Översättare, tolkar och lingvister m.fl. jobb i Sundsvall

Hitta lediga jobb som Översättare, tolkar och lingvister m.fl. i Sundsvall. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Sundsvall från den arbetsgivaren.

Transkriberare av gammalsvenska på deltid!

Översättare
Läs mer Apr 15
Är du studerande och har ett stort intresse för historia, skriftspråk samt tolkning av äldre handstilar? Då är det här det perfekta extrajobbet vid sidan av dina studier! Sök denna tjänst redan idag då vi arbetar med löpande urval.

OM TJÄNSTEN
Uniper är en internationell energikoncern och i Sverige är de en stor elproducent för industri och samhälle, med ett stort miljöfokus är Uniper en pålitlig partner med innovativa lösningar för lägre koldioxidutsläpp för att främja klimatomställning. Nu söker vi en person som kan hjälpa till med att transkribera miljödomar på gammalsvenska i arbetet med omprövningar.

Du erbjuds


* Möjlighet att vara del av Unipers miljöarbete
* Ett flexibelt extrajobb vid sidan av dina studier
* Att vara del av ett sammansvetsat team med mycket kunskap inom olika områden


Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

ARBETSUPPGIFTER
I rollen kommer du att ansvara för att transkribera domar gällande miljötillstånd som är skrivna på gammalsvenska från 1600- till 1900-talet. Du kommer att få domar skickade till dig för att sedan transkribera, tolka och skicka tillbaka filerna med färdigställd bearbetning av texterna.

VI SÖKER DIG SOM
- Är studerande på eftergymnasial nivå, förslagsvis inom litteratur, paleografi, lantmäteri, arkiv- och informationsvetenskap
- Goda kunskaper i svenska i tal och skrift, då det krävs för dokumentation och i kommunikation

Vi söker dig som är


* Problemlösande
* Självgående
* Kvalitetsmedveten


Övrig information


* Start: Omgående
* Omfattning: Cirka 2 dagar/vecka
* Placering: Distans/Sundsvall


Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

INFORMATION OM FÖRETAGET
Läs mer om Uniper här.

Ansök nu

Teckenspråkskunniga timvikarier till Stöd och omsorg

Teckenspråkstolk/Dövblindtolk
Läs mer Sep 13
Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Tillsammans släpper vi skaparkraften fri och bygger ett hållbart Sundsvall med plats för alla" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn.

Vill du ha ett viktigt och meningsfullt arbete?
Behovet av personal inom vård och omsorg kan svänga fort. Vi vill därför säkerställa att vi har personer som med kort varsel kan förstärka våra verksamheter och som har denna specifika kompetens inom teckenspråk.
I arbetet ger du stöd, vård och omsorg till personer som behöver hjälp för att klara av sin vardag. Du får ett jobb med varierande arbetsuppgifter.

Verksamheterna är:
- Omsorgsboenden såsom gruppbostäder och korttidsboenden
- Aktivitetscenter (daglig verksamhet)
- Personlig assistans

Här kan du läsa mer om våra verksamheter:
https://sundsvall.se/naringsliv-och-arbete/jobba-hos-oss/lediga-jobb/sommarvikariat-inom-vard-och-omsorg/

Är du en av dem vi söker?

Din ansökan är aktuell hos oss i 6 månader från det att du lämnat in den. Goda möjligheter till fortsatt anställning.

För att söka måste du vara över 18 år.

OBS! Är du redan befintlig timvikarie hos oss och önskar skola in dig på fler arbetsplatser ska du inte ansöka via denna annons. Skicka istället in din intresseanmälan via E-tjänsten "Timvikarier som önskar skola in sig på fler arbetsplatser" som du finner via Inloggad.

ARBETSUPPGIFTER
Du har ett viktigt och ansvarsfullt uppdrag där du ger stöd åt personer med olika typer av funktionsnedsättning, i alla åldrar. Du utgör ett stöd i deras dagliga liv och gör det möjligt för dem att kunna leva sin vardag så normalt som möjligt utifrån sina önskemål och behov.

Arbetet omfattar stöd och omsorgsarbete, dokumentation av insatserna och dess effekter samt att delta i samhället i den utsträckning som det är möjligt för den enskilde. Omvårdnadsarbetet på de olika verksamheterna varierar utifrån den enskildes individuella behov av stöd. Inom vissa verksamheter är det mer omfattande omvårdnadsbehov och i andra fall handlar det om att ge stöd och handledning för att främja den enskildes självständighet.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som kan teckenspråk flytande.

Det är meriterande om du har utbildning inom vård- och omsorgsområdet, är barnskötare med inriktning socialt eller pedagogiskt arbete alternativt har annan utbildning som vi bedömer likvärdig. Det är också mycket meriterande om du har tidigare erfarenhet av att ha jobbat med liknande verksamhet för personer som har beslut enligt LSS (Lag om stöd och service till vissa funktionshindrade) eller SOL (Socialtjänstlagen).

Du har ett tydligt fokus på den du möter. Du är lyhörd och utgår från kundens önskningar och behov. Du är bra på att anpassa ditt bemötande efter olika situationer samt kundens förutsättningar och behov. Du kan både arbeta självständigt och är bra på att samarbeta. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter på ett professionellt sätt, är självgående och har lätt att anpassa dig till nya omständigheter.

Vi söker dig som har intresse, vilja och förmåga att hjälpa och stötta andra. Du är lyhörd och anpassar ditt sätt att förmedla budskap till mottagaren och utifrån vad situationen kräver. Du är flexibel och lugn i stressade situationer.

Som person är du ansvarsfull i dina arbetsuppgifter och är duktig på att samarbeta med dina kollegor. Eftersom det även förekommer ensamarbete är det också viktigt att du är självständig. Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet i denna rekrytering.
Du bör ha grundläggande datorkunskaper.

B-körkort är meriterande.

Du ska ha fyllt 18 år när du tillträder din tjänst.

OBSERVERA! Är du befintlig timvikarie hos oss idag eller tidigare arbetat hos oss som semestervikarie och vill arbeta på samma arbetsplats igen, vänder du dig direkt till ansvarig chef och behöver inte söka via denna annons

ÖVRIGT
Rekryteringsprocessen går till så här:

• du skickar in din ansökan och svarar på några frågor i systemet
• vi rekryterar löpande utifrån aktuella behov

Vid begäran skall betyg/ examensbevis/studieintyg/lärarlegitimation som styrker att du har rätt kvalifikationer för tjänsten lämnas in.

Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och drogtest kan förekomma vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrunder och erfarenheter.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Är du även intresserad av att arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap/deltidsbrandman, klicka på länken: : https://www.raddning.info/om-oss/jobba-hos-oss/raddningstjanst-i-beredskap

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Global Talk söker Flerspråkiga

Kontakttolk/Dialogtolk
Läs mer Okt 19
Är du duktig på både svenska och vietnamesiska? Om du dessutom är serviceinriktad och har integritet är chansen stor att du passar som tolk.

Att jobba som tolk är spännande. Ena dagen är aldrig den andra lik. Du växlar mellan att tolka åt Arbetsförmedlingen, hjälpa någon vid ett läkarbesök eller stötta företag med besök från utlandet. Oavsett vilket sammanhang det rör sig om, är din roll som tolk helt avgörande för resultatet.

En majoritet av uppdragen sker via telefon men vi söker de som även kan åta sig uppdrag på plats hos Arbetsförmedlingen i Västernorrland.

För att vara aktuell för anställning hos oss bör du uppfylla följande:

Tidigare erfarenhet från en annan tolkförmedling alternativt tolkutbildning.

Majoriteten av uppdragen sker under kontorstider Kl 08-17. Därför önskar vi 50% tillgänglighet, ex. 2-3 dagar/vecka alternativt förmiddagar/eftermiddagar.

Du väljer själv färdsätt: Bil, buss, tåg eller cykel. Reseersättning ingår.
Fri från anmärkningar i belastningsregistret.
Vara minst av myndig ålder.
God samhällsorientering.

Ansök nu

Global Talk söker Flerspråkiga

Kontakttolk/Dialogtolk
Läs mer Sep 1
Är du duktig på både svenska och ett annat språk? Om du dessutom är serviceinriktad och har integritet är chansen stor att du passar som tolk.

Att jobba som tolk är spännande. Ena dagen är aldrig den andra lik. Du växlar mellan att tolka åt Arbetsförmedlingen, hjälpa någon vid ett läkarbesök eller stötta företag med besök från utlandet. Oavsett vilket sammanhang det rör sig om, är din roll som tolk helt avgörande för resultatet.

För att vara aktuell för anställning hos oss bör du uppfylla följande:

Tidigare erfarenhet från en annan tolkförmedling alternativt tolkutbildning i de större språken: Arabiska, Persiska, Dari, Somaliska, Tigrinja m.m.

Talar du däremot Achi, Uzbekiska, Vietnamesiska, Tibetanska, Nepali, Thailändska, May, Masaliska, Kigegere, Hausa, Oromo, Swahili eller dylikt är du välkommen att ansöka utan förkunskapskrav.

Majoriteten av uppdragen sker under kontorstider Kl 08-17. Därför önskar vi 50% tillgänglighet, ex. 2-3 dagar/vecka alternativt förmiddagar/eftermiddagar.

Du väljer själv färdsätt: Bil, buss, tåg eller cykel. Reseersättning ingår.

Fri från anmärkningar i belastningsregistret.
Vara minst av myndig ålder.
God samhällsorientering.

Ansök nu

Språkvårdare

Språkteknolog
Läs mer Dec 20
Det ska vara enkelt och tryggt att starta och driva företag. Vi på Bolagsverket registrerar när företagen startar och gör ändringar. Informationen om företagen gör vi tillgänglig så att den skapar värde för samhället och vi strävar efter att informationen ska flöda fritt och gynna näringslivet.
Bolagsverket står inför en spännande förflyttning där vi tar tillvara på digitaliseringens möjligheter.

Vi är ungefär 550 medarbetare och vi sitter i samma lokal i centrala Sundsvall. Att vi sitter tillsammans gör att vi får ett smidigt samarbete i vardagen. Sundsvall är en stark it-region med flera myndigheter som vi samarbetar med.

Våra värdeord är viktiga för oss: kompetens, engagemang och kundnytta. De beskriver hur vi vill vara mot varandra och mot våra kunder. Vi vill att du ska trivas här.

När du arbetar i statlig verksamhet får du meningsfulla och utvecklande arbetsuppgifter och en verksamhet som bygger på din och dina kollegors kompetens.

Vi söker dig som vill bli vår nya språkvårdare på Bolagsverkets kommunikationsenhet. I tjänsten ingår också att arbeta med terminologi.

Kommunikationsenheten ingår i staben och består av åtta medarbetare. Enheten arbetar med intern och extern kommunikation och producerar bland annat innehåll och visuell kommunikation till våra kanaler. Som språkvårdare samarbetar du både med kollegorna på enheten och med kollegorna i hela myndigheten.

Klarspråk är en naturlig del i Bolagsverkets verksamhet och språkvården är en integrerad del av många processer. Med dig har vi två språkvårdare på enheten
ARBETSUPPGIFTER
Som språkvårdare ska du leda Bolagsverkets språkvårdsarbete baserat på våra kunders och våra medarbetares behov. Det innebär bland annat att
• skriva och språkgranska texter
• ge råd, utbilda och stötta skribenter
• ansvara för att språkliga riktlinjer finns och följs
• sköta kontakten med externa översättare
• anordna vår årliga språkvecka
• arbeta med terminologi
• utbilda för vårt lokala nätverk Myndighetsnätverket.

Med start 2020 har vi bland annat planerat för att språkvårdarna ska arbeta mer med innehållet på bolagsverket.se och verksamt.se. Andra texter du kommer arbeta med är bland annat texter i e-tjänster, marknadskommunikation och mallar till beslut, förelägganden och andra utskick.

Vi förväntar oss att du analyserar verksamhetens behov och utifrån det tar initiativ till egna aktiviteter.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att
• arbeta med webbplatsers innehåll, hur det är formulerat och placerat
• arbeta med digital tillgänglighet
• skriva myndighetstexter på engelska
• driva företag eller arbeta med företagsfrågor
• arbeta inom offentlig sektor.

Inom terminologiområdet deltar du med att utveckla Bolagsverkets terminologiarbete. Du kommer att
• fungera som metodstöd
• ansvara för termkatalogen
• kommunicera beslut om förändringar i Bolagsverkets termkatalog
• vara kontaktperson gentemot Språkrådets terminologiverksamhet.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har examen från språkkonsultprogrammet eller annan utbildning som vi bedömer som likvärdig. Det är meriterande om du har fördjupad utbildning inom terminologi.

Du har flerårig erfarenhet av att driva språkvårdsarbete, att skriva olika slags facktexter och att språkgranska. Du är van att stötta skribenter och vi värdesätter din erfarenhet av terminologiarbete eller om du har andra erfarenheter som vi bedömer som viktiga i din roll. Det är meriterande att du har planerat, genomfört och utvärderat utbildningar med vuxna.

Som person är du utvecklingsinriktad och ser till att få saker att hända. Du är noggrann och strukturerad och har en god förmåga att självständigt planera ditt arbete. Du trivs med att jobba både enskilt och i grupp. Vi ser det som en självklarhet att du som språkvårdare anpassar budskap till mottagarna och tar till dig av andras kunskap.

Du har en god pedagogisk förmåga och kan kommunicera med personer på olika nivåer i små och stora grupper.

Bolagsverket har hela sin verksamhet i Sundsvall och du förväntas arbeta på plats.


ÖVRIGT
Bifoga personligt brev och CV
Tillsvidareanställning med provanställning 6 månader.

Vi undanber oss alla erbjudande om rekryterings- och annonshjälp

Ansök nu

Tolkar till Work for you:s integration - och tolkförmedling

Tolk
Läs mer Feb 6
Vi ska bli bäst på att få folk i jobb!

Vill du arbeta i ett företag med tydliga värderingar, där människan är i fokus? Work for you stärker personer som står utanför eller vill ta nästa steg på arbetsmarknaden genom att sälja och leverera arbetsmarknadstjänster, vuxenutbildning, bemanning och rekrytering. Vi har varit en kompletterande aktör till Arbetsförmedlingen sedan 2007. År 2014 blev även utbildningsföretaget Infokomp en del av koncernen.

Läs mer på www.workforyou.se

Work for you etablerar sig inom affärsområdet för tolkförmedling och söker nu duktiga och engagerade tolkar i alla språk till vårt nätverk.

Beskrivning av tjänsten

Som tolk arbetar du varierande med tolknings- och översättningsuppdrag på plats, per telefon eller digitalt, beroende på aktuellt uppdrag. Hos oss erbjuds du ett varierande arbete där du gör en viktig samhällsinsats.

Personliga egenskaper

För att vara aktuell för tjänsten bör du vara ansvarsfull, flexibel och kvalitetsinriktad, samt ha förmågan att planera och strukturera dina arbetsuppgifter effektivt i ett stundtals högt tempo. Du vill arbeta nära människor och har intresset att hjälpa alla du möter i arbetet på bästa sätt.

För oss är professionellt bemötande av såväl kollegor som kunder av högsta vikt. Det är en förutsättning att du delar och efterlever våra värderingar: Bemötande, Empowerment, Affärsmässighet, och Professionalitet.

Kvalifikationer

Vi söker i första hand grundutbildade tolkar, utbildade tolkar, auktoriserade tolkar samt auktoriserade tolkar med specialkompetens. Saknar du ovanstående erfarenhet/utbildning men når upp till kvalifikationerna nedan kan du även vara aktuell för tjänsten.

• Minst 18 år gammal.
• Inga anmärkningar i belastningsregistret.
• Behärskar svenska samt ett annat språk obehindrat.
• Har goda kunskaper om det svenska samhället.

För att kvalitetssäkra våra medarbetare grund- och vidareutbildar vi alla tolkar som ska börja hos oss.

Språkkunskaper

Dessa språk är specifikt efterfrågade:

Afar, Akan, Albaniska, Amarinja, Arabiska, Arabiska (nordafrikansk), Arameiska, Ashanti, Azerbaijanska, Bengali, Berber, Bli Bilen, Burmesiska, Chin, Dari, Esan, Fejli, Finska, Fulani, Furiska, Georgiska, Gorani, Hausa, Hazaragi, Igbo, Indonesiska, Karen, Kazakiska, Khmer, Kikuyu, Kinyarwanda, Kirgisiska, Kirundi, Kurmanji, Lettiska, Lingala, Lozi, Luganda, Malajiska, Mandarin, Mandinka, Mongoliska, Mai-Mai, Nederländska, Nepali, Nubiska, Oromo, Pashto, Persiska, Pidgin, Punjabi, Quechua, Rohingya, Romani, Ryska, Sarakole, Singeliska, Somaliska, Soninke, Sousou, Spanska, Swahili, Syrianska, Tadzjikiska, Tjeckiska, Thailändska, Tamil, Tigrinja, Turkiska, Turkmeniska, Turkmeniska m. Afghansk dialekt, Twi, Uiguriska, Ungerska, Urdu, Uzbekiska, Uzbekiska m. Afghansk dialekt, Wolof, Zulu

Övrigt

Omfattning: Heltid
Start: Enligt överenskommelse
Ort: Sundsvall med omnejd

Rekryteringsprocess

Intervjuer kommer att ske löpande. Vi tar inte emot några ansökningar via brev eller e-post, följ länken nedan för att registrera din ansökan redan idag.

Önskar du ytterligare information är du välkommen att kontakta:

Rasha Humsi
070 164 46 66
rasha.humsi@workforyou.se

Arman Ghiasvand
070 164 51 35
arman.ghiasvand@workforyou.se

Winny Wambugu
070 164 46 55
winny.wambugu@workforyou.se

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Tolkar till Work for you:s integration - och tolkförmedling

Tolk
Läs mer Jan 11
Vi ska bli bäst på att få folk i jobb!

Vill du arbeta i ett företag med tydliga värderingar, där människan är i fokus? Work for you stärker personer som står utanför eller vill ta nästa steg på arbetsmarknaden genom att sälja och leverera arbetsmarknadstjänster, vuxenutbildning, bemanning och rekrytering. Vi har varit en kompletterande aktör till Arbetsförmedlingen sedan 2007. År 2014 blev även utbildningsföretaget Infokomp en del av koncernen.

Läs mer på www.workforyou.se

Work for you etablerar sig inom affärsområdet för tolkförmedling och söker nu duktiga och engagerade tolkar i alla språk till vårt nätverk.

Beskrivning av tjänsten

Som tolk arbetar du varierande med tolknings- och översättningsuppdrag på plats, per telefon eller digitalt, beroende på aktuellt uppdrag. Hos oss erbjuds du ett varierande arbete där du gör en viktig samhällsinsats.

Personliga egenskaper

För att vara aktuell för tjänsten bör du vara ansvarsfull, flexibel och kvalitetsinriktad, samt ha förmågan att planera och strukturera dina arbetsuppgifter effektivt i ett stundtals högt tempo. Du vill arbeta nära människor och har intresset att hjälpa alla du möter i arbetet på bästa sätt.

För oss är professionellt bemötande av såväl kollegor som kunder av högsta vikt. Det är en förutsättning att du delar och efterlever våra värderingar: Bemötande, Empowerment, Affärsmässighet, och Professionalitet.

Kvalifikationer

Vi söker i första hand grundutbildade tolkar, utbildade tolkar, auktoriserade tolkar samt auktoriserade tolkar med specialkompetens. Saknar du ovanstående erfarenhet/utbildning men når upp till kvalifikationerna nedan kan du även vara aktuell för tjänsten.

• Minst 18 år gammal.
• Inga anmärkningar i belastningsregistret.
• Behärskar svenska samt ett annat språk obehindrat.
• Har goda kunskaper om det svenska samhället.

För att kvalitetssäkra våra medarbetare grund- och vidareutbildar vi alla tolkar som ska börja hos oss.

Språkkunskaper

Dessa språk är specifikt efterfrågade:

Afar, Akan, Albaniska, Amarinja, Arabiska, Arabiska (nordafrikansk), Arameiska, Ashanti, Azerbaijanska, Bengali, Berber, Bli Bilen, Burmesiska, Chin, Dari, Esan, Fejli, Finska, Fulani, Furiska, Georgiska, Gorani, Hausa, Hazaragi, Igbo, Indonesiska, Karen, Kazakiska, Khmer, Kikuyu, Kinyarwanda, Kirgisiska, Kirundi, Kurmanji, Lettiska, Lingala, Lozi, Luganda, Malajiska, Mandarin, Mandinka, Mongoliska, Mai-Mai, Nederländska, Nepali, Nubiska, Oromo, Pashto, Persiska, Pidgin, Punjabi, Quechua, Rohingya, Romani, Ryska, Sarakole, Singeliska, Somaliska, Soninke, Sousou, Spanska, Swahili, Syrianska, Tadzjikiska, Tjeckiska, Thailändska, Tamil, Tigrinja, Turkiska, Turkmeniska, Turkmeniska m. Afghansk dialekt, Twi, Uiguriska, Ungerska, Urdu, Uzbekiska, Uzbekiska m. Afghansk dialekt, Wolof, Zulu

Övrigt

Omfattning: Heltid
Start:
Ort: Sundsvall med omnejd

Rekryteringsprocess

Intervjuer kommer att ske löpande. Vi tar inte emot några ansökningar via brev eller e-post, följ länken nedan för att registrera din ansökan redan idag.

Önskar du ytterligare information är du välkommen att kontakta:

Rasha Humsi
070 164 46 66
rasha.humsi@workforyou.se

Arman Ghiasvand
070 164 51 35
arman.ghiasvand@workforyou.se

Winny Wambugu
070 164 46 55
winny.wambugu@workforyou.se

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu