Kurator jobb i Sundsvall

Hitta lediga jobb som Kurator i Sundsvall. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Sundsvall från den arbetsgivaren.

Kurator 50%

Kurator
Läs mer Sep 21
Skvaderns gymnasieskola i Sundsvall söker en Kurator 50% omgående för läsår 22-23
Skvaderns gymnasieskola är en fristående gymnasieskola i Sundsvall grundad 2002. Huvudman är Norrlidens Kunskapscentrum AB som ägs av personal som arbetar på skolan. Skolan har 570 elever och 60 anställda. Skolans lärandemiljö skiljer sig från de flesta andra skolors. Vi arbetar med kurskoncentration och långa arbetspass. Dessutom har alla elever en fast plats i arbetsrum med 4-10 elever/rum. Skolan har historiskt uppnått goda resultat och är ett attraktivt studiealternativ för ungdomar i regionen som väljer gymnasieutbildning.
Arbetsbeskrivning
Som kuratorn på Skvaderns gymnasieskola ska du tillsammans med andra kuratorn (100% anställd) på skolan verka för att eleverna får en så god utveckling som möjligt genom att skapa miljöer som främjar elevernas lärande, utveckling och hälsa. Du ska stödja elevernas utveckling mot skolans mål, initiera förebyggande åtgärder och ta egna initiativ till direkt individuellt stöd.
Kontakter och samarbete med elever, vårdnadshavare, lärare, skolledning, övrig skolpersonal, BUP och Polisen kommer också ingå i dina arbetsuppgifter.
Arbetet kräver att du är både kreativ och besitter analytisk förmåga för att hantera individ- och gruppärenden.
Tillsammans med rektor, kurator, specialpedagog, skolsköterska och studie och yrkesvägledare på skolan kommer du att ha ett stort ansvar för elevhälsoarbetet.
Kvalifikationer som krävs
Du är utbildad socionom. Du har lätt för att få kontakt med människor då det är viktigt att ha en bra relation både med elever och vårdnadshavare. Du har förmågan att prioritera i ditt arbete. Du är trygg i ditt uppdrag och brinner för elevernas sociala utveckling. Du är ansvarsfull, ha god samarbetsförmåga och är flexibel och lösningsinriktad då nya behov uppstår i verksamheten.
Anställningens omfattning
Anställningsform: Tidsbegränsad 50%
Om anställningen
- Tillträde: Omgående till 2023-06-21
- Sista ansökningsdag: Snarast dock senast 2022-10-10
- Kontaktpersoner: Trevor Fisher, rektor, 070-327 19 78, trevor.fisher@skvadern.nu
Din ansökan och legitimation skickas till Skvaderns gymnasieskola, Kungsvägen 21, 856 40 Sundsvall eller mailas till tiina.vaiho@skvadern.nu.
Skicka in din ansökan idag då urval och intervjuer sker löpande.
Fackliga företrädare kontaktas via växeln 060-644901

Ansök nu

Kurator till Barn-och ungdomspsykiatrin, Sundsvall

Kurator
Läs mer Sep 16
Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.

Länssjukvård psykiatri och habilitering samordnar länssjukvården för vuxenpsykiatri, barn- och ungdomspsykiatri samt habilitering i Region Västernorrland. Länssjukvårdsverksamheterna bedrivs vid tre sjukhus, Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik, och vid ett antal mottagningar som är förlagda till flera orter i länet. Området har cirka 700 anställda.

Länsverksamhet Barn- och ungdomspsykiatri i Västernorrland är en länsgemensam klinik som har ca 120 medarbetare. Öppenvårdsverksamheten bedrivs i Örnsköldsvik, Sollefteå, Härnösand, Sundsvall och Ånge. I Sundsvall finns också slutenvård och Mellanvård i samverkan med Vuxenpsykiatrin och Barnkliniken. Vi använder olika behandlingsmetoder, såväl individuellt som i grupp, som vilar på systemiskt, beteendeanalytiskt och neuropsykiatriskt synsätt. Det finns goda möjligheter till handledning och vidareutbildning inom kliniken.

Är du intresserad av att arbeta med barn/ungdomar och familjer sett ur ett barnpsykiatriskt perspektiv, där patientens individuella behov sätts i centrum? Då är du välkommen att söka till oss! Nu söker vi kuratorer till våra öppenvårdsmottagningar mottagning 2 och Neuropsykiatrisk (NP-) mottagning i Sundsvall. På mottagningarna arbetar psykologer, kuratorer, läkare, sjuksköterskor, arbetsterapeuter och medicinska sekreterare.

Rekryteringen avser tillsvidareanställning med tillträde januari-23 eller enligt överenskommelse.

ROLLEN SOM KURATOR

Arbetsuppgifterna som kurator inom våra öppenvårdsmottagningar är på flera plan likvärdiga men skiljer sig delvis åt utifrån skilda målgrupper och organisatoriska uppdrag. På Mottagning 2 inbegriper arbetet i huvudsak kvalificerat bedömnings- och behandlingsarbete både enskilt och i team. NP-mottagningen är vår specialistresurs inom neuropsykiatriskt område. Arbetsuppgifterna där omfattar bland annat barnpsykiatrisk utredning och neuropsykiatriskt behandlingsarbete individuellt och i grupp, inklusive medverkan i psykoedukativa utbildningsinsatser.

Arbetsuppgifterna består även av konsultationer och nätverksarbete samt deltagande i verksamhetens utvecklingsarbete, utbildningsinsatser och metodutveckling.

Att arbeta som kurator inom BUP är ett utmanade, utvecklande och spännande arbete! Stora krav ställs på kunskap kring bemötande och problemlösningsförmåga.

Vi söker dig som har socionomexamen. Legitimation som hälso- och sjukvårdskurator är meriterande, liksom fortbildning och erfarenhet av psykosocialt behandlingsarbete eller motsvarande. Traumakompetens är meriterande. Goda kunskaper i det svenska språket är ett krav för tjänsten. Körkort är önskvärt. För oss är dina personliga egenskaper viktiga och att du har förmåga att relatera till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du är flexibel och har en positiv inställning till förändringar. I ditt arbete är du strukturerad genom att du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt.

Är du vår nya kollega? Varmt välkommen med din ansökan!

Inför eventuellt erbjudande om anställning kommer utdrag ur Polisens belastningsregister att begäras ut.

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Ansök nu

Kuratorer till Granlo- och Matfors Hälsocentral

Kurator
Läs mer Jul 5
Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.

Inom Region Västernorrland finns tre närsjukvårdsområden; söder, väster och norr där lokal samverkan sker inom/mellan kommun, primärvård och specialistvård. Tillsammans arbetar vi för att skapa en sammanhållen vårdkedja för de växande patientgrupperna kroniker och multisjuka.

Närsjukvårdsområde Söder har ett sjukhus och åtta regiondrivna hälsocentraler. I området finns sex privata vårdcentraler samt fyra kommuner. Närsjukvårdsområde Söder har cirka 900 medarbetare och sex verksamhetschefer.

Hälsocentralen Granlo är belägen centralt cirka tre km väster om Sundsvall centrum samt Matfors cirka två mil från Sundsvall. Hos oss finns specialistutbildade allmänläkare, utbildningsläkare, distriktssjuksköterskor med olika specialkompetenser, undersköterskor, kuratorer, psykolog, psykoterapeut laboratoriepersonal, sekreterare/receptionister och rehabkoordinator. Vi samarbetar i team kring våra patienter.

På Hälsocentralerna finns många års erfarenhet inom personalen som alltid gör sitt yttersta för att hjälpa våra innevånare. Vi jobbar hårt med att vår tillgänglighet mot våra innevånare ska vara så god som möjligt.

Nu söker vi två kuratorer till Granlo- och Matfors Hälsocentral för tillsvidareanställning. Tillsättning sker 2022-10-01 eller enligt överenskommelse.

ROLLEN SOM KURATOR

Du kommer att ingå i det psykosociala teamet tillsammans med psykolog, psykoterapeut och rehabkoordinator och vara en viktig del i vårt arbete med hög tillgänglighet för psykisk ohälsa. Som anställd hos oss förväntas du hantera patientmöten och samarbete med kollegor på ett professionell och patientsäkert sätt samt vara flexibel och på ett effektivt sätt lösa dina arbetsuppgifter. Givetvis kommer vi ge dig fortlöpande stöttning och utbildning.

Vi erbjuder dig ett stimulerande och omväxlande arbete där du får möjlighet att arbeta både självständigt och i team. Vi är Hälsocentral som jobbar mycket med utvecklingsarbete och utbildning.

För att vara behörig för tjänsten behöver du ha socionomexamen eller utbildning som vi bedömer är likvärdig. Fortbildning i psykosocialt behandlingsarbete eller motsvarande är meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Du har en helhetssyn, du förstår din roll och ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. Du samarbetar bra med kollegor och patienter och möter dem på ett lyhört och kommunikativt sätt. Vidare ser vi att du är självgående, du tar ansvar för din uppgift och arbetar drivet och strukturerat.

I din ansökan uppger du var du önskar placering.
Varmt välkommen med din ansökan!

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Ansök nu

Kurator till Psykiatrisk mottagning C, Sundsvall

Kurator
Läs mer Jun 10
Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.

Länssjukvård psykiatri och habilitering samordnar länssjukvården för vuxenpsykiatri, barn- och ungdomspsykiatri samt habilitering i Region Västernorrland. Länssjukvårdsverksamheterna bedrivs vid tre sjukhus, Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik, och vid ett antal mottagningar som är förlagda till flera orter i länet. Området har cirka 700 anställda.

Psykiatriska mottagning C Sundsvall är en specialistpsykiatrisk öppenvårdsmottagning som främst bedömer, utreder och behandlar patienter som lider av ADHD/ADD av medelsvår eller svår karaktär, samt annan specialistpsykiatrisk samsjuklighet eller andra tillstånd. Inom mottagningen arbetar vi i team som består av läkare, psykologer, kuratorer, sjuksköterskor, arbetsterapeut, rehabiliteringskoordinator och medicinska sekreterare. Psykiatriska mottagning C Sundsvall är sedan april 2019 en sammanslagning mellan bedömningsmottagningen och neuropsykiatriska mottagningen.

Vi söker nu en kurator till Psykiatrisk mottagning C i Sundsvall. Tjänsten avser ett vikariat 2022-09-15 till 2023-09-01.

ROLLEN SOM KURATOR

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att genomföra psykosociala bedömningar, kartlägga behov och vilka stödinsatser som kan vara aktuella. Att samverka med andra samhällsaktörer runt patienter, som exempel Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan och Socialtjänsten är en viktig del av arbetet. Psykoedukation i grupp genomförs på mottagningen där kuratorn är delaktig och informerar om samhällets stöd och insatser för patientgruppen. I arbetet kan även telefonrådgivning förekomma samt ansvar för kommunikationsverktyget Prator för samverkan mellan olika aktörer. I arbetet ingår också att organisera och delta i samverkansmöten eller SiP. Då mottagningen behandlar vuxna patienter beaktas barnperspektivet i de fall det är aktuellt.

Vi erbjuder dig:
Möjlighet att delta i och utveckla ett positivt och öppet arbetsklimat tillsammans med kompetenta kollegor och handledare. Regionen erbjuder goda möjligheter till utbildning och kompetensutveckling samt friskvård - både i form av friskvårdslokaler och friskvårdstimme. Här finns möjlighet att påverka och utveckla mottagningens arbetssätt. Ett etablerat nätverk finns för kuratorer inom psykiatrin i Sundsvall.

Vi söker dig som är utbildad socionom. Har du tidigare erfarenhet av arbete som kurator inom hälso- och sjukvård är det meriterande. Vi ser det även som önskvärt att du har erfarenhet av att arbeta med patienter som har komplexa och omfattande behov av stöd i vardagen. God kännedom om vad samhället har att erbjuda i form av stödjande insatser är betydelsefullt i arbetet. Det är meriterande om du har vana att leda grupper då mottagningen bedriver psykoedukation i grupp. Det är meriterande om du har utbildning i psykoterapi.

Vi ser att du som person är du flexibel och har en god samarbetsförmåga. Du är strukturerad och planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Vidare är du lojal och handlar i enlighet med fattade beslut, verksamhetsplanen, mål, policyer och riktlinjer.

Varmt välkommen med din ansökan!


Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Ansök nu

Kurator till Barn-och ungdomspsykiatrin, Sundsvall

Kurator
Läs mer Mar 31
Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.

Länssjukvård psykiatri och habilitering samordnar länssjukvården för vuxenpsykiatri, barn- och ungdomspsykiatri samt habilitering i Region Västernorrland. Länssjukvårdsverksamheterna bedrivs vid tre sjukhus, Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik, och vid ett antal mottagningar som är förlagda till flera orter i länet. Området har cirka 700 anställda.

Länsverksamhet Barn- och ungdomspsykiatri i Västernorrland är en länsgemensam klinik som har ca 120 medarbetare. Öppenvårdsverksamheten bedrivs i Örnsköldsvik, Sollefteå, Härnösand, Sundsvall och Ånge. I Sundsvall finns också slutenvård och Mellanvård i samverkan med Vuxenpsykiatrin och Barnkliniken. Vi använder olika behandlingsmetoder, såväl individuellt som i grupp, som vilar på systemiskt, beteendeanalytiskt och neuropsykiatriskt synsätt. Det finns goda möjligheter till handledning och vidareutbildning inom kliniken.

Är du intresserad av att arbeta med barn/ungdomar och familjer sett ur ett barnpsykiatriskt perspektiv, där patientens individuella behov sätts i centrum? Då är du välkommen att söka till oss! Nu söker vi kuratorer till våra öppenvårdsmottagningar i Sundsvall; mottagning 1, mottagning 2 och Neuropsykiatrisk (NP-) mottagning. På mottagningarna arbetar psykologer, kuratorer, läkare, sjuksköterskor, arbetsterapeuter och medicinska sekreterare.

Rekryteringen avser tillsvidareanställning med tillträde 2022-08-29 eller enligt överenskommelse.

ROLLEN SOM KURATOR

Arbetsuppgifterna som kurator inom våra öppenvårdsmottagningar är på flera plan likvärdiga men skiljer sig delvis åt utifrån skilda målgrupper och organisatoriska uppdrag. På Mottagning 1 och Mottagning 2 inbegriper arbetet i huvudsak kvalificerat bedömnings- och behandlingsarbete både enskilt och i team. NP-mottagningen är vår specialistresurs inom neuropsykiatriskt område. Arbetsuppgifterna där omfattar bland annat barnpsykiatrisk utredning och neuropsykiatriskt behandlingsarbete individuellt och i grupp, inklusive medverkan i psykoedukativa utbildningsinsatser.

Arbetsuppgifterna består även av konsultationer och nätverksarbete samt deltagande i verksamhetens utvecklingsarbete, utbildningsinsatser och metodutveckling.

Att arbeta som kurator inom BUP är ett utmanade, utvecklande och spännande arbete! Stora krav ställs på kunskap kring bemötande och problemlösningsförmåga.

Vi söker dig som har socionomexamen. Legitimation som hälso- och sjukvårdskurator är meriterande, liksom fortbildning och erfarenhet av psykosocialt behandlingsarbete eller motsvarande. Goda kunskaper i det svenska språket är ett krav för tjänsten. Körkort är önskvärt. För oss är dina personliga egenskaper viktiga och att du har förmåga att relatera till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du är flexibel och har en positiv inställning till förändringar. I ditt arbete är du strukturerad genom att du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt.

Är du vår nya kollega? Varmt välkommen med din ansökan!

Inför eventuellt erbjudande om anställning kommer utdrag ur Polisens belastningsregister att begäras ut.

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Ansök nu

Kurator Barn och ungdomsentrén - första linjens psykiatri, Sundsvall

Kurator
Läs mer Feb 9
Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.

Region Västernorrland har sedan 1 jan -21 beslutat om att lyfta första linjen-uppdraget för barn och ungdomar i åldern 7-17 år med lindrig till medelsvår psykisk ohälsa som ett särskilt uppdrag inom primärvården. Den nya verksamhetens utformning och innehåll ska byggas succesivt under kommande 4 år för att möta vissa krav och behov hos målgruppen.

Vi söker nu medarbetare som tillsammans med enhetschef, projektledare och andra kollegor vill ta sig an och driva detta arbete framåt. Tanken är att skapa en verksamhet som är lättillgänglig, kreativ och ändamålsenlig med hög kvalitet i en ljus och trevlig arbetsmiljö.

På mottagningen kommer vi erbjuda gruppbehandlingar, internetbehandling, individuella samtalskontakter och familjesamtal vilket innebär att du som kurator ges möjlighet till god variation i arbetet. Vi arbetar med korta behandlingsinsatser utifrån ett systemiskt perspektiv där såväl den direkta familjen som övrigt nätverk involveras utifrån barnets behandlingsbehov. Utöver behandlingsarbetet ingår också att ge konsultation till samverkanspartner inom regionen och kommunen som arbetar med och möter psykisk ohälsa.

Mottagningarna kommer till en början finnas på två orter i länet, Sundsvall och Örnsköldsvik. Nu söker vi en kollega till mottagningen i Sundsvall. Vi värdesätter teamarbete högt för att tillsammans sköta vårt uppdrag och utveckla vår verksamhet.

ROLLEN SOM KURATOR

Som kurator hos oss arbetar du i team med det särskilda uppdraget första linjens psykiatri för barn och unga inom primärvården. I teamet kommer det ingå läkare, psykologer och arbetsterapeut m.m. Målet för det psykosociala arbetet är att med tidiga insatser underlätta tillfrisknande och förebygga återinsjuknande.

Du som söker har godkänd socionomexamen och det är meriterande med en grundläggande psykoterapiutbildning. Tidigare erfarenheter av patientarbete inom psykiatri är önskvärt samt utbildning i gruppbaserade behandlingsmetoder för barn och ungdomar. B-körkort är nödvändigt då resor i tjänsten kan förekomma.

För att trivas inom verksamheten ser vi att du är trygg i din yrkesroll och van vid att ta eget ansvar och arbeta metodiskt. Vi söker dig som är intresserad av att arbeta i team, har lätt för att samarbeta och som vill vara med att utveckla vår mottagning för psykisk ohälsa. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Välkommen med din ansökan!

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Ansök nu

Kurator till Habiliteringsmottagningen, Sundsvall

Kurator
Läs mer Jan 26
Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.


Länssjukvård psykiatri och habilitering samordnar länssjukvården för vuxenpsykiatri, barn- och ungdomspsykiatri samt habilitering i Region Västernorrland. Länssjukvårdsverksamheterna bedrivs vid tre sjukhus, Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik, och vid ett antal mottagningar som är förlagda till flera orter i länet. Området har cirka 700 anställda.

Habiliteringen i Västernorrland är en länsgemensam verksamhet som har ca 100 medarbetare med placering i Sollefteå, Sundsvall och Örnsköldsvik. Habiliteringens målgrupp är personer med varaktiga funktionsnedsättningar där de största grupperna är utvecklingsstörning, autism samt cerebral pares. Vi arbetar i barn/ungdom/vuxen-team med tvärvetenskaplig inriktning som representerar medicinsk, neuropsykologiskt, social och pedagogisk inriktning. De olika yrkeskategorier som finns är arbetsterapeut, kurator, logoped, läkare, medicinsk sekreterare, psykolog, sjukgymnast/fysioterapeut och sjuksköterska.

Nu söker vi habiliteringen Ungdom/vuxen i Sundsvall för ett års vikariat med start 2022-04-01.

ROLLEN SOM KURATOR

I Sundsvall finns den största mottagningen i länet och här arbetar idag tio kuratorer. Som kurator har du kunskap om hur samhället fungerar samt vilka rättigheter som finns för målgruppen. De huvudsakliga arbetsuppgifterna är psykosociala bedömningar samt kartläggning av behov och resurser, samtalsbehandling och stöd individuellt och/eller i grupp.

Hos oss får du ett intressant arbete där du har stora möjligheter till kompetensutveckling. Som kurator arbetar du dagtid måndag - fredag och har möjlighet till flextid.

Vi söker dig som har socionomexamen. Du behärskar det svenska språket i såväl tal som skrift. Fortbildning i psykosocialt behandlingsarbete eller motsvarande samt erfarenhet av personer med funktionshinder är meriterande. Då resor förekommer i tjänsten är körkort B ett krav.

För att trivas i denna roll ser vi att du är en lugn och stabil person som har förmåga att hantera stressiga situationer på ett kontrollerat sätt. Du trivs i en föränderlig miljö och har god anpassningsförmåga. Vi ser också att du har lätt för att skapa goda relationer och trivs i samarbetet med andra. I ditt arbete är du strukturerad och självgående genom att du tar ansvar för ditt arbete och ser till att det blir utfört på ett effektivt sätt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Ansök nu

Kurator till Rättspsykiatriska regionkliniken, Sundsvall

Kurator
Läs mer Nov 16
Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.

Rättspsykiatriska regionkliniken (RPK) är i dag en av landets största kliniker för vård av patienter överlämnade enligt lagen om rättspsykiatrisk vård (LRV). Vi har också uppdrag att vårda särskilt vårdkrävande patienter enligt lagen om psykiatrisk tvångsvård (LPT). Kliniken har idag 101 vårdplatser, uppdelade på 8 avdelningar.

Nu söker vi kurator till Rättspsykiatrins verksamhet i Sundsvall för tillsvidareanställning med tillträde 2022-03-01 eller enligt överenskommelse.

RPK erbjuder en god arbetsmiljö med ett varierande arbete och möjligheter till personlig- och professionell utveckling inom området. Vi erbjuder dig ett omväxlande, självständigt och ansvarsfullt arbete där du får patientkontakt och tillfälle att träffa många nya arbetskamrater. Individuell inskolning anordnas. Verksamheten har en egen friskvårdsanläggning och tillämpar friskvårdstimme.

ROLLEN SOM KURATOR

Kuratorns uppdrag vid RPK är att ha ett psykosocialt perspektiv och helhetsperspektiv kring patienten i relation till samhället i stort samt komplettera den medicinska kompetensen inom sluten- och öppenvård med psykosocial kunskap och insatser. I detta ingår bland annat:

- Att agera som konsultativ expert gentemot vårdteam på avdelningar genom att delta i t.ex. vårdplaneringar, ronder eller andra viktiga forum avseende patientens vård.
- Att analysera, bedöma och medverka i handläggningen kring en patients behov av god man / förvaltare.
- Att ge patienten social rådgivning i frågor som rör samhällets resurser.
- Att genomföra sociala åtgärder som rör patienten, till exempel hjälpa till vid myndighetskontakt och söka ekonomisk ersättning.
- Att uppmärksamma barns behov av råd, stöd och information enligt Hälso- och sjukvårdslagen HSL 5:7 (5 kap. § 7).
- Att vid behov kontakt med närstående, anhörig, förvaltare eller andra för patienten viktiga personer.
- Att upprätta en "social kartläggning" i klinikens egna journalsystem ROP och uppdatera denna kartläggning regelbundet.

Vi söker dig som är utbildad socionom, ytterligare akademiska studier eller relevanta utbildningar för målområdet ses som meriterande. Du behärskar svenska och engelska i såväl tal som skrift, god kunskap i ytterligare språk är meriterande. Vi ser gärna att du har minst ett års erfarenhet från liknande arbete inom offentlig sektor. Har du yrkeserfarenhet av handläggning inom socialtjänsten samt god kännedom om SoL, LSS och övrigt regelverk inom området är det meriterande för denna tjänst. Då resor förekommer i tjänst fordras körkort B.

För att trivas i denna roll bör du vara en självgående person som själv kan strukturera och driva ditt arbete framåt. Det är också viktigt att du har lätt för att samarbeta med andra, att du är lösningsorienterad och tillmötesgående i ditt bemötande samt att du bidrar med en god stämning till arbetsgruppen. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Är du den vi söker?
Varmt välkommen med din ansökan!

Vid eventuellt erbjudande om anställning skall utdrag ur Polisens belastningsregister uppvisas. Enligt rutin görs också drogscreening vid nyanställning inom RPK.

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Ansök nu

Kurator till Hälsocentralen Ånge/Stöde

Kurator
Läs mer Okt 4
Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.

Inom Region Västernorrland finns tre närsjukvårdsområden; söder, väster och norr där lokal samverkan sker inom/mellan kommun, primärvård och specialistvård. Tillsammans arbetar vi för att skapa en sammanhållen vårdkedja för de växande patientgrupperna kroniker och multisjuka.

Närsjukvårdsområde Söder har ett sjukhus och åtta regiondrivna hälsocentraler. I området finns sex privata vårdcentraler samt fyra kommuner. Närsjukvårdsområde Söder har cirka 900 medarbetare och sex verksamhetschefer.

Hälsocentralen i Ånge är belägen ca 10 mil väster om Sundsvall och hälsocentralen i Stöde finns ca 4 mil väster om Sundsvall. Hos oss finns specialistutbildade allmänläkare, utbildningsläkare, distriktssjuksköterskor med olika specialistkompetenser, undersköterskor, kurator, samarbete med psykolog, laboratoriepersonal, sekreterare/receptionister och rehabkoordinator. Vi samarbetar i team kring våra patienter.

På Hälsocentralerna i Ånge och Stöde finns många års erfarenhet inom personalen som alltid gör sitt yttersta för att hjälpa våra innevånare. Vi jobbar hårt med vår tillgänglighet att den ska vara så god som möjligt mot våra innevånare. Vi är hälsocentraler som jobbar mycket med utvecklingsarbete och utbildning. Nu söker vi kurator till vår verksamhet!

.

Du kommer att ingå i det psykosociala teamets arbete omkring psykisk ohälsa tillsammans med kurator och rehabkoordinator och psykolog konsulteras vid behov. Arbetet sker inom vårdområdet och är i nuläget kopplat till största delen mot hälsocentralerna i Ånge och Stöde. Vi erbjuder våra patienter möjlighet till såväl digitala som fysiska samtal utifrån patientens behov. Detta arbetssätt möjliggör även för dig som anställd att få ett flexibelt arbetsliv där du ges möjlighet att arbeta hemifrån i viss mån.

Vi erbjuder dig ett stimulerande och omväxlande arbete där du får möjlighet att arbeta både självständigt och i team. Givetvis kommer vi ge dig fortlöpande stöttning och utbildning.

För att vara behörig för tjänsten behöver du ha socionomexamen eller annan relevant utbildning som arbetsgivaren
bedömer är likvärdig. Fortbildning i psykosocialt behandlingsarbete (steg 1) utbildning inom KBT eller liknande är meriterande. Du har ett gott bemötande, arbetar flexibelt och självständigt samt främjar god teamsamverkan. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Är du den vi söker?
Varmt välkommen med din ansökan!

Tjänsten avser tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Tjänstgöringsgrad bestäms efter dialog.

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Ansök nu

Kurator Barn och ungdomsentrén - psykisk hälsa 7-17 år, Sundsvall

Kurator
Läs mer Sep 24
Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.Inom Region Västernorrland finns tre närsjukvårdsområden; söder, väster och norr där lokal samverkan sker inom/mellan kommun, primärvård och specialistvård. Tillsammans arbetar vi för att skapa en sammanhållen vårdkedja för de växande patientgrupperna kroniker och multisjuka.

Västra närsjukvårdsområdet har ett sjukhus och fem regiondrivna hälsocentraler. I området finns två kommuner. Organisatoriskt i närsjukvårdsområdet ligger också Primärvårdens särskilda uppdrag som är Länsövergripande verksamheter, Ungdomsmottagningen, Psykologmottagningen för föräldra- och barnhälsovården, Barn-och ungdomsentrén psykisk hälsa 7-17 år, 1177 Vårdguiden på telefon samt Livsstilsmedicin Österåsen. Närsjukvårdsområde Väster har cirka 300 medarbetare och fyra verksamhetschefer.

Region Västernorrland har sedan 1 jan -21 beslutat om att lyfta första linjen-uppdraget för barn och ungdomar i åldern 7-17 år med lindrig till medelsvår psykisk ohälsa som ett särskilt uppdrag inom primärvården. Den nya verksamhetens utformning och innehåll ska byggas succesivt under kommande 4 år för att möta vissa krav och behov hos målgruppen.

Vi söker nu medarbetare som tillsammans med enhetschef, projektledare och andra kollegor vill ta sig an och driva detta arbete framåt. Tanken är att skapa en verksamhet som är lättillgänglig, kreativ och ändamålsenlig med hög kvalitet i en ljus och trevlig arbetsmiljö.

Mottagningarna kommer till en början finnas på två orter i länet, Sundsvall och Örnsköldsvik. Nu söker vi en kollega till mottagningen i Sundsvall. Vi värdesätter teamarbete högt för att tillsammans sköta vårt uppdrag och utveckla vår verksamhet.

.

Som kurator hos oss arbetar du i team med det särskilda uppdraget första linjens psykiatri för barn och unga inom primärvården. I teamet kommer det ingå läkare, psykologer, kuratorer, sjuksköterska m.m. Målet för det psykosociala arbetet är att med tidiga insatser underlätta tillfrisknande och förebygga återinsjuknande.

På mottagningen kommer vi erbjuda gruppbehandlingar, internetbehandling, individuella samtalskontakter och familjesamtal vilket innebär att du som kurator ges möjlighet till god variation i arbetet. Vi arbetar med korta behandlingsinsatser utifrån ett systemiskt perspektiv där såväl den direkta familjen som övrigt nätverk involveras utifrån barnets behandlingsbehov. Utöver behandlingsarbetet ingår också att ge konsultation till samverkanspartner inom regionen och kommunen som arbetar med och möter psykisk ohälsa.

Du som söker har godkänd socionomexamen och det är meriterande med en grundläggande psykoterapiutbildning. Tidigare erfarenheter av patientarbete inom psykiatri är önskvärt samt utbildning i gruppbaserade behandlingsmetoder för barn och ungdomar. B-körkort är nödvändigt då resor i tjänsten kan förekomma.

För att trivas inom verksamheten ser vi att du är trygg i din yrkesroll och van vid att ta eget ansvar och arbeta metodiskt. Vi söker dig som är intresserad av att arbeta i team, har lätt för att samarbeta och som vill vara med att utveckla vår mottagning för psykisk ohälsa. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort är Sundsvall.

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Ansök nu

Kurator till Hälsocentralen Granlo

Kurator
Läs mer Sep 17
Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.

Inom Region Västernorrland finns tre närsjukvårdsområden; söder, väster och norr där lokal samverkan sker inom/mellan kommun, primärvård och specialistvård. Tillsammans arbetar vi för att skapa en sammanhållen vårdkedja för de växande patientgrupperna kroniker och multisjuka.

Närsjukvårdsområde Söder har ett sjukhus och åtta regiondrivna hälsocentraler. I området finns sex privata vårdcentraler samt fyra kommuner. Närsjukvårdsområde Söder har cirka 900 medarbetare och sex verksamhetschefer.

Hälsocentralen Granlo är belägen centralt ca tre km väster om Sundsvall centrum.
Hos oss finns specialistutbildade allmänläkare, utbildningsläkare, distriktssjuksköterskor med olika specialkompetenser, undersköterskor, kuratorer, psykolog, laboratoriepersonal, sekreterare/receptionister och rehabkoordinator. Vi samarbetar i team kring våra patienter.

På Hälsocentralen Granlo finns många års erfarenhet inom personalen som alltid gör sitt yttersta för att hjälpa våra innevånare. Vi jobbar hårt med att vår tillgänglighet mot våra innevånare ska vara så god som möjligt. Vi är en hälsocentral som jobbar mycket med utvecklingsarbete och utbildning.

.

Du kommer att ingå i det psykosociala teamet tillsammans med psykolog, kurator och rehabkoordinator och vara en viktig del i vårt arbete med hög tillgänglighet för psykisk ohälsa.

Som anställd hos oss förväntas du hantera patientmöten och samarbete med kollegor på ett professionell och patientsäkert sätt samt vara flexibel och på ett effektivt sätt lösa dina arbetsuppgifter. Givetvis kommer vi ge dig fortlöpande stöttning och utbildning.

Vi erbjuder dig ett stimulerande och omväxlande arbete där du får möjlighet att arbeta både självständigt och i team.

För att vara behörig för tjänsten behöver du ha socionomexamen eller utbildning som vi bedömer är likvärdig. Vi ser gärna att du har vidareutbildning inom psykosocialt behandlingsarbete eller motsvarande. KBT steg 1 ses som meriterande för tjänsten.

Som person har du ett gott bemötande, arbetar flexibelt och självständigt samt främjar god teamsamverkan. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vill du bli en del i vårt psykosociala team?
Varmt välkommen med din ansökan!

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Ansök nu

Kurator till Vibackeskolan

Kurator
Läs mer Sep 6
Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Tillsammans släpper vi skaparkraften fri och bygger ett hållbart Sundsvall med plats för alla" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn.Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Tillsammans släpper vi skaparkraften fri och bygger ett hållbart Sundsvall med plats för alla" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn. Politikernas och förvaltnings mål och viljeriktning är att alla barn och elever i Sundsvalls kommuns förskolor och skolor ska få likvärdiga förutsättningar att utvecklas, nå sina mål och bli aktiva medborgare med många möjligheter i livet.

Varje dag möter våra ca 3 000 medarbetare inom Barn- och utbildningsförvaltningen tillsammans ca 16 000 barn och elever på fler än 130 enheter. Varje dag finns möjligheten att ge dem förutsättningar för fortsatt lärande och utveckling.

ARBETSUPPGIFTER
Bidrar med sin psykosociala kompetens i resurs- och utvecklingsfrågor, organisationsutveckling och förändringsarbete. Som skolkurator har du en viktig roll i skolans elevhälsa och är en del av skolornas elevhälsoteam.

Arbetet är främst förebyggande och hälsofrämjande. I detta arbete ingår att skapa möjlighet till förändring och utveckling utifrån en helhetssyn för att utveckla goda miljöer till att stärka barn och ungdomars möjligheter att uppnå målen.
Arbetet sker på organisations-, grupp- och individnivå.

Skolkurator arbetar på rektors uppdrag och ger konsultation i sociala och psykosociala frågor till skolans personal.

Skolkurator erbjuder stödsamtal till enskilda elever och samverkar med vårdnadshavare. Arbetet innebär att samarbeta och samverka med elevhälsan på flera skolor i skolområdet samt med samhällets övriga resurser och myndigheter. Grundskolans kuratorer har gemensamma träffar, där chefen för Barn- elevhälsa och stödteam har ett samordnande uppdrag för gruppen

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har socionomexamen och har flerårig erfarenhet av arbete med barn och ungdomar.

Vi söker dig med hög social kompetens och mycket god samarbetsförmåga fodras.

Vi lägger stor vikt i personlig lämplighet!

ÖVRIGT
Tjänsten är en visstidsanställning (vikariat) 100%, kan eventuellt bli längre eller över gå till en tillsvidareanställning. Tillträde 2021-09-27 eller enligt överenskommelse.

Vid begäran skall betyg/ examensbevis/studieintyg/lärarlegitimation som styrker att du har rätt kvalifikationer för tjänsten lämnas in.

Den som erbjuds en anställning skall lämna ett giltigt utdrag ur polisens belastningsregister enligt SFS 2000:873. Blankett för beställning av utdrag ur belastningsregistret hittar du på www.polisen.se.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att inte övertalighet uppkommer inom annan del av kommunen som gör att den tillsätts den vägen.

Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och drogtest kan förekomma vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Sundsvalls kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Är du även intresserad av att arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap/deltidsbrandman, klicka på länken: https://www.raddning.info/om-oss/jobba-hos-oss/raddningstjanst-i-beredskap

Sista ansökningsdag är; 2021-09-24

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök nu

Kurator till Bedömningsmottagningen i Sundsvall

Kurator
Läs mer Aug 3
Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.

Länssjukvård psykiatri och habilitering samordnar länssjukvården för vuxenpsykiatri, barn- och ungdomspsykiatri samt habilitering i Region Västernorrland. Länssjukvårdsverksamheterna bedrivs vid tre sjukhus, Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik, och vid ett antal mottagningar som är förlagda till flera orter i länet. Området har cirka 700 anställda.

Barn och ungdomspsykiatri har cirka 120 medarbetare, och mottagningar i Härnösand, Sollefteå,
Sundsvall/Ånge och Örnsköldsvik. I Sundsvall bedrivs också dagverksamhet i egen regi och slutenvård i samverkan med vuxenpsykiatrin och barn- och ungdomsmedicin. BUP tar emot barn och ungdomar med allvarlig barnpsykiatrisk problematik i behov av specialiserade insatser. Vi använder evidensbaserade behandlingsmetoder som bygger på bl.a. systemiskt, psykodynamiskt och kognitivt synsätt. All behandling sker i nära samverkan med familj, övrigt nätverk och andra vårdgivare såsom skola och socialtjänst.

.

Som kurator på Bedömningsmottagningen arbetar du i team bestående av kuratorer, psykologer, läkare och sjuksköterskor. Vi bedömer, behandlar och utreder patienter i sammanhang med familjen. Samverkan med vårdgrannar, socialtjänst och skola är vanligt förekommande. I arbetsuppgifterna ingår också BUPs akuta verksamhet förlagd till dagtid samt telefonrådgivning.

BUP har en pågående satsning på traumabehandling och samverkar via Barnahus Västernorrland med socialtjänst, åklagare, barnklinik och polis i arbetet med barn och unga som misstänks varit utsatta för allvarliga brott. För dig med särskilt intresse inom området finns möjlighet att vara en del i detta arbete.

Vi söker dig som har socionomexamen. Fortbildning i psykosocialt behandlingsarbete eller motsvarande är meriterande. För att trivas i rollen och med oss ser vi att du är en lagspelare som värdesätter och främjar ett gott samarbete med andra. Vi tror också att du är en lugn och trygg person som kan bibehålla kontrollen även i stressiga situationer. Vi ser även att du är självgående och har en god förmåga att driva ditt arbete framåt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Goda kunskaper i svenska är ett krav. Kunskaper i engelska eller övriga språk ses som meriterande.

Innan eventuell anställning ska utdrag från belastningsregistret uppvisas.

Tillträdesdatum för tjänsten är 2021-10-01 eller enligt överenskommelse.

Eftersom urvalsarbetet och intervjuer kan ske löpande ser vi gärna att du skickar in din ansökan redan idag!

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Ansök nu

Kurator till Rättspsykiatriska regionkliniken, Sundsvall

Kurator
Läs mer Maj 10
Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.

Rättspsykiatriska regionkliniken (RPK) är i dag en av landets största kliniker för vård av patienter överlämnade enligt lagen om rättspsykiatrisk vård (LRV). Vi har också uppdrag att vårda särskilt vårdkrävande patienter enligt lagen om psykiatrisk tvångsvård (LPT). Kliniken har idag 101 vårdplatser, uppdelade på 8 avdelningar.

Nu söker vi kurator till Rättspsykiatrins verksamhet i Sundsvall.
Anställningen avser 6 månaders visstidsanställning, därefter finns möjlighet att anställningen kan övergå till tillsvidareanställning. Tillträde 2021-08-16 eller enligt överenskommelse.

RPK erbjuder en god arbetsmiljö med ett varierande arbete och möjligheter till personlig- och professionell utveckling inom området. Vi erbjuder dig ett omväxlande, självständigt och ansvarsfullt arbete där du får patientkontakt och tillfälle att träffa många nya arbetskamrater. Individuell inskolning anordnas. Verksamheten har en egen friskvårdsanläggning och tillämpar friskvårdstimme.

.

Kuratorns uppdrag vid RPK är att ha ett psykosocialt perspektiv och helhetsperspektiv kring patienten i relation till samhället i stort samt komplettera den medicinska kompetensen inom sluten- och öppenvård med psykosocial kunskap och insatser. I detta ingår bland annat:

- Att agera som konsultativ expert gentemot vårdteam på avdelningar genom att delta i t.ex. vårdplaneringar, ronder eller andra viktiga forum avseende patientens vård.
- Att analysera, bedöma och medverka i handläggningen kring en patients behov av god man / förvaltare.
- Att ge patienten social rådgivning i frågor som rör samhällets resurser.
- Att genomföra sociala åtgärder som rör patienten, till exempel hjälpa till vid myndighetskontakt och söka ekonomisk ersättning.
- Att uppmärksamma barns behov av råd, stöd och information enligt Hälso- och sjukvårdslagen HSL 5:7 (5 kap. § 7).
- Att vid behov kontakt med närstående, anhörig, förvaltare eller andra för patienten viktiga personer.
- Att upprätta en "social kartläggning" i klinikens egna journalsystem ROP och uppdatera denna kartläggning regelbundet.

Vi söker dig som är utbildad socionom, ytterligare akademiska studier eller relevanta utbildningar för målområdet ses som meriterande. Du behärskar svenska och engelska i såväl tal som skrift, god kunskap i ytterligare språk är meriterande. Vi ser gärna att du har minst ett års erfarenhet från liknande arbete inom offentlig sektor. Har du yrkeserfarenhet av handläggning inom socialtjänsten samt god kännedom om SoL, LSS och övrigt regelverk inom området är det meriterande för denna tjänst. Då resor förekommer i tjänst fordras körkort B.

För att trivas i denna roll bör du vara en självgående person som själv kan strukturera och driva ditt arbete framåt. Det är också viktigt att du har lätt för att samarbeta med andra, att du är lösningsorienterad och tillmötesgående i ditt bemötande samt att du bidrar med en god stämning till arbetsgruppen. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Är du den vi söker?
Varmt välkommen med din ansökan!

Vid eventuellt erbjudande om anställning skall utdrag ur Polisens belastningsregister uppvisas. Enligt rutin görs också drogscreening vid nyanställning inom RPK.

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Ansök nu

Kurator till LARO-mottagning, Sundsvall

Kurator
Läs mer Maj 19
Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.

Länssjukvård psykiatri och habilitering samordnar länssjukvården för vuxenpsykiatri, barn- och ungdomspsykiatri samt habilitering i Region Västernorrland. Länssjukvårdsverksamheterna bedrivs vid tre sjukhus, Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik, och vid ett antal mottagningar som är förlagda till flera orter i länet. Området har cirka 700 anställda.

LARO-mottagningen tillhör länssjukvård psykiatri och habilitering där målgruppen är patienter med opiatberoende. På mottagningen arbetar man med läkemedelassisterad rehabilitering och behandling vid opiat / opioidmissbruk. Nu söker vi en kurator till oss på LARO i Sundsvall.

.

Som kurator på LARO-mottagningen kommer du att ansvara för vår telefontjänst Tele-Q, vilket innefattar bland annat rådgivning, tidbokning samt andra frågeställningar relevanta för verksamheten. Du kommer även att ha direkt patientkontakt i form av patientsamtal, samt samverka med andra berörda verksamheter. Du deltar vid mottagningens behandlingskonferenser, remisskonferenser och gemensamma forum såsom APT. I din roll som kurator hos oss utgör du en fast vårdkontakt för patienter tillhörande LARO-mottagningen och i egenskap av det vara en "spindel i nätet" samverkan med andra aktörer och upprätta samordnade individuella planer för patienter.

LARO-mottagningen erbjuder en stimulerande arbetsmiljö och möjligheter för dig att växa och utvecklas. Möjlighet till friskvårdstimma finns, likaså möjligheten till fortbildning.

Vi söker nu en kurator som antingen är beteendevetare eller har socionomexamen. Du som söker skall ha minst 2 års erfarenhet av yrket sen tidigare. Meriterande är tidigare erfarenhet av utredning av personer med beroendeproblematik samt erfarenhet av arbete inom psykiatrisk öppen-eller slutenvård. Har du Mi-utbildning, steg-1, ses det även som meriterande. Goda kunskaper i svenska är ett krav där andra språkkunskaper ses som meriterande. Körkort är ett krav för tjänsten.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och vi ser att du som person är lugn, stabil och kontrollerad i stressituationer. Du trivs med att samarbeta med kollegor där du relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du är en god relationsskapare, du är utåtriktad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang. God service är viktigt för oss och du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande.

Vid erbjudan om anställning skall du uppvisa utdrag ur polisens belastningsregister. Välkommen med din ansökan!

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Ansök nu

Kurator till Hälsocentralen Granlo

Kurator
Läs mer Feb 9
Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.

Inom Region Västernorrland finns tre närsjukvårdsområden; söder, väster och norr där lokal samverkan sker inom/mellan kommun, primärvård och specialistvård. Tillsammans arbetar vi för att skapa en sammanhållen vårdkedja för de växande patientgrupperna kroniker och multisjuka.

Närsjukvårdsområde Söder har ett sjukhus och åtta regiondrivna hälsocentraler. I området finns sex privata vårdcentraler samt fyra kommuner. Närsjukvårdsområde Söder har cirka 900 medarbetare och sex verksamhetschefer.

Hälsocentralen Granlo är belägen centralt ca tre km väster om Sundsvall centrum.
Hos oss finns specialistutbildade allmänläkare, utbildningsläkare, distriktssjuksköterskor med olika specialkompetenser, undersköterskor, kuratorer, psykolog, psykoterapeut laboratoriepersonal, sekreterare/receptionister och rehabkoordinator. Vi samarbetar i team kring våra patienter.

På Hälsocentralen Granlo finns många års erfarenhet inom personalen som alltid gör sitt yttersta för att hjälpa våra innevånare. Vi jobbar hårt med att vår tillgänglighet mot våra innevånare ska vara så god som möjligt.

Vi är en hälsocentral som jobbar mycket med utvecklingsarbete och utbildning.

.

Du kommer att ingå i det psykosociala teamet tillsammans med psykolog, psykoterapeut och rehabkoordinator och vara en viktig del i vårt arbete med hög tillgänglighet för psykisk ohälsa.

Som anställd hos oss förväntas du hantera patientmöten och samarbete med kollegor på ett professionell och patientsäkert sätt samt vara flexibel och på ett effektivt sätt lösa dina arbetsuppgifter. Givetvis kommer vi ge dig fortlöpande stöttning och utbildning.

Vi erbjuder dig ett stimulerande och omväxlande arbete där du får möjlighet att arbeta både självständigt och i team.

Vi söker nu en kurator till ett vikariat som pågår till och med 2021-11-30.

För att vara behörig för tjänsten behöver du ha socionomexamen eller utbildning som vi bedömer är likvärdig. Fortbildning i psykosocialt behandlingsarbete eller motsvarande är meriterande.

Du har ett gott bemötande, arbetar flexibelt och självständigt samt främjar god teamsamverkan. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Vi söker dig som vill bli en del i vårt psykosociala team!

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.


Varmt välkommen med din ansökan!

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Ansök nu

Kurator till Hälsocentralen Granlo

Kurator
Läs mer Feb 9
Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.

Inom Region Västernorrland finns tre närsjukvårdsområden; söder, väster och norr där lokal samverkan sker inom/mellan kommun, primärvård och specialistvård. Tillsammans arbetar vi för att skapa en sammanhållen vårdkedja för de växande patientgrupperna kroniker och multisjuka.

Närsjukvårdsområde Söder har ett sjukhus och åtta regiondrivna hälsocentraler. I området finns sex privata vårdcentraler samt fyra kommuner. Närsjukvårdsområde Söder har cirka 900 medarbetare och sex verksamhetschefer.

Hälsocentralen Granlo är belägen centralt ca tre km väster om Sundsvall centrum.
Hos oss finns specialistutbildade allmänläkare, utbildningsläkare, distriktssjuksköterskor med olika specialkompetenser, undersköterskor, kuratorer, psykolog, psykoterapeut laboratoriepersonal, sekreterare/receptionister och rehabkoordinator. Vi samarbetar i team kring våra patienter.

På Hälsocentralen Granlo finns många års erfarenhet inom personalen som alltid gör sitt yttersta för att hjälpa våra innevånare. Vi jobbar hårt med att vår tillgänglighet mot våra innevånare ska vara så god som möjligt.

Vi är en hälsocentral som jobbar mycket med utvecklingsarbete och utbildning.

.

Du kommer att ingå i det psykosociala teamet tillsammans med psykolog, psykoterapeut och rehabkoordinator och vara en viktig del i vårt arbete med hög tillgänglighet för psykisk ohälsa.

Som anställd hos oss förväntas du hantera patientmöten och samarbete med kollegor på ett professionell och patientsäkert sätt samt vara flexibel och på ett effektivt sätt lösa dina arbetsuppgifter. Givetvis kommer vi ge dig fortlöpande stöttning och utbildning.

Vi erbjuder dig ett stimulerande och omväxlande arbete där du får möjlighet att arbeta både självständigt och i team.

För att vara behörig för tjänsten behöver du ha socionomexamen eller utbildning som vi bedömer är likvärdig. Fortbildning i psykosocialt behandlingsarbete eller motsvarande är meriterande.

Du har ett gott bemötande, arbetar flexibelt och självständigt samt främjar god teamsamverkan. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Vi söker dig som vill bli en del i vårt psykosociala team!

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.


Varmt välkommen med din ansökan!

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Ansök nu

Drottning Blankas Gymnasieskola Sundsvall söker nu en kurator!

Kurator
Läs mer Jan 14
Drottning Blankas Gymnasieskola startade sin verksamhet 1996 och har idag 27 skolor på 23 orter runt om i Sverige. Vi bedriver utbildning inom såväl praktiskt inriktade som teoretiska gymnasieprogram, alla med utrymme för högskolebehörighet. Inom Drottning Blanka värderar vi relationer och det mänskliga mötet högt. Konkret innebär det att alla skolor inom DBGY arbetar aktivt med engagemang på ett personligt, lokalt och globalt plan där såväl ledning som personal och elever involveras. Du kan läsa mer om oss på www.dbgy.se.

Drottning Blankas Gymnasieskola i Sundsvall startades 2011 och erbjuder yrkes- och högskoleförberedande utbildningar inom Hantverksprogrammet med följande inriktningar: Frisör, Stylist och Hudvård samt Samhällsprogrammet med inriktning beteende/kriminologi. Skolan har cirka 120 elever och 12 medarbetare. Vi söker nu en lärare i Svenska, Historia och religion till vår verksamhet.

Kurator till Drottning Blankas Gymnasieskola i Sundsvall

Ditt uppdrag

Du kommer i din profession ge råd, stöd och vägledning. Som skolkurator är din roll oerhört viktig då du hjälper till att förbättra skolmiljön. Du arbetar med att identifiera och skapa möjligheter till förändring och utveckling på elev-, grupp- och organisationsnivå, för elevers hälsa, lärande, utveckling samt arbetsmiljö. Du arbetar utifrån ett lösningsfokuserat arbetssätt, både förebyggande och hälsofrämjande. Du samarbetar och samverkar med elever genom tex enskilda samtal, frånvaroutredningar och skolans EHT. Även kontakt med vårdnadshavare, skolpersonal och vid behov externa aktörer kring insatser för eleven ingår i uppdraget.

Du kommer att ingå i skolans elevhälsoteam som också består av rektor, skolsköterska, specialpedagog och mentorer. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och värdesätter god förmåga att möta eleverna utifrån deras kunskaper och behov, god förmåga avseende struktur och planering samt intresse och bra förmåga att arbeta i ett lag. Drottning Blankas Gymnasieskolor lägger stor vikt vid personligt, lokalt och globalt engagemang. Vi skapar meningsfullhet genom externa samarbeten och vårt globala perspektiv genomsyrar våra skolor.

Din profil

Vi söker dig som har en socionomexamen eller socialpedagogik, alternativt har en beteendevetenskaplig utbildningsbakgrund. Du har stort engagemang för ungdomar och elevhälsa och är ansvarstagande i din profession.

Vi erbjuder

Drottning Blankas Gymnasieskolor lägger stor vikt vid personligt, lokalt och globalt engagemang. Vi skapar meningsfullhet genom externa samarbeten och vårt globala perspektiv genomsyrar våra skolor.

Som en skola inom AcadeMedia erbjuder vi våra medarbetare kontinuerlig kompetensutveckling genom Academedia Academy samt intern och extern professionsutveckling. För oss är det viktigt att det går bra för dig och därför får du självklart kollektivavtalade förmåner och försäkringar men även friskvårdsbidrag, pensionsrådgivning och möjlighet till fördelaktiga köp genom netto- och bruttolöneväxling.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 20 % med inledande provanställning på 6 månader. Tillträde enligt överenskommelse.

Du är varmt välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem. Tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag. Vid frågor kring tjänsten, kontakta gärna rektor Helen Lövgren på 070-333 86 44 eller mailadress helen.lovgren@dbgy.se.

Vi undanbeder oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kurator till LARO-mottagning, Sundsvall

Kurator
Läs mer Dec 18
Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.

Specialistvården ansvarar för den specialiserade vården i länet. Förvaltningen är organiserad i ett antal länsverksamheter utifrån olika medicinska specialiteter. Våra sjukhusorter är Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik.

Vid LARO-mottagningen, som är en länsövergripande mottagning inom Psykiatriska länsverksamheten, arbetar man med utredning, bedömning och substitutionsbehandling för personer med diagnosen opioidberoende. Utöver mottagningsverksamhet integreras slutenvårdsplatser för abstinensbehandling och insättning av substitutionsläkemedel vid någon av de befintliga vårdavdelningarna i Sundsvall. Den initiala omfattningen av verksamhetens uppdrag kan över tid komma att vidgas.
Arbetsgruppen består av olika yrkesgrupper såsom sjuksköterska, kurator, behandlingsassistent, sekreterare och psykiatriker. Dina kollegor är till viss del lokaliserade på olika orter i länet.

.

Att arbeta som kurator på LARO-mottagningen innebär sedvanligt socionomarbete men också psykosocialt behandlingsarbete. Det innebär utredning av nya patienter, stödjande samtal, KBT-behandling samt telefonrådgivning. Samverkan sker med socialtjänst samt interna- och externa vårdgrannar. Vid mottagningen arbetar vi utifrån kontaktmannaskap och du som kurator kommer att ingå i det.

Vi söker nu en kurator som har socionomexamen eller likvärdig utbildning och är särskilt intresserad av psykiatri samt missbruks- och beroendevård. Du ska ha erfarenhet av utredning av personer med beroendeproblematik, meriterande är om du har erfarenhet av personer med LARO-behandling.

Vi ser gärna att du har grundläggande psykoterapiutbildning (Steg 1) samt utbildning i beroendelära, MI och återfallsprevention. Som person är du öppen och social med förmåga att hantera människor i svåra situationer. IT-kunskap är viktigt då verksamheten är datoriserad avseende kommunikation och journalhantering. Ytterligare egenskaper som vi värdesätter hos dig är att du är trygg och stabil, kan samarbeta bra med andra kollegor och lyssnar, kommunicerar och relaterar till dem på ett lyhört sätt. Vidare är du positiv och följer verksamhetens fattade beslut och riktlinjer, du har lätt för att planera och organisera ditt arbete på ett effektivt sätt och håller dig inom givna tidsramar. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Kurator till LVH Psykiatri NPA mottagningen, Sundsvall

Kurator
Läs mer Okt 1
Vi söker nu en kurator till Neuropsykiatriska affektiva mottagningen (NPA)!

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.

Specialistvården ansvarar för den specialiserade vården i länet. Förvaltningen är organiserad i ett antal länsverksamheter utifrån olika medicinska specialiteter. Våra sjukhusorter är Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik.Neuropsykiatriska affektiva mottagningen är en specialistpsykiatrisk öppenvårdsmottagning som behandlar, utreder och bedömer personer som är över 18 år och lider av neuropsykiatriska funktionshinder med tillhörande samsjuklighet. Inom mottagningen arbetar vi i team som består av läkare, psykologer, kurator, sjuksköterskor, arbetsterapeut och medicinska sekreterare. Neuropsykiatriska affektiva mottagningen är sedan april 2019 en sammanslagning mellan bedömningsmottagningen och neuropsykiatriska mottagningen.

.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att genomföra psykosociala bedömningar, kartlägga behov och vilka stödinsatser som kan vara aktuella. Att samverka med andra samhällsaktörer runt patienter, som exempel Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan och Socialtjänsten är en viktig del av arbetet. Psykoedukation i grupp genomförs på mottagningen där kuratorn är delaktig och informerar om samhällets stöd och insatser för patientgruppen. I arbetet kan även telefonrådgivning förekomma. Då mottagningen behandlar vuxna patienter beaktas barnperspektivet i de fall det är aktuellt.

Vi erbjuder dig;
Möjlighet att delta i och utveckla ett positivt och öppet arbetsklimat tillsammans med kompetenta kollegor. Regionen erbjuder goda möjligheter till utbildning och kompetensutveckling. Här finns möjlighet att påverka och utveckla mottagningens arbetssätt. Ett etablerat nätverk finns för kuratorer inom psykiatrin i Sundsvall.

Vi söker dig som är utbildad socionom, erfarenhet av arbete som kurator inom hälso- och sjukvård är meriterande såväl psykoterapiutbildning. Önskvärt att du har erfarenhet av att arbeta med patienter som har komplexa och omfattande behov av stöd i vardagen. Det är meriterande om du har vana att leda grupper då mottagningen bedriver psykoedukation i grupp. God kännedom om vad samhället har att erbjuda är betydelsefullt i arbetet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet, du behöver ha ett gott bemötande, tycka om att arbeta självständigt och flexibelt. Vi vill att du precis som vi, värdesätter ett arbete som präglas av eget ansvar, delaktighet och gott samarbete.

Varmt välkommen med din ansökan!


Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Ansök nu

Kurator till BUP Dagverksamhet, Sundsvall

Kurator
Läs mer Aug 31
Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.

Specialistvården ansvarar för den specialiserade vården i länet. Förvaltningen är organiserad i ett antal länsverksamheter utifrån olika medicinska specialiteter. Våra sjukhusorter är Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik.

Vid BUP Dagverksamhet i Sundsvall genomförs behandlingar och fördjupade barnpsykiatriska utredningar i form av dagvård. Dagverksamheten bemannar även den barnpsykiatrisk heldygnsvården som ges i samverkan med Barn- och ungdomsmedicin och Vuxenpsykiatrin. På BUP Dagverksamhet i Sundsvall arbetar ett mindre team bestående av sjuksköterskor, skötare, kurator, psykolog och läkare. Hos oss får du en individuellt anpassad inskolning, god arbetsmiljö med möjlighet till flextid och friskvård på arbetstid. Du kommer att ha tillgång till både intern och extern handledning samtidigt som du får goda möjligheter till vidareutbildning.

.

Som kurator på BUP Dagverksamhet planerar och genomför du självständigt och i team dina insatser. Arbetsuppgifterna är varierande, tyngdpunkten ligger på psykosociala behandlingsinsatser mot familjer och på samverkan med socialtjänst, skola och LSS. Ditt arbete innebär även genomförande av den psykosociala delen av fördjupade barnpsykiatriska utredningar. Vi har som intention att utveckla arbetssättet vid BUP Dagverksamhet Sundsvall. Känner du att du vill vara en del av utvecklingen så kanske jobbet är något för dig!

Vi söker dig som har socionomexamen med erfarenhet av arbete som socionom, kurator eller handläggare inom socialtjänsten. Du behärskar det svenska språket i tal och skrift, kunskaper i det engelska språket är meriterande. Har du arbetslivserfarenhet av barnpsykiatri är det meriterande. Fortbildning i psykosocialt behandlingsarbete eller motsvarande är även meriterande för tjänsten samt legitimation som hälso- och sjukvårdskurator. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Du som söker är strukturerad i ditt arbetssätt och har ett helhetsperspektiv och ser till verksamhetens bästa i agerande och beslut. du är driven och självgående, har ett gott bemötande och främjar god teamsamverkan.

Vid eventuell anställning skall slutkandidat uppvisa ett utdrag från Polisens belastningsregister. Du beställer själv ett utdrag från belastningsregistret via Polisens hemsida.

Varmt välkommen med din ansökan!

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Ansök nu

Kurator till Hälsocentralen Granlo

Kurator
Läs mer Jan 28
Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.

.Den regiondrivna primärvården är organiserad inom förvaltningen Primärvården Västernorrland. Uppdraget är att på lika och jämställda villkor tillhandahålla en nära hälso- och sjukvård till länsinvånarna, utan avgränsning vad gäller sjukdom, ålder eller patientgrupper.

Hälsocentralen Granlo är belägen centralt ca tre km väster om Sundsvall centrum.
Hos oss finns specialistutbildade allmänläkare, utbildningsläkare, distriktssjuksköterskor med olika specialkompetenser, undersköterskor, kuratorer, psykolog, psykoterapeut laboratoriepersonal, sekreterare/receptionister och rehabkoordinator. Vi samarbetar i team kring våra patienter.

På Hälsocentralen Granlo finns många års erfarenhet inom personalen som alltid gör sitt yttersta för att hjälpa våra innevånare. Vi jobbar hårt med att vår tillgänglighet mot våra innevånare ska vara så god som möjligt.

Vi är en hälsocentral som jobbar mycket med utvecklingsarbete och utbildning.

.

Du kommer att ingå i det psykosociala teamet tillsammans med psykolog, psykoterapeut och rehabkoordinator.och vara en viktig del i vårt arbete med hög tillgänglighet för psykisk ohälsa.

Som anställd hos oss förväntas du hantera patientmöten och samarbete med kollegor på ett professionell och patientsäkert sätt samt vara flexibel och på ett effektivt sätt lösa dina arbetsuppgifter. Givetvis kommer vi ge dig fortlöpande stöttning och utbildning.

Vi erbjuder dig ett stimulerande och omväxlande arbete där du får möjlighet att arbeta både självständigt och i team.

För att vara behörig för tjänsten behöver du ha socionomexamen eller utbildning som vi bedömer är likvärdig. Fortbildning i psykosocialt behandlingsarbete eller motsvarande är meriterande.

Du har ett gott bemötande, arbetar flexibelt och självständigt samt främjar god teamsamverkan. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Vi söker dig som vill bli en del i vårt psykosociala team!

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi arbetar löpande med urvalsarbetet, så sök redan idag!

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Ansök nu

Kurator BUP Utredningsmottagning, Sundsvall

Kurator
Läs mer Okt 11
Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.

Specialistvården ansvarar för den specialiserade vården i länet. Förvaltningen är organiserad i ett antal länsverksamheter utifrån olika medicinska specialiteter. Våra sjukhusorter är Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik.

Barn och ungdomspsykiatri har cirka 120 medarbetare, och mottagningar i Härnösand, Sollefteå, Sundsvall/Ånge och Örnsköldsvik. I Sundsvall bedrivs också dagverksamhet i egen regi och slutenvård i samverkan med vuxenpsykiatrin och barn- och ungdomsmedicin.

BUP tar emot barn och ungdomar med allvarlig barnpsykiatrisk problematik i behov av specialiserade insatser. Vi använder evidensbaserade behandlingsmetoder som bygger på bl.a. systemiskt, psykodynamiskt och kognitivt synsätt. All behandling sker i nära samverkan med familj, övrigt nätverk och andra vårdgivare såsom skola och socialtjänst.

Vi söker nu en kurator till BUP utredningsmottagningen i Sundsvall.

.

Som kurator på Utredningsmottagningen arbetar du i första hand med fördjupade barnpsykiatriska utredningar och därtill även med bedömning och behandling av barn, ungdomar och deras familjer.

Arbetet är varierande både utifrån de svårigheter som barn och familjer söker hjälp för och intensiteten i arbetet. Patientbesöken utgör kärnan i arbetet men även samverkan med samarbetspartners är viktigt.

Att arbeta inom BUP ger dig en arbetsplats med bred kompetens inom det barnpsykiatriska specialistområdet. Hos oss kommer du att arbeta både enskilt och tillsammans med bl. a psykolog, sjuksköterska, läkare, arbetsterapeut och sjukgymnast. Du får goda möjligheter att fördjupa dina kunskaper i det kliniska arbetet, kontinuerlig handledning samt stora möjligheter till vidareutbildning.

Vi söker dig som har socionomexamen gärna med grundläggande psykoterapeutisk utbildning motsvarande steg 1. Tidigare erfarenhet av psykosocialt behandlingsarbete och goda kunskaper om barn och ungdomars utveckling är meriterande.

Du ska gilla att arbeta i team och samtidigt kunna ta stort eget ansvar för dina behandlingar och patientärenden. Vi värdesätter god planeringsförmåga och ett intresse av att utveckla verksamheten. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vid eventuell intervju ska du ha med dig ett oöppnat kuvert med utdrag från Polisens belastningsregister, du beställer själv ett utdrag från belastningsregistret via Polisens hemsida.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Kurator till LARO-mottagning, Sundsvall

Kurator
Läs mer Okt 11
Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.

Specialistvården ansvarar för den specialiserade vården i länet. Förvaltningen är organiserad i ett antal länsverksamheter utifrån olika medicinska specialiteter. Våra sjukhusorter är Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik.

Vid LARO-mottagningen, som är en länsövergripande mottagning inom Psykiatriska länsverksamheten, arbetar man med utredning, bedömning och substitutionsbehandling för personer med diagnosen opioidberoende. Utöver mottagningsverksamhet integreras slutenvårdsplatser för abstinensbehandling och insättning av substitutionsläkemedel vid någon av de befintliga vårdavdelningarna i Sundsvall. Den initiala omfattningen av verksamhetens uppdrag kan över tid komma att vidgas.
Arbetsgruppen består av olika yrkesgrupper såsom sjuksköterska, kurator, behandlingsassistent, sekreterare och psykiatriker. Dina kollegor är till viss del lokaliserade på olika orter i länet.

.

Att arbeta som kurator på LARO-mottagningen innebär sedvanligt socionomarbete men också psykosocialt behandlingsarbete. Det innebär utredning av nya patienter, stödjande samtal, KBT-behandling samt telefonrådgivning. Samverkan sker med socialtjänst samt interna- och externa vårdgrannar. Vid mottagningen arbetar vi utifrån kontaktmannaskap och du som kurator kommer att ingå i det.

Vi söker nu en kurator som har socionomexamen eller likvärdig utbildning och är särskilt intresserad av psykiatri samt missbruks- och beroendevård. Du ska ha erfarenhet av utredning av personer med beroendeproblematik, meriterande är om du har erfarenhet av personer med LARO-behandling.

Vi ser gärna att du har grundläggande psykoterapiutbildning (Steg 1) samt utbildning i beroendelära, MI och återfallsprevention. Som person är du öppen och social med förmåga att hantera människor i svåra situationer. IT-kunskap är viktigt då verksamheten är datoriserad avseende kommunikation och journalhantering. Ytterligare egenskaper som vi värdesätter hos dig är att du är trygg och stabil, kan samarbeta bra med andra kollegor och lyssnar, kommunicerar och relaterar till dem på ett lyhört sätt. Vidare är du positiv och följer verksamhetens fattade beslut och riktlinjer, du har lätt för att planera och organisera ditt arbete på ett effektivt sätt och håller dig inom givna tidsramar. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Skvaderns gymnasieskola i Sundsvall söker en kurator (vikarie 1 år)

Kurator
Läs mer Okt 8
Skvaderns gymnasieskola är en fristående gymnasieskola i Sundsvall grundad 2002. Huvudman är Norrlidens Kunskapscentrum AB som ägs av personal som arbetar på skolan. Skolan har ca 500 elever och 51 anställda. Skvaderns gymnasieskola har estetisk profil och hälsoprofil och har som ambition att alla elever ska få möjlighet att utvecklas inom estetik och hälsa. Skolans lärandemiljö skiljer sig från de flesta andra skolors. Vi arbetar med kurskoncentration och långa arbetspass. Dessutom har alla elever en fast plats i arbetsrum med 4-10 elever/rum. Skolan har historiskt uppnått goda resultat och är ett attraktivt studiealternativ för ungdomar i regionen som väljer gymnasieutbildning.Arbetsbeskrivning Som kurator på Skvaderns gymnasieskola ska du verka för att eleverna får en så god utveckling som möjligt genom att skapa strukturer som främjar elevernas lärande, utveckling och hälsa. Du ska stödja elevernas utveckling mot skolans mål, initiera förebyggande åtgärder och ta egna initiativ till direkt individuellt stöd.  Kontakter och samarbete med elever, vårdnadshavare, lärare, skolledning, övrig skolpersonal, BUP och Polisen kommer också ingå i dina arbetsuppgifter. Arbetet kräver att du är både kreativ och besitter analytisk förmåga för att hantera individ- och gruppärenden.  Tillsammans med skolsköterska och rektor på skolan kommer du att ha ett stort ansvar för elevhälsoarbetet.Kvalifikationer som krävs Du är utbildad socionom med några års erfarenhet av arbete som skolkurator. Du har lätt för att få kontakt med människor då det är viktigt att ha en bra relation både med elever och vårdnadshavare. Du har förmåga att prioritera i ditt arbete. Du är trygg i ditt uppdrag och brinner för elevernas sociala utveckling. Du är ansvarsfull, har god samarbetsförmåga och är flexibel och lösningsinriktad då nya behov uppstår i verksamheten.Anställningsform- Vikarie 85% (Vikarie 1 år) - Tillträde: 2020-01-08 eller enligt överenskommelse - Sista ansökningsdag: Snarast dock senast 2019-10-21 - Kontaktperson: Yvonne Lögdal, administratör 060-64 49 03, yvonne.logdal@skvadern.nu Om du har frågor om tjänsten kan du vända dig till rektor Trevor Fisher, trevor.fisher@skvadern.nu, tel. 070-327 19 78.Din ansökan skickas till Skvaderns gymnasieskola, Kungsvägen 21, 856 40 Sundsvall eller mailas till yvonne.logdal@skvadern.nu. Fackliga representanter: Linda Lindström, LF, linda.lindstrom@skvadern.nu och Katarina Rönngren, LR, katarina.ronngren@skvadern.nu.

Ansök nu

Kurator till Kuratorsmottagningen Sundsvall

Kurator
Läs mer Sep 13
Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.

Specialistvården ansvarar för den specialiserade vården i länet. Förvaltningen är organiserad i ett antal länsverksamheter utifrån olika medicinska specialiteter. Våra sjukhusorter är Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik.

.

Vi söker två kuratorer till Kurators- och Psykologenheten, som ingår i länsverksamhet geriatrik, neurologi och rehabilitering. Tidbegränsad anställning till och med 2020-09-30. Möjlighet till förlängning om erforderliga beslut fattas.

Kuratorsmottagningen är en mottagning inom specialistvården med 10 kuratorstjänster. Vårt uppdrag är patienter och deras anhöriga med koppling till Sundsvall-Härnösands sjukhus som har somatisk sjukdom eller skada. Vi arbetar med akut kris, samtalskontakter, information om samhällsstöd, visst utredande arbete samt konsultationer med andra yrkeskategorier inom vården.

Vi söker dig som har socionomexamen. Erfarenhet från kuratorsyrket, socionomyrket, fortbildning i psykosocialt behandlingsarbete eller motsvarande är meriterande. Erfarenhet från arbete med ovanstående patientgrupper är meriterande. Du har ett gott bemötande, arbetar flexibelt och självständigt samt främjar god teamsamverkan. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Kurator till BUP Dagvård , Sundsvall

Kurator
Läs mer Jan 29
Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.

Specialistvården ansvarar för den specialiserade vården i länet. Förvaltningen är organiserad i ett antal länsverksamheter utifrån olika medicinska specialiteter. Våra sjukhusorter är Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik.

Barn och ungdomspsykiatri har cirka 120 medarbetare, och mottagningar i Härnösand, Sollefteå, Sundsvall/Ånge och Örnsköldsvik. I Sundsvall bedrivs också dagverksamhet i egen regi och slutenvård i samverkan med vuxenpsykiatrin och barn- och ungdomsmedicin.

BUP tar emot barn och ungdomar med allvarlig barnpsykiatrisk problematik i behov av specialiserade insatser. Vi använder evidensbaserade behandlingsmetoder som bygger på bl.a. systemiskt, psykodynamiskt och kognitivt synsätt. All behandling sker i nära samverkan med familj, övrigt nätverk och andra vårdgivare såsom skola och socialtjänst.

.

Som kurator på Bup,s dagvård arbetar du i ett team bestående av läkare, psykolog, sjuksköterskor och mentalskötare. Vi bedriver planerad och akut vård. Som kurator arbetar du som samordnare, familjebehandlare och individualbehandlare allt enligt VPL som görs för patienten.

Vi söker dig som har socionomexamen. Fortbildning i psykosocialt behandlingsarbete eller motsvarande är meriterande. Du har ett gott bemötande, arbetar flexibelt och självständigt samt främjar god teamsamverkan. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vid eventuell intervju ska du ha med dig ett oöppnat kuvert med utdrag från Polisens belastningsregister. Du beställer själv ett utdrag från belastningsregistret via Polisens hemsida.

Ansök nu

Kurator till bedömningsmottagningen , BUP Sundsvall

Kurator
Läs mer Jan 29
Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.

Specialistvården ansvarar för den specialiserade vården i länet. Förvaltningen är organiserad i ett antal länsverksamheter utifrån olika medicinska specialiteter. Våra sjukhusorter är Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik.

Barn och ungdomspsykiatri har cirka 120 medarbetare, och mottagningar i Härnösand, Sollefteå, Sundsvall/Ånge och Örnsköldsvik. I Sundsvall bedrivs också dagverksamhet i egen regi och slutenvård i samverkan med vuxenpsykiatrin och barn- och ungdomsmedicin.

BUP tar emot barn och ungdomar med allvarlig barnpsykiatrisk problematik i behov av specialiserade insatser. Vi använder evidensbaserade behandlingsmetoder som bygger på bl.a. systemiskt, psykodynamiskt och kognitivt synsätt. All behandling sker i nära samverkan med familj, övrigt nätverk och andra vårdgivare såsom skola och socialtjänst.

Vid eventuell intervju ska du ha med dig ett oöppnat kuvert med utdrag från Polisens belastningsregister som du beställer från belastningsregistret via Polisens hemsida.

.

Som kurator på bedömningsmottagningen arbetar du i team. Teamet består av förutom kuratorer, psykologer, läkare och sjuksköterskor. Vi bedömer, behandlar och utreder patienter i sammanhang med familjen. Vi har även ansvar för akutverksamheten på Sundsvall/Härnösandsmottagningarna. Vi arbetar oftast två personer tillsammans med familjen.

Vi söker dig som har socionomexamen. Fortbildning i psykosocialt behandlingsarbete eller motsvarande är meriterande. Du har ett gott bemötande, arbetar flexibelt och självständigt samt främjar god teamsamverkan. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Kurator BUP Utredningsmottagning

Kurator
Läs mer Nov 27
Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.

Specialistvården ansvarar för den specialiserade vården i länet. Förvaltningen är organiserad i ett antal länsverksamheter utifrån olika medicinska specialiteter. Våra sjukhusorter är Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik.

Barn och ungdomspsykiatri har cirka 120 medarbetare, och mottagningar i Härnösand, Sollefteå, Sundsvall/Ånge och Örnsköldsvik. I Sundsvall bedrivs också dagverksamhet i egen regi och slutenvård i samverkan med vuxenpsykiatrin och barn- och ungdomsmedicin.

BUP tar emot barn och ungdomar med allvarlig barnpsykiatrisk problematik i behov av specialiserade insatser. Vi använder evidensbaserade behandlingsmetoder som bygger på bl.a. systemiskt, psykodynamiskt och kognitivt synsätt. All behandling sker i nära samverkan med familj, övrigt nätverk och andra vårdgivare såsom skola och socialtjänst.

Vid eventuell intervju ska du ha med dig ett oöppnat kuvert med utdrag från Polisens belastningsregister, du beställer själv ett utdrag från belastningsregistret via Polisens hemsida.

Vi söker nu en kurator till BUP utredningsmottagningen i Sundsvall.

.

Som kurator på Utredningsmottagningen arbetar du i första hand med fördjupade barnpsykiatriska utredningar och därtill även med bedömning och behandling av barn, ungdomar och deras familjer.

Arbetet är varierande både utifrån de svårigheter som barn och familjer söker hjälp för och intensiteten i arbetet. Patientbesöken utgör kärnan i arbetet men även samverkan med samarbetspartners är viktigt.

Att arbeta inom BUP ger dig en arbetsplats med bred kompetens inom det barnpsykiatriska specialistområdet. Hos oss kommer du att arbeta både enskilt och tillsammans med bl. a psykolog, sjuksköterska, läkare, arbetsterapeut och sjukgymnast. Du får goda möjligheter att fördjupa dina kunskaper i det kliniska arbetet, kontinuerlig handledning samt stora möjligheter till vidareutbildning.

Vi söker dig som har socionomexamen gärna med grundläggande psykoterapeutisk utbildning motsvarande steg 1. Tidigare erfarenhet av psykosocialt behandlingsarbete och goda kunskaper om barn och ungdomars utveckling är meriterande.

Du ska gilla att arbeta i team och samtidigt kunna ta stort eget ansvar för dina behandlingar och patientärenden. Vi värdesätter god planeringsförmåga och ett intresse av att utveckla verksamheten. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Kurator till Hälsocentralen Gilleberget i Sundsvall

Kurator
Läs mer Nov 13
Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.

Den regiondrivna primärvården är organiserad inom förvaltningen Hälsocentralerna Västernorrland. Uppdraget är att på lika och jämställda villkor tillhandahålla en nära hälso- och sjukvård till länsinvånarna, utan avgränsning vad gäller sjukdom, ålder eller patientgrupper.

Hälsocentralen Gilleberget ligger i Skönsberg ca 3 km norr om Sundsvalls centrum. Skönsberg är Sundsvalls största stadsdel och omtalas som en stad i staden. Några hundra meter ned mot havet ligger strövområden och promenadvägar i Ortviksparken, där det också är nära till småbåtshamnen. Till Skönsberg finns goda bussförbindelser.

Hälsocentralen Gilleberget är en hälsocentral med ett mycket gott arbetsklimat och god kamratskap i personalgruppen. Hälsocentralen har i sin byggnad tillgång till Primärvårdsrehab, vi har även en familjecentral kopplad till Gilleberget vilket gör oss till den enda Hälso-/Vårdcentralen med en familjecentral i hela Sundsvall.

På Gilleberget jobbar vi ständigt med förbättring av flöden och nya arbetssätt vilket gör att du aldrig tröttnar på ditt arbete här hos oss.


.

Dina arbetsuppgifter hos oss är att vara den psykosociala resursen på hälsocentralen, att vara en samtalspartner som kan hjälpa patienten att hitta sätt att gå vidare genom att öka sin egen medvetenhet om sin livssituation, att se sina egna möjligheter och resurser. Vi erbjuder dig ett stimulerande och omväxlande arbete som innehåller både självständigt arbete och arbete i team.

Vi söker dig som är utbildad socionom eller beteendevetare. Vidareutbildning inom KBT (steg-1) samt tidigare erfarenhet av primärvård, samtalsbehandling och psykisk ohälsa är önskvärt för tjänsten. Vi önskar även att du har erfarenhet av Brief Intervention och gillar att jobba med digital hälsa vilket primärvården jobbar med i ständig utveckling.

Vi tror att du som söker är en positiv person med ett stort intresse för människor. Du har ett gott bemötande, arbetar flexibelt och självständigt samt främjar god teamsamverkan. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Är du intresserad av att vara med och påverka och utveckla vår verksamhet är du hjärtligt välkommen med din ansökan!

Vi tillämpar löpande urval och intervjuer.

-----------------------------------------------------------------------------
Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Ansök nu

Kurator till Ungdomsmottagningen i Sundsvall

Kurator
Läs mer Okt 30
Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.

Den regiondrivna primärvården är organiserad inom förvaltningen Hälsocentralerna Västernorrland. Uppdraget är att på lika och jämställda villkor tillhandahålla en nära hälso- och sjukvård till länsinvånarna, utan avgränsning vad gäller sjukdom, ålder eller patientgrupper.

Vi är en länsövergripande enhet inom primärvården med en personalgrupp som servar ungdomsmottagningsverksamheten i alla sju kommuner i Västernorrland.
Vi strävar hela tiden efter att bli bättre utifrån ungdomsperspektiv, arbetsmiljö och patientsäkerhet.
Vi arbetar salutogent och det övergripande målet för ungdomsmottagningen är att främja och stödja fysisk och psykisk hälsa med fokus på sexuell och reproduktiv hälsa, samt rättigheter hos unga 13-22 år. Alla ungdomar skall känna sig välkomna och vi arbetar på ett normmedvetet sätt.


.

Nu går en av våra kuratorer på barnledighet och vi söker en person som är nyfiken på hur det är att arbeta på ungdomsmottagningen. Vi söker därför dig som kompletterar vårt team, med basarbetsplats i Sundsvall och att arbetet är förlagt till ungdomsmottagningen i Härnösands 2 dagar per vecka.

Förekommande arbetsuppgifter
- Individuella samtal med ungdomar i åldern 13-22 år.
- Främjande, stödjande och förebyggande gruppsamtal med utbildning, information och övningar i ACT, mindfulness, avspänning, livsstil/hälsa mm tillsammans med övrig personal
- Nära samarbete med övriga samtalsbehandlare, barnmorskor och andra yrkeskategorier såsom läkare och undersköterska på länets samtliga Ungdomsmottagningar
- Samarbete med externa samverkanspartners och vårdgrannar
- Utåtriktat arbete och studiebesök av skolklasser

Vill du veta mer om vad arbetet innebär så titta i Handboken för ungdomsmottagningar som du hittar på hemsidan Föreningen för Sveriges ungdomsmottagningar, www.fsum.nu


Du är socionom, beteendevetare eller sjuksköterska med grundläggande psykoterapiutbildning med erfarenhet från samtalsstöd och eller gruppinterventioner.
Det är meriterande med erfarenheter från ungdomsmottagningsarbete eller annat normkritiskt arbete med ungdomar. Liksom utbildning i sexologi, andrologi, grundläggande samtalsutbildning, MI utbildning och ACT/ mindfulness.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, samarbetsförmåga, flexibilitet och att du passar in i vårt team. Alla könsidentiteter är välkomna att söka och vi ser gärna att du har B körkort och är rökfri.

Vikariat t o m 2019-09-30 med möjlighet till förlängning.

I denna rekrytering arbetar vi löpande med urval, vilket innebär att
anställningsintervjuer kan bli aktuellt innan ansökningstiden har gått ut.

Ansök nu

Kurator till Kuratorsmottagningen Sundsvall

Kurator
Läs mer Okt 26
Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.

Specialistvården ansvarar för den specialiserade vården i länet. Förvaltningen är organiserad i ett antal länsverksamheter utifrån olika medicinska specialiteter. Våra sjukhusorter är Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik.

Kurators- och Psykologenheten ingår i länsverksamhet geriatrik, neurologi och rehabilitering. Kuratorsmottagningen är en mottagning inom specialistvården med 10 kuratorstjänster.

Vi söker nu en kurator till Kurators- och Psykologenheten då en av våra kollegor ska vara föräldraledig.

.

Som kurator hos oss arbetar du med patienter och deras anhöriga med koppling till Sundsvalls sjukhus som har somatisk sjukdom eller skada. Vi arbetar med akut kris, samtalskontakter, information om samhällsstöd, visst utredande arbete samt konsultationer med andra yrkeskategorier inom vården.

Vi söker dig som har socionomexamen. Erfarenhet från kuratorsyrket, socionomyrket, fortbildning i psykosocialt behandlingsarbete eller motsvarande är meriterande. Du har ett gott bemötande, arbetar flexibelt och självständigt samt främjar god teamsamverkan.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet

Tjänsten är ett vikariat fram till 2019-12-31, tillträde enligt överenskommelse.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Kurator NPF - mottagning Länsverksamhet Psykiatri Sundsvall

Kurator
Läs mer Okt 8
Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.

Specialistvården ansvarar för den specialiserade vården i länet. Förvaltningen är organiserad i ett antal länsverksamheter utifrån olika medicinska specialiteter. Våra sjukhusorter är Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik.

.

NPF-mottagningen är Psykiatriska Länsklinikens specialistteam för utredning och behandling av vuxna med neuropsykiatriska funktionshinder (ADHD/Autismspektrumstörning och Tourettes syndrom). Vi söker dig som är kurator med erfarenhet och intresse för att arbeta i team med behandling av vuxna med neuropsykiatrisk problematik.
Vid NPF-mottagningen så kommer du att ingå i ett team med mycket kompetens, stort engagemang och ett gott internt samarbete. Vi arbetar i ett tvärprofessionellt team bestående av läkare, sjuksköterskor, psykologer, administrativ personal, arbetsterapeut och socionom. Vi samarbetar även aktivt med andra aktörer både inom och utom sjukvården.
Som kurator har du kunskap om hur samhället fungerar samt vilka rättigheter som finns för målgruppen. Ditt arbete är självständigt och varierat. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att genomföra psykosociala bedömningar, kartlägga behov och resurser samt samverka med andra myndigheter och aktörer runt patienten. Du kommer att ha tillgång till intern handledning.


Vi söker dig som är socionom. Du ska ha erfarenhet av och tycka om att arbeta med personer som har komplexa och omfattande behov. God kännedom om samhällets övriga resurser är betydelsefullt i arbetet. Du behöver ha ett gott bemötande, tycka om att arbeta självständigt och flexibelt, samt kunna främja god samverkan inom teamet och med andra samhällsaktörer. Det är meriterande om du har utbildning i psykoterapi.

Ansök nu

Kurator till Länsverksamhet Habilitering , Sundsvall

Kurator
Läs mer Okt 5
Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.

Specialistvården ansvarar för den specialiserade vården i länet. Förvaltningen är organiserad i ett antal länsverksamheter utifrån olika medicinska specialiteter. Våra sjukhusorter är Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik.

Länsverksamhet Habilitering riktar sig till personer med varaktiga funktionsnedsättningar orsakade av medfödda/förvärvade sjukdomar och skador i centrala nervsystemet, utvecklingsstörning samt personer med autismspektrumstörning. Med våra insatser vill vi minska de svårigheter som funktionsnedsättningen kan medföra i det dagliga livet, skapa förutsättningar för ett gott liv och delaktighet i samhället. Inom länsverksamheten arbetar ca 100 st medarbetare.

I arbetet utgår vi från varje individs unika behov och förutsättningar och har specialistkunskap om hur funktionsnedsättningar kan påverka vardagsliv, hälsa och utveckling. Arbetet sker i team där personal med medicinsk, pedagogisk, psykologisk och social kompetens samverkar.

.

Vi söker nu en kurator till vår största mottagning som är i Sundsvall, här arbetar tio kuratorer. Som kurator har du kunskap om hur samhället fungerar samt vilka rättigheter som finns för målgruppen. De huvudsakliga arbetsuppgifterna som kurator hos oss är psykosociala bedömningar samt kartläggning av behov och resurser, samtalsbehandling och stöd individuellt och/eller i grupp. Vi är en verksamhet som satsar mycket på utbildning då vi är en kunskapsbärande verksamhet.


Vi söker nu dig som har socionomexamen. Meriterande är om du har fortbildning i psykosocialt behandlingsarbete eller motsvarande och erfarenhet av personer med funktionshinder. Vi ser att du har ett gott bemötande, arbetar flexibelt , främjar god teamsamverkan och har bra samarbetsförmåga. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet!

Vill du bli en i vårt gäng som har en bra mix av äldre erfarna kollegor samt yngre kollegor och arbeta med varierande arbetsuppgifter där smidighet och förmåga att hitta lösningar på stora och små problem är viktigt? Sök då tjänsten redan idag.

Tjänsten är sex månaders vikariatsanställning, med möjlighet till förlängning. Körkort erfordras, leasingbil finns att tillgå.

Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Kurator BUP Utredningsmottagning

Kurator
Läs mer Aug 27
Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.

Specialistvården ansvarar för den specialiserade vården i länet. Förvaltningen är organiserad i ett antal länsverksamheter utifrån olika medicinska specialiteter. Våra sjukhusorter är Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik.

Barn och ungdomspsykiatri har cirka 120 medarbetare, och mottagningar i Härnösand, Sollefteå, Sundsvall/Ånge och Örnsköldsvik. I Sundsvall bedrivs också dagverksamhet i egen regi och slutenvård i samverkan med vuxenpsykiatrin och barn- och ungdomsmedicin.

BUP tar emot barn och ungdomar med allvarlig barnpsykiatrisk problematik i behov av specialiserade insatser. Vi använder evidensbaserade behandlingsmetoder som bygger på bl.a. systemiskt, psykodynamiskt och kognitivt synsätt. All behandling sker i nära samverkan med familj, övrigt nätverk och andra vårdgivare såsom skola och socialtjänst.Som kurator på Utredningsmottagningen arbetar du i första hand med fördjupade barnpsykiatriska utredningar och därtill även med bedömning och behandling av barn, ungdomar och deras familjer.

Arbetet är varierande både utifrån de svårigheter som barn och familjer söker hjälp för och intensiteten i arbetet. Patientbesöken utgör kärnan i arbetet men även samverkan med samarbetspartners är viktigt.

Att arbeta inom BUP ger dig en arbetsplats med bred kompetens inom det barnpsykiatriska specialistområdet. Hos oss kommer du att arbeta både enskilt och tillsammans med bl. a psykolog, sjuksköterska, läkare, arbetsterapeut och sjukgymnast. Du får goda möjligheter att fördjupa dina kunskaper i det kliniska arbetet, kontinuerlig handledning samt stora möjligheter till vidareutbildning

Vi söker dig som har socionomexamen gärna med grundläggande psykoterapeutisk utbildning motsvarande steg 1. Tidigare erfarenhet av psykosocialt behandlingsarbete och goda kunskaper om barn och ungdomars utveckling är meriterande.

Du ska gilla att arbeta i team och samtidigt kunna ta stort eget ansvar för dina behandlingar och patientärenden. Vi värdesätter god planeringsförmåga och ett intresse av att utveckla verksamheten. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vid eventuell intervju ska du ha med dig ett oöppnat kuvert med utdrag från Polisens belastningsregister Du beställer själv ett utdrag från belastningsregistret via Polisens hemsida.

Ansök nu

Kuratorer till Kuratorsmottagningen Sundsvall

Kurator
Läs mer Maj 2
Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.

Specialistvården ansvarar för den specialiserade vården i länet. Förvaltningen är organiserad i ett antal länsverksamheter utifrån olika medicinska specialiteter. Våra sjukhusorter är Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik.

Kuratorsmottagningen är en mottagning inom specialistvården med 10 kuratorstjänster. Vårt uppdrag är patienter och deras anhöriga med koppling till Sundsvalls sjukhus som har somatisk sjukdom eller skada. Vi arbetar med akut kris, samtalskontakter, KBT-behandlingar, information om samhällsstöd, visst utredande arbete samt konsultationer med andra yrkeskategorier inom vården.

.

Vi söker två extra kuratorer för tidsbegränsad anställning till Kurators- och Psykologenheten, som ingår i länsverksamhet geriatrik, neurologi och rehabilitering. En förlängning av anställningen kan bli möjlig beroende på erforderliga beslut.

En av tjänsterna kommer i första hand att arbeta med patienter och anhöriga från hematologen, onkologen och urologen.Den andra av tjänsterna kommer i första hand att arbeta med patienter och anhöriga från barnkliniken.
Ange i ansökan vilken tjänst du är mest intresserad av.

Vi söker dig som har socionomexamen. Erfarenhet från kuratorsyrket, socionomyrket, fortbildning i psykosocialt behandlingsarbete eller motsvarande är meriterande. Du har ett gott bemötande, arbetar flexibelt och självständigt samt främjar god teamsamverkan. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Skvaderns gymnasieskola i Sundsvall söker en kurator

Kurator
Läs mer Apr 13
Som kurator på Skvaderns gymnasieskola ska du verka för att eleverna får en så god utveckling som möjligt genom att skapa strukturer som främjar elevernas lärande, utveckling och hälsa. Du ska stödja elevernas utveckling mot skolans mål, initiera förebyggande åtgärder och ta egna initiativ till direkt individuellt stöd.
Kontakter och samarbete med elever, vårdnadshavare, lärare, skolledning, övrig skolpersonal, BUP och Polisen kommer också ingå i dina arbetsuppgifter.
Arbetet kräver att du är både kreativ och besitter analytisk förmåga för att hantera individ- och gruppärenden.
Tillsammans med skolsköterska och rektor på skolan kommer du att ha ett stort ansvar för elevhälsoarbetet.


Du är utbildad socionom med några års erfarenhet av arbete som skolkurator. Du har lätt för att få kontakt med människor då det är viktigt att ha en bra relation både med elever och vårdnadshavare. Du har förmåga att prioritera i ditt arbete. Du är trygg i ditt uppdrag och brinner för elevernas sociala utveckling. Du är ansvarsfull, har god samarbetsförmåga och är flexibel och lösningsinriktad då nya behov uppstår i verksamheten.

Skvaderns gymnasieskola är en fristående gymnasieskola i Sundsvall grundad 2002. Huvudman är Norrlidens Kunskapscentrum AB som ägs av personal som arbetar på skolan. Skolan har ca 480 elever och 47 anställda. Skvaderns gymnasieskola har estetisk profil och hälsoprofil och har som ambition att alla elever ska få möjlighet att utvecklas inom estetik och hälsa. Skolans lärandemiljö skiljer sig från de flesta andra skolors. Vi arbetar med kurskoncentration och långa arbetspass. Dessutom har alla elever en fast plats i arbetsrum med 4-10 elever/rum. Skolan har historiskt uppnått goda resultat och är ett attraktivt studiealternativ för ungdomar i regionen som väljer gymnasieutbildning.

Ansök nu

Kurator BUP Behandlingsmottagning i Sundsvall

Kurator
Läs mer Feb 20
Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.

Specialistvården ansvarar för den specialiserade vården i länet. Förvaltningen är organiserad i ett antal länsverksamheter utifrån olika medicinska specialiteter. Våra sjukhusorter är Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik.

Länsverksamhet Barn och ungdomspsykiatri har cirka 120 medarbetare, och mottagningar i Härnösand, Sollefteå, Sundsvall/Ånge och Örnsköldsvik. I Sundsvall bedrivs också dagverksamhet i egen regi och slutenvård i samverkan med vuxenpsykiatrin och barn- och ungdomsmedicin. BUP tar emot barn och ungdomar med allvarlig barnpsykiatrisk problematik i behov av specialiserade insatser. Vi använder evidensbaserade behandlingsmetoder som bygger på bl.a. systemiskt, psykodynamiskt och kognitivt synsätt. All behandling sker i nära samverkan med familj, övrigt nätverk och andra vårdgivare såsom skola och socialtjänst.

.

Nu söker vi en kurator till BUPs Behandlingsmottagning, Sundsvall. Här arbetar du med bedömning, behandling och utredning av barn, ungdomar och deras familjer. Arbetet är varierande både utifrån de svårigheter som barn och familjer söker hjälp för och intensiteten i arbetet. Patientbesöken utgör kärnan i arbetet men även samverkan med samarbetspartners är viktigt.

Du kommer till en arbetsplats med bred kompetens inom det barnpsykiatriska specialistområdet. Hos oss kommer du att arbeta både enskilt och tillsammans med bl. a psykolog, sjuksköterska, läkare, arbetsterapeut och sjukgymnast. Du får goda möjligheter att fördjupa dina kunskaper i det kliniska arbetet, kontinuerlig handledning samt stora möjligheter till vidareutbildning.

Vi söker dig som har socionomexamen gärna med grundläggande psykoterapeutisk utbildning motsvarande steg 1. Tidigare erfarenhet av psykosocialt behandlingsarbete och goda kunskaper om barn och ungdomars utveckling är meriterande. Du ska gilla att arbeta i team och samtidigt kunna ta stort eget ansvar för dina behandlingar och patientärenden. Vi värdesätter god planeringsförmåga och ett intresse av att utveckla verksamheten. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Rekrytering kommer ske löpande så välkommen med din ansökan

Vid eventuell intervju ska du ha med dig ett oöppnat kuvert med utdrag från Polisens belastningsregister. Du beställer själv ett utdrag från belastningsregistret via Polisens hemsida.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Kurator eller Psykolog till Ungdomsmottagningen Sundsvall

Kurator
Läs mer Feb 6
Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.

Den landstingsägda primärvården är organiserad inom förvaltningen Hälsocentralerna Västernorrland. Uppdraget är att på lika och jämställda villkor tillhandahålla en nära hälso- och sjukvård till länsinvånarna, utan avgränsning vad gäller sjukdom, ålder eller patientgrupper.

Vi är en länsövergripande enhet inom primärvården med en personalgrupp som servar ungdomsmottagningsverksamheten i alla sju kommuner i Västernorrland.
Vi strävar hela tiden efter att bli bättre utifrån ungdomsperspektiv, arbetsmiljö och patientsäkerhet.
Vi arbetar salutogent och det övergripande målet för ungdomsmottagningen är att främja och stödja fysisk och psykisk hälsa med fokus på sexuell och reproduktiv hälsa, samt rättigheter hos unga 12-22 år. Alla ungdomar skall känna sig välkomna och vi arbetar på ett normmedvetet sätt.


.

Nu satsar vi på att utveckla vårt arbete med psykisk hälsa och utökar vårt team med ytterligare en samtalsbehandlare. Vi söker därför en person som passar in i vårt team och med basarbetsplats i Sundsvall.

Förekommande arbetsuppgifter
- Individuella samtal med ungdomar i åldern 12-22 år.
- Främjande, stödjande och förebyggande grupp samtal med utbildning, information och övningar i ACT, mindfulness, avspänning, livsstil/hälsa mm tillsammans med övrig personal
- Nära samarbete med övriga samtalsbehandlare, barnmorskor och andra yrkeskategorier såsom läkare och undersköterska på länets samtliga UM
-Samarbete med externa samverkanspartners och vårdgrannar
- Utåtriktat arbete och studiebesök av skolklasser mfl

Vill du veta mer om vad arbetet innebär så titta i Handboken för ungdomsmottagningar som du hittar på www.fsum.org

Vi söker dig som är socionom, psykolog, beteendevetare eller sjuksköterska med grundläggande psykoterapi utbildning med erfarenhet från samtalsstöd och eller gruppinterventioner. Det är meriterande med erfarenheter från ungdomsmottagningsarbete eller annat normkritiskt arbete med ungdomar. Liksom utbildning i sexologi, andrologi, grundläggande samtalsutbildning och MI utbildning.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, samarbetsförmåga, flexibilitet och att du passar in i vårt team. Alla könsidentiteter är välkomna att söka och vi ser gärna att du har B körkort och är rökfri.

Anställningen är en visstidsanställning på 100% med basarbetsplats i Sundsvall. Tillträde 180301 eller enligt överenskommelse och till och med 190228 med ev möjlighet till förlängning.

Vi tillämpar löpande urval och intervjuer så vänta inte med att skicka in din ansökan!

Ansök nu