Museipedagog/Museilärare jobb i Sundsvall

Hitta lediga jobb som Museipedagog/Museilärare i Sundsvall. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Sundsvall från den arbetsgivaren.

Museipedagog, sommarverksamheten på Norra Berget, Sundsvalls friluftsmuseum

Museipedagog/Museilärare
Läs mer Mar 7
Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Tillsammans släpper vi skaparkraften fri och bygger ett hållbart Sundsvall med plats för alla" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn.

Har du ett brinnande intresse för byggnadsvård och levande historia, och förmågan att dela med dig av dina kunskaper i praktik och teori? Vi söker en museipedagog för sommaraktiviteter på Norra Berget, Sundsvalls friluftsmuseum.
Norra Berget är ett av Sundsvalls populäraste besöksmål, och en plats för lek, lärande, rekreation och upplevelser året om. Här finns historiska hus och gårdar från Medelpad, trädgård och odlingar, lantrasdjur, grillplatser och plats för barn att leka. Här finns även butiker, caféer, restaurang, vandrarhem och ett föreningsdrivet museum.

Under sommaren utökas verksamheten och vi söker en museipedagog till vår sommarverksamhet från början av juni till slutet av augusti 2022. Tjänstgöringsgrad 80%.

ARBETSUPPGIFTER
Som museipedagog på Norra Berget ansvarar du för kulturhistoriska aktiviteter riktade till besökare/allmänhet. Denna sommar jobbar vi inom temat Se om ditt hus, byggnadsvård i stort och smått. Syftet är att förmedla kunskap om historia på ett praktiskt och tillgängligt sätt med utgångspunkt i friluftsmuseets byggnader och miljöer.

I arbetet ingår att:
• utifrån befintligt tema planera och genomföra aktiviteter för besökare
• leda vandringar och visningar
• tillsammans med övriga medarbetare skapa en bra upplevelse för besökarna

Aktiviteter inom temat kan inkludera att demonstrera fönsterrenovering, koka rödfärg, tvätta mattor, och att berätta om äldre tiders byggnadsmetoder och material.

Arbetsuppgifterna utförs huvudsakligen i Norra Bergets historiska hus och utomhusmiljöer och förutsätter fysisk aktivitet. På arbetsplatsen förekommer djur, hö och halm.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har:
• utbildning med inriktning pedagogik, kulturhistoria eller motsvarande som vi bedömer likvärdig
• praktisk kunskap och dokumenterad erfarenhet av byggnadsvård och äldre tiders hantverk
• erfarenhet av kunskapsförmedling
• talar svenska och engelska obehindrat
• B-körkort.

Som person önskar vi att du är självgående, strukturerad och trygg i dig själv, har lätt att samarbeta och förstår vikten av ett gott värdskap.

Det är meriterande om du arbetat på museum, gärna friluftsmuseum, och har erfarenhet av att genomföra publika aktiviteter.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och drogtest kan förekomma vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrunder och erfarenheter.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Är du även intresserad av att arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap/deltidsbrandman, klicka på länken: https://www.raddning.info/om-oss/jobba-hos-oss/raddningstjanst-i-beredskap

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök nu