Tågvärd/Tågvärdinna jobb i Sundsvall

Hitta lediga jobb som Tågvärd/Tågvärdinna i Sundsvall. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Sundsvall från den arbetsgivaren.

Tågvärd till SJ i Sundsvall

Tågvärd/Tågvärdinna
Läs mer Dec 6
Motiveras du av att ha en viktig roll på ett stort, spännande och hållbart företag? Motiveras du av att jobba med människor och av att ge service i världsklass? Då kan det här vara tjänsten du letar efter! Vi på SJ i Sundsvall söker just nu flera lösningsfokuserade och ansvarsfulla personer som är beredda att ta sig an rollen som Tågvärd. Är det dig vi söker? Välkommen med din ansökan!

Om utbildningen
Tjänsten påbörjas med en betald utbildning på fem till sju veckor där du bland annat får lära känna dina nya kollegor, lära dig mer om SJs service, kundbemötande och säkerheten ombord våra tåg. Utbildningen ger dig en gedigen insikt i rollen som Tågvärd och branschen i helhet. Utbildningen innehåller både teoretiska och praktiska moment vilket kräver att du på ett bra sätt ska kunna ta till dig information både i teori och praktik. Du utbildas i bland annat kundpsykologi, service och kundbemötande, brand och HRL. Allt för att du ska bli trygg i din roll som Tågvärd hos oss på SJ!

Att arbeta som Tågvärd hos oss på SJ
När utbildningen är slutförd kommer du ha en bred arbetsroll där du huvudsakligen ansvarar för att ge gästerna den bästa möjliga servicen, du ser till att våra gäster får en bra resa med oss och du ansvarar för resenärernas säkerhet och trygghet ombord. I rollen som Tågvärd arbetar du bland annat i bistrovagnen och hanterar kassan, läser av biljetter och gör utrop om tågets nästa stop, eventuella förbindelser eller annan aktuell information till resenärerna. Du använder både svenska och engelska i ditt dagliga arbete därför är det viktigt att du känner dig bekväm med att använda svenska och engelska samt har en god förståelse för båda språken.

Den vi söker
För att trivas som Tågvärd hos oss på SJ tror vi att du har ett genuint intresse för service och att du har ett övergripande ansvarstänk. Du behöver som lägst ha en fullständig gymnasieutbildning. Du är utåtriktad och har en exceptionell förmåga att se lösningar i ett högt tempo. För våra resenärers säkerhet behöver du kunna uttrycka dig obehindrat på svenska och engelska i både tal och skrift. Vi letar efter dig som uppskattar en rörlig arbetsplats med varierade arbetstider och kollegor som du kan ha roligt tillsammans med.

För att söka behöver du också uppfylla de särskilda kraven nedan från Transportstyrelsen för att kunna arbeta på tåget.

Särskilda krav på dig som söker


• Som Tågvärd måste du vara minst 20 år.
• Vi genomför en bakgrundskontroll för att skydda vårt varumärke. Du behöver vara fri från betalningsanmärkningar och förekomster i belastningsregistret för att kunna bli anställd som Tågvärd.
• Som Tågvärd behöver du uppfylla EU:s hälsokrav för järnväg, vilket bl.a. innefattar god syn med färgseende, god hörsel, drogfri. Läs mer här: infoga länk
• Enligt EU:s riktlinjer för järnväg gör vi slumpmässiga alkohol-och drogtester.
• Tjänsten innebär skifttjänstgöring och helgarbete samt regelbunden övernattning på annan ort. Då arbetstiderna går utanför kollektivtrafiken behöver du på ett obehindrat sätt kunna ta dig till arbetet. Vi ser därför gärna att du bor inom ett nära avstånd till den station du söker till.

Om SJ
Vad kan SJ erbjuda dig? SJ är en arbetsgivare som månar om sina anställda på flera sätt, bland annat genom generösa personalförmåner och trygga villkor. Våra värdeord är: Pålitligt, Enkelt, Mänskligt, Härligt. Här präglas arbetsmiljön av bra laganda, vi litar på varandra, ser lösningar, vi ser och behandlar varandra som människor som vill väl och vi har gärna roligt på jobbet. Du blir vårt ansikte utåt i en koncern med över 5000 medarbetare som bidrar till ökat tågresande – framtidens sätt att resa. Du ingår dessutom i en av Sveriges grönaste varumärken och blir en del av lösningen för att klimatmålen ska nås. Läs om vårt erbjudande och hur det är att jobba hos oss på vår karriärsida https://www.sj.se/sv/om/om-sj/jobba-pa-sj.html

Sök tjänsten idag!
Sök redan nu eller senast 21 december 2022. I din ansökan ber vi dig inkludera ett CV på svenska och gymnasieintyg. Går du vidare i rekryteringsprocessen kommer vi bl.a att genomföra en bakgrundskontroll, kompetensbaserad intervju och hälso- och drogtest. På denna landningssida har vi samlat de vanligaste frågorna och svaren kring rekryteringsprocessen och tjänsten som Tågvärd: https://jeffersonwells.manpowergroup.se/sj-

Har du ytterligare frågor som inte besvaras på landningssidan är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare, Magnus Berglund på magnus.berglund@jeffersonwells.se eller 023-453 94.

Ansök nu

SJ i Sundsvall rekryterar Tågvärdar

Tågvärd/Tågvärdinna
Läs mer Sep 6
Motiveras du av att ha en viktig roll på ett stort, spännande och hållbart företag? Vi på SJ i Sundsvall behöver just nu tillsätta flera lösningsfokuserade och ansvarsfulla personer som är beredda att ta sig an rollen som Tågvärd. Vi söker framför allt dig som drivs av möjligheten att få hjälpa människor och att få ta eget ansvar. Stämmer det in på dig? Då är du välkommen att söka arbete hos oss!Att arbeta som Tågvärd på SJ
Arbetsuppgifterna i den här rollen är mycket varierande och du kommer huvudsakligen att ansvara för att ge gäster bästa möjliga service, se till att våra gäster får en bra resa med oss och ansvara för resenärers säkerhet och trygghet ombord.

Du får möjlighet att lära dig mycket om hur branschen fungerar i stort och att ha Sverige som din arbetsplats. Du kommer att rapportera till gruppchefen, som stöttar och vägleder dig i ditt arbete. Vi erbjuder både tillsvidareanställning på heltid och timanställning. Du kommer att arbeta oregelbundna tider samt varannan helg. Den obligatoriska grundutbildningen är på heltid och startar under hösten. Utbildningen som är betald och pågår under ca sex veckor sker till större delen på annan ort. 

På vår karriärsida hittar du mer information om rollen och hur det är att jobba som Tågvärd. Klicka här

Den vi söker
På SJ tror vi att de flesta människor kan lära sig det mesta så länge de är nyfikna och har rätta viljan. Det vi förväntar oss av dig är ett genuint intresse för service och säkerhet ombord och ett övergripande ansvarstänk. Du är utåtriktad och har en exceptionell förmåga att se lösningar i ett högt tempo. För våra resenärers säkerhet behöver du kunna uttrycka dig obehindrat på svenska och engelska i både tal och skrift.

Vi är ett välkomnande arbetslag som tror på att ha kul tillsammans och letar nu efter dig som uppskattar en arbetsplats och kollegor som kan utmana och stimulera dig! För att söka behöver du som lägst ha en fullständig gymnasieutbildning eller motsvarande som utbildningsbakgrund samt uppfylla de särskilda kraven nedan från Transportstyrelsen för att kunna arbeta på tåget.

Särskilda krav på dig som söker


• Som tågvärd måste du vara minst 20 år.
• Du ska ha en fullständig gymnasieutbildning eller motsvarande bakgrund.
• Godkänd bakgrundskontroll då vi genomför dessa som del av rekryteringsprocessen.
• Som tågvärd behöver du uppfylla EU:s hälsokrav för järnväg, vilket bl.a. innefattar god syn, hörsel och drogfri. Läs mer här: Klicka här

Tjänsten innebär skifttjänstgöring och helgarbete samt regelbunden övernattning på annan ort. Då arbetstiderna går utanför kollektivtrafiken behöver du på ett obehindrat sätt kunna ta dig till arbetet. Vi ser därför gärna att du bor inom ett nära avstånd till Sundsvall. Enligt EU:s riktlinjer för järnväg gör vi slumpmässiga alkohol- och drogtester.

Vad kan SJ erbjuda dig?
SJ är en arbetsgivare som månar om sina anställda på flera sätt, bland annat genom generösa personalförmåner och trygga villkor. Här präglas arbetsmiljön av bra laganda. Du blir vårt ansikte utåt i en koncern med över 5000 medarbetare som bidrar till ökat tågresande – framtidens sätt att resa. Du ingår dessutom i en av Sveriges grönaste varumärken och blir en del av lösningen för att klimatmålen ska nås.

Läs om vårt erbjudande och hur det är att jobba hos oss på vår karriärsida https://www.sj.se/sv/om/om-sj/jobba-pa-sj.html

I den här rekryteringen samarbetar SJ med Jefferson Wells som kommer att genomföra den fösta intervjun via ett Teamsmöte. Om du kvalificerar dig vidare kommer vi att genomföra en bakgrundskontroll, referenstagning, intervju med rekryterande chef på SJ. Din hälsostatus kommer innan anställning att kontrolleras genom en hälsokontroll som vi bokar och vår företagshälsovård genomför.  

Sista ansökningsdag är den 28 september. I din ansökan ber vi dig inkludera ett CV på svenska och ett personligt brev. Vi har samlat de vanligaste frågorna kring tjänsten och rekryteringsprocessen här: https://info.manpowergroup.se/sj

Kontakt 
Om du har frågor är du också välkommen att kontakta rekryteringskonsult AnnaKarin Bergqvist på 070 – 377 20 63 alternativt mail annakarin.bergqvist@jeffersonwells.se

Vi välkomnar din ansökan!

Ansök nu

Bli Tågvärd för SJ! Timanställning

Tågvärd/Tågvärdinna
Läs mer Mar 2
Vill du ha hela Sverige som din arbetsplats och möta nya människor varje dag? Brinner du dessutom för att ge förstklassig service och kundbemötande? Då behöver vi dig! Vi på SJ märker av en högre efterfrågan på inrikes tågresor och söker nu efter fler tågvärdar. Ta chansen att bli en del av ett sammansvetsat team och utvecklas tillsammans med Sveriges största järnvägsföretag SJ.

Just nu söker vi flera nya medarbetare i Sundsvall för timanställning 

Om arbetet
Rollen som Tågvärd är en bred och omväxlande roll där ingen arbetsdag är den andra lik! Fokus i rollen är att ge våra resenärer en härlig reseupplevelse. Du hjälper våra resenärer tillrätta, är tillgänglig och ger förstklassigt bemötande via personlig service samt information om resan. Via våra digitala arbetsredskap säkerställer du giltiga biljetter och hjälper till med anslutningar både i normalt läge och vid störningar. På vissa avgångar blir du försäljningsansvarig i vår bistro alternativt uppvaktar våra resenärer i 1:a klass med personlig service. Rollen är trafiksäkerhetsklassad vilket innebär ett stort ansvar för resenärers säkerhet och trygghet ombord. Blir du del av vårt team så kommer vi att ge dig de bästa förutsättningarna för att du ska trivas tillsammans med oss på SJ. Din anställning hos oss inleds med en avlönad grundutbildning och praktik på fem veckor för att göra dig redo för rollen. 

OBS! För den här rollen kommer grundutbildningen hållas i Stockholm. Boende bekostas av SJ.

Om den vi söker
Du har lägst fullständig gymnasieutbildning eller motsvarande som utbildningsbakgrund. Rollen ställer höga krav på smidigt lagarbete och att tillsammans med kollegorna ge våra resenärer den bästa tänkbara reseupplevelsen. Då du behöver hantera olika arbetsuppgifter i ett högt tempo är det viktigt att du har en hög anpassningsförmåga och stresstålighet. Eftersom du möter olika människor varje dag är det viktigt att du är kommunikativ, lyhörd och visar empati för våra resenärers behov, samtidigt som du behöver vara trygg i dig själv och stå stadigt kring dina beslut även i tuffare situationer. Om du har tidigare erfarenhet från arbete inom service, handel eller försäljning kommer det väl till pass i denna roll. För våra resenärers säkerhet behöver du kunna uttrycka dig obehindrat på svenska och engelska i både tal och skrift.

Särskilda krav på dig som söker

• Som Tågvärd måste du vara minst 20 år.
• Vi samlar in bakgrundskontroll och kreditupplysning från kandidater för att skydda vårt varumärke. Du behöver vara fri från betalningsanmärkningar och förekomster i belastningsregistret för att kunna bli anställd som Tågvärd.
• Som Tågvärd behöver du uppfylla särskilda hälsokrav för järnväg, vilket bl.a. innefattar god syn med färgseende, god hörsel, drogfri. Läs mer genom att klicka här
• Enligt EU:s riktlinjer för järnväg gör vi slumpmässiga alkohol-och drogtester.
• Tjänsten innebär skifttjänstgöring och helgarbete samt regelbunden övernattning på annan ort. Skiften kan sträcka sig från 03:00 på morgonen till 02:00 på natten. Då arbetstiderna går utanför kollektivtrafiken behöver du på ett obehindrat sätt kunna ta dig till arbetet. Vi ser därför gärna att du bor inom ett nära avstånd till den station du söker till.

Vi erbjuder
Vi erbjuder en spännande och varierande tjänst där du ges möjligheten att ha Sverige som din arbetsplats. Du blir vårt ansikte utåt i en koncern med över 5000 medarbetare som bidrar till ökat tågresande – framtidens sätt att resa. Du ingår dessutom i en av Sveriges grönaste varumärken och blir en del av lösningen för att klimatmålen ska nås.

Om rekryteringsprocessen
I den här rekryteringen samarbetar vi med Manpower. Om du kvalificerar dig i urvalet väntar följande steg: färdighetstest, videofråga, intervju med Manpower, bakgrundskontroll, referenstagning, hälsoundersökning och avslutande intervju med din framtida chef.

Vi väntar på din ansökan
Sök redan nu eller senast den 23e mars 2022. I din ansökan ber vi dig inkludera CV och personligt brev. Vi har samlat de vanligaste frågorna kring tjänsten och rekryteringsprocessen här: https://info.manpowergroup.se/sj

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu