hittar du på www.polisen.se.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att inte övertalighet uppkommer inom annan del av kommunen som gör att den tillsätts den vägen.

Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och drogtest kan förekomma vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Sundsvalls kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Är du även intresserad av att arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap/deltidsbrandman, klicka på länken: https://www.raddning.info/om-oss/jobba-hos-oss/raddningstjanst-i-beredskap

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök nu

Biträdande rektor till Realgymnasiet Sundsvall

Biträdande rektor
Läs mer Jul 1
Om Realgymnasiet Sundsvall

Läs mer om vår skola på https://www.realgymnasiet.se/skolor/sundsvall.Arbetsbeskrivning - uppdraget som biträdande rektor
Du kommer att vara den första personen som möter upp i entrén till Realgymnasiet och det är därför av största vikt att du som person är genuint serviceinriktad.

Du kommer att bidra till att skapa goda förutsättningar för såväl elever, som vårdnadshavare, besökare, pedagoger och skolledning. Du är ordningsam och strukturerad och räds inte utmaningar. Du har inställningen att alla hjälps åt och är inte rädd för att hugga in där du ser att det behövs.

Du kommer att arbeta nära rektor med stort fokus på administrativa skolledaruppgifter. Du deltar i budgetarbete, systematiskt arbetsmiljöarbete samt bidrar i de vardagliga skoladministrativa arbetet. Du ingår i Regionchefens ledningsgrupp för region Mitt tillsammans med rektorer och biträdande rektorer för de andra skolorna i regionen.

I dina vardagliga arbetsuppgifter ingår till exempel skolansvar för administrativa system som Admentum (övergång från Procapita under hösten) och Skola24. Du tar ut statistik och analyserar tillsammans med ledningsgruppen. Andra uppgifter som förekommer i vardagen är fakturakontering, uppföljning av budget, rapportering till CSN, handhavande av elevernas Chromebooks, skolmat, nycklar/passerkort och inköp.

Uppdraget innehåller schemaläggning samt att du kommer att vara IT ansvarig på skolenheten och förväntas vara tillgänglig för skolans elever och personal gällande IT-relaterade frågor och problem. Du kommer att göra enklare felsökningar med våra centrala funktioner som stöd.

Du kommer att ansvara för det systematiska arbetsmiljöarbetet, SAM och även att personalansvar kommer att ingå på sikt.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en högskoleutbildning med pedagogisk inriktning. Det är meriterande om du har erfarenhet från gymnasieskola och är förtrogen med gymnasieskolans styrdokument. Vi ser att du gärna använder digitala resurser och bör ha viss IT-kunskap för att kunna stötta och hjälpa medarbetare och elever i hantering av skolans tekniska utrustning. Vi ser att du kommunicerar väl i tal och skrift då du i tjänsten förväntas kommunicera både internt och externt. Du känner ett intresse och engagemang för att arbeta i skolans värld och tillsammans med övrig personal skapa en attraktiv skola som ger eleverna goda förutsättningar i det framtida yrkeslivet.

Vi söker dig som är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar. Du tar ansvar för dina uppgifter och har förmågan att själv strukturera ditt angreppssätt och driva dina processer vidare på ett effektivt sätt. Du kommunicerar på ett tydligt sätt och säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter. Du sätter upp och håller tidsramar.

Om du blir anställd erbjuder vi en gedigen introduktion och kompetensutveckling för att du ska känna dig trygg i vårt koncept för skola. Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning.

 

Varmt välkommen med din ansökan!
https://www.larande.se/

Läs mer om våra gymnasier och yrkeshögskola på:
https://www.realgymnasiet.se/
https://consensum.se/

Om Lärande i Sverige AB

Vi leder gymnasieskolor och yrkeshögskola inom Lärandegruppen i Sverige AB som är en av Sveriges största friskolekoncerner. Inom Lärandegruppen finns även förskolor, grundskolor och en resursskola. Våra gymnasieutbildningar bygger på idén om att det personliga intresset är den bästa drivkraften för ett utvecklande och meningsfullt lärande för livet. På Lärandes hemsida kan du läsa mer om våra verksamheter, om hur vi tänker och jobbar mot vår gemensamma mission att ge så många barn och ungdomar som möjligt de bästa förutsättningarna att utvecklas och lyckas – under skoltiden och i framtiden.Våra fyra kärnvärden är centrala i våra verksamheter. Trygghet är basen där all Utveckling tar sin början med strävan om att uppleva mer. Vi arbetar i Team där vi delar kunskap och erfarenheter som leder till Framgång.

Ansök nu

Biträdande rektor till Ljustadalen och Gångvikens skola

Biträdande rektor
Läs mer Maj 12
Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Tillsammans släpper vi skaparkraften fri och bygger ett hållbart Sundsvall med plats för alla" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn. Politikernas och förvaltnings mål och viljeriktning är att alla barn och elever i Sundsvalls kommuns förskolor och skolor ska få likvärdiga förutsättningar att utvecklas, nå sina mål och bli aktiva medborgare med många möjligheter i livet.

Barn- och utbildningsförvaltningen är en av tio förvaltningar inom Sundsvalls kommun. Vi arbetar för att erbjuda hög kvalitet på undervisning från förskola till gymnasieutbildning. Varje dag möter våra ca 3 000 medarbetare tillsammans ca 16 000 barn och elever på fler än 130 enheter. Varje dag finns möjligheten att ge dem förutsättningar för fortsatt lärande och utveckling.

Vi erbjuder ett arbete med varierande och utvecklande arbetsuppgifter i en förvaltning som har påbörjat ett omfattande förändringsarbete. Här blir du en del av kraften i organisationen där du både är nära klassrum och arbetar systematiskt med skolutveckling. Dessutom erbjuder kommunen ett förmånligt friskvårdsavtal.

Sundsvalls kommunala skolor är indelade i två områden, norra och södra.
Barn- och utbildningsförvaltningen vid Sundsvalls kommun söker nu en biträdande rektor till Ljustadalen/Gångvikens skola. Vi söker dig som är en trygg, strukturerad och tydlig skolledare som brinner för pedagogisk utveckling.

ARBETSUPPGIFTER
Från och med hösten 2022 blir Ljustadalen- och Gångvikens skola en organisation som leds under en och samma rektor. Rektor tillsammans med tre biträdande rektorer utgör skolledningen på skolorna.
Rollen som biträdande rektor är mångfacetterad och innebär att du arbetar både med att utveckla undervisning och skolutveckling i stort.

Tillsammans med rektor ansvarar du för det övergripande pedagogiska och organisatoriska arbetet i f-6 på Gångvikens skola. Du har verksamhets- och personalansvar för ditt verksamhetsområde.
Det systematiska kvalitetsarbetet drivs i en kontinuerlig dialog med medarbetarna. I din roll som pedagogisk ledare arbetar du aktivt med skolans värdegrund och uppsatta mål. Du både stödjer och utmanar pedagogerna i deras arbete för att främja kvalitén på undervisningen och elevernas utveckling.

Vidare arbetsuppgifter:
- Tjänsten innefattar lednings-, utvecklings-, uppföljnings- och samverkansansvar.
- Tjänsten kan också innehålla övergripande arbetsuppgifter för hela ledningsteamet.
- Du kommer, i stor utsträckning, arbeta operativt nära den dagliga verksamheten.
- Uppföljning och utvecklingsarbete utgör en betydande del av arbetsuppgifterna och du förväntas aktivt driva utvecklingen framåt inom områdena pedagogik, arbetsmiljö och systematiskt kvalitetsarbeteKVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer relevant, minst 30 hp pedagogik skall ingå. Vi förutsätter att du har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift och att du är van att arbeta med olika typer av verksamhetssystem och Office-paketet.

Har du påbörjad eller genomförd rektorsutbildning är det meriterande för tjänsten. Kunskaper och/eller erfarenheter inom arbetsmiljö och arbetsrätt är meriterande.

Vidare har du erfarenhet av ledarskap inom skolväsendet samt erfarenhet av att ha arbetat inom skolväsendet och god kunskap om skolans uppdrag.

Det är meriterande om du har pedagogisk högskoleutbildning och erfarenhet som ledare inom grundskolan där verksamhets- och personalansvar ingått. Din kunskap om grundskola är gedigen och du är väl förtrogen med de styrdokument, lagar och avtal som reglerar verksamheten.

Som ledare uppfattas du som trygg och du leder för att effektivt nå gemensamma mål på ett strukturerat och effektivt sätt. Din förmåga att samarbeta och samverka, både internt och externt är god och du är tydlig och transparent i din kommunikation. Du skapar framgångsrika relationer med vårdnadshavare, elever och medarbetare.

Vidare har du förmågan att ha ett brett perspektiv, tänker långsiktigt, driver processer och tar ansvar för ditt uppdrag. Det är viktigt att du har ett inkluderande förhållningssätt, att du värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar en grupp.

Stor vikt läggs vid det pedagogiska ledarskapet och personlig lämplighet.
Varmt välkommen med din ansökan!


ÖVRIGT
Fackliga företrädare:
Johan Burlin Lärarnas Riksförbund
Louise Häggkvist Kommunal
Veronica Eriksdotter Akademikerförbundet SSR
Margaretha Lindström Lärarförbundet
Robin Fångsjö Vision
Peter Gustavsson Akademikerna SSR

Vid begäran skall betyg/ examensbevis/studieintyg/lärarlegitimation som styrker att du har rätt kvalifikationer för tjänsten lämnas in. Chefsförordnande tillämpas.

Den som erbjuds en anställning skall lämna ett giltigt utdrag ur polisens belastningsregister enligt SFS 2000:873. Blankett för beställning av utdrag ur belastningsregistret hittar du på www.polisen.se.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att inte övertalighet uppkommer inom annan del av kommunen som gör att den tillsätts den vägen.

Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och drogtest kan förekomma vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Sundsvalls kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Är du även intresserad av att arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap/deltidsbrandman, klicka på länken: http://www.raddning.info/om-oss/arbeta-hos-oss/deltidsbrandman.html

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök nu

Biträdande rektor till Höglundaskolan

Biträdande rektor
Läs mer Maj 5
Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Tillsammans släpper vi skaparkraften fri och bygger ett hållbart Sundsvall med plats för alla" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn. Politikernas och förvaltnings mål och viljeriktning är att alla barn och elever i Sundsvalls kommuns förskolor och skolor ska få likvärdiga förutsättningar att utvecklas, nå sina mål och bli aktiva medborgare med många möjligheter i livet.

Varje dag möter våra ca 3 000 medarbetare inom Barn- och utbildningsförvaltningen tillsammans ca 16 000 barn och elever på fler än 130 enheter. Varje dag finns möjligheten att ge dem förutsättningar för fortsatt lärande och utveckling.

Höglundaskolan är en grundskola med årskurs F-9 med ca 730 elever inklusive grundsärskola årskurs F-9 samt fritidsverksamhet. Vi är organiserade i arbetslag inom vilka eleverna har sina hemvister.

Tillsammans driver vi en positiv, transparent och påverkningsbar organisation där medbestämmande och ansvar går hand i hand. Genom kollegialt lärande och gemensam målbild möter vi varje elev och medarbetare där den är och tillsammans skapar vi förutsättningar för lärande. Dit når vi genom ett tydligt och väl kommunicerat kvalitetsarbete som pekar ut riktningen och skapar förutsättningar och möjligheter för alla elever att nå målen. Tillsammans i ledningsgruppen och med personalen arbetar vi för att skapa en god stämning med en uppmuntrande och tillåtande kultur där vi gläds åt varandras framgångar och stöttar varandra i motgångar.

Till det arbetet söker vi dig som är en trygg och tydlig skolledare som brinner för pedagogisk utveckling och som är redo att ta nästa steg i din utveckling.

ARBETSUPPGIFTER
Rollen som biträdande rektor är mångfacetterad och innebär att du arbetar både med att utveckla undervisning och skolutveckling i stort. Du kommer att ha personalansvar för lärare inom åk 7-9 där en viktig del är att driva kompetensutveckling för att bland annat implementera LGR 22. Du både stödjer och utmanar pedagogerna i deras arbete för att främja kvalitén på undervisningen och elevernas utveckling.

Du kommer, i stor utsträckning, arbeta operativt nära den dagliga verksamheten och samverka med vårdnadshavare i elevhälsoärenden. I din roll som pedagogisk ledare arbetar du aktivt med skolans värdegrund och uppsatta mål. Uppföljning och utvecklingsarbete utgör en betydande del av arbetsuppgifterna och du förväntas aktivt driva utvecklingen framåt inom områdena pedagogik, kooperativt lärande, digitalisering, arbetsmiljö och systematiskt kvalitetsarbete.

Du är rektors samarbetspartner i frågor som rör svenskt skolväsende och styrdokument samt hanterar kontakter med exempelvis huvudman, myndigheter och andra institutioner. Tillsammans med rektor driver du ett systematiskt arbete för skolans olika delar.

Som biträdande rektor rapporterar du till rektor samt ingår i en ledningsgrupp bestående av rektor och tre biträdande rektorer där du förväntas ta en aktiv del för skolan som helhet.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har pedagogisk högskoleutbildning där minst 30 hp inom pedagogik ingår i utbildningen samt flerårig och aktuell erfarenhet som ledare inom grundskolan eller gymnasiet där verksamhets- och personalansvar ingått.
Din kunskap om grundskola är gedigen och du är väl förtrogen med de styrdokument, lagar och avtal som reglerar verksamheten. Vidare har du kunskap om barns läs- och skrivutveckling och elevhälsans arbete.

Det är meriterande om du har erfarenhet av pedagogiskt ledarskap mot årskurs 7-9 och erfarenhet av eget arbete inom grundskolan. Likaså om du har påbörjat eller genomfört den statliga rektorsutbildningen samt har kunskap inom arbetsmiljö och arbetsrätt.
Vi ser gärna att du har erfarenhet av att leda digitala utvecklingsprocesser samt är väl förtrogen med skolans systematiska kvalitetsarbete.

Vi förutsätter att du har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift och att du är van att arbeta med olika typer av verksamhetssystem och Office-paketet.

Stor vikt läggs vid det pedagogiska ledarskapet och personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Vid begäran skall betyg/ examensbevis/studieintyg/lärarlegitimation som styrker att du har rätt kvalifikationer för tjänsten lämnas in.

Den som erbjuds en anställning skall lämna ett giltigt utdrag ur polisens belastningsregister enligt SFS 2000:873. Blankett för beställning av utdrag ur belastningsregistret hittar du på www.polisen.se.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att inte övertalighet uppkommer inom annan del av kommunen som gör att den tillsätts den vägen.

Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och drogtest kan förekomma vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Sundsvalls kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Är du även intresserad av att arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap/deltidsbrandman, klicka på länken: https://www.raddning.info/om-oss/jobba-hos-oss/raddningstjanst-i-beredskap

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök nu

Biträdande rektor. 4-6

Biträdande rektor
Läs mer Maj 3
Mimerskolan söker biträdande rektor med verksamhetsansvar för årskurs 4-6.
Mimerskolan är en fristående grundskola (4-9) som drivs som en idéburen, ideell förening, utan vinstintresse. Skolan ligger i Haga, nära Norra bergets friluftsområde. Vår pedagogik präglas av ett flexibelt arbetssätt som är tematiskt och ämnesintegrerat för att ge eleverna bästa möjliga förutsättningar för lärande ur ett helhetsperspektiv. Skolan har två profiler; musik och idrott och hälsa. Våra elevgrupper är små med ca 15 elever/grupp. Skolan har goda studieresultat och en engagerad och skicklig personalgrupp.
Vi söker dig som är en trygg och tydlig skolledare som brinner för pedagogisk utveckling. Du har ett lösningsinriktat förhållningssätt, gillar samarbete och sätter alltid eleven och elevens lärande i centrum.
Du delar gärna med dig av dina kunskaper och ser fördelen med den mindre arbetsplatsens närhet till beslut och engagemang.
Vi vill verka för en trygg och stabil organisation där vi har transparanta processer. Här tror vi att de viktigaste förutsättningarna är förtroendeskapande relationer.
Uppföljning och utvecklingsarbete utgör en betydande del av arbetsuppgifterna och du förväntas aktivt driva Mimerskolans valda pedagogiska idé framåt.
Som ledare uppfattas du som trygg, inkluderande och du leder och motiverar för att effektivt nå gemensamma mål på ett strukturerat och effektivt sätt. Din förmåga att samarbeta och samverka är god och du är tydlig och transparent i din kommunikation.
I din roll som pedagogisk ledare arbetar du aktivt med skolans värdegrund och uppsatta mål. Du både stödjer och utmanar pedagogerna i deras arbete för att främja kvalitén på undervisningen och elevernas utveckling. Du skapar framgångsrika relationer med vårdnadshavare, elever och medarbetare.
Vi söker dig som har pedagogisk högskoleutbildning och flerårig aktuell erfarenhet. Det är meriterande om du har erfarenhet av pedagogiskt ledarskap. Din kunskap om grundskola och fritidshem är gedigen och du är väl förtrogen med de styrdokument, lagar och avtal som reglerar verksamheten. Har du erfarenhet av arbete av schemaläggning är även detta meriterande
Vi ser vi det som en fördel om du har genomfört den statliga rektorsutbildningen.
Vi förutsätter att du har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift och att du är van att arbeta med olika typer av verksamhetssystem och Office-paketet.
Varmt välkommen med din ansökan!
På vår hemsida kan du läsa mer om skolan och vår pedagogik och idé.
Intervjuer sker löpande.

Ansök nu

Biträdande rektor till Bergsåkers skola årskurs 3-6

Biträdande rektor
Läs mer Apr 22
Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Tillsammans släpper vi skaparkraften fri och bygger ett hållbart Sundsvall med plats för alla" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn. Politikernas och förvaltnings mål och viljeriktning är att alla barn och elever i Sundsvalls kommuns förskolor och skolor ska få likvärdiga förutsättningar att utvecklas, nå sina mål och bli aktiva medborgare med många möjligheter i livet.

Bergsåkers skola är en grundskola i Sundsvalls kommun med ca 870 elever i årskurserna F-9 och med ca 100 medarbetare. Vi söker nu en biträdande rektor till Bergsåkers skola årskurs 3-6 och tillhörande fritidshem som aktivt vill delta i skolans utvecklingsarbete med utgångspunkt från aktuella styrdokument.

Bergsåkers skola ligger fyra kilometer väster om centrala Sundsvall. Undervisningen utgår från de tre grundpelarna kunskap, kultur och idrott. Bergsåkers skola grundar sin undervisning på att se helheten hos eleven. Genom att blanda estetiska, teoretiska och praktiska moment låter vi eleven använda alla sina sinnen. En totalrenovering av skolan färdigställdes under hösten 2015. På Bergsåkers skola har vi tillgång till elljusspår, fotbollsplan, skidspår och skridskoplan.

ARBETSUPPGIFTER
Som biträdande rektor får du ansvar årskurs 3-6, tillhörande fritidshem och arbetslaget i slöjd och bild. Du ingår i ett ledningsteam med rektor och tre andra biträdande rektorer. Inom ledningsteamet fördelas arbetet och samordnas verksamheten på skolenheten Bergsåker och med Högoms skola.

Du är pedagogisk ledare för främst mellanstadiet och arbetar nära motsvarande pedagogiska ledare för hög- och lågstadiet. Du blir chef för 20-30 medarbetare. Du får delegation av rektor för en rad arbetsuppgifter, främst vad gäller undervisning och elevhälsa.


KVALIFIKATIONER
Du har genomgått ledarutbildning med inriktning på att leda professionellt och komplext arbete med ansvar för medarbetare. Vidare har du aktuell erfarenhet av personalledning och styrning av pedagogisk verksamhet. Din kunskap om grundskola och fritidshem är gedigen och du är väl förtrogen med de styrdokument, lagar och avtal som reglerar verksamheten.

Det är meriterande med pedagogisk högskoleutbildning samt att ha genomfört den statliga rektorsutbildningen liksom påbyggnadsutbildningen (FFR) som rektor. Vidare är det meriterande om du har arbetat som skolledare eller motsvarande, gärna i grundskola.

Tjänsten kräver att du har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift och att du är van att arbeta med olika typer av verksamhetssystem och Office-paketet. Det är meriterande om du har goda kunskaper i engelska samt om du är van att arbeta i något av följande verksamhetssystem Skola24, Stratsys, G-suite och V-klass.

För att lyckas i uppdraget behöver du förmåga att leda, motivera, skapa delaktighet och engagemang hos lärare och pedagoger. Du har förmåga att förbli motiverad och effektiv trots eventuella bakslag. Du har ett brett perspektiv, tänker långsiktigt, driver processer och tar ansvar för hela uppdraget. Som person är du tydlig och strukturerad.

Stor vikt läggs vid det pedagogiska ledarskapet och personlig lämplighet.

Vi erbjuder dig ett omväxlande och meningsfullt jobb med möjlighet att göra skillnad, såväl idag som på lång sikt!

ÖVRIGT
Vid begäran skall betyg/ examensbevis/studieintyg/lärarlegitimation som styrker att du har rätt kvalifikationer för tjänsten lämnas in.

Den som erbjuds en anställning skall lämna ett giltigt utdrag ur polisens belastningsregister enligt SFS 2000:873. Blankett för beställning av utdrag ur belastningsregistret hittar du på www.polisen.se.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att inte övertalighet uppkommer inom annan del av kommunen som gör att den tillsätts den vägen.

Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och drogtest kan förekomma vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Sundsvalls kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Är du även intresserad av att arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap/deltidsbrandman, klicka på länken: https://www.raddning.info/om-oss/jobba-hos-oss/raddningstjanst-i-beredskap

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök nu

Biträdande rektor till Högoms skola

Biträdande rektor
Läs mer Apr 22
Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Tillsammans släpper vi skaparkraften fri och bygger ett hållbart Sundsvall med plats för alla" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn. Politikernas och förvaltnings mål och viljeriktning är att alla barn och elever i Sundsvalls kommuns förskolor och skolor ska få likvärdiga förutsättningar att utvecklas, nå sina mål och bli aktiva medborgare med många möjligheter i livet.

Varje dag möter våra ca 3 000 medarbetare inom Barn- och utbildningsförvaltningen tillsammans ca 16 000 barn och elever på fler än 130 enheter. Varje dag finns möjligheten att ge dem förutsättningar för fortsatt lärande och utveckling.

Vi söker nu en biträdande rektor till Högoms skola och tillhörande fritidshem som aktivt vill delta i skolans utvecklingsarbete med utgångspunkt från aktuella styrdokument.

Högoms skola är en grundskola i Sundsvalls kommun med ca 180 elever i årskurserna F-6, ett fritidshem och med ca 25 medarbetare. Högoms skola ligger vid de historiska gravkullarna i bostadsområdet Granlo. Här får eleverna utveckla sin fulla potential och känna ett meningsfullt lärande.

På historisk mark utvecklar vi förmågor för nutid och framtid!

ARBETSUPPGIFTER
Som biträdande rektor har du ansvaret för Högoms skola och tillhörande fritidshem. Du ingår i ett ledningsteam med rektor och tre andra biträdande rektorer på Bergsåkers skola. Inom ledningsteamet fördelas arbetet och samordnas verksamheten inom och mellan skolenheterna.

Du blir chef för 20-30 medarbetare och agerar som platschef på Högoms skola. Du får delegation av rektor för en rad arbetsuppgifter, främst vad gäller undervisning, elevhälsa och det dagliga operativa arbetet på skolenheten.

KVALIFIKATIONER
Du har genomgått ledarutbildning med inriktning på att leda professionellt och komplext arbete med ansvar för medarbetare. Vidare har du aktuell erfarenhet av personalledning och styrning av pedagogisk verksamhet. Din kunskap om grundskola och fritidshem är gedigen och du är väl förtrogen med de styrdokument, lagar och avtal som reglerar verksamheten.

Det är meriterande med pedagogisk högskoleutbildning samt att ha genomfört den statliga rektorsutbildningen liksom påbyggnadsutbildningen (FFR) som rektor. Vidare är det meriterande om du har arbetat som skolledare eller motsvarande, gärna i grundskola.

Tjänsten kräver att du har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift och att du är van att arbeta med olika typer av verksamhetssystem och Office-paketet. Det är meriterande om du har goda kunskaper i engelska samt om du är van att arbeta i något av följande verksamhetssystem Skola24, Stratsys, G-suite och V-klass.

För att lyckas i uppdraget behöver du förmåga att leda, motivera, skapa delaktighet och engagemang hos lärare och pedagoger. Du har förmåga att förbli motiverad och effektiv trots eventuella bakslag. Du har ett brett perspektiv, tänker långsiktigt, driver processer och tar ansvar för hela uppdraget. Som person är du tydlig och strukturerad.

Stor vikt läggs vid det pedagogiska ledarskapet och personlig lämplighet.

Vi erbjuder dig ett omväxlande och meningsfullt jobb med möjlighet att göra skillnad, såväl idag som på lång sikt!


ÖVRIGT
Vid begäran skall betyg/ examensbevis/studieintyg/lärarlegitimation som styrker att du har rätt kvalifikationer för tjänsten lämnas in.

Den som erbjuds en anställning skall lämna ett giltigt utdrag ur polisens belastningsregister enligt SFS 2000:873. Blankett för beställning av utdrag ur belastningsregistret hittar du på www.polisen.se.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att inte övertalighet uppkommer inom annan del av kommunen som gör att den tillsätts den vägen.

Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och drogtest kan förekomma vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Sundsvalls kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Är du även intresserad av att arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap/deltidsbrandman, klicka på länken: https://www.raddning.info/om-oss/jobba-hos-oss/raddningstjanst-i-beredskap

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök nu

Biträdande Rektor Åk 2-6

Biträdande rektor
Läs mer Mar 22
Prolympia är Sveriges ledande idrottsskola på grundskolenivå med verksamhet från Göteborg i söder till Umeå i norr. Prolympia i Sundsvall är F-6 verksamheten naturskönt belägen på Haga med närhet till friluftsområden, Baldershovs friidrottsplats och Norrmalms fotbollsstadion. 7-9 är centralt belägen vid kvarteret Neptunus i Stenstan. Här erbjuder vi en skola i rörelse som fokuserar på kunskap, trygghet, idrott och hälsa för elever från förskoleklass till årskurs nio.Beskrivning
Ulno AB är huvudman för Prolympia Sundsvall.

Till Prolympia Sundsvall söker vi nu en biträdande rektor för att tillsammans med rektor och ytterligare biträdande rektor leda skolans pedagogiska verksamhet.

Arbetsuppgifter
I rollen som biträdande rektor leder du verksamheten i årskurs 2-6 och fritidshem tillsammans med rektor. Du kommer tillsammans med skolans ledning att driva, utveckla och följa upp verksamheten mot uppsatta mål och du förväntas kunna leda och stödja dina medarbetare. Du kommer att ha delansvar i kvalitetsarbete, arbetsmiljöfrågor och att verksamheten bedrivs inom givna ekonomiska ramar. I ditt uppdrag kommer du ha ett övergripande ansvar för skolans någon av skolans utvecklingsområden.? 

I din roll kommer du få möjlighet att vara med i en central skolledningsgrupp bestående av skolledare i Prolympia som tillsammans driver frågor på huvudmannanivå samt lokala satsningar. I denna grupp får du möjlighet att dela erfarenheter, få stöd i utmaningar och möjlighet att driva utveckling.  

Kvalifikationer
Vi söker dig som har universitets- eller högskoleexamen inom pedagogik och lärarlegitimation med erfarenhet av att arbeta som skolledare där verksamhet-, ekonomi-, personal- och arbetsmiljöansvar har ingått. Meriterande är tidigare erfarenhet av att arbeta som skolledare. Vidare har du som söker goda IT-kunskaper och är van att använda digitala verktyg i det dagliga arbetet. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. För anställning krävs ett utdrag ur belastningsregistret som avser arbete i skola och förskola. 

Vi arbetar aktivt i denna rekryteringsprocess vilket innebär att urval och intervjuer hålls löpande. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering-och rekryteringshjälp. 

Välkommen att bli en del av Prolympia! 

 

Vi arbetar aktivt i denna rekryteringsprocess vilket innebär att urval och intervjuer hålls löpande. I denna rekryteringsprocess har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering-och rekryteringshjälp.Välkommen att bli en del av Prolympia!

Ansök nu

Biträdande rektor Vibackeskolan

Biträdande rektor
Läs mer Feb 17
Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Tillsammans släpper vi skaparkraften fri och bygger ett hållbart Sundsvall med plats för alla" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn.

Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Tillsammans släpper vi skaparkraften fri och bygger ett hållbart Sundsvall med plats för alla" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn. Politikernas och förvaltnings mål och viljeriktning är att alla barn och elever i Sundsvalls kommuns förskolor och skolor ska få likvärdiga förutsättningar att utvecklas, nå sina mål och bli aktiva medborgare med många möjligheter i livet.

Varje dag möter våra ca 3 000 medarbetare inom Barn- och utbildningsförvaltningen tillsammans ca 16 000 barn och elever på fler än 130 enheter. Varje dag finns möjligheten att ge dem förutsättningar för fortsatt lärande och utveckling.ARBETSUPPGIFTER
Vi söker dig som vill arbeta som biträdande rektor på Vibackeskolan med fokus på pedagogiskt ledarskap och skolutveckling för årskurs 7-9.
Du kommer att ingå i ett ledningsteam tillsammans med rektor och en biträdande rektor där ni har ett gemensamt ansvar för att verksamheten drivs enligt gällande styrdokument, mot uppställda mål, att våra elever når goda kunskapsresultat och att skolan håller hög kvalitet.
Som biträdande rektor kommer du i överenskommelse med rektor att självständigt ansvara för delar av ledningsuppdraget vilket t.ex. inkluderar personalansvar, arbete med skolans ekonomi, systematiskt arbetsmiljöarbete och utvecklingsarbete.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en relevant pedagogisk högskoleutbildning och erfarenhet av pedagogiskt ledarskap.
Det är meriterande om du har chefserfarenhet och vidareutbildning inom ledarskap, du får gärna ha genomgått rektorsutbildningen.
Vi ser gärna att du har erfarenhet från grundskolans årskurser 7-9.
Stor vikt läggs vid det pedagogiska ledarskapet och personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Facklig representant:
Roy Resare, Sveriges Skolledarförbund, tfn 060-192305
, Lärarförbundet, tfn
Vid begäran skall betyg/ examensbevis/studieintyg/lärarlegitimation som styrker att du har rätt kvalifikationer för tjänsten lämnas in.

Den som erbjuds en anställning skall lämna ett giltigt utdrag ur polisens belastningsregister enligt SFS 2000:873. Blankett för beställning av utdrag ur belastningsregistret hittar du på www.polisen.se.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att inte övertalighet uppkommer inom annan del av kommunen som gör att den tillsätts den vägen.

Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och drogtest kan förekomma vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Sundsvalls kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Är du även intresserad av att arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap/deltidsbrandman, klicka på länken: https://www.raddning.info/om-oss/jobba-hos-oss/raddningstjanst-i-beredskap

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök nu

Biträdande rektor

Biträdande rektor
Läs mer Jan 11
Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Tillsammans släpper vi skaparkraften fri och bygger ett hållbart Sundsvall med plats för alla" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn. Politikernas och förvaltnings mål och viljeriktning är att alla barn och elever i Sundsvalls kommuns förskolor och skolor ska få likvärdiga förutsättningar att utvecklas, nå sina mål och bli aktiva medborgare med många möjligheter i livet.

Varje dag möter våra ca 3 000 medarbetare inom Barn- och utbildningsförvaltningen tillsammans ca 16 000 barn och elever på fler än 130 enheter. Varje dag finns möjligheten att ge dem förutsättningar för fortsatt lärande och utveckling.

Vi söker nu en biträdande rektor till fyra förskolor som ligger i Centrums skolområde, Skogsparken, Spiken, Stjärnan och Kronans förskolor. Vi har ca 190 barn totalt på de fyra förskolorna som ligger relativt nära varandra men med väldigt olika förutsättningar. Vi har förskolor som ligger väldigt centralt och nära stadens utbud och andra som ligger närmare skog
och natur. Två av förskolorna är små enheter med bara 2 avdelningar, en förskola har 3 avdelningar och den fjärde består av 4 avdelningar. På förskolorna arbetar ca 45 medarbetare.

Vi erbjuder dig:
ett spännande, intressant och lärorikt jobb där du får möjlighet att skapa och utveckla framtidens förskola. Du kommer att få den kompetensutbildning som du och din närmaste chef är överens om att du behöver för att du ska kunna fullgöra ditt uppdrag på bästa möjliga sätt. Du kommer ingå i en ledningsgrupp med kunniga och kompetenta kollegor som träffas regelbundet för att tillsammans hitta bra lösningar och underlätta arbetet för varandra.
Friskvård enligt kommunens policy.

ARBETSUPPGIFTER
Arbetet innebär ett nära samarbete med rektor men även eget ansvar för olika delar av verksamheten. Exakt vad och på vilket sätt beror på vem du som söker är och vilka kompetenser
och erfarenheter du har med dig.

Biträdande rektor ska på rektors uppdrag skapa förutsättningar för att varje medarbetare får det stöd och den ledning som behövs i vardagen för att kunna fullfölja det pedagogiska uppdraget i mötet med barnet. Biträdande rektor ska skapa förutsättningar för den pedagogiska kvaliteten och en god och hälsofrämjande arbetsmiljö i vardagen genom organisering och resursplanering.

Biträdande rektor har medarbetaransvar och ska ge stöd till medarbetaren genom prioriteringar, stöd och coaching i vardagen.

KVALIFIKATIONER
VI söker dig som är legitimerad förskollärare.
Meriterande är olika typer av ledarskapsutbildningar, gärna skolverkets handledarutbildning eller
rekryteringsutbildning via Miun eller annat universitet.

Du ska ha erfarenhet av handledning av pedagoger och studenter eller andra personer som kan finnas inom vår verksamhet.
Kompetens och erfarenhet av att genomföra svåra samtal är meriterande.

Du ser möjligheter hellre än svårigheter, är lösningsfokuserad och gillar att arbeta tillsammans men kan också arbeta självständigt om det behövs. Du klarar av att fatta svåra beslut och argumentera för dem. Du har självinsikt om vad dina styrkor och svagheter som ledare är och är villig att jobba med dig själv för att bli en bättre ledare och chef. Du är inte rädd för att hamna i konflikter men föredrar att hitta lösningar som de flesta medarbetare eller kollegor kan acceptera.

ÖVRIGT
Vid begäran skall betyg/ examensbevis/studieintyg/lärarlegitimation som styrker att du har rätt kvalifikationer för tjänsten lämnas in.

Den som erbjuds en anställning skall lämna ett giltigt utdrag ur polisens belastningsregister enligt SFS 2000:873. Blankett för beställning av utdrag ur belastningsregistret hittar du på www.polisen.se.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att inte övertalighet uppkommer inom annan del av kommunen som gör att den tillsätts den vägen.

Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och drogtest kan förekomma vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Sundsvalls kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Är du även intresserad av att arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap/deltidsbrandman, klicka på länken: https://www.raddning.info/om-oss/jobba-hos-oss/raddningstjanst-i-beredskap

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök nu

Bitr. rektor F-9 till Höglundaskolan

Biträdande rektor
Läs mer Okt 1
Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Tillsammans släpper vi skaparkraften fri och bygger ett hållbart Sundsvall med plats för alla" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn.

Höglundaskolan är en grundskola F-9 med ca 750 elever inklusive fritidsverksamhet F-6 och är belägen på både Neptunigatan samt Parkgatan. Skolan är organiserad i arbetslag inom vilka eleverna har sina hemvister. Grundsärskolan åk 6-9 är ett fristående arbetslag. Yngre elever har god tillgång till digitala enheter (en till två) och elever i åk 4-9 har egna Cromebooks. Elevhälsoteam (EHT) och Resurscentrum (RC) finns för elever i behov av stöd.

ARBETSUPPGIFTER
Vi vill skapa en trygg och stabil organisation där vi har transparanta processer och där vi litar till varandras kompetenser. Här tror vi att de viktigaste förutsättningarna är förtroendeskapande relationer och en tydlig organisationsstruktur.

VI söker dig som är en trygg och tydlig skolledare som brinner för pedagogisk utveckling!

Som biträdande rektor ingår du i en ledningsgrupp bestående av rektor och tre biträdande rektorer. Tillsammans leder och utvecklar vi den pedagogiska verksamheten och driver de övergripande verksamhets- och utvecklingsfrågorna.
Du har verksamhets- och personalansvar för ditt verksamhetsområde. Tillsammans med skolans förstelärare leder skolledarna utvecklingsarbetet och i samråd med arbetslagsledarna hanteras organisationsfrågor. Resultat- och kvalitetsarbetet drivs i en kontinuerlig dialog med medarbetarna. I din roll som pedagogisk ledare arbetar du aktivt med skolans värdegrund och uppsatta mål. Du både stödjer och utmanar pedagogerna i deras arbete för att främja kvalitén på undervisningen och elevernas utveckling. Tjänsten innefattar lednings-, utvecklings-, uppföljnings- och samverkansansvar. Uppföljning och utvecklingsarbete utgör en betydande del av arbetsuppgifterna och du förväntas aktivt driva utvecklingen framåt inom områdena pedagogik, arbetsmiljö och systematiskt kvalitetsarbete.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har pedagogisk högskoleutbildning och flerårig aktuell erfarenhet som ledare inom inom grundskolan där verksamhets- och personalansvar ingått. Din kunskap om grundskola och fritidshem är gedigen och du är väl förtrogen med de styrdokument, lagar och avtal som reglerar verksamheten. Vidare har du kunskap om barns lär- och skrivutveckling.

Det är meriterande om du har erfarenhet av pedagogiskt ledarskap mot barn i yngre åldrar och erfarenhet av arbete inom grundskola, grundsärskola och fritidshem. Har du erfarenhet av arbete i mångkulturella miljöer samt schemaläggning ser vi det som en fördel likväl som om du har genomfört den statliga rektorsutbildningen. Har du erfarenhet av att leda samarbetsprojekt med externa aktörer ses även det som meriterande.

Vi förutsätter att du har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift och att du är van att arbeta med olika typer av verksamhetssystem och Office-paketet.

Som ledare uppfattas du som trygg och du leder, motiverar det som krävs för att effektivt nå gemensamma mål på ett strukturerat och effektivt sätt. Din förmåga att samarbeta och samverka är god och du är tydlig och transparent i din kommunikation. Du skapar framgångsrika relationer med vårdnadshavare, elever och medarbetare.

För att trivas i uppdraget tror vi att du behöver ha förmågan att se möjligheter i förändringar och kunna lösa problem som uppstår på ett sätt som leder arbetet vidare.
Vi erbjuder dig ett omväxlande och meningsfullt jobb med möjlighet att göra skillnad, såväl idag som på lång sikt!

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Fackligarepresentanter:
Thomas Ärlebrant, Lärarnas Riksförbund. Tfl: 070-256 88 59
Ingrid Larsson, Lärarförbundet. Tfl: 070 - 576 21 07
Viveca Holm, Skolledarna Lärarförbund. Tfl: 070-191 21 23
Roy Resare, Sveriges Skolledarförbund. Tfl: 073 - 275 29 83
Margareta Brander, Lärarförbundet Skolledare. Tfl: 070 - 191 72 42
Stina Liliequist Lärarförbundet. Tfl: 060 - 658 37 00
Gunilla Larsson LR. Tfl: 060 - 19 89 13

Vid begäran skall betyg/ examensbevis/studieintyg/lärarlegitimation som styrker att du har rätt kvalifikationer för tjänsten lämnas in.

Den som erbjuds en anställning skall lämna ett giltigt utdrag ur polisens belastningsregister enligt SFS 2000:873. Blankett för beställning av utdrag ur belastningsregistret hittar du på www.polisen.se.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att inte övertalighet uppkommer inom annan del av kommunen som gör att den tillsätts den vägen.

Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och drogtest kan förekomma vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Sundsvalls kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Är du även intresserad av att arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap/deltidsbrandman, klicka på länken: https://www.raddning.info/om-oss/jobba-hos-oss/raddningstjanst-i-beredskap

Sista ansökningsdag är; 2021-10-24

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök nu

Biträdande rektor till Nivrenaskolan F-9 organisation

Biträdande rektor
Läs mer Sep 24
Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Tillsammans släpper vi skaparkraften fri och bygger ett hållbart Sundsvall med plats för alla" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn.

Barn- och utbildningsförvaltningen vid Sundsvalls kommun söker biträdande rektor till Nivrenaskolan skolenhet Nivrena. Vi erbjuder ett arbete med varierande och utvecklande arbetsuppgifter i en förvaltning som har påbörjat ett omfattande förändringsarbete.

Här blir du en del av kraften i organisationen där du både är nära klassrum och arbetar systematiskt med skolutveckling. Dessutom erbjuder kommunen ett förmånligt friskvårdsavtal.

Nivrenaskolan är från och med 1 juli 2020 en F-9 organisation där skolenheterna Essvik och Solede ingår. Skolenheterna Essvik och Solede är från och med hösten F-5 enheter och Nivrenaskolan en 6-9 enhet. I hela F-9 organisationen är det ca 750 elever och cirka 90 medarbetare.

ARBETSUPPGIFTER
Ditt uppdrag är att biträda skolans rektor i ledning och planering av arbetet inom skolenheten. Som biträdande rektor ingår du i ett ledningsteam tillsammans med rektor och två andra biträdande rektorer. Vi har ett gemensamt ansvar för att verksamheten drivs enligt gällande styrdokument, mot uppställda mål, att våra elever når goda kunskapsresultat och att skolan håller hög kvalitet. Du kan även ha ett övergripande ansvar inom f-9 organisationen.

Som biträdande rektor kommer du att självständigt ansvara för delar av ledningsuppdraget. Dina arbetsuppgifter kan till exempel bestå av arbete med systematiskt arbetsmiljöarbete, lokalfrågor, utvecklingsarbete och personalansvar.

I din vardag vägleds du av Sundsvalls kommuns värdegrund och av värdeorden mod, öppenhet och helhetssyn.

KVALIFIKATIONER
Du har en relevant pedagogisk högskoleutbildning. Aktuell erfarenhet av att arbeta som chef med personalansvar inom grundskola, gymnasiet, vuxenutbildning eller förskola är ett krav. Vi ser det som en fördel att du genomgått den statliga rektorsutbildningen.

Det är meriterande med arbetslivserfarenhet från grundskolans verksamhet och helst då högstadiet.

Du har goda kunskaper i Officepaketet. Arbetet kräver god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift i svenska språket.

Du har god förmåga att se helheten i en verksamhet. Du är duktig på att strukturera ditt arbete, prioritera arbetsuppgifter och göra korrekta avvägningar. Du har förmågan att inte fastna i detaljer och har ett positivt förhållningssätt. Som person är du stabil och självgående.

Du är en engagerad, tydlig och lyhörd ledare med hög initiativförmåga. För att lyckas i rollen behöver du en god förmåga att skapa samsyn och bygga goda relationer bland dina medarbetare.

Stor vikt läggs vid det pedagogiska ledarskapet och personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Fackligarepresentanter:
Ingrid Larsson, Lärarförbundet. Tfl: 070 - 576 21 07
Lena Brännholm, Lärarförbundet Skolledare. Tfl: 073 - 280 78 74
Viveca Holm, Lärarförbundet Skolledare. Tfl: 070 -191 21 23

Enligt skollagen (2010:800) krävs att registerutdrag från Rikspolisstyrelsens belastningsregister uppvisas i samband med anställning inom grundskolan.

Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och drogtest kan komma genomföras vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrunder och erfarenheter.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Är du även intresserad av att arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap/deltidsbrandman, klicka på länken: http://www.raddning.info/om-oss/arbeta-hos-oss/deltidsbrandman.html

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Sista ansökningsdag är 2021-10-17

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Biträdande rektor till Nivrenaskolan F-9 organisationen

Biträdande rektor
Läs mer Jul 5
Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Tillsammans släpper vi skaparkraften fri och bygger ett hållbart Sundsvall med plats för alla" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn.

Barn- och utbildningsförvaltningen vid Sundsvalls kommun söker biträdande rektor till Nivrenaskolan skolenhet Solede. Vi erbjuder ett arbete med varierande och utvecklande arbetsuppgifter i en förvaltning som har påbörjat ett omfattande förändringsarbete.

Här blir du en del av kraften i organisationen där du både är nära klassrum och arbetar systematiskt med skolutveckling. Dessutom erbjuder kommunen ett förmånligt friskvårdsavtal.

Nivrenaskolan är från och med 1 juli 2020 en F-9 organisation där skolenheterna Essvik och Solede ingår. Skolenheterna Essvik och Solede är från och med hösten F-5 enheter och Nivrenaskolan en 6-9 enhet. I hela F-9 organisationen är det ca 750 elever och cirka 90 medarbetare.

ARBETSUPPGIFTER
Ditt uppdrag är att biträda skolans rektor i ledning och planering av arbetet inom skolenheten. Som biträdande rektor ingår du i ett ledningsteam tillsammans med rektor och två andra biträdande rektorer. Vi har ett gemensamt ansvar för att verksamheten drivs enligt gällande styrdokument, mot uppställda mål, att våra elever når goda kunskapsresultat och att skolan håller hög kvalitet. Du kan även ha ett övergripande ansvar inom f-9 organisationen.

Som biträdande rektor kommer du att självständigt ansvara för delar av ledningsuppdraget. Dina arbetsuppgifter kan till exempel bestå av arbete med systematiskt arbetsmiljöarbete, lokalfrågor, utvecklingsarbete och personalansvar.

I din vardag vägleds du av Sundsvalls kommuns värdegrund och av värdeorden mod, öppenhet och helhetssyn.

KVALIFIKATIONER
Du har en relevant pedagogisk högskoleutbildning. Aktuell erfarenhet av att arbeta som chef med personalansvar inom grundskola, gymnasiet, vuxenutbildning eller förskola är ett krav. Vi ser det som en fördel att du genomgått den statliga rektorsutbildningen.

Det är meriterande med arbetslivserfarenhet från grundskolans lägre årskurser F-6 och fritidshem.

Du har goda kunskaper i Officepaketet. Arbetet kräver god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift i svenska språket.

Du har god förmåga att se helheten i en verksamhet. Du är duktig på att strukturera ditt arbete, prioritera arbetsuppgifter och göra korrekta avvägningar. Du har förmågan att inte fastna i detaljer och har ett positivt förhållningssätt. Som person är du stabil och självgående.

Du är en engagerad, tydlig och lyhörd ledare med hög initiativförmåga. För att lyckas i rollen behöver du en god förmåga att skapa samsyn och bygga goda relationer bland dina medarbetare.

Stor vikt läggs vid det pedagogiska ledarskapet och personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Fackligarepresentanter:
Ingrid Larsson, Lärarförbundet. Tfl: 070-576 21 07
Lena Brännholm, Lärarförbundet Skolledare. Tfl: 073 - 280 78 74
Viveca Holm, Lärarförbundet Skolledare. Tfl: 070-191 21 23

Enligt skollagen (2010:800) krävs att registerutdrag från Rikspolisstyrelsens belastningsregister uppvisas i samband med anställning inom grundskolan.

Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och drogtest kan komma genomföras vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrunder och erfarenheter.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Är du även intresserad av att arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap/deltidsbrandman, klicka på länken: http://www.raddning.info/om-oss/arbeta-hos-oss/deltidsbrandman.html

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Sista ansökningsdag är 2021-08-15

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Biträdande rektor till Matfors skola.

Biträdande rektor
Läs mer Jul 5
Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Tillsammans släpper vi skaparkraften fri och bygger ett hållbart Sundsvall med plats för alla" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn. Politikernas och förvaltnings mål och viljeriktning är att alla barn och elever i Sundsvalls kommuns förskolor och skolor ska få likvärdiga förutsättningar att utvecklas, nå sina mål och bli aktiva medborgare med många möjligheter i livet.

Varje dag möter våra ca 3 000 medarbetare inom Barn- och utbildningsförvaltningen tillsammans ca 16 000 barn och elever på fler än 130 enheter. Varje dag finns möjligheten att ge dem förutsättningar för fortsatt lärande och utveckling.

Matfors skola ligger centralt i Matfors centrum och bedriver verksamhet från förskoleklass till årskurs nio och fritidsverksamhet. Vi har också fritidsverksamhet. Verksamheterna bedrivs på samma adress men i tre separata skolbyggnader. På Björkbacken ryms förskoleklass och årskurs 1 samt vår fritidsverksamhet, i Stenhuset ryms årskurserna 2-6 och i Tegelhuset ryms årskurserna 7-9. Totalt går 650 elever på Matfors skola.

För att möta ett föränderligt samhälle ska vi som verkar i Matfors skola träna eleverna i entreprenöriellt lärande och ge eleven så goda kunskaper och färdigheter så att när de lämnar årskurs 9 är väl förberedda inför fortsatta studier.

ARBETSUPPGIFTER
Vi vill skapa en trygg och stabil organisation där vi har transparanta processer och där vi litar till varandras kompetenser. Här tror vi att de viktigaste förutsättningarna är förtroendeskapande relationer och en tydlig organisationsstruktur.

Tillsammans driver vi en positiv, transparent och påverkningsbar organisation där medbestämmande och ansvar går hand i hand. Genom kollegialt lärande och gemensam målbild möter vi varje elev och medarbetare där den är och tillsammans skapar vi förutsättningar för lärande. Dit når vi genom ett tydligt och väl kommunicerat kvalitetsarbete som pekar ut riktningen och skapar förutsättningar och möjligheter för alla elever att nå målen. Tillsammans i ledningsgruppen och med personalen arbetar vi för att skapa en god stämning med en uppmuntrande och tillåtande kultur där vi gläds åt varandras framgångar och stöttar varandra i motgångar.

Till det arbetet söker vi dig som är en trygg och tydlig skolledare som brinner för pedagogisk utveckling!

Som biträdande rektor ingår du i ett ledningsteam bestående av rektor och två biträdande rektorer. Tillsammans leder och utvecklar vi den pedagogiska verksamheten och driver de övergripande verksamhets- och utvecklingsfrågorna.
Du har verksamhets- och personalansvar för ditt verksamhetsområde. Tillsammans med skolans förstelärare leder skolledarna utvecklingsarbetet och i samråd med arbetslagsledarna hanteras organisationsfrågor. Resultat- och kvalitetsarbetet drivs i en kontinuerlig dialog med medarbetarna. I din roll som pedagogisk ledare arbetar du aktivt med skolans värdegrund och uppsatta mål. Du både stödjer och utmanar pedagogerna i deras arbete för att främja kvalitén på undervisningen och elevernas utveckling. Tjänsten innefattar lednings-, utvecklings-, uppföljnings- och samverkansansvar. Uppföljning och utvecklingsarbete utgör en betydande del av arbetsuppgifterna och du förväntas aktivt driva utvecklingen framåt inom områdena pedagogik, arbetsmiljö och systematiskt kvalitetsarbete.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har pedagogisk högskoleutbildning och erfarenhet som ledare inom grundskolan där verksamhets- och personalansvar ingått. Din kunskap om grundskola och fritidshem är gedigen och du är väl förtrogen med de styrdokument, lagar och avtal som reglerar verksamheten. Vidare har du kunskap om barns lär- och skrivutveckling.

Det är meriterande om du har erfarenhet av pedagogiskt ledarskap mot årskurs 7-9 och erfarenhet av arbete inom grundskola, grundsärskola och fritidshem. Har du erfarenhet av arbete i mångkulturella miljöer samt schemaläggning ser vi det som en fördel likväl som om du har genomfört den statliga rektorsutbildningen. Har du erfarenhet av att leda samarbetsprojekt med externa aktörer ses även det som meriterande.

Vi förutsätter att du har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift och att du är van att arbeta med olika typer av verksamhetssystem och Office-paketet.

Som ledare uppfattas du som trygg och du leder, motiverar det som krävs för att effektivt nå gemensamma mål på ett strukturerat och effektivt sätt. Din förmåga att samarbeta och samverka är god och du är tydlig och transparent i din kommunikation. Du skapar framgångsrika relationer med vårdnadshavare, elever och medarbetare.

För att trivas i uppdraget tror vi att du behöver ha förmågan att se möjligheter i förändringar och kunna lösa problem som uppstår på ett sätt som leder arbetet vidare.
Vi erbjuder dig ett omväxlande och meningsfullt jobb med möjlighet att göra skillnad, såväl idag som på lång sikt!

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet!

ÖVRIGT
Övriga fackligrepresentanter:
Ingrid Larsson, Lärarförbundet. Tfl: 070 - 576 21 07
Viveca Holm, Lärarförbundet Skolledare. Tfl: 070 191 21 23

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100%, tillträde enligt överenskommelse.

Vid begäran skall betyg/ examensbevis/studieintyg/lärarlegitimation som styrker att du har rätt kvalifikationer för tjänsten lämnas in.

Den som erbjuds en anställning skall lämna ett giltigt utdrag ur polisens belastningsregister enligt SFS 2000:873. Blankett för beställning av utdrag ur belastningsregistret hittar du på www.polisen.se.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att inte övertalighet uppkommer inom annan del av kommunen som gör att den tillsätts den vägen.

Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och drogtest kan förekomma vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Sundsvalls kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Är du även intresserad av att arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap/deltidsbrandman, klicka på länken: https://www.raddning.info/om-oss/jobba-hos-oss/raddningstjanst-i-beredskap

Sista ansökningsdag är; 2021-08-06

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök nu

Biträdande rektor till Vibackeskolan

Biträdande rektor
Läs mer Jun 7
Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Tillsammans släpper vi skaparkraften fri och bygger ett hållbart Sundsvall med plats för alla" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn. Politikernas och förvaltnings mål och viljeriktning är att alla barn och elever i Sundsvalls kommuns förskolor och skolor ska få likvärdiga förutsättningar att utvecklas, nå sina mål och bli aktiva medborgare med många möjligheter i livet. Varje dag möter våra ca 3 000 medarbetare inom Barn- och utbildningsförvaltningen tillsammans ca 16 000 barn och elever på fler än 130 enheter. Varje dag finns möjligheten att ge dem förutsättningar för fortsatt lärande och utveckling.

Nu söker vi en rektor till Vibackeskolan som är en F-9 skola som ligger mitt i centrala Alnö. Skolan har ca 750 elever och 90 medarbetare med olika kompetenser, organiserade i team, ämneslag och lärgrupper. Skolan har precis genomgått en stor utbyggnad samt en genomgripande renovering, vilket innebär fina och ändamålsenliga lokaler och en bra utomhusmiljö. Skolan består av flera fristående byggnader, där varje stadium har sin egen, vilket bidrar till att skapa det lilla i det stora. I skolan ligger Alnöns bibliotek samt Fritidsgården. Vibackeskolan är en skola för alla, en skola där alla kan växa och mogna. Elever som lämnar Vibackeskolan ska ha goda kunskaper, känna stolthet och bära med sig en känsla av att ha lyckats.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker Dig som vill arbeta som biträdande rektor på Vibackeskolan med fokus på pedagogiskt ledarskap och skolutveckling. Du kommer att ingå i ett ledningsteam tillsammans med rektor och ytterligare en biträdande rektor med ett gemensamt ansvar för att verksamheten drivs enligt gällande styrdokument, mot uppställda mål, att våra elever når goda kunskapsresultat och att skolan håller hög kvalitet. Som biträdande rektor kommer du i överenskommelse med rektor att självständigt ansvara för delar av ledningsuppdraget vilket t.ex. inkluderar personalansvar, arbete med skolans ekonomi, systematiskt arbetsmiljöarbete och utvecklingsarbete.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en pedagogisk utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant. Du ska ha flerårig erfarenhet av pedagogiskt arbete samt erfarenhet av uppdrag som exempelvis arbetslagsledare eller ämneslagsledare. Det är meriterande om du har erfarenhet av personalansvar och vidareutbildning inom ledarskap.

Som person är du en tydlig och lyhörd ledare med bra initiativförmåga och har ett positivt förhållningssätt. För att trivas i rollen behöver du vara strukturerad och engagerad med en god förmåga att skapa samsyn och bygga goda relationer bland dina medarbetare. Vi ser gärna att du har erfarenhet från grundskolans lägre årskurser F-6. Stor vikt läggs vid det pedagogiska ledarskapet och personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Fackliga företrädare:
Louise Häggkvist, Kommunal, tfn 076-1440879
Tomas Ärlebrant, Lärarnas Riksförbund, tfn 070-298 88 59.
Ingrid Larsson, Lärarförbundet, tfn 060-19 28 40.
Viveca Holm, Lärarförbundet Skolledare tfn 070-1912123
Roy Resare, Sveriges Skolledarförbund, tfn 060-19 23 05

Före anställning ska giltigt utdrag ur polisens belastningsregister inlämnas. I Sundsvalls kommun arbetar vi aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och drogtest kan förekomma vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Sundsvalls kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Sista ansökningsdag är 2021-06-20
Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Biträdande rektor till Nivrenaskolan F-9 organisationen

Biträdande rektor
Läs mer Apr 8
Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Tillsammans släpper vi skaparkraften fri och bygger ett hållbart Sundsvall med plats för alla" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn.

Barn- och utbildningsförvaltningen vid Sundsvalls kommun söker biträdande rektor till Nivrenaskolan skolenhet Solede. Vi erbjuder ett arbete med varierande och utvecklande arbetsuppgifter i en förvaltning som har påbörjat ett omfattande förändringsarbete.

Här blir du en del av kraften i organisationen där du både är nära klassrum och arbetar systematiskt med skolutveckling. Dessutom erbjuder kommunen ett förmånligt friskvårdsavtal.

Nivrenaskolan är från och med 1 juli 2020 en F-9 organisation där skolenheterna Essvik och Solede ingår. Skolenheterna Essvik och Solede är från och med hösten F-5 enheter och Nivrenaskolan en 6-9 enhet. I hela F-9 organisationen är det ca 750 elever och cirka 90 medarbetare.


ARBETSUPPGIFTER
Ditt uppdrag är att biträda skolans rektor i ledning och planering av arbetet inom skolenheten. Som biträdande rektor ingår du i ett ledningsteam tillsammans med rektor och två andra biträdande rektorer. Vi har ett gemensamt ansvar för att verksamheten drivs enligt gällande styrdokument, mot uppställda mål, att våra elever når goda kunskapsresultat och att skolan håller hög kvalitet. Du kan även ha ett övergripande ansvar inom f-9 organisationen.

Som biträdande rektor kommer du att självständigt ansvara för delar av ledningsuppdraget. Dina arbetsuppgifter kan till exempel bestå av arbete med systematiskt arbetsmiljöarbete, lokalfrågor, utvecklingsarbete och personalansvar.

I din vardag vägleds du av Sundsvalls kommuns värdegrund och av värdeorden mod, öppenhet och helhetssyn.

KVALIFIKATIONER
Du har en relevant pedagogisk högskoleutbildning. Aktuell erfarenhet av att arbeta som chef med personalansvar inom grundskola, gymnasiet, vuxenutbildning eller förskola är ett krav. Vi ser det som en fördel att du genomgått den statliga rektorsutbildningen.

Det är meriterande med arbetslivserfarenhet från grundskolans lägre årskurser F-6 och fritidshem.

Du har goda kunskaper i Officepaketet. Arbetet kräver god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift i svenska språket.

Du har god förmåga att se helheten i en verksamhet. Du är duktig på att strukturera ditt arbete, prioritera arbetsuppgifter och göra korrekta avvägningar. Du har förmågan att inte fastna i detaljer och har ett positivt förhållningssätt. Som person är du stabil och självgående.

Du är en engagerad, tydlig och lyhörd ledare med hög initiativförmåga. För att lyckas i rollen behöver du en god förmåga att skapa samsyn och bygga goda relationer bland dina medarbetare.

Stor vikt läggs vid det pedagogiska ledarskapet och personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Fackligarepresentanter:

Kristina Backlund, Lärarförbundet. Tfl: 060-658 37 95
Kristine Ekwall, Kommunal. Tfl: 060-658 37 94
Eva Andersson, LR. Tfl: 060-658 37 95

Enligt skollagen (2010:800) krävs att registerutdrag från Rikspolisstyrelsens belastningsregister uppvisas i samband med anställning inom grundskolan.

Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och drogtest kan komma genomföras vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrunder och erfarenheter.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Är du även intresserad av att arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap/deltidsbrandman, klicka på länken: http://www.raddning.info/om-oss/arbeta-hos-oss/deltidsbrandman.html

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.


Sista ansökningsdag är 2021-05-12

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Biträdande rektor S:t Olofsskolan

Biträdande rektor
Läs mer Mar 16
Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Tillsammans släpper vi skaparkraften fri och bygger ett hållbart Sundsvall med plats för alla" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn.

S:t Olofsskolan som består av två skolenheter med totalt tre adresser; S:t Olofsskolan och S:t Olofsskolan/Åkersvik samt Allsta skola. Totalt har dessa skolor ca 500 elever och ca 90 personal.

S:t Olofsskolan är en mångkulturell skola belägen centrala Sundsvall och är indelad i två fysiska enheter. Den ena med elever från förskoleklass upp till åk 3 och där finns även fritidshem samt grundsärskola åk 1-6. Den andra enheten innehåller i dagsläget åk 4-7 och planerna framöver är att bygga ut skolan upp till åk 9. Allsta skola ligger i Allsta och är en F-3 skola med fritidshem. Undervisningen sker delvis i B-form.

Hela S:t Olofsskolan använder sig av väl inarbetade metoder för att hantera både utvecklingsfrågor och organisationsfrågor där aktuell forskning är ett naturligt inslag. Vi har ett välfungerande elevhälsoarbete där alla professioner hjälps åt för att alla elever ska få lyckas.

ARBETSUPPGIFTER
Vi vill skapa en trygg och stabil organisation där vi har transparanta processer och där vi litar till varandras kompetenser. Här tror vi att de viktigaste förutsättningarna är förtroendeskapande relationer och en tydlig organisationsstruktur.

Tillsammans driver vi en positiv, transparent och påverkningsbar organisation där medbestämmande och ansvar går hand i hand. Genom kollegialt lärande och gemensam målbild möter vi varje elev och medarbetare där den är och tillsammans skapar vi förutsättningar för lärande. Dit når vi genom ett tydligt och väl kommunicerat kvalitetsarbete som pekar ut riktningen och skapar förutsättningar och möjligheter för alla elever att nå målen. Tillsammans i ledningsgruppen och med personalen arbetar vi för att skapa en god stämning med en uppmuntrande och tillåtande kultur där vi gläds åt varandras framgångar och stöttar varandra i motgångar.

Till det arbetet söker vi dig som är en trygg och tydlig skolledare som brinner för pedagogisk utveckling!

Som biträdande rektor ingår du i en ledningsgrupp bestående av rektor och två biträdande rektorer. Tillsammans leder och utvecklar vi den pedagogiska verksamheten och driver de övergripande verksamhets- och utvecklingsfrågorna.
Du har verksamhets- och personalansvar för ditt verksamhetsområde. Tillsammans med skolans förstelärare leder skolledarna utvecklingsarbetet och i samråd med arbetslagsledarna hanteras organisationsfrågor. Resultat- och kvalitetsarbetet drivs i en kontinuerlig dialog med medarbetarna. I din roll som pedagogisk ledare arbetar du aktivt med skolans värdegrund och uppsatta mål. Du både stödjer och utmanar pedagogerna i deras arbete för att främja kvalitén på undervisningen och elevernas utveckling. Tjänsten innefattar lednings-, utvecklings-, uppföljnings- och samverkansansvar. Uppföljning och utvecklingsarbete utgör en betydande del av arbetsuppgifterna och du förväntas aktivt driva utvecklingen framåt inom områdena pedagogik, arbetsmiljö och systematiskt kvalitetsarbete.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har pedagogisk högskoleutbildning och flerårig erfarenhet som ledare inom grundskolan där verksamhets- och personalansvar ingått. Din kunskap om grundskola och fritidshem är gedigen och du är väl förtrogen med de styrdokument, lagar och avtal som reglerar verksamheten. Vidare har du kunskap om barns lär- och skrivutveckling.

Det är meriterande om du har erfarenhet av pedagogiskt ledarskap mot årskurs F-3 och erfarenhet av arbete inom grundskola, grundsärskola och fritidshem. Har du erfarenhet av arbete i mångkulturella miljöer samt schemaläggning ser vi det som en fördel samt att du har genomfört den statliga rektorsutbildningen. Har du erfarenhet av att leda samarbetsprojekt med externa aktörer ses även det som meriterande.

Vi förutsätter att du har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift och att du är van att arbeta med olika typer av verksamhetssystem och Office-paketet.

Som ledare uppfattas du som trygg och du leder, motiverar det som krävs för att effektivt nå gemensamma mål på ett strukturerat och effektivt sätt. Din förmåga att samarbeta och samverka är god och du är tydlig och transparent i din kommunikation. Du skapar framgångsrika relationer med vårdnadshavare, elever och medarbetare.

För att trivas i uppdraget tror vi att du behöver ha förmågan att se möjligheter i förändringar och kunna lösa problem som uppstår på ett sätt som leder arbetet vidare.
Vi erbjuder dig ett omväxlande och meningsfullt jobb med möjlighet att göra skillnad, såväl idag som på lång sikt!

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Fackligarepresentanter:

Louise Häggqvist, tfl: 076 - 144 08 79. Kommunal
Lotta Forsberg, tfl: 070- 177 31 93. Lärarnas Riksförbund
Ann Nordlund, tfl: 072 - 218 97 13. Lärarförbundet

Enligt skollagen (2010:800) krävs att registerutdrag från Rikspolisstyrelsens belastningsregister uppvisas i samband med anställning inom grundskolan.

Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och drogtest kan komma genomföras vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrunder och erfarenheter.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök nu

Biträdande rektor till Bosvedjeskolan

Biträdande rektor
Läs mer Feb 4
Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Tillsammans släpper vi skaparkraften fri och bygger ett hållbart Sundsvall med plats för alla" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn. Politikernas och förvaltnings mål och viljeriktning är att alla barn och elever i Sundsvalls kommuns förskolor och skolor ska få likvärdiga förutsättningar att utvecklas, nå sina mål och bli aktiva medborgare med många möjligheter i livet.

Barn- och utbildningsförvaltningen är en av tio förvaltningar inom Sundsvalls kommun. Vi arbetar för att erbjuda hög kvalitet på undervisning från förskola till gymnasieutbildning. Varje dag möter våra ca 3 000 medarbetare tillsammans ca 16 000 barn och elever på fler än 130 enheter. Varje dag finns möjligheten att ge dem förutsättningar för fortsatt lärande och utveckling.

Bosvedjeskolan består av grundskolan F-6. Skolan har ca 350 elever från 6-12 år och en fritidshemsverksamhet med cirka 260 inskriva elever. Vi erbjuder en trygg skolgång med höga förväntningar, goda relationer och ett positivt bemötande. Skolan ligger intill Bosvedjans centrum, 4 km norr om Sundsvalls centrum. Det finns bra bussförbindelser till Sundsvalls centrum och det är nära till naturen med fina möjligheter till aktiviteter utomhus. Skolan har ett välfungerande elevhälsoarbete där du i din roll som biträdande rektor kommer att ha en central roll.

ARBETSUPPGIFTER
Ditt uppdrag är att biträda skolans rektor i ledning och planering av arbetet inom skolenheten. Du kommer att ingå i ett ledningsteam tillsammans med rektor och ni har ett gemensamt ansvar för att verksamheten drivs enligt gällande styrdokument, mot uppställda mål, att våra elever når goda kunskapsresultat och att skolan håller hög kvalitet.

Som biträdande rektor kommer du i överenskommelse med rektor att självständigt ansvara för delar av ledningsuppdraget vilket t.ex. inkluderar personalansvar, arbete med skolans ekonomi, systematiskt arbetsmiljöarbete och utvecklingsarbete. I din vardag vägleds du av Sundsvalls kommuns värdegrund och av värdeorden mod, öppenhet och helhetssyn.

KVALIFIKATIONER
Du har en relevant pedagogisk högskoleutbildning. Flerårig och aktuell erfarenhet av att arbeta som chef med personalansvar inom grundskola, gymnasiet, vuxenutbildning eller förskola är ett krav.

Det är meriterande med:
- arbetslivserfarenhet från grundskolans lägre årskurser, F-6
- erfarenhet av schemaläggning
- erfarenhet av att driva implementeringsarbete av skolans digitalisering.

Du har goda kunskaper i Officepaketet. Arbetet kräver god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift i svenska språket. Du har god förmåga att se helheten i en verksamhet. Du är duktig på att strukturera ditt arbete, prioritera arbetsuppgifter och göra korrekta avvägningar. Du har förmågan att inte fastna i detaljer och har ett positivt förhållningssätt. Som person är du stabil och självgående.

Du är en engagerad, tydlig och lyhörd ledare med hög initiativförmåga. För att lyckas i rollen behöver du en god förmåga att skapa samsyn och bygga goda relationer bland dina medarbetare. Stor vikt läggs vid det pedagogiska ledarskapet och personlig lämplighet samt förmågan att skapa goda hållbara relationer.

ÖVRIGT
Före anställning ska giltigt utdrag ur polisens belastningsregister inlämnas.

Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och drogtest kan förekomma vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrunder och erfarenheter.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Sista ansökningsdag är 2021-02-28
Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Biträdande Rektor till Hagaskolan

Biträdande rektor
Läs mer Jan 12
Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Tillsammans släpper vi skaparkraften fri och bygger ett hållbart Sundsvall med plats för alla" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn. Politikernas och förvaltnings mål och viljeriktning är att alla barn och elever i Sundsvalls kommuns förskolor och skolor ska få likvärdiga förutsättningar att utvecklas, nå sina mål och bli aktiva medborgare med många möjligheter i livet.

Varje dag möter våra ca 3 000 medarbetare inom Barn- och utbildningsförvaltningen tillsammans ca 16 000 barn och elever på fler än 130 enheter. Varje dag finns möjligheten att ge dem förutsättningar för fortsatt lärande och utveckling.

Sundsvalls kommunala skolor är indelade i två områden, norra och södra. Vi söker nu en biträdande rektor till Hagaskolan med ansvar för grundsärskolan.
Hagaskolan är en F-9 grund och grundsärskola som erbjuder en trygg skolgång med höga förväntningar, goda relationer och ett positivt bemötande. Hagaskolan har ca 600 elever och ligger naturskönt placerad mitt i ett lugnt villaområde i den norra delen av Sundsvall. När det gäller organisation är vi mitt inne i en resa där vi arbetar för ett starkare teamtänk i organisationen vilket innebär att alla pedagoger organiseras i team nära eleverna. Detta ger förutsättningar för ett tätt samarbete där man drar nytta av allas samlade styrkor och kompetenser för att öka elevernas måluppfyllelse och trivsel. När det gäller det systematiska kvalitetsarbetet har vi byggt upp ett arbetssätt där teamen tillsammans bedriver skolutveckling på ett konkret sätt i vardagen med fokus på att skapa positiva effekter på elevernas lärande i klassrummet.

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som biträdande rektor har du ansvar för din enhet utifrån gällande styrdokument. Uppdraget innebär också personalansvar.
Du leder och fördelar arbetet på skolan med syftet att varje elev ska lyckas. Ditt främsta fokus är eleverna kunskapsutveckling.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning och chefserfarenhet inom en pedagogisk verksamhet gärna att du genomgått den statliga befattningsutbildningen för rektorer. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i grundsärskolan och är väl förtrogen med systematiskt kvalitetsarbete.

Personliga egenskaper
Du är en ledare som ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet, du förstår din roll och ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. Som person är du initiativtagande och har en god samarbetsförmåga. För att trivas i rollen är du strukturerad och har ett lärandeorienterat och strategiskt förhållningssätt. Du är en tydlig och lyhörd ledare med personlig mognad. Med ditt kommunikativa ledarskap skapar du engagemang bland dina medarbetare. Du är även mål- och resultatinriktad. Arbetet kräver god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift i svenska språket samt att du behärskar Officepaketet utan problem.

Stor vikt läggs vid det pedagogiska ledarskapet och personlig lämplighet samt förmågan att skapa goda relationer.

ÖVRIGT
Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och därför kan drogtest förekomma vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrunder och erfarenheter.

Den som erbjuds en anställning skall lämna ett giltigt utdrag ur polisens belastningsregister enligt SFS 2000:873. Blankett för beställning av utdrag ur belastningsregistret hittar du på www.polisen.se.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Sista ansökningsdag är 9 februari 2021.
Varmt välkommen med din ansökan!

Är du även intresserad av att arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap/deltidsbrandman, klicka på länken: http://www.raddning.info/om-oss/arbeta-hos-oss/deltidsbrandman.html

Ansök nu

Biträdande rektor till Lidens och Stiges skola

Biträdande rektor
Läs mer Nov 16
Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Tillsammans släpper vi skaparkraften fri och bygger ett hållbart Sundsvall med plats för alla" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn.

Från och med den 1 januari 2021 kommer Stige och Liden bli en organisation med en rektor och en biträdande rektor. Skolan kommer ha inriktningen förskoleklass till årskurs 9.

Stige och Lidens skolor ligger naturskönt placerad i Indalsälvens vackra dalgång Stige cirka 3 mil från Sundsvall och bedriver verksamhet från förskoleklass till årskurs 6 för ca 100 elever samt fritidshemsverksamhet. Lidens skola ligger ca 5 mil från Sundsvall med verksamhet för ca 130 elever från förskoleklass till årskurs 9 samt fritidshemsverksamhet.

Vi är en hälsofrämjande skolor, med stort fokus på våra elevers respekt och självkänsla. Friluftsliv både i den närliggande naturen men även vistelse i fjällnatur ingår i våra koncept i strävan att skapa en hälsofrämjande skola. Skolorna präglas starkt av den sköna natur som vi har alldeles inpå knutarna. Genom närheten till naturen bedrivs en del undervisning och aktiviteter där, vilket gör att eleverna får ett naturligt förhållningssätt till natur och friluftsliv.

Tillsammans driver vi en positiv, transparent och påverkningsbar organisation där medbestämmande och ansvar går hand i hand. Genom kollegialt lärande och gemensam målbild möter vi varje elev och medarbetare där den är och tillsammans skapar vi förutsättningar för lärande. Dit når vi genom ett tydligt och väl kommunicerat kvalitetsarbete som pekar ut riktningen och skapar förutsättningar och möjligheter för alla elever att nå målen.

ARBETSUPPGIFTER
Som biträdande rektor leder och utvecklar du den pedagogiska verksamheten tillsammans med rektor. Du har verksamhets- och personalansvar för ditt verksamhetsområde vid Stige skola.
Resultat- och kvalitetsarbetet drivs i en kontinuerlig dialog med medarbetarna. I din roll som pedagogisk ledare arbetar du aktivt med skolans värdegrund och uppsatta mål. Du både stödjer och utmanar pedagogerna i deras arbete för att främja kvalitén på undervisningen och elevernas utveckling. Tjänsten innefattar lednings-, utvecklings-, uppföljnings- och samverkansansvar. Uppföljning och utvecklingsarbete utgör en betydande del av arbetsuppgifterna och du förväntas aktivt driva utvecklingen framåt inom områdena pedagogik, arbetsmiljö och systematiskt kvalitetsarbete.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har pedagogisk högskoleutbildning och erfarenhet som ledare inom grundskolan där verksamhets- och personalansvar ingått. Din kunskap om grundskola och fritidshem är gedigen och du är väl förtrogen med de styrdokument, lagar och avtal som reglerar verksamheten.

Som person är du initiativtagande och har en god samarbetsförmåga. För att trivas i rollen är du strukturerad och har ett lärandeorienterat och strategiskt förhållningssätt. Du är en tydlig och lyhörd ledare med personlig mognad. Med ditt kommunikativa ledarskap skapar du engagemang bland dina medarbetare. Du är även mål- och resultatinriktad. Stor vikt läggs vid det pedagogiska ledarskapet och personlig lämplighet.
Det är meriterande om du har special pedagogiskkompetens med erfarenhet av pedagogiskt ledarskap mot årskurs F-6 och erfarenhet av arbete inom grundskola, grundsärskola och fritidshem.

Vi förutsätter att du har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift och att du är van att arbeta med olika typer av verksamhetssystem och Office-paketet.

Som ledare uppfattas du som trygg och du leder, motiverar det som krävs för att effektivt nå gemensamma mål på ett strukturerat och effektivt sätt. Din förmåga att samarbeta och samverka är god och du är tydlig och transparent i din kommunikation. Du skapar framgångsrika relationer med vårdnadshavare, elever och medarbetare.

För att trivas i uppdraget tror vi att du behöver ha förmågan att se möjligheter i förändringar och kunna lösa problem som uppstår på ett sätt som leder arbetet vidare.

Vi erbjuder dig ett omväxlande och meningsfullt jobb med möjlighet att göra skillnad, såväl idag som på lång sikt!

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Enligt skollagen (2010:800) krävs att registerutdrag från Rikspolisstyrelsens belastningsregister uppvisas i samband med anställning inom grundskolan.

Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och genomför därför obligatoriskt drogtest vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrunder och erfarenheter.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med rekryteringen.

Är du även intresserad av att arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap/deltidsbrandman, klicka på länken: http://www.raddning.info/om-oss/arbeta-hos-oss/deltidsbrandman.html

Ansök nu

Biträdande rektor till Team S:t Olofsskolan

Biträdande rektor
Läs mer Okt 16
Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Tillsammans släpper vi skaparkraften fri och bygger ett hållbart Sundsvall med plats för alla" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn.

Från läsåret 2020/2021 bildades Team S:t Olofsskolan som består av två skolenheter med totalt tre skolor; S:t Olofsskolan och S:t Olofsskolan/Åkersvik samt Allsta skola. Totalt har dessa skolor ca 500 elever och ca 90 personal.

S:t Olofsskolan är en F-3 skola i centrala Sundsvall med fritidshem och grundsärskola åk 1-6. S:t Olofsskolan/Åkersvik är en 4-7 skola som från och med denna höst flyttat in i nya lokaler i centrala Sundsvall. Planerna framöver är att bygga ut skolan upp till åk 9. De här två skolorna har många elever med utländsk bakgrund.
Allsta skola ligger i Allsta och är en F-3 skola med fritidshem. Undervisningen sker delvis i B-form.
Team S:t Olofsskolan är en forskande skola och använder sig av en väl inarbetad metod för att hantera både utvecklingsfrågor och organisationsfrågor där aktuell forskning är ett naturligt inslag. Vi har ett välfungerande elevhälsoarbete där alla professioner hjälps åt för att alla elever ska få lyckas.

ARBETSUPPGIFTER
Vi vill, i det nya teamet, skapa en trygg och stabil organisation där vi har transparanta processer och där vi litar till varandras kompetenser. Här tror vi att de viktigaste förutsättningarna är förtroendeskapande relationer och en tydlig organisationsstruktur.

Tillsammans driver vi en positiv, transparent och påverkningsbar organisation där medbestämmande och ansvar går hand i hand. Genom kollegialt lärande och gemensam målbild möter vi varje elev och medarbetare där den är och tillsammans skapar vi förutsättningar för lärande. Dit når vi genom ett tydligt och väl kommunicerat kvalitetsarbete som pekar ut riktningen och skapar förutsättningar och möjligheter för alla elever att nå målen. Tillsammans i ledningsgruppen och med personalen arbetar vi för att skapa en god stämning med en uppmuntrande och tillåtande kultur där vi gläds åt varandras framgångar och stöttar varandra i motgångar.

Till det arbetet söker vi dig som är en trygg och tydlig skolledare som brinner för pedagogisk utveckling!

Som biträdande rektor ingår du i en ledningsgrupp bestående av rektor och två biträdande rektorer. Tillsammans leder och utvecklar ni den pedagogiska verksamheten och driver de övergripande verksamhets- och utvecklingsfrågorna.
Du har verksamhets- och personalansvar för ditt verksamhetsområde. Tillsammans med skolans förstelärare leder skolledarna utvecklingsarbetet och i samråd med arbetslagsledarna hanteras organisationsfrågor. Resultat- och kvalitetsarbetet drivs i en kontinuerlig dialog med medarbetarna. I din roll som pedagogisk ledare arbetar du aktivt med skolans värdegrund och uppsatta mål. Du både stödjer och utmanar pedagogerna i deras arbete för att främja kvalitén på undervisningen och elevernas utveckling. Tjänsten innefattar lednings-, utvecklings-, uppföljnings- och samverkansansvar. Uppföljning och utvecklingsarbete utgör en betydande del av arbetsuppgifterna och du förväntas aktivt driva utvecklingen framåt inom områdena pedagogik, arbetsmiljö och systematiskt kvalitetsarbete.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har pedagogisk högskoleutbildning och erfarenhet som ledare inom grundskolan där verksamhets- och personalansvar ingått. Din kunskap om grundskola och fritidshem är gedigen och du är väl förtrogen med de styrdokument, lagar och avtal som reglerar verksamheten. Vidare har du kunskap om barns lär- och skrivutveckling.

Det är meriterande om du har erfarenhet av pedagogiskt ledarskap mot årskurs F-3 och erfarenhet av arbete inom grundskola, grundsärskola och fritidshem. Har du erfarenhet av arbete i mångkulturella miljöer samt schemaläggning ser vi det som en fördel likväl som om du har genomfört rektorsprogrammet och/eller rekryteringsutbildning.
Vi förutsätter att du har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift och att du är van att arbeta med olika typer av verksamhetssystem och Office-paketet.

Som ledare uppfattas du som trygg och du leder, motiverar det som krävs för att effektivt nå gemensamma mål på ett strukturerat och effektivt sätt. Din förmåga att samarbeta och samverka är god och du är tydlig och transparent i din kommunikation. Du skapar framgångsrika relationer med vårdnadshavare, elever och medarbetare.

För att trivas i uppdraget tror vi att du behöver ha förmågan att se möjligheter i förändringar och kunna lösa problem som uppstår på ett sätt som leder arbetet vidare.
Vi erbjuder dig ett omväxlande och meningsfullt jobb med möjlighet att göra skillnad, såväl idag som på lång sikt!

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Enligt skollagen (2010:800) krävs att registerutdrag från Rikspolisstyrelsens belastningsregister uppvisas i samband med anställning inom grundskolan.

Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och genomför därför obligatoriskt drogtest vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrunder och erfarenheter.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök nu

Biträdande rektor Matfors förskolor

Biträdande rektor
Läs mer Okt 14
Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Tillsammans släpper vi skaparkraften fri och bygger ett hållbart Sundsvall med plats för alla" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn.ARBETSUPPGIFTER
Som biträdande rektor är du en del av ledningsgruppen och bistår i att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp, utvärdera och utveckla enheternas verksamhet. Under ledning av rektor och tillsammans med en biträdande rektor skapar du förutsättningar för varje barns rätt till en likvärdig förskola.
Biträdande rektor ska på rektors uppdrag skapa förutsättningar för att varje medarbetare får det stöd och den ledning som behövs i vardagen för att kunna fullfölja det pedagogiska uppdraget. Vi lägger stor vikt vid det systematiska kvalitetsarbetet där ett utforskande och projektinriktat arbetssätt är en grund som vi ser att du är väl insatt i.

Tillsammans med ledningsgruppen driver du processer kring visioner och mål. Vi kommer även att leda, planera och följa upp arbetsmiljöfrågorna på arbetsplatsen i samverkan med medarbetare och fackliga företrädare.

Alla våra förskolor arbetar efter gemensamma värden och ställningstaganden, som bygger på den pedagogiska miljön, barnsyn och barns lärande som är framtaget i våra förskoleenheter. Våra medarbetares delaktighet och inflytande är en förutsättning för en god verksamhet. Vi är inspirerade av den pedagogiska filosofin i Reggio Emilia.

Vår pedagogiska idé bygger på ett utforskande arbetssätt där vårt främsta arbetsredskap är pedagogisk dokumentation. Vi ser den som en självklar del i vårt systematiska kvalitetsarbete och vår verksamhetsutveckling.

Vi arbetar efter en struktur och organisation som utgår från ett projektinriktat arbetssätt och förhållningssätt, reflektion samt barns delaktighet och inflytande.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har adekvat högskoleutbildning med lärarlegitimation för förskollärare. Eftersom vi är inspirerade av filosofin i Reggio Emilia är en pedagogistautbildning meriterande.
Vi ser gärna att du har några års erfarenhet av coachande och/eller annat ledande arbete.

Personliga egenskaper
Du är trygg i rollen som ledare och motiverad inför uppdraget att leda verksamheten mot uppsatta mål. Flexibilitet, lyhördhet samt god samarbets- och kommunikationsförmåga är avgörande för att lyckas i denna roll. Du har förmåga att driva utvecklingsarbete samt uppmuntra förändringsarbete utifrån förskolans styrdokument. Du fattar nödvändiga beslut och tar ansvar för verksamheten. Ditt professionella förhållningssätt i olika sammanhang är avgörande i mötet med barn, vårdnadshavare och medarbetare. Du är positiv, tydlig, lösningsorienterad och drivande i din ledarroll.

Du har god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift och har goda kunskaper inom IT
B-körkort är ett krav.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Vi erbjuder dig ett arbete i ett positivt ledningsteam med gott samarbete i hela Matfors-Stöde skolområde.

Den som erbjuds en anställning skall lämna ett giltigt utdrag ur polisens belastningsregister enligt SFS 2000:873. Blankett för beställning av utdrag ur belastningsregistret hittar du på www.polisen.se.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att inte övertalighet uppkommer inom annan del av kommunen som gör att den tillsätts den vägen.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Sista ansökningsdag är 28 oktober 2020.
Varmt välkommen med din ansökan!

Är du även intresserad av att arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap/deltidsbrandman, klicka på länken: http://www.raddning.info/om-oss/arbeta-hos-oss/deltidsbrandman.html

Ansök nu

Biträdande rektor

Biträdande rektor
Läs mer Jun 25
Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Tillsammans släpper vi skaparkraften fri och bygger ett hållbart Sundsvall med plats för alla" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn. Politikernas och förvaltningsledningens mål och viljeriktning är att alla barn och elever i Sundsvalls kommuns förskolor och skolor ska få likvärdiga förutsättningar att utvecklas, nå sina mål och bli aktiva medborgare med många möjligheter i livet.
Varje dag möter våra ca 3 000 medarbetare inom Barn- och utbildningsförvaltningen tillsammans ca 16 000 barn och elever på fler än 130 enheter. Varje dag finns möjligheten att ge dem förutsättningar för fortsatt lärande och utveckling.

Vi söker nu en biträdande rektor till Stångå förskola, Nolbykullens förskola, Nolby förskola,
Klockarbergets förskola samt Dagbarnvårdarna Njurunda.

Du visar stort engagemang för att driva enheternas utvecklingsarbete. Vidare så ser vi att du är en nytänkande och inspirerande pedagogisk ledare som stödjer och stimulerar medarbetarna till att utveckla förskolor och familjedaghem i tiden.

ARBETSUPPGIFTER
Ditt uppdrag är att utifrån övergripande mål och riktlinjer, tillsammans med rektor, utveckla
tydliga mål för utbildningen i dialog med medarbetarna. Utvecklingsarbetet skall leda till ökad måluppfyllelse på samtliga enheter. Du ska vara ett stöd till rektor i det dagliga arbetet.
Arbetsfördelning och rollen som biträdande rektor kommer att formas i samråd med rektor.

Du kan komma att ha ekonomi- och personalansvar och arbetar i team med Njurundas övriga rektorer i förskolan.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en pedagogisk högskoleutbildning.
Du är väl förtrogen med förskolans läroplan och övriga styrdokument som styr förskolans arbete och personalansvar.

Du har mycket god förmåga att använda digital teknik som stöd i arbetet samt vara en förebild och inspirera medarbetarna till att använda digitala verktyg i undervisningen.

Det är mycket meriterande att ha erfarenhet av pedagogiskt ledarskap, och särskilt med
erfarenhet av att driva flera enheter mot gemensamma mål och värderingar.

Du är duktig på att motivera och engagera andra samt leda arbetet genom att skapa en tydlig och gemensam målbild.

Vi lägger stor vikt vid det pedagogiska ledarskapet, personlig lämplighet och
samarbetsförmåga. Du ska vara en lyhörd och kommunikativ ledare. Du är trygg i ditt
ledarskap, har förmåga att se helheten och att skapa trygghet för både barn och personal.


ÖVRIGT
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100%, med tillträde enligt överenskommelse.

Urval och intervjuer sker löpande.
Vid begäran skall betyg/ examensbevis/studieintyg/lärarlegitimation som styrker att du har rätt kvalifikationer för tjänsten lämnas in.
Den som erbjuds en anställning skall lämna ett giltigt utdrag ur polisens belastningsregister enligt SFS 2000:873. Blankett för beställning av utdrag ur belastningsregistret hittar du på www.polisen.se.
Tjänsten tillsätts under förutsättning att inte övertalighet uppkommer inom annan del av kommunen som gör att den tillsätts den vägen.
Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och genomför därför obligatoriskt drogtest vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.
Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Sundsvalls kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.
Är du även intresserad av att arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap/deltidsbrandman, klicka på länken: http://www.raddning.info/om-oss/arbeta-hos-oss/deltidsbrandman.html
Sista ansökningsdag är; 2020-06-30
Varmt välkommen med din ansökan!
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök nu

Biträdande Rektor

Biträdande rektor
Läs mer Jul 1
Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Tillsammans släpper vi skaparkraften fri och bygger ett hållbart Sundsvall med plats för alla" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn. Politikernas och förvaltningsledningens mål och viljeriktning är att alla barn och elever i Sundsvalls kommuns förskolor och skolor ska få likvärdiga förutsättningar att utvecklas, nå sina mål och bli aktiva medborgare med många möjligheter i livet.
Varje dag möter våra ca 3 000 medarbetare inom Barn- och utbildningsförvaltningen tillsammans ca 16 000 barn och elever på fler än 130 enheter. Varje dag finns möjligheten att ge dem förutsättningar för fortsatt lärande och utveckling.

Vi söker en biträdande rektor till förskolorna Forskaren, Rondellen i Granloholm och förskolan Metropol som står inför en nystart i oktober.
Du visar stort engagemang för att driva enheternas utvecklingsarbete. Vidare så ser vi att du är en nytänkande och inspirerande pedagogisk ledare som stödjer och stimulerar medarbetarna till att utveckla förskolorna i enlighet med styrdokument, beprövad erfarenhet samt relevant och aktuell forskning.
Vi ser gärna att du är insatt i/har kunskap kring arbete med lärgrupper, verksamhetsplan,
utvecklande av lärmiljöer och pedagogik. På förskolorna lägger vi stort fokus på tydliggörande pedagogik samt verksamhetsplanen, varför det är fördel om du arbetat med detta tidigare.

ARBETSUPPGIFTER
Du ska vara ett stöd till rektor i det dagliga arbetet.
Arbetsfördelning och rollen som biträdande rektor kommer att formas i samråd med rektor.

KVALIFIKATIONER
Du ska vara legitimerad förskollärare.

- Du är väl förtrogen med förskolans läroplan och övriga styrdokument som styr förskolans arbete och personalansvar.
- Du har mycket god förmåga att använda digital teknik som stöd i arbetet samt vara en förebild och inspirera medarbetarna till att använda digitala verktyg i undervisningen.
- Utbildning inom skolledarskap ses som meriterande.
-Det är mycket meriterande att ha erfarenhet av pedagogiskt ledarskap, och särskilt med
erfarenhet av att driva flera enheter mot för dessa uppsatta mål.
-Du är duktig på att motivera och engagera andra samt leda arbetet genom att skapa en tydlig och gemensam målbild.

Vi lägger stor vikt vid det pedagogiska ledarskapet, personlig lämplighet och samarbetsförmåga.

ÖVRIGT
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100%, med tillträde enligt överenskommelse.

Urval och intervjuer sker löpande.
Vid begäran skall betyg/ examensbevis/studieintyg/lärarlegitimation som styrker att du har rätt kvalifikationer för tjänsten lämnas in.
Den som erbjuds en anställning skall lämna ett giltigt utdrag ur polisens belastningsregister enligt SFS 2000:873. Blankett för beställning av utdrag ur belastningsregistret hittar du på www.polisen.se.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att inte övertalighet uppkommer inom annan del av kommunen som gör att den tillsätts den vägen.
Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och genomför därför obligatoriskt drogtest vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.
Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Sundsvalls kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.
Är du även intresserad av att arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap/deltidsbrandman, klicka på länken: http://www.raddning.info/om-oss/arbeta-hos-oss/deltidsbrandman.html
Sista ansökningsdag är; 2020-07-15
Varmt välkommen med din ansökan!
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök nu

Biträdande rektor till Bosvedjans förskolor

Biträdande rektor
Läs mer Maj 29
Barn- och utbildningsförvaltningen söker biträdande rektor till Bosvedjans förskolor.

Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Tillsammans släpper vi skaparkraften fri och bygger ett hållbart Sundsvall med plats för alla" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn. Politikernas och förvaltningsledningens mål och viljeriktning är att alla barn och elever i Sundsvalls kommuns förskolor och skolor ska få likvärdiga förutsättningar att utvecklas, nå sina mål och bli aktiva medborgare med många möjligheter i livet.

Varje dag möter våra ca 3 000 medarbetare inom Barn- och utbildningsförvaltningen tillsammans ca 16 000 barn och elever på fler än 130 enheter. Varje dag finns möjligheten att ge dem förutsättningar för fortsatt lärande och utveckling.

Våra medarbetare är viktiga för oss!

Som biträdande rektor får du en spännande roll där du i samarbete med rektor kommer att leda, utveckla och företräda Bosvedjans förskolor. Verksamheterna består tillsammans av tretton avdelningar, varav 8 avdelningar är inspirerad utifrån montessoripedagogiken. Maria Montessoris ledord "hjälp mig att göra det själv" genomsyrar hela verksamheten.

Vill du vara med i vårt utvecklingsarbete med språk och kommunikation samt hållbar framtid? Vi ingår i Läslyftet sedan tidigare år och kommer att fortsätta detta arbete. Tillsammans med rektor kommer du att leda och coacha medarbetarna så att barnen stimuleras och utvecklas.

Arbetet ska kännetecknas av goda relationer, nära möten och kontinuerlig återkoppling. Arbetet ska även vila på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet och uppdraget har ett tydligt pedagogiskt fokus.

Dina arbetsuppgifter

Ditt uppdrag är att utifrån övergripande mål och riktlinjer, i samarbete med rektor, utveckla tydliga mål för utbildningen i dialog med medarbetarna. Tillsammans ska ni utveckla förskolorna till att bli verksamheter med hög kvalitet.

Dina huvudsakliga ansvarsområden innebär att du stödjer rektor i verksamhets-, ekonomi och personalansvar. Tillsammans bygger ni en stark arbetsorganisation som ger en god arbetsmiljö samt bra förutsättning för utvecklingsorganisationen. Du arbetar i team med verksamhetsområdets övriga rektorer

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en pedagogisk högskoleutbildning och lärarlegitimation.

Du ska vara väl förtrogen med förskolans läroplan och övriga styrdokument som styr förskolans arbete och personalansvar. Du har en mycket god förmåga att använda digital teknik som stöd i arbetet samt vara en förebild och inspirera medarbetarna till att använda digitala verktyg i undervisningen.

Det är mycket meriterande att ha erfarenhet av pedagogiskt ledarskap, och särskilt med erfarenhet av att driva flera enheter mot gemensamma mål och värderingar.

Du är duktig på att motivera och engagera andra samt leda arbetet genom att skapa en tydlig och gemensam målbild. Du är nytänkande vid problemlösning av arbetsrelaterade frågor och arbetar med ett utvecklande angreppsätt.

Vi lägger stor vikt vid det pedagogiska ledarskapet och vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga. Vi vill att du ska vara en lyhörd och kommunikativ ledare. Du är trygg i ditt ledarskap och har ett coachande förhållningssätt som är både strategisk och operativ. Du visar stort engagemang att driva utvecklingen av förskolorna framåt. Vidare så ser vi att du är en nytänkande och inspirerande pedagogisk ledare som stödjer och stimulerar medarbetarna till att utveckla förskolor i tiden.

Anställningen

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Urval och intervjuer sker löpande.

Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och genomför därför obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal

Tjänsten tillsätts under förutsättning att inte övertalighet uppkommer inom annan del av kommunen som gör att den tillsätts den vägen.

Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi erbjuder dig

Tillsammans med härliga medarbetare får du möjlighet att forma morgondagens samhälle och framtidens världsmedborgare.

Vill du veta mer?

Välkommen att kontakta;

Pernilla Westberg, rektor tel: 072-1432595.

E-post pernilla.westberg@sundsvall.se

 

Fackliga företrädare

Carina Andersson, Lärarförbundet skolledare. tel: 070-181 45 03

Din ansökan

Vid begäran skall betyg/ examensbevis/studieintyg/lärarlegitimation som styrker att du har rätt kvalifikationer för tjänsten lämnas in.

Den som erbjuds en anställning skall lämna ett giltigt utdrag ur polisens belastningsregister enligt SFS 2000:873. Blankett för beställning av utdrag ur belastningsregistret hittar du på www.polisen.se .

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Sundsvalls kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!

Är du även intresserad av att arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap/deltidsbrandman, klicka på länken: http://www.raddning.info/om-oss/arbeta-hos-oss/deltidsbrandman.html

Sista ansökningsdag är; 2020-06-14

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök nu

Biträdande rektor till Stöde skola

Biträdande rektor
Läs mer Nov 28
Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Vi gör det goda livet möjligt" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn. Politikernas och förvaltningsledningens mål och viljeriktning är att alla barn och elever i Sundsvalls kommuns förskolor och skolor ska få likvärdiga förutsättningar att utvecklas, nå sina mål och bli aktiva medborgare med många möjligheter i livet.

Varje dag möter våra ca 3 000 medarbetare inom Barn- och utbildningsförvaltningen tillsammans ca 16 000 barn och elever på fler än 130 enheter. Varje dag finns möjligheten att ge dem förutsättningar för fortsatt lärande och utveckling. Nu söker vi en biträdande rektor till Stöde skola.

Stöde skola är en F-9 Skola med 330 elever ca 30 minuter biltransport väster om Sundsvall. Skolan har ett fritidshem med drygt 100 elever. Vi är 50 personal som arbetar tillsammans i olika roller. För oss är det viktigt att vi i och utanför skolan arbetar tillsammans och skapar goda relationer. Vårt utvecklingsarbete drivs med stöd av framgångsfaktorer baserad på forskning. Skolan har under de senaste två åren prioriterat utvecklingsområden kring läs- och skrivutveckling, anpassningar samt digitalisering. Kvalitetsarbete i förskoleklassen, kvalitetsindikatorer i fritidshemmet samt övergångar har även varit prioriterat. Vi arbetar tillsammans kollegialt. På Stöde skola utvecklas vi tillsammans för framtiden. Organisationen kännetecknas av trygghet, arbetsglädje samt ett stort engagemang och vilja att påverka.


Dina arbetsuppgifter
Ditt uppdrag är att biträda skolans rektor i ledning och planering av arbetet inom skolenheten. Du kommer ingå i ett ledningsteam tillsammans med rektor och ni har ett gemensamt ansvar för att verksamheten drivs enligt gällande styrdokument, mot uppställda mål, att våra elever når goda kunskapsresultat och att skolan håller hög kvalitet.

Som biträdande rektor kommer du i överenskommelse med rektor att självständigt ansvara för delar av ledningsuppdraget. Dina arbetsuppgifter kan till exempel bestå av arbete med skolans ekonomi, systematiskt arbetsmiljöarbete, utvecklingsarbete och personalansvar. I din vardag vägleds du av Sundsvalls kommuns värdegrund och av värdeorden mod, öppenhet och helhetssyn.

Kvalifikationer
Du har en relevant pedagogisk högskoleutbildning. Aktuell erfarenhet av att arbeta som chef med personalansvar inom grundskola, gymnasiet, vuxenutbildning eller förskola är ett krav. Det är meriterande med arbetslivserfarenhet från grundskolans lägre årskurser, F-6. Du har goda kunskaper i Officepaketet. Arbetet kräver god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift i svenska språket. 

Du har god förmåga att se helheten i en verksamhet. Du är duktig på att strukturera ditt arbete, prioritera arbetsuppgifter och göra korrekta avvägningar. Du har förmågan att inte fastna i detaljer och har ett positivt förhållningssätt. Som person är du stabil och självgående.

Du är en engagerad, tydlig och lyhörd ledare med hög initiativförmåga. För att lyckas i rollen behöver du en god förmåga att skapa samsyn och bygga goda relationer bland dina medarbetare. Stor vikt läggs vid det pedagogiska ledarskapet och personlig lämplighet.


Anställningen
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och genomför därför obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal

Tjänsten tillsätts under förutsättning att inte övertalighet uppkommer inom annan del av kommunen som gör att någon av tjänsterna tillsätts den vägen.

Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vill du veta mer?
Välkommen att kontakta rektor Jennie Stadling Wilsson på tfn: 060-658 33 22, 070-190 95 50

Fackliga företrädare

Nås via rektor

Din ansökan
Vid begäran skall betyg/ examensbevis/studieintyg/lärarlegitimation som styrker att du har rätt kvalifikationer för tjänsten lämnas in.

Den som erbjuds en anställning skall lämna ett giltigt utdrag ur polisens belastningsregister enligt SFS 2000:873. Blankett för beställning av utdrag ur belastningsregistret hittar du på www.polisen.se .

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrunder och erfarenheter.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Sista ansökningsdag är den 22 december 2019

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Är du även intresserad av att arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap/deltidsbrandman, klicka på länken: http://www.raddning.info/om-oss/arbeta-hos-oss/deltidsbrandman.html

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök nu

Biträdande rektor till Bosvedjeskolan

Biträdande rektor
Läs mer Okt 4
Barn- och utbildningsförvaltningen vid Sundsvalls kommun söker biträdande rektor till Bosvedjeskolan. Vi erbjuder ett arbete med varierande och utvecklande arbetsuppgifter i en förvaltning som har påbörjat ett omfattande förändringsarbete.

Här blir du en del av kraften i organisationen där du både är nära klassrum och arbetar systematiskt med verksamhetsutveckling. Dessutom erbjuder kommunen ett förmånligt friskvårdsavtal.

Barn- och utbildningsförvaltningen är en av tio förvaltningar inom Sundsvalls kommun. Vi arbetar för att erbjuda hög kvalitet på undervisning från förskola till gymnasieutbildning.

Varje dag möter våra ca 3 000 medarbetare tillsammans ca 16 000 barn och elever på fler än 130 enheter. Varje dag finns möjligheten att ge dem förutsättningar för fortsatt lärande och utveckling.

Bosvedjeskolan 


Bosvedjeskolan består av grundskolan F-6 och grundsärskola. Skolan har ca 360 elever från 6-12 år och en fritidshemsverksamhet med cirka 260 inskriva elever.

Skolan ligger i Bosvedjans centrum, 4 km norr om Sundsvalls centrum. Det finns bra bussförbindelser till Sundsvalls centrum och det är nära till naturen med fina möjligheter till aktiviteter utomhus. Skolan har ett välfungerande elevhälsoarbete där du i din roll som biträdande rektor kommer ha en central roll.

Uppdraget

Anställningen är tillsvidare på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Ditt uppdrag är att biträda skolans rektor i ledning och planering av arbetet inom skolenheten.

Du kommer att ingå i ett ledningsteam tillsammans med rektor och ni har ett gemensamt ansvar för att verksamheten drivs enligt gällande styrdokument, mot uppställda mål, att våra elever når goda kunskapsresultat och att skolan håller hög kvalitet.

Som biträdande rektor kommer du i överenskommelse med rektor att självständigt ansvara för

delar av ledningsuppdraget vilket t.ex. inkluderar personalansvar, arbete med skolans ekonomi, systematiskt arbetsmiljöarbete och utvecklingsarbete.

I din vardag vägleds du av Sundsvalls kommuns värdegrund och av värdeorden mod, öppenhet och helhetssyn.

Kvalifikationer


Du har en relevant pedagogisk högskoleutbildning. Aktuell arbetslivserfarenhet av att arbeta som chef med personalansvar inom grundskola, gymnasiet, vuxenutbildning eller förskola är ett krav.

Det är meriterande med:

- arbetslivserfarenhet från grundskolans lägre årskurser, F-6

- erfarenhet av schemaläggning

- erfarenhet av att driva implementeringsarbete av skolans digitalisering.

Du har goda kunskaper i Officepaketet. Arbetet kräver god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift i svenska språket.

Du har god förmåga att se helheten i en verksamhet. Du är duktig på att strukturera ditt arbete, prioritera arbetsuppgifter och göra korrekta avvägningar. Du har förmågan att inte fastna i detaljer och har ett positivt förhållningssätt. Som person är du stabil och självgående.

Du är en engagerad, tydlig och lyhörd ledare med hög initiativförmåga. För att lyckas i rollen behöver du en god förmåga att skapa samsyn och bygga goda relationer bland dina medarbetare.

Stor vikt läggs vid det pedagogiska ledarskapet och personlig lämplighet.

Vill du veta mer?


Välkommen att kontakta Veronica Heller Nilsson, rektor Bosvedjeskolan, 
tfn 070-1000 781, eller Olivia Bergdahl, HR-konsult, tfn 060-19 17 69.

Fackliga företrädare


Roy Resare, Sveriges Skolledarförbund, tfn 060-19 23 05

Viveca Holm Lärarförbundets skolledarförening, tfn 070-191 21 23

Övrigt


Före anställning ska giltigt utdrag ur polisens belastningsregister inlämnas.

Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och genomför därför obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrunder och erfarenheter.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Sista ansökningsdag är 2019-10-25  

Varmt välkommen med din ansökan!

Är du även intresserad av att arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap/deltidsbrandman, klicka på länken: http://www.raddning.info/om-oss/arbeta-hos-oss/deltidsbrandman.html  

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök nu

Biträdande rektor till Södermalms skola

Biträdande rektor
Läs mer Sep 18
Barn- och utbildningsförvaltningen vid Sundsvalls kommun söker biträdande rektor till Södermalms skola. Vi erbjuder ett arbete med varierande och utvecklande arbetsuppgifter i en förvaltning som har påbörjat ett omfattande förändringsarbete.

Här blir du en del av kraften i organisationen där du både är nära klassrum och arbetar systematiskt med skolutveckling. Dessutom erbjuder kommunen ett förmånligt friskvårdsavtal.

Barn- och utbildningsförvaltningen är en av tio förvaltningar inom Sundsvalls kommun. Vi arbetar för att erbjuda hög kvalitet på undervisning från förskola till gymnasieutbildning.

Varje dag möter våra ca 3 000 medarbetare tillsammans ca 16 000 barn och elever på fler än 130 enheter. Varje dag finns möjligheten att ge dem förutsättningar för fortsatt lärande och utveckling.

Södermalms skola

Södermalms skola är en F-4 skola belägen i centrala Sundsvall. Skolan har totalt cirka 350 elever och ca 60 personal. Vi finns nu i lånade lokaler centralt i Sundsvall då våra egna lokaler renoveras och byggs ut inför återstarten höstterminen 2020.

Skolan har nära till stadens utbud av kulturella verksamheter och skogen inom gångavstånd. Enheten har under lång tid arbetat med värdegrundsfokus. De senaste åren har ett arbete med att integrera kroppens behov av rörelse med studierna påbörjats. Nu tar vi ny sats inför den pågående ombyggnation och återflyttningen av skolhuset inför läsåret 20/21. Kom och bidra till vår skolas fortsatta positiva utveckling.

Uppdraget

Anställningen är tillsvidare på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Ditt uppdrag är att biträda skolans rektor i ledning och planering av arbetet inom skolenheten.

Tillsammans bildar ni ett ledningsteam med ansvar för att verksamheten drivs enligt gällande styrdokument, mot uppsatta mål, att eleverna når goda kunskapsresultat och att skolan håller hög kvalitet.

Du kommer i överenskommelse med rektor att självständigt ansvara för delar av ledningsuppdraget vilket inkluderar personalansvar. I stor utsträckning kommer du arbeta operativt och nära den dagliga verksamheten. Att arbeta systematiskt med skolutveckling och pedagogiskt ledarskap är också en viktig del av ditt arbete.  

I din vardag vägleds du av Sundsvalls kommuns värdegrund och av värdeorden mod, öppenhet och helhetssyn.

Kvalifikationer

Du har relevant pedagogisk högskoleutbildning och erfarenhet av pedagogiskt ledarskap. Aktuell arbetslivserfarenhet inom grundskola eller gymnasiet är ett krav.

Det är meriterande med:

-           chefserfarenhet

-           vidareutbildning inom ledarskap

-           arbetslivserfarenhet från grundskolans lägre årskurser, F-6.

Du har goda kunskaper i Officepaketet. Arbetet kräver god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift i svenska språket. Vi ser gärna att du har förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift i engelska språket.

Du har en god förmåga att se helheten i en verksamhet. Du är duktig på att strukturera ditt arbete, prioritera arbetsuppgifter och göra korrekta avvägningar. Du har förmågan att inte fastna i detaljer. Som person är du stabil och självgående.

För att trivas i rollen krävs en god förmåga att skapa samsyn och bygga goda relationer.

Du är en tydlig och lyhörd ledare med personlig mognad. Med ditt kommunikativa ledarskap skapar du engagemang bland dina medarbetare. Stor vikt läggs vid det pedagogiska ledarskapet och personlig lämplighet.

Vill du veta mer?
Välkommen att kontakta Jan Fors, rektor Södermalms skola,  tfn 073-275 57 60 eller Olivia Bergdahl, HR-konsult, tfn 060-19 17 69.

Fackliga företrädare
Lärarförbundet skolledare, Margareta Brander, 070-191 72 42

Skolledarförbundet, Roy Resare, mobil 073-275 29 83

Övrigt

Före anställning ska giltigt utdrag ur polisens belastningsregister inlämnas.

I Sundsvalls kommun arbetar vi aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.

Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och genomför därför obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Sundsvalls kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Sista ansökningsdag är 2019-10-16.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Biträdande rektor med inriktning mot ekonomi

Biträdande rektor
Läs mer Sep 2
Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Vi gör det goda livet möjligt" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn. Politikernas och förvaltningsledningens mål och viljeriktning är att alla barn och elever i Sundsvalls kommuns förskolor och skolor ska få likvärdiga förutsättningar att utvecklas, nå sina mål och bli aktiva medborgare med många möjligheter i livet.

Varje dag möter våra ca 3 000 medarbetare inom Barn- och utbildningsförvaltningen tillsammans ca 16 000 barn och elever på fler än 130 enheter. Varje dag finns möjligheten att ge dem förutsättningar för fortsatt lärande och utveckling. Nu söker vi en biträdande rektor till Stöde skola.

Våra medarbetare är viktiga för oss!

Stöde skola är en F-9 Skola med 330 elever ca 30 minuter biltransport väster om Sundsvall. Skolan har ett fritidshem med drygt 100 elever. Vi är 50 personal som arbetar tillsammans i olika roller. För oss är det viktigt att vi i och utanför skolan arbetar tillsammans och skapar goda relationer. Vårt utvecklingsarbete drivs med stöd av framgångsfaktorer baserad på forskning. Skolan har under de senaste två åren prioriterat utvecklingsområden kring läs- och skrivutveckling, anpassningar samt digitalisering. Kvalitetsarbete i förskoleklassen, kvalitetsindikatorer i fritidshemmet samt övergångar har även varit prioriterat. Vi arbetar tillsammans kollegialt. På Stöde skola utvecklas vi tillsammans för framtiden. Organisationen kännetecknas av trygghet, arbetsglädje samt ett stort engagemang och vilja att påverka.


Dina arbetsuppgifter
I din roll arbetar du nära och tillsammans med skolans rektor där du är en del av skolans ledningsgrupp. Du tillhör även verksamhetsområdets ledningsgrupp tillsammans med andra skolledare. Skolledningen vid Stöde skola ansvarar tillsammans för att verksamheten drivs enligt styrdokument där rektor har det yttersta ansvaret. Du har ansvar för delar av ledningsuppdraget samt verksamhetsansvar. Inriktningen på rollen kommer vara mot ekonomi och budgetarbete men även mot att stödja samt följa upp skolans utvecklings- och kvalitetsarbete. Du kommer också i stor utsträckning arbeta operativt nära den dagliga verksamheten och samverka med vårdnadshavare i elevhälsoärenden.
I rollen är du närmsta chef med personalansvar för en grupp av medarbetare. Delegation och arbetsuppgifterna kan varieras utifrån den sökandes kompetens och erfarenhet.
Kvalifikationer
Vi söker dig som har en pedagogisk högskoleutbildning. För att lyckas i uppdraget ska du ha goda kunskaper inom ekonomi och administration samt god erfarenhet av budgetarbete. Det är meriterande om du tidigare arbetat som rektor eller biträdande. Du ska ha goda kunskaper om skolans uppdrag och de förväntningar som finns kring skola och utbildning.

 

Meriterande är erfarenhet och kompetens inom följande områden: 

Ekonomi, administration och budgetarbete

Fritidshem, förskoleklass och grundskola

Utvecklingsarbete och lärprocesser

Skolledarerfarenhet/ ledningsuppdrag

Pedagogisk dokumentation

Systematiskt kvalitetsarbete


Personliga egenskaper
I rollen som biträdande rektor behövs god samarbetsförmåga och lyhördhet. Du är tydlig, ansvarsfull, strukturerad och engagerad. Förmågan att snabbt omsätta vardagens utmaningar till praktiska lösningar i verksamheten är viktig. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningen
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och genomför därför obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att inte övertalighet uppkommer inom annan del av kommunen som gör att någon av tjänsterna tillsätts den vägen.

Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vill du veta mer?
Välkommen att kontakta rektor Jennie Stadling Wilsson, tfn: 060-658 33 22, 070-190 95 50 

Fackliga företrädare
Nås via rektor 

Din ansökan
I Sundsvalls kommun arbetar vi aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrunder och erfarenheter.

Vid begäran skall betyg/ examensbevis/studieintyg/lärarlegitimation som styrker att du har rätt kvalifikationer för tjänsten lämnas in.

Den som erbjuds en anställning skall lämna ett giltigt utdrag ur polisens belastningsregister enligt SFS 2000:873. Blankett för beställning av utdrag ur belastningsregistret hittar du på www.polisen.se .

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Sundsvalls kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sista ansökningsdag är 2019-09-15

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

 

 

Ansök nu

Biträdande rektor till S:t Olofsskolan

Biträdande rektor
Läs mer Apr 18
Barn- och utbildningsförvaltningen söker biträdande rektor till S:t Olofsskolan

Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Vi gör det goda livet möjligt" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn. Politikernas och förvaltningsledningens mål och viljeriktning är att alla barn och elever i Sundsvalls kommuns förskolor och skolor ska få likvärdiga förutsättningar att utvecklas, nå sina mål och bli aktiva medborgare med många möjligheter i livet.

Varje dag möter våra ca 3 000 medarbetare inom Barn- och utbildningsförvaltningen tillsammans ca 16 000 barn och elever på fler än 130 enheter. Varje dag finns möjligheten att ge dem förutsättningar för fortsatt lärande och utveckling.

Våra medarbetare är viktiga för oss!

S:t Olofsskolan är en F-6 med 380 elever där vi har förmånen att ha särskolan inkluderad.

Vi är en Modell och forskarskola. På S:t Olofsskolan arbetar lärare och övrig pedagogisk personal för att utveckla sitt arbetssätt. Vi fördjupar oss tillsammans i vardagsproblem i skolan och angriper dem vetenskapligt. Det gör vi genom att först skapa en forskningsfråga om vardagsproblemet för att sedan metodiskt arbeta fram en lösning. Utvecklingsarbetet ska leda till att eleverna når kunskapsmålen i högre utsträckning och det övergripande syftet är att utveckla skolan och lärandet på vetenskaplig grund.

Vi arbetar aktivt med Grön Flagg, hållbart miljötänkande. Grön flagg certifikatet är grundat på tema: Energi & klimat, Livsstil & hälsa och närmiljö.

Playful Writing- på ett lekfullt sätt inspirerar vi unga elever att skriva.

Pulssmart- friskt lärande i skolan med rörelse i fokus.

Uppdraget

Som biträdande rektor är du direkt underställd rektor för skolenheten och verkar tillsammans med övrig ledning, inom ramen för den delegering som rektor gett.

Organisationen ska präglas av lärande, där erfarenheter och kunskaper sprids och utvecklas mellan medarbetare, ledare och verksamhet. Våra prioriterade mål Trygghet, Hållbar utveckling och Lärlust genomsyrar vårt arbete.

Som medarbetare är du ambassadör och verkar för att Sundsvalls grundskolor i allmänhet och att S:t Olofsskolan i synnerhet, är attraktiv för elever och föräldrar samt att våra arbetsplatser är kända för att ge de allra bästa förutsättningar för det pedagogiska uppdraget och ledarskapet. Våra framgångsfaktorer är tydligt ledarskap, tidiga insatser samt det kollegiala lärandet.

Uppgifter och beslut som rektor får delegera

- I nära samarbete med rektor i arbetet med det systematiska kvalitetsarbetet.

- Stöd till rektor i budgetfrågor

- Stöd till rektor i det pedagogiska ledarskapet. Biträda rektor i ledning och planering av arbetet inom skolan.

- Stöd till rektor vid upprättande av handlingsplaner, dokument och mallar.

- Personalansvar för fritidshemmets personal, elevassistenter, vaktmästare samt vikarier,

genomföra årliga medarbetarsamtal och lönesamtal.

- Ansvara för det operativa arbetet inom arbetslagen.

- Vikarieanskaffning

- Systematiskt arbete med rehabiliteringsärenden, i samarbete med Kommunhälsan och HR.    - Adato

- Närvaro/frånvaro för personalen i Heromasystemet.

- Elevärenden i LISA, registreringar samt uppföljning.

- Sekreterare i samverkansgruppen, styrgruppen samt måndagskonferens.

- Sammankallande till Samverkan, Styrgrupp, APT, elevråd, lokala skolrådet.

- Arbetsorganisation för verksamheten.

- Förbereda power points inför föreläsningar och möten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning och erfarenhet av ledarskap.

Det är meriterande om du har erfarenhet av personal- och budgetansvar samt att du har

vidareutbildning inom ledarskap, t ex chefförsörjningsprogrammet/ rektorsprogrammet.

Som person är du lösningsinriktad och har ett positivt förhållningssätt samt god samarbetsförmåga. För att trivas i rollen är du strukturerad, flexibel, ansvarsfull med ordningssinne, har ett lärandeorienterat och strategiskt förhållningssätt.

Du är en tydlig och lyhörd med personlig mognad, kommunikativ och skapar engagemang bland dina medarbetare. Du är även mål- och resultatinriktad.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet

Anställningen

Tjänsten är tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och genomför därför obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal

Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Upplysningar

Carina Cederholm Rektor Tel 070-6618193

E-post carina.cederholm@sundsvall.se

Fackliga företrädare

Siw Gamvik, LR, Tel 070-539 47 21

Viveca Holm Lärarförbundet Skolledare Tel 070-1912123

Din ansökan
I Sundsvalls kommun arbetar vi aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrunder och erfarenheter.

Vid begäran skall betyg/ examensbevis/studieintyg/lärarlegitimation som styrker att du har rätt kvalifikationer för tjänsten lämnas in.

Den som erbjuds en anställning skall lämna ett giltigt utdrag ur polisens belastningsregister enligt SFS 2000:873. Blankett för beställning av utdrag ur belastningsregistret hittar du på www.polisen.se .

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Sundsvalls kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök nu

Biträdande rektor till Skönsmons skola

Biträdande rektor
Läs mer Mar 21
Barn- och utbildningsförvaltningen söker biträdande rektor till Skönsmons skola Barn- och utbildningsförvaltningen är en av tio förvaltningar inom Sundsvalls kommun. Vi arbetar för att erbjuda hög kvalitet på undervisning från förskola till gymnasieutbildning. Varje dag möter våra ca 3 000 medarbetare tillsammans ca 16 000 barn och elever på fler än 130 enheter. Varje dag finns möjligheten att ge dem förutsättningar för fortsatt lärande och utveckling.

Sundsvalls kommunala skolor är indelade i norra och södra skolområdet. Vi söker nu en biträdande rektor till södra skolområdet.

Skönsmons skola

Skönsmons skola är belägen i centrala Sundsvall. Skolan har för närvarande cirka 350 elever och kommer när skolan är färdigt utbyggd att kunna ta emot drygt 500 elever.
Det pågår ett arbete med att bygga om och bygga ut skolan, vilket gör detta till ett unikt tillfälle att vara med och forma framtidens skola med nya lärmiljöer.


Uppdraget

Du leder i samverkan med rektor utvecklingen av skolans verksamhet med syftet att varje elev ska lyckas. Rektor har huvudfokus på det statliga uppdraget och biträdande rektor har huvudfokus på det kommunala uppdraget. Det kommunala uppdraget innebär bland annat arbete med personalfrågor samt arbetsmiljö. Du ingår i ledningsgruppen inom skolområdet under ledning av verksamhetschef.

I din vardag vägleds du av Sundsvalls kommuns värdegrund och av värdeorden mod, öppenhet och helhetssyn.

Kvalifikationer

Du har relevant högskoleutbildning.
Du har goda kunskaper i svenska språket.
Du har god vana av att använda tekniska hjälpmedel.

Personliga egenskaper

Du har en human människosyn.
Du är initiativtagande.
Du har god samarbetsförmåga.
Du är handlingskraftig.
Du är tydlig.
Du är lyhörd.
Du är kommunikativ och har förmåga att skapa engagemang hos dina medarbetare.
Du är mål- och resultatinriktad.
Du har förmåga att arbeta strukturerat.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Meriterande

Du har vana av att samverka med andra myndigheter.
Du är förtrogen med systematiskt kvalitetsarbete.
Du har erfarenhet av pedagogiskt ledarskap.

Det här erbjuder Skönsmons skola

Vi har en god trivsel och skolans verksamhet är stabil.
Vi håller hög kvalité som ger hög måluppfyllelse.
Vi använder oss av modern teknik som pedagogiskt verktyg.

Vi erbjuder  ett arbete med varierande och utvecklande arbetsuppgifter i en förvaltning som har påbörjat ett omfattande förändringsarbete. Här blir du en del av kraften i organisationen där du är nära både klassrum och förvaltningsledning. Dessutom erbjuder kommunen ett förmånligt friskvårdsavtal.


Vill du veta mer?
Välkommen att kontakta rektor Per Frost tfn 070-331 27 52Fackliga företrädare
Viveca Holm Lärarförbundets skolledarförening, tfn 070-191 21 23
Annelie Ström, Kommunal, tfn 070-101 46 21
Tomas Ärlebrant, Lärarnas Riksförbund, tfn 070-256 88 59
Ingrid Larsson, Lärarförbundet, tfn 060-19 28 40
Roy Resare, Sveriges Skolledarförbund, tfn 060-19 23 05.

Övrigt
Anställningen är tillsvidare på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Före anställning ska giltigt utdrag ur polisens belastningsregister inlämnas.

Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och genomför därför obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Sundsvalls kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Sista ansökningsdag 2019-04-07

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Biträdande rektor Hagaskolan

Biträdande rektor
Läs mer Dec 5
Haga skolan söker biträdande rektor

Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Vi gör det goda livet möjligt" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn. Politikernas och förvaltningsledningens mål och viljeriktning är att alla barn och elever i Sundsvalls kommuns förskolor och skolor ska få likvärdiga förutsättningar att utvecklas, nå sina mål och bli aktiva medborgare med många möjligheter i livet.

Varje dag möter våra ca 3 000 medarbetare inom Barn- och utbildningsförvaltningen tillsammans ca 16 000 barn och elever på fler än 130 enheter. Varje dag finns möjligheten att ge dem förutsättningar för fortsatt lärande och utveckling.

Våra medarbetare är viktiga för oss!

Hagaskolan är en F-9 skola inklusive grundsärskola och särskild undervisningsgrupp. Skolan ligger naturskönt placerad mitt i ett lugnt villaområde i den norra delen av Sundsvall. Vi har ca 600 elever och ca 125 medarbetare organiserade i arbetslag.
Hagaskolan har fokus på en trygg skolgång. Vi möter eleven med höga förväntningar och arbetar för goda relationer och ett positivt bemötande.

Ditt uppdrag
Du kommer att ingå i ett ledningsteam, team Haga, bestående av rektor och ytterligare två biträdande rektorer. Vi har ansvar för verksamheten utifrån elevernas bästa. Som biträdande rektor kommer du att självständigt ansvara för delar av ledningsuppdraget t.ex. personalansvar, systematiskt utvecklingsarbete och arbetsmiljöarbete.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:

- Har god samarbetsförmåga och ser styrkan i delat ledarskap
- Har kunskap om skolans uppdrag.
- Är trygg med att möta och samtala med elever, vårdnadshavare och andra aktörer
- Är strukturerad, lösningsfokuserad, och tydlig
- Har en pedagogisk utbildning eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer likvärdig

Meriterande är om du:

- Har chefserfarenhet och har vidareutbildning inom ledarskap  

Anställningen
Tjänsten är tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att inte övertalighet uppkommer inom annan del av kommunen som gör att någon av tjänsterna tillsätts den vägen.

Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och genomför därför obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal.

Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Kontakt
Eva Engström, rektor tfn: 070 – 674 29 35                                                 
Marie Nordkvist-Jonsson, biträdande rektor år 7-9 tfn: 070-101 46 19.
Maria Timan biträdande rektor F-6 tfn: 070-147 12 81
Helene Svedin biträdande rektor Grundsärskolan och särskild undervisningsgrupp tfn: 070-106 25 27 

Fackliga företrädare
Lärarförbundet skolledarna, Viveca Holm tfn:070-191 21 23

Skolledarförbundet, Roy Resare, tfn: 060-19 23 05    
 
Din ansökan
I Sundsvalls kommun arbetar vi aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrunder och erfarenheter.

Vid begäran skall betyg/ examensbevis/studieintyg/lärarlegitimation som styrker att du har rätt kvalifikationer för tjänsten lämnas in.

Den som erbjuds en anställning skall lämna ett giltigt utdrag ur polisens belastningsregister enligt SFS 2000:873. Blankett för beställning av utdrag ur belastningsregistret hittar du på www.polisen.se .

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Sundsvalls kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Sista ansökningsdag:

6.e januari 2019

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök nu

Ljustadalens skola söker biträdande rektor

Biträdande rektor
Läs mer Okt 24
Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Vi gör det goda livet möjligt" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn. Politikernas och förvaltningsledningens mål och viljeriktning är att alla barn och elever i Sundsvalls kommuns förskolor och skolor ska få likvärdiga förutsättningar att utvecklas, nå sina mål och bli aktiva medborgare med många möjligheter i livet.

Varje dag möter våra ca 3 000 medarbetare inom Barn- och utbildningsförvaltningen tillsammans ca 16 000 barn och elever på fler än 130 enheter. Varje dag finns möjligheten att ge dem förutsättningar för fortsatt lärande och utveckling.

Våra medarbetare är viktiga för oss!

Ljustadalens skola är en F-6 skola. I skolan finns grundsärskola, också med träningskola i årskurserna F-6. Det finns också tre stycken kommunövergripande undervisningsgrupper för årskurserna 4-9. Vi har ca 325 elever och 90 medarbetare med olika kompetenser organiserade i arbetslag.
Ljustadalens skola är en skola för alla, här hjälps vi åt för att alla skall lyckas!
Ljustadalens skola ligger ca 10 km från Sundsvalls centrum, nära Birsta köpcentrum.

Ditt uppdrag      
Du skall tillsammans med rektor och ytterligare en biträdande rektor arbeta i ett ledarteam. Ni har tillsammans ansvar för elevernas lärande och utveckling, personal och budget.

Du kommer att ha ett särskilt ansvar för grundsärskolan och de tre kommunövergripande undervisningsgrupperna. Där ingår både det pedagogiska ansvaret samt personalansvar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:

Har lätt för att samarbeta och vill arbeta i ett team
Har ett ledarskap som präglas av dialog och medskapande
Har kunskap om skolans uppdrag
Är trygg med att möta/föra samtal med elever och familjer i behov av särskilt stöd
Är strukturerad, tydlig och vill arbeta mot att långsiktigt utveckla skolan
Har ett ledarskap med fokus på elevernas och medarbetarnas lärande och utveckling
Har en pedagogisk utbildning eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer meriterande

Meriterande är också om du:

Har erfarenhet av särskoleverksamhet och/eller särskilda undervisningsgrupper.
Har chefserfarenhet.

Anställningen
Tjänsten är tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att inte övertalighet uppkommer inom annan del av kommunen som gör att någon av tjänsterna tillsätts den vägen.

Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och genomför därför obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal.

Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Kontakt
Fredrik Nilsson, rektor tfn: 070 - 191 72 70
                                                    
Karin Fridholm, biträdande rektor tfn: 070-283 53 31

Fackliga företrädare
Lärarförbundet skolledarna, Viveca Holm tfn:070-191 21 23

Skolledarförbundet, Roy Resare, tfn: 060-19 23 05    
 
Din ansökan
I Sundsvalls kommun arbetar vi aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrunder och erfarenheter.

Vid begäran skall betyg/ examensbevis/studieintyg/lärarlegitimation som styrker att du har rätt kvalifikationer för tjänsten lämnas in.

Den som erbjuds en anställning skall lämna ett giltigt utdrag ur polisens belastningsregister enligt SFS 2000:873. Blankett för beställning av utdrag ur belastningsregistret hittar du på www.polisen.se .

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Sundsvalls kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Sista ansökningsdag:

14 november 2018

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök nu

Biträdande rektor till Stöde skola

Biträdande rektor
Läs mer Aug 30
Barn- och utbildningsförvaltningen söker biträdande rektor till Stöde skola

Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Vi gör det goda livet möjligt" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn. Politikernas och förvaltningsledningens mål och viljeriktning är att alla barn och elever i Sundsvalls kommuns förskolor och skolor ska få likvärdiga förutsättningar att utvecklas, nå sina mål och bli aktiva medborgare med många möjligheter i livet.

Varje dag möter våra ca 3 000 medarbetare inom Barn- och utbildningsförvaltningen tillsammans ca 16 000 barn och elever på fler än 130 enheter. Varje dag finns möjligheten att ge dem förutsättningar för fortsatt lärande och utveckling.

Våra medarbetare är viktiga för oss!

Stöde skola är en F-9 Skola med 330 elever ca 30 minuter biltransport väster om Sundsvall. Skolan har ett fritidshem med drygt 100 elever. Vi är 50 personal som arbetar tillsammans i olika roller. För oss är det viktigt att vi i och utanför skolan arbetar tillsammans och skapar goda relationer. Vårt utvecklingsarbete drivs med stöd av framgångsfaktorer baserad på forskning.

Skolan har under de senaste två åren prioriterat utvecklingsområden kring läs- och skrivutveckling, anpassningar samt digitalisering. Kvalitetsarbete i förskoleklassen, kvalitetsindikatorer i fritidshemmet samt övergångar har även varit prioriterat. Vi arbetar tillsammans kollegialt. ”På Stöde skola utvecklas vi tillsammans för framtiden”.  Organisationen kännetecknas av trygghet, arbetsglädje samt ett stort engagemang och vilja att påverka.

Uppdraget

Stöde skola söker en biträdande rektor vilken arbetar på uppdrag från rektor. I din roll arbetar du nära tillsammans med skolans rektor och är en del av skolans ledningsgrupp.  Du tillhör även verksamhetsområdets ledningsgrupp tillsammans med andra skolledare.

Skolledningen vid Stöde skola ansvarar tillsammans för att verksamheten drivs enligt styrdokument där rektor har det yttersta ansvaret.  Du har ansvar för delar av ledningsuppdraget samt verksamhetsansvar. Ett uppdrag är att stödja samt följa upp skolans utvecklings- och kvalitetsarbete samt elevhälsoarbete.  Du kommer i stor utsträckning arbeta operativt nära den dagliga verksamheten och samverka med vårdnadshavare i elevhälsoärenden. I rollen är du närmsta chef med personalansvar för en grupp av medarbetare. 

Delegation och arbetsuppgifterna kan varieras utifrån den sökandes kompetens och erfarenhet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en pedagogisk högskoleutbildning och har stor erfarenhet av elevhälsoarbete enligt skollagen.

Meriterande är erfarenhet och kompetens inom följande områden:

Fritidshem, förskoleklass och grundskola

Specialpedagogisk utbildning

Leda utvecklingsarbete och lärprocesser

Tidigare skolledarerfarenhet/ ledingsuppdrag

Arbete med pedagogisk dokumentation

Systematiskt kvalitetsarbete

Personliga egenskaper

I rollen som biträdande rektor behövs god samarbetsförmåga och lyhördhet. Du är tydlig, ansvarsfull, strukturerad och engagerad.  Förmågan att snabbt omsätta vardagens utmaningar till praktiska lösningar i verksamheten är viktig.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningen

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och genomför därför obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal.

Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Information

Rektor Johan Henriksson tel 060-6583322

Fackliga företrädare

Nås via rektor.

Din ansökan
I Sundsvalls kommun arbetar vi aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrunder och erfarenheter.

Vid begäran skall betyg/ examensbevis/studieintyg/lärarlegitimation som styrker att du har rätt kvalifikationer för tjänsten lämnas in.

Den som erbjuds en anställning skall lämna ett giltigt utdrag ur polisens belastningsregister enligt SFS 2000:873. Blankett för beställning av utdrag ur belastningsregistret hittar du på www.polisen.se .

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Sundsvalls kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök nu

Biträdande rektor Bosvedjan

Biträdande rektor
Läs mer Jun 15
Barn- och utbildningsförvaltningen söker Biträdande rektor till Bosvedjeskolan.

Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Vi gör det goda livet möjligt" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn. Politikernas och förvaltningsledningens mål och viljeriktning är att alla barn och elever i Sundsvalls kommuns förskolor och skolor ska få likvärdiga förutsättningar att utvecklas, nå sina mål och bli aktiva medborgare med många möjligheter i livet.

Varje dag möter våra ca 3 000 medarbetare inom Barn- och utbildningsförvaltningen tillsammans ca 16 000 barn och elever på fler än 130 enheter. Varje dag finns möjligheten att ge dem förutsättningar för fortsatt lärande och utveckling.

Våra medarbetare är viktiga för oss!

Bosvedjeskolan består av grundskolan F- 6 och grundsärskola. Skolan ligger i Bosvedjans centrum med bra bussförbindelser till Sundsvalls centrum och har nära till naturen med fina möjligheter till aktiviteter utomhus.

Skolan har ca 350 elever från 6 – 12 år och en fritidshemsverksamhet med cirka 260 inskriva elever.

Dina arbetsuppgifter
Du kommer att ingå i ett ledningsteam tillsammans med rektor och har ett gemensamt ansvar för att verksamheten drivs enligt gällande styrdokument, mot uppställda mål, att våra elever når goda kunskapsresultat och att skolan håller hög kvalitet.

Som biträdande rektor kommer du i överenskommelse med rektor att självständigt ansvara för delar av ledningsuppdraget vilket t.ex. inkluderar personalansvar, arbete med skolans ekonomi, systematiskt arbetsmiljöarbete och utvecklingsarbete.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en relevant pedagogisk högskoleutbildning och erfarenhet av pedagogiskt ledarskap.

Det är meriterande om du har chefserfarenhet och vidareutbildning inom ledarskap.

Som person är du en tydlig och lyhörd ledare med bra initiativförmåga och har ett positivt förhållningssätt. För att trivas i rollen behöver du vara strukturerad och engagerad med en god förmåga att skapa samsyn och bygga goda relationer bland dina medarbetare. Vi ser gärna att du har erfarenhet från grundskolans lägre årskurser F-6.

Stor vikt läggs vid det pedagogiska ledarskapet och personlig lämplighet.

Anställningen
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och genomför därför obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal

Den som erbjuds en anställning skall lämna ett giltigt utdrag ur polisens belastningsregister enligt SFS 2000:873. Blankett för beställning av utdrag ur belastningsregistret hittar du på  www.polisen.se .

Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Upplysningar lämnas av Rektor Veronica Heller Nilsson
070-1000 781, veronica.heller.nilsson@sundsvall.se

Fackliga företrädare
Lärarförbundet Lena Olofsson. Mail: lena.olofsson@skola.sundsvall.se
LR Susanne Lindqvist. Mail: susanne.lindqvist@skola.sundsvall.se

Din ansökan
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Sundsvalls kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Urval och intervjuer sker löpande. Tillsättning av tjänst kan ske innan sista ansökningsdatum.

Varmt välkommen med din ansökan! Senast 22.a juli 2018

Information till annonssäljare och rekryteringskonsulter

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök nu

Biträdande rektor till Ljustadalens skola

Biträdande rektor
Läs mer Maj 21
Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Vi gör det goda livet möjligt" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn. Politikernas och förvaltningsledningens mål och viljeriktning är att alla barn och elever i Sundsvalls kommuns förskolor och skolor ska få likvärdiga förutsättningar att utvecklas, nå sina mål och bli aktiva medborgare med många möjligheter i livet.

Våra medarbetare är viktiga för oss!
Vi söker dig som vill arbeta som biträdande rektor på Ljustadalens skola med fokus på pedagogiskt ledarskap och skolutveckling. Ljustadalens skola är en F-6 skola. Vi söker dig som vill bidra till att utveckla och arbeta i en skola som möter alla elever!

I skolan finns även Särskola/träning i årskurserna F-6 och kommunövergripande undervisningsgrupper för årskurserna 4-9. Vi har ca 320 elever och 90 medarbetare med olika kompetenser organiserade i arbetslag.

Ljustadalens skola ligger ca 10 km från Sundsvalls centrum, nära Birsta köpcentrum.

Vi har i samarbete med Technichus i Härnösand utvecklat ett Science center.

Din roll som biträdande rektor
I din yrkesutövning skapar du intresse, engagemang och delaktighet hos dina medarbetare och kollegor.

Ditt ledarskap präglas av öppenhet och en stark vilja att skapa relationer med föräldrar och elever.

I Ditt bemötande och förhållningssätt ska du ha förmåga att hantera utmanande situationer där elevers lärande och utveckling står i fokus.

Du arbetar i skolans ledarteam tillsammans med rektor och biträdande rektor. I det ingår att ha personalansvar, arbete med skolans ekonomi, systematiskt arbetsmiljöarbete och utvecklingsarbete.


Upplysningar lämnas av:
Agneta Stenmark, rektor 070-564 36 18
Fredrik Nilsson, rektor 070-191 72 70
Anna-Lisa Tander Wikström, bit. rektor 070-317 49 85
Kvalifikationer
Vi ser att du har akademisk examen som arbetsgivaren bedömer relevant och erfarenhet av arbete i skolverksamhet.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet

Anställningen
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och genomför därför obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal

Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Fackliga företrädare
Christer Andersson, Lärarförbundet, tfn 073-150 68 00
Kristina Dahlström, Lärarförbundet, tfn 073-804 29 35
Lärarnas Riksförbund, Tomas Ärlebrant, tfn 070 256 88 59

Din ansökan
I Sundsvalls kommun arbetar vi aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrunder och erfarenheter.

Den som erbjuds en anställning skall lämna ett giltigt utdrag ur polisens belastningsregister enligt SFS 2000:873. Blankett för beställning av utdrag ur belastningsregistret hittar du på www.polisen.se .

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Sundsvalls kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Sista ansökningsdag 180601

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök nu

Biträdande rektorer till Uslands skola

Biträdande rektor
Läs mer Mar 8
Barn- och utbildningsförvaltningen söker en biträdande rektor till Uslands skola, Alnö

Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Vi gör det goda livet möjligt" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn. Politikernas och förvaltningsledningens mål och viljeriktning är att alla barn och elever i Sundsvalls kommuns förskolor och skolor ska få likvärdiga förutsättningar att utvecklas, nå sina mål och bli aktiva medborgare med många möjligheter i livet.

Varje dag möter våra ca 3 000 medarbetare inom Barn- och utbildningsförvaltningen tillsammans ca 16 000 barn och elever på fler än 130 enheter. Varje dag finns möjligheten att ge dem förutsättningar för fortsatt lärande och utveckling.

Våra medarbetare är viktiga för oss!

Vi söker Dig som vill arbeta som biträdande rektor på Uslands skola med fokus på pedagogiskt ledarskap och skolutveckling. Uslands skola är en F-6 skola med ca 310 elever och ca 50 personal som ligger centralt beläget på Alnö (ca 12 km från Sundsvalls centrum) med närhet till skog och natur.

Vi arbetar medvetet med att skapa en lugn och trygg skolmiljö och att utforma vår undervisning och elevernas lärmiljöer så att alla lyckas i sitt lärande.

Uppdraget

Du kommer att ingå i ett ledningsteam tillsammans med rektor med ett gemensamt ansvar för att verksamheten drivs enligt gällande styrdokument, mot uppställda mål, att våra elever når goda kunskapsresultat och att skolan håller hög kvalitet.

Som biträdande rektor kommer du i överenskommelse med rektor att självständigt ansvara för delar av ledningsuppdraget vilket t.ex. inkluderar personalansvar, arbete med skolans ekonomi, systematiskt arbetsmiljöarbete och utvecklingsarbete.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en relevant pedagogisk högskoleutbildning och erfarenhet av pedagogiskt ledarskap.

Det är meriterande om du har chefserfarenhet och vidareutbildning inom ledarskap. Vi ser gärna att du har erfarenhet från grundskolans lägre årskurser F-6.

Som person är du en tydlig och lyhörd ledare med bra initiativförmåga och har ett positivt förhållningssätt. För att trivas i rollen behöver du vara strukturerad och engagerad med en god förmåga att skapa samsyn och bygga goda relationer bland dina medarbetare.

Stor vikt läggs vid det pedagogiska ledarskapet och personlig lämplighet.

Anställningen

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.
Vi tillämpar chefsavtal inom Sundsvalls kommun.

Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och genomför därför obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal

Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Fackliga företrädare

Skolledarförbundet: Rektor Roy Resare, 060-19 10 00
Skolledarna Lärarförbundet: Rektor Kell Vestin, 060-19 10 00

Din ansökan

I Sundsvalls kommun arbetar vi aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrunder och erfarenheter.

Den som erbjuds en anställning skall lämna ett giltigt utdrag ur polisens belastningsregister enligt SFS 2000:873. Blankett för beställning av utdrag ur belastningsregistret hittar du på www.polisen.se .

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Sundsvalls kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök nu

Biträdande rektorer till Matfors skola

Biträdande rektor
Läs mer Feb 22
Barn- och utbildningsförvaltningen söker två biträdande rektorer till Matfors skola

Sundsvall är en av norra Sveriges största kommuner med 98 000 invånare. Idag är vi cirka 8 000 medarbetare som arbetar med att ge sundsvallsborna en bra kommunal service och en positiv livsmiljö.

Barn- och utbildningsförvaltningen är en av tio förvaltningar inom Sundsvalls kommun. Vi arbetar för att erbjuda hög kvalitet på undervisning från förskola till gymnasieutbildning. Matfors skola ligger centralt i Matfors centrum och är en F-9 skola med fritidshem. Matfors skola är en av Sundsvalls kommuns största skolor med drygt 600 elever och kännetecknas av goda studieresultat.  

Uppdraget

I rollen som biträdande rektor kommer du i stor utsträckning att arbeta operativt och nära den dagliga verksamheten. Du arbetar även med strategisk planering och systematiskt kvalitetsarbete. Tillsammans med rektor och skolans ledningsgrupp ansvarar du för att verksamheten drivs enligt gällande styrdokument, mot uppställda mål, att våra elever når goda kunskapsresultat och att skolan håller hög kvalitet. I uppdraget ingår att du biträder skolans rektor i ledning och planering av arbetet inom skolan.

 Biträdande rektor kommer i överenskommelse med rektor att självständigt ansvara för delar av ledningsuppdraget vilket även inkluderar personalansvar. Du rapporterar direkt till rektor och sitter med i skolans ledningsgrupp.

I din vardag vägleds du av Sundsvalls kommuns värdegrund och av värdeorden mod, öppenhet och helhetssyn.

Kvalifikationer och personliga egenskaper

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning och flera års erfarenhet av pedagogiskt ledarskap. Det är meriterande om du har vidareutbildning inom ledarskap. Även kunskap om utbildningssystem och styrdokument är meriterande.

Som person är du strukturerad och relationsskapande. För att trivas i rollen är du initiativtagande och har ett lärandeorienterat samt strategiskt förhållningssätt. Du är en tydlig och lyhörd ledare med personlig mognad. Med ditt kommunikativa ledarskap skapar du engagemang bland medarbetare och elever. Du är även mål- och resultatinriktad. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vill du veta mer?

Välkommen att kontakta rektor Björn Melander, tfn 070-234 05 03.

Fackliga företrädare

Kell Vestin, Lärarförbundets skolledarförening, tfn 073-270 81 53.

Övrigt

Anställningarna är tillsvidare på heltid. Tillträde läsårsstart höstterminen 2018.  

Före anställning ska giltigt utdrag ur polisens belastningsregister inlämnas enligt SFS 2000:873.

I Sundsvalls kommun arbetar vi aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.

Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och genomför därför obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Sundsvalls kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Biträdande rektorer till Bergsåkers skola

Biträdande rektor
Läs mer Mar 7
Barn- och utbildningsförvaltningen söker två biträdande rektorer till Bergsåkers skola

Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Vi gör det goda livet möjligt" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn. Politikernas och förvaltningsledningens mål och viljeriktning är att alla barn och elever i Sundsvalls kommuns förskolor och skolor ska få likvärdiga förutsättningar att utvecklas, nå sina mål och bli aktiva medborgare med många möjligheter i livet.

Varje dag möter våra ca 3 000 medarbetare inom Barn- och utbildningsförvaltningen tillsammans ca 16 000 barn och elever på fler än 130 enheter. Varje dag finns möjligheten att ge dem förutsättningar för fortsatt lärande och utveckling.

Våra medarbetare är viktiga för oss!

Bergsåkers skola är en nyrenoverad och utbyggd skola för årskurserna 3-9 i västra Sundsvall, ca 5 km från centrum. Skolan är sedan länge profilerad på Kunskap, Idrott och Kultur, och driver ett aktivt arbete för att öka samarbetet med arbets-, närings- och föreningsliv.

Skolan har vuxit på senare år och har i dagsläget 670 elever och drygt 80 anställda. Verksamheten leds av en rektor och två biträdande rektorer, tillsammans med representanter från skolans arbetslag. Från höstterminen 2018 räknar vi med att ha en dator (Chromebook) per elev på högstadiet, vilket ställer stora krav på att digitalisera undervisningen för hela skolan.

Till följd av pensionsavgångar behöver vi anställa två biträdande rektorer till höstterminens start, under förutsättning att inte övertalighet uppkommer inom annan del av kommunen som gör att någon av tjänsterna tillsätts den vägen.

Uppdraget

Anställningarna som biträdande rektorer är chefsuppdrag med personalansvar för ca 30 medarbetare vardera, samt verksamhets- och elevhälsoansvar på delegation för stora delar av verksamheten.

I dagsläget har ena biträdande rektorn primärt ansvar för årskurs 3-6, kök och servicegrupp. Den andra biträdande rektorn har primärt ansvar för högstadiet vad gäller arbetslagen inom språk och praktisk-estetiska ämnen. Hela rektorsteamet arbetar tätt tillsammans och biträder varandra i praktiskt taget alla ledningsfrågor.

Kvalifikationer

Du behöver ha erfarenhet av chefsansvar, samt av att leda och styra pedagogisk verksamhet eller motsvarande.

Det är meriterande att ha genomgått den statliga rektorsutbildningen.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper som bedöms viktiga för uppdraget.

Anställningen

Tjänsterna är tillsvidareanställningar på heltid med tillträde inför höstterminen 2018.

Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och genomför därför obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal

Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Fackliga företrädare

Skolledarförbundet: Rektor Thomas Wiman, 060-19 10 00

Skolledarna Lärarförbundet: Rektor Kell Vestin, 060-19 10 00

Din ansökan

I Sundsvalls kommun arbetar vi aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrunder och erfarenheter.

Den som erbjuds en anställning skall lämna ett giltigt utdrag ur polisens belastningsregister enligt SFS 2000:873. Blankett för beställning av utdrag ur belastningsregistret hittar du på www.polisen.se .

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Sundsvalls kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök nu